Heroes (for...)

Presenthasnorhythm

silmäni
suodattavat
kuultavaa valoa
.
tunteen
leviävän
sieluni yöhön
.
käännellen kasvojani,
sisäänpäin
kääntyvää muistia
.
väsymyksen polttamia
silmäluomia
.
kuinka ne sormet
pujottavat sormensa
hitauteen
.
meren lempeään
tuuleen,
siitä josta olen
aina pitänyt
ihmisiä enemmän
.
pimeydestä,
joka virtaa
sielussani
.
peläten sen
vievän jotain
peruuttamattoman
kaunista
itsestäni
.
sumun silmistäni,
aivan kuin
ymmärtäisin
tunteiden aallon
merkityksen
.
lukittujen ovien
takaa kiertyviä
ajatuksia
.
tilkan ikuisuutta
.
maun muuttuessa
illan hämärän
tuomaan ikävään
.
etsien kaltaistaan,
kaihoa ja
katumusta,
leikkejä kaikessa
arvaamattomuudessaan
.
etsin sitä
katsetta,
kimaltelevaa merta,
joka
loittonee kauemmas
.
pakenevaa nuoruutta
ja haavoittumattomuutta,
jonka suojassa
suudelma saa
katsomaan silmiin
.
vastasyntyneen
onnen värisemään
kuutamokirkkaalla
taivaalla
.
sitä se
tarkoittaa,
kun sydän herää
henkiin

katselee pimeää
pimeydessä
kuin vanki
.
muistellen mitä
ihminen ihmisessä
on
.
pelkkä
sanaton sana
kuolla valoon
.
koskea kättä,
joka haluaa
sydäntä enemmän
maailman
kohtaavan
.
ilman mitään selitystä
.
kuinka ruumiini
puhuu tuulelle,
sinulle aivan
kuin olisit
ollut siinä aina
.
salaista
unta, joka
tulee ja
menee mielensä
mukaan
.
pohjattomaan
lasiin syntynyt
neitsyys
.
olemalla arkinen
ihme,
rakkauden kyky
olla kohtaloni
ja johdatus suullesi
.
huuliin,
joista alkaa
uusi elämä
.
rohkeus,
niin lähellä
ja niin kaukana
.
tyynen veden
liikkumattomat
kasvot
.
naisen sulous
.
hauras ja
avuton
.
samalla vapaa
ja vahva kuin
pieni raapaisu,
joka sytyttää
etäisen pisteen
.
asein
varustetun
hyvänolon tunteen
.
viemällä järjen,
kuka olen ja
missä olen
.
pelkkä elämä
virtasi suonissani
intohimon väreissä
.
onnellisuus,
joka vakuuttaa
ettei mahdotonta ole
olemassakaan
.
ovea josta ei
voisi kävellä
ja tuntea epäröimättä
.
toivetta, joka
on tässä ja nyt
.
syntymän ja
kuoleman
kokoinen pisara
levottomuutta
.
sinisen veden
luoma aukko,
jonka kautta
hengittää
.
synnyttää uusia
muistoja,
vanhojen lakatessa
elämästä
.
hautautuessaan
hiekkaan
josta pehmeä
käden puristus
hitaasti erkanee
.
tunteaksemme
itsemme täydeksi
rakkaudesta
edes
yhden
kokonaisen
hetken

.
.

https://www.youtube.com/watch?v=yISNT2wUmwA

12

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moi :)
      Pehmeästi hän taas täällä tassuttelee. Kauniin haikeasti.
      Kävin just eilen täällä yrittämässä yhtä runoa ilmoille, mutta olen yhtä sanaton kuin kuuseni neulaton.
      Maailma on taas vähän köyhempi. Välillä se ravistaa sielua, että kohta me kaikki olemme pelkkää historiaa. Onneksi on uusia kykyjä.
      https://www.youtube.com/watch?v=DMg8LwfXdyc
      ROBIN SCHULZ & J.U.D.G.E. – SHOW ME LOVE
      Kiva nähdä sua.

      • Presenthasnorhythm

        Moro

        Juu, kyllä oli surullinen hetki ja syvä haikeus vallitsi, kun tieto levisi Bowien kuolemasta. Se 80-luku oli minulle todella "hyvää ja mukavaa aikaa". Jotenkin mm. sen Let's Dance levyn (heavyn lisäksi siis U2, Dire Str ja mitä niitä nousevia tähtiä nyt olikaan), julkaisun aikoihin tunsin alkavani elämään tavalla, joka muutti suuntaa monessa suhteessa. Sanotaan, että nykyhetki on aina elämän parasta aikaa ja varmasti näin onkin, mutta jos jotain haluaisin takaisin niin sen ajanjakson vaikka kuinka monena uusintana.

        Jotkut vaan karismallaan ovat ylivertaisia ja huokuvat ympäristöönsä suunnattoman määrän energiaa. Aina kun sitten suuri tulivuori sammuu, jää jäljelle paljon tuhkaa, surua ja kaihoa sen kaiken hyvän ja suuren lisäksi.

        Kiitos itsellesi ja kiva kun kävit ;)


    • IchBinBinIch

      Juuri suljin yhden runokirjan kannet. Muistin, että onhan niitä lisää täälläkin ja hups...tämä tuli kuin tilauksesta. Kannatti siis tulla kurkkaamaan! Hieno matka mielensisäiseen maailmaasi. Kiitos!

      Taiteilua nikin kanssa.. :)

      • Presenthasnorhythm

        Hyvää huomenta

        Mitäpä kuuluu ihkulle? Muistelen, että itsekin taistelit itsesi kanssa ja yritit luoda nahkaasi uusiin suuntiin ja periaatteisiin (aikaa sen verrankulunut ja näin ainakin muistelin käyneen, korjaa jos olen hakoteillä?). Pääsitkö lähemmäs omaa totuuttasi ja onnellisuuttasi?

        Olet näemmä ainakin jatkanut nautintoja kirjojen parissa ja se on aina hyvä asia se ;)

        Oikein mukava, kun piipahdin ja kiitos kannustavasta kommentista. Näin pimeänä vuodenaikaan kaipaa hymyilevää valoa sieluun kaikista ikkunoista ja ovista.


      • IchBinBinIch

        Kiitos kysymästä, piti oikein pysähtyä kuulostelemaan itseäni ja toistaa itselleni tuo sama kysymys. Ihan hyvää minulle kuuluu juuri nyt. Viime vuosi oli rankka ja se vei veronsa, mutta toiveikkaana olen ottanut uuden vuoden vastaan.

        Levoton sielu tuskin koskaan löytää perille, kotiin. Jotain olen kuitenkin oppinut matkan varrella: kuuntelemaan paremmin sisäistä ääntäni ja toimimaan sen johdattamana. Tällä saralla on vielä opiskeltavaa, mutta onhan tässä koko loppuelämä aikaa. Kiirettä ei ole.

        Olen yrittänyt opetella onnellisuutta. Sitä ei minulle kukaan tarjottimella eteeni tuo, se ei ole riippuvainen toisesta ihmisestä, vaan kaikki lähtee minusta. Enää en anna olosuhteiden olla onneni tiellä.

        Kohti kevättä mennään..

        :)


      • Presenthasnorhythm

        Minusta tuo mitä sanot kuulostaa hyvälle ja tasapainoiselle. Toivottavasti levottomuutesi löytää paikkansa ja osaa näyttäytyä silloin kun sen aika ja paikka on. Minun mielestäni levottomuus osana elämää vie uusiin ulottuvuuksiin, toimii katalysaattorina pois rutiiniomaisuudesta. Jokainen tarvitsee levottomuutensa pystyäkseen olemaan tasapainoinen, nauttimaan elämää isompana kokonaisuutena. Sytyke vaati vaan hippusen rohkeutta, jotta jotain uutta voi syntyä tai kokea.


      • IchBinBinIch

        Niin itsekkäästi keskityin itseeni, etten huomannut kysyä: mitä sinulle kuuluu?


      • Presenthasnorhythm
        IchBinBinIch kirjoitti:

        Niin itsekkäästi keskityin itseeni, etten huomannut kysyä: mitä sinulle kuuluu?

        No sanotaanko näin, että minun pitkäaikainen perusongelmani on liiallinen työskentely ja sen tuoma stressaantuminen eli tasapainon löytäminen työn ja vapaa-ajan suhteen. Tiedostan ongelman, mutta en ole saanut sitä yrityksistä huolimatta kuntoon.

        Olen melko kaukana onnelisuusmääritelmän tavoitepisteestä.
        Sikäli olen elävä todiste siitä, kuinka ihminen voi olla vanki itseluodussa häkissä ja ei tarvitsisi kuin avata ovi ja poistua omaehtoisesti vaihtoehtoiseen......mutta helpompaa näyttää olevan näköalattomasta ikkunasta katsominen kuin elää sen mukaan minkä tietää ja tuntee oikeaksi.

        Liekö rohkeuden puutetta....no näillä mennään...


      • IchBinBinIch

        Ilmeisesti et ole työstänyt ongelmaasi tarpeeksi, koska muistan, että tosiaankin olet kamppaillut saman ongelman kanssa jo vuosia. Olet yrittänyt, mutta ilman päämäärää, jos nyt vuosienkin päästä olet edelleen samassa tilanteessa.

        Onnellisuusmääritelmän tavoitepiste. Hmmm. Mitä se on muuta kuin hienolta kuulostava fraasi? Miten itse määrittelet onnellisuuden? Jos et osaa olla onnellinen tässä ja nyt, on melko todennäköistä, ettet koskaan osaa olla onnellinen. Onnellisuus itsessään on tie, siihen ei ole tietä. Aika ei odota, joten ei ole parempaa hetkeä olla onnellinen kuin juuri nyt. :)

        "Sytyke vaati vaan hippusen rohkeutta, jotta jotain uutta voi syntyä tai kokea." Niin, on jäänyt mieleen, miten kannustat minua/muita olemaan rohkeampi. Missä sinun rohkeutesi? Miksi kahlita itsensä häkkiin ja rajoituksilla, ja näin menettää vapautensa? "...no näillä mennään..." Tuo lause kuvastaa tahtotilasi asian suhteen.

        Elämä on nyt, tämä hetki. Se mitä olemme, on ikuista. Se mitä meillä on, on tilapäistä.


    • Marian..sisko

      Olipa mukava taas antautua sanavirtasi vietäväksi. Muistot - haikeatkin - muodostavat ihmiselle sen perustan, jolle rakentaa uutta, josta taas syntyy uusia muistoja. Jatkumo, josta ammennamme silloin, kun hetkeksi maltamme pysähtyä ja pohtia elämän kiertokulkua ja kaiken järjettömyyttä/järkevyyttä. Ilman muistoja olemme pelkkiä tyhjiä kuoria, jotka rapistuvat ja kuivuvat kuin joulukukat hetken kukoistuksen jälkeen. Kastelkaamme siis muistojamme, jotta ne eläisivät meissä ikuisesti. Antaisivat tunteillemme ravintoa ja opettaisivat meitä nauttimaan niiden synnyttämästä kuohusta, ikävästä ja ehkä surustakin.
      Kiitos!

      • Presenthasnorhythm

        Hyvää huomenta

        Ja oikein mukava kuulla sinustakin.

        Niin ne muistot, ne monivivahteiset faktaa ja fiktiota sisältävät valokuvamme. Ihmisen muistihan on osannut fotoshopata ja ammoisista ajoista, ei se mikään uusi keksintö ole, mutta suotakoon se meille. Hivenen unohdusta, hivenen liioittelua ja silti riittävän oikein muistettuna se lienee onnellisuutemme peruskivi kuten tuossa hienosti asiaa tuot esiin. Perusmielihyvää tuottava generaattori.

        Mitä enemmän elämää, sen enemmän muistoja hyviä ja huonoja hetkiä, mutta ne opettavat tekemään meistä parempia ihmisiä ja ohjaamaan käytöstämme kanssaihmistemme parissa. Huomionarvoistahan vaan on, että elämä ja tekeminen pysyy tässä ja nyt ja emme ala piehtaroimaan mennessä ja haaveissamme. Muistot ovat tärkeä osa elämää, mutta ne eivät ole elämä. Mikään ei voi korvata tekemistä ja tarttumista edessä odottavaan hetkeen ja siihen mitä tässä ja nyt koemme.

        Nostetaan malja muistoillemme ja eletään jokaista päivää sille kuuluvalla kunnioituksella. Annetaan tunteiden olla osana jokapäiväistä "viiniä ja leipää" ja olkaamme kiitollisia, että meillä on jokaisena päivä mahdollisuus rakastaa ja tuottaa muistoja, jotka kannattelevat meitä elämän vasta- ja myötätuulissa. Minusta me ihmiset vaan olemme liian kiireellisiä ja teknillisiä, paljon enemmän pitäisi käyttää aikaa ihmiseen, tunteisiin, koskettamiseen ja sen kokonaisvaltaisen perusonnellisuuden luomiseen. Toimeentulo ja omistautuminen ovat toki tärkeitä, mutta kokonaisuus on enemmänkin pallo, eikä pelkkä pieni sektori sen kehällä. Tuo mitä sanot, että pysähtyy ja miettii aina välillä hetken, on hyvä ohjenuora jokaiselle meistä saada palloa kokonaisemmaksi.

        Kiitos sinulle Marian sisko ja hyvää päivänjatkoa.


    • Marian..sisko

      Nuorena (ja niin viattomana) olin sitä mieltä, etten koskaan tulisi katumaan mitään mitä olin tehnyt. Nyt vanhana (ja viisaana?!) olen katunut monia hetkiä elämässäni. Niistä hetkistä jääneet muistot eivät aina ole niin miellyttäviä tai perusmielihyvää tuottavia generaattoreita niin kuin sanoit. Menneisyydessäni on paljon sellaista, mikä välillä nousee tietoisuuteen muistojen syvyyksistä kuristaen kurkkua ja ahdistaen sydäntä. Väistämättä tulee mieleen joudunko siitä kaikesta vielä jonakin päivänä tuomiolle.
      Näitä ikäviäkin muistoja kuitenkin tarvitaan, koska ilman surua emme tietäisi mitä on ilo. Tarvitsemme vastakohtia, jotta erottaisimme sen, mikä on elämän onnellisuuden kannalta oleellista. Sen, mihin kannattaa pyrkiä tullakseen hyväksi ihmiseksi. Millainen on hyvä ihminen, on sitten taas ihan uusi asia pohdittavaksi. Onko tuo hyvyys riippuvainen jokaisen lähtökohdista tai siitä kontekstista, jossa elämme.
      Onko ihminen sitten niin kiireinen, ettei ehdi koskettaa ja huomioida toisen tunteita. Vai vältteleekö hän tietoisesti niiden kohtaamista. Onhan selvää, että tunteiden tunnistaminen koetaan usein aikaavievänä ja kyllästyttävänäkin tehtävänä. Välinpitämättömyys - tuo tunteista kauhistuttavin - leimaa tämän hetken ihmisiä.
      Kaikesta huolimatta minä nostan kanssasi maljan muistoille, skool :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe