Hothin taistelu: uudelleentarkastelua

BigBoomers

Imperiumin Vastaiskuun sisältyvä Hothin taistelu sisältää joitain kummallisuuksia, joihin haluaisin kiinnittää huomiota. Tarkastelu sisältää spoilereita, jos täällä on niitä jotka eivät vielä ole katsoneet kyseistä elokuvaa.

Suosittelen kiinnostuneille myös Everything Wrong With Empire Strikes Back videota Youtubella. Sekin sisältää spoilereita ja siinä myös käytetään osia Hothin taistelusta.

Ensinnäkin kummallisuudet joista EWW huomauttaa: Kulkijat saadaan kätevästi laskettua voimakentän sisälle. Kentän, jonka läpi muuten kapinallisten ionitykki ampuu vaivatta mutta jonka läpi imppaajat siis eivät voi ampua tähtiristeilijöidensä turbolasereilla tai pudottaa pommeja. Sopiva yksisuuntainen läpäisy on sopivaa.

Imppaajat eivät kuitenkaan tuo yhtään TIE-hävittäjiä tarjoamaan tulivoimaa kapinallisten kiitureita vastaan.

Päägeneraattori, joka on imppaajien ensisijainen kohde tuhottavaksi, näyttää olevan sopivasti tummaa värisävyä, jotta se varmasti erottuu ulkopuolisille tarkastelijoillekin. Olisikohan ollut kova vaiva tilata se valkoisena, jolloin se sulautuisi lumimaisemaan? Myös sijainti on kummallinen. Se näyttäisi olevan oikean käden puolella rinteen lähellä. Tässä herää kysymys, että miksi imppaajat eivät yksinkertaisesti kierrä kapinallisten sivustaan ja possauta generaattoreita sieltä käsin.

Tuo sivusta muuten ei liene miehitetty, koska probe lenteli siellä kaikessa rauhassa.

Muuten ihmetyttää, että missä vaiheessa kapinalliset saivat heivattua paikalle lukuisat lasertykkinsä. Eikö probe muka huomannut niitä? Ne olisivat kumonneet hetkessä väittämän jonka Ozzel esitti, että kyseessä olisi salakuljettajien paikka.

Kapinalliset heti alussa tunnistavat imppaajien käyttämät kulkijat. Merkittävää kyllä, he eivät ole kehittäneet mitään sopivia aseita kulkijoita vastaan ja jopa kiiturilentue joutuu improvisoimaan. Eikö tälläisiä asioita pitäisi miettiä ennen taistelua eikä vasta sen aikana?

Kenraali Veersin antaessa Ku Klux sotilaskomentajalleen hyökkäyskäskyn hänen AT-AT kulkijansa näyttää pysähtyneen. Miksi? Kuitenkin samaan aikaan partiokulkija (AT-ST) kävelee rauhassa sen ohi kohti kapinallisten rintamaa.

Siinä vaiheessa kun Luke ammutaan alas ja hän juoksee yhtä AT-AT kulkijaa kiinni räjäyttääkseen sen (Mistä hän muuten tietää mitä tehdä? Maxi bit the Force???) kenraali Veers on jo antanut Ku Klux sotilailleen (Kylmähyökkäysyksikkö so "Blizzard Force") käskyn maahyökkäyksestä. Kulkijoiden ympäristön pitäisi siis jo kuhista Ku Kluxeja joten tuon kulkijankin pitäisi olla suojassa tuollaisilta yksittäisiltä daredevileilta.

Merkittävää kyllä, sen paremmin tuhotusta kulkijasta takaoikealla oleva AT-AT tai ohi menevä AT-ST eivät huomaa myöskään Lukea. Luulivatkohan nämä sankariamme joksikin muotitietoiseksi Ku Klux sotilaaksi?

Jostain syystä takaoikealla oleva kulkija on jo pysähtynyt. Tämä viittaa tarkoitukseen laskea Ku Kluxit hankeen, mutta sopivasti näitä ei näy missään. Se miten Luke pääsi pois tuhoamansa kulkijan tyköä jätetään sopivasti kertomatta.

Kun Han ja Leia (plus Chevie ja C3PO) pääsevät Falconille Ku Kluxit ammuskelevat sitä ja Han vastaa sopivasti esitellyllä uudella aseella, Falconin pohjasta laskeutuvalla tykillä. Se ei selviä, miten tuo tykki niin huomattavan tarkasti osuu Ku Kluxeihin ja näiden varusteisiin. Onko se automatisoitu? Ohjaako Han tai Chevie sitä käsin.

Myös se ihmetyttää, että Ku Kluxit juoksevat poispäin Falconista Vaderin tullessa hangaariin. Eikö heidän tulisi eliminoida tuo tykki ja estää Hania pääsemästä pois?

Että tämmöisiä Hothin taistelusta. Ai niin, Lucas lienee saanut nimen planeetalle saksalaisesta toisen maailmansodan aikaisesta kenraalista, Hermann Hothista. Hoth osallistui osaltaan mm Stalingradiin loukkuun jääneiden saksalaisten pieleen menneeseen vapauttamiseen. Star Warsissa Hoth on jo kauan sitten kuollut jedimestari. Hieman kummallista siis että imppaajat eivät osanneet etsiä kapinallisia heti alkuun hänen mukaansa nimetyltä planeetalta. Tosin ei sen kummallisempaa, kuin että Luke ja Obi1 molemmat elelivät Tatoiinella vastaavasti sukuniminään Skywalker ja Kenobi. Luke vielä Anakinin velipuolen Owenin luona.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Xizor

      "Kulkijat saadaan kätevästi laskettua voimakentän sisälle."
      Voimakentän ulkopuolelle, josta sitten talsivat sisälle. Voimakenttä ei kattanut koko planeettaa.
      Veers: Com-Scan has detected an energy field protecting an area of the sixth planet of the Hoth system.
      "Kentän, jonka läpi muuten kapinallisten ionitykki ampuu vaivatta mutta jonka läpi imppaajat siis eivät voi ampua tähtiristeilijöidensä turbolasereilla tai pudottaa pommeja. Sopiva yksisuuntainen läpäisy on sopivaa."
      Tuskinpa läpi. Kapinalliset vain pudottavat sen hetkiksi niin että pakoalukset pääsevät lentämään sen ohi ja samalla tykki ampuu joitakin laukauksia niiden suojaksi.
      "Imppaajat eivät kuitenkaan tuo yhtään TIE-hävittäjiä tarjoamaan tulivoimaa kapinallisten kiitureita vastaan."
      Voimakentän läpi ei voi ilmeisesti lentää. Sen takia se piti tuhota.
      "Päägeneraattori, joka on imppaajien ensisijainen kohde tuhottavaksi, näyttää olevan sopivasti tummaa värisävyä, jotta se varmasti erottuu ulkopuolisille tarkastelijoillekin. Olisikohan ollut kova vaiva tilata se valkoisena, jolloin se sulautuisi lumimaisemaan?"
      Kieltämättä, vaikka sensorit havaitsisivat sen kuitenkin.
      "Tässä herää kysymys, että miksi imppaajat eivät yksinkertaisesti kierrä kapinallisten sivustaan ja possauta generaattoreita sieltä käsin."
      Maasto tai suorempi reitti on nopeampi?
      "Tuo sivusta muuten ei liene miehitetty, koska probe lenteli siellä kaikessa rauhassa."
      Ehkä liian kylmä laittaa miehiä vaan seisoskelemaan sinne, kun mitään taisteluakaan ei vielä ollut, mutta kieltämättä huolimatonta. No realistisesti luotain olisi voinut varmaan havaita sen paljon kauempaakin, mutta elokuvaa varten dramaattisempaa näyttää se sillä tapaa läheltä.
      "Muuten ihmetyttää, että missä vaiheessa kapinalliset saivat heivattua paikalle lukuisat lasertykkinsä. Eikö probe muka huomannut niitä? Ne olisivat kumonneet hetkessä väittämän jonka Ozzel esitti, että kyseessä olisi salakuljettajien paikka."
      No elokuva ei ole selvä siitä, kuinka paljon aikaa eri kohtausten välissä on on kulunut aikaa. Ei ehkä kuitenkaan kovin paljoa, koska Kapinalliset olisivat häipyneet jo. Eiköhän kumminkin tuollaiset modulaariset laserkanuunat pystytä ja muutamat juoksuhaudat kaiva lumeen yhdessä iltapäivässä ihmeteknologialla.
      "Kapinalliset heti alussa tunnistavat imppaajien käyttämät kulkijat. Merkittävää kyllä, he eivät ole kehittäneet mitään sopivia aseita kulkijoita vastaan ja jopa kiiturilentue joutuu improvisoimaan. Eikö tälläisiä asioita pitäisi miettiä ennen taistelua eikä vasta sen aikana?"
      Kapinallisilla ei ollut kai hirveästi valinnanvaraa kalustonsa suhteen. Pakko yrittää käyttää niitä vanhoja romuja, jotka on onnistunut jostain ostamaan tai varastamaan.
      Hyvä pointti siitä että lumisotilaat eivät suojanneet kävelijöitä Lukelta. Muistaakseni elokuvassa ne nähtiin lähinnä rynnäköimässä edellä, vaikka panssarisodankäynnissä jalkaväen tulisi nimenomaan suojata tankkien sivustoja ja sokeita pisteitä. Joo ja jos joku kävelijä näytti jossain kohtaa pysähtyneeltä (en kyllä muista), täytyy muistaa että kohtaus tehtiin Harryhausenin metodeilla, stop motionilla.
      "Myös se ihmetyttää, että Ku Kluxit juoksevat poispäin Falconista Vaderin tullessa hangaariin. Eikö heidän tulisi eliminoida tuo tykki ja estää Hania pääsemästä pois?"
      Ehkä eliittijoukoiltakin saattaa pettää hermo kun joku roiskii konekiväärillä päin näköä.
      "Star Warsissa Hoth on jo kauan sitten kuollut jedimestari. Hieman kummallista siis että imppaajat eivät osanneet etsiä kapinallisia heti alkuun hänen mukaansa nimetyltä planeetalta."
      En näe siinä mitään erityisen kummallista. Jos kukaan kummaltakaan puolelta edes muistaa tai vaivautui tarkistamaan nimen alkuperää, niin ei ole mitään syytä pitää asiaa mitenkään merkittävänä. Kukaties galaksissa on tusinoittain vanhojen, kauan sitten unohtuneiden jedimestarien mukaan nimettyjä planeettoja.

      • BigBoomers

        Hyviä kommentteja. Katsotaanpa:

        "Tuskinpa läpi. Kapinalliset vain pudottavat sen hetkiksi niin että pakoalukset pääsevät lentämään sen ohi ja samalla tykki ampuu joitakin laukauksia niiden suojaksi."

        Aivan, aivan... Tässä tosin herää se kysymys, että miksi aina valppaat imppaajat eivät ammu takaisin ja tulita tähtiristeilijöiden turbolasereilla (Näiden tehosta on esim Zahnin kirjassa "Dark Force Rising" kun Thrawn antaa noghreille varoituksen tulittamalla kylän ympäristöä turboilla.) ionitykkiä mäsäksi. Kuten sanonta kuuluu, fool me once shame on you, fool me twice shame on me.

        Tästä muuten tuli mieleen eräs kummallisuus taistelussa. Avenger ei ole laukaissut yhtään TIE-hävittäjiä torjumaan x-siipisiä saattohävittäjiä. Sopiva hävittäjäsuojan puute on sopiva. Kuitenkin pari TIE:tä lentelee aiemmassa kohtauksessa kun laivasto lähestyy Hothia.

        "Voimakentän läpi ei voi ilmeisesti lentää. Sen takia se piti tuhota."

        Imppaajilla ei ole mitään keinoa viedä hävittäjiä osina tai kulkijoiden hinaamina sisälle? Kulkijat pääsivät sinne. No ehkä se olisi ollut liian hankalaa.

        "Kieltämättä, vaikka sensorit havaitsisivat [generaattorin] kuitenkin."

        Kieltämättä valkoinen sävy ei olisi hämännyt varmaankaan probea, mutta visuaalisen havaitsemisen se olisi voinut estää. Ja onhan sitä parempi tähdätäkin kun on tumma.

        "Maasto tai suorempi reitti on nopeampi?"

        Luultavasti, mutta imppaajilla ei näyttänyt olevan aivan soltuista pulaa. Mutta ehkä se olisi ollut liian hankala saavuttaa. Siis ehkä.

        "No elokuva ei ole selvä siitä, kuinka paljon aikaa eri kohtausten välissä on on kulunut aikaa. Ei ehkä kuitenkaan kovin paljoa, koska Kapinalliset olisivat häipyneet jo."

        Totta, että tämä ei käy suoraan selville. Kuitenkin Vader määrää välittömästi lähdön Hothiin nähtyään kuvan generaattorista ja tuskin Ozzelkaan niin tyhmä on että veti kakkukahvit välillä ennen kuin käski laivaston liikkeelle. Itse arvioisin: Noin 6 tuntia siihen, että probe havaittiin Hothilla ja sen välittämä tieto meni Executorille. Noin 1-3 vuorokautta laivastolta matkassa Hothille. Riippuen miten syrjässä se oikeastaan on.

        "Eiköhän kumminkin tuollaiset modulaariset laserkanuunat pystytä ja muutamat juoksuhaudat kaiva lumeen yhdessä iltapäivässä ihmeteknologialla."

        Aika ihmeteknologiaa tuohon kaivamiseen. Maaperä oletettavasti ikiroudassa.

        "Joo ja jos joku kävelijä näytti jossain kohtaa pysähtyneeltä (en kyllä muista), täytyy muistaa että kohtaus tehtiin Harryhausenin metodeilla, stop motionilla."

        Siinä juuri ennen kuin Veers käskee Ku Klux komentajaa aloittamaan hyökkäysvalmistelut.

        "Jos kukaan kummaltakaan puolelta edes muistaa tai vaivautui tarkistamaan nimen alkuperää, niin ei ole mitään syytä pitää asiaa mitenkään merkittävänä."

        Keisari ainakin tunsi hyvin Sithin historian ja epäilemättä tiesi Hothin tarinan, kun tämä liittyi läheisesti uuden Sithin perustajan Darth Banen tarinaan. Merkittävää kuitenkin, että tätä planeetan nimeä ilmeisesti ei ole muutettu vaikka keisari on ollut pari vuosikymmentä yksinvaltiaana.

        Muuten eräs kummallisuus Hothin taistelusta on jäänyt aiemmin mainitsematta. Eräässä vaiheessa kun kulkijat räiskivät mäsäksi kapinallisten valkoisen lasertykkitornin, tykkitornin edustalla oleva luukku on valmiiksi auki ennen kuin kulkijan tykinammus osuu siihen. Palojälkikin on paikallaan jo ennen tykinammuksen osumaa. Kävivätkö kapinalliset tarkoituksella muka avaamassa tuon luukun kesken taistelua?

        Luukun tuo metalliovi näytetään selvästi kohtauksessa ja se näyttää olevan koskematon.


      • BigBoomers

        "Kapinallisilla ei ollut kai hirveästi valinnanvaraa kalustonsa suhteen. Pakko yrittää käyttää niitä vanhoja romuja, jotka on onnistunut jostain ostamaan tai varastamaan"

        Ei varmaan kaluston, mutta taktiikoiden suhteen he olivat varmaan olleet lomalla.

        Muuten luin joskus, että Ku Kluxit so Blizzard Force sotilaat tekivät usein yhteistyötä AT-AT kulkijoiden kanssa ja partiosotilaat AT-ST:iden.

        Muuten on hieman ihmeellistä, että kapinallislentäjillä ei ole lumipukuja. Sellaiseksi käy melkein mikä lakana tahansa. Kukaan läheisissä kulkijoissa ei huomaa punapukuista Lukea valkoista taustaa vasten. Aika omituista.

        Yksi omituisuus on tuo kaatuneen AT-AT:n räjähdys. Kirjan mukaan se räjähti itsetuhopanoksen takia, mutta aika typerää tuhlausta imppaajilta. Okei kulkijaa ei saanut jättää kapinallisten käsiin, mutta se oli täynnä Ku Kluxeja joka tapauksessa. Nämä olisivat voineet varmaan pidätellä vihollista niin kauan että se on lyöty. Nyt imppaajat räjäyttivät ehkä kymmenittäin omia miehiä tarpeettomasti.

        Sekin ihmetyttää, että kenelle Veers antaa hyökkäyskäskynsä kohtauksessa, jossa Ku klux komentaja seisoo hänen takanaan. KK häipyy saman tien kun Veers antaa tarpeettoman käskyn valmistautua maahyökkäykseen. Mitä KK:t oikein muka tekevät siellä kulkijan takaosassa? Luulivatko he tosiaan että olivat tulleet vain ihailemaan talvimaisemia?

        Antoiko Veers käskyn että pääkohde maahyökkäykselle olisi generaattori. Aika omistuista, kun siinä vaiheessa kun Veersin kulkija possauttaa generaattorin tuonpuoleiseen hangella ei näy yhtään lumisotilasta, vain pakenevia kapinallisia. Joka tapauksessa KK-komentaja lähti lätkimään jo ennen kuin ehti kuulla kaikki mitä Veers sanoi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe