Luomiskertomus + Abel ja Kain?

Kaininjälkeläinen

Adam ja Eva karkotettiin paratiisista. Heille syntyi 2 poikaa Abel ja Kain. Kain tappoi Abelin ja sai merkin, ettei häntä tapettaisi, vaan juoksisi kodittomana pakolaisena ympäri maailma.

Tämän tarinan mukaan maailmassa oli 4 ihmistä Abelin kuoleman jälkeen 3.

Mistä nämä muut ihmiset tulivat jotka jahtasivat Abelia?

Eikö Aatamilla ja Eevalla olisi pitänyt olla vähintään 2 tyttöä ja 2 poikaa, jotka olisivat lisääntyneet (sukurutsausta) mutta kuitenkin?

Mielestäni raamatussa on tässä kohtaa iso aukko.

33

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloittaja. Mihin pyrit. Missä lukee, ettei maailmassa ollu tuossa vaiheessa muita ihmisiä?

      • Mulla on tapana kysellä kysyjien motiiveja, koska tunnetusti jumalaton maailma vastustaa Raamattua ja pyrkii vesittämään Hyvän Sanoman.

        -yurki-


    • Kaininjälkeläinen

      Raamattu ei kerro muista ihmisistä. Jumala loi Adamin ja Eevan, niin minulle on opettettu. Ketkä nämä muut luodut ihmiset sitten olivat?????

      • Missä sanotaan, ettei maailmassa ollut tuohon aikaan muita ihmisiä?


      • Miksei Adamille ja Evelle olisi voinut syntyä biologisesti muita jälkeläisiä kuin Abel ja Kain? Mihin pyrit ja miksi?


      • Syntyihän heille kolmas poika Seet, mutta hän syntyi vasta Kainin tapettua Abelin. "Ja Aadam yhtyi taas vaimoonsa, ja tämä synnytti pojan ja antoi hänelle nimen Seet, sanoen: "Jumala on suonut minulle toisen pojan Aabelin sijaan, koska Kain hänet surmasi". " (1. Moos. 4:25)


      • Tipale kirjoitti:

        Syntyihän heille kolmas poika Seet, mutta hän syntyi vasta Kainin tapettua Abelin. "Ja Aadam yhtyi taas vaimoonsa, ja tämä synnytti pojan ja antoi hänelle nimen Seet, sanoen: "Jumala on suonut minulle toisen pojan Aabelin sijaan, koska Kain hänet surmasi". " (1. Moos. 4:25)

        Tyttöjä saattoi tietysti olla, heidät kun valitettavasti jätetään usein Raamatussa mainitsematta.


    • luetaankosanaa2

      Raamattu ei kerro kaikista lapsista, kuin sivuaa vain:

      1. Moos. 5:4 Ja Aadam eli Seetin syntymän jälkeen kahdeksansataa vuotta, ja hänelle syntyi poikia ja tyttäriä.

      Tuo geeniperimä, Aadam oli Jumalan luomus ja siten täydellinen ja geneettisesti ihan eri luokkaa kuin me nyky ihmiset !

      Alussa siis oli mahdollista läheisemmätkin sukulais suhteet, mutta mieti, kun tuossa sanotaan, että esim Aadam eli 800 vuotta Seetin jälkeen, ja Aadamin koko ikä oli siis 930 vuotta !

      Kuinka monta sukupolvea siinä ajassa ehtiikään syntyä ?

      Eli kysytkö yhä mistä kaikki muut ihmiset tulivat, joista ei erikseen kerrota Raamatussa ?

    • Olen aina olettanut, että Jumala oli luonut myös muita ihmisiä. Miksi Kain olisi muuten ollut heti huolissaan, että "kuka ikinä minut kohtaa, se tappaa minut". Tuskin hän sillä sekunnilla olisi ajatellut kaukana edessä olevia aikoja, jolloin Aatami ja Eeva olisivat saaneet lisää lapsia ja näiden jälkeläiset olisivat häntä uhanneet.

    • okei11

      näitsä tän?

      • Genesis:
        4:1 Ja mies yhtyi vaimoonsa Eevaan; ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Kainin ja sanoi: "Minä olen saanut pojan Herran avulla."
        4:2 Ja taas hän synnytti pojan, veljen Kainille, Aabelin. Ja Aabelista tuli lampuri, mutta Kainista peltomies.
        4:3 Ja jonkun ajan kuluttua tapahtui, että Kain toi maan hedelmistä uhrilahjan Herralle;
        4:4 ja myöskin Aabel toi uhrilahjan laumansa esikoisista, niiden rasvoista. Ja Herra katsoi Aabelin ja hänen uhrilahjansa puoleen;

        Tuossa sanotaan "jonkun ajan kuluttua". Osaako joku arvioida kyseistä aikajaksoa?

        Tuossa sanotaan: "Ja taas hän synnytti pojan, veljen Kainille, Aabelin". Voimmeko varmasti sanoa, ettei TYTTÖJÄ syntynyt?


    • Kaininjälkeläinen

      Jokatapauksessa lähdeaineisto jättää puutteellisesksi sen mistä ne muut ihmiset tulivat.

    • SonofOTO

      Mutta miksi sitten raamatussa ei kerrota, että jumala loi myös muita ihmisiä samaan aikaan kuin adamin ja evan.

      Tuskin se kainia jahdannut rovojoukko oli hänen pikkuveljiään????

    • auttaisiko.asiaa

      Eedenin jälkeen on tapahtunut paljon asiaa, jota ei ole meille muistiinmerkittynä,, eikä näinollen ole tarpeenkaan.

      Kun ja koska luet Kainin ja Aabelin kertomusta, jälkeläisinä, niin miksi maininta asiaan on "vain" heidän kohdaltaan??

      Tämän "vanhan-aadamin" sukupuuta mitataan tuossakohden opetukselliesti esiin siksi, että näkisimme itse asian, eli sen.

      Ihminen palvelee Jumalaa - eli sijaisuhrin käsitteellä - Aabel. Ja tämä palaa vieläpä sijaiseen, mihin Aadam puettiin nahkaan, kun Jumala puki hänet ja Eevan. Siis opetus on, että Jumalan kohtaaminen tapahtui oikealla tavalla. Ihminen käsitteli uhrissa sitä syntisyyttä, mitä Eedenissä tapahtui.

      Kain. Hän taas tuli muotojumalisena Jumalan eteen, tuoden sen "hyvän ja pahantiedonpuun luota käsitteen ja esitti Jumalan tavallaan, Jumalan, johon kelpaisi sellainen uhri, minkä ihminen määrittelee.

      Siksi Jumala ei vastannut uhriin ja jopa Jumala muotoili, sekä varoitti Kainia mielensynkistelystä- kehotti hallitsemaan sitä.

      Siis meillä on vastuu itsestämme ja valinnoistamme.

      Lopputuloksen tiedämme, mitä on muistissa noissa kirjoituksissa.

      Tämäntähden meidän on luettava kirjoitukset Hengen mukaan, ei hengen, mikä meissä arpoo sitä, onko kirjoitukset niinkuin "me" mietimme. Missä sisaret ja jne. Eli metsään meni.

      Opetus olikin siitä, kuinka kohtaamme Herran, olemmeko opissa ja opetuksessa sijaisuhrin käsitteessä vai ei ja onko tehtävä parannus.
      terveisin Varpulasta.

    • nnnnnnnnnnnnnng

      ap, ERITTÄIN TERÄVIÄ JA HYVIÄ KYSYMYKSIÄ. joihin ei kuitenkaan kukaan koskaan halua perinpohjin vastata. Aina tuota kieroa totuuden välttelyä ja sanataiturointia. Netmission papilta kysin kerran mielenkiinnosta vähän vastaavan kysymyksen liittyen eri rotujen muodostumiseen, ja se vastaus oli niin lapsellista saivartelua ettei kukaan sellaiseen päädy.olen uskovainen, mutta myös koulutusta saanut, ja rehellien. Etenkin tuo että Kain pelkäsi muiden tappavan hänet. Joson naisia eli SISKOJAAN vaikkapa 10 jo olemassa, pelkäisikö iso raavas mies joka juuri MURHASI oman veljensä (ekkä ison raavaan miehen) paljain käsin, naisia? En jaksa uskoa, eli hän on pelännyt joitakin muita. Ketä? Kenties isää ja äitiä? En jaksa uskoa, mutta ehkä Aadamia. Mutta oliko Aadam niin kaunainen että olis tappanut toisen poikansa? En jaksa uskoa. KETÄ KAIN PELKÄSI? ei ollut muita kuin omaa perhetään, siskot taatusti eli lähekkäin kaikki, kenties sampoissa taloissa kaikki, joten miksi hän olisi heitä pelännyt.
      myös sanotaan Kain oli ensimmäinen joka perusti kaupungin. Sanotanko perheyhteisön rakentamaa asutusta KAUPUNGIKSI: kain antoi kaupungille nimen ensimmäisen poiansa mukaan, eli ei olut vielä ainakaan suurta laumaa jälkeläisiä vielä olemassa hänellä. muutenkin epäilen että tyttöjä ja poikia syntyi niihin aikoihin juuri niin kuin nykyään, eli 50/50 tasasi väliajoin tyttö, sitten poika, elei ole joku poikeava perhe, joissa syntyy vain ja ainoastaan yhtä sukupuolta.
      jote vastautsa et tule saamaan, vaan lapsellista saivartelua, välttelyä, ja asian pelleilyä.
      Joko muita ihmisiä oli luotu samaan aikaan tai jo ennne, tai sitten ei. Vastausta et tule saamaan suoraan.

    • KTS--

      Kainin ja Abelin tarina on kuvaelma siitä, kuinka kiertävä paimentolaiskulttuuri (Abel) sai väistyä maanviljelyskulttuurin (Kain) tieltä.

      • omalehmä

        Tuo on paljon uskottavampi selitys kuin uskoa Kainin ja Abelin olleen kirjaimellisesti vain kaksi yksityistä henkilöä.


    • Voihanvitalis

      1Moos.3:24. Ja Jumala karkoitti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkyvän, leimuavan miekan vartioimaan elämän puun tietä. Biblia. Ja ajoi Adamin ulos, ja pani idän puolelle Edenin Paradisia Kerubimin paljaalla lyöväisellä miekalla elämän puun tietä vartioitsemaan. Siis Eva jäi Jumalan kanssa Paratiisiin tekemään tyttäriä.

    • mitäserkumpisenherkumpi

      1. Moos 5: 4
      "Ja Aadam eli Seetin syntymän jälkeen kahdeksansataa vuotta, ja hänelle syntyi poikia ja tyttäriä."

      Aloittajalla on ongelmia raamatunlukutaidossa.
      Väännetänpä siis rautalangasta:

      Aadamille ja Eevalle syntyi muitakin lapsia kuin Kain ja Abel.

      Sukurutsa ei ollut siihen aikaan mikään ongelma, koska ihmiskunta ei ollut vielä geneettisesti rappeutunutta niin kuin myöhemmin.

      Sukulaisavioliitot, jopa sisaravioliitot olivat alkuajoilla tavallinen juttu. Vasta Mooseksen laissa kielletiiin lähisukulaisten pariutuminen. Sitä ennen monetkin raamatun henkilöistä avioituivat lähisukulaisten kanssa, kuten raamatussa kerrotaan. Esim. joitakin mainitakseni Aabraham ja hänen vaimonsa Saara olivat sisarpuolia ja Mooseksen äiti ja isä olivat lähisukulaisia: Jookebed oli aviomiehensä Amranin isän sisar.

      Tapa sukulalaisavioliittoihin jatkui pitkälle Mooseksen jälkeen juutalaisuuden ulkopuolella. Egyptin faaraot ottivat aina puolisonsa sisarustensa joukosta. Lähi-idässä on vieläkin kansoja, esim. jesidit, jotka avioituvat ainoastaan lähisukulaisten kanssa.

    • fvvvvvvvvvd

      TAAS tätä samaa typerää saivartelua. "Sukurutsa ei ollut siihen aikaan mikään ongelma, koska ihmiskunta ei ollut vielä geneettisesti rappeutunutta niin kuin myöhemmin."
      Ensinnäkin, me ihmiset emme jätä avoitumatta siskojeme ja veljiemme kanssa siitä syystä että lapsista tulee vammaisia(mikä pitää kyllä toki paikkansa). VAAN siitä syystä että se on ILJETTÄVÄÄ!! Ja Herra itse sanoo että se on ILJETYS! joka yhtyy sisareensa tapettakoon tai jotain sinne päin. ILJETYS on syynä miksi emme heilastele siskojamme, sanoohan se jo luontokin että olisi pervoa! Se on luonnotonta ja Herralle kauhistus lähennellä omaa siskoaan tai pikkuveljeään!
      Se sisarus side mikä muodostuu kun elää ja kasvaa samassa kodiassa, on se mikä ratkaisee.

      • Anonyymi

        Tämä ihmiskunnan rappeutuminen johtuu juuri tuosta sukurutsasta, jos sitä ei olisi ollut, niin ei ihmiskuntakaan olisi rappeutunut. Seksihullut Jahvenpalvojat rutsasivat äitinsä ja sisarensa jonka seurauksena olemme rappeutuneet.


    • Aadamistaalkaen

      Ihmissuvun alku aina Aadamista Hanokin vaimoon "Satarupaan"                                                             


      Alla olevassa luettelossa ne nimet, jotka on merkitty lainausmerkeillä, ovat veeda-kirjallisuudessa käytettyjä nimiä samasta persoonasta eli Aadamista käytetään veeda-kirjallisuudessa nimeä "Brahman", Eevasta nimeä ”Sarasvati”, Kainista nimeä ”Indra” jne.

      Aadamin ollessa 30 (Aadamiahan alkoi painamaan suru hänen ollessaan 58 vuoden ikäinen eli oliko Aadam eli ”Brahman” 31 ja Eeva eli ”Sarasvati” 29 vuoden ikäinen, kun Kain syntyi?) ja Eevan 28 vuotias heille syntyi Kain. Kaksi vuotta myöhemmin syntyi Aabel ja edelleen kaksi vuotta Aabelin syntymisestä syntyi "Puloma".

      Kaksi vuotta "Puloman" syntymän jälkeen Aadamille ja Eevalle syntyi ensimmäinen tytär jonka "Puloma" otti vaimokseen myöhemmin. Kaksi vuotta Aadamin ja Eevan ensimmäisen tyttären syntymästä Aadamille ja Eevalle syntyi poika "Candra". "Candra" (kuun jumala) otti myöhemmin vaimokseen Kainin pojan Hanokin tyttären "Prasutin" ja hänen miehensä "Daksan" 27 tytärtä. (1) Kṛttikā (the Pleiades), (2) Rohinī, (3) Mrigashīrsha, (4) Ārdrā, (5) Punarvasu, (6) purbabhadrapada, (7) Pushya, (8) Asleshā, (9) Maghā, (10) Svāti (Arcturus), (11) Chitrā (Spica), (12) Purbaphalguni, (13) Hasta, (14) Rādhas, (15) Vishākhā, (16) Anurādhā, (17) Jyeshthā, (18) Mūla, (19) purbashādha, (20)Uttarashara, (21) Sravana, (22) Uttarphalguni, (23) Satabhisha, (24) Uttarbhadrapada, (25) Revati, (26) Ashwini, (27) Bharani. 

      Kun Kain oli 27 ja Aabel 25 vuoden vanha, niin Kainin kaksi veljeä ("Puloma" 23 ja "Candra" 19)
      olivat yllyttämässä metsän laidassa Kainia surmaamaan Aabel, toisen sanoessa ("Candra"?) "tapa se, tapa se", jonka Kain sitten surmasi kedolla ollessaan.

      Aadamin ja Eevan kolmannelle pojalle "Pulomalle" ja neljännelle lapselle (tytär) syntyi tytär "Saci-Devi" näiden ollessa 21 ja 19 vuotiaita eli "Saci-Devi" oli 2-vuotias Aabelin saatua surmansa Kainin kädestä. "Puloma" ja hänen vaimonsa saivat pojan 3 vuotta Aabelin surman jälkeen. Kain surmasi "Puloman" noin 5 vuotta Aabelin surman jälkeen.

      Kain otti myöhemmin vaimokseen "Puloman" tyttären "Saci-Devin", jonka kanssa hän sai Hanokin eli "Swayambhuva Manun" Kainin ollessa 47 vuoden ja "Saci-Devin" ollessa 22 vuoden ikäinen. Kainin ja "Saci-Devin" seuraava lapsi syntyi noin 3 vuotta (aikamäärä epävarma) Hanokin syntymästä ja sitä seuraava noin 6 vuotta (aikamäärä epävarma) Hanokin syntymästä.

      Kainin toinen poika otti puolisokseen Kainin kolmannen lapsen ja ensimmäisen tyttären ja heille syntyi kolme poikaa ja 2 tytärtä. Neljäs Kainin ja "Saci-Devin" lapsi oli poika, joka syntyi noin 12 vuotta (aikamäärä epävarma) Hanokin syntymästä (Kainin ja "Saci-Devin" neljännelle lapselle ja kolmannelle pojalle syntyi 6 poikaa ja tyttäriä, (joista toinen (4?) poika oli Turkkilaisten esiisä?) ja yksi (kolmas?) poika, joka surmasi pojan/miehen ollessaan 9 -vuotias tai 9 vuotiaan pojan/miehen(?) ja yksi (kolmas tai kuudes) poika oli romanien esi-isä ) ja viides Kainin ja "Saci-Devin" lapsi syntyi noin 22 vuotta (aikamäärä epävarma) Hanokin syntymästä.

      Kainin ja ”Saci-Devin” kuudes lapsi oli poika, joka syntyi noin 26 vuotta Hanokin syntymästä ja seitsemäs lapsi oli poika, jotka kaikki syntyivät ennen Aadamin ja Eevan viidettä lasta Seetiä. Viimeisin Kainin ja "Saci-Devin" lapsista syntyi noin 22 (viimeistään) vuotta ennen Aadamin ja Eevan pojan Seetin syntymistä.

      Kainin ja "Saci-Devin" 2 poika ja 3 lapsi "menivät naimisiin" ja heille syntyi 16 (19) vuotta ennen Aadamin pojan Seetin syntymää poika ja 10 vuotta ennen Aadamin pojan Seetin syntymää tytär "Sata-Rupa" ja yksi poika 4 vuotta ennen Aadamin pojan Seetin syntymää. Kainin poika Hanok otti heidän tyttärensä "Satarupan" vaimokseen kun "Satarupa" oli 27-vuotias ja heille syntyi 3 poikaa ja 3 tytärtä...

    • Kaininjälkeläinen

      Raamattu on ihmisen kirjoittama kirja eikä se ole aukoton.

      Vanhatestamentti on juutalaisten historiaa.

      Uusitestamentti on kertomus juutalaissyntyisen taikurin elämästä.

      P.S:Rukouksiini ei ole koskaan vastattu.

      • Aadamistaalkaen

        Monet hyvät ihmiset (Iirad, Mehujael, Metusael ym.) ovat syntyneet Kainin sukuun mutta ei se heistä pahoja tee. Raamatussa ei ole ilmoitettu kaikkea.


    • kysymyksiäonpaljon

      Voihan se olla niinkin, että Jumala puhuu 1 Ms 1 luvussa eri asiasta kuin 1 Ms 2 luvussa.

      Voihan se olla niinkin, että Ihmiset luotiin ensimmäisessä luvussa ja tuo toinen luku kertoo ikäänkuin menneen luomisen metodin ja aloittaa kertomuksen vasta niistä kahdesta, jotka hän siirsi Edenin paratiisiin, jotka olivatkin siis Jeesuksen kantaisä ja -äiti.

      Jos olisikin noin, niin silloin olisi itsestään selvää, että oli maailmassa ihmisiä Kainin aikaan, jotka eivät olleet Kainin sukulaisia, vaan todellakin vieraita, joita Kain pelkäsi, jos hänen murhansa menee laajempaan tietoisuuteen. Minä aavistelen myös sitäkin, että Kain ei mennyt naimisiin sisartensa kanssa, vaan ihan vieraiden. Kain nimittäin lähti varsin kauas perheestään ja lähti ihan yksin!

      Näyttäisi ainakin tuon Jumalan lepäämisen suhteen olevan sellainen tilanne maailmassa, että maailma oli valmis, kaikki oli luotu ja kaikki oli sangen hyvää. Jumala ei olisi voinut levätä, jos pahuus olisi jo ollut ensimmäisen ihmisen alun osa. Jumala ei voi levätä, jos maailmassa on pahuutta. Koko maailma oli siis valmis ja täydellinen ja vasta silloin Jumala voi levätä.

      Lepäämisen jälkeen hän vasta loi paratiisin ja siirsi sinne ihmiset, mutta vain kaksi... ehkäpä näinkin. Eevan luominen voi tarkoittaa jopa sitäkin, että samoista geeneistä luotiin mies ja nainen, vain vähäisin muutoksin... ihmisen geenit ..
      Jumala ei enää levännyt, kun Adam ja Eeva olivat paratiisissa ... silloin on kysyttävä todella, milloin hän sitten lepäsi... jos koko maapallo kaikkinensa oli valmis, myös ihminen, vasta silloin voi levätä ...sitä ennen ei ollut kaikki valmista ... tässä on aikamoinen paradoksi ..

      Raamattu keskittyy hyvin alusta alkaen kertomaan Jumalan pelastushistorian eli Jeesuksen vaiheita. Kristus on Raamatun keskiössä ja voi tosiaan olla niin, että Adam ja Eeva aloittivat Jeesuksen kertomuksen. He eivät aloittaneetkaan ihmissuvun kertomusta.... suuria ongelmia tuossakin ajatuksessa tietysti on ...

      Joka tapauksessa, jotenkin sen täytyy olla ...

      Minä uskon hyvin .. hyvin vanhaan maailmaan ja hyvin .. hyvin vanhaan luomisen historiaan ...

      Ehkä tämä alun kertomusten mystiikka selviää vasta perillä.

      Minä uskon nimittäin siihenkin, että Jeesuksen tähden Nooan aikana tuon Nooan maailman (ei siis koko maailman) ihmiset hukutettiin .. koska ajattelen, että Jeesuksen tuleminen Marian kautta täytyi varmistaa ...Israelin kansa piti saada määrättyyn paikkaan ja olla valmiina siellä, että Maria voi tulla ja sitten hänestä syntyä Jeesus, meidän Vapahtajamme.

      Jumala ei ole meille halunnut kertoa kaikkea kovin yksityiskohtaisesti, mutta pelastuksen tien ja Jumalan iankaikkisen suunnitelman hän on kyllä paljastanut riittävän tarkasti... on siis alku ja on myös se, mihin lopulta päädytään.

      Siinä välissä on joitakin asioita vähän ohitettu - ehkäpä ei Jumala halunnut meidän loputonta uteliaisuuttamme tyydyttääkkään, ehkäpä hän jätti tilaa uskolle!

      Siinä on hiukan myös sitäkin, kun Raamattu sanoi, että Jumala katui ... ihminen ei ollutkaan ihan sellainen vapaaehtoisesti, kuin Jumala olisi halunnut ... eikä Jumala voinut ihmisen vapaata tahtoa ottaa pois... Jumala tosiaankin katui, että oli tehnyt ihmiset maan päälle...

      On vain pakko todeta lopuksi, että jää aika paljon sellaista, joihin ei täyttä selvyyttä ole annettu, vaan jää moni kysymys vastausta vaille .. en tiedä kiinnostaneeko nuo kysymykset sitten perillä .. ehkä eivät kuitenkaan .. siellä voi olla aivan muut kiinnostuksen kohteet .. Jeesus itse jne.

      Ehkä kuitenkin on hyvä olla valmiina menemään Jumalan luokse, jotta ei sitten mitään sellaista kuitenkaan jää, joka siellä perillä askarruttaisi, koska luulen, että siellä kaikki avoimet asiat tulevat täydelliseen selvyyteen ..

    • 16515

      Jospa ne muut ihmiset olivat Neandertalin ihmisiä? Nehän hävisivät hiljalleen n. 30000 v sitten sotaisamman nykyihmisen laajentaessaan reviiriänsä ja mm. avioitumalla näiden kanssa.

      • Anonyymi

        Hyvä, olen ajatellut samoin, vanhoissa teksteissä puhutaan vertauksin eri ihmislajeista.


    • Anonyymi

      1Moos.3:24 Ja hän karkoitti ihmisen......ei ihmiset. Tässä tarkemmin. 1Moos.3:24 Biblia (1776) Ja ajoi Adamin ulos, ja pani idän puolelle Edenin Paradisia Kerubin paljaalla, lyöväisellä miekalla elämän tietä vartioitsemaan.

    • Anonyymi

      Toorapastori taas kerran Raamatunsilppuineen. Etkö tosiaan osaa muuta kuin pilkata Jumalan Sanaa?Sinä olet Kainin kaltainen, joka oli pahasta.

    • Anonyymi

      1Joh.3:12 eikä olla Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä. Ja minkätähden hän tappoi hänet? Sentähden, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat. Hebr.11:4

    • Anonyymi

      Toorauskonto on Kainin uskonto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe