Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Koko Kaakkois-Suomi näivettymässä...?

Murheelliseksi veti mielen, kun haeskelin tietoja Nordea-pankin konttorien tiskipalvelujen karsimisesta eli nimen omaan käteisen tallettamisesta omalle tilille ja nostamisesta omalta tililtä. Kymenlaakson Nordeat ovat käteisrahapalvelun jo lopettaneet. Muutaman päivän päästä vuoden vaihteen jälkeen loppuu kyseinen palvelu myös Lappeenrannan ja Lahden Nordeoissa. Näin ollen entisen Kymen läänin ja Päijät-Hämeen alueella tässä tasavallassa ei tammikuun alusta lähtien ole enää yhtään ainoata Nordean konttoria, joissa käteisraha-asiakas saisi palvelua.

Tämä Nordean päättämä toimintalinjan valinta taitaa heijastella laajempaa ilmapiirin tilaa eli jätetäänkö ja luokitellaanko "Helsinki-Hämeenlinna-Tampere"-kasvuvyöhykkeen itäpuolinen Etelä-Suomi valtakunnan talouskehityksessä toisarvoiseen statistin rooliin? Venäjän ja venäläisten kanssa harjoitettu taloudellinen vuorovaikutus toimi positiivisena tekijänä Krimin kaappaukseen ja itäisen Ukrainan konfliktiin saakka. Nyt tilanne on muuttunut ja muutos näyttää pysyväiseltä. Erityisen oudolta tämä itäisen Etelä-Suomen kuihtuminen tuntuu aikaisempaa taustaa ajatellen. Ei siitä ole pitkää aikaa, kun Kymenlaakso, Etelä-Karjala ja Päijät-Häme olivat vahvan kasvun alueita tässä tasavallassa.

10

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PerusteellinenDemari

      Onhan se Kaakkois-Suomi kieltämättä näivettynyt mutta onneksi seuraavissa vaaleissa päästään persuista ja niiden maineesta eroon, joten uusi nousu voi taas täälläkin alkaa.

      • Juuri nyt vuoden 2016 alkajaisiksi tuoreet väestötilastot kertovat, että maakunnan väkiluku on edelleen vähentynyt. Vielä 1980-luvulla pohjoinen osa maakuntaa oli väestökasvun aluetta. Sittemmin väen vähentymisilmiö levisi myös Kouvolan seudulle. Supistumista on tapahtunut monen vuosikymmenen aikana ja jo ennen kuin Perussuomalaiset saavuttivat vahvaa kannatusta Kymenlaaksossa. Nykyinen aika tarvitsee luonnollisesti omaa tilanteen tarkasteluaan. Muutosta tapahtuu vuosikymmenien myötä. Sen kertomiseksi riittävät nimet Voikkaa, Summa, Myllykoski ja lisätään siihen vielä Kouvolan kääntäjänkoulutuslaitos. Millaisen rohtoreseptin sinä arvoisa PerusteellinenDemari kirjoittaisit Kymenlaaksolle elpymsen ja piristymisen aikaansaamiseksi?


      • PerusteellinenDemari

        En minä reseptejä kirjoittele. Kun nyt kysyit, kerron sen sijaan sen että olen lapsena elänyt omanarvontuntoisen tehdasväestön keskellä Kuusaalla ja hiukan Myllykoskellakin, se senaikainen väki oli päättänyt että sitä eivät lokit noki. Ja nyt, jo vanhana olen sivusta seuraten nähnyt sen alennustilan, johon erityisesti Kuusaa on ajautunut eikä se yhtään lämmitä, että itse ovat populistit ja suunsoittajat asioitaan hoitamaan valinneet. Viime kädessä elpyminen ja piristyminen alkaa korvien välissä ja viimeisimpien kannatuslukujen jälkeen jaksan edelleen uskoa siihen, että omiin housuihin kuseminen loppuu Kymessäkin.


    • vihoviimeinenkonttuuri

      Onhan Kouvolassa vielä konttori. vai oliko se Kuusankoskella... mitensenytoli ? Piankos tuonne kipaisee.

      • Pankkien konttoreita kyllä löytyy, mutta käteisen rahan tallettaminen omalle tilillle ja siltä nostaminen onkin stten eri juttu. Juuri nyt Kouvolan Sanomien "Napakat"-palstalla kerrottiin, kuin 94-vuotias mummo oli pakotettu kortin käyttäjäksi. Ajatellaanpa lähemmin ja käytännössä ikäväkeä. Kädet ovat monilla ikäihmisillä kömpelöt ja useilla esiintyy vapinaakin eli virhenäppäilyjen vaara on erittäin todennäköistä, mutta silti järki pelaa moitteettomasti. Lieneekö niin, että nuoremmat sukupolvet eivät kerta kaikkiaan kykene ymmmärtämään, miten olennaisen tärkeätä olisi säilyttää pankkikonttorissa tiskillä käteisasiakkaitten palvelun mahdollisuus. Tietääkseni esim. Saksassa kunnioitetaan käteisraha-asiakkaita ja siellä huolehditaan monipuolisista pankkipalveluista eli asiakas on oikeassa. Turha sinne Kouvolan tai Kuusaan Nordeaan on 94-vuotiaan kipaista, kun henkilökohtainen palvelu on lopetettu.


    • muutos-ja-heti

      Ay mafiasta on päästävä eroon ja pian.

    • Palaan tuohon Isompaan Kuvioon eli Kymenlaakson kuin koko Kaakkois-Suomenkin näivettymiseen. Ymmärtääkseni mm. Nordean tekemä määrittely Päijät-Hämeen ja Kaakkois-Suomen osalta on niin pessimistinen, että pankki arvioi kannattamattomaksi satsata Etelä-Suomen itäiseen osaan. Siitä luovuttamisesta kertoo esim. juuri käteisrahapalvelun lopettaminen pankin konttoreissa. Asetelmaan sisältyy nähtävästi myös Venäjää koskeva pessimistinen näkemys eli Nordea katsoo Venäjän nykyisen talousheikkouden luonteeltaan krooniseksi eikä itärajan takaa siis olisi vetoapua odotettavissa tänne Suomen puolelle.

      Tutun ilmauksen mukaan aika näyttää. Onko Kaakkois-Suomi "tuomittu" kuihtumaan? Entä Venäjä? Nykyinen Putinin hallinto etenee muutosvaiheeseen viimeistään silloin, kun vuodet vierivät sen verran pitälle, että Venäjällä tapahtuu vallan vaihtuminen Putinin jälkeiseksi aikakaudeksi. Millaiseksi itänaapurimme asioitten hoitamisen ja hoitumisen tila muodostuu siinä vaiheessaa, niin tosiaan sen aika näyttää.

      Kymenlaakson kohdalla ajatus siirtyy voimien kokoamisen mahdollisuuteen. Eikö nyt sitten muka ole lainkaan ajateltavissa, että Kouvola ja Kotka löytäisivät yhteisen melodian laaksokunnan konaiskehittämiseksi? Kun tarkastelemme Helsingin ja Tampereen akselin kasvuvyöhykettä, niin eihän sitä paljon lyhyempi Kouvolan-Kotkan välinen etäisyys eli muutamat kymmenet kilometrit ole mikään kummoinenkaan etäisyys, jotteiko Kymenlaaksoa voitaisi tarkastella ja pitää yhtenäisenä alueena, yhtenä kasvun vyöhykkeenä. Ensimmäisenä kymenlaaksolaisten itsensä olisi tunnettava Kymi-maakunta yhteiseksi kotimaakunnakseen. Voitaisiinko kuvitella mahdolliseksi, että esim. maakuntaliiton tai tulevan "maakunnallisen itsehallinnon" rakennuksen sijaintipaikka olisi Inkeroinen eli "kirkko keskellä kylää"?

    • Aiheeseen liittyen joudun tässä toteamaan, että äskettäin (09.06.16 alkaen) myös Danske Bank sulki Kouvolan konttorinsa kassapalvelut niin kuin on tapahtunut myös monien muittenkin DB:n konttorien kohdalla. Kun tarkistelin juuri äsken B:n listaa kassapalvelujen suhteen, niin ainakin Lappeenrannan ja Haminan kohdalla löytyi vielä maininta kassapalveluista. Kaiken kaikkiaan nimen omaan käteisen rahan käsittely näyttää olevan "sopiva" uhrattava, kun pankit "tehostavat" toimintaansa ja palvelujaan. Onneksi sentään esim. Oma SP tarjoaa kassapalvelua vielä Kouvolassakin.

    • Vastaantässäettä

      kyllä

    • Kouvolan Sanomissa uutisoidaan tänään torstaina 21. heinäkuuta v.2016: "Pankkikonserni Nordean liiketulos oli tammi-kesäkuussa 25,3 miljoonaa euroa Kaakkois-Suomessa. Liiketulos laski 21 prosenttia vuotta aikaisemmasta." KS toteaa, että Nordean Kaakkois-Suomen alueeseen kuuluvat Kymenlaakso, Etelä-Karjala ja Päijät-Häme.

      Sattaisikohan tuosta Nordean alamäestä kyseisen pankin Kaakkois-Suomen alueella päätellä, että käteisasiakkaitten häätäminen on tuottanut tulosta eli pankin konttoreitten lattialle ei enää kerry asiakkaitten jaloissa niin runsaasti hiekkaa ja kuraa kuin aikaisemin. Lieneekö pankki säästänyt merkittävästikin siivouskustannuksissa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2344
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2029
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1863
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe