Varoitus: Meltwater on "laillinen" kusetus

Meltwater_huijaa

Älkää ikinä ostako mitään Meltwaterin palveluita.

Minulle soitettiin yli vuosi sitten ja käytännössä sinnikkäällä pommituksella pakkomyytiin seurantapalvelu "kokeiluun" vuodeksi. Myyjä puhui ummet ja lammet palvelun hyödyistä ja antoi ymmärtää asioita, jotka myöhemmin osoittautuivat valheiksi. Pitkin vuotta minulle soiteltiin useaan otteeseen ja koitettiin myydä lisäpalveluita, johon aina totesin, ettemme tarvitse mitään lisää, kun nykyisestäkään ei ole mitään hyötyä ollut.

Yrityksellä on naurettava 60 pvä irtisanomisaika, eli tilaus pitää muistaa irtisanoa 60 pvä ennen sopimuskauden päättymistä tai sopimus jatkuu automaattisesti vuodeksi eteenpäin. Tämä irtisanomispykälä on mainittu epäselvästi ja kiertäen ilmaistuna kärpäsenpaskan kokoisilla kirjaimilla pitkän ja vaikeaselkoisen sopimusdokumentin huomaamattomassa kohdassa. Minulle ei koskaan mainittu tästä irtisanomisajasta, ja puhe oli vain palvelun "kokeilemisesta" vuoden ajan. Normaalisti kuulemma irtisanomisasia käydään asiakkaan kanssa tarkkaan läpi ja myyjä jopa kehottaa laittamaan kalenteriin merkinnän irtisanomisajasta, ettei asia vain pääse asiakkaalta unohtumaan. No, myönsivät itsekin, että näin ei minun kanssani tehty.

Meltwater lopetti palveluun kuuluvien päiväraporttien lähettämisen syksyllä joten oletin, että sopimuksen mukainen "vuoden kokeilu" on ilmeisesti päättynyt. Noin kuukausi tämän jälkeen minulle soitettiin muilla asioilla Meltwaterilta, ja mainitsin, että niin, palveluhan on päättynyt. Tässä kohtaa selvisi, että raporttien lähettämisen loppuminen oli johtunut heidän järjestelmävirheestään, ja että palvelu olisi pitänyt perua kirjallisesti itse. Vaikka vanha sopimuskausi oli vielä päällä ja sen päättymiseen oli lähes kuukausi aikaa, en saanut enää perua sopimusta. Että sellainen "kokeilu".

Asiasta on käyty kiivasta keskustelua ja sain huomata, että Meltwater on täysin joustamaton yritys, joka ei välitä pätkääkään siitä, onko heidän palveluistaan minkäänlaista hyötyä asiakkaalle. Törkeä rahat pois meininki ja omista sopimuksista pidetään kynsin hampain kiinni, vaikka sopimus olisi irtisanottu ennen sopimuskauden päättymistä, palvelu on alunperinkin myyty virheellisesti valheellisilla argumenteilla, asiakas on ilmaissut useasti ettei palvelusta ole hyötyä ja yrityksen toimintatapoihin kuuluvia sopimuksen oleellisten kohtien (esim pöyristyttävä 60 pvä irtisanomisaika) läpikäymistä ei ole tehty. Ainoa mikä heille merkkaa on nimeni sopimuksessa.

Välttäkää kyseistä huijausfirmaa ja levittäkää sanaa.

31

8276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarlaxle_KTM

      uu tätä firmaa kannattaa varoa. Peruspuhelinmyynti firma. Rekrytoivat vaa kuuliaisia lampaita tähän firmaan töihin. Pääsee tekemään normi puhmyyntityötä mut sillä hyvin kaukaisella idealla, että joskus vois olla jotain muutakin. Kaveri teki tääl melkee vuoden hommia ja totes lopulta tulleensa lähinnä vaa kusetetuksi. Rekrytoinnissa karsivat pois kaikki yrittäjähenkiset ja sellaiset jotka kykenee ajattelee enempi. Taitavaa markkinointia firmalta saada motivoituneita lampaita töihin.

    • pettynyt_Meltwateriin

      Sama tapahtumassa minulle. Onko joku onnistunut nevottelemaan näitten kanssa?

      • minulle_soitettiin_haloo

        Ihan oikein sinulle ja muille puhelinmyyjäuskovaisille.


    • Kokemusta_on

      Meltwaterin palvelimet sijaitsevat Englannissa, jo senkin takia heidän palveluita kannattaa välttää. Kotimaiset toimivat nopeammin ja kuuluvat suomalaisen lainsäädännön piiriin.

    • SMELLWATER

      En suosittele palvelua kenellekään.

    • Virmayritys

      En tiedä, mutta me olemme saaneet useammam hyvän liidin tuolla palvelulla. Itse ehkä vähän muuttaisin raportin ja käyttiksen yksityiskohtia, mutta näilläkin pärjää.

      En toki ole törmännyt tuohon asiaan että pitäisi lopettaa palvelu, joten siitä ei ole kokemusta.

    • Onneksi_ei_mukana

      Perävaloihin turha tuijottaa - tieto mitä tulee raportteihin on vanhentunutta -> käyttökelvotonta. Samat asiat löydät vaikka googlella ja metahakukoneilla yms ja ilmaiseksi. Asiallista käytöstä toivoisin...

    • startupyrittäjä

      Sama kokemus myös vuodelta 2017-2018. Aivan susisurkea palvelu ja laillisesti huijaavat noilla palvelun irtisanomisehdoillansa. Välttäkää!

    • meltwateronbisnes

      Minulle kävi samalla lailla matonvaihto firman kanssa. 3 vuotinen sopimus pitää irtisanoa 3 kk ennen sopimuksen päättymistä ja jos sen missaa, niin maksaa taas 3 vuotta lisää. Irtisanoin sopparin s-postina ja eivät edes vastanneet siihen. Nyt yritän neuvotella jotain sopua.

      Jos sopiminen ei onnistu niin saapi firma mainosta seuraavan 3 vuoden ajan netissä.
      Aloittajalle tiedoksi haulla, Meltwater-kokemuksia, tämä ketju tulee ensimmäisellä sivulla ensimmäisenä meltwater in omien sivujen jälkeen> Google on pienen ihmisen ystävä

    • Pikkisliina

      SUrkea firma. En tiennyt mistään jatkuvasta tilauksesta. Nyt odottaa täysin turha seuraavat 12kk sekä 3200€ alv lasku. Todella vihainen.

    • Sama-täällä

      "Jotta uusiminen olisi mahdollisimman helppoa asiakkaille tämä sopimus uusiutuu automaattisesti. Mikäli Asiakas ei irtisano seuraavaa kautta vähintään 60 päivää ennen voimassaolevan kauden loppumista, sopimus uusiutuu automaattisesti saman pituiseksi ajanjaksoksi, voimassa olevalla vakiohinnalla. Mikäli Meltwater ei ole saanut kirjallista irtisanomista vähintään 60 päivää ennen kauden päättymistä, Asiakas hyväksyy tilauksen uusinnan."

      On kyllä harvinaisen paskaa palvelua. Asiakaskokemus erittäin kaukana hyvästä.

    • Anonyymi

      Kiitos kommenteista, tämä on hyvä tietää kun harkitsin firmaan työllistymistä. Onko kellään tuoreempia kokemuksia, asiakkailla tai työntekijöillä?

      • Anonyymi

        Porukka vaihtuu 6-12kk välein, kertoo varmaan jotain.


    • Anonyymi

      Älkääs nyt morkatko tällaista firmaa, jolla on jatkuvasti useita työpaikkoja aj uramahdollisuuksia avoinna ja tarjolla.

      "Haasta itseäsi - hae Meltwaterille.
      Pääset työskentelemään Suomen tunnetuimpien brändien ja
      yritysten parissa ensimmäisestä päivästä lähtien. Autat yrityksiä
      kehittymään ulkoisen tiedon hyödyntämisessä ja digitaalisessa
      viestinnässä Meltwaterin kehittämillä sovelluksilla. "
      https://www.meltwater.com/fi/about/ura/

    • Anonyymi

      Onhan se nyt väärin antaa tyhmien pitää rahansa. Helpot pitää aina ottaa talteen.

    • Anonyymi

      Kävin työhaastattelussa ja totesin itse, että en tällaiseen firmaan mene töihin. Myyjäystävieni kanssa on naureskeltu epäammattimaisuutta, jota haastattelussa ilmeni. En kyllä missään nimessä voi kenellekään suositella tätä firmaa. Palkkausmalli ja muut prosessit myös erittäin kieroutuneen oloisia. Jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä asioista toki, mutta sanoisin että pysykää kaukana.

    • Anonyymi

      Jäi itsellekin kyllä vähän epäammattimainen kuva firmasta haastattelun perusteella. Haastattelussa tuli ilmi myyntityön agressiivisuus ja tuputtaminen. Voi näillä tietysti pikavoittoja saada, mutta mielestäni eettisyyteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota Tukisi varmasti brändiarvoa näin sosiaalisen median aikana.

    • Anonyymi

      Ei kannata ottaa täältä mitään- vaikea päästä irti . Älä tee samaa virhettä ,kuin me tehtiin!

      Alkuperäiset myyjät on jo vaihtunut- ei kukaan asiallinen tyyppi kestä tällaista työpaikkaa.

    • Anonyymi

      Yrittäjätkin ovat vain ihmisiä, mutta ikävän usein, helposti höynäytettäviä.
      Jos katsot tarvitsevasi jotain palvelua, etsi sopiva palveluntarjoaja ja tilaa palvelu. Tällainen suoramyynti yrittäjille johtaa vain itkuun ja parkuu. Syyllinen löytyy peilistä, toivottavasti opitte edes yhdestä kerrasta, yleensä ette.

    • Anonyymi

      Suosittelen kiertämään yrityksen asiakkaana kaukaa!! Älkää vaan menkö lankaan! Puhuvat asiakkuusvastuullisista, tuesta ja muusta mutta myyjä häviää välittömästi.

      Järjestelmässä on bugeja ja asiakaspalvelu sontaa.

      Mitä tulee irtisanomisaikaan ja sopimusehtoihin niin ne on tehty niin asiakasta vastaan. Tämän firman liiketoiminta ei perustu asiakkaan saamaan hyötyyn ja siitä maksettavaan korvaukseen vaan asiakkaan huijaamiseen ja pelkkään myyntiin hinnalla millä hyvänsä.

      Kiertäkää kaukaa. Huijarifirma jota johdetaan jenkeistä.

    • Anonyymi

      Eijjeijei, tämä firma kannattaa kiertää kaukaaa. Myyntitoiminta on todella agressiivista. Rekrytoinnissa myös parannettavaa.

    • Anonyymi

      Komppaan aloitusta. ÄLKÄÄ ostako täältä mitään, irtisanominen on haastavaa ja maksut rullaa pitkään. Nykyään löytyy paljon edullisempia palveluntarjoajia.

    • Anonyymi

      Täältä myös huonoja kokemuksia. Tuo, että sopimustekstiin on käytännössä piilotettu tieto, että sopimus pitää irtisanoa 60 pv ennen sopimuskauden päättymistä tai muuten joutuu jatkamaan seuraavankin vuoden, tuntuu suoranaiselta huijaukselta. Eikä auta, vaikka asiasta yrittää reklamoida. Kertoo jotain yrityksestä. Lisäksi palvelut ovat niin palikkatasoa, että vähääkään alasta ymmärtävä ymmärtää, ettei palveluista ole sanottavaa hyötyä. Kannattaa kiertää kaukaa tämä yritys nyt ja jatkossa. Eli täysin samaa mieltä aloittajan kanssa.

      • Anonyymi

        Sama vääntö tuli taannoin käytyä peruutuksen kanssa. Neuvottelujen jonkinlaisesta kompromissista (esim. 2 v. sopimuskauden keston puolittaminen) osoittauduttua turhiksi, irtisanominen tehtiin varmuuden vuoksi kesken sopimuskautta, vaikka ehtojen mukaisesti palvelun käyttöoikeus päättyi samalla hetkellä, laskutuksen jatkuessa kuitenkin aina sopimuksen loppuun saakka.

        Terveisiä vaan MW:n yhteyshenkilöille ja onnea urallenne jatkossa - jäitte aika vahvasti mieleen tämän episodin ansiosta


    • Anonyymi

      Hyvä firma ja globaalisti paras työkalu mediaseurantaan sekä tiedottamiseen. Jotkut myyjät vain unohtaa kertoa 60pv irtisanomisesta ja se aiheuttaa ikäviä tilanteita. Samat ehdot on kaikissa muissakin SaaS palveluissa Suomessa, aina alkaen F-Securesta ja muissa ohjelmistoyhtiöissä...

      • Anonyymi

        Moikka Meltwater Finland!


    • Anonyymi

      Sama meno jatkuu 2022... :(

      • Anonyymi

        Kyllä! Näköjään ihan systemaattista huijausta ollut jo kuusi vuotta. Tämä on heidän toimintamallinsa ilmeisesti.


    • Anonyymi

      Eipä ihme

    • Anonyymi

      Hieno yritys! Samat toimintamallit jatkuvat vieläkin vuonna 2023, joten kyseisen palveluntuottajan liiketoimintamalli perustuu käytännössä muiden yritysten huijaamiseen.

      Tämän kokemuksen jälkeen yrityksen arvot näyttävät lähinnä surkuhupaisilta:
      - "Hauskaa: Uskomme, että menestyäksemme hyvin, meidän on nautittava siitä, mitä teemme päivittäin."
      - "Kunnioitus: Sillä on merkitystä, miten yritys tai yksilö menestyy. Me uskomme siihen, että menestys tulee oikeanlaisten toimenpiteiden kautta."

      Surullinen tapaus kaiken kaikkiaan. Toivottavasti moni heidän nykyinen sekä tuleva asiakas löytää tämän ketjun.

    • Anonyymi

      Kusettaminen jatkuu myös 2024. Hieno firma!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe