Realistiset mahdollisuudet mm- ja olympiakultaan?

pokke

Millä kaikilla mailla on realistinen mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus tai olympiaturnaus?

10

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juan-Antonio.Fasel

      Venäjällä, joskus myös Kanadalla.

    • Niinsevainon

      Aika pienten piirien touhua lätkä on. 5-6 maata tulee mieĺeen, jotka voisivat voittaa.

      • hyvätilanne

        Mutta sehän aika paljon jos 5 - 6 maata voi voittaa. Jalkapallossa luku ei paljon suurempi ole vaikka harrastajamäärät ja mm karsintoihin osallistuvien joukkueiden määrä on moninkertainen jääkiekkoon verrattuna. Taitaa olla vain 8 maata jotka ovat onnistuneet jalkapallon maailmanmestaruuden voittamaan eikä nykyään ole oikein realistista että niitä potentiaalisia voittajia olisi kahdeksaa enepää, joten kiekon puolella tilanne on hyvä jos 5 - 6 maata voi voittaa.


      • Juan-Antonio.Fasel

        Jääkiekossa arvoturnauskultaa on viimeisten 20 vuoden aikana aikuisten tasolla voittanut 7 eri maata (Kanada, Venäjä, Suomi, Ruotsi, Tshekki, Slovakia, USA). Tämä on siis ihan tosiasia, ei pelkkä mahdollisuus.

        "Kenellä on realistiset mahdollisuudet kultaan" riippuu paljon ajanhetkestä, jota tarkastellaan, koska perinteistenkin maiden väliset voimasuhteet vaihtelevat. Esim. Tshekillä ja Slovakialla oli todella kovia joukkueita vuosituhannen vaihteessa, ja menestystä tuli, kun taas viime ajat on ollut hiukan hiljaisempaa.

        Lueteltujen maiden lisäksi Sveitsillä on viime vuosina alkanut olla mahdollisuudet hyvänä päivänä nousta varteenotettavaksi haastajaksi perinteisemmille jääkiekon suurmaille MM-kullasta taisteltaessa.

        Muutenkin laji elää, ja esimerkiksi useita tanskalaispelaajia on viime aikoina tehnyt läpimurron maailman huipulle NHL:ssä; se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi tällaisellakin maalla on koko ajan parempi pelaajatuotanto ja edellytykset menestyvän maajoukkueen kokoamiseen.


    • Niinsevainon

      Vertailu jalkapallon mm-kisoihin ei toimi: ne pidetään vain joka neljäs vuosi ja halkapallon olympiaturnaus on ymmärtääkseni nuorten turnaus.

      Jääkiekon mestaruudet jaetaan joka ainoa vuosi ja vieläpä olympiatalvina.

      • hyvinvoiverrata

        Vaikka jalkapallon MM-kisat pelattaisiin joka vuosi, niin muuttaisiko se tilannetta voittajien vaihtuvuuden suhteen miksikään? Tuskinpa suuresti... Ja voidaanhan aina laskea EM-kisat mukaan, niin sitten on arvokisat jo kahden vuoden välein - voittoon kykeneviä maita niissä silti aika vähän.

        Millainen tilanne on muiden palloilulajien kohdalla, missä on suurin vaihtuvuus? Onko jossain enemmän suurkisoja voittaneita maita 20 vuoden sisään kuin tuo jääkiekon seitsemän kappaletta?


      • Niinsevainon
        hyvinvoiverrata kirjoitti:

        Vaikka jalkapallon MM-kisat pelattaisiin joka vuosi, niin muuttaisiko se tilannetta voittajien vaihtuvuuden suhteen miksikään? Tuskinpa suuresti... Ja voidaanhan aina laskea EM-kisat mukaan, niin sitten on arvokisat jo kahden vuoden välein - voittoon kykeneviä maita niissä silti aika vähän.

        Millainen tilanne on muiden palloilulajien kohdalla, missä on suurin vaihtuvuus? Onko jossain enemmän suurkisoja voittaneita maita 20 vuoden sisään kuin tuo jääkiekon seitsemän kappaletta?

        Olet oikeassa. Pienten piirien juttuja nuo joukkuelajit. Mestaruudet menevät jakoon aina samojen kesken.


      • hyvinvoiverrata

        ...Ja yksilölajeissa usein vielä pienempien maajoukkojen kesken, vai?

        Mielestäni nykyään suosittu asenteellinen ja tarkoitushakuinen lajinokittelu on ylipäätään melko idioottimaista. Se kertoo vain puhujista itsestään, ei yleensä mitään urheilukulttuureista ja urheilulajeista, joita lähinnä vain kilpaa matalamielisesti mustaillaan.

        Jos pitää vertailla lajeja, niin sen voisi edes yrittää tehdä asiakeskeisesti ja avarakatseisesti. Tulisi urheilukeskusteluihin jotain muutakin sisältöä kuin ainaista hiekkalaatikkovaiheista omien elinten mittailua.

        Turha toive typerysten luonnehtimana nykyaikana, tiedän.


      • Näinonmarjat

        Niin se on. Ja tämä kertonee siitä, että mikään urheilu ei oikeastaan enää yhdistä kansaa, koska jokaisella on omat lajinsa, jotka kilpailevat verisesti keskenään resursseista ja harrastajista.


      • hyvinvoiverrata

        Noin lienee - tai jos/kun laajemmissa yleisöissä vielä yhteishenkeä ja edellytyksiä urheilukulttuurin vaalimiseen olisikin, niin tällainen tiettyjen piirien harrastama näsäviisasteleva eväisiinpaskominen ainakin on omiaan ne lopullisesti hävittämään ja viemään siten mainitsemaasi tulokseen.

        Tietynlainen pinnallinen kilpailu-/markkinalogiikka korvaa kuolevan kulttuurin ja perinteet, tässäkin tapauksessa. Mikä lopulta on myös pois kaikilta kansallisesti vähänkin merkittävämmiltä lajeilta urheilun yleisen kiinnostavuuden, harrastettavuuden ym. lajirajat ylittävien ("synergia-")etujen häviämisen myötä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2118
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1986
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe