Työssäkäyvän kirkollisvero on 576 euroa

Mieti_mistä_maksat

Suomalaisen keskimääräinen vuosipalkka on noin 40 300 euroa: http://yle.fi/uutiset/40_000_euroa_vuodessa_ja_veroprosentti_30__tallainen_on_keskituloisen_palkkapussi/7577187

Keskimääräinen kirkollisveroprosentti on 1,43: http://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Tuloverot/Tuloveroperusteet/?SetLayoutSuffix=Text

Keskiverron palkansaajan kirkollisvero yhdeltä vuodelta on siis 576 euroa.

Oman kirkollisveronsa voi laskea täällä: http://www.eroakirkosta.fi/kirkollisvero. Samalla kannattaa miettiä, kannattaako moista summaa maksaa taholle, joka laittaa sen suurimmaksi osaksi kiinteistöjensä pystyssä pitämiseen ja satuhahmojen palvontamenoihin. Kun eroaa kirkosta tämän vuoden puolella, ei enää ensi vuonna tarvitse maksaa kirkollisveroa. Itse en keksi nopeampaa tapaa säästää satoja euroja kuin minuutin kestävä nettilomakkeen täyttäminen.

18

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karppa2

      Jos ajatellaan asiaa niin, että kirkko pyytäisi kerralla tuon 576 euroa maksamaan, niin kuinka moni olisi halukas maksamaan kirkolle tuon summan? Epäilen, että hyvin pieni vähemmistö kirkkoon kuuluvista.

      Tuo summa on monelle pienituloiselle monen päivän palkka. Paras tapa säästää on juuri se, että eroaa nyt kirkosta.

      • moraaliton-kirkko

        Eihän nyt pienituloinen sentään noin paljon maksa, ellet sitten laske pienituloiseksi 40 300 euroa vuodessa tienaavia. Kyllä kirkon jäsenyys silti oikeasti pienituloisellekin maksaa useita satasia vuodessa. Kirkko yrittää pitää mahdollisimman matalaa profiilia kirkollisverosta ja onnistuukin monelta vedättämään isoja summia, koska kaikki ihmiset eivät tiedä kirkollisveronsa suuruutta tai edes ymmärrä maksavansa koko veroa. Tämä on kuitenkin kirkon moraalikäsityksen mukaan ihan hyväksyttävää.


      • Luultavasti paljon useampi heistä olisi valmis maksamaan kuin heistä, jotka maksavat 200 euroa...


      • Epäjumalienkieltäjä

        Tätä varten kirkko junaili itselleen mahdollisuuden ennakkoperiä veron. Ennakkoperintä alkoi 1960, koska kirkolle tuli ongelmia kirkollisveron perinnän kanssa. Kirkon maineelle ei tehnyt hyvää kun köyhien ihmisten radioita ja polkupyöriä ulosmitattiin maksamattomien kirkollisverojen takia.

        Nyt kirkko kuppaa sivistyneemmin pienituloistenkin rahoja ja mainostaa itseään valheellisesti hyväntekijäksi. Kirkko aiheuttaa enemmän köyhyyttä kuin auttaa köyhiä, kun moni pienellä eläkkeellä kitkuttava ei taivaspaikan menettämisen pelossa uskalla erota kirkosta.

        Sitten piispa, jonka palkka on kolme kertaa korkeampi kuin keskivartopalkansaajalla, voi miljoonan maksavassa edustusasunnossaan miettiä, miten hänen palkkansa maksaneet pieni- ja keksituloiset ovat syyllistyneet ahneuden kollektiiviseen syntiin.


    • karppa2

      Joo, totta sanoin tuossa väärin kun totesin, että kaikki, myös pienituloiset maksavat tuon 576 euroa vuodessa kirkolle. Mutta kuten nimimerkki moraaliton-kirkko sanoikin, niin myös pienituloisilta menee useita satasia kirkolle.

      Iso raha laitokseen johon suurin osa kirkon jäsenistä ei edes usko.

    • ahne.ahneempi.kirkko

      576 eurosta tulee jo tonni kahden aikuisen taloudessa. Mitä kaikkea sillä saisikaan itselle tai muille.

      • Epäjumalienkieltäjä

        Kannattaa miettiä mitä esimerkiksi työllisyydelle tapahtuisi jos kirkollisveroon menevät rahat menisivät vaikka ravintolassa syömiseen?


    • 7584

      Palkkatulojen lisäksi kirkollisveroa maksetaan myös eläkkeestä. Eikä ahneen kirkon rahanhimo pääty vielä tähänkään, vaan kun kirkkoon kuuluva kuolee, niin kirkko perii vielä perinnöstäkin kirkollisveron. Kokonaisuudessaan kirkkoon kuuluminen tulee ihmisen elämän aikana pöyristyttävän kalliiksi.

      Tässä olisi loistava tiedottamisen aihe eroakirkosta.fi -sivulle. Voisi laskea muutamalla eri tuloprofiililla mitä kirkkoon kuuluva ihminen joutuu maksamaan kirkolle elämänsä aikana kirkollisveroa. Laskelmissa huomioitaisiin erikseen palkkatulosta, eläkkeestä ja perinnöstä maksettava kirkollisvero. Kirkollisverot kerättäisiin erilliselle tilille, jolle voitaisiin laskea myös vuotuista korkoa. Loppusumma on pöyristyttävä, että se pysäyttäisi aika monen miettimään ettei kirkkoon kuulumisessa ole mitään järkeä. Muuttujia on toki paljon, ehkä pitäisi tehdä excel-taulukko.

      • Perintöverosta ei mene osuutta kirkolle.

        Kirkollispesän tuloista menee, jos vainaja oli eläessään kirkon jäsen. Muutama vuosi sitten tämä oli vielä niin, että kaikista kuolinpesistä meni. Kirkko itse(!!) esitti luopumista tuosta.


      • 7584
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Perintöverosta ei mene osuutta kirkolle.

        Kirkollispesän tuloista menee, jos vainaja oli eläessään kirkon jäsen. Muutama vuosi sitten tämä oli vielä niin, että kaikista kuolinpesistä meni. Kirkko itse(!!) esitti luopumista tuosta.

        Siitähän tässä oli kyse, että jos kuolut kuului kirkkoon, niin myös häneltä jäävästä perinnöstä menee kirkollisvero. Ei ole merkitsevää vaikka vainaja olisi ollut eläessään 80 vuotta kirkon jäsen, vaan ratkaisevaa on kuuluiko kuollut kuolinhetkellä kirkkoon. Jos oli eronnut päivää ennen kuolemaan kirkosta, niin silloin ei kirkko pääse perintöön käsiksi.


      • 7584 kirjoitti:

        Siitähän tässä oli kyse, että jos kuolut kuului kirkkoon, niin myös häneltä jäävästä perinnöstä menee kirkollisvero. Ei ole merkitsevää vaikka vainaja olisi ollut eläessään 80 vuotta kirkon jäsen, vaan ratkaisevaa on kuuluiko kuollut kuolinhetkellä kirkkoon. Jos oli eronnut päivää ennen kuolemaan kirkosta, niin silloin ei kirkko pääse perintöön käsiksi.

        Ei mene perinnöstä. Kuolinpesän tulovero on eri asia.


      • KirkostaEroa
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Ei mene perinnöstä. Kuolinpesän tulovero on eri asia.

        Jakamaton kuolinpesä voi toimia vuosia. Näin varsinkin, kun leski on elossa. Kuolinpesän verotus on ihan fiskaalisestikin noteerattava seikka.

        Toinen asia: Otsikon laskelmasta voi todeta, että verotettava tulo on pienempi kuin veronalainen tulo. Sikäli tuo otsikon summa on käytännössä hieman pienempi, mutta se ei ole tietenkään olennaista kirkosta eroamisen perustelujen kannalta.

        Vältä veroa, kirkosta eroa.


    • 20-18

      Jos keskituloinen eroaa heti työuransa alussa kirkosta ja tekee uraa 40 vuotta ja elää eläkkeellä vielä 20 vuotta, niin säästöön jää n. 35.000 euroa.
      On se kuitenkin aikamoinen summa hautapaikasta, tai kirkkovihkimisestä. Nekin saa ilman kirkkoa halvemmalla.

      • Nauttikaa_saarnoista

        Varmaan jotain tuollaista, jos säästää pankkitilille. Mutta jos sijoittaa kirkollisverorahat pörssiosakkeisiin ja laittaa osingot lisäosakkeisiin, 40 vuoden työuran jälkeen voi helposti saada yli 50 000 euron säästön. Tietysti tarvitaan hiukan tervettä järkeä osakesijoituksissa. Itse tein näin ja nyt voin esim. vuosittaista lomamatkaa varten lohkaista potista jonkun tonnin -ei tunnu missään. Nauttikaa kirkkoonkuuluvat niistä saarnoista, minäkin nautin lomastani.


    • lompsa-auki

      Mikä rahareikä, voi jeesus paratkoon...

    • koittakaanytselittää

      mutta kyllä lutterin porukka jaksaa muistuttaa kuinka helluntaissakin viedään kuulemma rahat väkisin, sitä en ole kuullut koskaan kuinka se tapahtuu kun kaikki on vapaaehtoista ja lompsa omassa taskussa!!

      Osaatteko selittää sitä vieläkään!

    • kankkulankaivoon

      Tyhmyys tulee kalliiksi, sanotaan.

    • rellexi

      Nyt kun hallituksen tuottavuusloikka/kilpailukykysopimus siirtää palkansaajille työantajanmaksuja niin eroamalla kirkosta sen voi kompensoida ja jää vielä voitolle! Ajatelkaa miten helposti kaikki käy, tulot ei tipukkaan vaan pikkuisen nousee !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe