Syrjäytyminen maalle erakoksi

Olen AIKA kyllästynyt ihmisiin. JA niiden tuomaan häslinkiin.Kyllä se on vissi että yksinäisen erakon tie on mun tästedes kuljettava. Pääsisi vaan oikeanlaiseen ympäristöön. Elikäs maalle.

Hitsi kun olisi ajokortti vois hamstrata rakennuskamaa maalle kun esim tuo tori.fi, niin siellä annetaan ilmaiseksi vaikka mitä rakennuskamaa jos vaan käy hakee. Pari kaverii asuu maalla.

Et kyllä jos on taitoja niin erakkomökin metsään rakentaminen on nykyään helpompaa kun tietää mistä ilmaisia kamoja saa. Ja on jonkin verran apujakin.Olis vaan vielä se tontti.. mut se voi olla piankin todellisuutta. Niin rakennuslupa sit?No se ei paljoo maksa. Tai sit korjaa mörskän. Muutamaa paikkaa käytiin kattoo. Ja se kulku sinne? Hitto..mähän jään sinne. Thäts it.

Mitäs mieltä??

17

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syrjääni

      täysin syrjässä sijaitseva 30-40 neliön hirsitalo olisi minulle paras. sen oheen 30-40 neliön hirsinen talousrakennus/varasto. lisäksi mm maakellari ja talousvesikaivo. maata saisi olla vähintään pari hehtaaria. kasvimaa ja kanatarha jne.

      sijainnin pitäisi olla todella syrjässä ja suojassa kaikelta ihmisten toiminnalta.

      mutta ei minulla ole rahaa tai edes auton ajo-oikeutta.

      • Hyvät on unelmat.


      • Joo samoilla linjoilla ollaan. Mutta kaupunkilaisille ei taideta myydä mökkejä kunnissa. Ei näy myynnissä edullisia. Kukaan ei haluu myydä tai sit menee jollekin samalla kylällä.


    • erakkorapu

      Haluaisin muuttaa syrjään erakkomökkiin luonnon rauhaan. Ihmiset ahdistaa, autot ahdistaa... Mutta pakko pysyä lähellä palveluita kun ei oo ees autoa. Aika hyvin olen muutoin onnistunut metsittymään.

      • Pystyn metsittymään ainoastaan maaseudulla. Betoniluukussa höperöityy pahemmin kuin maalla. Tai mitäpä siellä maalla höperöityessä? Oikeata elämäähän se siellä olis. No ei luovuta toivosta. Mökin/tontin etsintä jatkuu.


    • onnetontunari

      tuokaan ei onnistu jos oikeesti erakoituu. esim kiinteistö vero on pakko maksaa ja tontistakin varmaan keksiivät jotain veroja prkl. itse olen kanssa syrjäytynyt ja pahasti alkoholisoitunut kerrostalon asukki. olen suunnitellut lähteväni jollekkin autiolle saarelle. ainut mikä pelottaa on jos sattuu menemään semmoiselle jossa ei ole mitään ruokaa. pari kertaa olen muuttanut maapallon toiselle puolelle rahattomana että pokkaa kyllä riittää mutta tuo autiosaari jossain tropiikissa olisi todella mielenkiintoinen kokemus. pitää varmaan säästää rahaa ja tehdä alkuun vähän taustatutkimusta ettei menehdy ekalla viikolla :D kaupungeissa kyllä pärjää vaikka naisten siivellä.

      • Sosiaalituella maksaa kiinteistöverot. Ei paikka tule nimiini. Rahaa on piilossa. Kumpa olisikin pokkaa lähtee ulkomaille..mutta oikeastaan jos ulkomaille pitäis lähtee en kyllä varmaan ihan yksin pärjäisi. Vaikka erakoksi tai ainakin semisellaiseksi haluaisin.


      • Sosiaalituella maksaa kiinteistöverot. Ei paikka tule nimiini. Rahaa on piilossa. Kumpa olisikin pokkaa lähtee ulkomaille..mutta oikeastaan jos ulkomaille pitäis lähtee en kyllä varmaan ihan yksin pärjäisi. Vaikka erakoksi tai ainakin semisellaiseksi haluaisin.


    • erakko5

      Olen huomannut, että erakkona voi pärjätä. Jos osaisin, niin laittaisin linkin Kuusamon Kilpistöjärven erakosta. Pystyy kaiken sokeana. Kai tärkein kalastusosaaminen. Katsokaa Elävä arkisto/erakot. Siinä on myös Johan Venninen ja muut osaajat. Osaisin tämän, mutta en tiedä miten linkki laitetaan.

      • En tuosta kuusamon erakosta ole ollut tietoinen mutta noi muut ovat tuttuja. Tullut katottua ohjelmia ja tutkittu netti. Sais olla enemmänkin. Jos vanha ja sokeakin pystyy elää erakkona niin miksen minä?


    • mönkkärimimmi

      ajokortiton, traktorikortin saa varsin helposti ja halvalla, hankin sellaisen syyskuussa kun tuli 60v täyteen ja skootteri piti vaihtaa traktorimönkijään. Sillä mönkijälle kulkee , hitaasti mutta varmasit, melkoinen kuorma peräkärryssä huononkin tien taakse. Eikä sitä mökkiä kannata rakentaa vaan ostaa joku valmis autiotilia! sellaisiä läöytyy 30-40 tuhannen luokassa varsinkin itä- ja pohjoissuomesta

      • ex-nollatuloinen

        mistä syrjäytynyt alle 500 eurolla kuukauden elävä saisi rahat mönkijään/traktoriin ja korttiin? saati 40K tilan ostamiseen?

        raha se vaan on siitä ovela että se toimii juuri kuten sitä tyhjästä luovat pankkiirit haluavat, se pitää köyhät tiukasti orjuudessa jota työttömyyskin on (sillä mm alennetaan palkkoja ja siirretään rahaa omistavalle luokalle).


      • Kävin Hartolassa katsomassa noin hehtaarin tilaa "happamilla" rakennuksilla. 25000 euroo. Sen tarkemmin en jaksa syitä sanoa siihen miksi juuri se ei kelvannut mutta korkeintaan tuota hintaluokkaa sen pitäisi olla. Itä-Suomi jees mutta pohjoinen on liian kaukana. Kun pitäisi kasvattaa myös omavaraisesti ruokaa. Itse rakentamisen kannalla oon siinä mielessä koska kaveri on timpuri ja sanoo yksinkertaisen lautamökin ekovillalla ja ns ylijäämä/halpistarvikkeilla rakentuvan helposti. Autiotila olisi kyllä jees mutta ei tunnu löytyvän vaikka ties kuinka moneen paikkaaan oon laittanut viestiä.. kyläyhdistyksille ja kuntiin. Ei ne helposti vastaa ja kun en ole kertonut edes olevani köyhä vaan etsivän edullista mökkiä maalta.


      • ex-nollatuloinen kirjoitti:

        mistä syrjäytynyt alle 500 eurolla kuukauden elävä saisi rahat mönkijään/traktoriin ja korttiin? saati 40K tilan ostamiseen?

        raha se vaan on siitä ovela että se toimii juuri kuten sitä tyhjästä luovat pankkiirit haluavat, se pitää köyhät tiukasti orjuudessa jota työttömyyskin on (sillä mm alennetaan palkkoja ja siirretään rahaa omistavalle luokalle).

        Joo-o vaiketa on. Jos vois muutaman tyypin kanssa ostaa iso pala edullista maata ja erottaa erillisiksi kiinteistöiksi. Vähintään puol hehtaarii oma osa kun haja-asutusalueella taitaa olla se vaatimus et saa rakentaa omakotitalon..köh mökin siis..


    • Tervehtulgua

      Itä-Suomessa esim lieksa, on halpoja mökkejä joita voi ajan kanssa kunnostella jos ei halua pahempia velkoja ottaa, eikä ole kiirettä!
      Täällä olisi kyllä ajokortti ja auto tarpeellinen kun julkisia ei kulje kuin kouluaikoina jonkinverran, kesällä vielä vähempi!
      Luonto on ok ja järvissä kalaa minkä tarttee ottaa, eikä täällä muutenkaan ole se elämä sellaista vouhkaamista ja kellon kanssa kilpajuoksua jos ei halua!
      Itse olen asunut ikäni täällä ja käynyt helsingissä viimeksi yli 20 vuotta sitten, ja hyvin olen pärjännyt! Mutta jos kaipaatte hulinaa ja melskettä, liikenteen vilinää ja happamia naamoja, niin eipä kannata tänne muuttaa!

    • enitselähdekorpeen

      Ely-keskuksista löytyy virkamies, joka vastaa mökeistä, jotka ovat päätyneet valtiolle vanhuksen kuoltua pois ilman perijää. Kyselkää sieltä "vuokramökkiä". Ja mökinvaltaajia tuskin kukaan vahtii joka korvessa.

    • oijiohiuoehfueh

      Juuri nyt oli juttu Pohjois-Karjalan radiossa että täällä läänissä on otolliset markkinat kuka etsii halpoja mummonmökkejä, niitä on tarjolla paljonkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe