Lamictal ja keppra paikallisalkusen epin hoidossa

Epileptikko1234555

Moikka. Mulle alotettiin tällanen lääkeyhdistelmä paikallisalkuisen epilepsian hoitoon ja sairaus on vielä alkutekijöissään mutta ei mitenkään erityisesti elämää rajoittava. Onko muita joilla tämä yhd lääkehoito,miten toiminut? Minulle sanottiin keppran olevan tosi tehokas ja jos se ei toimi joudutaan tehdä raju kallonsisäisen eeg,mikä itseä hieman hämmentää kun saan vain pieniä kohtauksia jotka tuskin kukaan huomaa.
Kohtaukseni ovat pääsääntöisesti huimauksella joka on ikäänkuin pään"sisällä" ja siitä etenee jähmettymiseksi jolloin en pysty vastata ja olen hetken omissa maailmoissani. Olen myös vihdoin tajunneet mitä jo lapsuudessa alkaneet ennakkotuntemukset ovat olleet kun tämä sairaus todettiin ja kun olen lukenut muiden kokemuksia. Olen mm tuntenut että elämä sujahtaa pikakelauksella ohi tai että olen "väärässä paikassa" tai paikassa "jonne en kuulu" ja hetken päästä tunnistanut kyllä sen olevan vain tuntemus. Tätä jatkui o h i alakoulun ja se jäi hetkeksi pois. Sitten aloin saamaan jo perhe elämän aloittaneena ihmeellisiä ja ahdistavia kohtauksia joissa ymmärrys ja tietoosuus heikkeni. Luulin ooevan stressiä koska kohtauksissa oli jotain samaa kuin vaikkapa ahdistus ja paniikki tai pyörtymis kohtauksen aikana,vaikka näistä en ole varsinaisesti mitään kunnolla kokenutkaan mutta siltä ne tuntui ja eeg paljasti epänormaalin markkeerin. Kiitos jos jaatte kokemuksianne. Nyt olen pitänytlääkärin pyynnöatä kohtauskalenteria ja todennut kohtausten tulevan noin 5-8pv välein säännöllisesti. Lääkkeet ovat huomattavasti vähentäneet koht koska näitä ihmejuttuja tuli aikaisemmin mobtak i n päivässä. En tiedä olenko joku outolintu koska en kouristele ja onko tämä edes hyvä idea syödä vahvoja lääkkeitä tähän kun en ole 25vuotisen elämäni aikana kuin buranaa syönyt.. sellasta!!

5

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lintunenmyös

      Kuulostaa tutulle. Luultavasti sulla ohimolohko epi?

      Oireesi ovat ns.auroja, mikä ennakoi isoa kohtausta... Tämä aura liittyy yleensä ohimoon ja ovat yleisempiä entä isot kohtaukset. Joskus kuiteski purkaus ei lopu auran aikana vaan etenee sit isoksi kohtaukseksi. Et siis ole outolintu :)

      Kannattaa lukea axia sivuilta tietoa. Epilepsiaa on montaa sorttia. Ei tarkoita pelkkää tajuttomuutta.

      • tamantopikinaloittanut

        Kiitos vastauksesta näin arvelinkin asian olevan. Parempi siis ottaa lääkkeet vaikka toistaiseksi vain yhden kerran eeg kokeessa kohtaukseni on muuttunut yleistyneeksi(?) Eli kädet kouristelivat ja jalat vispasivat. Se meni minuutissa ohi enkä voinut puhua. Mutta tämä lääkeyhdistelmä tuntuisi toimivan.


      • lintunenmyös

        Ehdottomasti pitää ottaa säännöllisesti. Vaikka kohtauksia ei tulis niin ei saa jättää ottamatta, tai ottaa satunnaisesti. Ne ovat estolääkkeitä, joten jos ei ota niin voi tulla kohtaus.
        Lääkkeen tehon/haittavaikutukset näkee vasta viikkojen kuluttua, kun lääke on tasaantunut. Normaalia et oireita/auroja saattaa vielä tulla kun lääke on melko vasta aloitettu.
        Olen syönyt kumpaakin mitkä myös sinulla nyt on.


      • epilwptikko1234555

        Joo, näimpä se varmasti on. Saanko vielä kysyä mitkä nuo axia sivut on? En löytänyt ko. Sivuja :) lähinnä liiton sivuilta ja googlesta olen jotain lukenut. Kyllä purkaus näyttäisi olevan ohimolohkon etuosassa, vielä piti lisätä.


    • lintunenmyös

      Kirjoitusvirhehän siihen on tullut. Tarkoitin siis asia sivuja, eli juuri noita mitä ilmeisesti oot jo katsonut. Virallisia terveys sivuja, joissa on tietoa.

      Monesti eivät sairaalassa anne sen tarkempia tietoja tai opastusta sairaudesta vaan joutuu otse etsiin. Nykyaikana se on helppoa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2870
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1860
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1300
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe