ADHD muka sairaus?

Voisiko joku kertoa, että mistä johtuu se kun ennen ei vitsaa säästetty, ei ollut myöskään mitään ADHD:tä? ADHD johtuu siis vain ja ainoastaan huonosta kotikasvatuksesta sekä heikosta luonteesta.

23

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Addnainen

      Mistä johtuu, että ennen ei ollut syöpää vaan ihmiset kuolivat vain vanhuuteen ja vatsavaivoihin?

      • Eri syöpiä on löydetty ikivanhoista fossiileista.


    • eiolesairausvaanoire

      Ennen syötiin paremmin ja oltiin paljon ulkona.

      Nyt syödään kelvotonta ruokaa ja tuijotetaan ruutua.

      Psykiatriassa istutaan suljetussa huoneessa ja äänestetään uusia sairauksia usein kädennostolla. Mitään näin syntyneistä "sairauksista" ei voida testata tai havaita objektiivisesti. Ainoa asia jonka mukaan edetään, on käyttäytyminen.

      He kutsuvat tätä häiriöksi, mutta tarkoittavat sairautta. Miltei kaikkea on sitten nykypäivänä hoidettava lääkkeillä.

      Kun kyse on tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöksi määritellystä ADHD diagnoosista, niin siihen riittää jos lapsi liikuttelee käsiä ja jalkoja, ei kuuntele, puhuu paljon, ei leiki hiljaa, keskeyttää muita ja vielä jotain muuta, sopii se jo puoleen väestöstä.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm#ADHD_ja_ADD_sairauksien_ravitsemushoito

    • Addnainen

      Adhd:kin on tunnettu jo satoja vuosia. Sitä ei löydy fossiileista, koska kyseessä on aivokemian toimintahäiriö, joka ei aiheuta silmällä havaittavaa ulkonäöllistä poikkeavuutta aivoissa tai muissakaan kehon osissa.
      "Ensimmäinen luotettava oireenkuvaus on vuodelta 1775.[54] Alexander Crichton esitteli ”rauhattoman mielen” kirjassaan vuonna 1798.[55][56] Lääketieteellisenä diagnoosina tarkkaavuushäiriö on ollut tunnettu noin sata vuotta, vaikka luotettavat oireiden kuvaukset ovatkin vanhempaa perua." - Wikipedia.

      Koittakaa nyt vähän selvittää itsekin asioita. Muualtakin kuin Magneettimediasta.

      • ljhgflkjhj

        Mutta mielestäni adhd ei parane vitsalla eikä lääkkeillä. Itse koittaisin muita vilkkaampiin lapsiin lempeyttä ja kärsivällisyyttä.


      • Addnainen
        ljhgflkjhj kirjoitti:

        Mutta mielestäni adhd ei parane vitsalla eikä lääkkeillä. Itse koittaisin muita vilkkaampiin lapsiin lempeyttä ja kärsivällisyyttä.

        Adhd ei parane. Ei myöskään ruokavaliolla.
        Lääkkeiden, terapian, coachingin ja kaikken muidenkin adhd:n hoitoon käytettävien keinojen tarkoituksena ei ole parantaa adhd:ta vaan oppia elämään sen kanssa.
        Lempeys ja kärsivällisyys on hiton hyviä asioita. Niitä soisi olevan enemmänkin tässä maailmassa. Varsinkin niitä lapsia ja aikuisia kohtaan, jotka syystä tai toisesta menevät pää edellä kaikkialle ja oppivat vasta kantapään kautta. Ei me tahallaan kohelleta eikä tarkoituksellisesti olla ilkeitä. Eikä se vitsa siinä kohtaa edes auta, koska adhd-lapsi joutuu kuulemaan kaikenlaisia haukkuja ja moitteita elämässään niin hiton paljon, että moni tulee niille suorastaan immuuniksi.


      • Addnainen kirjoitti:

        Adhd ei parane. Ei myöskään ruokavaliolla.
        Lääkkeiden, terapian, coachingin ja kaikken muidenkin adhd:n hoitoon käytettävien keinojen tarkoituksena ei ole parantaa adhd:ta vaan oppia elämään sen kanssa.
        Lempeys ja kärsivällisyys on hiton hyviä asioita. Niitä soisi olevan enemmänkin tässä maailmassa. Varsinkin niitä lapsia ja aikuisia kohtaan, jotka syystä tai toisesta menevät pää edellä kaikkialle ja oppivat vasta kantapään kautta. Ei me tahallaan kohelleta eikä tarkoituksellisesti olla ilkeitä. Eikä se vitsa siinä kohtaa edes auta, koska adhd-lapsi joutuu kuulemaan kaikenlaisia haukkuja ja moitteita elämässään niin hiton paljon, että moni tulee niille suorastaan immuuniksi.

        Risu ja tarmon purkaminen jonkinlaiseen työhön, vaikka pakkotyöhön, jos muuten työnteko ei maistu on kaikista paras. Kaikenlainen lempeys ja kärsivällisyys on vain myrkkyä, sillä jokaisen on joskus kasvettava aikuiseksi.


      • Addnainen

        Toivottavasti sinäkin vielä joskus saat elämääsi sitä lämpöä ja rakkautta, josta selvästikin olet lapsena jäänyt paitsi.


    • Asfalt

      "ADHD" kyllä johtuu osin kotikasvatuksen puutteesta, mutta varsinaisesti vamma on syntynyt isän tai äidin tupakoinnin, alkoholin tai huumeiden käytön seurauksena ennen raskaaksi tuloa ja äidin puolelta sen aikana. Näitä aineita pitäisi olla käyttämättä jo pitkän aikaa ennen, kuin lasta aletaan tekemään. Paras on tietenkin olla kokonaan käyttämättä, jolloin koko Suomen yhteiskunta voisi siinä ohessa nousta suosta, sillä varsinkin alkoholin käytöstä aiheutuvat kustannukset muulle yhteiskunnalle ovat miljardeja vuodessa. Siinä on vielä pakolaishoitokustannuksetkin pientä. Eli, jos jotain voisi omalta kansalta edellyttää, niin kohtuuttoman nautinta-aineiden käytön lopettamista!

      Vaikka äitejä ja isiä ei nykyään saisi syyllistää, niin on vajaiden lasten syntyminen silti pääasiassa heidän syytään. Sopisi siis itse kunkin vähän ajatella, mitä voi lapselleen typeryydelleen aiheuttaa.

      • Addnainen

        :'D
        Joo. Niinhän se meneekin. Olisiko sulla jotain lähteitä väittämällesi, vai keksitkö koko jutun ihan itse?
        Alkoholin ja huumeiden käyttö raskausaikana aiheuttaa kyllä lapselle ongelmia, monesti vieläpä keskittymisongelmia, mutta silloin kyseessä ei ole adhd. Fetaalialkoholisyndrooman, eli FASin yleisin oire on kuitenkin keskittymisvaikeudet, jonka vuoksi se usein sekoitetaan ADHD:n kanssa.
        ADHD voi kuitenkin tulla lapselle ilman mitään päihteidenkäyttöä. Mm. omat vanhempani ovat täysin raittiita molemmat. Toisella heistä on ADHD ja niin on monella muullakin hänen suvussaan. Erittäin tiukasta kasvatuksesta huolimatta osasta heistä on tullut klassisia ADHD-tapauksia päihdeongelmineen ja vankilatuomioineen. Osalla on mennyt vähän paremmin ja ovat onnistuneet hankkimaan itselleen koulutuksen, työn ja perheen.


      • Rajatjaesimerkkiunohtuu

        Jos toisella vanhemmallasi on ollut adhd.Adhd.n omaava ei ole sovelias kasvattajaksi.Hän pilaa hösellyksellääm ja epäjohdonmukaisuudellaan lapsensa.
        Adhd vanhempi omalla esimerkillään jo pilaa lapset.Ettei aina ole todellakaan geeniperimästä näissä kyse.


    • XYZÖrvelit

      ADHD on keksitty juttu. Helposti huijattavat ihmiset uskovat vaikka ABCD:hen, jos se heille oikein myydään ja kokevat saavansa siitä jotakin hyötyä, esimerkiksi kevyemmän työn samalla palkalla, läheisten lisähuomiota tai sosiaalietuuksia jne.

      • adhd-aikuinen

        Mitähän etuuksia ADHD:sta voisi saada? Itse olen elänyt tavallisen vitsalapsuuden ja ADHD todettiin minulla, kun olin n. 55-vuotias eli lähes 10 vuotta sitten. Työelämässä olen edelleen normaalisti, vaikka olisin jo päässyt vanhuuseläkkeelle. Olen toiminut eri aloilla ja ammateissa enkä ole koskaan päässyt työssä ns. helpolla, en tosin ole sitä yrittänytkään. Pidän työnteosta, kuten muistakin aktiviteeteista, jos ei tarvitse olla kohtuuttoman paljoa paikallaan eikä lukea tuhansia sivuja abstraktia tekstiä. Tätäkin työelämässä on.


    • syyttäjäite

      D-vitamiinilla tärkeä rooli myös tässä:

      http://www.tritolonen.fi/uutiset/2848-adhd-ja-d-vitamiinivaje

      Monet ravintoainepuutokset (ovat yleisiä) vaikuttavat jo kohdusta asti pysyvästi aivojen kehitykseen.

      Vaikka äitejä ja isiä ei nykyään saisi syyllistää, niin vajaiden lasten syntyminen on silti pääasiassa heidän syytään. Sopisi siis itse kunkin vähän ajatella, mitä syö ja syöttää mukulalleen.

      • Addnainen

        ADHD-ihmiset eivät ole "vajaita". Meidän aivot vaan toimii vähän eri tavalla kuin muiden.
        ADHD-ihmisiä löytyy ihan huomattavia määriä mm. yritysjohtajista.
        Se, menestyykö ADHD-ihminen elämässään, riippuu toki kasvatuksesta, vanhempien antamasta TUESTA, YMMÄRRYKSESTÄ ja RAKKAUDESTA sekä sellaisesta kouluympäristöstä, missä lapsen mahdolliset oppimis- ja keskittymisvaikeudet huomioidaan.
        Ruokavaliosta on apua, mutta se ei yksinään korjaa ADHD:ta yhtään sen enempää kuin se korjaa esim. kilpirauhasen vajaatoimintaa.


      • syyttäjäite

        No siellä johdossa se suurin mätä yleensä istuupi.

        Menestys ansaitaan opiskelemalla ja tuurilla saada hyvä työpaikka.

        Hitlerillä oli kuulemma ADHD ja paljon muutakin.

        Huumepäissään teurasti miljoonia ihmisiä.

        " Adhd ei parane. Ei myöskään ruokavaliolla. "

        Eihän sulla edes ole sitä.

        Sulla on ADD.

        Korjaa se ruokavalio ja lähde lenkille, nin johan oireet hälvenee.

        Kuka tahansa voi huonosti myös psyykkisesti kelvottomalla ruokavaliolla.

        Moni kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät mikroravinnepuutokset ovat rauta, B12-vitamiini, D-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä sydämen ja luuston hyvinvoinnille. Ja rasvahapoista EPA ja DHA.


      • Addnainen

        ADD ja ADHD ovat saman oireyhtymän erilaisia muotoja. Itseasiassa ADD:tä tavataan nykyään kutsua nimellä ADHD-I eli ADHD:n inattentiivinen muoto, eli ADHD ilman hyperaktiivisuutta. Sen lisäksi on olemassa ADHD-H, joka puolestaan on hyperaktiivinen muoto ilman yhtä suuria keskittymisvaikeuksia. Sitten on ADHD-C, jossa yhdistyvät nämä molemmat.

        Jos et tiedä, miten syön ja liikun, et voi väittää, että oireeni johtuisivat liikunnan tai ravintoaineiden puutteesta. Harmiksesi joudun kertomaan, että harrastan säännöllistä liikuntaa ja syön terveellisesti ja monipuolisesti muistaen myös tärkeimmät lisäravinteet, joista kyllä monilla addeilla on puutetta.

        Luonnossa liikkuminen kyllä helpottaa oireita hetkellisesti ja jos voisin asua jossain korvessa, niin voisin taatusti ainakin vähän paremmin, mutta ei se liikuntakaan ADHD:ta paranna. Auttaa, mutta ei paranna.

        Siksi syön tarvittaessa myös ADHD-lääkkeitä. Niistä on moniin tilanteisiin suuri apu ja ne on auttanut mua saamaan elämäni raiteilleen monilta osin. Pystyn tekemään töitä, opiskelemaan, käymään kaupassa jne. niin, että tiedän ja muistan, mitä olen tekemässä eikä päässä käy jatkuva sirkus ja ajatusten sekamelska, joka haittaa keskittymistä ja asioiden tekemistä.


      • Addnainen
        Addnainen kirjoitti:

        ADD ja ADHD ovat saman oireyhtymän erilaisia muotoja. Itseasiassa ADD:tä tavataan nykyään kutsua nimellä ADHD-I eli ADHD:n inattentiivinen muoto, eli ADHD ilman hyperaktiivisuutta. Sen lisäksi on olemassa ADHD-H, joka puolestaan on hyperaktiivinen muoto ilman yhtä suuria keskittymisvaikeuksia. Sitten on ADHD-C, jossa yhdistyvät nämä molemmat.

        Jos et tiedä, miten syön ja liikun, et voi väittää, että oireeni johtuisivat liikunnan tai ravintoaineiden puutteesta. Harmiksesi joudun kertomaan, että harrastan säännöllistä liikuntaa ja syön terveellisesti ja monipuolisesti muistaen myös tärkeimmät lisäravinteet, joista kyllä monilla addeilla on puutetta.

        Luonnossa liikkuminen kyllä helpottaa oireita hetkellisesti ja jos voisin asua jossain korvessa, niin voisin taatusti ainakin vähän paremmin, mutta ei se liikuntakaan ADHD:ta paranna. Auttaa, mutta ei paranna.

        Siksi syön tarvittaessa myös ADHD-lääkkeitä. Niistä on moniin tilanteisiin suuri apu ja ne on auttanut mua saamaan elämäni raiteilleen monilta osin. Pystyn tekemään töitä, opiskelemaan, käymään kaupassa jne. niin, että tiedän ja muistan, mitä olen tekemässä eikä päässä käy jatkuva sirkus ja ajatusten sekamelska, joka haittaa keskittymistä ja asioiden tekemistä.

        Opiskelusta vielä: ADHD:han ei myöskään yleisten harhaluulojen vastaisesti tarkoita, etteikö sitä pystyisi keskittymään mihinkään. ADHD-ihmisillä keskittyminen on hyvin epätasaista. Sellaisiin asioihin, jotka eivät ole mielenkiintoisia, ei pysty keskittymään. Kiinnostaviin asioihin voi uppoutua tuntikausiksi niin, ettei huomaa nälkää eikä ajan kulua ollenkaan.
        Siksi ADHD-ihmiset ovat monesti varsin lahjakkaita jollain pienellä ja kapealla alalla, kun taas moni muu asia elämässä on ihan miten sattuu.


      • Tri.S
        Addnainen kirjoitti:

        Opiskelusta vielä: ADHD:han ei myöskään yleisten harhaluulojen vastaisesti tarkoita, etteikö sitä pystyisi keskittymään mihinkään. ADHD-ihmisillä keskittyminen on hyvin epätasaista. Sellaisiin asioihin, jotka eivät ole mielenkiintoisia, ei pysty keskittymään. Kiinnostaviin asioihin voi uppoutua tuntikausiksi niin, ettei huomaa nälkää eikä ajan kulua ollenkaan.
        Siksi ADHD-ihmiset ovat monesti varsin lahjakkaita jollain pienellä ja kapealla alalla, kun taas moni muu asia elämässä on ihan miten sattuu.

        ADHD-ihmiset eivät ole missään lahjakkaita. Ainoat numerot joita he saavat jatkuvasti korotettua liittyy poissaoloihin!


      • Addnainen

        Et selvästikään ole tavannut yhtäkään ADHD-ihmistä. Minä olen ja voin kertoa, että valtaosa heistä on aivan hiton briljantteja siinä, mihin ovat saaneet uppoutua. Arki ei ehkä toimi, mutta yhden puutarha on upea, toinen tietää kaiken polkupyöristä, kolmas hevosista, neljäs autojen korjaamisesta ja viides puhuu sujuvasti kuutta kieltä.

        Sinä tosin taidat olla vaan niin pölkkypää, ettet vaan halua ymmärtää, että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia eikä samanlaisuus ole mikään tavoiteltava asia.


      • adhd-aikuinen
        Addnainen kirjoitti:

        ADHD-ihmiset eivät ole "vajaita". Meidän aivot vaan toimii vähän eri tavalla kuin muiden.
        ADHD-ihmisiä löytyy ihan huomattavia määriä mm. yritysjohtajista.
        Se, menestyykö ADHD-ihminen elämässään, riippuu toki kasvatuksesta, vanhempien antamasta TUESTA, YMMÄRRYKSESTÄ ja RAKKAUDESTA sekä sellaisesta kouluympäristöstä, missä lapsen mahdolliset oppimis- ja keskittymisvaikeudet huomioidaan.
        Ruokavaliosta on apua, mutta se ei yksinään korjaa ADHD:ta yhtään sen enempää kuin se korjaa esim. kilpirauhasen vajaatoimintaa.

        Sillä, menestyykö elämässä ja työelämässä, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, saako lapsena rakkautta jne.

        Tai jos on, niin voidaan kysyä, mitä minusta olisikaan tullut, jos olisin ollut toivottu lapsi, ylipäätään jos olisi ollut edes ne vanhemmat tai joku välittävä aikuinen. Olisin vissiin USA:n presidentti....ai, mutta senhän on oltava syntyperäinen amerikkalainen. No Suomen presidentti ainakin.

        Kuten itse toteat toisessa viestisssä, meitä on moneksi ja meillä on monenlaista elämäntarinaa. Ei meitä adhd-ihmisiä voi niputtaa.


    • Factat_pöytään
      • addnimimerkki

        Taas päivystävä skientologi tullut paikalle.

        "Baughman has also been a medical adviser for the Citizens Commission on Human Rights (CCHR), an advocacy group established in 1969 by the Church of Scientology, noted opponents of modern psychiatry."

        https://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Baughman


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe