Kinkku huonoa!

wiimeinenkinkku

Atrian huono kinkku pilasi perheen joulun, luuton tuoresuolattu verinen sisältä rasvaton kuiva pahanmakuista sisältä, oli viimeinen atrian kinkku tähän talouteen.

71

9600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samtheham

      Kuka nyt enää nykyään kinkkua edes syö?
      Parempia vaihtoehtojakin on-kun osaatte etsiä.

      • kinttu

        Muistikohan tua aloottaja eres paistaa sitä kinkkua Olis varmhan pitäny ensin paistaa


      • wiimeinenkinkku

        Muistin paistaa, 82 näytti paistomittari kinkun sisälämmöksi, pitäisi olla kypsää paitsi että se verinen rähjy kinkun sisällä pilasi sen.


    • maijarehu

      Meillä Atrian kinkku ja kyllä on hyvää.
      Perhetilalla kasvatettu.

      • rehumaija

        Perhetilalla kasvatettu = atrian keksimä nimitys orjan asemassa oleville tuottajille.


    • pettynypaavo

      ei ole moneen moneen vuoteen ollu atrian kinkut hyviä enää..hollantilaisella rehulla pikana perhetilalla muka kokonaan kotimaistan lähilihaa...hah...ui viä siinä suola liemes viikkotolkulalla.sama on broiskujen kans sontaa tuppaa olee

      • 1pluskakson6

        Kertoisitko mitä hollantilaista rehua?
        Atrian tuotteet on bulkkia eli sitä mitä sattuu tuutista ulos tulemaan, laadulla ei niin väliä.

        Mihin muuten se edellinen slougan "viljapossua" on hävinnyt, keksitty tilalle uusi "perhetilalla".


    • HyvääKinkkua

      Meillä HKn juhlakinkku Keskiseltä ja todella mahtava! Mittari näytti yli 100 ku otin uunista ja todella kypsä eikä verinen mömmö! Olen joskus ostanut myös tuoresuolatun Atrian kinkun ja oli tosi huono. Viime vuonna myös kyseisen firman kinkku ja hyvää oli. Ehkä turhan paljon rasvaa päällä mut senhän saa pois. Kyllä kinkusta hyvän saa kun tarpeeksi kauan pitää uunis n. 125 asteessa. Mikään ei ole kaameampaa kuin puoliraaka liha!

      • wiimeinwnkinkku

        Juuri sitä rasvaa kinkussa saa ollakin makua antamassa, läski on ehkä parasta mitä kinkussa on, pannulle sulaneesta rasvasta tulee erittäin hyvä ja maukas kastikepohja.
        Ensi jouluksi Snellmanin tai hk:n kinkkua atria saa pitää tunkkinsa, ellei sitten päädytä savustettuun kalkkunaan on erittäin maukasta myös.


    • najamnajam

      Oisit ostanut HK:n rääkättyä sikaa.

    • osakkeenomistaja

      Ensi vuonna taas Atrian kinkku joulupöytään. Nam,Nam

    • HKonParei

      Täytyy sanoa että HK:n rääkätty sika on moninverroin Atrian sikaa paremman makuinen. Johtuneeko sitten rääkkäyksestä vai mistä.

      • paronihi

        Jospa hk:lla lihanleikkaajat tekee työnsä paremmin kuin atrialla, siistivät kinkut rähjästä.


    • kriuhnoo

      No voi harmi jos noin kävi ,,kyllä kinkku kruunaa - tai latistaa jos ei onnaa - joulun.
      Itse ostin Snellmanin luuttoman juhlakinkun ja kyllä mehevä oli; ylläölevien komenttien tapaan paistettu minunkin.

    • saltskinka

      No tiedättehän että miksi laihialaiset heittävät kinkkunsa tienvarrelle ennen Joulua?
      -----Odottavat suola-autoa.

    • yuyfyyyflgökjö

      Meillä oli ensimmäistä kertaa Atrian kinkku, luuton, ei pakastettu, suolattu viljaporsaan kinkku. Katsoin netistä Atrian sivuilta ohjeet. Siellä oli parikymmentä ohjetta kinkkujen paistamiseen (jokaiselle erilaiselle kinkulle omat paisto-ohjeet).
      Tehtiin just kuinka ohjeessa sanottiin, 10 tuntia ennen paistamista pidetiin huoneenlämmössä. Kinkku otettiin pois kun paistomittari paksuimmalta kohdalta näytti 76 astetta jne.
      Meidän huushollissa ei ole koskaan syöty noin hyvää kinkkua. Aivan mahtavan makuista ja sopivan mureaa.
      Ostamme toistekkin nimenomaan viljaporsaan kinkun. MItään kalalla ruokittua sianlihaa en halua, koska se kala maistuu myös siinä kinkussa.

      • kysynmina

        Mikä on viljaporsas?


    • kypsääkiitos

      Jos kinkun lämpötila uunista ottaessa on 76 astetta niin varmaankaan ei ole kypsää saati mureaa! Jos mittarin lämpötila näyttää ainaski 100 astetta ni silloin on mureaa ja kypsää! Minulla HKN pakastettu juhlakinkku odottamassa huomista paistamista ja varmasti yhtä hyvä tulee kuin edellisestäkin! Kyllä pakastamaton kinkku joka lojuu 10 tuntia pöydällä huoneenlämmössä, on jo puoliksi pilalla ja kävelee jo paistajaakin vastaan kun on uuniin laittamassa! Jos oikeaoppisesti sulattaa jäisen kinkun jääkaapissa ja kolmisen tuntia huoneenlämmössä ennen paistamista ni kyllä pitäis onnistua. Tietysti riippuu uunin lämpötilasta.

      • kysynmina

        Nykyään ihmiset on raadonsyöjiä, lihaa kärväytetään huikan pinnasta sisältä raakaa ja veristä.
        Mä paista Snellmanin kastikesiivuja rapeiksi pannulla, sulaneessa rasvassa pyörittelen jälkiuunileivän siivuja, paaaljon parempaa kuin kinkku.


    • tuorekinkku

      mitä sä täälä valitat siitä kinkusta,valita Atrialle!!!!! huoh!!!

    • jamesbt

      vapaasti kasvanutta e-u.tukirahoilla geenirehuilla ja verohuijatuilla jättisikaloilla...ei ihme että hunttajussien mielestä justiin sipilä on jees jees mies my kun saa viä bio rahaa kyllä joulukinkku miehet pärjää....vaikka tuottaa täyttä kuraa...joo ostan ulkolaista mielelläni

      • pikasika

        Sen näkee teksin sisällöstä mitä sinä syöt, antibiotteilla pumppattua ulkolaista geenisikaa, sulla taitaa olla nyt jo aivovaurion oireet.


    • 2255458

      ai ai..atria tuo kepulaisen biotalouden monumentti...joka kohta kaatuu kun sipilä laitettiin sarviin

    • Joillaineivaaleikkaa

      Kyllä kaveri joka paistaa kinkkusa 100 asteeseen ja samaan hengenvetoon mouhoaa parikymmentä astetta vähemmän kypsytetyn olevan raakaa... onneksi en joudu olemaan siinä teidän joulupöydässä syömässä hiutaleita :D

    • snelman

      Atrialla ei ole muuta hyvää kuin työpaikat ... kaikki muu on liikaa .

    • kokemustaonpaljon

      Ikinä en ole Atrian kinkkuun pettynyt.

      • Anonyymi

        Atrian tuoresuolattu mestarinkinkku OLI ISO PETTYMYS
        ei auttanut oikea sisälämpötila ennen paistoa tai oikea sisäläpötila paiston jälkeen
        Koostumus oli epätasainen sitkeä yms...en osta kyseien merkin kinkkua enää ikinä


    • ruuanlaadustentingi

      kyllä se on niin että joskus atria oli jotain mutta on se nykyään jääny muista taa laadussa...mutta duunarien paska tuotos lafka...laatua sieltä ei saa.

    • viimenenkerta

      Kinkku on pelkkää rasvaa. Paistoin just 4 kilon luuton mestarin kinkun. Leivin uunissa jäi syötävää 1.5 kiloo . Loppu oli pelkkää rasvaa. Kyllä snelmannin kinkut on parhaita. Piti sortua tähän kun ei ollu Citymarketissa snelmanin kinkkuja.

    • kinkkuapoytaan

      Vähän täytyy naureskella osalle kirjoituksia. Aloittaja ei selvästikään osaa paistaa kinkkua ja sitten nämä HK:n parempien kinkkujen kehujat elää jossain haavemaailmassa. HK on samanlainen iso ruokajätti kuim Atria ja ei ne possut ole sen paremmin kasvatettu. Jos Atrian teurastamat possut on jotain bulkkitavaraa, niin sitä on varmuudella myös HK:n. Snelmanni on pienempi toimija, mutta eipä se possu sielläkään sen parempi ole.

    • siieeootsika

      Sinä pilasit perheesi joulun,kun kännipäissäsi rieuhuit ja oksensit anopin päälle ja kadotit appiukon tekohampaat.Onko nyt hyvä olla..onko.

      • Anonyymi

        8 kg Atrian pakastettu juhlakinkku.
        Hyvää oli ja ei kutistunut uunissa.ylättävän vähän oli rasvaa.20 tuntia oli 115 astees.
        85 astetta kun otin pois.Mureaa on mut pysyy kasas kun leikkaa.suola ok.9 pontsii.
        Pari vuotta sitten oli Snellmanin vastaava.
        Oli kyllä maukkaampi kuin Atrian.
        Lopusta uudeksi vuodeksi hernerokkaa.namia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        8 kg Atrian pakastettu juhlakinkku.
        Hyvää oli ja ei kutistunut uunissa.ylättävän vähän oli rasvaa.20 tuntia oli 115 astees.
        85 astetta kun otin pois.Mureaa on mut pysyy kasas kun leikkaa.suola ok.9 pontsii.
        Pari vuotta sitten oli Snellmanin vastaava.
        Oli kyllä maukkaampi kuin Atrian.
        Lopusta uudeksi vuodeksi hernerokkaa.namia.

        Jo useamman vuoden ostanut Snellmanin kinkut, nakit ja leikkeleet...paljon maukkaampia.


    • Anonyymi

      Atrian tuoresuolattu kinkku meillä. Raakapaino 6,709kg. Paistopussissa paistoin, 9 astetta oli sisälämpö, kun uuniin laitoin (noin 5 tuntia huoneenlämmössä)!

      Paisto 120 astetta 1.5h ensimmäiselle kilolle ja lopuille 1h/kg, mutta mittarin mukaan mentiin ja 45 min ennen "laskettua" aikaa otin kinkun uunista, kun mittarissa oli 84 astetta.

      No, nestettä (suolavettä) irtosi 1.9l eli saman verran kiloissa ja nahka läskit päältä verkko 400g= kinkkua jäi syötäväksi siis 4.4kg jäi syötävää...

      Hyvää oli, mutta menihän paljon hukkaankin N.35%

      7.95Kg/kilo ja 2.3kg maksoin tyhjästä, eli 18.30€ maksoin tyhjästä...

      Kinkku maksoi 53.35€ ja siitä oli 18.30€ "tyhjää" ja liha maksoi 35€

      53.30€/4.4kg = 12.10€/kg

      No... Onhan tuokin tietysti kilohinta.... Onneksi Atria ja kauppias elävät tuolla!

      Nyt sitten Ideaparkin cittari myi 1.99€/kg loput pois....

      Onneksi oli hyvää kinkkua! Mureaa ja hyvän makuista, eikä maksanut kun nautajauhelihan hinnan.....

      • Anonyymi

        pidin pari tuntia yli suosituksen 9kg kinkkua eikä ollu muuten edes kuiva...ylikypsä kyllä,ei ollu pussissa eikä mittaria. suolaa oli liikaa tänä vuonna ja moni valitti samaa.
        se kai johtuu siitä että niiden pitää saada se rehun maku pois..paska puhetta että ne mitää viljaa sais...mutta koko kinkku kyllä meni alas


    • Anonyymi

      Hk pieni pakastettu juhlakinkku 2,5 kg oli suht hyvää.No olen ennen ollut tarkka että sulaa sen ohjeessa suositellun 3 vrk mutta kun jääkaapissa alko jotenkin hieman tuoksua joku jo puolentoista vuorokauden tuon kinkun sulamisen jälkeen niin päätin että uuni varmaan vie hajun mistä se sitten tulikin sitten.Joo no se syvin kohta jotenkin vähän epätasaisesti tais sitte uunissa kypsyä mutta pistin moneen kohtaan sitä syvintä kohtaa sitä paistolämpomittaria ja tyydyin vasta kun näytti 73 astetta ja useimmissa ohjeissa sanottiin että siinä uunista ulos ottaessa vielä yleensä nousee lämpötila pari astetta tuohon päälle..Mutta piti pitää kauemmin uunissa sitten kun ei tainnut olla edes ihan 2 vrk sulanut mutta maku eli lopputulos oli ihan ok,(mutta tuosta hajusta en muista siis jääkaapissa sulaessa että onko ollut aiemmissa kinkussa semmonen sitten,en muista...vai onko nenä jotenkin vaan herkempänä)...?

      • Anonyymi

        Olin joulun matkoilla ja tapaninpäivän iltapäivällä kävin ostamassa kinkun. Piti siis olla valmiiksi sula ja löytyihän sellainen HK:n tuoresuolattu kaupan hyllystä. Paistan omalla tavallani kinkun, enkä noudata minkään radion eläkeläistoimittajan ohjeita. Huuhtaisin vaan kinkusta verisen nesteen pois ja ei muuta kuin illalla sellaisenaan uuniin (ei mitään pusseja tms.). Paistomittari näytti sisälämpötilaksi 4 astetta, joten epäilen että kinkku oli ollut kaupassa aiemmin pakasteena ja nostettu hyllyyn sulamaan. Paistomittariin hälytys 80 asteeseen ja uuniin 100 astetta (todellinen lämpötila, ei termostaatin lukema) sekä nukkumaan. Herätys tuli kolmen aikaan aamuyöllä (kinkun myyntipaino n. 5,5 kg). Tuossa vaiheessa sammutin uunin ja jätin kinkun sinne luukku avoinna. Kun sitten heräilin aamulla, paistomittari näytti vieläkin 80 astetta ja nostin kinkun pöydälle. Hetken jäähdyttyä poistin kinkusta kamaran ja enemmät läskit. Sen jälkeen kinkulle folio päälle ja parvekkeelle jäähtymään. Hyvä tuli, juuri omaan makuuni: Ylikypsää ja kiinteää, ei mitään löysää lötkölihaa. Ainoa ongelma mitä huomasin, niin suolausta on taas vähennetty ja maistui selvästi vähäsuolaiselta. Ei tarvitse mitään tuntikausien vesiliotusta ennen paistamista radiotoimittajan ohjeiden tapaan.

        Jos olen ostanut jäisen kinkun, en ole sulatellut sitä kovin monta päivää, ehkä pari-kolme ja pitänyt sen koko sen ajan pussissaan niin ei verinen kudosneste/vesi pääse pilaantumaan ja haisemaan. Poistan pakkausmuovin vasta ennen paistamista. Yleensä täällä etelärannikolla on joulun alla nollakelejä, joten sulatus sujuu alkuun mainiosti parvekkeella ja loppuvaiheessa aamupäivästä iltaan (n. 10-12 h) keittiön pesualtaassa, sitten uuniin samoin kuten tuossa edellä kerroin.


    • Anonyymi

      Ei kinkusta hyvää saa uunissa se pitää palvata ja itse,
      Nämä muka palvaamot jättää raakaksi ja ne oo mitään savua ees nähäny.
      kerrankokeiltu ja koko porukka sai ruoka myrkytyksen.
      Terveiset vaan Kauhajoelle.

      • Anonyymi

        ei joulukinkku kuulu olla palvattu.kyllä palvi hyvää mutta kinkku pitää paistaa. vähä niinkun tuo hirvimiesten touhu palvia,jauhelihaa,nötköttiä


    • Anonyymi

      No, mites on mennyt? Ostin HK.n Rypsiporsaan Juhlakinkun 4,720kg 8.75 €/kg
      41,30€.
      Paiston jäälkeen nahka ja läski painoivat 1,100kg!! 9.62€ roskiin, huijausta.

    • Anonyymi

      Miksi Atrian siat viedään Ruottiin tai Saksaan ja tehdään siellä niistä esim.pekonisiivuja ja sitten tuodaan takaisin Suomeen ,tosi ekologista ja maailma pelastuu.Ettekö luota että Suomessaki saadaan pekoni viipaloitua ja pakettiin,samoin Rainbow,Pirkka,HK jne tekee,ei voi ku ihmetellä,Alankomaat,Puola ,Viro,Ruotsi esim valmistusmaita ja sika muka kotimaista,uskokoon ken tahtoo.SNELLMAN suomalaisin

      • Anonyymi

        Se on sitä pohjalaasta lähiruokaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on sitä pohjalaasta lähiruokaa

        suomi on niin kallis maa ja verustellaan aina pelkästään terveydenhuolto menoilla ,joiden maksut nousee myös silti


    • Anonyymi

      En erityisemmin tykkää kinkusta, lapsuusaikana meillä ei ollut kinkkua, oli possunlihasta tehtyä karjalanpaisti-tyylistä, sipulia - hyvää, parasta... äiti teki aina tosi hyviä ruokia... gurmeeta.. karjalanpiiraita, rieskoja, perunalaatikkoa possunlihaa ja sipulia, parasta ikinä... ruisleipää, pullaa, lihapullia.. nam

      • Anonyymi

        viimeiset 20v on kinkut huonontunut syy on tuo tehotuotanto. lihatalot siirtää kokoajan tuotantoa ulos ja tulee lisääntymään.euroopan muissa maissa joissa tuotetaan lihaa,viljaa ja viinejä on kustannukset huomattavasti halvemmat. ja tuotteet ovat tuoreita eikä tuota rehusontaa


      • Anonyymi

        Ennen äidit osasi laittaa hyvää ruokaa. Tämän päivän uusavuttomat ruokkii perheensä grilliruualla. Eivät osaa muuta kuin valittaa.
        Hauskinta on kun joku valittaa Atrian kinkusta.
        Sikalasta se kinkku lähtee, kinkun teurastajalla ja leikkajalla ei ole mitään merkitystä kinkun laatuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen äidit osasi laittaa hyvää ruokaa. Tämän päivän uusavuttomat ruokkii perheensä grilliruualla. Eivät osaa muuta kuin valittaa.
        Hauskinta on kun joku valittaa Atrian kinkusta.
        Sikalasta se kinkku lähtee, kinkun teurastajalla ja leikkajalla ei ole mitään merkitystä kinkun laatuun.

        sillä on mitä se sika on syönyt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sillä on mitä se sika on syönyt

        On, mutta Atrialla niitä ei enää ruokita vaan sikalassa, ja niitä on monenlaisia, hyviä ja huonoja. Ei voi sanoa että Atrian kinkku on huono tai HK n kinkku on huono. Kinkun osto on arpapeliä. Yleensä suomalainen kinkku on hyvää.


    • Anonyymi

      Snelmannin juhlakinkku on ollut paras
      Atria kakkonen
      Hk kolmonen
      Sitten nämä ynnä muut
      Pikkuisten lihatalojen kinkut sitä sun tätä
      Hyviä ja huonoja mahtuu sekaan

      • Anonyymi

        pieneltä tilalta kun hakee suoraa juuri teurastetun ja itse suolaa,toki on pitempi ja kalliimpi prosessi mutta on tuore ja maukas...varmasti. sama koskee muita tuottein vihannekset,munat ym..


    • Anonyymi

      Siat syö sianruokaa pienellä ja suurella tilalla.
      Teurastajat teurastaa samallaa tavalla Atrialla ja Snelmannilla. Jos kinkku on paistamisen jälkeen huonoa, paistaja voi katsoa peilistä syytä epäonnistumiseen.
      Heh, heh, heh.
      Naurattaa, kun syyllinen huonoon kinkkuun löytyi.

      • Anonyymi

        edellinen nurmoon löysähousu ei ole tainnu käydä oikeella pientilalla? kyllä ne siat pikkusen eri ruokaa syö kun niissä lihatalojen tuotantolaitoksissa ja ainakin rehujen/kasvatustuotteiden makua huonontava käyttö on hyvin vähäistä. en toki sano etteikö paistokin ole tärkeä osa. mutta esim ...kienen luomutilan munat ovat myös kun eri planeetalta kun tehotuotanto kanalan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        edellinen nurmoon löysähousu ei ole tainnu käydä oikeella pientilalla? kyllä ne siat pikkusen eri ruokaa syö kun niissä lihatalojen tuotantolaitoksissa ja ainakin rehujen/kasvatustuotteiden makua huonontava käyttö on hyvin vähäistä. en toki sano etteikö paistokin ole tärkeä osa. mutta esim ...kienen luomutilan munat ovat myös kun eri planeetalta kun tehotuotanto kanalan

        No näin kun vuosi on vaihtunut mikäs oli kinkkujen laatu? ja onnistuiko paistaminen. Allekirjoittanut heitti 7,2kg luullisen täysin jäisenä ensin tunnin lämmitettyyn 80c se oli siä 3h. sitten nosto sataan ja siinä 12h.sitte viä pois ja sinappi siiraappi korppujauho kuorrute 200c puolituntia..nahka tietty pois..kypsää oli ja hyvää ei tarvinnu sulatella. uudenvuoden aattona ostin alesta 1e kg 5kg luuttoman ja sen vedin sankosulatuksella saunas sitten normi paisto..pikkusen pitkäks..125c 7h ei ollu kuivaa..ny täytyy jättää sika muutamaksi kuukaudeksi sivuraiteille. hyvää kororona 3x kierrosta ..kyllä tää tästä


    • Anonyymi

      Paras kinkku ikinä. Ensin terassilla pallogrillin alla kinkku grillaantui pari tuntia. Sen jälkeen laitoomme kinkun uuniin useaksi tunniksi muhimaan. Nyhtökinkkua tuli. Se on tekijästä kiinni tää kinkun teko.

      • Anonyymi

        samaa mieltä,ihmisten pitää oppia kokeilemaan pikkusen uusia linjoja myös kinkun paistoon. ja koko jouluun? tänä vuonna tein myös nyhtökinkkua viime vuonna villisikaa. kun nyt ei ole päässyt viettämään muualle.kymmeniä vuosia perinteiset sukujoulut riittää...never.....thaimaan lämmössä joulu ja uusivuosi ei ole ollenkaan huonompi vaihtoehto paikallisia eväitä syöden


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        samaa mieltä,ihmisten pitää oppia kokeilemaan pikkusen uusia linjoja myös kinkun paistoon. ja koko jouluun? tänä vuonna tein myös nyhtökinkkua viime vuonna villisikaa. kun nyt ei ole päässyt viettämään muualle.kymmeniä vuosia perinteiset sukujoulut riittää...never.....thaimaan lämmössä joulu ja uusivuosi ei ole ollenkaan huonompi vaihtoehto paikallisia eväitä syöden

        atrian mini kinkkuja: 90c lihan makuisia pierupullia riviin ja tippa sinappia kaikkien päälle


    • Anonyymi

      En ole koskaan viehättynyt kinkusta... lapsuudessani meillä ei ollut kinkkua vaikka sikoja olikin... johtui kai että puilla lämmitettävä uuni ei ehkä olisi riittänyt kypsentämään... kpaisti on mun suosikki...

    • Anonyymi

      Vaikka helle on päällä, laitoin juuri Atrian lihan uuniin. Ikinä en ole pettynyt.

      • Anonyymi

        eikö täällä oo kaikki komiaa,ainakin omasta mielestä


    • Anonyymi

      Keskisellä.Minimanis oli Atrian kakkoslaadun kinkkuja.Saivat rekkakuormallisen halvalla.
      Ostin taas Snelmannin laatukinkun.
      Juhlakinkku 8 kg 3.90 eur. Kilo
      Oli taas taattua Snellmannin laatua

      • Anonyymi

        jos välillä söis jotakin muuta kun kinkkua ja perunaa vois nekin maistua hyvältä taas? tuoretta kalaa,no kanaa vaikkakin sekin on muuttanu makuaan viimeisen kymmen vuoden aikana eikä hyvään suuntaan,lopetin atrian kanan oston pari vuotta sitten loppu muuten ilmavaivat.


    • Anonyymi

      Liidelis on parhaat.tuoreet.ja edullusemmat kanatuotteet sekä naudan jauheliha on suomen tuoreinta.
      Ääs koo kaupoissa harmaata mössöä

      • Anonyymi

        luin eileen uudet suositukset terveysvirastolta. oli vähä kummia. sika,nauta ja lintutuotteet 300gr päivässä max. kasvikset,juurekset 500gr min. kalaa,palkokasveja ei rajoituksia. kukahan näitä tekee? toki ymmärrän suomalaisten lihoamisen,sydän ja verisuonisairaudet. itse pudotin painoa 5v 80kg ihan lenkillä ja puntilla,laski kolestroli,verenpaine ja verensokeri. jätin kyllä pois sikalihan,oluen,tupakan,vaalean viljan. nauta,kana,kala,ruisleipä,viina..kyllä niillä pärjää eikä oikee voi nosta kolestrolia jos syö yhden leivän päiväs.paistoon käytän rypsiä. hyvää juhannusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luin eileen uudet suositukset terveysvirastolta. oli vähä kummia. sika,nauta ja lintutuotteet 300gr päivässä max. kasvikset,juurekset 500gr min. kalaa,palkokasveja ei rajoituksia. kukahan näitä tekee? toki ymmärrän suomalaisten lihoamisen,sydän ja verisuonisairaudet. itse pudotin painoa 5v 80kg ihan lenkillä ja puntilla,laski kolestroli,verenpaine ja verensokeri. jätin kyllä pois sikalihan,oluen,tupakan,vaalean viljan. nauta,kana,kala,ruisleipä,viina..kyllä niillä pärjää eikä oikee voi nosta kolestrolia jos syö yhden leivän päiväs.paistoon käytän rypsiä. hyvää juhannusta

        vaikkakin monessa asiassa sanonta "aika kultaa muistot"pitää paikkansa. tässä asiassa ei. kinkku +moni muu lihatuote sekä varsinkin broileri on viimeisen 5v aikana kokenut todella kovan mahalaskun. tehotuotannon kyllä huomaa. maku on täysin suolesta. laatuun nähden hinta pitäisi olla puolet halvempi. olen kyllä yrittänyt etsiä näitä ihan pieniä tilallisia jotka myyvät omia tuotteitaan itse onhan se kalliimpaa.myös toreilla on näitä reko päiviä missä on pientuottajien kasviksia,munia,kalaa,leipää,munia,tuoretta lihaa,palvia ymm..netistä löytyy kyllä. saa tehdä varauksen ja hakea


    • Anonyymi

      Joulu 2023 meni pilalle Atrian pahanmakuisen Juhlakinkun takia eikä Atrian mielestä mitään vikaa ei ollut kinkussa

      • Anonyymi

        Paistajas vika. Lopeta kitinä. Kinkku on raakana samanlaista.


    • Anonyymi

      Jo kolmas vuosi peräkkäin ostin Snellmannin juhlakinkun.Parasta mitä saa

      • Anonyymi

        kyllä se juu paistajas on vika jos on raakaa...mutta luullisessa on kyllä se etu että se kypsyy sisältä paremmin sen luun ansiosta


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2521
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1535
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe