Tutustuin Jehovaintodistajaan

Caeza

Täällä, kyllä, tai paremminkin treffit sivustoilla...noh, uskonnollisesta taustasta sain tietää jonkun ajan kirjoittelun ja muutaman näkemiskerran jälkeen (joku viikko) ja kyllä, oli kuulemma ok tavata ja jutella ja viettää aikaa kaksin (myönnän että minulle vieraampi juttu joten google kertoi minulle jotain, ja myöhemmin JW org lisää..) ja myöhemmin sitten selvisi ettei se ehken ihan kaikki oikein mennytkään, seurauksena ojennus ja myöhemmin muuta...sitten oikeuskomitean jälkeen mies halusi lopettaa tapailun...muille käynyt näin? vikaan meni treffi ilmoituksen kohdalla jne jne. mutta ratkaisu oli sitten suhteesta luopuminen. ymmärrän ja en, sitä en, että miksei asiaa voisi sanoa heti alussa reilusti suoraan? nyt jäi lähinnä petetty olo...

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • friendship_

      Todistajuus on keskusjohtoisesti ja 'veli veljeä valvoo' periaatteella kollektiivisesti ja hirarkisesti erittäin tiukasti kontroloitu ja valvottu elämäntapa, jossa 'väärin' toimijoista oitis on ilmoitettava srk:n vastuullisille.

      Erittäin harva edes käyttää mitään treffipalveluita, sillä puolisokumppania tulee etsiä vain oman uskontokunnan piiristä ("avioitukaa vain Herrassa" periaate), muu on kiellettyä / erittäin voimakkaasti paheksuttua. Jos joku kaikesta huolimatta alkaa seurustella 'ulkopuolisen' kanssa, niin hän menettää kaikki ns. 'edut' eli vastuut srk:ssa. Termillä 'ulkopuolinen' on hyvin myös vahva tunnelataus todistajien piirissä.

      Seurustelun tavoitteena tulee olla avioituminen, eli seurustelun tulee olla 'hyvin vakavaa' jossa hengailuseurustelu on kiellettyä. Avioliiton ulkopuoliset seksisuhteet ovat täysin kiellettyjä.

      Kyseissä olosuhteissa on erittäin vaikea edes ajatella alkavansa hengailla ns. "maailmallisten" kanssa seurustelumielessä, kun jo pelkkien lähempien ystävien valintakin tulee tehdä uskonliikkeen sisällä, jossa "maailmallinen" läheisempi ystävyysseura on syvästi paheksuttua tai liki kiellettyä.

      Todistajuudessa osa ajatuu ns. kaksoiselämään koska järjestön ehdottomina asettamia normeja rikkoessaan ne joutuu salaamaan kaikilta, hyviltä todistaja-kavereiltaankin.

      " ymmärrän ja en, sitä en, että miksei asiaa voisi sanoa heti alussa reilusti suoraan? nyt jäi lähinnä petetty olo..."

      Muutama viikko on melko pian, mutta yksi hypoteesi. Henkilö on alkanut etsiä kumppania ns. "maailmallisista" (koska todistapiirissään ei seurusteluhommat ole edenneet, ei sopivaa näköpiirissä) toivoen sitten voivansa pikku hiljaa käännyttää henkilön todistajaksi ja siksi edennyt hyvin varovasti. Pelännyt tulevansa torjutuksi suorin tein jos kertoo liian pian todistajuudestaan.

      Mikäli todistaja erotetaan tai itse eroaa, niin hän tulee menettämään kaikki läheisensä jotka ovat todistajia, myös rakkaat perheenjäsenensä, koska hän tulee kartetuksi. Karttamisvaatimus on ehdoton. Vain edelleen saman katon alla elävä ala-ikäinen lapsi tai oma puoliso ovat poikkeuksia, mutta heidänkin kanssa on kiellettyä keskustella ns. hengellisistä asoista.

      Tämänkin asian todellisuudesta JW.orgin oma sivusto antaa harhaanjohtavan tiedon vastatessaan todellisuudessa liki kokonaan kysymyksen vierestä. Alla faktaa virallisine kirjallisuuslainauksineen.

      "Disfellowshipping and Shunning"

      - http://www.jwfacts.com/watchtower/disfellowship-shunning.php

      Mikäli haluat saada faktoihin perutuvaa informaatiota todistajuudesta, eli Vartiotorniseurasta, joka käyttää hengellis-tyranista keskusjohtoista ja hyvin tiukkaa valtaa jäseniinsä ja heidän elämään, niin etsi tietoa myös muualta kuin vain JW.ORGin sivustolta. Ohessa parisen linkiä joista voi aloittaa.

      - http://jwsurvey.org/welcome

      - http://www.jwfacts.com/

      - http://www.jwfacts.com/watchtower/links.php

      - http://veljesseura.org/foorumi/index.php?sid=e5b3983f07abe5ed232494ead05e60ed

      Opin mukaan vain todistajat voivat pelastua pian kohtaavasta Harmagedonista jossa Jumala tuhoaa kaikki pahat ja pahuuden.

      Näitä Harmagedonin, lopun ajoituksen ennusteluita on Vartiotorniseuran historiassa monia, kuten 1914, 1925, 1975 tai sen ilmoitettiin täydellä varmuudella tapahtuvan sen sukupolven aikana joka näki vuoden 1914 tapahtumat. Sitä saarnattiin kautta maailman ihmisille varmana totuutena noin 50-vuotta. Aika loppui ennustukselta ja nyt on sorvattu pakon edessä uusi varma oppi, eli rinnakkaiset / limittäiset sukupolvet, eli sukupolvi joka on elänyt samaan aikaan vuoden 1914-sukupolven aikana.

      - http://www.jwfacts.com/watchtower/salvation-only-for-jehovahs-witnesses.php

      Kaikki nämä asiat ovat todistajille todella vakavia elämän ja kuoleman kysymyksiä.

      Tosin kaikki nuo väärät ennustelut on hämärretty ja kääritty taitavan sanaleikin varjoon ja niiden kerrotaan olleen vain 'joidenkin odotuksia' ikäänkuin ne eivät olisi olleetkaan keskusjohtoisesti johdetun uskonlikkeen omia.

      Moni nuorempi todistaja ei edes ole tietoinen vuotta 1975 koskeneesta lopun ennustuksesta. Myöskään tuota koskevaa aikansa kirjallisuutta ei ole löydettävissä JW.ORGin sivuilta, kuten ei aiempiakaan fiaskoiksi osoittautuneita ennusteluita.

      Tämän estämättä Vartiotorniseura tuomitsee hyvin jyrkin sanakääntein väärät ennustelijat.

    • randomkamut

      Mahtoiko olla kyseessä feikkitarina tai sitten se pettymys menikin yllättävän nopeasti ohitse, kun asian syvempi analysointi ei kiinnosta ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      218
      1703
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1574
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1278
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1209
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1177
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1125
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1085
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      1026
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      93
      997
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      993
    Aihe