Hangonlehti, muisto vain!

entinentilaaja

Lopetan kys. lehden tilaamisen. Olen tullut siihen pisteeseen, etten enää kestä lukea sitä järjetöntä suomenkielen raiskausta! Sanoja katkotaan mistä sattuu, asian kerronta hyvin lapsellista, kapeakatseista, mielikuvituksetonta. Kaikki toimittajat täyshurreja, jotka juuri ja juuri osaavat/viitsivät puhua suomea, saatikka kääntää tekstiä suomeksi. Heille se on välttämätön pahe! Kaikki jutut ammennettu ruotsinkielisiltä, tuodaan vain ruotsinkielistä kulttuuria esiin. Viimeinenkin Hangonlehti oli kuin kopio Västra Nylandista! Samoja juttuja yritetään vääntää väkisin suomenkielisille, ei kiinnosta tippaakaan!

30

562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • max1000

      Asiasta puhut ja tiedän monen hankolaisen tehneen jo ihan samat johtopäätökset.

      Kirjaston ohi kulkiessa Hangonlehden voi aina käydä tarvittaessa lukasemassa siihen kun ei nykyisin 5 minuuttia enempää tarvitse aikaa käyttää. Se kertoo jo aika paljon siitä missä nykyisenkaltaisen Hangonlehden kohdalla oikein mennään.

      Kuten tunnettua Hangonlehden taustalla on mm. Hufvudstadsbladettia julkaiseva KSF Media joka on Konstsamfundet-säätiön omistuksessa joten RKP sanelee täysin Hangonlehden sisällön ja toimituksen linjan.


      Hyvä vaihtoehto mielestäni on kokonaan suomenkielinen myös verkossa luettavissa oleva E t e l ä n U u t i s e t joka uutisoi Hangon lisäksi vähän laajemminkin eteläisen Uudenmaan asioista.


      http://www.etela.com/

      http://www.etela.com/tapahtumia/index.php

    • työväenluokkaa

      Juu, mie en ole Hangonlehteä tilannut enää yli kymmeneen vuoteen.
      Ilmaisjakelulehdistä saa ihan riittävästi tietoa ja niistä voi lukea myös kaupunkien viralliset kuulutukset.

      Ainoa lehti jota enää suosin on Tiedonantaja ja sitä suosittelen mielihyvin muillekin työkansalaisille (sen taustalla ei myöskään ole Konstsamfundetia tai ylipäätään suomenruotsalaista rahaa): http://www.tiedonantaja.fi/

      • Vallankumoustaodotellen

        Pysy aiheessa, nyt keskustellaan paikallislehdestä, enkä näe miten propagandajulkaisu nimeltään Tiedonantaja kuuluisi tähän ryhmään.


    • svenskpråkig

      Precis. Som svenskspråkig håller jag med om allt förutom de antisvenska tankegångarna.
      Lehti on VNstä kopioitua sisältöä. häpeäksi Hangötidningenin nimelle. NisseNÅN on ilmeisesti vielä menossa mukana mutta Biggan on taatusti pettynyt lehteen. Ilmeisesti Ferm on vähentänyt bloginsa kommenttia joten enään ei löydy juuri lainkaan mielenkiintoista tekstiä. Lukuunottamatta KNn hyviä raportteja EU lehdessä.
      Olisi aika perustaa Kustens morgon uudestaan. Hanko kaipaa aivan omaa sanomalehteään.

      • suomenkielinen

        Hyvä, håller tummarna! Oli aidosti kaksikielinen lehti ennen.


    • entinen_tilaaja

      Kuinka moni täällä enää tilaa Hangonlehteä?
      Olin pitkään uskollinen tilaaja, mutta lopetin ksf median hankittua lehden. Toimitus pieneni ja sen huomasi laadussa. Uusin tilaukseni viime vuoden uudistuksen jälkeen, mutta ei olisi kannattanut. Laatu romahti kesän jälkeen. Onkohan lehdessä enää mitään pelastettavissa? Viimeksi luin kesälehden, jossa oli vain kaksi juttua Hangosta. Molemmat huonoa kesäluettavaa ja nolostuttavan huonolla suomella.
      Olemmeko saaneet mitä olemme tilanneet? Onko Hangonlehdellä enää mitään roolia Hangossa? Tarvitaanko me muuta lehteä kuin EUn?
      Jos tarvitsemme, niin kuka perustaisi uuden Rannikon aamun tai Hankolainen-lehden?

    • RoopeHangosta

      Fyffe, fyffe, ja paaaaaljon............ Sitten oma lehti pystyyn.

    • OlleFittan

      Onko aloittaja homoseksualisti?

      • homous_kaunista

        Miten homoseksualismi liittyy tähän asiaan?


    • hävetkää

      Uuden lehden sijaan toivoisin Hangonlehden taas välittävän suomenkielisistä edes sen verran, että päivittäisivät verkkoa. Uutta juttua ei ole laitettu kahteen viikkoon. Häpeällistä.

    • elämämuuttuu

      Itsekin lopetin tilaamisen. Kun lehti tulee kerran viikossa, niin uutiset kiirivät korviin näin pienellä paikkakunnalla jo muuta kautta. Sitäpaitsi tarvitsemmeko me enää Hangonlehteä? Yksi kesälehti kesätapahtumien kalenterineen kesän alussa riittänee kesäasukkaille.. ja meille vielä täällä asuville vakiasukkaille. Tästähän on pikkuhiljaa tulossa vain kesäasukkaiden lomaparatiisi. Palvelut siirtyneet osin jo muualle - oiskohan asukkaidenkin kohta aika lähteä etsimään uutta kotiseutua...

    • kesävieras75

      Voi tjiisus, mikä häpeä lehdeksi. Luulisi tammisaarelaisten tajuavan panostavan lehteen kesäksi, jotta edes kesävieraat tilaisivat lehteä. Kesäkämpän omistajat jatkaisivat ehkä tilausta kotikaupunkeihinsakin. Vaan ei. Mitä vielä? Juttujen laatu ja suomen kielen taso vajoaa yhä alemmas. Ei tuollaista viitsi tilata, eikä yrittäjänä tuollaisessa lehdessä mainostamalla viitsi häpäistä firmansa tuotemerkkiä.
      Juttu taitaisi olla helposti korjattavissa, mutta ei näytä raha kelpaavan ksfmedialle.
      Lehden verkkosivut ovat todellakin huono vitsi. Poistaisivat sen häpeän netistä, jos eivät kerran sitä päivitä.

    • kesävieras75

      Mikä tuon lehden nimi on? Ovatko lehden tekijät tyhmiä, sekavia vai muuten vaan epäpäteviä, sillä lehden nimi kirjoitetaan suomeksi ihan miten sattuu. Muistan lehden aina olleen Hangonlehti, mutta nyt näemmä nimi pitää kirjoittaa välilyönnillä. Eikö lehden hankkinut suomenruotsalaisfirma ymmärrä, että kaksioisaiset erisnimet voi kirjoittaa yhteen?
      Suurempi ongelma on se, ettei firma ole johdonmukainen tuotemerkissään. Nyt lehden kannessa lukee Hangon lehti välilyönnillä, mutta tekstissä vilisee Hangonlehteä yhteen kirjoitettuna. Sama huolimattomuus, välinpitämättömyys ja/tai osaamattomuus jatkuu verkossa, sillä lehden verkkosivulla on grafiikassa Hangon lehti kirjoitettuna erikseen, mutta tekijäruudussa ja yhteystiedoissa nimi on taas kirjoitettu yhteen. Lehden facebookissa nimi on kirjoitettu yhteen. Jopa Ksf median sivustolla on lehden nimi kirjoitettu yhteen.
      MIKSI LEHDEN ETUSIVULLA SITTEN LUKEE HANGON LEHTI VÄLILYÖNNILLÄ????
      Verkkosivusta vielä sen verran, että verkkotoimitus on vihdoinkin herännyt, mutta sivusto on edelleen häpeä. Muut lehdet-osion uusin juttu on puoleen vuoden takaa.
      Itse en mahdollisena mainostajan ainakaan alistaisi omaa tuotemerkkiäni yritykselle, joka ei piittaa edes omasta tuotemerkistään.

      • kesävieras75

        Netissä julkaistussa Hanko tunnissa Matti Wibergin tapaan -lehtisessä on lyhyt kuvaus lehdestä. Lopetuksena Wiberg toteaa, ettei oikoluenta kuulu lehden vahvuuksiin.
        No ei kuulu, kun toimituksen kielitaidottomat puuhastelijat eivät osaa kirjoittaa lehden nimeä oikein edes etusivulla. Ja kun verkosta katsoo mainospaikkoja, niin oppii lehdellä olevan mainosmyyjä Hankoossa. Hankoo. Hankoo.
        Ei saatana mitä tunareita.


    • ihan.vitun.perseestä

      siis se on kyl niin perseestä ku olla ja voi koko saatanan vitun HANGON LEHTI!!!!!!!

    • Ei-tule-enää

      Onhan Hangonlehdellä yksi merkittävä hyväkin puoli. Se ei tyrkytä itseään.

      Minulle tuo lehti tuli Helsinkiin. Sitten tilaus päättyi. Jokaisesta muusta lehdestä alkaa heti puhelinsoittorumba, mutta Hangonlehdestä ei. Eivät vaan halua itseään myydä.

    • TurunHetero

      Taudin Kantaja vai Hangon Lehti? Siinäpä iltapuhteilla vaseliinipojille mietittävää. Ihan keskönään kun käsi käy naapurin sepaluksessa ja imutahti on kohdillaan.

      Vittu, te ootte nuijia, hankolaiset apinat.

      • HANKOLAINEN1

        Mene vittuun, ei kun kyrpään tammisaarelaishomo!


    • suomenkielenriemuvoitto

      Onnea Nordlingin veljeksille, mutta Ha ngo nLe hti on kirjoittanut järkyttävän huonon jutun Vuoden yrityksestä. Tässä tuntee Steelstudiota kohtaan myötähäpeää siitä, että yrityksestä kirjoitetaan noin ala-arvoisesti. Suomeksi juttu on kuin harvinaisen hitaan tietokoneen tekemä konekäännös.
      http://hangotidningen.fi/fi/lokalt/fi/2016-11-28/790491/vuoden-yrittajat-eivat-lepaa-laakereillaan

      ""
      Vuoden yrittäjät eivät lepää laakereillaan

      Veljekset Anders ja Teddy Nordling kuntosali Steelstudiosta on valittu Hangon vuoden yrittäjiksi

      – Ajattelin, että yrittäjäyhdistys haluaa muistaa meitä, koska olemme täyttäneet viisitoista vuotta tai jostain muusta syystä. Joten yllätyin iloisesti nimityksestä, Teddy Nordling sanoo.

      – Koen kuitenkin, että yrityksemme palkitaan. Myös henkilöstöllä on tärkeä rooli onnistumisessamme.

      Teddy on vanhempi veljeksistä. Käytännössä hän hoitaa yritystä. Anders toimii pikemminkin osakkaan roolissa.

      – Asetelma on aina sopinut meille hyvin, Teddy kertoo.

      Onnistunutta uusiutumista

      Yksi valintaperusteista oli, että yrittäjät ovat jatkuvasti onnistuneet uusiutumaan. Teddy kertoo, että on tärkeätä voida tarjota jotain uutta säännöllisin väliajoin.

      – Emme tietenkään voi keksiä pyörää uudestaan. Emme myöskään voi olla trendijohtajia, mutta pyrimme tarjoamaan kulloinkin ajankohtaisia asioita ja kokeilemaan rohkeasti uutuuksia.

      Esimerkkeinä erilaisista suosituista lajeista hän mainitsee zumban, toiminnallisen harjoittelun ja joogan. Yritys on myös äskettäin investoinut Widescreeniin, jonka ansiosta asiakas voi harjoitella spinningiä itsenäisesti.

      Muutokset voivat koskea myös laitteita tai sisustusta, pieniä yksityiskohtia, joista asiakkaat näkevät, että salilla tapahtuu asioita.

      Kaiken ikäisiä asiakkaita

      Teddy sanoo, että yrityksen asiakkaista 95 prosenttia on hankolaisia. Tämä merkitsee, että kuntosalia käyttävien ikähaarukka on 15-80 vuotta.

      – Meille on tärkeätä voida tarjota kaikille jotakin. Olemme tietoisia siitä, että olemme vain yksi vaihtoehto kuntoilijoille. Siksi meidän on onnistuttava saamaan heidät valitsemaan meidät.

      Hangon Yrittäjät ry:n perustelu vuoden 2016 yrittäjän valinnalle:

      Henkilöstö on hyvä ja antaa hyvää palvelua.
      Ilmapiiri on myönteinen ja avoin.
      Tarjonta on monipuolista.
      Kaiken ikäiset asiakkaat ja erilaiset tarpeet otetaan huomioon.
      Yritys onnistuu jatkuvasti uusiutumaan.
      ""

      Lisäksi paperilehdessä Berggatan käännetty Kalliokaduksi. Miksi Ha ngo nLe hti ei välitä suomenkielisistä lukijoistaan edes sen vertaa, että oikolukisivat?

      • hurripaskatpilasivattämä

        Ei herrajeesus, mitä siansaksaa! Alkaa voimaan pahoin kun tuota mongerrusta lukee!


    • kielivamma

      Nyt se Han gon le hti on alkanut ilmestymään täälläkin Fyi faan

    • Näkemyksiä

      Hei, haluaisn lukea Hanko- Raaseporin asioita Suomen kielellä. Kannattaako Hangonlehti tilata? Onko sillä mitään puolueetonta näkemystä paikkakunnan asioista? Maksaa jotain 65 per vuosi. Vai onko se rkp n eli Konstsamfundetin aisankannttaja?

      • itsekinRKPläinen

        Hangonlehti ei kannata. Hangonlehteä ei enää ole, vaan kyseessä on Västra Nylandin hoonosoominen käännöslehtinen. VN on täysin RKP puoluelehti. Ilmisjakelulehti EU on ihan ok uutislähteenä. Länsi-Uusimaa ei välitä näistä seuduista. Huonosti suomenkielistä uutisointia muutenkin.


      • Silleenkin

        Hangossa suomalainen kai kuitenkin on ihminen.. Raaseporissa saa kokemuksen mitä on olla muukalainen omalla maallaan! Siinä se ero. Olisi mukava seurata paikallisia asioita suomeksikin mutta se kai on aivan mahdoton toive. No , ei haittaa. Säästyy monelta mieliharmilta.


    • lehteenkyllästynyt

      Tiedoksi kaikille valittajille: ruotsinkieli Hangonlehdessä on myös ihan surkea. Ihmettelen vaan kun lehti ostaa käännöspalvelut (vaikea uskoa, mutta niin olen kuullut) eikö kaupungista löydy kunnon kääntäjää, joka osaisi käntää tekstiä ruotsista suomeksi ammattitaidolla eikä vaan "sutaisten" niin kuin tänäpäivänä.

      • Nostaja

        Tuskin käyttävät hankolaisia kääntäjiä. Niin monesti ovat paikannimet ja lähes kaikki muutkin aaiat väärin, että lukijalle käy aivan selväksi ettei n.s. paikallislehdellä ole lainkaan paikallistuntemusta.


    • Puuhamannen

      Juuri tänään ja eilen julkaistiin isot jutut svenska ylellä siitä, miten paikalliset puuhmiehet säästöpankkisäätiön tuella halusivat pelastaa västra nylandin ksf medialta, mutta rahastofirma ei halunnut myydä.

      Samanlaisia puuhareita tarvittaisiin Hankoon. Hangonlehteä ei tarvitse ostaa, kunhan perustetaan uusi, aidosti kaksikielinen ja paikallinen lehti/toimitus.

      Uusin hangonlehti oli taas pelkkää sontaa. Mikä siinä on, että taso romahtaa aina syksyllä? Ei viitsi edes kirjastosta tuota katsoa.

    • mikähitonhangö

      Hirveästi poraatte lehden huonoutta. No, jos se on niin huono, niin mitäs jos laittaisitte ihan ikioman Suomenkielisen paikallislehden. Eikös siellä ole jo vuosia ollut Suomenkielinen enemmistö asukkaissa? Varmaan tilauksia tulisi sitten. Siinä työllistymisvinkki.

      • Puuhamannen

        Ei kukaan halua pelkästään suomenkielistä paikallislehteä (onhan meillä jo ilmainen EU) vaan aidosti kaksikielisen lehden, joka Hangonlehti aikanaan oli. Ennen kuin siitä tuli Tammisaaren VästraNylandin hänt i Hangö-liite.

        KSF-median toimituksellisten päättäjien tyhmyyttä on pakko ihmetellä: miksi kukaan ruotsinkielinen tilaisi Han go nleh teä, kun TÄYSIN samat uutiset julkaistaan VN:ssä päiviä ennen kuin ne ovat HL:ssä? Miksi kukaan suomenkielinen tilaisi Hango nlehteä, kun se sisältää kielitaidottomien tekemiä uutisia, jotka ovat huonosti käännettyjä? Miksi ylipäänsä kukaan hankolainen tilaisi Hang onlehteä, kun toimittajilla taikka kääntäjillä ei ole paikallistuntemusta, eikä oikeastaan mitään mielenkiintoa Hankoa kohtaan?

        Toimitus ei ole koskaan auki, koska koska kukaan toimituksessa ei ole Hangossa töissä. Tämä ei ole sama asia, kuin se, että Hangon sinappi tehdään Virossa ja Hanko-suklaa valmistetaan Hämeenlinnassa, koska paikallislehden tulisi olla aidosti paikallinen tuote. Kaksikielisyyden ja paikallistuntemuksen luulisi olevan niitä tärkeimpiä tekijöitä kaksikielisen paikallislehden toimituksessa, vaan eipä vaikuta Han gonlehdessä olevan. Nyt toimituksessa on tärkeintä oikean puolueen jäsenkirja: kaksikielisen paikallislehden toimittajat ovat yksikielisiä ulkopaikkakuntalaisia ja käännöspalvelut ostetaan siuntiolaiselta rkp:n kunnanvaltuutetulta. Ja sen kyllä huomaa. (Det här är inte något antisvenskt, utan jag är själv finlandssvensk och har röstat på sfp då och då. Jag tycker bara att det är motbjudande att min lokaltidning förvandlats till en partiblaska. Samma har redan hänt alla de andra finlandssvenska tidningarna som ksfmedia förstört. Så här ska det inte vara!)

        Lopuksi vielä sattumanvaraisesti valittu esimerkki Hangonl ehden "suomennoksista":

        "Viraston autoissa on GPS-seurantalaitteet, joista on selvinnyt ajoneuvon ajama reitti muun muassa ajopäiväkirjamerkintöjä ja vakuutusyhtiön korvauskäsittelyjä varten.
        Sopimus nykyisestä järjestelmästä on tehty suullisesti 15 vuotta. "

        samma på svenska

        "Verkets bilar har sändare i sig som visar var fordonet kört, och uppgifterna har använts både för kördagböcker och försäkringsbolag.
        Det nuvarande systemet är från ett muntligt avtal som slöts för 15 år sedan"

        Kyllähän tuio tavallaan on suomea, muttei kovinkaan selkeää taikka hyvää suomea. Vasta ruotsinkielisen tekstin luettua tulee selväksi, että viraston virkamies ei ole neuvotellut laitteista 15 vuoden ajan. Suomeksi tuo jää tulkinnanvaraiseksi.

        Hangon Lehti ei enää ole Hangon lehti.


    • Jepujee1

      Samat jutut lukee etelän uutisista tai västra nylandista. Vn ja hb ovat luettavissa myös netissä ilmaiseksi kirjaston verkkolainaamon kautta kun on sopiva kirjastokortti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe