Tuohiperän eurot tarpeen

Alajärviinvestoi

Sen verran olemme ajatellet investoida että innokkaat maksajat ovat tervetulleita Alajärvelle, torstai-lehdestä voi käydä lukemassa lisää!

20

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tässä ollutkin mielenkiintoisia kirjoituksia näillä palstoilla, olen todella lukenut ne hyvin tarkkaan ja täytyy sanoa todella monilla tiedot oikeat missä kuntamakaa tällä hetkellä. Näistä Ruukin huonoista uutisista sen verran, mikään ei ole varmaa tässä tilanteessa, se hyvin voidaan lopettaa ja keskittää tuotanto eri laitoksiin vaikkapa Ruotsiin, tilanne on uhkana joka hetki siirtää kaikki tuotanto lahden taakse.
      Metalliteollisuuden jatkumo kunnassa ei ole varmaa, sitähän se ollut vuosikymmeninä
      tuottaen kunnalle positiivistä tulosta verojen ja työpaikkojen tuloksena, tähän ei voida enään tuudittautua jatkossa, jos emme saa kilpailukykyä kuntoon tulemma näkemään
      suuria irtisanomisia. Kysymys ei ole ainoastaan palkoista vaan euro alueen suhdanne tilanteesta, näkeehän sen suomenvienti todella sakkaa tällä hetkellä hyvin pahasti.
      Palatakseni vielä tähän kuntaliitos asiaan, sitä selvitetään hyvässä hengessä, työryhmät ovat selvittäneet oman kuntansa tilannetta, tuotu asioita eri lähtökohdista
      ja edetty asiassa. Alajärven osalta sanosin siellä saatu kuntatalous todella hyvälle
      mallille, talous tulee kasvamaan jo ensi vuona, hyvien talouspäättäjien toimesta, työpaikkoja tulee lisää, kauppa, palvelualalle teollisuus kasvattaa työpaikkoja, voisin sanoa yrittämisen henki on todella kova kunnassa.

    • valesmaisteri

      Tuotanto Ruotsiin on jo haudattu sillä kuljetuskustannukset nousisivat taivaisiin ja juuri näihin säästöissä on tarkoitus puuttua sillä nykypäivää on noepat ja varmat toimitukset nimenomaan kotimaasta asiakkaille ja eikös nuo ole samaa puulaakia Luomallakin?
      PS: Alajärven kuntatalous EI ole hyvässä hapessa--n. 4 Miljoonaa miinuksella jossa on tehtävää ..

    • Voikoedeskuvitella

      Parempituottoisia rahanreikiä kuin terveyskeskus, liikuntahallit, päiväkoti ja palolaitos...

    • takapesältä

      Harmi ettei vimpelissä pystytä investoimaan mihinkään kun joudutaan lopettamaan kaikki toiminnot. Se laina jolla pitäisi investoida menee syömävelaksi jotta kunta kituuttaisi edes jollain tapaa. Sivusta seuranneena pesäpsllotermeilla vimpelistä voisi sanoa: kuoleee, kuoleee...... joko 2017 alussa?

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Vielä tästä Ruukin teollisuudesta Etelä-Pohjanmaalla, nyt on lähinnä kysymys ulkomaan vienti, kattojen, sekä talojen seinärakenteiden teollisuustuotteiden, suomen tilanne kattojen osalta on auringonlaskujen aikaa, kyllä potenttiaali on muualla kuin kattojen, se buumi on käyty suomessa loppuun, muitakin toimijoita markkinoilla, ulkomaat on kattojen osalta käymättä, Venäjän valtavat markkinat
      kuhan saadaan pakotteet pois, sinne voi hyvin uuden tehtaan kattojen osalta perustaa, täysin turhaa ajella tänne peltirullia ja viedä lappeena täältä samoille seutuville, rahdit on suomessa kalliita turhista edes takas kuljetuksista pitää luopua.
      En mitenkään sanonut, että Alajärven tilanne olis mitenkään todella hyvä, mutta päätökset yritys puolella on tehty, ja tilanne on vakaa mallikelpisella alulla, turha
      huolestua velkasuhteesta, nämä tulee hyvänä työllisyys vaikutuksena hoitumaan,
      velka on hyvä rengi, ja renginä se pitää ollakin eikä päästää isännäksi, muuten kuntaa sanotaan KRIISIKUNNAKSI, jos asioita ei ole hoidettu hyvin.

      • Perustelekans

        Tuohiperänmaisteri kirjoitti 19.12: "Alajärven osalta sanosin siellä saatu kuntatalous todella hyvälle mallille, talous tulee kasvamaan jo ensi vuona, hyvien talouspäättäjien toimesta, työpaikkoja tulee lisää, kauppa, palvelualalle teollisuus kasvattaa työpaikkoja, voisin sanoa yrittämisen henki on todella kova kunnassa". Onko misteri se Alalärven talous nyt hyvällä vi huonolla tolalla? Perustele.


      • KIRKONKYLÄNMAISTERI

        Tuohiperänmaisteri se vaan jaksaa tehdä parodiaa Alajärvestä.


    • Mitennenyt

      Justiinhan ministeri Rehula varoitti sijoittamasta seiniin terveydenhuoltopuolella ennen kuin soteratkaisu on julistettu valmiiksi, pahoin pelkään että Alajärvenkin investoinnit ovat liian mittavia siihen nähden mikä tulee olemaan terveyskeskuksen rooli tulevassa tehtäväkentässä jossa pääpaikkana toimii Seinäjoki.

      • Kauko.Viisas

        Älkää nuolaisko ennen kuin tipahtaa, kunnan kannattaa ilman muuta tässä tilanteessa investoida niin rajusti kuin mahdollista. Itsehallintoalue sijoittaa ilman muuta haja-asutusalueensa palveluja sinne, mistä löytyy jo valmiina parhaat, ajanmukaisimmat käyttötarkoitukseensa soveltuvat toimitilat. Kunnan on tyhmää ja likinäköistä edes yrittää kynsin hampain säilyttää pitkällä tähtäimellä itsenäisyyttään, koska 5-10 vuodessa kaikki sen tehtävät siirtyvät hallinnoitaviksi itsehallintoalueen toimesta /Seinäjoelta.


    • historootsija

      Niemi sammuttaa valot 31.12.2016 vimpelin kunnantalolta.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tuntuu vaan ihmeeltä miten kiire on Kauhavan suuntaan haluamista, Kuntayhtymä kaksineuvoiseen suuntaan mitä nyt pelätään, olisko Alajärven pelkoa.
      Emme ole koskaan asioineet siellä suunnalla Kauhavalla joskus käräjäasioita menneessä ajassa, Kauhavan suuntaan on turha haikailla ensinnäkin pitkät matkat, terveyspalveluille. Kuntajako selvitys jatkuu täys painoisesti Alajärven kuntayhtymään.
      Palvelut tulee olemaan Alajärvellä mitä vielä saadaan terveyspalvelut lähinnä.
      Perusterveyspalvelut neuvotteluja jatketaan selvittelijän toimesta, jossa ratkaisut tehdään ensi kesänä, tässä on monia kuntia vielä avoinna, jotta saadaan se 20000 asukkaan vaadittava kuntayhtymä , tämä tullaan saavuttamaan, vaikkakin tässä vaiheessa monet irtaantuneet väliaikaisesti. Palvelut pitää keskittää matkojen osalta lähelle, Alajärvi on luonteinen paikka muutenkin jossa voidaan palveluita tarjota. valtionvirkamiehen toimesta selvitykset jatkuu hyvässä hengessä.
      Kuntaliitos on välttämätön pahe tai hyve, miten itse kukin sen katsoo, tälle vaan emme voi mitään. Kuntatehtävät tulee vaan rajusti supistumaan , sitä myötä verotulot joten katsottava mihin ne jäljellä olevat veroeurot tuloutetaan.
      Tilanne on todella haastava emmekä voi enään yksittäisen kunnan suojatyöpaikkoja pitää yllä pitämisen ilosta, näistä on luovuttava, nekin vapautuvat varat voidaan käyttää kuntalaisten palveluihin vanhustyöhön, terveyspalveluihin jotka tulee rajusti kasvamaan 5 vuoden sisällä suurten ikäluokkien palveluita tarviten.

      • Maisterimeininkiä

        Totuus on se että näissä pienissä terveyskeskuksissa ei väki ja rahat riitä vaikka henkilökunta tekee kaikkensa ja yli aivan varmasti mutta esimerkiksi pahan epidemian aikana pieni työyhteisö on voimaton verrattuna isoon työyhteisöön.


      • mystinen20000

        Voisiko maisteri kertoa mihin perustuu tämä vaatimus 20000 asukkaan kuntayhtymästä ? Entä mihinkä perustuu maisterin vaatimus palvelujen keskittämisestä matkojen osalta lähelle ? Mikäli maisteri jatkossakin vaatii palveluiden hankkimista Alajärvellä, niin on absurdia syyttää samalla Vimpelin kunnanpäättäjiä huonosta taloudenhoidosta, kun palvelut on ostettu juuri Alajärveltä, vaikka samat palvelut olisi saatu muualta paljon edullisemmin.


      • TUOHIPERÄNMAISTERI

        Kuntayhtymän koko on määritelty valtiontyöryhmän vaatimuksesta joka on kuntayhtymän koko n. 20000 asukasta, näin voimme turvata terveyspalvelut sekä kuntalaisten hyvin vointi. Vanhat palvelut mitä tällä hetkellä on uusien palveluitten tiellä, uudistuksilla voimme parantaa palveluita. Matkojen osalta sanosin mitä lähempänä on asukkaan saama hoito esim. äkillinen sydäninfarkti se vaatii välitöntä hoitoa, mita kauempana sitä huonommat hoito tulokset.
        Siitä olen samaa mieltä ambulanssipalvelut pitää olla joka pitäjässä, vaikka oltas kuntayhtymässä, kaikkien potilaitten kannalta se paras tilanne, luo valtavan turvan asukkaille.
        Näistä ostopalveluista sanosin, nämä eivät ole missään tapauksessa vieneet kuntaa kriisikunnaksi, ostopalvelut mitä ostettu ovat kuntalaisten palveluita.
        Vääriä investointeja päätökset tehty väärillä tuottoluvuilla, jotka kuitenkin olleet
        negatiivisia tai tehty vain tekemisen ilosta. Säästöjä emme voi tehdä enään muualta, kuin säästää henkilömenoista, emme tarvitse joka kunnassa kuntajohtoa, valtuustoa, hallitusta, näinhän on käynyt
        liitoskunnnissa säästöt on valtavat, olishan se hyvä jos voimme kaikki säilyttää,
        kuntienmaksukyvyt vaan eivät enään riitä, jos haluamme säilyttää kuntalaisille
        nykypalvelut sote-palveluina, tarkoitus on nykyhetken paremmat palvelut kaikille.


      • eimaisteri

        Voi taivas, kun Tuohiperänmaisteri kirjoittaa: "Kuntayhtymän koko on määritelty valtiontyöryhmän vaatimuksesta joka on kuntayhtymän koko n. 20000 asukasta, näin voimme turvata terveyspalvelut sekä kuntalaisten hyvin vointi. Kerro jo missä näin on päätetty. Ei ole kumma jos kirjoituksen logiikalla jäisivät maisterin paperit saamatta esim. Vaasan yliopistossa.


      • Anonyymi

        Levon sijasta maisteri käy pahasti ylikierroksilla.


    • napsnaps

      Laakso auttaa 31.12.2016

    • uimamaisterirannalta

      En ole maisteri mutta onhan ollut kirjoituksia todella, tästä maisterin kirjoittamasta
      pääluvusta, kyllä maisteri kirjoittaa totta

      • Anonyymi

        Tervehdys. Paljon saanut viestejä yksityisesti, sekä suullisia kuntaa koskevista talouden näkymista ollaanko minkälaisten vakavien kysymysten äärellä tulevaisuudessa ja miten kuntatalous saadaan tasapainoon. Ensiksi vastaan näihin Alajärven kaupungin näkymiin, se tuntuu monelle ihan käsittämättömiltä tapaukselta, hyväksyä ja tunnustaa heidän oikeaa suuntaa talouden pidossa, kuntalouden tehtäviin kuuluu tehdä moninaisia ratkaisuja taseen tasapainottamisessa, heidän linja on mitä erinomaisin joka sopii nykypäivään, velka ja tulot on tasapainossa pitkässä juoksussa kuntatalous ei ole vuoden perioilla laukkaava voitas sanoa useiden vuosien päästä nähdään vasta onko päätökset oikeita. Olisi hyvä perustaa kuntien kuntamakrotyöryhmä, jossa katsottais eri kuntien vahvuudet ja heikkoudet,joiden pohjalta laadittu rahoituskehykset palvelisivat omien kuntien valmiutta toimia sitten omissa kunnissa sen pohjalta avoimuus on aina hyväksi. Lukuja en kerro vaikka olisi, koska tilastolliset luvut eivät kerro sitä todellista tilaa tällä hetkellä. Tilanne on haastava
        taseen näkökulmasta, tuloja pitäisi saada lisää ja kuntalaisten kannalta veroäyrin korotus olisi nyt huono, vaikka korotus toisi avun hetkelliseen korjaukseen, lähinnä nyt on aika
        tutkia kuntarakenteet, henkilösto määräaikainen lomaustus, sekä tilastoista tutkia tarkkaan turhat menot, ja sitoa tuloihin sopeuttaen, jokainen euro on tärkeä tällä.
        hetkellä. Yrityksille luotava hyvät toiminta edellytykset, jotka työllistää ja sitä kautta veronmaksukykyä. Pakko vielä sanoa tämän yhden Vimpelin aisurin trollin kirjoituksiin, en ole muuttanut metrin vertaa mihinkään suuntaan. Sekä vaihdettava ensi tilassa kunnalle pystyvä johtaja joka nostaa kunnan Loilun suosta. KAIKKI HYVIN


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tervehdys. Paljon saanut viestejä yksityisesti, sekä suullisia kuntaa koskevista talouden näkymista ollaanko minkälaisten vakavien kysymysten äärellä tulevaisuudessa ja miten kuntatalous saadaan tasapainoon. Ensiksi vastaan näihin Alajärven kaupungin näkymiin, se tuntuu monelle ihan käsittämättömiltä tapaukselta, hyväksyä ja tunnustaa heidän oikeaa suuntaa talouden pidossa, kuntalouden tehtäviin kuuluu tehdä moninaisia ratkaisuja taseen tasapainottamisessa, heidän linja on mitä erinomaisin joka sopii nykypäivään, velka ja tulot on tasapainossa pitkässä juoksussa kuntatalous ei ole vuoden perioilla laukkaava voitas sanoa useiden vuosien päästä nähdään vasta onko päätökset oikeita. Olisi hyvä perustaa kuntien kuntamakrotyöryhmä, jossa katsottais eri kuntien vahvuudet ja heikkoudet,joiden pohjalta laadittu rahoituskehykset palvelisivat omien kuntien valmiutta toimia sitten omissa kunnissa sen pohjalta avoimuus on aina hyväksi. Lukuja en kerro vaikka olisi, koska tilastolliset luvut eivät kerro sitä todellista tilaa tällä hetkellä. Tilanne on haastava
        taseen näkökulmasta, tuloja pitäisi saada lisää ja kuntalaisten kannalta veroäyrin korotus olisi nyt huono, vaikka korotus toisi avun hetkelliseen korjaukseen, lähinnä nyt on aika
        tutkia kuntarakenteet, henkilösto määräaikainen lomaustus, sekä tilastoista tutkia tarkkaan turhat menot, ja sitoa tuloihin sopeuttaen, jokainen euro on tärkeä tällä.
        hetkellä. Yrityksille luotava hyvät toiminta edellytykset, jotka työllistää ja sitä kautta veronmaksukykyä. Pakko vielä sanoa tämän yhden Vimpelin aisurin trollin kirjoituksiin, en ole muuttanut metrin vertaa mihinkään suuntaan. Sekä vaihdettava ensi tilassa kunnalle pystyvä johtaja joka nostaa kunnan Loilun suosta. KAIKKI HYVIN

        Joku jaksaa lykätä potaskaansa eikä halua, osaa tai viiti googlata kuntien valtionosuuksista eikä kuntien verotulojen tasauksesta. Tasauksellahan Vimpeli talous pyörii mutta nyt se yskii pahasti, Vimpeli saa todella härskit tuet valtiolta, muuten ei pärjää. VIMPELISSÄ korona tilanne on paha tautia on paljon, nyt vanhukset totelkaa määräyksiä
        yli 60 vuotiaat pysykää kotona ei missään nimessä NELLUUN . Tartuntoja paljon ei tapaamisia. Ihan hurja tilanne Vimpelissä.

        KORONAASIANTUNTIJA/NELLUSTA


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe