u20 pakit pitkiä - lyhyet junnut hyökkääjiksi

Ololololol

Sami Niku 183 cm, Miro K 187cm, Olli juolevi 188 cm, Eetu Sopanen 196 cm ja right, Joni tuulola 188 cm, Niko mikkola 194 cm ja Vili Saarijärvi on lyhyt eli 178 cm, mutta vahvuutena se, että right.

Liigaseuroissa pitäisi kyllä katsoa pituutta. Pitää olla superhyvä pakki jos pituus jää alle 180 cm. Tai sitten right.

Jos junnun äiti on 160 cm ja isä 175 cm....niin hyökkääjäksi. Aika lyhyitä sm-tason junnuhyökkääjät on.

23

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaltonenkin

      Mitä pitempi sen kömpelömpi sanon minä. Lyhyemmät on ketterämpiä vrt. esim. Saku Kouvu.

      • persjalka

        Mutta kun on isokokoinen,taitava ja hyväliikkeinen. Siksi me pienikokoiset jäädään jalkoihin.


    • eipätkä

      Ensinnäkin noi pituudet liiotellaan nykykäytännön mukaan. Toiseksi jos ei nyt kuitenkaan mennä perä edellä puuhun. Taito, tahto ja tunne, ei ennustaminen, pakottaminen ja drop-out.

    • SM24

      Suomen junnukiekossa mennään seura ja jr maajoukkueessa nineomaan perse edellä puuhun. Kun tuijotetaan senttejä ja kiloja. Pelin perustekijät jää taka-alalle. Ja sitten ihmetellään kun meiltä tulee puolustavia, kahteen suuntaan puolustavia, kokonaisvaltaisia ym jne. pelaajia. Maalintekijät tai ennemminkin pelintekijät Suomikiekosta puuttuu. Jr kiekossa hyväkuntonen kollektiivistä peliä pelaava jengi menestyy mutta usein laji ja yksilötaitojen kustannuksella. Pelätään virheitä viimeiseen asti. Tuo koko asia on mielenkiintpinen kun nhl.ssäkin oiotaan muutoksilla peliä vielä yksinkertaisempaan siuntaan että isotkin pärjää, selviää suojaamisella ja laukomalla. Kuitenkin khl ja nhl.ssä pörssikärjessä viillettää kokoluokkaa Kane ja Mosyakin joitten peliä mielellään kattoo huikeiden taoto suoritusten takia.

    • eipätkä

      Kyse on siitä millaisia virheitä tekee. Jos virheet on sellaisia että pelaaja koko ajan unohtaa että kyse on joukkuepelistä, niin laji on väärä. Älykäs pelaaja tekee ne virheetkin eli ottaa riskit oikeassa tilanteessa. 15 juniorikiekon ja juniorifutiksen seuraamisen tuloksena voin kommentoida että virheet eivät varsinaisesti kasvata. Kyse ei ole kasvuprosessista, vaan joillakin pelaajilla on kyky hahmottaa kenttä ja toiset ovat koko ajan hukassa. Sitä voisi kutsua peliälyn yhdeksi osatekijäksi. Tämä on ominaisuus joka esim. Suomen juniorifutiksessa täysin kiellettään että tällaista ominaisuutta olisi edes olemassa. Kaikki on mukamas opeteltavissa. Ei hyvä.

      • SELKEE

        Bluesin jr joukkueet hyvä esimerkki, ei puhuta muutakuin puolustamisesta.


      • pienetsyödään-darwin

        Näin on, ja näkeehän sen, miten u20:kin tänään vaan puolusti ja oli liian pieniä; tästä johtui taas täysi sulaminen Venäjää vastaan.


    • Valmentaja64

      V....Mitä ääliöitä täällä kirjoittelee.on aivan sama onko 178,183,tai vaikka 200 taito nopeus voima ja peliäly ratkaisee.

      • persjalka_1

        Sehän onkin huipputasolla pelaajien ero marginaalihommaa ja silloin isompi pelaaja vetää pidemmän korren.


      • pienetsyödään-darwin

        Isommat syö tyhmämmät.


      • sulukapallo

        ihmettelen kun aho on just yli 180 cm ja rantanen ja hinzi tosi isoja eikä ne dominoi. ehkä ne on tyhmiä ja muut syö ne.


      • pienetsyödään-darwin

        Jotkut ei oo sisäistäneet biologiikkaa, joka on huipputasolla vain fiksuimmille eli isoimmille.


    • Asass

      pakin pitää olla yli 187 cm tai erityiskahjakas ja raitti. Kuten karlsson (183 cm). Itse olen 180 cm ja olen seissyt NHL hyökkääjän vieressä ja tyyppi oli lyhyempi kuin minä. Olisko 177 cm. Ei ole pärjännyt NHL kärkälepakkien kynsissä vaan paikat repeilee.

      Harmi sinällään kun koko ratkaisee. Mutta onhan se komeeta kun järkäle etenee kuin hintelä 175 cm lyhyt tappi.

      Onneksi oma Junnu jo 175 ja ikä 12 v.

      • hämmentävää

        Mihin nämä yleistykset jääkiekon edellyttämistä pituusominaisuuksista nyt lopulta perustuvat? Siihen että joku on itse kerran nähnyt jonkun pelaajan, joka on sanonut jotain ja näyttänyt joltain? Vai jonkun vanhemman oman lapsen pituuteen? Vai yleisesti toisteltuun totuuteen(!?) koon merkityksestä, josta sitten kehitellään mitä erilaisimpia versioita kuulopuhepohjilta?

        Onko NHL-pelaajista olemassa jotain tutkittua tilastoa erilaisten peliroolien pituusjakaumista, suhteutettuna ehkä vaikka väestön keskiarvoihin? Mitä sellaisista tiedoista (tai niiden puutteesta) voidaan ja pitäisi päätellä joidenkin yksittäisten junioriharrastajien eli lasten valintojen tai ohjailun osalta? Lajissa, jonka eri kokoisista harrastajista ylipäätään pieni murto-osa päätyy ammattilaisiksi yhtään mihinkään NHL-rooleihin...?

        Entä ne NHL-hyökkääjät, jotka ovat alle 180 cm mutta pärjäävät hyvin, pysyvät pelikunnossa keskivertoisesti, ovat jopa staroja tai legendoja? Tai ne keskiverto-NHL-pakit, jotka eivät ole esim. yli 187 cm pitkiä?


      • Aseiuy

        Barkov, Laine ja Puljujärvi. Kaikki yli 190 cm ja hyökkääjiä. Entä jos vastassa 175 cm pitkä pakki...en haluaisi olla paikalla näkemässä.


      • IL11
        Aseiuy kirjoitti:

        Barkov, Laine ja Puljujärvi. Kaikki yli 190 cm ja hyökkääjiä. Entä jos vastassa 175 cm pitkä pakki...en haluaisi olla paikalla näkemässä.

        Kasparaitis vastassa en haluaisi olla kukaan noista rautalangan varjoista. Pituus ei tee miksikään, vaan taidot.


      • Hockey1

        Ei juurikaan merkitystä pituudella vaan voimalla,180 cm pitunen vahva vääntäjä pesee helposti 195 cm taviksen.Jääkiekko on nykyään ihan täysin kaksinkamppailu laji jos häviät kamppailun esim.omassa päädyssä on väistämättä edessä maalintekopaikka.Varsinkin jos pakki häviää omassa kulmassa selvästi ja vastustaja rynnistää maalia kohti on yleensä pakin ainoa keino koukkia vastustaja nurin.


    • KiekkoaSeuraava

      Ei sillä pituudella ole loppujen lopuksi juurikaan merkitystä kiekossa muuta kuin se päähän kohdistuvan taklauksen vaara on lyhyemmällä isompi kuin pitkällä. Tietysti pitemmällä pelaajalla ulottuvuus tuo etua ja jos se yhdistetään taitavaan kiekolliseen pelaajaan on se jo suuri etu.

      Pitkiä pelaajia suomen joukkueessa todellakin on ja jos lyhin pelaaja on 178 cm ei se mikään "lyhyt" kyllä edes ole.

      Lyhyemmät pelaaja on aina lähes poikkeuksetta ketterämpiä ja vikkelämpiä kuin pidemmät pelaajat.

      • Asiilla

        Kyllä 178 cm on lyhyt tai keskipitkä, lyhyehkö kumminkin.

        Ruotsin pelaajien keskipituus oli 188 cm.

        Mitä luulet jos 175 cm ja 80 kg törmää 195 cm ja 100 kiloon? Saa haukata happea tosi pitkään ja ne arvokkaat pelisekuntit on menetetty.


      • kylkyljoo

        Riippuu miten törmää.. olen nähnyt tappeja, jotka jyrää näyttävästi satakiloiset huipputasapainolla, huipputekniikalla ja oikein ajoitetulla taklauksella. Kyllä isojakin ärsyttää, kun pienet tulee reisille. Kamoja siinä joutuu isotkin keräilee. Jos taas pieni yrittää väärällä tekniikalla isompaansa takalata, niin siinä tosiaan käy pienelle huonosti. Siksi taklauksia pitäisi saada tehdä ja harjoitella jo ainakin kymmenvuotiaasta asti eikä vasta siinä vaiheessa kun biologiset erot saman ikäluokan välillä on suurimmillaan.


      • Crosby3

        Höpöhöpö. Serkku lopetti kiekon kun ei jaksanut ottaa talleja vastaan - on 172 cm ja lihaksikas. Oli hyvä taklauskohde kun lyhyt. vei hirveesti voimia kun oli kohteena. Nopea ja hyvä muuten. Vaihtoi lajia ja salibandyssä voittanut sm mitaleja.


    • Mullekaikkinytheti

      Puljun pitäö hankkia nyt hulluna massaa että sitten dominoi nhl.ssä sama Laineella. Voimaa, voimaa. Mutta miten käy luistelun. Pulju kömpelö nytkin ja koon tuomalla edulla mennyt koko junnu ikänsä, hirvikäynnillä röyhii. Laineella sama juttu. Mielenkii toista kattoo missä pojat 5 v. päästä pelaa. Ja missä esim pieni Aho.

      • Hockey1

        Joo,kyllä pojilla tulee ongelmia varmasti matkan varrella,mutta hyvä puoli on että molemmat on vielä tosi nuoria,kyllä voimaa tarvitsee kumpikin rutkasti lisää jos aikovat NHL-eliittiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe