Käyttöoikeudet puuttuvat muistitikulta

Tampiotietokonekäyttäjä

Apuja kaivataan.

Minulla uudehko HP, jossa Win7 Pro. Kun laitan muistitikun tai vaikka kameran liitospiuhan kiinni tietokoneeseeni, järjestelmä herjaa:

"Sinulla ei ole tämän kansion käyttöoikeuksia. Valitse Jatka, jos haluat saada tämän kansion pysyvät käyttöoikeudet".

Klikkaan tämän jälkeen: Jatka. Tällöin järjestelmä herjaa:

"Tämän kansion käyttöoikeudet on evätty sinulta. Tämän kansion käyttöoikeuksien saaminen edellyttää suojausvälilehden käyttämistä". Ainoa vaihtoehto on klikata: Sulje.

Kun menen resurssienhallintaan ja valitsen sieltä muistitikun Ominaisuudet, ei tällaista Suojaus-välilehteä ole lainkaan. Löytyy ainoastaan välilehdet: Yleiset, Työkalut, Laite, Jakaminen, ReadyBoost ja Mukauta.

Erikoista tässä on se, että kyseinen muistitikku taikka kameran liitosjohto toimivat ihan normaalisti muissa tietokoneissa.

Mitä tehdä ?

22

379

  Vastaukset

  • Minulla W7Pro kone imuroi muistikortilta suoraan kaikki kuvat koneelle. Ja vielä Media centeriin kopiot. Siitä sitten poistamaan suurinta osaa. En ole vielä kokeillut kameran johdon kautta kun ei ole ollut tarvetta.

   • No, tikulla on Word-tiedostoja, Excel-tiedostoja yms. Eli kyse ei ole MEdia Centerin käytöstä vaan muistitikun tai muun ulkoisen lähteen tiedostojen näkymisestä resurssinhallinnassa.


   • Tampiotietokonekäyttäjä kirjoitti:

    No, tikulla on Word-tiedostoja, Excel-tiedostoja yms. Eli kyse ei ole MEdia Centerin käytöstä vaan muistitikun tai muun ulkoisen lähteen tiedostojen näkymisestä resurssinhallinnassa.

    Kerroin vain omasta kokemuksesta uuden koneen kanssa. En käytä Media Centeriä ja poistin sen silloin heti käytöstä. En ole viitsinyt opetella kuvien siirto asiaa kun en tarvitse.


   • Windows onkin suuri haittaohjelma. Tekee kaikenlaista kysymättä lupaa.


   • Virus-Tubutin kirjoitti:

    Windows onkin suuri haittaohjelma. Tekee kaikenlaista kysymättä lupaa.

    Sori, taisi tulla väärään ketjuun. Ketjuhan oli ihan asiallinen.


   • HP:n kone on vielä pahempi. Ikinä en enää osta kyseisen girman koneita. Rajoittaa vähän kaikkea mitä yrität ja tuo muistijako syö kaiken muistin ja...


   • Chromebook toimii! ilmainen CrosOver ajaa windows ohjelmia, Crome ajaa omia ja android ohjelmia ja Chrome os ajaa linux (deb) ohjelmia kun valisee asetuksista tuen. joten ohjelmatarjonta on aivan valtava!
    Monin verroin windowsia suurempi! Eli toi oli trollausta etttä joutusi muka luopuun!
    Mutta tietysti kannataa katsoa mikä on se oma mieltymys.
    Kannattaako maksaa vai valita ilmainen ja jopa parempi.
    Avoimmen lähdekoodin ohjelmat ei vakoile, kuin USA maksulliset.

    Chromebook siis hyvin MONIPUOLINE!!! Kun ostat riittävän tehokkaan, vähintään sen PM5000 tai tehokkaamman.


   • Harrastan valokuvaamista ja paljon tulee käytettyä "valokuvat" sovellusta. Nyt kumminkin microsoft on mennyt TAAS vaihtamaan sen toimintaa. Aikaisemmin yli vuoden ajan valokuvavalikossa on pystynyt zoomaamaan kuvaa hiiren keskirullasta. Siihen olen tottunut ja tykkään tällä nopeasti zoomata onko tarkennus kohillaan. Nyt ovat päivityksessä muuttaneet että hiiren rulla vaihtaakin kuvaa, eikä zoomaa ja zoomatessa pitäisi painaa control nappulaa. Mistään asetuksesta ei tuota saa pois. Luin netistä aikaisemmin että ennenkin ovat muunnelleet näitä. Mikä on syy muunnella noita edestakaisin juuri kun on vanhaan tottunut, eikä itse saa asetuksista päättää, kiusantekoa.

    Tiff. kuvia pystyy katsomaan vanhalla kunnon windows valokuvien kuvien esikatseluohjemalla, mutta en saa sitä jpg kuville käyttöön, koska jos painan jpg kuvaa hiiren oikealla painikeella ja laitan "avaa sovelluksessa" ei siellä ole vaihtoehtona "windows kuvien esikatseluohjela" vaan pitää käyttää tuota paskaa valokuvat sovellusta. Olen koittanut etsiä eri kansioista, mistä sen "windows valokuvien esikatseluohjelman" saa jpg kuville käyttöön?

    Windows 10 on aivan paska laitos. Miksi kaikki hyvä pitää mennä pilaamaan(windows7). Kone kun vaihtuu lähiaikoina, niin vaihtuu merkki apleen myös. Sama homma myös googlessa, aikoinaan sen haulla sai parhaat vastaavimmat haut, nyt haussa saa vaan maksetut ykköstilat, jotka eivät vastaa sitä sopivinta hakutulosta PERKELE.


  • Oletko kirjautunut koneessen järjestelmänvalvojana

   • Olen kirjautunut järjestelmänvalvojana (vain yksi käyttäjätunnus koneella ja se järjestelmänvalvoja).


   • Meillä on toinen ihan samanlainen HP:n kone, joka on kylläkin kolmisen vuotta vanhempi ja siinä on myös Win7. Siinä toimii omat ja vieraat tikut ja kameran kuvien siirrot. Tulee mieleen, että jos tuo on nyt joku uusi HP:n tai Win7:n turvallisuusominaisuus, joka pitäisi päästä jostain ohittamaan...  • Tarvitset XP - koneen jolla muutta oikeudet!
   XP ei tajua hevoon peetä näistä uusista suojauksista. Muuta sillä oikkeudet kaikkille!
   Jotka on vain kiusa käyttäjälle.

  • Onko käyttäjänimi sama tässä ja edellisessä koneessa?

   • Heh heh.. ei sillä ole merkitystä


  • Tarvittavat oikeudet määritellään paikassa
   Control Panetl - System and Security - HP Client Security - Device Permissions

  • Kiitos. kjhgf55:n ohje toimi. Kyseessä tosiaan HP:n oma tietoturvajuttu eli piti tuolta HP Client Securitystä käydä muuttamassa asetuksissa, että USB:n kautta käytettävät laitteet saa käyttöön.
   Kiitos avusta.

   • Jes. Nyt pystyy taas käyttämään muistitikkuja, kameraa ym... kiitos.


   • Täältäkin iso kiitos kjhgf55:lle! Ohjeesta oli apua ja työ voi vihdoin viimein jatkua!


  • Tää on näitä windowsin typeriä oikeuskäsittelyjä!
   Jos omistat XP koneen voit muuttaa tikkusi taas kaikkien luettavaksi!

  • Kolmetuntia persereijässä ja suojaus on kadonnut!

   Tää vinkki on halpa ja mukava!

  • Windows on tosi sekava.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   192
   7447
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   5264
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4158
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3135