Kertokaa pian miten kiljusta saisi paremmin juomakelpoisen makuista?
Ainakaan jaffa tai kokis ei ole makua suuremmin parantanut ja haluan makuun jo muutenkin vaihtelua.
Entäs pakastemansikat, appelsiinin- tai sitruunanviipaleet, mehukatit...?
Siis millä tuon kiljun järkyttävän maun saa parhaiten poistettua???
Kiljun maustaminen
14
7265
Vastaukset
- kokeilin kerran
Tuota noin.. Teeppäs niin että sotket suhteella teelusikka/litra sitruunahappoa. Se antaa ihan kivan kirpeän maun. Mun mielestä ainakin oli ihan hyvä.
- reino
sillä me kloppeina kiljut maustettiin, paitsi jos tehtiin ihan mallaskiljua, sen hienostunutta makuahan ei tarvitse maustaa millään.
Vinkkinä vielä tuohon appelsiinikiljuun, että leikatut appelsiinin palat kiljusaavissa tuovat mukavan lisän illanviettoon, voidaan esim. sopia että kuka saa sattuman mukiinsa joutuu laulamaan tms. - emilii 1
sehän on se paras vaihtoehto. hyvää ja halpaa!
- hilima
eli sokerista ja hapanta sekaan sekä käymis- että väkevöittämisvaiheessa.
Simassa perinteisesti on rusinat ja sitruunaviipaleet ja sitruunan ruoren suikaleet, joista pehmyt osa ('jälsi') on poistettu.
Itse voi ideoida lisää. Sokerisen asemasta käynee marjat ja hedelmäpalat. Happamena yl. sitrushedelmäviipaleet. Kuinkahan kävisi tuore ananas, sehän on makeankarvas? - Weinmeister
Kun teet satsin niin kaada 5litraa ( 15 litraa vettä) mehutiivistettä (ilman säilöntäaineita, muuten voi tulla ongelmia käymisen kanssa) niin saat viiniä kiljun sijaan... kun viini/kilju on käynyt laita superselvikettä ja anna sen seistä ainakin 5 päivää... superselvike tekee viinistä/kiljusta kirkkampaa mitä vähentää huomattavasti huomisen krapulaa ;)
jos kilju on jo valmista niin osta citymarketistä superselvike pussin eurolla ja aktiivi hiiliä ja kaada kilju sen läpi... parantaa makua HUOMATTAVASTI ja sen jälkeen voi hyvin sekoittaa sitä mehuihin/cokikseen - antiKilju
Ei siitä p**kavellistä saa hyvää tekemälläkään. Ja pitääkö tehä kiljua, kun viinankin hinta on jo sen verran laskenut, että kiljuun kuluvien aineiden hinnalla saisit Alkosta ihan kunnon tuotteita?
- timokkk
v'tun urpo nuoret ei saa ostettua herra taitaa olla tyhmä
- anaali
timokkk kirjoitti:
v'tun urpo nuoret ei saa ostettua herra taitaa olla tyhmä
perkele kun se kilju on sitä ehtaa tavaraa!!
totta vie se on kivaa kun kännissä paskoo housuun.. - kiljuweikko
anaali kirjoitti:
perkele kun se kilju on sitä ehtaa tavaraa!!
totta vie se on kivaa kun kännissä paskoo housuun..meillä on täällä kiteellä oma koti-alko! pontikkaakin koetettiin, mutta veli menetti käden ku pontikkapannu räjähti jumaliste!
- JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
MAUSTA VAAN KOKIKSELLA ITTE MAUSTOIN JA IHAN ALAS MENI!!!!!
- ju0pp0hu11u
tuossa oli kyllä hieno keskustelu mutta tähän jatkeeksi: että ko kiljua maustaa ota tee pussi tyhjennä se ja laita sisään mausteet kuten kuivattu minttu. pussi astiaan käymisen ajaksi sitte ko imet kiljun ulos,heitä pussi hiivan mukana pois. pysäytä käyminen ja valuta aktiivihiilen läpi. anna kiljun olla vähän aikaa. vahvistamisen voi hoitaa kahella tavalla joko yleisemmin tislaamalla tai sitte jääyttämällä. jääytys tapahtuu seuraavasti: kilju avonaiseen muovi astiaan ja pakasteeseen odota sen aikaa että se on semmosta loskaa ja valuta kahvi suodatin pussin läpi ota neste talteen ja heitä jäät pois. tuon voii toistaa monesti riippuen kuinka vahvaa haluaa. huomioi että nesteen määrä vähenee eli litra kiljua jääytyksen jälkeen puoli litraa. hauskoja juomisia!
- gty_
Koitapa tehdä kiljusta eräänlainen sangria tai vaalea "kesäglögi" tai jäätee tähän tapaan:
1 osa kiljua
1 osa vahvaa, jäähdytettyä teetä (ihan tavallinen tumma pussilipton sopii, tee saa olla vahvaa)
1 osa hedelmäistä tuoremehua, mieluiten omenan tai päärynän makuista. Kokeile esim God Morgonin BIFIDO -mehun omenaa. Sain tätä testattavaksi Hopottajat suosittelupalvelun kautta. Vaikuttaisi olevan sellaista "tuhtia" mehua, siis ei sokerilla makeutettua litkua. Ja joukossa on vatsalle hyvää tekeviä bakteereja. Ei nääs vedä se kilju pakkia niin pahasti sekaisin :D Mutta kyseessä siis tää mehu niin silmä osaa bongata mehuhyllystä:
http://godmorgon.com/bifido/fi/
sitruunamehua oman maun mukaan (ihan sitä mitä myydään ruoanlaittoa varten niissä pienissä sitruunan näköisissä purkeissa)
hunajaa oman maun mukaan (käytä juoksevaa ja hunajan voi laittaa teen sekaan jo siinä vaiheessa kun teetä keittelee niin sekoittuu paremmin. Hunajaa saa olla aika paljon, siis se tee saa olla lantraamattomana aika ällömakeaa)
pari teelusikallista tummaa ruokosokeria
sitruunan ja omenan viipaleita, sitrunaamelissaa
jäähdytä kannuun tai boolimaljaan sekoitettu juoma hyvin jääkaapissa ja tarjoile runsaiden jäiden kanssa. Jos aiot vain vetää kiljua pullosta, tee seos näiden ohjeiden mukaan, mutta voit jättää koristehedelmät ja sitruunamelissan pois. Ne kyllä tuovat kivasti makua, joten suosittelen juomaan mieluummin boolina.
Ja aamulla sit vatsakramppeihin BIFIDO-mehua :) - sinolia
Siihen kiljuun kun laittaa lasillisen sinolia niin se ei kupli mahassa
- Anonyymi
Ei sitä maun takia teheräkkää sanottiin häjyys 👍
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1374053- 891989
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151881Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi571507Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541442Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1331395VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu991312- 741216
- 951087
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1181060