"Pasuuna soi, mutta kukaan ei herää!"

sinetti1

" "

Kaikista Vanhan testamentin profeetoista meidän ajallemme puhuu selkeimmin Aamos. Hänen tuomansa profetia on niin kohdistettu meidän sukupolvellemme, että se voisi olla repäisty tämän päivän otsikoista. Itse asiassa Aamoksen sanoma on eräänlainen kaksoisprofetia. Sitä ei tarkoitettu pelkästään Jumalan kansalle hänen aikanaan, vaan myös seurakunnalle juuri nyt - meidän aikanamme.

Aamos kuvaili Jumalaa ärjyvänä leijonana, joka oli valmis antamaan tuomionsa Israelille: Leijona ärjyy: kuka ei pelkäisi? Herra, Herra puhuu: kuka ei profetoisi? (Aamos 3:8, 1933 käännöksessä kuka ei ennustaisi?). Tuo profeetta julisti: Jumala on noussut kuin ärjyvä leijona, valmiina iskemään saaliinsa kimppuun. Ja kun minä kuulen tämän leijonan äänen, minun on pakko varoittaa!

Herra käytti Aamosta herättämään Israelia. Mikä oli hänen sanomansa? Jumala oli lähettämäisillään tuomion kansansa ylle sen musertavan pahuuden ja turmeluksen tähden.

Herra ei milloinkaan tuomitse kansaa nostattamatta ensin profeetallisia ääniä varoittamaan sitä: Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille (3:7). Kun Aamos näki tuomion pilven muodostuvan taivaalle, hänet pakotettiin puhumaan: Puhalletaanko pasunaan kaupungissa, niin ettei kansa peljästy? Tahi tapahtuuko kaupungissa onnettomuutta, jota ei Herra ole tuottanut? (3:6). Aamoksen sanoma seisauttaa veren: Jumala on puhaltanut varoituksen pasuunaan kansansa tähden. Mutta kukaan ei herää.

Tällä hetkellä hyvin harvat haluavat kuulla sellaista sanomaa, joka liittyy tuomioon. Kansakuntamme on jo valmiiksi täynnä pelkoa. Odotamme seuraavaa terroristi-iskua millä hetkellä tahansa. Talous näyttää epävakaammalta kuin koskaan ennen. Ihmiset sanovat: En kestä enempää.

Mutta Herra puhuu silloin, kun Hän tahtoo. Ja Hänen Henkensä vahvistaa meitä kuulemaan Hänen Sanaansa, kun Hänen voidellut palvelijansa sitä jakavat. Meidän Herramme on uskollinen varustaessaan kansaansa voimalla kestämään kaiken, mitä ikinä tuleekin. " "

Tuo kaikki on niin totta tänään, Herra kehoittaa meitä JULISTAMAAN, mutta mitä me teemmekään, me keskitymme kaikkeen muuhun, kuin mihin Herramme meitä kehoittaa, siis nyt on aika ryhdistäytyä, jokainen kohdallamme ja toivoa että Herra on meille vielä armollinen.

13

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinetti1

      "" Aamos puhuu Jumalan tuomiosta sanoin suuri meteli on sen keskellä (Aamos 3:9). Sana meteli merkitsee hämmentynyttä tilaa. Toisin sanoen, kansakunnan tila muuttuu kaaokseksi ja sekaannukseksi väkivallan ja terrorin tähden.

      He eivät ymmärrä tehdä sitä, mikä oikein on, sanoo Herra; he kokoovat väkivaltaa ja sortoa palatseihinsa (3:10). Mitä Aamos tarkoittaa tässä, viitatessaan palatseihin? Hän puhuu sellaisista, mitä me kutsuisisimme suuriksi firmoiksi tai suuryrityksiksi.

      Ajattelepa niitä asioita, joita kansakunnassamme paljastuu tällä hetkellä. Lukuisista arvostetuista liikeyrityksistä paljastuu väkivaltaa ja sortoa. Luottamusta nauttivien laitosten johtajat ovat huijanneet osakkeenomistajia vääristellyillä tilitiedoilla. Tuhansia työntekijöitä on sanottu irti. Samaan aikaan he ovat rakentaneet valtavia huviloita itselleen. Vaikka he tekivät toisia köyhemmiksi, he turvasivat omaa hyvinvointiaan.

      Aamos julistaa: Sinun palatsisi ryöstetään (3:11). Nämä suuryritykset, jotka olivat ennen niin horjumattomia, tekevät nyt konkursseja. Wall Street järisee. Mutta kaikista kauheimpana Aamos kuvailee pelon vitsausta terrori-iskujen tähden rannikolta toiselle: Vihollinen on oleva kaikkialla maassa, ja hän kukistaa sinun linnoituksesi (3:11) Voisivatko profeetan sanat olla enempää ajankohtaiset? Hän varoittaa: Vihollinen kaataa loiston kruunusi. Nuo vallan ja hyvinvoinnin palatsit, joista olette iloinneet, murskataan maahan.

      Kaiken tämän jälkeen ilmestyy taloudellinen leijona, joka raatelee kaiken hyvinvoinnin ja menestyksen niiltä, jotka rikastuivat varastamisellaan: Niinkuin paimen saa pelastetuksi leijonan kidasta pari sääriluuta tai kappaleen korvaa, niin pelastuu israelilaisiakin, niitä, jotka istuvat Samariassa sohvankulmassa ja kirjosilkkisellä leposijalla (3:12).

      Kun leijona raatelee saalistaan, se syö kunnes jäljellä ei ole muuta kuin luunkappale. Aamos sanoo, että juuri näin vihollinen tekee niille ylellisille rikkauksille. Jäljelle ei jää kuin pelkkiä jäänteitä heidän sairastuneesta hyvinvoinnistaan. Aamos kertoo heille: Te luulitte olevanne turvassa niiden miljoonien tähden, jotka talletitte. Mutta ärjyvä leijona syö sen kaiken. Kun se on aterioinut, jäljellä on vain raato.""

      Nämä lainaukset ovat David Wilkerdsonin tekstiä; Pasuunat soi mutta kukaan ei herää" ja saamme nähdä kuinka totta ne ovatkaan tässä hetkessä, joka puolella maailmaa, ihmis joukoissa ja myös yksittäisissä ihmisissä, sopii miettiä mitä voimmekaan tehdä omalla kohdallamme, syyllistymmekö tuohon samaan?

    • sinetti1

      "" Ja kaikissa viinitarhoissa [seurakunnissa] on valitus, sillä minä käyn sinun keskitsesi, sanoo Herra. Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista. Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus ... Minä vihaan, minä halveksin teidän juhlianne enkä mielisty teidän juhlakokouksiinne. Sillä vaikka te tuotte minulle polttouhreja ja ruokauhrejanne, eivät ne minulle kelpaa ... Vie pois minun edestäni virttesi pauhina, en tahdo kuulla sinun harppujesi soittoa. Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niinkuin ehtymätön puro (Aamos 5:17-24).

      Jumalan sanoma on selkeä: ennen kuin Hänen vanhurskautensa alkaa virrata keskellämme, puhdistaen sydämiämme, me emme kykene antamaan Hänelle todellista ylistysuhria. Ylistykset, jotka lähtevät himon ja petollisuuden täyttämistä sydämistä, ovat vain meteliä Hänen korvissaan. Ei Hän ota vastaan palvontaa niiltä, jotka etsivät vain mielihyvää tai kieltäytyvät antamasta toisille anteeksi.

      Kaikkien näiden profeetallisten varoitusten keskellä Aamos tuo tämän toivon sanan: Etsikää hyvää, älkääkä pahaa, että te eläisitte. Silloin Herra, Jumala Sebaot, on oleva teidän kanssanne, niinkuin te sanotte. Vihatkaa pahaa ja rakastakaa hyvää ja saattakaa oikeus voimaan portissa: ehkäpä Herra, Jumala Sebaot, armahtaa Joosefin jäännöstä (5:14-15).

      Kehotan sinua vakavasti, ota Aamoksen sanoma huomioon. Etsi Herraa kaikesta sydämestäsi. Anna Hänen Sanansa tuomita sinut. Tunnusta ja hylkää syntisi. Silloin Jumala siunaa sinua havaintokyvyllä. Tulet tietämään, palvotko Beetelin alttarilla. Ja sinä kykenet palvomaan Häntä Hengessä ja totuudessa.""

    • sinetti1

      Viikonlopulla näin unen, jossa kehoitettiin aikaajoin julistamaan, välillä heräilin ja kun taas uudelleen nukahdin, uni jatkui samanlaisena, julistamisen kehoituksella. Eräässä kohdassa unta olin sairaan ihmisen luona ja tuo ihminen itki katkerasti sairauttaan ja sitä, ettei hänellä ollut pitkään aikaan mahdollisuutta päästä lääkärille. Minun kävi häntä kovin sääli ja kysyin voinko minä ehkä rukoilla hänen puolestaan, auttoi tai ei ja hän antoi siihen luvan ja sain rukoilla ja laittaa käteni hänen päällensä, samalla taas näytettiin kuin tv ruudusta: Julistakaa evankeliumia.
      Näin meidän tulee tehdä, puhua sitä sanomaa jota Jeesus meille opetti, käyttäen häneltä saatuja armolahjojaan, julistamista ja rukousta parannukseen. Tiedän että Herra antoi tämän unen, sillä sielunvihollinen ei tähän kehoittaisi.
      Kiitos ja Kunnia Herrallemme, Jeesukselle Kristukselle!

      • sinetti1

        Laitan nyt mielessäni käteni teidän kaikkien ylle, nuo kädet jotka Jeesukselle olen lahjoittanut, olkoon siis sitä kautta Hänen voimansa teidän yllänne, virkistäen, lohduttaen, pelastaen ja parantaen, kun nyt kuuntelette tämän sanoman:
        Tapio Nousiainen-Stressi
        https://www.youtube.com/watch?v=rHB5awBBWbs


      • sinetti1

        43. Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'.
        44. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,
        45. että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
        46. Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin?
        47. Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin?
        48. Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on."

        Matt.5.


    • sinetti1

      Tämän aamuinen näkyni oli heikko, mutta näin siinä kaksi hevosta, mustan ja punaisen ruskean hevosen seisovan vierekkäin ja tuosta näystä nousee tämä sananpaikka:
      Ilm.6:
      4. Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.
      5. Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka.

      • sinetti1

        ""Leijona ärjyy: kuka ei pelkäisi? Herra, Herra puhuu: kuka ei profetoisi? (Aamos 3:8, 1933 käännöksessä kuka ei ennustaisi?). Tuo profeetta julisti: Jumala on noussut kuin ärjyvä leijona, valmiina iskemään saaliinsa kimppuun. Ja kun minä kuulen tämän leijonan äänen, minun on pakko varoittaa!""


      • sinetti1

      • Kirjoitit, että näkysi oli "heikko". Voisiko se merkitä, että näyn tapahtumat/symbolit ovat ehdollisia ? Ettei niiden välttämättä ole pakko toteutua ?

        Esim. jos jotakin muutosta tapahtuu hyvään suuntaan ?


      • sinetti1

        ... niin hyvinkin, sillä monesti profetaalinen näky voi olla varoitus, aivan kuin tuossa Aamoksessakin sanotaan. Muutos täytyy kuitenkin tapahtua meissä ihmisissä ja sitä jää miettimään pystymmekö siihen, olisiko mitään voimia yrittää parannukseen? Vai onko helpompi ottaa tuo vastaan, mitä varoitus lupaa? Jotkut ovat myös sanoneet että heikko näky voi myös tarkoittaa kaukaisempaa tulevaisuutta, mutta kannattaako ihmisen jäädä sitä odottamaan, kumpaa tuo tarkoittanee ja KIITOS AO vastauksestasi, ole siunattu Jeesuksen Kristuksen nimeen ja antakoot hän sinulle rauhan ja levon hänen läsnäolossaan.


    • sinetti1

      "" Ahdistukset tulevat

      Kaikki revitään alas, kiveäkään ei jää kiven päälle. Valepukuiset Messiaat johdattavat ihmisiä harhaan. Taistelun äänet kuuluvat ja sotia käydään. Eri puolilla maailmaa on maanjäristyksiä ja nälänhätää. Kristittyjä surmataan. Osa luopuu uskostaan ja kavaltaa toiset.

      Evankeliumin maalaama tulevaisuudennäkymä on ensi lukemalta ankea. Omakin olo alkaa tuntua ahtaalta. Niinpä kristityt ovat kyselleen Raamattua lukiessaan: mitä aikaa Jeesus tarkoittaa? Puhuuko hän kaukaisesta tulevaisuudesta vai oman aikamme ahdistuksesta? Mistä tulee voima kestää ahdistusta?

      Historiasta löytyy tapahtumia, jotka sopivat hyvin yhteen lopunaikojen kuvauksen kanssa. Mutta maailman tapahtumia tarkasteltaessa huomaa myös, että tilanteet kehittyvät eri puolilla maailmaa eri tavoin. Esimerkiksi monelle itäsaksalaiselle toisen kavaltaminen ja tietojen välittäminen valtiolliselle poliisille oli arjen karmaisevaa todellisuutta muutama vuosikymmen sitten. Silloin ystävä petti ystävän. Samaan aikaan meillä Suomessa oli toisin: olemme voineet luottaa toisiimme eikä meidän tarvitse pelätä läheisiä.

      Ahdistusta emme mekään voi välttää. Se kohtaa meidät jossakin muodossa. Elämä koettelee, joskus yli voimien, kohtuuttomasti. Jeesuskin sanoo, että ”niin täytyy tapahtua”. Jos ahdistusta ei voi väistää, kuinka siihen tulee suhtautua?

      Älä pelkää

      Tulevia tapahtumia kuvatessaan Jeesus sanoo ahdistukseen joutuneille kaikesta huolimatta näin: ”vaikka niin joskus täytyykin käydä, älä anna sen pelästyttää itseäsi.”

      Psalmit ovat täynnä ahtaalle joutuneen ihmisen rukousta. Hän kamppailee ja huutaa Jumalan puoleen. Hän tarrautuu Jumalaan eikä päästä irti. Eikä Jumalakaan päästä irti. Merkillisellä tavalla Jumala on keskellä ihmisen ahdistusta. Herramme ei väisty vaan pysyy läsnä.

      Kristityn lohdutus piilee Jumalan läsnäolossa. Sitä tarvitsemme. Kun elämän vaikeuksia ei pysty väistämään, ratkaisevaksi muodostuu tieto siitä, että Kristus on kanssamme ahdistuksen keskellä. Hän ei kerran väistänyt omaa ristiään vaan otti sen kantaakseen. Yhä vieläkin hän suostuu samaan: kärsimään ahdistukseen joutuneen kanssa. ”Niin tässä elämässä ehkä täytyy joskus käydä, mutta minä olen läsnä ja varjelen sinua”, Kristus vakuuttaa. Kun hän on läsnä, pelko väistyy ja mieli rauhoittuu.

      Dietrich Bonhoeffer on ilmaissut kristityn tunnot osuvasti virressä 600. Hän kirjoitti virren vankilassa, kun Toinen maailmansota oli käynnissä, sodan melskeet kuuluivat ja tuhon voimat olivat valloillaan. Virressä puhutaan hyvyyden voiman ihmeellisestä suojasta näin: ”Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käsiin elämämme. Hän itse meille rauhan valmistaa.” Sen vuoksi Bonhoeffer pyytää: ”Valaiset pimeän, voit pelot poistaa. Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo.”

      Ole kestävä

      Jeesus kehottaa meitä ahdistusten tullessa kestävyyteen. Tällä hän ei tarkoita sisäistä mielen tyyneyttä, jolla sulkisimme ahdistuksen pois sydämestä. Se olisi aivan liian suuri vaatimus. Siihen ahtaalle joutunut pelkoineen ei pysty.

      Kestävyys tarkoittaa periksi antamattomuutta kristityn kilvoituksessa. Se on halua pitää kiinni Jumalan tahdosta ja rakkauden kaksoiskäskyn vaatimuksesta. Jumalan rakastamista on, että turvaudumme häneen yhä uudestaan. Se on luottamista häneen ja hänen hyvyyteensä silloinkin, kun joutuu keskelle vastoinkäymistä. Taivaallinen Isä haluaa kuulla äänemme ja avunhuutomme auttaakseen. Vaikka kaikki näyttäisikin toivottamalta, emme sittenkään luovu uskomasta häneen.

      Kestävyyttä tarvitaan myös lähimmäistä rakastettaessa. Se tarkoittaa, että asetamme lähimmäisen oman itsemme edelle. Kieltäydymme kavaltamasta toista, vaikka menettäisimme jotain tai se olisi etujemme vastaista. Varjelemme toisen kunniaa, puhumme hänestä hyvää ja turvaamme hänen elämänsä edellytykset, vaikka se ei meitä hyödyttäisi. Luovumme omastamme ja viemme apua sinne, missä kärsitään nälänhädästä tai maanjäristysten tuhoista.
      Kestävyys on siis toisen hyvää tavoittelevan rakkauden vaalimista. Se älköön meissä kylmetkö. Vaikka niin kävisi ympärillämme, älkäämme vastatko pahaan pahalla. Olkaamme kestävät ja toimikaamme toisin. Mistä sitten voima kestävyyteen ahdistuksessa?

      Evankeliumi kaikille

      Jeesus kehottaa julistamaan hänen valtakuntansa evankeliumia ahdistuksesta huolimatta. Evankeliumin sanoma on iloinen ja myönteinen. Se on kerrottava kaikille.
      Ehkäpä vielä tärkeämpää on, että kristillinen kirkko elää evankeliumista, siitä, että Jeesus on voittanut kuoleman ja kaiken muun ahdistavan. Vaikka tässä maailmassa olisi kuinka paljon tahansa pahuutta, väkivaltaa ja Jumalan vastaisuutta, kaikki valta on lopulta Kristuksella. Pyhässä kasteessa hän on ottanut meidät armonsa vaikutuspiiriin. Se alkaa muuttaa meitä. Hänen Henkensä synnyttää meissä Jumalan mielen mukaista elämää. Silloin suostumme hänen tahtoonsa. Evankeliumin ansiosta jaksamme luottaa Jumalan hyvyyteen ja kylmennyt rakkautemme voimistuu jälleen. Sisimmässä alkaa soida uusi laulu.""

    • sinetti1

      Tässä sanomaa lisää Aamokselta:
      AAMOS 2
      1. Näin sanoo Herra: Mooabin kolmen rikoksen, neljän rikoksen tähden
      minun päätökseni on peruuttamaton. Koska se on polttanut Edomin kuninkaan luut kalkiksi,
      2. sentähden minä lähetän tulen Mooabia vastaan, ja se kuluttaa Kerijotin palatsit. Ja Mooab kuolee sodan melskeessä, sotahuudon ja pasunan pauhinassa.
      3. Ja minä hävitän tuomarin sen keskeltä, ja kaikki sen päämiehet minä tapan yhdessä sen kanssa, sanoo Herra.
      4. Näin sanoo Herra: Juudan kolmen rikoksen, neljän rikoksen tähden minun päätökseni on peruuttamaton. Koska he ovat hyljänneet Herran lain eivätkä ole pitäneet hänen käskyjänsä, vaan heidän valhejumalansa, joiden perässä jo heidän isänsä kulkivat, ovat heidät vietelleet,
      5. sentähden minä lähetän tulen Juudaa vastaan, ja se kuluttaa Jerusalemin palatsit.
      6. Näin sanoo Herra: Israelin kolmen rikoksen, neljän rikoksen tähden minun päätökseni on peruuttamaton. Sillä he myyvät hurskaan rahasta ja köyhän kenkäparista,
      7. polkevat maan tomuun vaivaisten pään ja vääntävät mutkaiseksi nöyrien tien. Ja poika ja isä käyvät saman naisen pariin häväisten minun pyhän nimeni.
      8. He loikovat pantiksi otetuilla vaatteilla jokaisen alttarin ääressä ja juovat sakotettujen viiniä jumalansa huoneessa.
      9. Ja kuitenkin minä hävitin heidän edestänsä amorilaiset, jotka olivat korkeakasvuiset kuin setrit ja vahvat kuin tammet, ja minä hävitin niiden hedelmän ylhäältä ja niiden juuret alhaalta.
      10. Ja minä johdatin teidät Egyptin maasta ja kuljetin teitä erämaassa neljäkymmentä vuotta, että saisitte ottaa omaksenne amorilaisten maan.
      11. Ja minä herätin teidän pojistanne profeettoja ja nuorukaisistanne nasiireja. Vai eikö niin ole, te israelilaiset? sanoo Herra.
      12. Mutta te juotitte nasiireille viiniä, ja profeettoja te kielsitte sanoen: "Älkää ennustako".
      13. Katso, minä rusennan teidät alallenne, niinkuin täyteen kuormattu puimajyrä rusentaa lyhteet.
      14. Silloin nopeakaan ei pääse pakoon, ei väkevällä ole apua voimastaan, eikä sankari pelasta henkeänsä;
      15. jousimies ei kestä paikallansa, nopeajalkainen ei pelastu, eikä ratsumies pelasta henkeänsä.
      16. Ja sankareista rohkein pakenee alasti sinä päivänä, sanoo Herra.

    • sinetti1

      Rakas taivaallinen Isä, tarvitsemme vapautusta. Älä jätä meitä yksin syyllisyyteemme, vaan anna anteeksi syntimme ja täytä meidät rauhallasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe