Planeetta puhuttaa tiedemaailmaa

Joku Hegel kuuluu kuitenkin todistaneen että planeettoja ei voi olla enempää kuin seitsemän (ja silloinen Preussi taisi olla paras yhteiskunta mitä kukaan voisi kuvitella).

http://yle.fi/uutiset/aurinkokunnan_planeettaloyto_kuohuttaa_tiedemaailmaa__suomalaistutkija_sopii_kasityksiin_aurinkokunnan_synnysta/8613204

12

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utti

      Tuo lienee tämän hetken toiseksi kiinnostavin tähtitieteellinen aihe. Ykkösmysteeri on kuitenkin KIC 8462852 (aka Tabby's Star).

      Noihin kun lisätään LIGOn ehkä havaitsemat gravitaatioaallot ja LHC:n mahdollisesti havaitsema uusi hiukkanen, niin tästä voi tulla ihan mielenkiintoinen vuosi tiederintamalla :).

      • Astronomit ovat kyllä viisaita - tietävät kaikkien tähtien nimet.


      • viisait-oli-miehet
        naapurin.kissa kirjoitti:

        Astronomit ovat kyllä viisaita - tietävät kaikkien tähtien nimet.

        Kyl mar Aatamiki viisas mies oli. Pystys antama kaikkil elukoil nime, mitä vaa vastan tuli. Mist helkutist se älys, et sittisontiaise nimi on just sittisontiaine? Eik joku siivetö kärpäne?


      • utti
        naapurin.kissa kirjoitti:

        Astronomit ovat kyllä viisaita - tietävät kaikkien tähtien nimet.

        "Astronomit ovat kyllä viisaita - tietävät kaikkien tähtien nimet."

        Parhaassa tapauksessa tuosta tähdestä tulee kaikkien aikojen uutinen ja jokainen tietää sen nimen... Mutta vielä tuskin kannattaa liikaa innostua ja se paras tapaus on kuitenkin epätodennäköinen.


    • ergerg

      Mitenhän Hegel sellaisen päätteli...

    • Fiksu._-_.Kreationisti

      Ennustan Raamattuun perustuen, ettei uusia sivilisaatioita löydy. Jumala on luonut universumit tarkkaan ad hoc tiettyä tarkoitusta varten. Raamatusta löytyy maininta toisesta ihmissuvusta, mutta siellä sanotaan myös että maa(tämä planeetta) luotiin ensiksi ja sen jälkeen koko muu universumi nimenomaan maailmallemme päivämääriä ja aikoja osoittamaan.

      Olisi hankala kuvitella että olisi olemassa universumi jota ei olisi luotu samalla periaatteella kuin tätä, jos ottaa huomioon sen miten integraatiomainen osa tähtien ja planeettojen olemassaolo oli Jumalan koko suunnitelmaa vuodenaikojen ja hetkien osoittamisen kannalta.

      Ja olihan tuosta taas viime aikoina jotain juttuakin, että kuulemma eläisimme muliversumissa. Se sopisi täydellisesti yhteen Raamatullisen maailmankuvan kanssa ja tarjoaisi vahvistuksia omille ennusteilleni jota olen tämän maailmankuvan ja muiden havaintojen pohjalta tehnyt.

      • Ennustan olemassaoleviin havaintoihin ja yksinkertaiseen päättelyn nojautuen että elämä maailmankaikkeudessa, elämä maan ulkopuolella, ei ole poikkeava ilmiö, elämää on siellä missä se on mahdollista. Elämän syntyminen, kehittyminen nykyiseen tilanteesene maapallola on johtanut verrattain vaiherikas ja ennustamaton ketju luonnonilmiöitä ja planetaarisia tuhoja. Lisäksi havainto siitä että planeetta kiertämässä tähteä ei ole mitenkään poikkeavaa, lisäksi elämä, jopa kehittynyt sellainen, lienee olevan mahdollista syntyvän jättiläisplaneetan kuuhun olosuhteiden niin salliessa. Elämän perusosaset, eli nestemäinen vesi ja hiili eivät ole harvinaisia aineita kosmoksessa. Vielä tämän lisäksi eksoelämä voi olla muodostunut toisista alkuaineista, perustuen vaihtoehtoiseen biokemiaan. Mutta miten faktat havainnot ja loogiset päätelmät olisivat uskovia ennenkää kiinnostanu


      • "Olisi hankala kuvitella että olisi olemassa universumi jota ei olisi luotu samalla periaatteella kuin tätä, jos ottaa huomioon sen miten integraatiomainen osa tähtien ja planeettojen olemassaolo oli Jumalan koko suunnitelmaa vuodenaikojen ja hetkien osoittamisen kannalta."

        Joko olet käsittänyt universumistamme edes sen verran, että Maa kiertää Aurinkoa eikä päinvastoin?

        "Ja olihan tuosta taas viime aikoina jotain juttuakin, että kuulemma eläisimme muliversumissa. Se sopisi täydellisesti yhteen Raamatullisen maailmankuvan kanssa ja tarjoaisi vahvistuksia omille ennusteilleni jota olen tämän maailmankuvan ja muiden havaintojen pohjalta tehnyt."

        Koska Raamattu on pitkän ajan kuluessa kirjoitettu kirja, siinä on erilaisia maailmankuvia, Vanhassa testamentissa esim. on litteän Maan maailmankuva, Uudessa testamentin kirjoittamisten aikaan Lähi-itään sen sijaan oli jo levinnyt kreaikkalaisten tekemät päätelmät Maan pallomaisuudesta.

        Mukavaa kuitenkin kuulla, että hyväksyt multiversumin miljardeine vuosineen.


    • Annetaan uudelle planeetalle nimi Ehkä.

      • IlkimyksenKirjakriitikko

        Tuo nimi esiintyi Arthur C. Clarken romaanissa Uhka avaruudesta. Neptunut, Pluto ja Persefone oli löydetty muiden planeettojen radoissa olevien epätäsmällisyyksien perusteella tjs.

        Scifi on lähes aina aikansa vanki. Tietokoneaika on kallista 2000-luvullakin, jos mainittua 1970-luvun kirjaa on uskominen. 1950-luvun scifissä ei osattu ennustaa että ensimmäinen kuumatka televisioitaisiin. 2400-luvulla ihmisen koko elämä mahtuu - Fred Hoylen romaanissa Los Angeles ei vastaa (1966) - reikäkortille.


      • IlkimyksenKirjakriitikko kirjoitti:

        Tuo nimi esiintyi Arthur C. Clarken romaanissa Uhka avaruudesta. Neptunut, Pluto ja Persefone oli löydetty muiden planeettojen radoissa olevien epätäsmällisyyksien perusteella tjs.

        Scifi on lähes aina aikansa vanki. Tietokoneaika on kallista 2000-luvullakin, jos mainittua 1970-luvun kirjaa on uskominen. 1950-luvun scifissä ei osattu ennustaa että ensimmäinen kuumatka televisioitaisiin. 2400-luvulla ihmisen koko elämä mahtuu - Fred Hoylen romaanissa Los Angeles ei vastaa (1966) - reikäkortille.

        Kätevä Fortranilla ohjattava v. 2004 mallinen koti-PC 50 v. aiemmin laaditun ennusteen mukaan.
        http://phumi168.com/wp-content/uploads/137204Worlds_First_PC.jpg


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1565
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      997
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      828
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe