Maahanmuuttajat Ohkolaan

Maitolaituri

Tässä Mäntsälän kunnalle tienestiä. Otetaan pakolaiset Ohkolaan, on lääniä ja suvaitsevuutta. Saadaan kylä kansainväliseksi kerralla. Töitä riittää maajusseilta , basaari kesäteatterin kupeeseen, hevosajelua ja mukavaa yhdessäoloa. Välitöntä kansainvälisyyttä, ollaan edelläkävijöitä ja ennakkoluulottomia. Näytetään koko Suomelle mallia ja saadaan vuoden kylä palkinto seurantalon lasikaappiin. Ollaan ylpeitä kotiseudustamme.

62

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalifaattitulee
    • RouvalleKanssa

      Kyllä nyt olemme asian ytimessä. Juuri tämmöistä kylän elvyttämistä kaivataan. Basaarit, itämaiset tuoksut ja värit tuovat kaivattua kansainvälisyyttä talven pimeyteen. Käsi kädessä kohti valoisempaa tulevaisuutta.

    • emsii99n

      -Käsi kädessä kuljemme taloon autioon..Dingoa.
      Miten olisi alaston deitit.

    • Leskilepso

      KYLLÄHÄN TÄÄLLÄ LÄÄNIÄ RIITTÄÄ.

    • SiirtolaaneItekki

      Tää on vaan semmonen paikka jotta jos täällä aletahan elostelemahan kuten Helsingis ni vierähän saunantaakse. Täällä ei ruukata toisten vaimoja tai tyttäriä lääppiä vaikka porukas kuletaan. Siinä tuloo Ählämille kiirus jos sen teköö, näillä main o viirakonlait.

    • PaasNäytellen

      Kesäteatteriin tarvitaan miehiä.

      • Virtaskas

        Se olisi ihanaa. Sussun Saluuna ja tummat pojat.


    • OHKOLAINEN

      Isis kursseja Seurantalolle, lapualaisuuden vastineeksi ja isäntävallan, niin kyllä se siitä iloksi muuttuu !

    • Seijarantaxfree

      Seurantalolle voimme majoittaa joukon pakolaisia. Nyt omatoimisuutta kyläläiset ja aletaan sanoista tekoihin. Tuodaan ylimääräiset sängyt,makuupussit ja patjat talolle. Voimme luovuttaa talon pakolaisten käyttöön ja teemme hyvää. Vapaa ehtoiset voivat hoitaa muonituksen. Kesällä kesäteatterin lavalle ja heinätöihin tarvittava lisämiehitys taattu.

    • lopettakaasilläahneellao

      Lopettakaa tuo "pakolainen"nimike kun tiedetään,että tulijat ovat aivan muuta .Nuoria miehiä joiden pitäisi olla siellä turvaamassa omaisiaan.Lapsia,vanhuksia vaimoja.
      Tässä aidot naiset ,lapset jne.vähäisenä osana vaikka kuviin vedetään heidät joita harva tulija on .Miksei myös rajojaen takaa näytettävissä kuvissa naiset kantaa ja kuljettaa lasta mukanaan. Miksei nuo nuoret kollit auta ja kanna.Kävelevät vetolaukkujen kanssa.Näikö jaksavat sitäkään tehdä.Kaiketi naisten pitäisi tuotakin joukkoa eteenpäin kanniskella.

      • Suometar2

        Kyllä nuorilla miehilläkin voi nälkä olla. Tarvitsemme lisää työvoimaa kun väestö ikääntyy. Ollaan nyt rehellesiä itsellemme ja vaikka jokainen kyläläinen ottaisi yhden pakolaisen luokseen asumaan niin olisiko paljoa pyydetty ? Ruoka palkalla tekisi taloustöitä, saattaisi joku saada vaikka miehenkin itselleen. Kansainvälisyys olisi kohta Ohkolan ylpeys, kyläkaupat kukoistaisi kun vanhaan hyvään aikaan. Kylä elpyisi vanhaan kukoistukseen.


    • ij000

      Kellokosken ja Ohkolan sairaalaan vakilääkityksellä koko jengi.

    • 7j7aaah

      Voi miten somaa!
      Millaista väkeä seurikselle tulisi.Oisko aito lapsiperhe ja nuoret miehet naiset sekaisin.Voi sitä menoa kun likat ramppais juhlasalissa patjalta toiselle.Muutoinhan tilaa olisi vain yhden lajin porukalle.Miehet,ne "alaikäiset"könsikkäät,,naiset ja perheet.Keitä ja miten sinne valikoituisi.Teatteriin kulissientekoon,ja heinätöihin salli mun ..tätä fiktiota.Ehkä alastodeitit tai performanssit olisi kovaa valuuttaa.

    • TerveisetOsastolta

      Muistakaa kutoa lasten villasukkia. Ai niin ei niitä tarvitakkaan

    • Oonkolmikymppinen

      Mikä työvoimapula työttömiä 300t eiköhän siinä ole tarpeeksi reserviä.

    • SIP56

      Kyllä tämä nukkuva kylä tarvitsee elvytystä. Otetaan tämä mahdollisuutena, kerta rykäyksellä koko Suomen ja miksei Euroopan mallikyläksi. Lehdistö varmasti kiinnostuu ja voimme hakea Eu;lta tukea toimintaan. Mikä olisi mukavampaa kun kävellä kylänraittia kesäisenä iltana, poiketa basaariin ja vaihtaa kuulumisia ja ohessa oppia vaikka muutama sana vierastakieltä. Juuri näin ohjelman jossa Iranilainen Ahmed hoiti Suomalaista Armia. Kyllä meillä eläkeläisiä täälläkin riittää.

      • SELIPELTSI

        Ajatus on kyllä kaunis mutta moni vanhus ei osaa kieliä. Tarvitaan tulkki. Seuraintalo on hyvä kohtaamispaikka. Me voimme opettaa heille vaikka suomalaisia perinneruokia, karjalanpiirakat, karjalanpaisti tekee varmasti kauppansa. Perehdytetään heidät meidän kulttuuriin, kansantanssia, sirkuskerho, Suomen hevosajelua,kuoro, meillä on paljon annettavaa. Ja lisäksi talo on kunnostettu ja paljon tyhjillään, helposti majottaa 100 ihmistä.


    • Kuumakalletar

      Ai että karjalanpiirakoita - poikia kiinnostaa enemmän ripsipiirakat

    • mäkuljin-herrojenkan

      Kai tämä juttu täällä on oikeasti vitsiksi tarkoitettu.Niin sinisilmäistä juttua.Tehkääs koko kylän lippuäänestys kalluppi.
      Oisi se upeeta nakudeitellä käydä kaapupäällä tytöt.

    • Seijantaxfree

      Kyllä minä ukottomana eläjänä annan kyllä äänen.

    • sEoNkANSINVÄLISTÄ

      Tänään päivällä Ohkolantietä kävelin. Ei ristin sielua missään, Tässä voisi sittenkin olla ideaa. Miten saataisiin naapurikylät mukaan toimintaan ?

    • rakkaudella-65jse

      Ihanaa hiljaisuutta.Tätä nyky ihminen tarvitsee.Hiljentymistä,pysähtymistä.Meno on melkoista häsläämistä turhuuksien markkinoilla.Antaa niittyjen metsien rauhoittaa mieliä.Täältä on lyhyt matka hakea"elämyksiä"kukkesmannien sityistä.Eikö Ohkolassakaan uskalleta katsoa totuutta silmiin.Nähtävästi näyttelmienkin pitkä perinne tulee kaatumaan.Nämä parinvuoden jutut ei sytytä ketään.Aikaisemmat vaikkapa pohjantähti oli erittäin hyvin oivallettu juttu.
      Kuunnelkaapa hetki -"ettekö te huomaa kuinka maa nyt valittaa.ettekö te huomaa kuinka pellot huokaa...-"
      Kaiki se älämölö jota tuutista toiseen rummutetaan ei ole totuuden ja arjen elämän kanssa mitään tekemistä.

      • Morotvaan4

        Totta on. Kyläläisen huomio.Viime vuodet niin huonoja esityksiä että jo talkoolaisia nolottaa.


      • oikeita-pakolaisia

        Ne eivät ole pakolaisia vaan rintamakarkureita. Suomessa karkurit saivat napin otsaan. Miettikää sitä.


    • SRPTA

      Kyllä näin eläkeläisen näkökulmasta asia on niin että otetaan kylälle uusia asukkaita. Eihän tuolla raitilla näy ketään joten tilaa ja puhdasta luontoa on ylinkyllin. Tumma hipiät toisivat värikkyyttä ja lohtua yhteisömme arkeen. Seuraintalo on tuilla ja talkoilla rakennettu, laitetaan hyvä kiertämään ja annetaan kaikkien kukkien kukkia.

    • kpeipu

      Kevät koittaa , missä miehet Syyrian ?

      • hpfpj

        Tää ny o vaan ehdotus josta ei kannata loukkaantua. Otetaan me Ohkolalaiset kukin yksi pakolainen kaveriksi. Melko varma että kannattaa. Nurmikonajoa,heinätöitä,talkoilla kesäteatterille lavasteita tekemään. Näin saavat oikeata kontaktia kyläläisiin. Tehdään tästä malliksi muille kansainvälinen yhteisö ilman rasismin häivää.


    • Havefun

      Piti Mäntsälään muuttaa kulttuurin "ihanaa värinää" pakoon Vantaalta. Talojakin ehdittiin jo käydä katsomassa, mutta eipä nyt sitten muutetakkaan. Minä olen perheeni kanssa nähnyt riittävästi mihin, näiden mamujen ja nykyisin matujen kanssa joutuu. Jos jännityksestä pitää, niin sitä teille on totisesti luvassa. Nää perkeleet eivät kunnioita ketään eikä mitään. Pitäkäähän lapsianne silmällä, myös poikien perään tulee katsoa, näille, kun kelpaa pojatkin ja siis myös lapset käy. Lottoarvonnan lisäksi saatte jatkossa jännittää onko ulos jätetty omaisuus vielä lauantai-illan jäljiltä tallella tai ehjänä. Ja tappeluita & nujakointia tulee varmuudella. Onnea ja menestystä Mäntsälä, have fun .

    • näitäennusteita

      Niistä tulija-lapsistakin on havaittu ,että suurin osa on aikuisia könsikkäitä.Kukas se sanoikaan-sitä mitä sodat ja ..eivät saaneet aikaan.Saadaan puheesta relaatissa.Arvioija joutui asiaansa lähes salakielellä kertomaan.

    • lollitus

      Mäntsäläläiset ovat hulluja.. kesäteatteria ja heinätöitä pakoloisten kanssa, buhahaha!!!

    • näinnaapurissa

      Burhan käytön opetus kouluissa on päivän vinkki.

    • näytlläänvaan

      Pukkilaan tulossa ala-asteelle burkhan käytön opetusta.Kaiketi sinne tulijoita on.Kenen lie idea.Voipa Ohkolan teatteri ottaa näytelmän jossa naiset tai onko se tasa arvoista pukeutuisivat tuon opin mukaan.Se olisi niin silmää hivelevää.Ja eksoottista.

    • R-asisti

      Ja minä kun kuvittelin että edes tämän kylän päättäjät olisivat suoraselkäistä porukkaa eivätkä kylään elättejä ota, mutta ei.... Tyhmyys vaan kasvaa ja laskun maksaa jälkipolvet.

    • Happyhours

      Hyvällä asialla tässä porukalla ollaan. Tänne mahtuu mamuja kyllä, on meinaan lääniä. Tuo nuorisoseurantalokin seisoo tuolla tyhjyyttään. Sinne jumppasaliin mahtuu asumaan, on keittiöt ja lämmintä ja kesäteatteri kulman takana. Hyvin viihtyvät varmasti, Suomenhevos ajelua, karjalanpiirakan tekoa ja kangaspuilla maton tekemistä opetetaan niin siitä se kotouttaminen lähtee.

    • Korvenojan

      En halua yhtään elättiä lisää - niitä on Mustassamäessä omasta takaa

    • iliillo

      Kyllä nämä ulkomaaneläjät on kaukana eläteistä. Siinä ei kerkiä kissaa sanoa kun Ohkolassa on heinät seipäillä. Ois se mieltä nostattava näky ku Syyrian poika kyntäs peltoja Ohkolassa Valmetin pukilla. Taustalla soi Taiskan Mombasaa ja kärpäset surrais.

    • jamaailmapelastuu

      Mikä ilo typyköille kun muuttaja vie valssiin tai tankoon kesän tansseissa.Omankyän poijaat heilauttaisi burkhatytelin samaan syssyyn.Kaikilla olis hauskaa.Jospa vielä menneen ajan filmien tapaan heinälatoon kömpisi sadetta pitämään tietysti.Ja nämä tämän ajan shemeikat veisi vaikka sinne omille kotikonnuilleen.Mitäs tuumitte ei muuta kuin menoks.

    • 69693

      Meitä Ohkolan tyttöjä on täällä paljon joille maahanmuuttajaisäntä kelpais. Kovia työmiehiä kuuluu olevan . Osaavat pitää hyvänä ja puhua tunteistaan,

    • hommiakaikille

      Näyttää,että ovat vikkelää väkeä niin meiltä löytyy hommia.Jokapaikka vieraslajeja täynnä.Lupiini tuhoaa ketokasvimme jalkoihinsa.Leviää metsiin.Nyt meillä olisi sukkelaa vierasta niitä nyhtämään.Hommiin vaan ja kerralla vieraslajit nurin.

    • heinäpellonpellon

      Millaista väkeä on Ohkolan näytelmä talkoissa mukana.Onko ehkä heitä tulijoitakin.
      Millainen näytelmä sinänsä ilkiääkö tavallinen tallaaja katsomaan.

    • KylänÄmmä

      Näytelmä oli pohjanoteeraus. Teko taiteellista sontaa.

    • pohjantähdenalla

      Vai niin.Josko jättäisi väliin kun olen muualtakin kuullut samansuuntaisia arvioita.

      • Ohkola

        Tämän vuoden näytelmä aivan loistava kannattaa mennä katsomaan.


    • OhkolanTyttö

      Löytyykö halpaa /ilmaista tilaa Ohkolasta basaarille ? Tarkoitus olisi ympärivuotiseen toimintaan. Samaassa veneessähän tässä ollaan.

    • devakukku

      Et silleen.

    • On aika kiven alla ja hinnoissaan kaikki tila ohkolassa. Kannattaa kysellä Kouvolasta entisen China Centerin tiloista. Nordeahan sen kai omistaa. Sehän vois ehkä lähtee jopa mukaan "hyvän tekeväisyyteen". Otat sinne turvapaikanhakijoita harjotteluun. Ne oppii samalla Suomen kielen, ja saa työkokemusta. Kaikki voittaa.

    • Seija789

      Tämä on tätä ennakkoluuloista asennetta. Hyvää tarkoittaen ja kyläyhteisön hyväksi kohti kansainvälisyyttä ja valoisampaa huomista. Toki ajatus työllistää pakolaisia on mutta kun tämä meidän kylä on täynnä liiterin takana kasvaneita punaniskoja, keskikaljaa pellonlaidalla vetämässä ja Jallu tyynyn alla niin kaipaamaamme edistystä emme tule saamaan.

    • Ei kai kellään täysjärkisellä mitään apua tarvitsevia vastaan ole. Ongelmana on järjestelmää ja toisten hyväntahtoisuutta hyväksikäyttävät ihmiset. Aiemmin heitä on sattunut sekaan muutama. Tällä hetkellä suurin osa on huijareita, jotka pilaavat rehellisten ihmisten maineen ja mahdollisuuden turvapaikkaan. Odotetaan jahka saadaan päätökset tehtyä. Ei tule kovin moni tänne jäämään.

    • verionvettäsakeampaa

      Ennakkoluuloista on ajatella,että Ohkolassa on puna-niskaisia liiterintakana kasvaneita.Mitä pahaa oman maan kansalaisissa on.Pitäisi mieluimminkin ajatella ,että heitä saattaa olla ja auttaa.Sinähän tyrkytät suoraan hyväuskoista liturgiaa autetaan jopa väärin perustein nuoria miehiä jota pakolaisiksi kutsuttiin.Ei omat nuoret miehet lähtenee käpälämäkeen kun meitä iso naapuri oli polkemassa jalkoihinsa.Heillä oli vastuu heikompien,naisien,lapsien,vanhusten turvaan saattamisesta.Itse rintamilla jopa kalliilla verellä taistellen turvasivat maamme pysymisen ja tänne on päädytty.Meillä ei tarvitse pokkuroida uusien tulijoideen edessä.Eihän!Voit ihan ite hoidella ja pidellä basaaria jopa kodissasi.Edistystäkö on jos hyväksikäyttää meitä omanmaan kansalaisia,punaniskoja.

    • Eikä punaniskaisuudessa mitään väärää ole. Akateemiset tekevät huonoja päätöksiä Arkadianmäellä. Monessa tapauksessa olisi kaivattu hieman tervettä maalaisjärkeä. Toisaalta meidän omaa tyhmyyttä, kun olemme heidät sinne äänestäneet.

    • 12sksa

      Millaista toimintaa nykyisin on Ohkolan sairaalassa?Josko sieltä löytyisi tilaa basaarillesi ja ehkä asuntoja tulokkaille.

    • Eikös jokainen kunnanvaltuutettu, joka äänesti asian puolesta, voisi majoittaa yhden pakolaisen perheensä luo. Saadaan kotoutus pikavauhtia käyntiin, ja päättäjät sitoutumaan päätöksiinsä. Ei kai toi kauheesti eroa vaihto-oppilaan ottamisesta...

    • proabdullah

      Paras paikka mamuille on pääkaupunkiseutu. Päättäjät ovat pääosin pääkaupunkiseudulta jolloin periaate "sitä saa mitä tilaa" toteutuu parhaiten.

    • Kiertoilmaus

      Tavallaan joo. Toisaalta pitäis hajauttaa ympäri Suomea, muuten he muuttavat lähelle toisiaan, ja perustavat omia yhteisöjä. Suomen kielen opiskelu ja yhteiskuntaan integroituna jää taka-alalle. Meillä kun maksetaan niin paljon tukia, ettei työllistyminen jaksa innostaa. Ilman kielitaitoa ei pääse, koulutuksesta huolimatta, muihin hommiin, kuin postiin, siivomaan, europcarille, tai pimeesti pizzeriaan ja afrikkalaisia elintarvikkeita myyviin kauppoihin.

    • Seurojentalo

      Mitä tiedän niin ovat tulkkeja, yhteyshenkilöitä, yhdistysväkeä oman kielistensä keskuudessa, palkka tulee valtiolta. Eli kun yhteisö kasvaa tarpeeksi suureksi, niin jotkut sentään työllistyvät veronmaksajien pussista. Eikun pikku-Bagdad Ohkolaan, niin valtio lähtee mukaan.

    • hpoph

      Pikku-Bagdad Ohkolaan on loistava ajatus. Turbaanit päähän, mirhamia ja kesäteatteriin Ali Baba ja 40 rosvoa. Siinä teille ukkosen jumalan poikaa että tuntuu. Haetaan EU tukia ja muutetaan Seuraintalo moskeijaksi. Jokainen kyläläinen ottaa yhden asumaan kotiinsa ja ennakkoluulot hälvenee kun Persujen suosio. Minä kannatan tätä ideaa...

    • Nimismerkki

      Joko luitte päivän lehden, Mäntsälän paikallisen siis?

    • tietotoimisto5

      Olihan heitä tullut jo keskustaan aikaisemmin.

      • lhjljhph

        Tervetuloa. Onhan Mäntsälä ulkoisesti kun entinen DDR ja hallinto sen mukainen. Hyvä me .


    • Näköjään ensimmäiset jo Mäntsälässä, ja oli oikeasti nainen ja lapsia joukossa. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt. Jos näitä lisää, niin annettakoon anteeksi valtuutetuille.

    • PannaanTaseTöihin

      Afgaanit osaa laittaa kasvihuoneisiin tuottavampia kasveja. Samalla tavalla kuin lähiruokaa tulisi suosia, niin lähiunikot voivatten heitin kohralla tulla kysymykseen.

    • AntaaVoi

      Tulin iltakävelyltä ja raitti ihan tyhjä. Kyllä me voitaisiin ottaa tänne näitä partalapsia. Kaupat ja palvelut on viety. Elävöitetään Ohkola uuteen nousuun, miltä kuulostaisi " Suomen pakolaisystävällisin kylä , Ohkola. Jokainen kyläläinen ottaisi yhden kotiinsa asumaan pientä työtä vastaan. Nurmikonleikkuuta, koiran ulkoiluttamista, saunan lämmitystä jne. Kotiuttaminen sujuisi ja kansainvälityttäisiin siinä samalla. Kesäteatterin kieli olisi Arabia ja näytelmä Ali Baba ja 40 rosvoa. Varma menestys. Nyt kyläläiset tuumasta toimeen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2941
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      107
      2214
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1057
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1003
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      773
    Aihe