jumalan nimissä voi tappaa ihmisiä

kenenjumala

Eikö jumala pitäisi laittaa vankilaan.

9

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      Jumala ei ole syyllinen ihmisen synnin tekoon.
      Jumala ei ole antanut luvan kuin tasan seitsemän sodan käymiseen ihmiskunnan historiassa; Israel hävitti 7- pakanakansaa joiden syntien mitta oli täynnä, ja kieltäytyivät armon tarjouksista. Jumala ei ole milloinkaan ollut armoton, ja vaan tilaisuus kääntymiseen on aina tarjottu ensin. Näin on myös uuden liiton (Uuden Testamentin ajan) ihmisten suhteen.
      Ilm 14:12/ 12:17, Hebr 12:14, 3:7-8, 10:12-18, Matt 5:17-18, 6:22-23, Ef 2:8-9, Joh 14 luku, Ilm 1:7-8. Tuossa on tärkeitä Raamatun kohtia, joissa hengellisen kristinuskon metodit, arvot ja normit käyvät ilmi.

      Jumalan nimissä on tehty toki- mutta ei Jumalan luvalla kuitenkaan.

      Jumala jokaista ihmistä kutsuu elämässä miettimään uskon asioita, syntiä ja Jumalaa.
      2 Piet 3:9.

      Jumala ei ole syyllinen ihmisen jumalattomuteen. Jumala on antanut valinnan vapauden ihmiselle rakkauden vuoksi. Rakkaus ollakseen rakkautta ei voi olla pakkokeinoin, vaan rakkaus perustuu aina vapaaehtoisuuteen ollakseen rakkautta.
      Jumalan kaikki toimet ovat rakkauden vaikuttiminen aina; 1 Joh 4:8.

      Pitää oppia tuntemaan Jumala. On tutkittu että 2% maailman sodankäynnin ikävyydestä olisi ollut uskon vaikuttimissa, mutta en ole tutkimusta nähnyt, enkä tiedä siitä kuin tuon jonkun tekemän arvion ohimennen jostakin.

      Tänään uskon kanssa väkivalloin takkuavat eivät ole tekemisissä ääriliike-metodissa lainkaan Raamatun uskonnon arvojen ja normien- eivätkä jonkun muunkaan uskonnon aidon uskon kanssa. Äärilikkeillä ei ole tekemistä sen uskon kanssa tavallisesti ollut minkä nimeä kantavat nimessään.


      1 Joh 4:8 on selkeä. Synnin opettaja on niin kauan kun maa ja taivas on paikoillaan Luuk 16:16-17 kymmenen käskyn laki; Room 3:20,31, "älä tapa" "älä himoitse" "rakasta lähimmäistäsi" jne. Tuo laki on yksinkertainen ja täydellinen opettamaan synnin- ja Jumalan arvot. 2 Moos 20, 5 Moos 5.

      "Onko Raamatun uskonto aiheuttanut sotaa ja väkivaltaa;?"
      http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/2.3

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

      • Turisas

        Haluan esittää kysymyksen tästä osasta viestiäsi, "Israel hävitti 7- pakanakansaa joiden syntien mitta oli täynnä, ja kieltäytyivät armon tarjouksista. Jumala ei ole milloinkaan ollut armoton, ja vaan tilaisuus kääntymiseen on aina tarjottu ensin."

        Onko Jumalan sanoma pakotettua vai miksi nuo seitsemän pakanakansaa jotka kieltäytyivät siitä tuhottiin? Jos heillä oli vapaatahto miksi heidän oli joko tultava lahdatuiksi tai vastaanotettava "armo"?


      • Turisas kirjoitti:

        Haluan esittää kysymyksen tästä osasta viestiäsi, "Israel hävitti 7- pakanakansaa joiden syntien mitta oli täynnä, ja kieltäytyivät armon tarjouksista. Jumala ei ole milloinkaan ollut armoton, ja vaan tilaisuus kääntymiseen on aina tarjottu ensin."

        Onko Jumalan sanoma pakotettua vai miksi nuo seitsemän pakanakansaa jotka kieltäytyivät siitä tuhottiin? Jos heillä oli vapaatahto miksi heidän oli joko tultava lahdatuiksi tai vastaanotettava "armo"?

        Hei!

        Ei sääntöjä ilman poikkeuksia.
        Alueen jumalattomista "puhdistaminen" oli samalla esikuvaa koko Kosmosta kohtaavien kaikkien luotujen vapaan valinnan seurauksista; -Tuomioista jotka ovat myönteisiä tai kielteisiä ikuisen elämän kannalta. Room 6:22-23, Ilm 20, Mal 3:19.

        Vapaa valinta koskee kahta vaihtoehtoa; Tunnustaa Jeesus Kristus, tai kieltää Jeesus Kristus. Pelkkä suun tunnustus ei riitä. Jeesuksen Kristuksen tunnustaminen merkitsee rakkautta, ja -todella autuaallisia olotiloja Jumalan Hengen rakkaudessa jo täällä maan päällä. Maailman suurinta utilitarismia.
        Synnin teko sellainen asia joka ei tuo hyvää globaalilla tasolla, eikä yksilön onnellisuuskäyrät nouse. Hetken nautinnoista seuraa ikävää, ja harva saa maailman synnin teosta todellisen onnen. Jos hetki onkin lystiä loppuu lysti kuin linnun laulu aikanaan. Kännissäkin on esim. ollut hetken joskus hauskaa, mutta ei tuo kauaa kestä.

        Jumalan synnin opettava laki on täydellinen, ja se on ihmisen parhaaksi tehty että ihminen voisi hyvin, ja että ihminen olisi onnellinen.

        Ihmiset kyselevät aina kun jotakin isompaa ikävää katastrofia sattuu; "Kuinka Jumala sallii?" Yhtäkkiä uskotaan Jumalaan ja laittaa Jumalan syyksi ihmisten synnin teko. Jumala ei syntiä tee, päinvastoin synninteko on ankarasti kiellettyä.

        Pakkovalta sammuttaisi rakkauden- eli vapaa valinta koskee tässä suhteessa rakkautta, tai sitten sellaista mikä ei ole enä ihmisen hyvinvoinnin etu, ja ihmisen parhaaksi.
        Rakkaus ollakseen rakkautta on oltava rakkautta.
        >>>> Jumalan kaikki teot ovat rakkauden vaikuttimin. Rakkautta on vapaan valinnan tuloskin- kun pahuus kerran hävitetään koko Kosmoksesta pois ihmisiä kiusaamasta. Kaikki eivät ole rakkautta tahtoneet, vaan ovat kieltäytyneet rakkaudesta. Rakkaus on Jumalan keksintö. Niille jotka kunnioittavat Luojaansa sen verran että arvostavat ihmiselle tarkoitetun ihmisen parhaaksi olevan hyvän, on sitten onni, autuus ja riemu.
        Jumalan rakastaminen merkitsee kaikkea hyvää seurausta.


        Jumalan nimissä on tehty yhtä ja toista, mutta ei Jumalan luvalla kuitenkaan.

        Pyhä Raamattu on se kirja jossa Jumalan sana on talletettu, ja uskovaiset uskossa saavat Pyhän Hengen lahjan joka on suora kuuma linja taivaan Ylipappiin Jeesukseen Kristukseen. Hebr 8:1-2, 1:14, 2.17-18, 3:7-8, 4:14-16, Joh 14 luku.
        Johanneksen kaksi kirjettä ja Jaakobin kirja ovat hyödyllisiä ja lyhyitä "tiivistelmiä laajemmistakin kokonaisuuksista" lukea. Ovat lyhyitä. Matt 5 luku.


        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


    • elämänantaja

      Jumala, johon minä uskon, on sekä vanhan että uuden testamentin läpi sama jumala, joka myös juutalaisuudessa on. Kun hän ilmoitti "älä tapa", hän kehoitti ihmisiä hyvään ja laittoi synnin palkaksi kuoleman, mutta hengellisen kuoleman. Ennen vanhaan tapettiin hanakasti ihmisiä yhtä paljon kuin eläimiä. Syyksi riitti erilainen usko, erilaisuus. Tämä sama on nyt arabivaltioissa tapana. Erilaisuus tapetaan pois. Tappaminen on ihmisestä, ei jumalasta. Uusi testamentti ilmoittaa, että Jeesuksen eli jeshuan sovitustyö, on ainoa Jumalalle kelpaava sovitus. Jeesuksen elämä kelpasi sovitukseksi Jumalalle. Hän täytti synnittömänä koko lain ihmisten puolesta ja sitähän jumala vaati. Hän sinetöi sovituksen kuolemallaan, ja näin minäkin ilman lakia kelpaan Jumalalle sellaisena kuin olen. Minun ei tarvitse täyttää lakia ja tappaminen on kielletty sekä uudessa että vanhassa testamentissa. Tämän kun luet Raamatusta, niin ymmärrät, että jumala ei siunaa murhaamista eikä tappamista, vaan tuomitsee tappajat ja vaatii tapettujen veren tappajan kädestä kerran. Hänelle jokainen eläin ja ihminen on pyhän elämän saanut. Se on jumalan lahja. Jos tapat, vastaat siitä Jumalalle. Sille juutalaisten ja kristittyjen yhteiselle Jumalalle, joka ilmoittaa itsensä Raamatussa ja jolle viime kädessä vastaat tapettujen verestä ja joka sitä kerran kysyy. Hän antaa elämän ja vain hänellä on lupa sen pois ottamiseen. Ei kenelläkään papilla eikä uskovaisella.

    • Aboriginaali

      Jumalan nimissä saa ilmeisesti raiskata lapsia.

      Helsingin Sanomat 1.5.2010 Tommi Nieminen.

      Ainakin sataa lasta käytetty seksuaalisest hyväksi valtakirkon suojissa.
      Suomen luterilaisessa kirkossa on paljastunut lasten hyväksikäyttöä.

      Suomen valtakirkon suojissa on tapahtunut laajamittaista, pääasiassa lapsiin kohdistunutta
      seksuaalista hyväksikäyttöä.

      Evankelisluterilaisessa kirkossa asiaa selvittäneiden tietoon on viime viikkojen aikana tullut yli 20 uutta tapausta.

      Asia on noussut esille katolisen kirkon skandaalin vuoksi. Viime viikolla Suomen luterilaisen kirkon johto kehotti hyväksikäytön uhreja tuomaan tapauksensa julki.

      Uhreja arvioidaan vuosikymmenten saatossa olleen Suomen kirkollisissa piireissä ainakin sata ja hyväksikäyttäjiä useita kymmeniä, arvioi lastensuojelun asiantuntija Johanna Hurtig.

      ”Tämä on vain jäävuoren huippu”, hän arvioi.

      Epäiltyjen joukossa on joitakin pappeja ja muita kirkon työntekijöitä. ”Nuorisotyö on alue, jolla näitä on eniten”, kertoo kirkon perheasiain keskuksen johtaja Martti Esko.

      Kahdessa vanhassa tapauksessa uhri väittää, että silloinen piispa on vähätellyt ja peitellyt asiaa.

      Lisäksi noin kymmentä vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä saarnaajana toiminutta epäillään hyväksikäytöstä.

      Viimeksi kuluneen vuoden aikana on tuomittu kuusi liikkeessä toiminutta miestä. Osa tuomioista on ollut pitkiä 8?12 vuoden vankeusrangaistuksia, mikä kertoo erittäin törkeistä seksuaalirikoksista, kuten lasten raiskauksista.

      Yksi uhri kertoi tarinansa Helsingin Sanomille. Lähipiiriin kuuluneet miehet käyttivät häntä hyväkseen seitsemän vuoden ajan.
      -------------------------------------------------------------------

      • "Jumalan nimissä saa ilmeisesti raiskata lapsia.

        Helsingin Sanomat 1.5.2010 Tommi Nieminen.
        Ainakin sataa lasta käytetty seksuaalisest hyväksi valtakirkon suojissa."


        Mitä tekemistä näillä on Jumalan kanssa? Ei mitään! Kyllähän pahaa voidaan tehdä minkä nimissä tahansa. Sotia ja väkivaltaa on tehty myös demokratian, ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja vapauden nimissä. Kielletään nämäkin asiat!


      • jmalansyytä

        Jumala on korkein ja lain yläpuolella.


      • jum-ala
        jmalansyytä kirjoitti:

        Jumala on korkein ja lain yläpuolella.

        En muuten oo, oon syyn ja seurauksen lain alla mäkin. Kaikki jotka tänne syntyy on maailmankaikkeuden lain alla. Jumalatkin.


    • ateistiateisti

      Ei olematonta voi laittaa vankilaan. Kuvitellut taikaolennot eivät tapa ketään, vain ihmiset tappavat. Typerimmät tappajat hakevat teolleen oikeutuksen kuvittelemansa pikkuväen kuvitellusta tahdosta.

      Keskustelu jumalan/jumalien osallisuudesta maailman tapahtumiin on jokseenkin yhtä järkevää ja mielekästä kuin käydä keskustelua lohikäärmeen liekin lämpötilasta tai vertailla erilaisten luutamallien lento-ominaisuuksia.

      Ihminen keksi jumalat. Ihminen tappaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe