Pakolaisten ilmainen 4G netti tukkii ELISA/SL verk

LaskunMaksaja

Elisa kiiruhti heti syksyllä tarjoamaan kaikille pakolaisille ilmaisen netin täydellä nopeudella ja etuoikeudella eli heidän liikenteensä menee maksavien suomalaisten edelle.
Seinäjoen eteläosissa kallis täydella hintaa ostettu Saunalahden 4G netti pelaa yleensä 0.25 megan nopeudella kun verkko on täynnä ilmaisia pakolaisten liittymiä jotka saavat jopa 50M nopeuksia laskuumme täysin ilmaiseksi.

Seinäjoen VOKissa on 150 innokasta iPhone pakolaista jotka toivat suuren kuorman Elisa/SL verkkoon mutta kapasiteettia ei ole lisätty lainkaan.

Pitänee vaihtaa firmaan joka ei syrji rasistisesti suomalaisia.
Ai niin Elisan hankki heille vielä ilmaiset kännykätkin sillä pitäähän pojilla kunnon vehkeet olla kun tulivat vieraiksemme

32

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • denataisonera

      Lähtee liittymät rasistiselta Saunalahdelta joka syrjii suomalaisia.

    • lhku

      Ihan tiedoksi, että Elisan verkko on monessa paikassa tukossa ihan kotisuomalaisten käytön ansiosta.

      Yksi syy sille on älytön verkkosuunnittelu. Asutuskeskuksiin - kuten myös sinne "eteläiselle Seinäjoelle" - on tuotu 800 MHz 4g-verkkoa, joka on tukossa jo muutaman käyttäjän takia. Lisäksi Elisan tarjoamista laitteista on poistettu oleelliset ominaisuudet kuten taajuuden lukitus, joten näillä laitteilla ei pysty ohittamaan sitä 800 MHz lähetintä ja hyödyntämään viereisen tolpan parempaa verkkoa.

      800 MHz verkko on ihan kiva siellä, missä on vähän väkeä ja sen välityskyky riittää. Käytännössä ei tarvitse olla kovinkaan iso kylä, että käyttäjiä on niin paljon että tolppa tukkeutuu. Kaupungissa se on aika järjetön. Mutta toki sen avulla on helppo rakentaa "Suomen kattavinta 4g-verkkoa", jos tämä mitataan vain sillä että laite pääsee kiinni 4g-verkkoon, olkoon nopeus sitten vaikka 0,01M.

    • ElisaPettiSuomalaiset

      Ei oo Elisan 4G pelannut enää Törnävällä sen jälkeen kun pakolaiskeskus avattiin.
      Juuri äsken mittasin kun satuin pääsemään nettiin:

      latausnopeus: 0.27 mbit/s
      lähetysnopeus 0.46 mbit/s
      viive 40 ms

      Illalla ennemmin oli pitkän aikaa ettei nettiin päässyt lainkaan vaikka mokkulassa on täydet 5/5 tolppaa eli verkko on todella hyvä.
      Googlen etusivunkin lataaminen "4G nopeudella" voi kestää 5-10min

    • hjhjhjhj

      meinasinpa vaihtaa kyseiseen firmaan. mut ei niin ei. ei pojat sitä bisnestä näin tehdä

    • paskaatäydellähinnalla

      Nurmossa on jo pysyvä olotila että 50M priority yritys-liittymänä LTE yhteys parhaimmillaan 5M sisään. Alkuvaiheessa sentään tuli 20-30M. Elisa maksimoinut voitot ja myynyt paikat täyteen liittymiä ja runkolinjoja ei ole vahvistettu lainkaan. Maksimi voitot ja vitut asiakkaista. Valittaessa saa hetkeksi - ilmeisesti ohjemallisesti toteutetun - boostin. Pari päivää hienosti ja sitten throttle takaisin päälle.

      Jos elisan yritystuen työntekijöitä paikalla, niin sellaiset terveiset että haistakaa paska.

      • lastenraiskarimamu

        GOOGLE : ASIALEHTI.


    • Moikka! :)

      Verkon ruuhkautuminen alueella on tiedossa ja tuonne suunnille onkin tammikuussa tehty jo parannuksia. Mahdollisesti lisää muutoksia on tulossa myös lähempänä kesää.
      Elisa jakoi kyllä syksyllä Prepaid- liittymiä, mutta niissä oli ainoastaan kuukauden verran käyttöaikaa. :)

      Janika/Palstatiimi
      http://elisa.fi/palsta

    • paskanmöivät

      Janikalle: Tuli joulukuussa prepaidiin mainos että kun lataa 20 eurolla niin saa viikon ilmaisen 21M 4G-netin. Se pelasi koko viikon n. 0.25M nopeudella ja hetkellisesti muutamien minuuttien ajan kävi jopa 4 megassa. Toisinaan saattoi olla tuntienkin ajan 0M eli Googlen etusivun avautuminen kesti 10 minuuttia. Kuulostaako kohtuulliselta ja käyttökelpoiselta liittymältä? Käyttäisitkö itse moista. Näin pelaa Törnävällä SL.
      Ja HUOM! mokkula näytti koko ajan 5/5 tolppaa eli hyvä verkko koko ajan. Joten koska tämä korjataan???

    • Rasisti-Elisa

      Mistä niitä ilmaisia prepaid-liittymiä on jaettu? Minä en ole moista saanut? Jaettiinko niitä vain ihonvörin tai kansalaisuuden perusteella? TÄMÄ OLI RASISTISTA JA LAITONTA SYRJINTÄÄ.

    • SuomenHitainVerkko
    • 22557845

      kumma kun siellä ei pelitä tosiaan vaikka ei oo pinotaloja ees...asun vaasassa mulla on itellä puhelimessa elisan 4g samaten pojalla toimii koko kaupungin alueella...toki yksittäisiä sadan metrin väliä missä autolla ajaessa pomppaa 3g.tv on kaapelin kautta kun muistaakseni 80megaa. siitä menee wlan 2 läppäriä riittää just jos kattoo full hd filmiä ja toiselta läppäriltä pelaa jotain imee.

    • jos_elisa

      jakoi ilmaisia tikkuja ym. mamuille,en ikinä liity elisaan.
      ..että sellaisia terveisä elisalle.

    • Rasisti-Elisa

      Elisa järjesti myös jokaisella mamulle älykännykän. Niitä jaettiin vain ei-suomalaisille ja ei-valkoihoisille eli rasistisin perustein.

    • ghghhghg

      mamuille ilman. ei ikinä elisaa

    • sankoinjoukoin4

      Multa loppuu määräaikainen sopimus Elisalle kohtapuoliin. Kun luin tämän uutisen, niin kyllä särähti. Tulen vaihtamaan liittymäni johonkin muuhun, jos kerran puhelimia ja liittymiä ilmaisjaellaan ihonvärin perusteella. Ehdotan että teette muutkin samoin. Nyt vain Elisa boikottiin, pitäkööt tunkkinsa.

    • verkkotukossa

      Hermo menee Saunalahden 4G 50M liittymän kanssa.
      Täydet kentät ja nopeus yleensä välillä 0.25 - 4M

      Toisinan ihan nollassa eikä tapahdu yhtään mitään ja hetkellinen nopeusennätys ollut jopa 12M joka todella harvinaista.
      DNA pelaa 35-40M nopeudella joten sinne vaihtuu seuraavaksi.

      • atk-ihminen

        "DNA pelaa 35-40M nopeudella"Paskat vaihdoin dnalla 3gstä 4ghen, nopeus joskus huonimpi, just kokeilin 3,9mb. lupaillaan kyllä, mutta ei pidä paikkansa rahanahneita paskanpuhujia.


    • Kivistön_asukas

      Itse asun 400m päässä Elisan tukiasemasta ja lähettimet on suunnattu juuri taloni suuntaan. Silti Saunalahden 4G signaali oli max 1 pykälä, mutta yleensä 0 pykälää jolloin puhelin vaihtoi 3g:n käyttöön.

      No vaihdoin sitten DNA:han. DNA:n tukiasemalle on 1km matkaa ja se on suunnaattu aivan eri ilmansuuntaan, mutta signaalia on silti kokoajan 2-3 pykälää ja nopeus lähes aina se maksimi 50megaa mikä on liittymäny maksiminopeus.

      Näistä kahdesta jos joku joutuu valitsemaan, niin ei tarvi kovin kauaa miettiä kumman ottaa.

    • molempiparempiz

      Saunalahti/Elisa kun kyllä hyvä GSM-puheluissa ja niiden verko pelaa hyvin. Netinkäyttä sillä vain ei onnistu edes huonosti.
      DNAlla taas on paska GSM-verkko ja puhelut pätkii mutta netti pelaa niillä parhaiten.
      Kannattaa hommata DUAL SIM-kännykkä johon DNA mobiililiittymä ja varalle ostaa vaikka Saunalahden prepaid vitosella jos sattuu ettei DNA pelitä kun pitäisi puhua,

      • 41mkdesmkm4k31m

        Ei mulla ole vaan DNA:n liittymällä kertaakaan pätkinyt puhelut.


    • vaihdanliittymää

      Kyllä nyt elisan täytyisi jakaa ilmaiset puhelimet ja netit kaikille niitä haluaville. Että elisakin suvakki paskapäiden pesä. Syrjivät meitä jotka olemme kuitenkin SUOMALAISIA. Irtisanon elisan kyllä heti. Täytyy kysy dna:lta ensin etteivät vaan ole noin matu ystävällisiä kuin elisalla. Kivistön asukkaalle muuten tiedoksi, että jos asuu tukiaseman lähellä niin signaali on usein huono, joten tukiaseman vieressä asuminen ei olekkaan hyvä asia.

    • tavastehus

      Mihin kannattais vaihtaa?

    • nurmonrovasti

      Nurmon Elisan 4G on taas täysin kuollut. 0-5 M. Hautajaiset pidetään ensi sunnuntaina.

      kaipaamaan jäivät:
      .
      .
      .
      .
      unohtamatta heitä
      .
      .

      laskutus kuitenkin jatkuu vanhaan tapaan

      • Nurmonjoenvarrella

        Juuri samansuuntaisi kokemuksia itsellänikin. Nopeus käytännössä 0.5M. Asiasta kun usein valitettiin, niin sanottiin Elisalta että vika on kyllä tiedossa, mutta sille ei tehdä mitään. Laskut tuli silti täydellä hinnalla.


    • paholainenko

      Saunalahti/Elisa matkasaarnaajat: missä on Jumalanne nyt?

      ping 287
      D 5,1 Mbps
      U 1,11 Mbps

      miksi minut hylkäsit?

      • AllahEiArmahda

        Nuo olisi hienoja lukemia jos noihin pääsisi mutta pakolaiskeskuksen avauduttua Saunalahden Jumala muutti helvettiin ja teki asiakkaidensakin elämästä helvettiä. Näillä kulmilla 2M on jo juhlimisen arvoista ja ns "todellinen vaihteluväli" 0-0.25M

        Ennen pakolaiskeskuksen tuloa netti pelasi koko viime vuoden 20-40M nopeudella koska kenttä on todella hyvä, signaal voimakas ja täydet 5 tolppaa mittarissa. Se vain on täysin tukossa kun 150 nuorta Irakin armeijan entista sotilasta tykittää täysillä Elisan antamilla liittymillä Allahin suuntaan.


    • Kuuluvuus ja liittymän toiminta yleensäkin on hyvin aluekohtainen juttu. Toiminnan arviointi on usein hankalaa ennen kuin liittymää on oikeasti kokeiltu. Eroja voi olla vaikka saman talon kahden asunnon välillä. Jos ongelmia tulee, siitä kannattaa ehdottomasti olla operaattorin asiakaspalveluun yhteydessä. Elisalla se onnistuu kätevästi esimerkiksi Palstalla.

      Emilia / Palstatiimi
      http://palsta.elisa.fi

    • Nurmonjoenvarrella

      Miksi luvataan 100M yhteyttä kun ei ikinä nopeus edes mene 50M? Ulkoinen antenni, signaalivahvuus 95% ja silti nopeus tähänkin aikaan yöstä hitaampi kuin mitä normaali 3Gllä. Eihän tuo ole edes yritystä, kun noin surkeat nopeudet kokoajan.
      Tuskin se Anvian ostaminen yhtään tilannetta parantaa, kun selvästi teidän omat tukiasemat ovat nyt esteenä koko Seinäjoen alueella. Nurmossa tilanne vielä pahempi.
      Ei voi olla jatkuvasti yölläkin niin paljoa liikennettä että sen takia paikat olisi tukossa, jotain suurempaa ongelmaa teillä on. Ja sitten ne kommentit teiltä, että asia on tiedossa eikä sille tehdä mitään. Ennen kuulumatonta tuollainen...

      • Nurmonjoenvarrella

        Ja tuo on mitattu Seinäjoen keskusta alueella, muutaman sadan metrin päästä tukiasemastanne, jota kohti antennikin on suunnattu. Uskomattoman surkeat nopeudet. Nuo ei ikinä pääse edes puoleen luvatusta, ei edes hyvänä päivänä joita on harvoin ja nopeus menee 3Gn paremmalle puolelle.


    • eroonelisasta

      Pääsin SL paukkulankanetistä eroon ja DNA pelaa nyt hienosti.
      DNA pelaa koko ajan vähintään 35M nopeudella ja välillä menee yli 40M

      Sain kutenkin viikonlopuksi tutun 4G mokkulan testiin ja ei näköjään edelleenkään SL pelaa yli 4M nopeudella Törnävän lähellä vaikka liittymälle luvataan jopa 50M nopeutta ja siinä on täydet kentät. Tuo 4M oli huiput mutta yleensä liikkuu 1-3M haarukassa. Tutulla tuo mokkula pelaa Nurmossa yleensä n. 12M nopeudella ja hyvä kenttä sielläkin.

    • hidastaon4G

      Elisan ongelmat alkavat torneilta? Luultavasti runkolinjat vedetty parikaapelilla.

    • syrvänkyylä

      Ei toimi netti kunnolla, ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      161
      5659
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2302
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1708
    4. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1621
    5. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      24
      1609
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1604
    7. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      324
      1593
    8. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      135
      1361
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1359
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      333
      1221
    Aihe