Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä laji? Ip kiinnostaa, treenejä vain 1x/viikko!

yh-äippä

Olen pienipalkkaista työtä tekevä yh-äiti. Lastenhoito on niin kallista etten varmaan pysty käymään treeneissä edes kahta kertaa viikossa. Lisäksi voisin harjoitella kotona peilin edessä, joskus varmaan jonkun kaverinkin kanssa. Mikä laji kannattaa aloittaa, kun tahdon oppia puolustamaan itseäni ja läheisiäni mahdollisimman hyvin? Tiedän ettei kerta viikossa riitä ihmeisiin, mutta parempi vähän kuin ei mitään.

4

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UrheilumentalitParempiTu

      Naisten lyönnit tehoavat vähän heikohkosti miehiin, joten suosittelen (ainakin) painitaitojen kehittämistä, esim. BJJ. Toki lyömälläkin saattaa osan kimppuun kävijöistä saada muuttamaan mielensä, kun uhri pistääkin vastaan.

      Menenpä kuitenkin ja ehdotan vapaaottelua, jossa oppii painimaan sekä lyömään. Kerta viikko tahdilla voi ehkä haluta käydä alkeiskurssin kahteen tai vaikkapa puoleentoista kertaan ennen kokeneiden treeneihin menoa, jos siltä tuntuu (maksaen siis normaalia kausimaksua sen varsinaisen alkeiskurssin jälkeen). Seuran vetäjille varmaan yleensä sopii tuo, paitsi ehkä jos alkeiskurssit ovat aivan täysiä. Kerta viikossa tahdilla kannattaa tietysti vertailla hintojakin tarkemmin eri seuroissa. Ja toki aina myös treenimatkojen pituutta ja kestoa.

      Kun on jossain vaiheessa sitten saavuttanut kohtuullisen paini- ja ehkä lyöntitaidonkin, voi halutessaan käydä myöhemmin kokeilemassa jotain itsepuolustuslajia, kuten Defendo, Krav Maga jne. Paini ja nyrkkeily ovat kuitenkin tärkeitä perustaitoja (potkutkin toki käyttökelpoisia).

      Varjonyrkkeilyä voi ja kannattaa tehdä itsekseen ohella. Varjopainiminen taas... no jotkut kuulemma tekevät mielikuvapainia iltaisin, ainakin kuuluisa painija Voittamaton ....

    • BjjJudoVapari

      Bjj ja vapaaottelusaleissa on sekin hyvä puoli että meininki on vapaamuotoista ja turha pokkurointi puuttuu. Jos lapsesi osaavat/jaksavat käyttäytyä, saattaa hyvin olla että voit ottaa heidät mukaan treenien tai vapaaharjoittelun ajaksi salin nurkkaan leikkimään.

      Suosittelen kamppailu-urheilulajia myös parista muusta syystä: sparraamalla saat realistisemman kuvan taidoistasi ja saat jonkinlaista valmennusta kamppailun stressiin ja mahdollisesti ahdistaviin tilanteisiin. Lisäksi reipas sporttihenki tuo positiivisemman tunnelman kuin pelkän itsepuolustuksen takia treenaminen.

      • Tai_miksei

        Joillakin em. tyyppisiä lajeja harjoittavilla saleilla on muuten junioriryhmiä, ja muutamilla pienemmillekin lapsille - jos siis treeniajat sattuisivat osumaan lähekkäin.

        Tässä linkki listaan BJJ/MMA/lukkopaini-tyyppisiä lajeja tarjoaviin seuroihin kaupungeittain, mistä näkee myös lapsille treenejä tarjoavat salit, ja näemmä nuorimpien ryhmät ovat jopa 3-6 -vuotiaille (ainakin Hangossa ja pk-seudulla):

        http://pastebin.com/VVAt0WHh


    • Ohjeistaja

      Nykyään Krav Magaakin mainostetaan, miten se "sopii kaikille" ja "kohottaa kuntoa"... Ennemmin pistäisin munani siihen koriin. Tai Scandinavian defendoon. Mikäli satut asumaan alueella, jossa treenataan senshidoa (jotka ovat valitettavan harvassa Suomessa) menisin ensi tilassa sinne. Missään ei varmaan opi toimivaa itsepuolustusta niin lyhyessä ajassa kuin senshidon suoraan asiaan-opetustyylissä. Siihen ei tarvita edes hirveitä voimia tai tekniikan hiomista, vain pelkästään jääkylmät hermot ja paksun nahan, sillä senshidoharjoittelu on keskivertoakamppailua stressaavampaa harjoittelua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe