Yhdistelylainat

Ihmeyhdistelylainat

Minua suuresti ihmetyttää tuo että joka paikassa mainostetaan että yhdistelylainaa saa 40 000e asti, mutta silti vakituisessa työssä oleva hyvin tienaava ja luottotiedot ok ei saa sitä :/ ei ole alkoholiongelmaa tai peliongelmaa. Mutta olen sokea ollut ja lohduttautunut kulutusluottoihin kunnes heräsin ja tajusin että nyt en selviä näistä ja mietittyäni miten on mahdollista että päästin itseni tähän, no raskain vuosi ikinä takana lapsen kanssa jolla on ADHD ja sen kanssa mennyt vuosi nyt kun ollaan hypätty lääkärissä ja kuntoutuksessa yms, tämän keskellä olen ajatellut että rahaa on ja olisihan sitä mutta kun ottaa monesta paikasta lainaa niin tyhmäkin ymmärtää että edes hyvät tulot ei riitä niiden maksamiseen jos päälle laskee asumisen ja ruuan ja auton...

60

15335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitenpääseneroon

      Ei taida nuo yhdistelylainat ja lainojen kilpailuttaminen ihan niin tositarkoituksella olla. Päätarkoitus on kerätä tietoja ihmisistä ja myydä ne eteenpäin lainantarjoajille. Olen kokeillut joitakin kilpailuttajia ja ainoa tarjous oli sikakallis lainatarjous Aasalta vain vuoden maksuajalla. Sähköposti on nykyään täynnä lainatarjouksia, olisiko jokin yhhteys? Lisäksi jotkut lainankilpailuttajat taitaa olla bulvaaneja. Lendolta kautta tuli vain ja ainoastaan tuo Aasa.

    • kylläsaalainoja

      Kyllä yhdistely lainoja saa. Pitää vain olla kunnon vakuudet kuten esim. omistus asunto tai kelvollinen takaaja.

      • Ihmeyhdistelylainat

        Niin, niitä mainostetaan kyllä ihan ilman takuita ja vakuuttaa


      • sj123

        Kyllähän siinä on järkeä yrittää saada lainat yhdistettyä ja maksaa monen kalliin lainan sijaan yhtä halvempaa: http://www.fi/f/E10-CFijG . Haasteena on saada lainoittaja vakuutettua, että tarkoitus on maksaa laina myös takaisin, eikä vain ottaa lainaa lainan päälle, olisi saatava perusteltua uskottavasti, että maksaa muut lainat pois ja hoitaa luotettavasti jäljelle jääneen.


      • Anonyymi
        Ihmeyhdistelylainat kirjoitti:

        Niin, niitä mainostetaan kyllä ihan ilman takuita ja vakuuttaa

        Kukaan ei tee oma velkaista takausta. Toisen velkoihin ei kannata sotke itseään. Yksi takaaja voi joutua maksamaan vaikka olisi sata takaajaa. Se ei paljoa auta vaikka pankeilla on syyni takaajien suhteen.


      • Anonyymi

        Kukaan täysjärkinen ei pyydä tai lähde takaamaan toisen lainaa edes pienestä summasta eikä toisaalta mikään pankki kelpuuta ketä vaan takaamaan. Vaikka Suomessa on Tietosuojalaki, niin mikään ei suojaa takaajaa tilanteesta jossa 500€ nimi sotkeudu muihin päävelallisen asioihin.


    • yksilaina

      Yhdistelylainaa voi saada ilman vakuuksiakin. Riittävä maksuvara ja myös rinnakkaishakija auttavat lainan saamiseen. Ja yhdistelylainaa pitäisi hakea ennen kuin velat alkavat kaatua päälle ja maksut viivästyä. Itselläni oli yhteensä 12 000€ lainoja, joita yhdistelyn etua.fi palvelun kautta. Bruttotulot noin 2700€/kk.

    • Ahdistusta

      Laitoin juuri norwegian bankille yhdistelylaina hakemuksen, koitan vielä nyt sieltä. Minulla bruttotulot vaihtelee 2200-3000e kuussa, ja velkaa 29700 josta 27000 haluan yhdistää koska ne eri kulutusluottoja ja erät aivan mahdottomat. Luottotiedot vielä kunnossa. Myös velkaneuvojalle laitoin papereita ja odottelen sinne aikaa..

      • Ahdistusta

        Aika velkaneuvojalle, huhh, aika nopeasti sain ajan kun jo torstaina menen :) hakemuksen vein liitteineen 10.12
        ja sain bank norwegianilta lainan jolla saan yhdistettyä nyt 20 000 lainoja, ehkä ne luottotiedot sittenkin saadaan säilytettyä ja saan talouteni siihen malliin että saan velat pois joskus..


      • rgjrjgjgj
        Ahdistusta kirjoitti:

        Aika velkaneuvojalle, huhh, aika nopeasti sain ajan kun jo torstaina menen :) hakemuksen vein liitteineen 10.12
        ja sain bank norwegianilta lainan jolla saan yhdistettyä nyt 20 000 lainoja, ehkä ne luottotiedot sittenkin saadaan säilytettyä ja saan talouteni siihen malliin että saan velat pois joskus..

        Yhdistelylainasta ei ole hyötyä, jos uudessa lainassa korko on yhtä suuri kuin vanhoissakin.


      • Ei_tajuu
        rgjrjgjgj kirjoitti:

        Yhdistelylainasta ei ole hyötyä, jos uudessa lainassa korko on yhtä suuri kuin vanhoissakin.

        Väärin. Yhdistelylainan hyöty on siinä, että maksat vain yhtä lainaa sen 20 lainan sijasta. Jo pelkästään se säästö mitä saa lainanhoitokuluista on huomattava. Muusta säädöstä ja stressistä nyt puhumattakaan, jos täytyy lainailla takaisin kun rahat ei enää riitä elämiseen. Sen lisäksi, jos joudut pinteeseen lainan takaisinmaksun kanssa, niin on vain yksi luotonantaja, jonka kanssa joutuu neuvottelemaan.


      • Ahdistusta

        No nyt ne päätti kuitenkin hylätä sen yhdistelylainan :(
        Onneksi huomenna aika velkaneuvojalle


    • Ahdistusta, miten kävi neuvojan kanssa? Ehkä hyvä että tuota ulkomaista lainaa ei herunut. Saattaisit olla enemmän suossa uuden ja nykyisten velkojen kanssa. Esim Takuu-Säätiön takaamalla lainalla maksetaan KAIKKI vippivelat,luotot ja erääntyneet laskutkin kaikki kerralla, max 34k€, pois. Tämä siksi että kun aloittaa järjestelylainan hoitamisen niin ei ole mitään muita rasitteita. Samalla tulee vapaaehtoinen maksuhäiriömerkintä, 2 v, jotta lisävelkaa ei pääsisi maksuohjelman aikana tulemaan vaikka olisikin alunperin luottotiedot kunnossa.

      • Ahdistusta

        Lainaneuvottelija alkoi nyt selvittämään noita lainoja, mutta ne menee tuon 34000 yli :'( Eli ei toivoa että sitä saisin, en millään pysty maksamaan 6000e puolessa vuodessa noita lainoja pois niin että jäljelle jäisi tuo 34000.. En tiedä onko sitten velkajärjestely seuraava :( kaikkeni sitä ennen nyt koitan tehdä että saisin jostain yhden ison lainan, koska parempi se niin olisi kaikille. Laitoin kyselyä aktialle ja Bank norwegianille lainasta kerroin aivan tismalleen tilanteen ja maksukykyni, koska sitä löytyy kuitenkin.


      • Ahdistusta

        Niin siis kun 29700 päälle laskee tuon pankin laina 8500e ja verotmätkyn niin siinä on nyt kasassa minun velat. No onni on etten asuntolainaa ole hommannut. Ja penniä venyttäen nyt mennään. Autosta en voi luopua lapsen vuoksi, koska hänellä ADHD jonka vuoksi lääkärikäyntejä ja kuntoutuksiin vientiä paljon sekä harjoituksiin menot yms. Onneksi auto on perus hyvä ja vähää vievä. Täältä noustaan vielä..


      • Ahdistusta

        Uusi aika velkaneuvojalle on tammikuussa jolloin vien tiliotteet puolelta vuodelta, ja tarkat tiedot pakollisista menoista sekä kirjallisen selvityksen velkaantumisesta. Silloin lähetetään paperit takuu säätiölle jos sen saantiin on edellytykset. Jotenkin alkaa toivo tässä jo lähtemään.


      • Jokainen tapaus käsitellään säätiössä yksilöllisesti ja lautakunta arvioi sitten takauksen edellytykset. Tästä syystä kannattaa paperit lähettää ja omaan kirjalliseen selvitykseen kannattaa paneutua todella paljon. Tosiaan velkapotti menee nyt näillä veloilla yli mutta tilanne voi olla toinen 6-12kk päästä. Omalla kohdalla lopullinen velkapotti laskettiin pankin asiakaspalvelijan kanssa kun säätiö oli aiemmin jo antanut takauslupauksen 34k€:lle. Meni hieman yli mutta siitä huolimatta säätiö takasi lainan. Syy miksi meni niin tiukille oli se että hakuaikana oli useita velkoja mennyt haasteen asteelle ja muutama jopa ulosottoon asti. Tästä syystä näiden kulut nostivat alkuperäisen velkapotin n.24k€ yli 34k€. Kaikenlisäksi hakemukseni hylättiin johtuen tiliotteiden epäselvyyksistä, elikkäs siellä oli vippifirmojen panoja ajalta jolloin en ollut vippikierrettä katkaissut. Vippikierteen katkaisin samana päivänä kun varasin ajan velkaneuvojalle. Rankka päätös kun tiesi mitä siitä tulisi seuraamaan. Nyt ei tosin enää kaduta, olisi pitänyt tehdä päätös jo paljon aikaisemmin. Kun tuo kielteinen päätös tuli niin otin heti yhteyttä takausvastaavaan ja selitin tilanteen miksi tiliotteissa oli noita vippipanoja. Sain 1 kk aikaa toimittaa uudet tiliotteet 3 kk ajalta siitä hetkestä kun olin velkaneuvonnan ajan tilannut ja tehnyt päätöksen katkaista vippikierre. Nämä tilioteet lähetin jo samana päivänä säätiölle ja ne kerkisivät vielä meneillä olleen kuukauden lautakunnan käsittelyyn. Tsemppiä odotteluun, toivotaan että edellytykset täyttyy hakemuksen eteenpäin viemiseksi.


      • thltlhltltlthj
        Ahdistusta kirjoitti:

        Uusi aika velkaneuvojalle on tammikuussa jolloin vien tiliotteet puolelta vuodelta, ja tarkat tiedot pakollisista menoista sekä kirjallisen selvityksen velkaantumisesta. Silloin lähetetään paperit takuu säätiölle jos sen saantiin on edellytykset. Jotenkin alkaa toivo tässä jo lähtemään.

        Eikö kannattaisi päästää velat ulosottoon, niin saisit mielenrauhan? Maksaisit takaisin sitten laskukaavan mukaan.


      • Antro_67

        Joo itsellänikin oli sama ongrlma ja sain sitten yhdistelylainaa https://lendia.fi n kautta niin että maksan vain 200e kuussa. Enne maksoin yli 1000e kuussa kun mulla oli 6 eri lainaa.


    • Vakuus

      Voinko saada pankista yhdistelylainaa jos vakuutena on osuus metsätontista ja kesämökistä. Tuo osuus on vain veroilmoituksessa eli ei ole osakekirjoja, kauppakirjaa tms.

      • lainhuuto

        Kyllä pitäis saada laihuutotodistus kuka on metsätotin omistaja, Jos kiiteistö kelpaisi vakuutea täytyy olla valtakirja toisilta omistajilta, tai e mukaa pakkiin allekirjoittamaan panttaussopimuksen


    • Ahdistusta

      Vaikka sanotaan että ei syytä huoleen rahat kyllä silti riittää ja nyt ei saa murehtia. Niin kyllä minua ahdistaa, oma tyhmyys ja se että nyt en saa hoidettua velkoja. Ahdistaa tämä tilanne, ei ikinä ole ennen mikään vienyt näin yöunia vaikka elämässä paljon kokenut. Vaikka työt ei minulta koskaan lopu, ne olen niin hyvin hoitanut, että yhteyksiä moneen paikkaan, mutta nykyinen paikkani niin hyvä että en vaihda sitä ellei joku tarjoa sitten parempaa palkkaa. Ja harmittaa ettei ole sellaista perhettä että tässä tilanteessa tukisi ja auttaisi minua, tiedän että äitini auttaisi mutta hän on eläkkeellä eikä siksi voi taata mitään lainoja, koska pieni eläke eikä omaisuutta. Kyllä tiedän että kaikesta selviää se on selvää. Pelottaa mitä aiheutan tällä nyt pojalleni, hän nyt kuitenkin myös joutuu kärsimään tilanteesta, koska kohta syödään makaronia ja tonnikalaa yms. harrastuksiin onneksi sossu osallistuu, maksaa ne koska isänsä ei hoida omaa osuuttaan ja erityislapsena tarvitsee enemmän tukea, niin tukevat jaksamistani maksamalla harrastukset kokonaan. Huoh.

    • omakokemukseni

      Kyllä yhdistelmälainaa saa ja yhdellä puhelin soitolla ja pankissa käynnissä. Edellyttää että on vakuuksia kuten minulla oli takavuosina. Eli liki velaton 300,euron rivitalo osake. Olin hyväpalkkaisesta työstä jäänyt työttömäksi ja ennen kuin mistään rahaa sain ja vaikka työllistyinkin aika nopeasti mutta huomattavasti pienellä palkalla niin kaikenlaiset laskut, vakuutukset, lyhennykset etc. ja luottokortit tapissa oli yli 10,000 euroa maksettavaa ja laskin että uuden työn palkalla en pysty maksamaan niin nopeasti etteikö luottotiedot menisi ja velat ulos ottoon... No järjestelmälaina maksettu jo aikoja sitten pois...

      • omakokemukseni

        siis 300,000 euron rivitalon osake eikä 300 euron...


      • haelainaasuoraan
        omakokemukseni kirjoitti:

        siis 300,000 euron rivitalon osake eikä 300 euron...

        Joko kulutit vimmatusti tai et ole kuullut työttömyysturvasta. Kyllä siinä on usein kuukauden viive ennenkuin sellaista saa, mutta 10000 velat? Onko aloittaja kysynyt Santanderilta tai Nordax:lta suoraan. Ne ovat kai ainoat jotka myöntävät vakuudetonta isoa lainaa. Maksimilaina aika 10 -12 v ja maksettavaa noin 500 eur/kk jos lainaa 40000


    • JaakkoPee

      Minulla on 70k/v brutto enkä saanut Santanderilta reilua kymppitonniakaan yhdistelyyn koska "Asiakastiedossa on merkintöjä" muita luottoja vaikka ne piti just yhdistellä tällä. En varmasti maksukykyisenäkään ikinä enää käytä heidän palvelujaan, heidän tappionsa. Epäilivät vielä kun sanoin että asun omistusasunnossa koska "siitä ei ole merkintää näissä papereissa". En tiedä miten se sitten näkyy verotodistuksissa? Perin just puolen miljoonan kolmion Hgin keskustasta mutta en toki voi myydä ennen kuin oon asunut 2v että saan verottomana isänikin osuuden. Sittenpä jää tuo pari tonnia kuus tienaava virkailija tänne kituuttamaan pakkaseen kun lähden rahojeni kanssa pian palmusaarille. Oma häpeänsä.

      Eli kuten joku epäili KYLLÄ. Keräävät tietoja myyntiin nämä "lupaajat".

    • Pskaa

      Niinpä, miksi nuo ei anna pienituloisille yhdistelylainaa? Eikö se olisi helpompi maksaa yhtä isoa lainaa takaisin, kuin monta muuta lainaa???

      • Aloittakaa_isolla

        Kun tarkoitus on kuitenkin elää velaksi niin pitkälle kuin pystyy, eikö olisi viisainta ottaa heti alkuun se iso ja edullinen laina? Silloin on vielä puhtaat tiedot eivätkä vipit ja pikkulainat rasita maksukykyä.


    • muutsyyt

      isot pankit haluaa yhdistellä nämä heidän vanhat lainansa pois , uudella yhdellä tulevalla konkurssifirmalla jonka omistavat rahastot, eläkeyhtiöt ym valopäät , heille jää tyhjä paperi käteen ( korkea tuottodotus / ison riskin rahasto ) ja sinä jäät velkaa taas uudelle taholle joka ostaa velan huutokaupasta pilkkahintaan , kunhan omistaja ei vaan olisi afrikan kaivosyhtiö eikä itä euroopan taistelijät / suosotajoukot......media on saanut helpon elämän lihat pataan kiehuvaan.

    • Sj123

      Jokainen pankkihan arvioi itse nämä lainat, onko hakijalla realistinen mahdollisuus selvitä takaisin maksusta. Eihän pankitkaan halua luottotappioita, vaan varmaa tuloa.

    • Selvitellään

      No tuo viimeinen vastaus v-17 oli hupaisa - kun vertaa esim. aloittajan kokemuksia. Mitähän noissa poistetuissa viesteissä on ollut - sääntöjen vastaista??

    • Hei kaikki yhdistelylainoista kiinnostuneet!
      Edellä onkin mainittu jo hyviä vinkkejä lainojen yhdistämistä suunnitteleville. Lainojen yhdistäminen onnistuu myös ilman vakuuksia ja luottotietojen menettämistä. Jokaisella pankilla on toki omat kriteerinsä lainan myöntämiseksi, mutta kilpailuttamalla lainahakemuksen useilla pankeilla voit saada parhaimmillaan monia tarjouksia, vaikka yksittäinen pankki ei yhdistelylainaa olisi myöntänyt. Lainojen yhdistäminen kannattaa mikäli sinulla on useita pieniä (ja kalliita) lainoja, joista maksat monet käsittelykulut joka kuukausi. Usein kilpailuttamalla myös korko laskee, sillä isommissa lainoissa on yleisesti ottaen matalampi korkotaso.

      Voit kilpailuttaa hakemuksesi jopa 25:llä pankilla kauttamme osoitteessa: https://rahoitu.fi/?pubid=168548&pubidsub1=com5

      Asiakaskokemuksia lainojen yhdistämisestä löydät täältä: https://rahoitu.fi/asiakaskokemuksia

      Jouluterveisin,
      Milla
      Rahoitu.fi asiakaspalvelu

      • Tiedän

        Aina kannattaa tehdä myös itse lainatarjouksia eri pankeille saattaa saada vieläkin paremman tarjouksen kun noista rahalaitoksista yms.. Ja muistakaa että todellinen vuosikorko on se mitä pitää tuijottaa, siihen sisältyy korko ja kulut.


      • Tiedän kirjoitti:

        Aina kannattaa tehdä myös itse lainatarjouksia eri pankeille saattaa saada vieläkin paremman tarjouksen kun noista rahalaitoksista yms.. Ja muistakaa että todellinen vuosikorko on se mitä pitää tuijottaa, siihen sisältyy korko ja kulut.

        Puhut asiaa! Lainatarjouksia kannattaa aina vertailla todellista vuosikorkoa käyttäen, nimelliskorko ei kerro paljoakaan lainan todellisesta hinnasta. Esimerkiksi meidän palvelussa tarjouksista näytetään aina ensisijaisesti todellinen vuosikorko.

        Kevätterkuin,
        Milla
        Rahoitu.fi asiakaspalvelu


    • Kusemistakaikki

      "Rahoitu..." muuten voin sanoa, etä teillä kaikilla on samat pankit/luotonantajat, ja jokaisella teillä on kuitenkin tarkoitus vain saada nimet- tiedot millä pääsette vetämään palkkaprosentteja. Ei teillä ole edes tarkoituskaan auttaa ketään yhdistelemään. Naurattaa tuo touhu. Sitten monella eri nimi, mutta sepä sitten yhdistyykin myös toiselle yhtiölle. Eli monta nimeä sama yritys! Kiusaatte velkaisia ihmisiä, tiedän parikymmentä tuttua, ketkä laitelleet juuri näihin yhdistelylainan merkeissä, ketään ei onnistanut, samat rahalaitokset kuin ihmisellä olisi velkaa mitä yhdistellä. Nyt haistakaa jo oma-...! Lopettakaa!

      • Anonyymi

        juuri näin. Ja mukana toiminnassa myös vaikuttavassa asemassa olevia suomalaisia sekä ulkolaisia henkilöitä taustavoimana. Homma on lähinnä ryöstämistä ja stasi tyylistä urkintaa.


      • Anonyymi

        Ei näiltä mitään saa järkevillä ehdoilla, etsiskelevät näitä täysiä uunoja jotka laittavat nimen hädissään mihin paperiin vaan millä ehdoilla hyvänsä. Kokeilin huumorilla ja 50k lainaa olisi saanut maksella 15 vuotta lähes 700 euron kuukausierillä.. Siinähän sitä on rahalla hintaa huh huh


    • Vellu_koo_kojootti

      Ulosotto on paras ja halvin lainojen yhdistyminen tällä hetkellä, jos ei alkuperäisistä sopimuksista pysty pitämään kiinni. Korko alle 10% ja kuukausierä valmiiksi neuvoteltu. Ei tarvitse kilpailuttaa/ hakea erikseen.

      Nuo muut vaihtoehdot ovat täysiä pystyryöstöjä keskellä kirkasta päivää. Muutamaa tonnia saa maksella lopun ikää.

    • Anonyymi

      Yhdistelylaina on antanut vähän väärän kuvan kuluttajille itsestään. Se ei niinkään ole ulosoton tuulikaapissa hermoilevan ylivelkaantuneen viimeinen oljenkorsi vaan fiksun rahankäyttäjän työkalu yhdistellä lainoja ja säästää kuluissa ja koroissa. Itse yhdistin juurikin pari eri lainaa ja yhdistelylaina tuli moitteetta tilille.

      Samanlaista luottoharkintaa ne yhdistelylainojenkin antajat käyttävät kuin muutkin lainantarjoajat.

      • Anonyymi

        "fiksun rahankäyttäjän työkalu"....HO...HO...HO...
        Kyllä fiksuus on rahankäytössä ollut kaukana, jos joutuu edes pohtimaan lainojen yhdistelyä. On vaikea kuvitella tilannetta, jossa fiksu rahankäyttäjä joutuisi moiseen tilanteeseen.

        Lähin mieleen tuleva on omakotilalorakentaja, jolla tulee rakennusvaiheessa joku ennalta arvaamaton merkittävä lisäkulu, joka pitää rahoittaa erillisellä lisälainalla. Esimerkiksi pohjatutkimus on antanut liian ruusuisen kuvan talon perustusten hinnasta tai nykyinen rakennustarvikkeiden inflaatio on pudottanut pohjan alkuperäisen lainan riittävyydestä. Mutta siinäkin tilanteessa kannattaa harkita selviäisikö kuitenki lisälainan kanssa ilman sen yhdistämistä alkuperäiseen lainaan. Saattaa nimittäin koko lainan ehdot heikentyä yhdistettävistä lainoista heikompiehtoisen tasolle (mikäli eroa) , mutta joka tapauksessa pankki perii kuluja moisesta mulkkauksesta. Joten jos pystyy maksamaan erilliset lainat, niin yleensä se on edullisinta niin.


    • Anonyymi

      Juurikin näin - aika moni nostaa yhdistelylainan koska sillä voi maksaa myös luottokorttivelat ym pois. Säästää kuluissa usein. Erikseen on sitten nuo Takuusäätiön lainat jossa kyse oikeasta maksuvaikeuksista: www.takuusaatio.fi . Yhdistelylainaa tarjoavat oikeastaan kaikki pankit nykyään myös, tuolta löytyi esimerkiksi enemmän tietoa yhdistelylainasta : https://nordsek.com/lainojen-yhdistaminen/

    • Anonyymi

      En ymmärrä! Jos velallisen on mahdollista saada järjestelylaina niin miksi ne myönnetyt rahat ei mene lainojen maksuun ja miksi ihmisen tilanne on sama parin vuoden päästä!

      Jos on vaikka kolme lainaa ja niiden summa 5000€, niin kk erissä pitäisi säästyä kahdesta lainasta vajaa kymppi kuukaudessa. 2x8 16 ja 16x12 on vajaa 200€.

      Lisäksi tietenkin koroissa tulee säästöä. Niin minkä helvetin takia asiat ei oikene yhtään parissa vuodessa?

      • Anonyymi

        Millä lailla koroissa tulee säästöä?
        3luottokorttua, joissa 8% korko vaihdetaan 20% korolliseen ”yhdistelylainaan” 20v maksuajalla. Kuukausierä pienenee hetkellisesti, mutta kokonaisuudessa yhdistely tulee ihan älyttömän paljon kalliimmaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä lailla koroissa tulee säästöä?
        3luottokorttua, joissa 8% korko vaihdetaan 20% korolliseen ”yhdistelylainaan” 20v maksuajalla. Kuukausierä pienenee hetkellisesti, mutta kokonaisuudessa yhdistely tulee ihan älyttömän paljon kalliimmaksi.

        Mutta jos on maksanut rahoitusyhtiölle pois jo kaikki luotot aikoja sitten ja
        alkanut säästää talletustilille varoja pikku hiljaa, niin sieltä on hyvä lainata.
        Jos käyttötililtä puuttuu varoja, niin talletustililtä voi lainata erittäin
        hyvillä ehdoilla, sillä korot ja kulut ovat 0 € . Näin minä tekisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä lailla koroissa tulee säästöä?
        3luottokorttua, joissa 8% korko vaihdetaan 20% korolliseen ”yhdistelylainaan” 20v maksuajalla. Kuukausierä pienenee hetkellisesti, mutta kokonaisuudessa yhdistely tulee ihan älyttömän paljon kalliimmaksi.

        Luottokorteissakin taitaa nykyään olla ainakin 12 prosentin korko. S-Pankki on halvin 11,95 3 kk:n euribor.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luottokorteissakin taitaa nykyään olla ainakin 12 prosentin korko. S-Pankki on halvin 11,95 3 kk:n euribor.

        OP Visa on ainakin vielä tällä hetkellä 8,95% 3kk euribor.
        Kuluja kortissa on periaatteessa 3,95 osana palvelupakettia, johon kuuluu myös pankin verkkopalvelu. Eikä 3,95 lankea maksuun, kunhan op-bonuksia tulee riittävästi bonustilille.
        Mutta onhan tuokin korko posketon...kannattaa pitää perusasetuksena 100% saldon lyhennystä, niin ei mene korolliselle puolelle koskaan.
        Aiemmin itsellä oli 6000€ luottoraja ja 3000€ minimilyhennys, mutta jostain ihme syystä tuollainen ei enää ole mahdollista, vaan minimilyhennys täytyy ilmoittaa prosentteina, jolloin pienikin luottokorttilasku saattaa mennä korolliseksi jollei huomaa maksaa koko saldoa käsin pois tai korottaa oletus lyhennys 100%


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minulla nettotulot 1730€/kuukaudessa. Asuntolainaa 45 000 euroa, 3 luottokorttia, joista yhteensä noin 4000 euroa, autolainaa 30 000 euroa ja Santander-lainaa 15 000 euroa. Omaisuutta ei kauheasti, sijoituksia noin 20 000 euroa.
      Hyvin olen saanut lainaa niin pankista ja Santanderilta, välillä on tehnyt tiukkaa, mutta aina olen lainani hoitanut ja niin hoidan nämäkin.

      • Anonyymi

        Onpa sinulla melkoinen himmeli! Ei kannata paljoa elvistellä kun nuo numerot laittaa debit ja kredit tileille. Taitaa olla miinuksella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa sinulla melkoinen himmeli! Ei kannata paljoa elvistellä kun nuo numerot laittaa debit ja kredit tileille. Taitaa olla miinuksella

        Siis karkeasti. Sinun viiden vuoden ansiot on vajaa 10000€. Velkaa 100000€ ja nopeasti realisoitavissa olevaa omaisuutta 20000€.

        Yhteenlaskettuna plussalla 20000€ No, se on plussaa 4000€ per vuosi! En tiedä kannattaako paljoa paukuttaa koska varallisuutta pitäisi olla vuoden palkan verran!


      • Anonyymi

        Hyvää tuossa on tuo 20 000€ puskuri. Toisaalta mikäli se on osakerahastoissa tai osakkeissa, niin ilmeisesti puskuri oli puoli vuotta sitten lähempänä 25 000€ - 30 000€. Jos näin, niin siinä tapauksessa joko tuota autolainaa tai Santanderin lainaa voi kutsua melkoisen kalliiksi töpiksi.
        Mutta nykyisestä sijoitustilanteesta huolimatta, puskuri joka kestää useamman kuukauden lainanlyhennystarpeen on hyvä olla olemassa ja sitä kannattaa aktiivisesti kasvattaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää tuossa on tuo 20 000€ puskuri. Toisaalta mikäli se on osakerahastoissa tai osakkeissa, niin ilmeisesti puskuri oli puoli vuotta sitten lähempänä 25 000€ - 30 000€. Jos näin, niin siinä tapauksessa joko tuota autolainaa tai Santanderin lainaa voi kutsua melkoisen kalliiksi töpiksi.
        Mutta nykyisestä sijoitustilanteesta huolimatta, puskuri joka kestää useamman kuukauden lainanlyhennystarpeen on hyvä olla olemassa ja sitä kannattaa aktiivisesti kasvattaa.

        Ei tuolla 20000€ puskurilla ole mitään merkitystä jos on viiden vuoden ikkunassa samansuuruinen velka. Puskuri on 4000€ per vuosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuolla 20000€ puskurilla ole mitään merkitystä jos on viiden vuoden ikkunassa samansuuruinen velka. Puskuri on 4000€ per vuosi.

        Mitä suurempi puskuri, sitä parempi. Tietysti mikäli luotot ovat kovin korkeakorkoisia, kuten tuo Santander laina nyt ainakin on, niin silloin niitä korkeakorkoisia kannattaa maksaa puskurilla pois ja jättää vain pieni hätävara siihen kuuluisaan "jääkaapin hajoamiseen" tai auton yllätyksiin, jottei joudu sellaistakin menoa laittamaan luotolle.
        Normaalitilanteessa asuntolainan korko on max 2,25% vaikka korontarkastuspäivä olisi ollut eilen. Autorahoitus samaa tasoa tai alle, mikäli on vähänkin katsonut auton lisäksi sitä, mistä se kannattaa ostaa. Kulut ja korot 0, on ainoa järkevä tarjous... Luottokortin korko lienee max 10% ja paljon vähemmän mikäli summassa on mukana korottomalla maksuajalla oleva luotto.
        Eli ei tuossa kannata paljon miettiä puskurin käyttöä lainojen vähentämiseen, ellei tosiaan tuo Santander ole se minkä maksaisi pois ja silloin puskuriksi jää ehkä päivittäisyllätyksiin riittävä 5000€, tietysti luottokortin saldoakin kannattaa tarkkailla ja pyrkiä maksamaan saldo tyhjäksi ennen kuin nollakorko nousee kymmeneen.


    • Anonyymi

      Yks juttu! Jos ketjun aloittajan kaltainen ihminen olisi ollut vain yhden pankin asiakas niin koko sotkua ei olisi. Fiksulla asioinnilla hän olisi saanut oman pankin luottokortin jonka raja olisi ehkä 10% tuosta nyt päällä olevasta. Kortin ehto olisi ollut ainoastaan pitkäaikainen säännöllinen raha-asioitten hoito ja puolet kortin limitistä oleva omassa hallussa oleva talletus!

      Mutta nyt aloittajan kohtalo on ulosotto!

      • Anonyymi

        Yhdistelylainat on tapa pienentää lainan hoitokustannuksia ja säätää kuukausierä budjetille sopivaksi.
        Lainanmyöntäjien kilpailuttajat, jotka tarjoavat yhdistelylainoja, ottavat jokaisen hakijan tiedot. Näiden perusteella lainanmyöntäjät tekevät hakijasta luottoprofiilin.

        Luottoprofiili määrää koron suuruuden ja myös sen annetaanko hakijalle laina vai ei.

        Lainanmyöntäjien perusteet profiilin laatimisessa vaihtelevat ja siksi hakijan kannattaa hakea lainaa monelta kilpailuttajapalvelulta.

        Tämä parantaa mahdollisuuksia, että todella halpa tarjous osuu kohdalle.

        Täältä kilpailuttajat löytyvät: https://www.lainaanopeasti.biz/lainojen-yhdistaminen/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhdistelylainat on tapa pienentää lainan hoitokustannuksia ja säätää kuukausierä budjetille sopivaksi.
        Lainanmyöntäjien kilpailuttajat, jotka tarjoavat yhdistelylainoja, ottavat jokaisen hakijan tiedot. Näiden perusteella lainanmyöntäjät tekevät hakijasta luottoprofiilin.

        Luottoprofiili määrää koron suuruuden ja myös sen annetaanko hakijalle laina vai ei.

        Lainanmyöntäjien perusteet profiilin laatimisessa vaihtelevat ja siksi hakijan kannattaa hakea lainaa monelta kilpailuttajapalvelulta.

        Tämä parantaa mahdollisuuksia, että todella halpa tarjous osuu kohdalle.

        Täältä kilpailuttajat löytyvät: https://www.lainaanopeasti.biz/lainojen-yhdistaminen/

        Hyvä tuo profiili! Kaikki pankit tekee omista asiakkaistaan kokoajan kuvaa rahankäyttäjinä. Profiilin takia uuden asiakkaan ei ole helppo saada lainaa eikä ole tarkoituksen mukaistakaan.

        Mutta ihan omalla kohdalla oma pankki tarjosi tyhjän päälle luotollista korttia, mutta pankin korttifirma oli minun kanssa samaa mieltä eikä antanut, eli se siitä helppoudesta.

        Yhdistely lainoista. ”Jopa 40000€”. Jos ihmisellä on pirstaleinen lainapotti niin onko joku lainoja myöntänyt tai unionin ulkopuolinen kovin valmis ”yhdistämään” lainoja ja miten tuollainen ”sillisalaatti” yleensä on mahdollinen. Sitä mietin kun yksi pankkikin saattaa eri tuotteittensa kautta luoda potin josta asiakas ei selviä.

        Tässä se juttu miksei kenenkään pidä olla asiakas kuin yhdessä pankissa ja hoitaa asioita pitkäjänteisesti.


    • Anonyymi

      Ihan ensimmäiseksi yhdistelylainaa kannattaa toki kysyä omalta pankilta, mutta sen jälkeen voi olla viisasta kilpailuttaa vakuudettomat yhdistelylainat netissä.

      Tähän tarkoitukseen olen kokenut tämän palvelun erittäin toimivaksi:
      https://www.xn--yhdistelmlainat-8kb.fi/

    • Anonyymi

      Ei mitään saa mistään,odotetaan vaan että taas tulee yksi luottotiedot menettänyt lisää rekisteriin!Ensin niitä tyrkytetään joka tuulbista ja kun yrität hakea yhdistelyä niin ei mistään apuja!!!

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe