Varoitus: Meltwater on "laillinen" kusetus

Meltwater_huijaa

Älkää ikinä ostako mitään Meltwaterin palveluita.

Minulle soitettiin yli vuosi sitten ja käytännössä sinnikkäällä pommituksella pakkomyytiin seurantapalvelu "kokeiluun" vuodeksi. Myyjä puhui ummet ja lammet palvelun hyödyistä ja antoi ymmärtää asioita, jotka myöhemmin osoittautuivat valheiksi. Pitkin vuotta minulle soiteltiin useaan otteeseen ja koitettiin myydä lisäpalveluita, johon aina totesin, ettemme tarvitse mitään lisää, kun nykyisestäkään ei ole mitään hyötyä ollut.

Yrityksellä on naurettava 60 pvä irtisanomisaika, eli tilaus pitää muistaa irtisanoa 60 pvä ennen sopimuskauden päättymistä tai sopimus jatkuu automaattisesti vuodeksi eteenpäin. Tämä irtisanomispykälä on mainittu epäselvästi ja kiertäen ilmaistuna kärpäsenpaskan kokoisilla kirjaimilla pitkän ja vaikeaselkoisen sopimusdokumentin huomaamattomassa kohdassa. Minulle ei koskaan mainittu tästä irtisanomisajasta, ja puhe oli vain palvelun "kokeilemisesta" vuoden ajan. Normaalisti kuulemma irtisanomisasia käydään asiakkaan kanssa tarkkaan läpi ja myyjä jopa kehottaa laittamaan kalenteriin merkinnän irtisanomisajasta, ettei asia vain pääse asiakkaalta unohtumaan. No, myönsivät itsekin, että näin ei minun kanssani tehty.

Meltwater lopetti palveluun kuuluvien päiväraporttien lähettämisen syksyllä joten oletin, että sopimuksen mukainen "vuoden kokeilu" on ilmeisesti päättynyt. Noin kuukausi tämän jälkeen minulle soitettiin muilla asioilla Meltwaterilta, ja mainitsin, että niin, palveluhan on päättynyt. Tässä kohtaa selvisi, että raporttien lähettämisen loppuminen oli johtunut heidän järjestelmävirheestään, ja että palvelu olisi pitänyt perua kirjallisesti itse. Vaikka vanha sopimuskausi oli vielä päällä ja sen päättymiseen oli lähes kuukausi aikaa, en saanut enää perua sopimusta. Että sellainen "kokeilu".

Asiasta on käyty kiivasta keskustelua ja sain huomata, että Meltwater on täysin joustamaton yritys, joka ei välitä pätkääkään siitä, onko heidän palveluistaan minkäänlaista hyötyä asiakkaalle. Törkeä rahat pois meininki ja omista sopimuksista pidetään kynsin hampain kiinni, vaikka sopimus olisi irtisanottu ennen sopimuskauden päättymistä, palvelu on alunperinkin myyty virheellisesti valheellisilla argumenteilla, asiakas on ilmaissut useasti ettei palvelusta ole hyötyä ja yrityksen toimintatapoihin kuuluvia sopimuksen oleellisten kohtien (esim pöyristyttävä 60 pvä irtisanomisaika) läpikäymistä ei ole tehty. Ainoa mikä heille merkkaa on nimeni sopimuksessa.

Välttäkää kyseistä huijausfirmaa ja levittäkää sanaa.

27

5150

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jarlaxle_KTM

   uu tätä firmaa kannattaa varoa. Peruspuhelinmyynti firma. Rekrytoivat vaa kuuliaisia lampaita tähän firmaan töihin. Pääsee tekemään normi puhmyyntityötä mut sillä hyvin kaukaisella idealla, että joskus vois olla jotain muutakin. Kaveri teki tääl melkee vuoden hommia ja totes lopulta tulleensa lähinnä vaa kusetetuksi. Rekrytoinnissa karsivat pois kaikki yrittäjähenkiset ja sellaiset jotka kykenee ajattelee enempi. Taitavaa markkinointia firmalta saada motivoituneita lampaita töihin.

  • pettynyt_Meltwateriin

   Sama tapahtumassa minulle. Onko joku onnistunut nevottelemaan näitten kanssa?

   • minulle_soitettiin_haloo

    Ihan oikein sinulle ja muille puhelinmyyjäuskovaisille.


  • Kokemusta_on

   Meltwaterin palvelimet sijaitsevat Englannissa, jo senkin takia heidän palveluita kannattaa välttää. Kotimaiset toimivat nopeammin ja kuuluvat suomalaisen lainsäädännön piiriin.

  • SMELLWATER

   En suosittele palvelua kenellekään.

  • Virmayritys

   En tiedä, mutta me olemme saaneet useammam hyvän liidin tuolla palvelulla. Itse ehkä vähän muuttaisin raportin ja käyttiksen yksityiskohtia, mutta näilläkin pärjää.

   En toki ole törmännyt tuohon asiaan että pitäisi lopettaa palvelu, joten siitä ei ole kokemusta.

  • Onneksi_ei_mukana

   Perävaloihin turha tuijottaa - tieto mitä tulee raportteihin on vanhentunutta -> käyttökelvotonta. Samat asiat löydät vaikka googlella ja metahakukoneilla yms ja ilmaiseksi. Asiallista käytöstä toivoisin...

  • startupyrittäjä

   Sama kokemus myös vuodelta 2017-2018. Aivan susisurkea palvelu ja laillisesti huijaavat noilla palvelun irtisanomisehdoillansa. Välttäkää!

  • meltwateronbisnes

   Minulle kävi samalla lailla matonvaihto firman kanssa. 3 vuotinen sopimus pitää irtisanoa 3 kk ennen sopimuksen päättymistä ja jos sen missaa, niin maksaa taas 3 vuotta lisää. Irtisanoin sopparin s-postina ja eivät edes vastanneet siihen. Nyt yritän neuvotella jotain sopua.

   Jos sopiminen ei onnistu niin saapi firma mainosta seuraavan 3 vuoden ajan netissä.
   Aloittajalle tiedoksi haulla, Meltwater-kokemuksia, tämä ketju tulee ensimmäisellä sivulla ensimmäisenä meltwater in omien sivujen jälkeen> Google on pienen ihmisen ystävä

  • Pikkisliina

   SUrkea firma. En tiennyt mistään jatkuvasta tilauksesta. Nyt odottaa täysin turha seuraavat 12kk sekä 3200€+alv lasku. Todella vihainen.

  • Sama-täällä

   "Jotta uusiminen olisi mahdollisimman helppoa asiakkaille tämä sopimus uusiutuu automaattisesti. Mikäli Asiakas ei irtisano seuraavaa kautta vähintään 60 päivää ennen voimassaolevan kauden loppumista, sopimus uusiutuu automaattisesti saman pituiseksi ajanjaksoksi, voimassa olevalla vakiohinnalla. Mikäli Meltwater ei ole saanut kirjallista irtisanomista vähintään 60 päivää ennen kauden päättymistä, Asiakas hyväksyy tilauksen uusinnan."

   On kyllä harvinaisen paskaa palvelua. Asiakaskokemus erittäin kaukana hyvästä.

  • Anonyymi

   Kiitos kommenteista, tämä on hyvä tietää kun harkitsin firmaan työllistymistä. Onko kellään tuoreempia kokemuksia, asiakkailla tai työntekijöillä?

   • Anonyymi

    Porukka vaihtuu 6-12kk välein, kertoo varmaan jotain.


  • Anonyymi

   Älkääs nyt morkatko tällaista firmaa, jolla on jatkuvasti useita työpaikkoja aj uramahdollisuuksia avoinna ja tarjolla.

   "Haasta itseäsi - hae Meltwaterille.
   Pääset työskentelemään Suomen tunnetuimpien brändien ja
   yritysten parissa ensimmäisestä päivästä lähtien. Autat yrityksiä
   kehittymään ulkoisen tiedon hyödyntämisessä ja digitaalisessa
   viestinnässä Meltwaterin kehittämillä sovelluksilla. "
   https://www.meltwater.com/fi/about/ura/

  • Anonyymi

   Onhan se nyt väärin antaa tyhmien pitää rahansa. Helpot pitää aina ottaa talteen.

  • Anonyymi

   Kävin työhaastattelussa ja totesin itse, että en tällaiseen firmaan mene töihin. Myyjäystävieni kanssa on naureskeltu epäammattimaisuutta, jota haastattelussa ilmeni. En kyllä missään nimessä voi kenellekään suositella tätä firmaa. Palkkausmalli ja muut prosessit myös erittäin kieroutuneen oloisia. Jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä asioista toki, mutta sanoisin että pysykää kaukana.

  • Anonyymi

   Jäi itsellekin kyllä vähän epäammattimainen kuva firmasta haastattelun perusteella. Haastattelussa tuli ilmi myyntityön agressiivisuus ja tuputtaminen. Voi näillä tietysti pikavoittoja saada, mutta mielestäni eettisyyteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota Tukisi varmasti brändiarvoa näin sosiaalisen median aikana.

  • Anonyymi

   Ei kannata ottaa täältä mitään- vaikea päästä irti . Älä tee samaa virhettä ,kuin me tehtiin!

   Alkuperäiset myyjät on jo vaihtunut- ei kukaan asiallinen tyyppi kestä tällaista työpaikkaa.

  • Anonyymi

   Yrittäjätkin ovat vain ihmisiä, mutta ikävän usein, helposti höynäytettäviä.
   Jos katsot tarvitsevasi jotain palvelua, etsi sopiva palveluntarjoaja ja tilaa palvelu. Tällainen suoramyynti yrittäjille johtaa vain itkuun ja parkuu. Syyllinen löytyy peilistä, toivottavasti opitte edes yhdestä kerrasta, yleensä ette.

  • Anonyymi

   Suosittelen kiertämään yrityksen asiakkaana kaukaa!! Älkää vaan menkö lankaan! Puhuvat asiakkuusvastuullisista, tuesta ja muusta mutta myyjä häviää välittömästi.

   Järjestelmässä on bugeja ja asiakaspalvelu sontaa.

   Mitä tulee irtisanomisaikaan ja sopimusehtoihin niin ne on tehty niin asiakasta vastaan. Tämän firman liiketoiminta ei perustu asiakkaan saamaan hyötyyn ja siitä maksettavaan korvaukseen vaan asiakkaan huijaamiseen ja pelkkään myyntiin hinnalla millä hyvänsä.

   Kiertäkää kaukaa. Huijarifirma jota johdetaan jenkeistä.

  • Anonyymi

   Eijjeijei, tämä firma kannattaa kiertää kaukaaa. Myyntitoiminta on todella agressiivista. Rekrytoinnissa myös parannettavaa.

  • Anonyymi

   Komppaan aloitusta. ÄLKÄÄ ostako täältä mitään, irtisanominen on haastavaa ja maksut rullaa pitkään. Nykyään löytyy paljon edullisempia palveluntarjoajia.

  • Anonyymi

   Täältä myös huonoja kokemuksia. Tuo, että sopimustekstiin on käytännössä piilotettu tieto, että sopimus pitää irtisanoa 60 pv ennen sopimuskauden päättymistä tai muuten joutuu jatkamaan seuraavankin vuoden, tuntuu suoranaiselta huijaukselta. Eikä auta, vaikka asiasta yrittää reklamoida. Kertoo jotain yrityksestä. Lisäksi palvelut ovat niin palikkatasoa, että vähääkään alasta ymmärtävä ymmärtää, ettei palveluista ole sanottavaa hyötyä. Kannattaa kiertää kaukaa tämä yritys nyt ja jatkossa. Eli täysin samaa mieltä aloittajan kanssa.

   • Anonyymi

    Sama vääntö tuli taannoin käytyä peruutuksen kanssa. Neuvottelujen jonkinlaisesta kompromissista (esim. 2 v. sopimuskauden keston puolittaminen) osoittauduttua turhiksi, irtisanominen tehtiin varmuuden vuoksi kesken sopimuskautta, vaikka ehtojen mukaisesti palvelun käyttöoikeus päättyi samalla hetkellä, laskutuksen jatkuessa kuitenkin aina sopimuksen loppuun saakka.

    Terveisiä vaan MW:n yhteyshenkilöille ja onnea urallenne jatkossa - jäitte aika vahvasti mieleen tämän episodin ansiosta


  • Anonyymi

   Hyvä firma ja globaalisti paras työkalu mediaseurantaan sekä tiedottamiseen. Jotkut myyjät vain unohtaa kertoa 60pv irtisanomisesta ja se aiheuttaa ikäviä tilanteita. Samat ehdot on kaikissa muissakin SaaS palveluissa Suomessa, aina alkaen F-Securesta ja muissa ohjelmistoyhtiöissä...

   • Anonyymi

    Moikka Meltwater Finland!


  • Anonyymi

   Sama meno jatkuu 2022... :(

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   209
   4565
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   181
   3363
  3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   3337
  4. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

   Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
   Hyrynsalmi
   56
   2237
  5. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   2058
  6. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   138
   1611
  7. Joko kadonnut?

   Onko löytynyt jo?
   Hyrynsalmi
   12
   1545
  8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   1410
  9. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   57
   1355
  10. Oho! Esko Eerikäinen pisti deitti-ilmoituksen someen - Martina Aitolehden ex on valmis rakkauteen

   Esko Eerikäinen erosi aikansa kohujulkkiksesta Martina Aitolehdestä reilu kymmenen vuotta sitten. Ero jätti rajut arvet. Nyt Esko on valmis rakkaute
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1012
  Aihe