Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi keltavuokko taantuu kukkapenkissä

MiksiKeltavuokkoTaantuu

Olen useitakin kertoja erittänyt saada keltavuokkoa kasvamaan kukkapenkissä, mutta aina se on taantunut muutamassa vuodessa.

Valkovuokko ja sinivuokko lähti ensimmäisellä kerralla ja niitä on siirtoistutettukin eteenpäin jo kymmenittäin naapureiden kukkapenkkeihin ja luontoon uusille alueille.

Onko keltavuokolla joku erittäin kriittinen kasvutekijä mikää aiheuttaa sen taantumisen kukkapenkkiin siirrettynä? Valkovuokko lisääntyy erittäin hyvin ja niiden leviämistä joutuu jo hiukan rajoittamaankin. Sinivuokkokin lisääntyy hyvin, eli se tuottaa taimia runsaasti, mutta sen leviäminen on kuitenkin aika hidasta. Sinivuokon taimet lähtee emokasvin alta siirrettyinä hyvin kasvamaan.

2

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalkkiiiii

      Olisiko keltavuokko maan happamuuden suhteen tarkempi verrattuna valkovuokkoon ja sinivuokkoon. Valkovuokko ja sinivuokko kasvaa happamassakin maassa vaikka kalkinsuosijoita nekin on. Kalkkilisää voisi kokeilla, jos siitä olisi apua. Yleensä kukkapenkeissä on ravinteita riittävästi.

    • hullunaperennoihin

      Sain viitisen vuotta sitten kourallisen keltavuokon alkuja. Nyt n. 6 m x2,5 m hämykuunliljapenkki on keväällä keltaisenaan vuokkoa. Ennen vuokkoa siinä kukkivat skillat, sitten vuokko ja sitten helmihyasintit ja tulppaanit ja sitten kuunliljat peittävät kaikki alleen. Paikka on varjoisa, syvämultainen ja kalkitus lienee tavallisen puutarhamaan. Voisi olla merkitystä keltavuokkojesi alkuperällä. Omani ovat hyvin vanhaa kantaa, jota siirretty pihasta pihaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe