Mikä laji? Ip kiinnostaa, treenejä vain 1x/viikko!

yh-äippä

Olen pienipalkkaista työtä tekevä yh-äiti. Lastenhoito on niin kallista etten varmaan pysty käymään treeneissä edes kahta kertaa viikossa. Lisäksi voisin harjoitella kotona peilin edessä, joskus varmaan jonkun kaverinkin kanssa. Mikä laji kannattaa aloittaa, kun tahdon oppia puolustamaan itseäni ja läheisiäni mahdollisimman hyvin? Tiedän ettei kerta viikossa riitä ihmeisiin, mutta parempi vähän kuin ei mitään.

4

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UrheilumentalitParempiTu

      Naisten lyönnit tehoavat vähän heikohkosti miehiin, joten suosittelen (ainakin) painitaitojen kehittämistä, esim. BJJ. Toki lyömälläkin saattaa osan kimppuun kävijöistä saada muuttamaan mielensä, kun uhri pistääkin vastaan.

      Menenpä kuitenkin ja ehdotan vapaaottelua, jossa oppii painimaan sekä lyömään. Kerta viikko tahdilla voi ehkä haluta käydä alkeiskurssin kahteen tai vaikkapa puoleentoista kertaan ennen kokeneiden treeneihin menoa, jos siltä tuntuu (maksaen siis normaalia kausimaksua sen varsinaisen alkeiskurssin jälkeen). Seuran vetäjille varmaan yleensä sopii tuo, paitsi ehkä jos alkeiskurssit ovat aivan täysiä. Kerta viikossa tahdilla kannattaa tietysti vertailla hintojakin tarkemmin eri seuroissa. Ja toki aina myös treenimatkojen pituutta ja kestoa.

      Kun on jossain vaiheessa sitten saavuttanut kohtuullisen paini- ja ehkä lyöntitaidonkin, voi halutessaan käydä myöhemmin kokeilemassa jotain itsepuolustuslajia, kuten Defendo, Krav Maga jne. Paini ja nyrkkeily ovat kuitenkin tärkeitä perustaitoja (potkutkin toki käyttökelpoisia).

      Varjonyrkkeilyä voi ja kannattaa tehdä itsekseen ohella. Varjopainiminen taas... no jotkut kuulemma tekevät mielikuvapainia iltaisin, ainakin kuuluisa painija Voittamaton ....

    • BjjJudoVapari

      Bjj ja vapaaottelusaleissa on sekin hyvä puoli että meininki on vapaamuotoista ja turha pokkurointi puuttuu. Jos lapsesi osaavat/jaksavat käyttäytyä, saattaa hyvin olla että voit ottaa heidät mukaan treenien tai vapaaharjoittelun ajaksi salin nurkkaan leikkimään.

      Suosittelen kamppailu-urheilulajia myös parista muusta syystä: sparraamalla saat realistisemman kuvan taidoistasi ja saat jonkinlaista valmennusta kamppailun stressiin ja mahdollisesti ahdistaviin tilanteisiin. Lisäksi reipas sporttihenki tuo positiivisemman tunnelman kuin pelkän itsepuolustuksen takia treenaminen.

      • Tai_miksei

        Joillakin em. tyyppisiä lajeja harjoittavilla saleilla on muuten junioriryhmiä, ja muutamilla pienemmillekin lapsille - jos siis treeniajat sattuisivat osumaan lähekkäin.

        Tässä linkki listaan BJJ/MMA/lukkopaini-tyyppisiä lajeja tarjoaviin seuroihin kaupungeittain, mistä näkee myös lapsille treenejä tarjoavat salit, ja näemmä nuorimpien ryhmät ovat jopa 3-6 -vuotiaille (ainakin Hangossa ja pk-seudulla):

        http://pastebin.com/VVAt0WHh


    • Ohjeistaja

      Nykyään Krav Magaakin mainostetaan, miten se "sopii kaikille" ja "kohottaa kuntoa"... Ennemmin pistäisin munani siihen koriin. Tai Scandinavian defendoon. Mikäli satut asumaan alueella, jossa treenataan senshidoa (jotka ovat valitettavan harvassa Suomessa) menisin ensi tilassa sinne. Missään ei varmaan opi toimivaa itsepuolustusta niin lyhyessä ajassa kuin senshidon suoraan asiaan-opetustyylissä. Siihen ei tarvita edes hirveitä voimia tai tekniikan hiomista, vain pelkästään jääkylmät hermot ja paksun nahan, sillä senshidoharjoittelu on keskivertoakamppailua stressaavampaa harjoittelua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe