Mitä on kuolema?

Selkeyttä

Sielu on ruumis ja henki yhdessä.

Pyhien kirjoitusten oppaan mukaan kuolema on:
Ruumiin ja hengen ero. Lankeemus toi maan päälle kuolevaisuuden ja kuoleman. Jeesuksen Kristuksen sovitus voitti kuoleman, niin että jokainen nousee ylös (1. Kor. 15:21–23). Ylösnousemus on ilmainen lahja kaikille ihmisille siitä riippumatta, ovatko he tehneet tässä elämässä hyvää vai pahaa. Jokainen ihminen kärsii vain yhden fyysisen kuoleman, sillä kun me nousemme ylös, meidän ruumiimme ei voi enää kuolla.

Koko luomakunta menehtyy, ja ihminen palaa tomuun, Job 34:15. Kallis on Herran silmissä hänen uskollistensa henki, Ps. 116:15. Tomu palaa maahan, ja henki palaa Jumalan luo, Saarn. 12:7. Kuolema sai alkunsa ihmisestä, 1. Kor. 15:21. Vapahtajalla on kuoleman ja tuonelan avaimet, Ilm. 1:18. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, Ilm. 21:4.

23

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epikuroseikirj

      Uusintaesitys. Joo lienee avaaja nyppinyt minun kirjoitukseni, koska se on poistettu.
      Kuitenkaan viestini ei ollut sääntöjen vastainen, vaan näkenyseni avaukseen.

      Niin onko sielu materiaa vaiko henkeä? Sitä asiaa on pohdittu vuosituhansia. Jos sielu on materiaa se voitaisiin "nähdä" nykyaikaisilla välineillä.
      Joten jää vaihtoehto se on henkeä - mutta voiko henki elää kun ruumiin (aineen) elintoiminnat ovat loppuneet.
      Silloin jotain on johdettu pahasti harhaan ja harhaanjohtajina ovat toimineet uskonnolliset auktoriteetit.
      Sillä yhteen teoriaan (uskontoon) uskova henkilö uskoo helpommin toiseenkin.
      Epäily ja kyseenalaistaminen ovat valveutuneen kansalaisen tehtävä.
      Epäilen - siis olen (olemassa)
      Poistosta kiittäen e.......

      • Selkeyttä

        Henkikin on ainetta, mutta hienompaa. "Aineetonta ainetta ei ole olemassa."


      • Selkeyttä kirjoitti:

        Henkikin on ainetta, mutta hienompaa. "Aineetonta ainetta ei ole olemassa."

        Kerro tarkemmin tuosta hiennomasta aineesta. Onko myös pyhä henki hienoa ainetta?


      • Selkeyttä

        Emme tiedä siitä paljon, mutta Pyhä Henkikin on ainetta. Gravitaationkin perustana viimeisimpien havaintojen mukaan hiukkasia.


      • Hopealankako

        Henki saattaa tietysti olla ainettakin mutta aika ohutta kuvittelisi ajatuksen, mielen, sielun, alitajuntaisten atmosfäärien ... olevan. Silti vaikka ne monilla ovat raskaita ristejä ja taakkoja.


      • Veikkonenkin
        Latitudi kirjoitti:

        Kerro tarkemmin tuosta hiennomasta aineesta. Onko myös pyhä henki hienoa ainetta?

        Henki on ruumiiltaan ihmisellä kirjaimia, mitä hän käyttää kirjoittaessaan, tai TUULEEN tarttuneita ÄÄNIÄ tai musiikkia, mutta todellinen Hengen olemus on se MERKITYS, mikä silläkin sanalla on. Kuitenkaan Jumalien käyttämästä informaatiosta, meillä ei ole paljoa tietoa, se lienee jonkinlaista säteilyä, tai jotain, mitä ei ollenkaan näkyvissä esim. materiassa, koska Jumala on varmaan tehnyt akaasisen todellisuuden kuintekin vain eräänlaiseksi symboolitodellisuudeksi, jota hyvin harvoin kykenemme datoittamaan ja koodaamaan omaan materialisteiseen todellisuuteemme. Tällä koneellakin silti on henki, sen ohjelmointi on Luojansa varassa, yksi sen luojista on ihminen, ja se on ihmisen kaltainen siitä, että Ihminen sitä ohjelmoi, ja Jumala ohjelmoi ihmistä, siksihän Raamattuakin luetaan, että saisi paremman eettisen ja moraalisen näkemyksen elämälleen. Ette te ateistitkaan tiedä kovin tarkkaan, mistä sananne pälkähtävät päähänne. "Alussa oli Sana ja Sana oli Jumala, ja sana oli Jumalan luona.". Pyhä Henki on se, että olette KAIKKIEN kanssa tasa-arvoisia, Isä koettaa kasvaa suuremmaksi, kaiken aikaa, mutta poikahenki aina kilpailee muiden poikien kanssa. EN tiedä, onko tämä Pyhän Hengen pilkkahysteria toisinaan hihhulipiireissä oikein sopivaa, koska tottakai aina veljekset ja sisaretkin heittävät herjoja toisiaan kohtaan, ja harvoin se pilkka on niin pahaa, että siihen kukaan kuolisi suorastaan, vaikka sitä ei sitäkään herjaa koskaan anteeksi saa, ei tarvikaan, jos pojat ovat yhtä suuria, ja vain "Veli veljeään lyö". Minä Veikko, olen veljenne, ei minun osani ollut olla kovinkaan monessa asiassa "Isä", edes siinä perinteisessä merkityksessä saada kloonattua naisen avulla itselleen pikkuveljiä. En minä silti vanno, etten viimeisillä voimillani joskus, jotain piikaa pistäisi paksuksi, mutta eipä se tainnut minun "ristini " olla, saada mitään omaa perhettä.


    • Haiseeko.Kuolema

      Kuolema kukistetaan vihollisista viimeisenä.

      • Pakkstori

        "Vihollisista viimeisenä, kukistetaan vankilakuolema". Inkarnaatio oli Budhan mielestä vihollinen, jonka vuoksi Hän alusi Nirvanaan, eräänlaiseen "olemattomuuteen". JOS muutamme olomuotoamme paljonkin, kuten hindu-uskonnon mukaan tapahtuu, alempikastisille, olotilamme helpottuu paljonkin, joutuessamme aloittamaan ravintoketjun pohjalta uudestaan, koska alempikastiset ovat materialisteja, mutta kristinuskossa ei näin opeteta, vaan jokaiselle on kuoleman jälkeen, näkyruumis, ja lois-e-plasma-haamu-kummitus-ruumis, joka jatkaa elämäänsä elävien omaistensa muitoissa ja unissaan ja näyissään vähintään.


    • Elämä.tuoksuu

      Jeesus Nasaretilainen on Elämä.

      • epikuroseikirj

        Jos J.N on elämä niin mikä mahtaa silloin olla kysymys?


      • Pakkstori
        epikuroseikirj kirjoitti:

        Jos J.N on elämä niin mikä mahtaa silloin olla kysymys?

        Jeesus eli, minäkin ELÄN, AkiV, mutta Jeesus kykeni antamaan ITSENSÄ uhriksi, kuin Jumalan Karitsa, mutta älkää ottako pulttia, jos olettekin petoluonteisia, "Vanhoja vauvoja", jotka mieluummin tappavat kaikki, jotka tulevat teitä uhkaamaan. Petoluonne ja ruumitkin tosin, Ilmestyskirjan mukaan, joutuu lopulta Hellvettiin. Ihmisiä silti olemme, emme petoja, emmekä lampaita, vaan sen kolmannen kerubin kaltaisia, enkä ymmärrä mitä tarkoittaa, jos muka yksi alun neljästä kerbuista joutuisi hellvettiin? Sitä ei Kerubin asemassa oleville pedoille tapahdu, koksa ne kolme muuta kerubikasvoa, ovat sen ystäviä(tsekkaa Hesekielin kirja esim), ja peto, joka puolustaa muita ryhmänsä jäseniä, vaikka ne eivät olisi sen kaltaisia petoja, taisteleekin paholaisen demoneja vastaan, JA EI Se Peto JOUDU hellvetiin, koettakaa ymmärtää mitä tarkoitan.


    • Kuolemaaeiole

      Kuolema on vapautus elämästä ja kaikki muu lässytys siitä on hölynpölyä koska kukaan ei tiedä ...

      • Selkeyttä

        Ihminen ei tiedä, mutta meille on annettu ilmoituksia sellaisesta, joka on tietomahdollisuuksiemme ulottumattomissa.


      • Muuhunpiikkiinmenee

        Juuu, mutta kuka niitä uskoo. Tai monikin, mutta ei uskalla tunnustaa ettei leimata höperöksi.


    • asgasdfgsdf

      Tekstisi on täyttä haisevaa hevonpaskaa.

    • Pakstorri

      Triviaalimpi selitys kuolemalle, on OLEMATTOMUUS. "Kun söitte kuollleen teitte sen kuitenkin eläväksi"(Jeesus Tuomaan Evankeliumissa). Ateistien Jumala on siis vasta kuollut ja sitä he syövät, kääntämällä kaikki Jumalamerkitykset päälaelleen, jotta saisivat sen syötyä, sen käänteisen oikean merkityksen. Jos kuuntelette ateisteja, heillä silti saattaa salaisessa sisimmässä olemuksessaan olla nautittavanaan sen kuolleen oikeatkin energiat, vaikka SE olisikin joku kuollut Jumala, vaikkapa fyysisessä mielessä, vain joku eläimistä. Jumalahan on jokaisen Elävän Olennon Henkilökotain Minuus, persoonalliset ominaisuutensa. (MINÄ OLEN = JEHOVA). "Olet sitä mitä syöt, sika se kohta paistetaan"(Juice) Jeesuksen kuolemastahan kristitytkin puhuvat, ja Jeesus sanoi, että se joka minua syö, pysyy minussa(Jumalan Karitsa). Ei kuolemalle kannata liikaa vastaan panna, kuolette katkerammin vain, jos teidät pakotetaan kuolemaan:"Hän tahtoi elää ikuisesti, mutta tähdenlennon aikaan, sanottiin, PAKKO KUOLLA ON"(Yö)

    • vaistunut

      Fyysisellä kuolemalla ei ole mitään merkitystä, ainoastaan ns. psykologisella kuoilemalla on
      Ns. psykologinen kuolema tapatuu tämän elämän aikana, ja se vapauttaa meidät psykologisesta perimästä eli perisynnistä.

      On ymmärrettävä miten ja miksi tuo perimä on syntynyt menneisyydessä, ja miksi se siirtyy perimänä sukupolvelta toiselle

      TUON PERIMÄN ymmärtäminen vapauttaa meidät, sen kahleesta ja vapaudumme henkisesti syyn ja seurauksen lain alaisuudesta.

      Kun tuo tapahtuu, niin kaikki kärsimykset ja ahditukset päättyvät. ja voimme elää autuaallista henkistä elämää jo nyt

      Kiitos elämälle kaiken lähteelle

    • vois.jatkaa.harjoituksia

      Jos nyt unohdetaan kaikki kirjallisuus kuolemasta niin mihinkä ihminen kuoltuaan menee, missä tavataan kuoltuamme, esimerkiksi hyvän naapurin kanssa.

      • Selkeyttä

        Kaksi mahdollisuutta: Paratiisi tai Helvetti.
        Pyhien kirjoitusten oppaasta:

        PARATIISI. Katso myös Taivas.

        Se henkimaailman osa, jossa tästä elämästä erinneet vanhurskaat henget odottavat ruumiin ylösnousemusta. Se on onnen ja rauhan olotila.

        Paratiisi tarkoittaa pyhissä kirjoituksissa myös henkimaailmaa (Luuk. 23:43), selestistä valtakuntaa (2. Kor. 12:4) ja maata kirkastetussa tilassa tuhatvuotisen valtakunnan aikana (UK 10).

        Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan puutarhassa (paratiisissa), Ilm. 2:7. Jumalan paratiisin täytyy luovuttaa vanhurskaiden henget, 2. Nefi 9:13. Vanhurskaiden henget otetaan onnen tilaan, jota sanotaan paratiisiksi, Alma 40:11–12. Kaikki Jeesuksen opetuslapset olivat menneet Jumalan paratiisiin kolmea lukuun ottamatta, 4. Nefi 14. Pian minä menen lepoon Jumalan paratiisiin, Moroni 10:34. Kristus opetti vanhurskaita henkiä paratiisissa, OL 138.

        HELVETTI. Katso myös Kadotuksen pojat; Kuolema, hengellinen; Perkele; Tuomio.

        Myöhempien aikojen ilmoituksissa helvetistä puhutaan ainakin kahdessa merkityksessä. Ensiksi, se on väliaikainen asuinsija henkimaailmassa niille, jotka ovat olleet tottelemattomia kuolevaisuudessa. Tässä merkityksessä helvetillä on loppu. Siellä oleville hengille opetetaan evankeliumia, ja joskus parannuksensa jälkeen he nousevat ylös siihen kirkkauden asteeseen, johon ovat arvollisia. Ne, jotka eivät tee parannusta mutta eivät ole myöskään kadotuksen poikia, jäävät helvettiin koko tuhatvuotisen valtakunnan ajaksi. Näiden tuhannen vaivan vuoden jälkeen he nousevat ylös telestiseen kirkkauteen (OL 76:81–86; 88:100–101).

        Toiseksi, helvetti on niiden pysyvä paikka, joita Jeesuksen Kristuksen sovitus ei lunasta. Tässä merkityksessä helvetti on pysyvä. Se on niitä varten, jotka havaitaan "yhä saastaisiksi" (OL 88:35, 102). Tämä on paikka, jossa Saatana, hänen enkelinsä ja kadotuksen pojat — ne, jotka ovat kieltäneet Pojan sen jälkeen kun Isä on ilmoittanut hänet — asuvat ikuisesti (OL 76:43–46).

        Toisinaan helvettiin joutuvien sanotaan pyhissä kirjoituksissa menevän ulkoiseen pimeyteen.

        Daavidin sielua ei hylätä tuonelaan, Ps. 16:10 (Ps. 86:13). Helvetin tuli ei sammu, Mark. 9:43 (Moosia 2:38). Rikas mies kohotti katseensa tuonelan tuskissa, Luuk. 16:22–23 (OL 104:18). Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, Ilm. 20:13. Paikka on valmistettu, niin, nimittäin tuo kauhea helvetti, 1. Nefi 15:35. Lihan tahto antaa Perkeleen hengelle voiman viedä meidät alas helvettiin, 2. Nefi 2:29. Kristus valmisti pakokeinon kuoleman ja helvetin otteesta, 2. Nefi 9:10–12. Ne, jotka jäävät saastaisiksi, menevät ikuiseen piinaan, 2. Nefi 9:16. Perkele pettää heidän sielunsa ja eksyttää heidät varovasti alas helvettiin, 2. Nefi 28:21. Jeesus on lunastanut minun sieluni helvetistä, 2. Nefi 33:6. Päästäkää itsenne helvetin tuskista, MK Jaak. 3:11. Helvetin kahleet tarkoittavat sitä, että Perkele ottaa ihmiset vangeiksi ja johdattaa heidät tahtonsa mukaisesti alas tuhoon, Alma 12:11. Jumalattomat karkotetaan ulkoiseen pimeyteen ylösnousemuksensa aikaan asti, Alma 40:13–14. Saastaisten olisi onnettomampaa asua Jumalan kanssa kuin asua helvetissä, Morm. 9:4. Minun kädestäni annettu rangaistus on loputon rangaistus, OL 19:10–12. Helvetti on Perkeleelle ja hänen enkeleillensä valmistettu paikka, OL 29:37–38. Ne, jotka tunnustavat Jumalan, pelastetaan kuolemasta ja helvetin kahleista, OL 138:23.

        Lisätietoja:
        http://www.mormonit.fi/


      • vois.jatkaa.harjoituksia
        Selkeyttä kirjoitti:

        Kaksi mahdollisuutta: Paratiisi tai Helvetti.
        Pyhien kirjoitusten oppaasta:

        PARATIISI. Katso myös Taivas.

        Se henkimaailman osa, jossa tästä elämästä erinneet vanhurskaat henget odottavat ruumiin ylösnousemusta. Se on onnen ja rauhan olotila.

        Paratiisi tarkoittaa pyhissä kirjoituksissa myös henkimaailmaa (Luuk. 23:43), selestistä valtakuntaa (2. Kor. 12:4) ja maata kirkastetussa tilassa tuhatvuotisen valtakunnan aikana (UK 10).

        Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan puutarhassa (paratiisissa), Ilm. 2:7. Jumalan paratiisin täytyy luovuttaa vanhurskaiden henget, 2. Nefi 9:13. Vanhurskaiden henget otetaan onnen tilaan, jota sanotaan paratiisiksi, Alma 40:11–12. Kaikki Jeesuksen opetuslapset olivat menneet Jumalan paratiisiin kolmea lukuun ottamatta, 4. Nefi 14. Pian minä menen lepoon Jumalan paratiisiin, Moroni 10:34. Kristus opetti vanhurskaita henkiä paratiisissa, OL 138.

        HELVETTI. Katso myös Kadotuksen pojat; Kuolema, hengellinen; Perkele; Tuomio.

        Myöhempien aikojen ilmoituksissa helvetistä puhutaan ainakin kahdessa merkityksessä. Ensiksi, se on väliaikainen asuinsija henkimaailmassa niille, jotka ovat olleet tottelemattomia kuolevaisuudessa. Tässä merkityksessä helvetillä on loppu. Siellä oleville hengille opetetaan evankeliumia, ja joskus parannuksensa jälkeen he nousevat ylös siihen kirkkauden asteeseen, johon ovat arvollisia. Ne, jotka eivät tee parannusta mutta eivät ole myöskään kadotuksen poikia, jäävät helvettiin koko tuhatvuotisen valtakunnan ajaksi. Näiden tuhannen vaivan vuoden jälkeen he nousevat ylös telestiseen kirkkauteen (OL 76:81–86; 88:100–101).

        Toiseksi, helvetti on niiden pysyvä paikka, joita Jeesuksen Kristuksen sovitus ei lunasta. Tässä merkityksessä helvetti on pysyvä. Se on niitä varten, jotka havaitaan "yhä saastaisiksi" (OL 88:35, 102). Tämä on paikka, jossa Saatana, hänen enkelinsä ja kadotuksen pojat — ne, jotka ovat kieltäneet Pojan sen jälkeen kun Isä on ilmoittanut hänet — asuvat ikuisesti (OL 76:43–46).

        Toisinaan helvettiin joutuvien sanotaan pyhissä kirjoituksissa menevän ulkoiseen pimeyteen.

        Daavidin sielua ei hylätä tuonelaan, Ps. 16:10 (Ps. 86:13). Helvetin tuli ei sammu, Mark. 9:43 (Moosia 2:38). Rikas mies kohotti katseensa tuonelan tuskissa, Luuk. 16:22–23 (OL 104:18). Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, Ilm. 20:13. Paikka on valmistettu, niin, nimittäin tuo kauhea helvetti, 1. Nefi 15:35. Lihan tahto antaa Perkeleen hengelle voiman viedä meidät alas helvettiin, 2. Nefi 2:29. Kristus valmisti pakokeinon kuoleman ja helvetin otteesta, 2. Nefi 9:10–12. Ne, jotka jäävät saastaisiksi, menevät ikuiseen piinaan, 2. Nefi 9:16. Perkele pettää heidän sielunsa ja eksyttää heidät varovasti alas helvettiin, 2. Nefi 28:21. Jeesus on lunastanut minun sieluni helvetistä, 2. Nefi 33:6. Päästäkää itsenne helvetin tuskista, MK Jaak. 3:11. Helvetin kahleet tarkoittavat sitä, että Perkele ottaa ihmiset vangeiksi ja johdattaa heidät tahtonsa mukaisesti alas tuhoon, Alma 12:11. Jumalattomat karkotetaan ulkoiseen pimeyteen ylösnousemuksensa aikaan asti, Alma 40:13–14. Saastaisten olisi onnettomampaa asua Jumalan kanssa kuin asua helvetissä, Morm. 9:4. Minun kädestäni annettu rangaistus on loputon rangaistus, OL 19:10–12. Helvetti on Perkeleelle ja hänen enkeleillensä valmistettu paikka, OL 29:37–38. Ne, jotka tunnustavat Jumalan, pelastetaan kuolemasta ja helvetin kahleista, OL 138:23.

        Lisätietoja:
        http://www.mormonit.fi/

        Eihän tuo mitään selkeyttä kysymykseen tuonut, siis selkeästi, missä naapurini kanssa tavataan kuoleman jälkeen, ihan se konkreettinen paikka.


      • Selkeyttä
        vois.jatkaa.harjoituksia kirjoitti:

        Eihän tuo mitään selkeyttä kysymykseen tuonut, siis selkeästi, missä naapurini kanssa tavataan kuoleman jälkeen, ihan se konkreettinen paikka.

        Riippuu siitä pääsettekö tai joudutteko samaan paikkaan eli Paratiisiin tai Helvettiin. Ne ovat molemmat välitiloja ennen viimeistä tuomota.


      • vois.jatkaa.harjoituksia
        Selkeyttä kirjoitti:

        Riippuu siitä pääsettekö tai joudutteko samaan paikkaan eli Paratiisiin tai Helvettiin. Ne ovat molemmat välitiloja ennen viimeistä tuomota.

        Missäs ne tiet sitten erkanee, helevetin portilla vai missä vitussa. Josko jäis oottaan sinne.


      • Selkeyttä
        vois.jatkaa.harjoituksia kirjoitti:

        Missäs ne tiet sitten erkanee, helevetin portilla vai missä vitussa. Josko jäis oottaan sinne.

        Ihmisen omat teot ratkaisevat mihin pääsee tai joutuu kuoleman jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe