Sovituksen salaisuus

ylifariseus_1

Seuratessa uskoa käsitteleviä kirjoituksia eri palstoilla kiintyy huomio erääseen seikkaan. Lähes jokainen suunta on ottanut tehtäväkseen moittia toisia lainkautta pelastumisen tavoittelemisesta. Kuitenkaan en tunne ainoatakaan kirkkoa tai lahkoa, joka opettaisi mahdollisuutta pelastumiseen yksinomaan laintekoihin turvautumalla. Ei käsittääkseni edes juutalaiset ole koskaan uskoneet näin, opillisesti ajatellen. Eikö Aabel uhrannut karitsaa esikuvaten Kristusta. Siksi Abelin uhri oli otollinen Kainin ei, sillä ilman veren vuodatusta ei ole sovitusta.
Myöhemmin luemme: Kaikki ne käskyt ja lait säädöksinensä, jotka varjona, eli esikuvallisesti viittasivat Jeesuksen sovintotyöhön kumottiin ristillä, eli menettivät merkityksensä. Näin ollen myöskin vanhassa liitossa sovitus lain rikkomuksesta perustui, ei lain tekoihin vaan teurastettuun karitsaan, eli Jeesukseen, esikuvallisesti. Se oli vikauhri.
Monet heittävät kymmenenkäskyn lain olkansa yli, ikäänkuin ne olisivat esikuva Jeesuksen sovintotyöstä. Ne täytettiin, ei kumottu. Monet ajattelevat kymmenenkäskyn lain annetuksi vain juutalaisille, se on erhe, sillä Jumala koetteli kansaansa, ennen Siinaita "pitävätkö he Minun käskyni.
Vaikka ihminen pelastuukin uskoen Jeesuksen sovintotyöhön uudestisyntymällä, Pyhän Hengen kautta, armosta ilman lain tekoja, on kymmenenkäskyn laki mittapuuna tuomiolla. Ne eivät ole pelastuksen vaan kuuliaisuuden perusta. Maailman kaikkeuden perustuslaki, joka säilyy ikuisesti.

49

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos valaisevasta aloituksestasi! Eikö kaikki tai ainakin suurin osa karismaatikkokristityistä ole antinomisteja? Toki onneksi poikkeuksiakin löytyy, yleensä helluntaiseurakunnista. Eli heidät on opetettu vastustamaan Jumalan 10-käskyjä ja tai sekoittamaan siveyslaki ja seremonialaki jollain tavalla keskenään, että siitä sekoituksesta tulee jonkinlainen "lakimöykky" heidän ajatusmaailmassaan, joka on paha, ahdistava ja heidän "vapauttaan" rajoittava, niin on helpompaa, että ajattelee, että kaikki mahdollinen laki on naulittu ristiin, sekä Jeesuksen työtä esikuvaava (seremonialaki) että Jumalan omalla sormellaan kirjoittamat 10-käskyä, jotka uudessa liitossa ovat kirjoitettuna hänen seuraajiensa sydämeen. Tämä "levy" on yleensä niin syvillä urilla heidän ajatusmaailmassaan, että jos ei Pyhä Henki suoraan tee levynvaihdosta, asiat eivät ikävä kyllä muutu miksikään. Onneksi sentään evankeliumi tulee heidänkin välitykseltään kutakuinkin sellaisena kuin pitääkin. Esirukousta tarvitaan paljon heidän puolestaan!

      • mnaat

        Mitä on: "laista ei häviä pieninkään piirto"? Mikä on se lain pieninkin piirto?
        Mikä niistä 10 603 laista on se pienin piirto?
        Onko se sapattilaki, älä tapa, älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi, rakasta Jumalaa yli kaiken?
        Vai onko se: ole saastainen iltaan asti,? Ehkäpä: älä syö sikaa? Tai se joka ei tule viettämään lehtimajajuhlaa olkoon kirottu.

        Mikä on suurin käsky laissa?
        Sapattiko? Nouseeko sapattikäsky lopun aikana kirkkaasti esille esim. adventistien taholta?
        Jos niin on niin missä raamatunkohdassa niin sanotaan?

        Rakasta Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi vastasi Jeesus. Missä on Hänen mainintansa sapatin ylivertaisuudesta?
        Ei missään.
        Kun juutalaiset ovat tulleet takaisin omaan kotimaahan on siellä tapana viettää sapattia, niin kuin he ovat tehneet kuluneen yli 3000 vuoden aikana muuallakin.

        Jeesus meni tapansa mukaan synagoogaan koska Hän oli juutalainen.

        Alkuseurakunta oli aluksi juutalaiskristityistä koostuva joukko. Sitten tuli pakanauskovia ja he alkoivat viettää Jeesuksen ylösnousemuksen päivää ja heille ei sanottu juutalaiskristittyjen toimesta: "älkää tehkö niin". Vai missä kohden raamatussa niin sanotaan?
        Juutalaisille kyllä sanottiin että älkää kukaan teitä tuomitko sapatin johdosta.

        Nyt kuitenkin monet pakanakristityt puhuvat ja kirjoittelevat niin kuin olisivat juutalaisia.

        Jos lähdetään noudattamaan lakia ei se ole vain pelkkä 10 käskyä, vaan se on KOKO laki. 10 käskyn eritteleminen siitä on virhe.

        Jos lähdetään puuhamaan muuta kun Jeesuksen sanomisesta:"rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" on otettava koko 613 lakia käyttöön.

        Ja 10 603 käskyä oli tunnusmerkkinä liitosta jonka Jumala teki juutalaisten kanssa.
        Oli otettava sen kautta vastaan sekä siunaukset että kiroukset.

        Meidät on vapautettu synnistä Jeesuksen ristinkuoleman kautta, vai pitäisikö sanoa meillä on oikeus olla tekemättä syntiä Jeesuksen ristinkuoleman kautta. Kaikista synneistä, niistäkin jotka ovat pieninkin piirto.

        Miten se tapahtuu. Ottamalla vastaan kääntyminen, usko, kaste ja PYHÄN HENGEN kaste. Jos näitä kaikkia ei oteta vastaan on jäätävä omalla voimalla tuhertamaan 10 603 käskyä.


    • mnaat

      Edelleenkin odottelen sitä raamatunkohtaa sapatin lopun ajan ylivertaisuudesta.
      Myös odottelen määritelmää laissa olevasta pienimmästäkin piirrosta. Mikä se on joka ei myöskään katoa?

      • itsenäisesti.etsivä

        Etsivä löytää, joten etsi itse !


      • mnaat
        itsenäisesti.etsivä kirjoitti:

        Etsivä löytää, joten etsi itse !

        Sitä ei voi löytää ainakaan raamatusta. Ehkä Ellen Whiten kirjasta "Suuri Taistelu", mutta sehän ei olekaan sama asia. Minulle kelpaa vain raamattu.
        Minun raamatussani kirjoitetaan ihan muuta kuin Ellen Whiten kirjoissa.


    • kirjoituksiasi.seurannut

      Selkeäpä on kirjoituksesi ylifariseus, hyvin ymmärrettävissä.

      • varokaaharhaoppia

        Ihan huttua, mutta mitäs muuta adventistifariseukselta voisi saada.


      • 1234567---
        varokaaharhaoppia kirjoitti:

        Ihan huttua, mutta mitäs muuta adventistifariseukselta voisi saada.

        Onko itselläsi oikea oppi, ja mitä se pitää sisällään ?


      • ei.ossaa
        1234567--- kirjoitti:

        Onko itselläsi oikea oppi, ja mitä se pitää sisällään ?

        Hänellä ei ole mitään oppia, eikä siksi osaa vastata sinulle.


    • Kristusarmahti

      'kymmenenkäskyn laki mittapuuna tuomiolla'
      Jeesuksen omille mittapuuna on Kristus ja hänen tekonsa, ei kymmenen käskyn laki. Jeesuksen omat saavat palkan omassa kohtaamisessaan, jos ovat jotain ansainneet.

      Jeesuksen rakkauden laki on paljon enemmän kuin kymmenen käskyn laki, mikäli olet lukenut Jeesuksen kertomuksen vastauksena kysymykseen 'kuka on minun lähimmäiseni'.

      Sinä rikot kymmenen käskyn lakia joka päivä - tiesitkö sen? Kukaan ei voi kerskata laista, koska kukaan ei pysty sitä täyttämään! Jeesus pani lainnoudattajille niin korkealle riman, ettei kukaan sitä ylitä.
      Matt. 5:28
      Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa
      22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

      Mikä olikaan kymmenes käsky? Sen sinä tiedät ja rikot sitä joka ikinen päivä, koska et kykene sitä täyttämään.

      Mutta jokainen, joka ymmärtää armon valtavuuden ja Jumalan rakkauden Kristuksessa haluaa elää Kristuksen kaltaisesti ja tuo armon ja rakkauden laki on paljon voimakkaampi vaikutin Kristuksen oman elämässä, kuin koskaan käskyjen lain vaatimus, armosta edes jotain käsittänyt ei halua tehdä syntiä, vaan haluaa antaa voimavarojaan Kristukselle ja palvella häntä sen tähden, että hänet armahdettiin ilman ansioita ja tuo armo kohtasi häntä täysin ilman hänen omia tekojaan. Kristus etsi hänet ja löysi ja armahti. Se on ilon ja rauhan ja kiitollisuuden lähde - Kristuksen uhri, ei laki.

      lainaus minä uskon sivulta:
      'On väärin kuvitella, että uskovaiseksi tultuamme olisimme jotenkin parempia kuin muut ihmiset ja voisimme sitten olla omalla vaelluksella kelvollisia Jumalalle. Uskovan jatkuva ainoa toivo läpi koko elämän on Jumalan armo ja anteeksianto uskonelämässäkin. Tämä vie, niin kuin Paavali myös sanoo, ylpeyden pois ja tuo oikeaa nöyryyttä elämään.

      Room 3:22 - 31; Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaa lahjaksi vanhurskauden koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. 25. Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi, hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi. Näin Jumala on osoittanut vanhurskautensa. Pitkämielisyydessään hän jätti menneen ajan synnit rankaisematta, 26. mutta nyt meidän aikanamme hän osoittaa vanhurskautensa: hän on itse vanhurskas ja tekee vanhurskaaksi sen, joka uskoo Jeesukseen. 27. Onko siis syytä kerskailuun? Siltä on pohja pudonnut pois. Mikä laki on saanut tämän aikaan? Sekö, joka vaatii tekoja? Ei, vaan uskon laki. 28. Katsomme siis, että ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän uskoo, ilman lain vaatimia tekoja. 29. Vai onko Jumala pelkästään juutalaisten Jumala? Eikö hän ole myös muiden kansojen Jumala? On toki, 30. kun kerran Jumala on yksi ja ainoa. Hän tekee ympärileikatut vanhurskaiksi, jos he uskovat, ja ympärileikkaamattomat, kun he uskovat.'

      • 1234567---

        Pedon kumartajia kohtaan Jumala ei tunne armoa, siitä kertoo Ilm.14:9-10.

        Pedonmerkkihän on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        Pedon kumartajia kohtaan Jumala ei tunne armoa, siitä kertoo Ilm.14:9-10.

        Pedonmerkkihän on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.

        Voi voi sentään, kun tuolla raamatunkohdalla ei ole mitään tekemistä muiden kuin juutalaisten kanssa.

        Laitetaanpa nyt ihan kokonaan tuo raamatun kohta tähän.

        "Pitäkää kunniassa sapatti ja määräykset, jotka olen siitä antanut, sillä sapatti on sukupolvesta toiseen oleva merkkinä liitosta , jonka minä olen teidän kanssanne tehnyt. Siitä muistatte että, minä Herra , olen erottanut teidät omaksi kansakseni.".

        No, niin. Sitten kysytään että: "kenen kanssa Herra teki liiton"? Adventistien kanssako?
        Koska adventistit tulivat olemassaoloon vasta 1800 luvun lopulla niin he eivät ole tuo kansa.
        Tuo kansa on Israel.

        Sapatti ja määräykset ovat Israelille ikiaikainen liitto. He erottautuvat muista kansoista sapatin ja määräyksien takia.
        Tuo liitto tehtiin Siionin vuoren juurella. Ja jo Aabrahamille luvattiin tuo ikiaikainen liitto.

        Missä kohden raamattua sanotaan että sunnuntai on pedon merkki?
        Jumalan merkki sapatti, on ISRAELILLE. Ei muille.
        Aivan samoin kun muutkin lain määräykset.
        Mutta me olemme vapautettuja niistä merkkeinä.

        Meidän merkkimme on Pyhän Hengen sinetti.
        Ef.1:13. "Häneen (Jeesukseen) uskoessanne te myös olette saaneet luvatun PYHÄN HENGEN SINETIKSENNE.
        Israel ei kansana usko Jeesukseen ja siksi heidän on tyytyminen vanhaan liittoon sapatista ja määräyksistä. Mutta kun joku juutalainen ottaa vastaan Jeesuksen ei hän usko enää perinteiden pelastavaan voimaan. Hän voi jatkaa joidenkin tapojen noudattamista, mutta hän tietää että se ei ole pelastuskysymys.

        Kol.2:16-18.16." Kukaan ei siis saa tuomita teitä(juutalaisia) siitä mitä syötte tai juotte tai miten noudatatte juhla-aikoja ja uudenkuun ja sapatin päiviä.18.Teidän voittajan palkintoanne ei saa riistää teiltä kukaan, joka nöyrryttää itseään kieltäymyksin(niin kuin adventistit) vajoaa näkyihinsä(Ellen Whiten näkyihin) ja palvoo enkeleitä."

        Juutalainen ja juutalainen messias kristitty voi jos haluaa viettää sapattia ja muita juutalaisia juhla-aikoja mutta jos kristitty tekee niin hän kieltää Jeesuksen ristinkuoleman voiman ja on itseasiassa pahempi kuin uskoton.
        Hän ryhtyy alkeisvoimiin.

        Kol.2:8. "Pitäkää varanne, ettei kukaan houkuttele teitä harhaan tyhjillä ja pettävillä viisauden opeilla, jotka nojautuvat ihmisten perinnäisiin käsityksiin (juutalaiseen lakiin)ja maailman alkuvoimiin, eivätkä Kristukseen."

        Miksi siis nimimerkki 1234567.. tuputat tälle palstalle harhaoppiasi?
        Miksi luet raamattua "Ellen Whiten teosten läpi"?
        Lue ennemmin ensin raamattua ja varmista ettei "Suuri taistelu" kirja kirjoita huttua.

        Meillä on uusi liitto joka antaa meille Pyhän Hengen, sinetiksemme.

        Miten ihmeessä on niin vaikea tuota ymmärtää. Omituiseksi sen tekee vielä enemmän se, että samaan aikaan kun väitetään uskovan Jeesukseen, väitetään että pitää noudattaa juutalaisten perinteitä? Haloo!!

        Minulla tulee mieleen,että olisiko kysymys mielenhallinnasta Ellen Whiteen liittyvästä epäjumalan palveluksesta?

        Aivan samoin kuin jehovantodistajilla on järjestön palvonnan aikaansaamaa mielenhallintaa.
        Tunne nuo kummatkin amerikanlahkot.


      • mnaat
        mnaat kirjoitti:

        Voi voi sentään, kun tuolla raamatunkohdalla ei ole mitään tekemistä muiden kuin juutalaisten kanssa.

        Laitetaanpa nyt ihan kokonaan tuo raamatun kohta tähän.

        "Pitäkää kunniassa sapatti ja määräykset, jotka olen siitä antanut, sillä sapatti on sukupolvesta toiseen oleva merkkinä liitosta , jonka minä olen teidän kanssanne tehnyt. Siitä muistatte että, minä Herra , olen erottanut teidät omaksi kansakseni.".

        No, niin. Sitten kysytään että: "kenen kanssa Herra teki liiton"? Adventistien kanssako?
        Koska adventistit tulivat olemassaoloon vasta 1800 luvun lopulla niin he eivät ole tuo kansa.
        Tuo kansa on Israel.

        Sapatti ja määräykset ovat Israelille ikiaikainen liitto. He erottautuvat muista kansoista sapatin ja määräyksien takia.
        Tuo liitto tehtiin Siionin vuoren juurella. Ja jo Aabrahamille luvattiin tuo ikiaikainen liitto.

        Missä kohden raamattua sanotaan että sunnuntai on pedon merkki?
        Jumalan merkki sapatti, on ISRAELILLE. Ei muille.
        Aivan samoin kun muutkin lain määräykset.
        Mutta me olemme vapautettuja niistä merkkeinä.

        Meidän merkkimme on Pyhän Hengen sinetti.
        Ef.1:13. "Häneen (Jeesukseen) uskoessanne te myös olette saaneet luvatun PYHÄN HENGEN SINETIKSENNE.
        Israel ei kansana usko Jeesukseen ja siksi heidän on tyytyminen vanhaan liittoon sapatista ja määräyksistä. Mutta kun joku juutalainen ottaa vastaan Jeesuksen ei hän usko enää perinteiden pelastavaan voimaan. Hän voi jatkaa joidenkin tapojen noudattamista, mutta hän tietää että se ei ole pelastuskysymys.

        Kol.2:16-18.16." Kukaan ei siis saa tuomita teitä(juutalaisia) siitä mitä syötte tai juotte tai miten noudatatte juhla-aikoja ja uudenkuun ja sapatin päiviä.18.Teidän voittajan palkintoanne ei saa riistää teiltä kukaan, joka nöyrryttää itseään kieltäymyksin(niin kuin adventistit) vajoaa näkyihinsä(Ellen Whiten näkyihin) ja palvoo enkeleitä."

        Juutalainen ja juutalainen messias kristitty voi jos haluaa viettää sapattia ja muita juutalaisia juhla-aikoja mutta jos kristitty tekee niin hän kieltää Jeesuksen ristinkuoleman voiman ja on itseasiassa pahempi kuin uskoton.
        Hän ryhtyy alkeisvoimiin.

        Kol.2:8. "Pitäkää varanne, ettei kukaan houkuttele teitä harhaan tyhjillä ja pettävillä viisauden opeilla, jotka nojautuvat ihmisten perinnäisiin käsityksiin (juutalaiseen lakiin)ja maailman alkuvoimiin, eivätkä Kristukseen."

        Miksi siis nimimerkki 1234567.. tuputat tälle palstalle harhaoppiasi?
        Miksi luet raamattua "Ellen Whiten teosten läpi"?
        Lue ennemmin ensin raamattua ja varmista ettei "Suuri taistelu" kirja kirjoita huttua.

        Meillä on uusi liitto joka antaa meille Pyhän Hengen, sinetiksemme.

        Miten ihmeessä on niin vaikea tuota ymmärtää. Omituiseksi sen tekee vielä enemmän se, että samaan aikaan kun väitetään uskovan Jeesukseen, väitetään että pitää noudattaa juutalaisten perinteitä? Haloo!!

        Minulla tulee mieleen,että olisiko kysymys mielenhallinnasta Ellen Whiteen liittyvästä epäjumalan palveluksesta?

        Aivan samoin kuin jehovantodistajilla on järjestön palvonnan aikaansaamaa mielenhallintaa.
        Tunne nuo kummatkin amerikanlahkot.

        viimeinen lause pitää korjata: "Tunnen nuo kummatkin amerikanlahkot".


      • 1234567---
        mnaat kirjoitti:

        Voi voi sentään, kun tuolla raamatunkohdalla ei ole mitään tekemistä muiden kuin juutalaisten kanssa.

        Laitetaanpa nyt ihan kokonaan tuo raamatun kohta tähän.

        "Pitäkää kunniassa sapatti ja määräykset, jotka olen siitä antanut, sillä sapatti on sukupolvesta toiseen oleva merkkinä liitosta , jonka minä olen teidän kanssanne tehnyt. Siitä muistatte että, minä Herra , olen erottanut teidät omaksi kansakseni.".

        No, niin. Sitten kysytään että: "kenen kanssa Herra teki liiton"? Adventistien kanssako?
        Koska adventistit tulivat olemassaoloon vasta 1800 luvun lopulla niin he eivät ole tuo kansa.
        Tuo kansa on Israel.

        Sapatti ja määräykset ovat Israelille ikiaikainen liitto. He erottautuvat muista kansoista sapatin ja määräyksien takia.
        Tuo liitto tehtiin Siionin vuoren juurella. Ja jo Aabrahamille luvattiin tuo ikiaikainen liitto.

        Missä kohden raamattua sanotaan että sunnuntai on pedon merkki?
        Jumalan merkki sapatti, on ISRAELILLE. Ei muille.
        Aivan samoin kun muutkin lain määräykset.
        Mutta me olemme vapautettuja niistä merkkeinä.

        Meidän merkkimme on Pyhän Hengen sinetti.
        Ef.1:13. "Häneen (Jeesukseen) uskoessanne te myös olette saaneet luvatun PYHÄN HENGEN SINETIKSENNE.
        Israel ei kansana usko Jeesukseen ja siksi heidän on tyytyminen vanhaan liittoon sapatista ja määräyksistä. Mutta kun joku juutalainen ottaa vastaan Jeesuksen ei hän usko enää perinteiden pelastavaan voimaan. Hän voi jatkaa joidenkin tapojen noudattamista, mutta hän tietää että se ei ole pelastuskysymys.

        Kol.2:16-18.16." Kukaan ei siis saa tuomita teitä(juutalaisia) siitä mitä syötte tai juotte tai miten noudatatte juhla-aikoja ja uudenkuun ja sapatin päiviä.18.Teidän voittajan palkintoanne ei saa riistää teiltä kukaan, joka nöyrryttää itseään kieltäymyksin(niin kuin adventistit) vajoaa näkyihinsä(Ellen Whiten näkyihin) ja palvoo enkeleitä."

        Juutalainen ja juutalainen messias kristitty voi jos haluaa viettää sapattia ja muita juutalaisia juhla-aikoja mutta jos kristitty tekee niin hän kieltää Jeesuksen ristinkuoleman voiman ja on itseasiassa pahempi kuin uskoton.
        Hän ryhtyy alkeisvoimiin.

        Kol.2:8. "Pitäkää varanne, ettei kukaan houkuttele teitä harhaan tyhjillä ja pettävillä viisauden opeilla, jotka nojautuvat ihmisten perinnäisiin käsityksiin (juutalaiseen lakiin)ja maailman alkuvoimiin, eivätkä Kristukseen."

        Miksi siis nimimerkki 1234567.. tuputat tälle palstalle harhaoppiasi?
        Miksi luet raamattua "Ellen Whiten teosten läpi"?
        Lue ennemmin ensin raamattua ja varmista ettei "Suuri taistelu" kirja kirjoita huttua.

        Meillä on uusi liitto joka antaa meille Pyhän Hengen, sinetiksemme.

        Miten ihmeessä on niin vaikea tuota ymmärtää. Omituiseksi sen tekee vielä enemmän se, että samaan aikaan kun väitetään uskovan Jeesukseen, väitetään että pitää noudattaa juutalaisten perinteitä? Haloo!!

        Minulla tulee mieleen,että olisiko kysymys mielenhallinnasta Ellen Whiteen liittyvästä epäjumalan palveluksesta?

        Aivan samoin kuin jehovantodistajilla on järjestön palvonnan aikaansaamaa mielenhallintaa.
        Tunne nuo kummatkin amerikanlahkot.

        Voi voi sentään Jumala kirjoitti kymmenenkäskyn lain kahteen kivitauluun omalla sormellaan. Muista pitää sapatinpäivä pyhänäpäivänä.

        Myöskin 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat kymmenkäskyn laista. Virsi 135.1. Nää käskysanaa kymmenen, NE MEILLE kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        136. 1. KEN TAHTOO OLLA KRISTITTY, JA KRISTITTYNÄ KUOLLA, EI SILLE, OUTO, PEITETTY, SAA HERRAN LAKI OLLA, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.

        Luterilainen katekismus vuodelta 1948. Mitä Jumala kaikista näistä käskyistä sanoo ? Hän sanoo näin: Minä Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, jojka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen niille, jotka minua vihaavat, mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja PITÄVÄT MINUN KÄSKYNI.
        Mitä se on ? Jumala uhkaa rangaista kaikkia niitä, jotka rikkovat nämä käskyt. Sentähden meidän tulee peljätä Hänen vihaansa, niin ettemme riko näitä käskyjä. Mutta Hän lupaa armonsa ja kaikkea hyvää niille, jotka pitävät nämä käskyt. Sentähden meidän tulee rakastaa Jumalaa ja turvautua Häneen ja mielellämme elää Hänen käskyjensä mukaan.

        Sunnuntai on keksitty pyhäksi ! Arvostettu Piispa Eero Huovinen kirjoittaa Ilta-Sanomissa 5.11.99 Vapaa sana seuraavasti: Vuoden 1973 Alusta virallinen maallinen viikkokalenterimme on alkanut maanantaista. Vielä 1970-luvun alussa viikkomme alkoi sunnuntaista. Kristityt olivat jo varhain KEKSINEET TEHDÄ sapatin jälkeisestä päivästä varsinaisen juhlapäivän, vaikka yleinen lepopäivä siitä tuli vasta 300-luvulla.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt hyljänneet iankaikkisen liiton.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        Voi voi sentään Jumala kirjoitti kymmenenkäskyn lain kahteen kivitauluun omalla sormellaan. Muista pitää sapatinpäivä pyhänäpäivänä.

        Myöskin 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat kymmenkäskyn laista. Virsi 135.1. Nää käskysanaa kymmenen, NE MEILLE kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        136. 1. KEN TAHTOO OLLA KRISTITTY, JA KRISTITTYNÄ KUOLLA, EI SILLE, OUTO, PEITETTY, SAA HERRAN LAKI OLLA, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.

        Luterilainen katekismus vuodelta 1948. Mitä Jumala kaikista näistä käskyistä sanoo ? Hän sanoo näin: Minä Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, jojka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen niille, jotka minua vihaavat, mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja PITÄVÄT MINUN KÄSKYNI.
        Mitä se on ? Jumala uhkaa rangaista kaikkia niitä, jotka rikkovat nämä käskyt. Sentähden meidän tulee peljätä Hänen vihaansa, niin ettemme riko näitä käskyjä. Mutta Hän lupaa armonsa ja kaikkea hyvää niille, jotka pitävät nämä käskyt. Sentähden meidän tulee rakastaa Jumalaa ja turvautua Häneen ja mielellämme elää Hänen käskyjensä mukaan.

        Sunnuntai on keksitty pyhäksi ! Arvostettu Piispa Eero Huovinen kirjoittaa Ilta-Sanomissa 5.11.99 Vapaa sana seuraavasti: Vuoden 1973 Alusta virallinen maallinen viikkokalenterimme on alkanut maanantaista. Vielä 1970-luvun alussa viikkomme alkoi sunnuntaista. Kristityt olivat jo varhain KEKSINEET TEHDÄ sapatin jälkeisestä päivästä varsinaisen juhlapäivän, vaikka yleinen lepopäivä siitä tuli vasta 300-luvulla.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt hyljänneet iankaikkisen liiton.

        Jesaja kirjoitti Israelista. "Maa" oli Israel.

        Kristitty voi pitää minkä tahansa viikonpäivän pyhäpäivänään.
        Itse tein monta vuotta keskeytymätöntä vuorotyötä ja olin välillä töissä lauantaina tai sunnuntaina. Pidin siis vapaapäivän/pyhäpäivän milloin sattui.

        Mitä tulee Lutheriin, en ole luterilainen joten eipä paljoa kiinnosta Lutheruksen kirjoitukset sen enempää kuin Ellen Whiten.

        Minä uskon Jeesuksen sanoihin: "rakasta Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. SIINÄ ON KOKO LAKI."


    • yksirikejakaikkirikottu

      Peto ei ole vielä tullut, eikä ole vielä pitkään aikaan tulossa, joten pedon merkkiä ei vielä ole olemassa!

      Oletko oikeasti sitä mieltä, että vain sapatin viettäjät voivat pelastua?

      Edellä jo todettiin, ettet kykene täyttämään yhtäkään käskyä, koska Jumalan sana sanoo:
      Jaak. 2:10
      Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

      Edellä puhuttiin, että on mahdoton pitää 10. käsky!

      Vielä vaikeammaksi tulee, kun et kykene pitämään
      5 Moos 6:
      5 Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi

      Tämän käskyn noudattaminen on täysin mahdotonta

      Olet siis rikkonut myös sapattikäskyn - tuomitsetko itsesi siis kadotukseen?

      Miksi ajat amerikkalaisia teesejä toistamalla itsesi umpikujaan?

      Tule ulos ja lähde Kristuksen vapauteen ylistämään ja kiittämään häntä siitä pelastuksesta, johon hän on sinutkin johdattanut ja uudestisynnyttänyt - milloin sinä tulit uskoon ja uudestisynnyit Jumalan lapseksi?

      • 1234567---

        Vai ei ole peto vielä tullut ? Vanhat 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat pedosta antikristuksesta. Virsi 240.12. Me rukoilem' sua Jesu Christ' Pääst' meit pahan Paawin orjuust', kuin on se ANTIKRISTUS wissist', meit' kerit' sen kowast' koiruust: O Herra Christ'! Sinä olet wissist', kuin yksinäs woit meit' auttaa! Synnist' estä, hädäst' päästä, piinas ja kuolemas kautta!

        241.4. Se peto itsens' istutti Jesuksen kirkkoon pyhään ja oikean Jumalan unhotti itsens' teetteli siaan: Hän paimenet hukuttaa käski kuin lampait' laitumell' toit ja vallan saada aikoi kaiken lauman keskell' (Pimeä keskiaika, jota kesti 1260 vuotta). 5. O tätä suurta surkiutt' ylits' vaivaisen lauman, ettei kenelläkään ollut rohkiutt' Jumalan sanaa puhumaan, sen pahan pedon pelvost', Hän uhkas, kaikki käkes', HÄN POLTTI, TAPPOI, JA SÄKES', Kuin vastasit hänt' ehdost'.

        Paavinvalta sai kuolinhaavan Ranskan vallatessa Rooman v.1798 ja vangitessa paavin. Näytti siltä, että se merkitsi loppua paavikunnalle. Englantilainen historioitsija Thomas Carlyne kirjoitti katolisesta kirkosta: Paavikunta ei voi palata takaisin enempää kuin pakanuuskaan. Mutta "kuolinhaava" alkoi parantua. Lateraanisopimuksen mukaan v.1929 Vatikaani sai v.1870 menettämänsä alueen ja poliittiset oikeutensa takaisin.

        Ilm.13:3. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin KUOLIAAKSI HAAVOITETUN, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maailma seurasi ihmetellen petoa.

        Ilmestyskirjan mukaan peto saa vallan ja voiman yhdeksi hetkeksi, ennen Jeesuksen toista tulemista. Ilm.17:12. Ja ne kymmen sarvea, jotka sinä näit, ovat ne kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi PEDON KANSSA. 13.Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.

        Näissä viimeisissä vainoissa, ennen Jeesuksen toista tulemista tulevat viimeiset marttyyrit. Vainoojina ovat silloin peto ja pedon palvelijat.

        Vielä muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . . Jumalan merkki on sapatti. Kumartakaa Häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        Vai ei ole peto vielä tullut ? Vanhat 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat pedosta antikristuksesta. Virsi 240.12. Me rukoilem' sua Jesu Christ' Pääst' meit pahan Paawin orjuust', kuin on se ANTIKRISTUS wissist', meit' kerit' sen kowast' koiruust: O Herra Christ'! Sinä olet wissist', kuin yksinäs woit meit' auttaa! Synnist' estä, hädäst' päästä, piinas ja kuolemas kautta!

        241.4. Se peto itsens' istutti Jesuksen kirkkoon pyhään ja oikean Jumalan unhotti itsens' teetteli siaan: Hän paimenet hukuttaa käski kuin lampait' laitumell' toit ja vallan saada aikoi kaiken lauman keskell' (Pimeä keskiaika, jota kesti 1260 vuotta). 5. O tätä suurta surkiutt' ylits' vaivaisen lauman, ettei kenelläkään ollut rohkiutt' Jumalan sanaa puhumaan, sen pahan pedon pelvost', Hän uhkas, kaikki käkes', HÄN POLTTI, TAPPOI, JA SÄKES', Kuin vastasit hänt' ehdost'.

        Paavinvalta sai kuolinhaavan Ranskan vallatessa Rooman v.1798 ja vangitessa paavin. Näytti siltä, että se merkitsi loppua paavikunnalle. Englantilainen historioitsija Thomas Carlyne kirjoitti katolisesta kirkosta: Paavikunta ei voi palata takaisin enempää kuin pakanuuskaan. Mutta "kuolinhaava" alkoi parantua. Lateraanisopimuksen mukaan v.1929 Vatikaani sai v.1870 menettämänsä alueen ja poliittiset oikeutensa takaisin.

        Ilm.13:3. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin KUOLIAAKSI HAAVOITETUN, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maailma seurasi ihmetellen petoa.

        Ilmestyskirjan mukaan peto saa vallan ja voiman yhdeksi hetkeksi, ennen Jeesuksen toista tulemista. Ilm.17:12. Ja ne kymmen sarvea, jotka sinä näit, ovat ne kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi PEDON KANSSA. 13.Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.

        Näissä viimeisissä vainoissa, ennen Jeesuksen toista tulemista tulevat viimeiset marttyyrit. Vainoojina ovat silloin peto ja pedon palvelijat.

        Vielä muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . . Jumalan merkki on sapatti. Kumartakaa Häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.

        Ja raamatunkohdat olivat, että pedonmerkki on sunnuntai ja sapatti on kristityiile merkki tai sinetti? Mitkä?
        2.Moos 31:13 ei kelpaa koska siinä kirjoitetaan Israelista.
        Minulle kelpaa vain oikeat raamatunkohdat, eikä Ellen Whiten mielenhallinnassa kirjoitettu proosa.

        Siis missä kohden raamatussa sanotaan että sunnuntai on pedon merkki. Minä väitän että ei ole?
        Ja missä kohden sanotaan että sapatti on merkki kristityille? Minä väitän että ei ole.

        Raamatunpaikkaa kehiin kiitos.


      • 1234567---
        mnaat kirjoitti:

        Ja raamatunkohdat olivat, että pedonmerkki on sunnuntai ja sapatti on kristityiile merkki tai sinetti? Mitkä?
        2.Moos 31:13 ei kelpaa koska siinä kirjoitetaan Israelista.
        Minulle kelpaa vain oikeat raamatunkohdat, eikä Ellen Whiten mielenhallinnassa kirjoitettu proosa.

        Siis missä kohden raamatussa sanotaan että sunnuntai on pedon merkki. Minä väitän että ei ole?
        Ja missä kohden sanotaan että sapatti on merkki kristityille? Minä väitän että ei ole.

        Raamatunpaikkaa kehiin kiitos.

        En tule muuttamaan näkemyksiäni, pidä sinä omat näkemyksesi. Kyllä aika tulee paljastamaan totuudet, kuka on ollut oikeassa ja kuka harhassa.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        En tule muuttamaan näkemyksiäni, pidä sinä omat näkemyksesi. Kyllä aika tulee paljastamaan totuudet, kuka on ollut oikeassa ja kuka harhassa.

        Jeesus varoitti näin:
        Matt.24:24."Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan."

        Joka tämä varoituksen ottaa kevyesti voi joutua ulkopuolelle vaikka kuvitteleekin pelastuvansa.
        Ilm.22:15. "Ulkopuolelle jäävät koirat ja noidat, irstailijat, murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka RAKASTAVAT VALHETTA ja noudattavat sitä."

        Eksytyksien (esim.Ellen Whiten) perässä kulkeminen ja hänen satuihinsa uskominen voi johtaa eroon Jumalasta ja raamatun totuudesta.

        Lue ja tutki yksin raamattua, mutta älä selitä raamattua omien mielihalujesi mukaan vaan kadu ja tee parannus.
        Ilm.22:18. "Jokaiselle joka kuulee tämän kirjan(raamatun)ennussanat minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotain lisää(esim.sapattisinetti;sunnuntai pedon merkki) ,panee Jumala hänen kärsittäväkseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu.".
        Siis VAKAVA asia.


      • 1234567---
        mnaat kirjoitti:

        Jeesus varoitti näin:
        Matt.24:24."Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan."

        Joka tämä varoituksen ottaa kevyesti voi joutua ulkopuolelle vaikka kuvitteleekin pelastuvansa.
        Ilm.22:15. "Ulkopuolelle jäävät koirat ja noidat, irstailijat, murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka RAKASTAVAT VALHETTA ja noudattavat sitä."

        Eksytyksien (esim.Ellen Whiten) perässä kulkeminen ja hänen satuihinsa uskominen voi johtaa eroon Jumalasta ja raamatun totuudesta.

        Lue ja tutki yksin raamattua, mutta älä selitä raamattua omien mielihalujesi mukaan vaan kadu ja tee parannus.
        Ilm.22:18. "Jokaiselle joka kuulee tämän kirjan(raamatun)ennussanat minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotain lisää(esim.sapattisinetti;sunnuntai pedon merkki) ,panee Jumala hänen kärsittäväkseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu.".
        Siis VAKAVA asia.

        Mistä väärät profeetat tunnistetaan ? Väärät profeetat tunnistetaan siitä, he peite silmillään opettavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Raamatut vuosilta 1642 ja 1903. Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi, ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        Mistä väärät profeetat tunnistetaan ? Väärät profeetat tunnistetaan siitä, he peite silmillään opettavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Raamatut vuosilta 1642 ja 1903. Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi, ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.

        Jumalan käskyistä:
        "Mikä on suurin käsky laissa"?
        Ei sapatti, ei älä syö sikaa, ei älä varasta, ei älä tapa vaan: rakasta Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Siinä on KOKO laki kaikki 613 pykälää 10 käskyä mukaan lukien.

        Autuaita ovat nämä jotka pitävät Jumalan käskyt Jeesuksen sanojen mukaan: "Rakasta Jumalaasi yli kaiken ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi. Siinä on Jumalan käskyt.
        Ei siinä taaskaan kirjoiteta mitään erillistä käskyä ja varsinkaan ei ole mainintaa sapattisinetistä.

        Jos alat erittelemään niitä Mooseksen lain mukaan, mukaan lukien 10 käskyä on eriteltävä kaikki 613 lakia.
        Väitän että sinä nimim.1234567.. ET pysty pitämään noita lakeja, et edes 10 käskyä.
        Ja riittäisipä nuo 10 käskyä, mutta kun sinun on pidettävä nuo 603 muutakin JOS lähdet sille tielle.

        Luetaanpa vielä Kolossalaiskirjettä.
        Kol.2:4."Tämän minä sanoisin ettei kukaan pettäisi teitä suostuttelevilla puheilla."
        Kol.2:8."Katsokaa ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

        Kol.2:16." Älköön siis kukaan teitä tuomitko".......Mistä?
        "...syömisestä tai juomisesta."
        Laki kielsi epäpyhien ruokien syömisen ja jos ottaa lain uudelleen käyttöön pitää ottaa myös tämä laki.

        "Älköön myös minkään juhlan, uudenkuun tai sapatin johdosta."
        Jos ottaa lain koukerot käyttöönsä on otettava myös käyttöön m.m. lehtimajajuhla ja uudenkuunjuhla. Niin myös sapatti.
        Oletko ottanut käyttöösi juutalaisen uudenkuunjuhlan tai lehtimajajuhlan?
        Sapatin olet jo ottanut.

        On myös todettava että jos haluat viettää uudenkuunjuhlaa, sapattia ja lehtimajajuhlaa, niin älköön sinua siitä kukaan tuomitko, mutta niiden viettäminen on turhaa.
        Ainakaan se ei ole mikään pelastukseen johtava saavutus.

        Jeesuksen omille riittää Jeesuksen ristin kuolema ja Jumalan rakastaminen yli kaiken ja toisekseen lähimmäisen rakastaminen.

        Minusta tuntuu että sinä nimim.1234567..et ymmärrä edes lain alkuperäistä tarkoitusta. Sitä miksi se tuli olemassaoloon ja miksi sitä ei ole meillä pakanauskovilla, Jeesukseen uskovilla enää.


      • 1234567---
        mnaat kirjoitti:

        Jumalan käskyistä:
        "Mikä on suurin käsky laissa"?
        Ei sapatti, ei älä syö sikaa, ei älä varasta, ei älä tapa vaan: rakasta Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Siinä on KOKO laki kaikki 613 pykälää 10 käskyä mukaan lukien.

        Autuaita ovat nämä jotka pitävät Jumalan käskyt Jeesuksen sanojen mukaan: "Rakasta Jumalaasi yli kaiken ja lähimäistäsi niin kuin itseäsi. Siinä on Jumalan käskyt.
        Ei siinä taaskaan kirjoiteta mitään erillistä käskyä ja varsinkaan ei ole mainintaa sapattisinetistä.

        Jos alat erittelemään niitä Mooseksen lain mukaan, mukaan lukien 10 käskyä on eriteltävä kaikki 613 lakia.
        Väitän että sinä nimim.1234567.. ET pysty pitämään noita lakeja, et edes 10 käskyä.
        Ja riittäisipä nuo 10 käskyä, mutta kun sinun on pidettävä nuo 603 muutakin JOS lähdet sille tielle.

        Luetaanpa vielä Kolossalaiskirjettä.
        Kol.2:4."Tämän minä sanoisin ettei kukaan pettäisi teitä suostuttelevilla puheilla."
        Kol.2:8."Katsokaa ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

        Kol.2:16." Älköön siis kukaan teitä tuomitko".......Mistä?
        "...syömisestä tai juomisesta."
        Laki kielsi epäpyhien ruokien syömisen ja jos ottaa lain uudelleen käyttöön pitää ottaa myös tämä laki.

        "Älköön myös minkään juhlan, uudenkuun tai sapatin johdosta."
        Jos ottaa lain koukerot käyttöönsä on otettava myös käyttöön m.m. lehtimajajuhla ja uudenkuunjuhla. Niin myös sapatti.
        Oletko ottanut käyttöösi juutalaisen uudenkuunjuhlan tai lehtimajajuhlan?
        Sapatin olet jo ottanut.

        On myös todettava että jos haluat viettää uudenkuunjuhlaa, sapattia ja lehtimajajuhlaa, niin älköön sinua siitä kukaan tuomitko, mutta niiden viettäminen on turhaa.
        Ainakaan se ei ole mikään pelastukseen johtava saavutus.

        Jeesuksen omille riittää Jeesuksen ristin kuolema ja Jumalan rakastaminen yli kaiken ja toisekseen lähimmäisen rakastaminen.

        Minusta tuntuu että sinä nimim.1234567..et ymmärrä edes lain alkuperäistä tarkoitusta. Sitä miksi se tuli olemassaoloon ja miksi sitä ei ole meillä pakanauskovilla, Jeesukseen uskovilla enää.

        Jumala on antanut tuomiot sanassaan: Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa. Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä niistä kaikista tulee loppu sanoo Herra. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Aika tulee, että minä kokoan kaikki kansat ja kielet ja he tulevat jä näkevät minun kunniani. Juomarit eivät peri taivasten valtakuntaa. Jumalan tuomio tulee kohtaamaan myöskin pedon kumartajia.

        Sapatin johdosta on tullut tuomioita: Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. Jumalan oikean sapatin viettäjät julistettiin pannaan. Canon XXIXX alkaa: Kristittyjen ei tule seurata juutalaisuutta lepäämällä sapattina, vaan heidän on työskenneltävä tuona päivänä, mieluummin kunnioittaen Herran päivää, ja jos voivat, levättävä silloin kristittyinä. Mutta jos joku havaitaan olevan juutalaisuuden kannattaja, julistettakoon hänet pannaan, eroon Kristuksesta.- Index Canonum.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        Jumala on antanut tuomiot sanassaan: Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa. Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä niistä kaikista tulee loppu sanoo Herra. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Aika tulee, että minä kokoan kaikki kansat ja kielet ja he tulevat jä näkevät minun kunniani. Juomarit eivät peri taivasten valtakuntaa. Jumalan tuomio tulee kohtaamaan myöskin pedon kumartajia.

        Sapatin johdosta on tullut tuomioita: Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. Jumalan oikean sapatin viettäjät julistettiin pannaan. Canon XXIXX alkaa: Kristittyjen ei tule seurata juutalaisuutta lepäämällä sapattina, vaan heidän on työskenneltävä tuona päivänä, mieluummin kunnioittaen Herran päivää, ja jos voivat, levättävä silloin kristittyinä. Mutta jos joku havaitaan olevan juutalaisuuden kannattaja, julistettakoon hänet pannaan, eroon Kristuksesta.- Index Canonum.

        Et oikein tunne historiaa.
        Jumalan sapatin viettäjät olivat juutalaisia ja juutalaiset kristityt olivat harvinaisuus 300-luvulla.
        Juutalainen alkuseurakunnan mukainen kristillinen seurakunta katosi koska Jeesus ei tullutkaan perustamaan valtakuntaa sen mukaan mitä he toivoivat. Siksi vain pakanakristityt jäivät hallitsevaksi seurakunnaksi.

        Sen aikainen muu kirkko asetti myös opin, joka tunnetaan korvausteologiana.
        Laodikean kirkolliskokous 364 oli pääasiassa näiden korvausteologian kannattamien pakanakristittyjen kokous.

        Koko juutalaisuus tuomittiin kirouksen alaiseksi. Sen mukana myös sapatti.
        Adventistithan uskovat myös korvausteologiaan, siihen mitä tuolla Laodikeassa päätettiin 364. Joten olette tuon Laodikean jälkeläisiä, muiden kun tuon sapatin osin.

        On totta että he(364) väheksyivät juutalaisten sapattia jota alkuseurakunnan juutalaisuskovat ja juutalaiset viettivät.
        Mutta jo ensimmäisellä vuosisadalla olleet muut kuin juutalaisuskovat eivät menneet sapattina temppeliin ja eivät viettäneet sapattia, niin kuin ei lehtimaja juhlaakaan tai uudenkuun juhlaa.
        Eikä he edes voineet mennä temppeliin sapattina koska he eivät olleet ympärileikattuja.

        Pakanauskovat kokoontuivat kodeissaan Jeesuksen ylösnousemuksen päivänä.


      • 1234567---
        mnaat kirjoitti:

        Et oikein tunne historiaa.
        Jumalan sapatin viettäjät olivat juutalaisia ja juutalaiset kristityt olivat harvinaisuus 300-luvulla.
        Juutalainen alkuseurakunnan mukainen kristillinen seurakunta katosi koska Jeesus ei tullutkaan perustamaan valtakuntaa sen mukaan mitä he toivoivat. Siksi vain pakanakristityt jäivät hallitsevaksi seurakunnaksi.

        Sen aikainen muu kirkko asetti myös opin, joka tunnetaan korvausteologiana.
        Laodikean kirkolliskokous 364 oli pääasiassa näiden korvausteologian kannattamien pakanakristittyjen kokous.

        Koko juutalaisuus tuomittiin kirouksen alaiseksi. Sen mukana myös sapatti.
        Adventistithan uskovat myös korvausteologiaan, siihen mitä tuolla Laodikeassa päätettiin 364. Joten olette tuon Laodikean jälkeläisiä, muiden kun tuon sapatin osin.

        On totta että he(364) väheksyivät juutalaisten sapattia jota alkuseurakunnan juutalaisuskovat ja juutalaiset viettivät.
        Mutta jo ensimmäisellä vuosisadalla olleet muut kuin juutalaisuskovat eivät menneet sapattina temppeliin ja eivät viettäneet sapattia, niin kuin ei lehtimaja juhlaakaan tai uudenkuun juhlaa.
        Eikä he edes voineet mennä temppeliin sapattina koska he eivät olleet ympärileikattuja.

        Pakanauskovat kokoontuivat kodeissaan Jeesuksen ylösnousemuksen päivänä.

        Jeesus sanoi: Sapatti on annettu ihmistä varten, siis kaikkia ihmisiä varten. Sapatti annettiin 2000 vuotta ennen kuin juutalaisia oli edes olemassa.

        En todellakaan tule sinun näkemyksiisi yhtymään.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        Jeesus sanoi: Sapatti on annettu ihmistä varten, siis kaikkia ihmisiä varten. Sapatti annettiin 2000 vuotta ennen kuin juutalaisia oli edes olemassa.

        En todellakaan tule sinun näkemyksiisi yhtymään.

        Nyt täytyy tunnustaa jotain.

        Tutkin eilen raamattuani ja nyt täytyy todeta että olen ollut osittain väärässä.
        En kuitenkaan yhdy adventistien näkemykseen sapatista, mutta sapatti on edelleen olemassa niin kuin on olemassa: älä tapa, älä varasta.

        Sapatti ei ole kuitenkaan muiden Jumalan käskyjen yläpuolella, eikä se ole mikään sinetti.
        Sunnuntai ei ole myöskään pedon(paavin) merkki t.m.s.
        Jeesuksen näkemys sapatista on eri kuin adventisteilla.

        Koska adventistien näkemys sapatista on yhtä farisealainen kun Jeesuksen ajan uskonnollisilla opettajilla, en ala kunnioittamaan sapattia heidän tavoin.

        Miten sen teen, aika näyttää. Ehkä tutkimme raamattua vaimoni kanssa sapattina, muistelemme luomistyötä ja kiitämme Herraamme että olemme saaneet tulla uskoon ja uudestisyntyä.

        Kaupassakäynnitkin voi jättää muille päiville.
        Töihin ei tarvitse enää mennä kun on tarpeeksi vanha.


      • Anonyymi
        mnaat kirjoitti:

        Nyt täytyy tunnustaa jotain.

        Tutkin eilen raamattuani ja nyt täytyy todeta että olen ollut osittain väärässä.
        En kuitenkaan yhdy adventistien näkemykseen sapatista, mutta sapatti on edelleen olemassa niin kuin on olemassa: älä tapa, älä varasta.

        Sapatti ei ole kuitenkaan muiden Jumalan käskyjen yläpuolella, eikä se ole mikään sinetti.
        Sunnuntai ei ole myöskään pedon(paavin) merkki t.m.s.
        Jeesuksen näkemys sapatista on eri kuin adventisteilla.

        Koska adventistien näkemys sapatista on yhtä farisealainen kun Jeesuksen ajan uskonnollisilla opettajilla, en ala kunnioittamaan sapattia heidän tavoin.

        Miten sen teen, aika näyttää. Ehkä tutkimme raamattua vaimoni kanssa sapattina, muistelemme luomistyötä ja kiitämme Herraamme että olemme saaneet tulla uskoon ja uudestisyntyä.

        Kaupassakäynnitkin voi jättää muille päiville.
        Töihin ei tarvitse enää mennä kun on tarpeeksi vanha.

        Sunnuntai on pedonmerkki, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.

        1234567---


    • voisitäeksytyksenmäärää

      Voi voi sentään. Paaviko se peto olikin. Anna vanhojen Lutheruksen virsien olla rauhassa, Lutherkaan ei ollut erehtymätön vaan monien vaiheiden kautta jotain vasta ymmärsi Jumalan armosta.
      Luther erehtyi varsin monissa asioissa, mutta ymmärsi jotain Katolisen kirkon hapatukssista. Niitä hapatuksia vastaan hän nousi.

      Paavi ei ole peto, ei ole ollut, eikä koskaan ole oleva!

      Antikristus kieltää Jeesuksen Kristuksen Jumalan pojan ja hänen ristinkuolemansa ja hänen palvelemisensa. Hän tappaa jokaisen, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen Jumaluutta ja seuraa Jeesusta Kristusta.

      Antikristus haluaa ja vaatii, että häntä palvotaan Kristuksena, palastajana, Messiaana ja hän saa monet seuraamaan itseään niiden tunnustekojen tähden, joita tuo väärä profeetta tekee pedon nimissä.

      Mikäli peto olisi, sinut olisi tapettu ja minut olisi tapettu jo! Siitä tiedät, että peto ei ole tullut! Antikristillinen henki eli pelsebuulin henki kyllä vaikuttaa kovasti maailmassa, on vaikuttanut Kristinuskon alusta saakka ja vaikuttaa yhä tänään ja tulevina päivinä.

      • 1234567---

        Itse olen entinen Luterilainen, enkä näkemyksiäni muuta, mitä tulee Ilmestyskirjan petoon 666.
        Sinulla on omat näkemyksesi, että se siitä !


    • sinullaonaarre

      Tämän kirjoitan sinulle lohdutukseksi.

      Ethän sinä väärin tee, kun sinä sapattia vietät, lepopäivää Jumalan kunniaksi. Et sinä riko ketään vastaan, etkä tee väärin Jumalaa vastaan. Vietä siis rauhassa hyvällä omalla tunnolla sapattiasi, lepopäivääsi ja kiitä Kristusta siitä valtavasta pelastuksesta, johon tuo sapatti viittaa. Sapatti viittaa siihen valtavaan Jumalan lepooon, joka on tulossa, kun paha lukitaan ja pahuus loppuu ja Jumalan iankaikkisuus alkaa, jossa on ikuinen lepo, ikuinen sapatin lepo, jossa jokainen päivä on sapatti ja levon päivä. Siellä ei ole enää taisteluja, ei ole kuolemaa, ei kirousta, ei kyyneleitä, ei sairautta, ei syntiä, ei itkua eikä parkua. Siellä on ikuinen sapatin lepo.

      Ole siis levollisella mielellä sinä, joka Kristuksen kunniaksi vietät sapattia, mutta älä luule, että sinut siitä palkitaan, Kristuksen ulkopuolelta ei ole mitään siunauksia saatavissa, ei sapatista, ei kymmenyksistä, ei mistään lain teoista. Kaikki siunaukset on kätkettynä Kristuksessa ja ne lahjaksi saa jokainen, joka Kristuksen uhrin pelastukseksi hyväksyy ja kaikki omat tekonsa ja omat suorituksensa ja oman hyvyytensä ja pahuutensa hylkää. Jää siis jäljelle ainoastaan ristin Jeesus, jossa on kaikki, koko elämä ja iankaikkisuus. Jumalan armo on kaikki, mitä sinulla on, muuta sinulle ei anneta, siinä on usko ja siinä on iankaikkinen elämä.

      Ole siis levollisella mielellä sinä, joka jonkun muun päivän vietät lepopäivänä ja Kristuksen Golgatan uhria muistelet. Sinä teet hyvin, kun Kristus on tullut sinulle uskon alkajaksi ja täyttäjäksi, sinä olet oikea Jumalan palvelija, jonka ainoa turva ja pelastaja on Jeesus Kristus, joka Golgatalla sai riemuvoiton pimeyden voimista ja julisti Jumalan valtakunnan voittoa ja kuninkuutta. Kiitä Jumalaa siitä armosta, josta olet osalliseksi päässyt ilman omia ansioita, ilman omia mahdollisuuksia sinusta tuli Jumalan oma ja Jumalalle äärettömän rakas ja kallis, Hän sinua rakastaa, Hän tahtoo sinut perille asti viedä ja kaikissa elämän taisteluissa uskosi säilyttää ja sinua Kristuksen kaltaisuuteen kasvattaa.

      Anna Kristuksen rakkauden täyttää sinua sillä rakkaudella, joka Jeesukselta Kristukselta tulee, jotta voit palvella Kristusta rakkaudesta käsin odottamatta palkintoa mistään teoistasi, sillä on se pelastus ja iankaikkinen elämä mittaamattoman ja käsittämättömän valtava aarre, jonka Jumala on sinulle lahjoittanut, sen arvo on enemmän, kuin kaikki maailmankaikkeuden kullat ja hopeat, enemmän kuin kaikki maailmankaikkeuden aarteet, jotka olisi ihmisten mielissä arvokkaita, enemmän kuin kaikkein kunniakkain elämä täällä maan päällä, enemmän kuin olla maailman rikkain ihminen, enemmän kuin kaikki, mitä vain ihminen saattaa ajatella.

      Kun sinulla on pelastus ja iankaikkisen elämän toivo, sinä olet maailmankaikkeuden rikkain ihminen, sinä olet maailmankaikkeuden kunnioitetuin ihminen, sinä olet maailmankaikkeuden arvostetuin ihminen, sinulle on Jumala varannut jotain niin ihmeellistä ja suuremmoista, iankaikkinen seikkailu ja elämä Jeesuksen yhteydessä on jotain niin valtavaa ja ihanaa, että sitä emme voi vielä edes hituistakaan käsittää. Siitä on yksitoikkoisuus ja tylsyys kaukana, se on suuremmoinen elämän seikkailu vailla vertaa.

      • 1234567---

        Joka Jumalan antaman sapatin arkipäiväistää, ei voi olla levollisella mielellä.


    • tunnistetaankyllä

      'Mistä väärät profeetat tunnistetaan ?'

      1 Joh 4:
      1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
      2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
      3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

      Ei tässä ole epäselvää!

      • 1234567---

        Monta väärää profeettaa on liikkeellä, jotka julistavat peite silmillään, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

        Jeesus sanoi: En ole tullut kumoamaan lakia ja profeettoja. Siis sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.


      • mnaat
        1234567--- kirjoitti:

        Monta väärää profeettaa on liikkeellä, jotka julistavat peite silmillään, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

        Jeesus sanoi: En ole tullut kumoamaan lakia ja profeettoja. Siis sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.

        Lainasit sitten Matt.5:17-19:a, mutta lainasit siitä vain sellaisen pätkän joka sopii Ellen White teologiaan.

        Mutta lueppa koko kohta kokonaan. Siinä sanotaan m.m. Matt.5:18."Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto."

        Nyt sitten kysytään: Mikä on se pieninkin piirto?
        Onko se sapatti, älä tapa, älä syö sikaa älä syö iljettävyyksiä?
        Vai olisiko se että Jumala vihaa miehiä jotka leikkaavat ohimokiehkuransa?
        Muista olla myös saastainen iltaan asti ja peseytyä jos kosket saastaiseen.
        Olisiko joku näistä se pieninkään piirto?

        Et kai väitä että sapatti olisi pieni juttu, pieninkään piirto?
        Ainakin yrität nyt esittää että sapatti on vakava juttu ja siksi ehkä ihan mahdoton pienimmäksi piirroksi?

        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja PROFEETTOJA vaan täyttämään ne. TIETENKIN.
        Ristillä ne naulattiin paaluun/ristiin.

        Laki oli valmistava meitä Jeesukseen ja ymmärtämään ettemme pysty ja voi koskaan täyttää lakia ja siksi tarvittiin YKSI uhri joka teki sen.
        Sen jälkeen meillä on ollut vain velvollisuus rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme niin kuin itseämme.

        Uudessa testamentissa ei sanota missään että väärät profeetat julistavat että sapattia ei pitä viettää. Tuo on siis myös Ellen Whiten mielenhallintaa ja harhaoppia.
        Mielenhallintaa on kuin tervaa joka on vaikeaa puhdistaa kun sen kerran itsensä on laittanut.
        Tätä harrastavat m.m. jotkin amerikanlahkot kuten m.m. adventistit, jehovantodistajat ja mormonit. Kaikki kolme 1800-luvun amerikkalaisia harhaoppeja.
        Mutta onhan näitä ollut kautta vuosisatojen aina uudentestamentin kirjoitusten alkuajoilta asti. Gnostilaiset, Nikolaiittain opit y.m.

        Väärät profeetat asettavat Jeesuksen omille taakkoja joita meidän eijuutalaisina pitäisi viettää.


      • 1234567---
        mnaat kirjoitti:

        Lainasit sitten Matt.5:17-19:a, mutta lainasit siitä vain sellaisen pätkän joka sopii Ellen White teologiaan.

        Mutta lueppa koko kohta kokonaan. Siinä sanotaan m.m. Matt.5:18."Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto."

        Nyt sitten kysytään: Mikä on se pieninkin piirto?
        Onko se sapatti, älä tapa, älä syö sikaa älä syö iljettävyyksiä?
        Vai olisiko se että Jumala vihaa miehiä jotka leikkaavat ohimokiehkuransa?
        Muista olla myös saastainen iltaan asti ja peseytyä jos kosket saastaiseen.
        Olisiko joku näistä se pieninkään piirto?

        Et kai väitä että sapatti olisi pieni juttu, pieninkään piirto?
        Ainakin yrität nyt esittää että sapatti on vakava juttu ja siksi ehkä ihan mahdoton pienimmäksi piirroksi?

        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja PROFEETTOJA vaan täyttämään ne. TIETENKIN.
        Ristillä ne naulattiin paaluun/ristiin.

        Laki oli valmistava meitä Jeesukseen ja ymmärtämään ettemme pysty ja voi koskaan täyttää lakia ja siksi tarvittiin YKSI uhri joka teki sen.
        Sen jälkeen meillä on ollut vain velvollisuus rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme niin kuin itseämme.

        Uudessa testamentissa ei sanota missään että väärät profeetat julistavat että sapattia ei pitä viettää. Tuo on siis myös Ellen Whiten mielenhallintaa ja harhaoppia.
        Mielenhallintaa on kuin tervaa joka on vaikeaa puhdistaa kun sen kerran itsensä on laittanut.
        Tätä harrastavat m.m. jotkin amerikanlahkot kuten m.m. adventistit, jehovantodistajat ja mormonit. Kaikki kolme 1800-luvun amerikkalaisia harhaoppeja.
        Mutta onhan näitä ollut kautta vuosisatojen aina uudentestamentin kirjoitusten alkuajoilta asti. Gnostilaiset, Nikolaiittain opit y.m.

        Väärät profeetat asettavat Jeesuksen omille taakkoja joita meidän eijuutalaisina pitäisi viettää.

        mnaatti on kyllä pahasti harhautunut. Ei ole mnaatista opettajaksi.


    • missäseurakunnassa

      1234567...

      Sinä et ole valitettavasti lukenut Adventtikirkon nettikirjastoa eli sinä puhut omissa nimissäsi, et puhu Adventtikirkon opetuksen mukaan.

      Mikä sinun seurakuntasi on?

      • 1234567---

        Mikä on sinun seurakuntasi ? Seurakuntako sinut pelastaa ?


      • 1234567---

        Jokainen seurakuntalainen on itse vastuussa opetuksestaan, kirjoituksistaan, ja puheistaan Jumalan edessä.

        Hyvää Uutta Vuotta 2016


      • mnaat

        1234567---on adventisti.
        Hän kirjoittelee tuota samaa paavi-,sapattisinetti oppia adventistien sivuilla.
        Adventisteillahan koko, kaiken idea on sapattisinetti ja pedon merkki-paavi, ilman mitään raamatunkohtia.
        Tai jos raamatunkohtia otetaan, otetaan raamatunkohdat irti tekstiyhteydestään.

        Se on sitä tulkintaa kun kerrotaan: Juudas meni ja hirtti itsensä. Tee sinä myös samoin. Sen minkä teet tee se pian". Kaikki tosin löytyy raamatusta, mutta missä yhteydessä?

        Ja sitten kun ei ole enää mitään sanottavaa niin vedotaan ajatukseen että: "kyllä sinä sen vielä joskus huomaat."

        Mielenhallintaa pahimmasta päästä jonka vain harhaoppi voi saada aikaan.
        Tämä heidän oppinsa on lähtöisin Ellen Whitestä, heidän armoitetusta profeetastaan ja hänen kirjastaan Suuri taistelu.


      • valitettavaa

        Aina kun ihminen nostetaan jalustalle, joudutaan Kristusta alentamaan!

        Näitä korkealle korotettuja ihmisiä on tänäkin päivänä, heidät Jumala usein sitten Jumala lopulta usein paljastaa, heidän syntinsä tulevatkin julki. Kellä siveettömyys, kellä rahan ahneus, kellä joku muu synti, jonka pauloihin he ovat joutuneet. Siinä heidän sisimpänsä paljastuu ja tulee kaikkien nähtäväksi. Sekin on Jumalan armoa, että Jumala heidät jalustalta pudottaa, johon ihmiset ovat heidät nostaneet.


      • 1234567---
        valitettavaa kirjoitti:

        Aina kun ihminen nostetaan jalustalle, joudutaan Kristusta alentamaan!

        Näitä korkealle korotettuja ihmisiä on tänäkin päivänä, heidät Jumala usein sitten Jumala lopulta usein paljastaa, heidän syntinsä tulevatkin julki. Kellä siveettömyys, kellä rahan ahneus, kellä joku muu synti, jonka pauloihin he ovat joutuneet. Siinä heidän sisimpänsä paljastuu ja tulee kaikkien nähtäväksi. Sekin on Jumalan armoa, että Jumala heidät jalustalta pudottaa, johon ihmiset ovat heidät nostaneet.

        Mitä olen lukenut Ellenin kirjoja hän koroittaa Kristusta. Elleni ei koskaan kumonnut yhtäkään käskyä kymmenkäskyn laista, vaan piti kymmenkäskyn lakia kasvattajana Kristukseen.
        Alkujaan Ellenin perhe kuului Metodisteihin.


    • nytsetiedetään

      Vastauksesi antoi riittävän selvyyden sinusta.

    • Kristusriittää

      1234567... ei ole adventisti, koska hän hylkää Adventtikirkon opetuksen!

      Adventtikirkko opettaa selkeästi, että Jeesus on ainoa pelastaja, ei sapatti pelasta ketään!

      Adventtikirkon nettikirjasto:

      '"Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea."

      1. Kor. 3:11'

      'Uskomme Jumalalla olevan vilpittömiä lapsia kaikkien uskonsuuntien keskuudessa. Herra itse tuntee omansa. Ihmisen pelastuksen ratkaisee sydämen suhde Vapahtajaan eikä mikään ulkonaisen kirkon tai järjestön jäsenyys'

      'Äärettömässä rakkaudessaan ja armossaan Jumala siirsi kaikki meidän syntimme Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden. Pyhän Hengen johtamina me tajuamme tarpeemme, tunnustamme syntisyytemme, kadumme rikkomuksiamme ja turvaudumme uskossa Jeesukseen, Herraan ja Kristukseen, Sijaiseen ja Esimerkkiin. Tämä usko, joka ottaa vastaan pelastuksen, tulee Jumalan sanan voimasta ja on Jumalan armon lahja.

      Kristuksen kautta meidät vanhurskautetaan, otetaan Jumalan pojiksi ja tyttäriksi ja vapautetaan synnin herruudesta. Henki synnyttää meidät uudesti ja pyhittää meidät;'


      Mitä oppia 1234567.. opettaa, se ei ole Raamatun oppi, se ei ole adventiseurakuntien oppi, se ei ole Lutherin oppi.

      Kristus yksin riittää. Joka siihen jotain lisää vaatii, yrittää vietellä Jeesuksen omia pois siitä Jumalan armosta Jeesuksessa Kristuksessa. Jokainen oppi, joka väheksyy tai halventaa Kristuksen täydellistä sovitustyötä, pilkkaa ja häpäisee Jumalaa ja kaikki sellainen on paholaisesta lähtevää opetusta.

      Jokainen Kristuksen oma haluaa elämässään vaeltaa sen rakkauden mukaan, joka Kristukselta tulee, hän haluaa tehdä hyvää ja noudattaa Kristuksen esimerkkiä elämässään. Mutta hän ei yritä ansaita sillä mitään, se ei ole vaatimusta, vaan se on valtavaa kiitollisuutta siitä pelastuksesta Kristuksessa, josta hän on syntisenä päässyt osalliseksi. Hän on päässyt osalliseksi Jumalan armosta täysin ilman omia ansioita, eikä hän voi koskaan ansaita mitään, kaikki hänelle annetaan Kristuksen työn tähden.

      Joh 8:
      56 Aabraham, teidän isänne, riemuitsi siitä, että hän oli näkevä minun päiväni; ja hän näki sen ja iloitsi."
      Room. 3:28
      Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.
      Gal. 2:16
      mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista

      Perkele etsii niitä Jumalan pyhiä, joita voisi vietellä pois Kristuksen luota, vietellä pois siitä Jumalan armosta, jossa Kristus yksin riittää ja jossa Kristus on kaikki. Jos belsebuul ei saa uskovaa vieteltyä syntiin, hän yrittää vietellä hänet omiin tekoihin ansaitsemaan jotain Jumalalta, paholainen tulee ja sanoo, ettei Kristus yksin riitä, vaan tarvitaan vähän lisää, ensin tämä ja sitten vielä vähän lisää, kunnes uskova lähtee Kristuksen luota kokonaan pois ja hylkää sen Jumalan armon, jonka osallisuuteen hän oli jo päässyt ja ylpeydessään ja omahyväisyydessään alkaa ajatella, että hän on niin hyvä kaikessa jumalisuudessaan, että hän ansaitsee itse kaiken ...

      Jeesus varjele jokainen omasi näiltä paholaisen juonilta ja viettelyksiltä!

      1. Piet. 5:8
      Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä

      • 1234567---

        Pelastuuko kymmenkäskyn kumoajat, sapatin hylkääjät ? Adventistien laulukirjasta 80.1. On Herra kaikki käskysi vakaat ja oikeat. On täydellinen lakisi, Sanasi vanhurskaat. 2. Suo niiden minut herättää ja tehdä viisaaksi, Niin että voisi synneistä Vapahtaa voimasi. 3. Sä, vanhurskas Jumala, Pyhitä lapsesi! ja elon tiellä oppaaksi Suo Pyhä Henkesi!
        86.1. Lakisi, Herra, täydellinen on, Sen neuvoista ei puutu mitään hyvää. Saa siitä virvoituksen lohduton ja viisautta puhtahinta, syvää.
        394.1. Sapatti on Herran jo muinoin siunaama. Se viikonpäivä parhain on Herran kansalla. Sen rauha kiireen poistaa, suo riemun taivaisen, Sen säteet meille loistaa Myös sanaa valaisten.
        148.2. Hän lunasti mun kuolollaan, Puhdisti verellään. Nyt Häntä tahdon kuulla vaan, Hän vie mun elämään.

        1700-luvun Luterilaiset virret. Virsi 135. 1. Nää käskysanaa kymmenen, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda. 136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outó, PEITETTY saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.

        Tunnen monia adventisteja, jotka ovat samaa mieltä, mitä tulee Ilmestyskirjan sanomaan.
        Herätysliikkeen palstalta löytyy muunmuassa ylifariseuksen kirjoitus "Ilmestyskirjan peto elää" Täyttä asiaa luettavaksi.


      • Osa pastoreistamme käyttää termejä "pelastuksen tie" ja "pelastettujen tie" selventämään asioita. Apt. 4:12 mukaan: "Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaa, ei ole ihmisille annettu koko taivaan kannen alla". Pelastuksen tie on Jeesus ja se mikä aiheuttaa "rähinää" muitten kristittyjen kesken, on se, että mitkä asiat kuuluvat uudessa liitossa "pelastettujen tielle". Toki oletan, että meillä on samantapainen lopunajan tulkinta ja alkuperäiset 10 käskyä , sapatti mukaanlukien, tulee olemaan vielä "tapetilla" ennen vainojen alkua.


      • Siis vastaus oli tarkoitettu 1234567: lle


      • ollaan.hereillä
        1234567--- kirjoitti:

        Pelastuuko kymmenkäskyn kumoajat, sapatin hylkääjät ? Adventistien laulukirjasta 80.1. On Herra kaikki käskysi vakaat ja oikeat. On täydellinen lakisi, Sanasi vanhurskaat. 2. Suo niiden minut herättää ja tehdä viisaaksi, Niin että voisi synneistä Vapahtaa voimasi. 3. Sä, vanhurskas Jumala, Pyhitä lapsesi! ja elon tiellä oppaaksi Suo Pyhä Henkesi!
        86.1. Lakisi, Herra, täydellinen on, Sen neuvoista ei puutu mitään hyvää. Saa siitä virvoituksen lohduton ja viisautta puhtahinta, syvää.
        394.1. Sapatti on Herran jo muinoin siunaama. Se viikonpäivä parhain on Herran kansalla. Sen rauha kiireen poistaa, suo riemun taivaisen, Sen säteet meille loistaa Myös sanaa valaisten.
        148.2. Hän lunasti mun kuolollaan, Puhdisti verellään. Nyt Häntä tahdon kuulla vaan, Hän vie mun elämään.

        1700-luvun Luterilaiset virret. Virsi 135. 1. Nää käskysanaa kymmenen, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda. 136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outó, PEITETTY saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.

        Tunnen monia adventisteja, jotka ovat samaa mieltä, mitä tulee Ilmestyskirjan sanomaan.
        Herätysliikkeen palstalta löytyy muunmuassa ylifariseuksen kirjoitus "Ilmestyskirjan peto elää" Täyttä asiaa luettavaksi.

        Olempa lukenut tuon kirjoituksen Ilmestyskirjan peto elää sieltä Herätysliikkeiden palstalta. Mitä enemmän tätä kirjoitusta tutkii sen selvemmäksi käy tämä Ilmestyskirjan peto 666.


    • tutkittavaalöytyy

      Tutkittavaksi uudelleen.

    • 1234567---

      Nostetaanpa uudelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      307
      3441
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1639
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1270
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1171
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      173
      1093
    Aihe