Moottoriöljy väärennös

väärennöksiä

Uutisissa nyt: http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/rikosepaily-suomessa-myyty-vaarennettya-moottorioljya-autoilijoille/5688306

Eli suomessa, mm. HongKong tavaratalossa on myyty piraatti Mobil 1 moottoriöljyä. Tämä erä on tosin jo takavarikoitu ja tutkinnassa. Virolaista alkuperää. Olivat jopa toimittaneet testiraportit HongKongille, joten kaupalla ei ollut syytä epäillä ostamansa tuotteen laatua.

Mistä väärennöksen voi edes tunnistaa? Tavallisesti ei ole keinoja tehdä testejä todetakseen esim viskositeetin oikeaksi. Väärennetty öljy lienee kuitenkin halvinta mahdollista, jotta rikolliset saavat maksimoitua voittonsa - eli voiko jäädytystesti kotipakastimessa paljastaa väärennöksen? Tai onko kannun merkinnöissä / pakkaustavassa mitään epäilyttävää...

Taitaa olla parasta hankkia öljyt vain Suomesta tai valtuutetuilta jälleenmyyjiltä. Väärennöksiä ilmeisesti liikkuu jo ihan missä vain, enkä olisi kuvitellut, että öljyjä milloinkaan alataan väärentämään! Miten varmistaa öljyn olevan _aitoa_, jos tilaa vaikkapa Ebaystä tai jostain saksalaisesta verkkokaupasta? Jos tilattu tuote onkin väärennös, joka ei täytä moottorin laatuvaatimusta ja pakkasen kestoa, niin hyvinkin voi olla edessä moottorin nopea kuluminen ja aikainen moottorivaurio(!).

Saadaanko väärentäjiä vastuuseen mahdollisista moottoririkoista tai korjaustarpeesta? Jos ei, niin kuka ottaa vastuun - korvaako mikään vakuutus?

30

3583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cifof

      Jos juoksee halvan öljyn perässä muutaman euron säästö mielessä, voi katsoa peiliin. Aitoa myyvät MobilExpress-öljyvaihtopisteet ja asiakasyritykset, jotka tilaavat öljyt suoraan Mobililta eikä Ahmetilta Saksasta tai Liettuasta. Kannattaa kysyä myyjältä mitä kanavia pitkin öljyt tulevat.

      Tuo KTT uutisesta huolimatta ei kyllä kerro väärennyksestä. Jos öljypurkki osataan väärentää niin kyllä siellä myös taipuu minkäkielinen KTT tahansa.

      • väärennöksiä

        Onko HongKong yrittänyt säästää myös öljyn hankintahinnassa ja pitää myyntihinnan samana = profit?

        Mobilin pitäisi tehdä lista / sertifikaatti valtuutetuista jälleenmyyjistään. Esimerkiksi suuren luokan elektroniikkavalmistajilla on sellaisia listoja, koska väärennökset ovat alalla myös ongelma. Listalla pitäisi olla myös marketit/tavarakaupat, jotka hankkivat aineensa Mobilin maahantuojan kautta, näin voisin tietää ostajana että on aitoa kamaa. Ei tarvitsisi myyjiltä sitten kysellä, tuskin joka rivimyyjä osaa marketeissa sanoa.


    • paopaopaooooo

      Viron pojat on kuitenkin ajatelleet autoilijan parasta ja myyneet täyssynteettistä Mobilin nimellä, mutta sehän ei krakattua maaöljyä kauppaavalle Mobilille sovi :)

      • jgyg

        KTT:n mukaan sisältävät 50-60% PAOa. Ehkä ne on väärennetty.


    • mark.KINAtalous

      Tässä kyse lienee siitä, että joku on tuonut öljyä maahan valmistajan virallisten kanavien ohi. Hinnoittelu kun poikkeaa yleensä markkinoittain, joten halvemmilta markkinoilta tuodessa saattaa kuljetuskustannuksista huolimatta tulla kokonaishinta halvemmaksi.

      Samantyylistä taistelua on käyty rengaspuolellakin. Ainakin Nokian renkaat oli joskus käärmeissään siitä, kun joku erehtyi myymään halvalla Keski-Euroopasta hankittuja renkaita Suomessa.

      • väärennöksiä

        Voi olla, mutta kuulostaa oudolta jos tuonti virallisten kanavien (=maahantuoja) ohi olisi kiellettyä, kun on EU ja vapaa liikkuvuus. Vaikka on hyvä mahdollisuus, että ei-viralliselta kanavalta saa väärennettyä tavaraa, minkä välittäminen on kiellettyä. Tulli on kuitenkin myös kiinnostunut asiasta ja siinä mielessä uskoisin että epäillään oikeasti tuoteväärennöksiä.

        Vai miten maahantuoja voisi pakottaa ostamaan 'monopolina' vain häneltä? Vapaan talouden kannalta se asettaisi aika kovat rajoitteet.


    • Öljyraha

      Poliisin olisi syytä ottaa yhtetys yliopistolle Joensuuhun. Öljyistä pystytään tekemään siellä tarkat analyysit ja vertaamaan niitä.

      Massaspektrometri pystyy erottamaan moottoriöljystä KAIKKI osat äärimmäisen tarkasti.

      Mobilia tuotetaan lukuisissa eri paikoissa. On hyvin todennäköistä, että tuote on harmaatuontia. Silloin kysymys ei ole väärennöksestä.

      Mobil 1 on krakattua mineraaliöljyä. Öljykannun (4l) tuotantokustannus sisältöineen on 5 euroa.

      • vobnoe

        No eiköhän ExxonMobililla selviä yhdellä vilauksella, että vastaako sisältö lähimainkaan sitä erää mikä purkissa lukee. Joensuun yliopistokaan ei pysty kertomaan mitä siellä pitäisi olla, koska heillä ei ole referenssiä erästä kuten valmistajalla.

        Lisäksi EU:n alueella ei ole harmaatuontia. Ihan laillista tuoda Saksasta aitoa tavaraa myyntiin. Nyt on kysy tökeröistä piraattituotteista, joissa voi olla vaikka sokerivettä pulloissa.


    • oilman

      Mun moottori raklattaa kylmänä, mobilia koneessa, olisko väärennettyä? Entä Motonetin tavara, onko sekään aitoa?

      • Varmajuttu

        Motonetin mobil-öljyt tulee suoraan Exxon Mobililta.


      • väärennettyä

        Testattua ja tutkittua krakkausöljyä! Täyssynteettistä et saa!


      • HAJOO-PAOPELLE

        TEBOIL ON AITOA!!!! TEBOIL ON ROKKAUSÖLJYÄ!


    • Krakkausöljyä
      • KARVAKÄPÄLÄ-PAKKAA-SAKSA

        Olkoon saksassa mikä laki tahansa, mistä tiedät mitä paskaa sieltä nettipuljusta saat todennäköisesti väärennettyä kuraa. NYT ON TEBOIL VAHVOILLA.


    • U...m

      Jostain kumman syystä "merkkiliikkeissä" ei asiakkaiden itse hankkimia öljyjä kovin mielellään koneeseen kaadella...

      • laillistaRokotusta

        Ei koska NE MYY sikahinnalla!


    • Öljys-heikki

      Laskekaapa autoilunne kokonaiskustannukset vuodessa ja suhteuttakaa se voiteluaineen hintaan. Onko 10 euron säästö öljykannun hinnassa riittävä syy ottaa edes teoreettinen riski väärennöksestä?

      • jabadabaduux

        Se 10 euron säästö on kuitenkin kannattavaa kaupalle, joka pystyy silloin vetämään enemmän välistä. Siitä tässäkin lienee kyse(?), eli kauppa tilasi suoratuontina virosta, eikä Suomen valtuutetulta maahantuojalta. Pienistä summista tulee suuri virta, niin kaupankin mittakaavassa, kuin omassakin taloudessa.


    • Öljyä-vai-muuta
      • TEBOIL-ON-KINGI

        TEBOILIN öljyssä ei ole välikäsiä, on turvallista ostaa!! ÄLÄ OSTA MISTÄÄN NETTIPULJUSTA ÖLJYÄ, voit saada väärennettyä öljyä.


    • fkfjhfhfdhd

      Tuntuu taas hiukan siltä että haettaisiin taas sitä että öljynvaihtokin suoritetuna vain valtuutetusta huollosta kun taas kaikesta tee se itse huolloista varoitellaan vaikkei akun vaihtokaan vaikeanakaan mitään rakettitiedettä.

    • huijari.oil

      Nyt se ikuinen amispoikien väittelyn ja epäilyn aihe tuli lopultakin todistettua tuon takavarikon ja tutkinnan yhteydessä.
      Mobil on siis sittenkin sitä KURAA, kuten on epäilty.
      Taidan luottaa edelleen Teboiliin.

    • Krakkausmineraalia-HC

      Teboil on sitä samaa... SORRY!

      • masentaja25v

        Sori pakko vain todeta että TB:n öljyt ei ole mitenkään samaa paskaa mitä Mobil!
        Joka ei kelpaa edes teräketjuöljyksi!


    • Täyssynteettisyyslaki

      https://translate.google.com/translate?sl=de&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.exxonmobil.com/Germany-German/PA/products_schmierstoffe_auto_shc.aspx&edit-text=&act=url

      SHC = HC = vetykrakattua mineraaliöljyä. On toki tavallista mineraaliölppiä parempaa.

      EI VOIDA KOSKAAN PUHUA TÄYSSYNTEETTISESTÄ. Saksaksi VOLLSYNTHESE !

      • khhykkjhh

        Puhu sitten sitä SAKSAA JA MUUTA SINNE. mä puhun suomea ja asun suomessa täällä myös noudatetaan SUOMENLAKIA.


    • Autontestaaja

      Eurol paras öljy!!!

    • Hong_Kong

      Krakkausöljyä. Eurol öljyjä ei myydä saksassa TÄYSSYNTEETTISINÄ. Kuten EI Mobil ykköstä. Mobil 1 EI TÄYTÄ SAKSAN TÄYSSYNTEETTISYYSLAKIA, koska se on VETYKRAKATTUA MINERAALIÖLJYÄ. Lisäksi siinä on vähän synteettistä perusöljyä joukossa.
      Kuten takavarikoidussa öljyssä.

    • nniirala

      Huomasitteko jotain outoa öljyssä jotka käytitte mahdollisesti väärennettyä öljyä. Itse laitoin kahdesta eri kannusta eri vuosina ostettua kyseisen merkkistä Mobil öljyä ja öljykorkkiin ilmestyi keltaista töhnää jota ei ole koskaan ennen ollut ja öljyn kulutus oli normaalia suurempaa. Ajoa ehti tulla vain 2tkm. En tiedä oliko moottorissa väärää öljyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4689
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe