alkoholisti-isä

poika19v

Haluaisin kuulla kokemuksia ja tunteita mitä muilla alkoholistien lapsilla on. Itse saanut kestää tuota isän juomista jo niin kauan kuin muistan ja tuska sisälläni on valtava. Ei asuta iskän kanssa samassa osoitteessa, mutta ollaan silti ihan hyvissä väleissä ja nähdään aina silloin tällöin. Soitellaan vähintään pari kertaa viikossa. En kuitenkaan ole ikinä halunnut hänelle puhua alkoholismista,koska olen varma , että isä sulkisi minut pois hänen elämästään kokonaan. Onhan hän tehnyt niin jo monille muille sukulaisille. Ainoa asia mitä tästä hyötyy on se, että tiedän ainakin nyt millainen isä en tule olemaan tulevaisuudessa.... Alkoholi on kyllä osa elämääni sillä olen nuori ja haluan bilettää ja kokea kaikkea mikä ei enää vanhemmalla iällä ole mahdollista. Alkoholi jää viimeistään elämästä pois silloin, kun toivottavasti joskus saan omia lapsia - todennäköisesti jo aikaisemmin. Toivottavasti myös kaikilla muilla nuorilla/tulevilla vanhemmilla.

3

815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6000-päivää

      Alkoholistin lapsen osa on karu. Se jättää syvät haavat jotka eivät kai parane koskaan. Ne muovaavat persoonallisuuttamme ja vaikuttavat sitä kautta tekojemme taustalla, vaikka varsinaiset kokemukset olisivatkin himmennet mielessämme. Minä tiedän. Hänen mahdollisuutensa alkoholisoitua ovat myös tavallista suuremmat. Oletko varma, että et leiki tulella? Tuo mainitsemasi joskus tulevaisuudessa tapahtuva raitistuminen on ao. piireissä valitettavan tuttu ilmaisu.

    • PoisSyöksykierteestä

      Lapsesta saakka kotona oli ihme suhtautuminen alkoholiin. Sitä piiloteltiin, kiellettiin, hihiteltiin hermostuneena - ja silti näin isäukon humalassa useita kertoja. Humalassa huutoa, perhetappelua. Asenne viinaan, ryyppäämiseen, alkoholiin, teeskenneltyyn "viiniä ruuan kanssa", jne. oli ihan vinksahtunut, epäjohdonmukainen, ristiriitainen.

      Seuraus: minäkin kiinnostuin viinasta. Olihan se niin "kuuma peruna" kotona. Mikään muu juttu, tapahtuma, aika, tilanne, ruoka, tms. ei nostattanut sellaista sisäistä jännitettä kuin viina perheessämme. Omaksuin sallivan asenteen. Rupesin käyttämään alkoholia nuorena - vaikka kärsin syvästi isäukon humalasta, viinanjuonnista.

      Lopulta alkoholisoiduin. Omassa perheessäni lasten kanssa käyttäydyin tismalleen samoin kuin isäni. Humalassa olin lasten nähden lukuisia kertoja.

      Raististuminen lähti liikkeelle pohjakosketuksesta. Olin viinan kanssa pohjalla tilanteessa, jossa ei sovi viinaa käyttää. Saati humaltua. Otin suuren terveysriskin.

      Raitistumisprosessissa olen joutunut työstämään sukupolvista alkoholismia. Olen käynyt läpi lapsuudenperheeni salattua - eikä aina niin salattua - alkoholin väärinkäyttöä. Muistan tarkasti ne tunteet, kun kuulin huutoa, tappelun ääniä, rikkoutuvien astioiden ja huonekalujen ääniä, isäukon humalaista mölinää. Itkin hiljaa omassa huoneessa. Nyt käsitän vasta että isäukkokin oli uhri; hänenkin isänsä joi.

      Tämän ketjun olen osaltani katkaissut. Opettelen uutta, normaalia perhe-elämää, johon viina ei kuulu. Mitä nuoruuteen tulee: sanot haluavasi bilettää. Heitän ajatuksen ilmaan: voisiko bilettää ilman alkoholinkäyttöä? Olet nuori, ja tiedän paremmin kuin hyvin, että kokeilunhalu on kova. Silti kehoittaisin sinua miettimään, millaisia tuntemuksia humalainen lähimmäisesi sinussa herättää. Tiedätkö, että sinä voit samalla tavoin aiheuttaa tuskaa toiselle ollessasi humalassa.

      En lähde neuvomaan. Kirjoitukseni tarkoitus on antaa eväitä omalle pohdinnallesi, ja suhtautumistapaasi alkoholi-nimistä ainetta kohtaan. Hyvä kun pohdit asiaa. Olet oikealla tiellä. On mahdollista kasvaa aikuiseksi, joka osaa käyttää kohtuudella alkoholia, eikä se määrää ajatuksia, elämää, arkipäivää. Alkoholi on vain sivujuonne terveessä elämässä, pikkujuttu. Suurimman huomion kohteena on opiskelut, työ,rakkaus, perhe, harrastukset, jne. Ei ole pakko käyttää alkoholia ellei halua. Se ei ole mikään automaattinen tapa.

      Alkoholia käytettäessä on tiedettävä sekä sisäistettävä fakta, että aine aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Alkoholin poisjättäminen ei aina noin vain onnistu juuri alkoholiriippuvuuden vuoksi. Valitettavasti edes isäksi tuleminen ei todellakaan automaattisesti raitista ketään.

    • Anonyymi

      No tällä hetkellä joudun kuuntelemaan kun isäni soittaa keskellä yötä musiikkia niin että minä ja isoveljeni ei saada nukuttua. Pelkään että alkaa huutamaan jos vastaisin hänelle ” jaa” koska niinkin on käynyt, ja kun isäni huutaa niin hän todella huutaa. Toivon joka yö että pääsisin takaisin äitin luo turvaan, lasken päiviä ja joskus tunteja kauanko minun vielä isällä pitää olla. Rakastan isääni päivällä mutta illalla vihaan häntä, en ole ihminen joka uskaltaisi isälle sanoa miltä minusta tuntuu. Tänään isä myös rikkoi puhelimen näyttöni :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1907
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1539
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1499
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1477
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      150
      1415
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1350
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1307
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1147
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1108
    Aihe