Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"endokrinologiyhdistys"

Ketjun otsikossa mainittu hoidonestoyhdistys on pitänyt professori Matti Välimäkeä pilkkanaan monta vuotta.
Nyt professori alkaa laukoa totuuksia, joista toimittaja Kilpi-lehdessä 2-2015 sivulla 4 kirjoittaa mm. näin:
"Hän ei kannata suosituksia, jotka johtavat siihen, ettei potilaita uskalleta hoitaa. Erityisesti häntä harmittaa, että suositukset keskittyvät laboratorioarvoihin, eikä potilaan tutkimuksesta sanota sanaakaan. Hän totesikin, että näin yritetään kieltää järjen käyttö, eikä yksittäisen lääkärin toimintaa tule rajoittaa näin. Potilaiden hoidossa Välimäki näkee useita vaihtoehtoja: Tyroksiinin yksinään tai trijodityroniinin kanssa ja joskus eläinperäinenkin vaihtoehto on hyvä"

84

3048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Välimäki_Kilpilehdessä
      • vahvistavat_säännön

        >> TSH saa painua mittaamattomiin jne. Niin, näinhän minunkin endokrinologini sanoo (ei Välimäki vaan toinen endokrinologi). <<
        On totuttu, että Suomen kaikkien kahden osaavan endokrinologin lista on hyvin lyhyt: Ilvesmäki ja Välimäki. Ilvesmäen olen asettanut ykköseksi kun on pitempään puhunut myös eläinperäisen lääkkeen mahdollisuudesta.
        Kilpi 2-2015:ssä kuitenkin myös Välimäkiki piti tämän vaihtoehtojen joukossa. Ja nyt puolitoista vuotta keskusteluja seurattuani tihkuu tietoja parista muustakin ihan osaavasta ja hoitavasta virkaendosta


      • valelääkäri_neuvoo

        iltalehti> Mitä sellaisten potilaiden pitäisi mielestänne tehdä, joille T4 -hormoni eli tyroksiini ei kerta kaikkiaan sovi, mutta jotka kärsivät vakavasta vajaatoiminnasta?
        metso> Käyttää tyroksiinia. Tyroksiini on synteettistä kilpirauhashormonia. Siitä ei siis tule lääkkeille tyypillisiä sivuvaikutuksia, vaan kyse on annostelun onnistumisesta. Joidenkin selvitysten mukaan kolmasosalla potilaista on liian suuri annos ja viidesosalla liian pieni annos.
        Ahaa, jos EI KERTA KAIKKIAAN sovi, pitää a) ottaa enemmän tätä sopimatonta ja samanaikaisesti b) vähentää tätä tehoamatonta


      • myyräntyötä

        Thyroxin-liitto ("kilpirauhasliitto") eli se korruptoitunut jossa kantelijalääkäri Soppi hallituksessa, kantelijalääkäri Knutar Kilpi-lehden palstoilla vastaajana, tukee kokosydämisesti e-yhdistyksen masinoimia valviran vainotoimia:
        "valviran toiminnassa ei ole kyse mielivallasta, lääketehtaiden ohjailtavana olemisesta, kiusanteosta, kilpirauhaspotilaiden jättämisestä hoidotta, koulukuntakiistasta, salaliitosta tai muusta tunteisiin pohjautuvasta toiminnasta. Kyse on potilasturvallisuuden varmistamisesta. " (Kilpi 3-2014 sivu 9)
        e-yhdistys varmistanut selustansa soluttamalla agenttinsa thyroxin-liiton sisään taistelemaan kilpirauhaspotilaiden etuja vastaan. Ilahduttavaa että viime vuoden alussa vain 74 prosenttia oli maksanut jäsemaksunsa tälle hoidonestoliitolle


    • join_the_club
      • rehellinen_Ilvesmäki

      • poikkeuksellisenHyvä

      • Apu_Terveys_jutussa

        "- Tunnen potilaita, jotka ovat voineet huonosti T4 T3-lääkityksellä ja jättäneet oma-aloitteisesti T4-hormonin pois. Tämän seurauksena heidän vointinsa on merkittävästi kohentunut. Tällöin on olennaisen tärkeää, että käytetään riittävän pieniä T3-annoksia. Hoitoa on myös huolellisesti seurattava sekä kliinisesti että laboratoriokokein, Ilvesmäki sanoo. "


      • osta-ja-lue

      • osta-ja-lue

        > Uusin ApuTerveys ja siellä endokrinologi Vesa Ilvesmäen lausunnot
        Jep. Prismasta ostin ja tuon 7,90 euroa maksoi. Suosittelen


    • luutunut_asenne

      > Potilaiden hoidossa Välimäki näkee useita vaihtoehtoja: Tyroksiinin yksinään tai trijodityroniinin kanssa ja joskus eläinperäinenkin vaihtoehto on hyvä <
      Mikähän on otsikossa mainitun e-yhdistyksen järkiintymisen dynamiikka? ILVESMÄKI jo Kilpi-lehdessä 3-2013 kertoi käyttävänsä tarvittaessa eläinperäistä lääkettä. VÄLIMÄKI mainitsee eläinperäisen vasta Kilpi-lehdessä 2-2015. AMERICAN THYROID ASSOCIATION poisti eläinperäisen "not recommended" attribuutin uusimmista suosituksistaan: http://www.medscape.com/viewarticle/836828#vp_6
      HILLARY CLINTON on maailmalla nostanut eläinperäisen lääkkeen arvostusta. Silti tällä viestialueella ihan näinä viikkoina kerrottiin TAYS:n endon kieltäneen eläinperäisen lääkkeen potilaalta jolla mikään muu lääkitys ei toimi. e-yhdistyksen käsikassarana valvira on varoittanut Furubackaa käyttämästä eläinperäistä.

      • placeboakin_huomompi

        John Kennedyn hoito asiakirjojen mukaan oli vuodesta 1955 alkaen T3-monoterapia. Miksei se "erinomainen" tyroksiini?
        Hillary Clintonin lääke on eläinperäinen. Miksei se "erinomainen" tyroksiini?
        Olisiko eräs selitys allaoleva tutkimus, jossa tyroksiini oli placeboa huonompi sikäli että huononsi lääkityn kognitiivisia kykyjä:
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11668132


      • e-jälkeenjääneisyys

        e-yhdistysläisillä ei näköjään ole nettiyhteyttä. Kestää varmaan kauan että merivirrat tuovat pullopostia sivistyneen maailman tutkimustuloksista kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa. Esim. tämän Wiersingan lausuman:
        "... abnormally low free T₄:free T₃ ratios observed in 30% of patients on levothyroxine. Evidence is mounting that levothyroxine monotherapy cannot assure a euthyroid state in all tissues simultaneously"
        "free T₄:free T₃ ratio" tuntuu olevan endoille tuiki tuntematon.
        Koskaan kuulleetkaan että pelkkä tyroksiini ei palauta hormonitasapainoa?


    • Weetuttaa

      Niinpä. Saara sanelee ja määrää, vaikka ei tiedä hevonhumppaa T3:n ja eläinperäisen käytöstä. Endoyhdistys on jollain ihmeellisellä tavalla luikerrellut sellaiseen asemaan, että saa toteuttaa juoniaan kaikkien viranomaisten hyväksynnällä. Valvira, Palko, KHO. Nyt on Ilvesmäkikin huhujen mukaan tutkinnassa, koska käyttää näitä vaihtoehtoisia lääkityksiä. Hänestä on siis kollega kannellut. Erkki Antilasta kanteli Vaasalainen puolivaloilla menevä endo, Camillan vasen käsi Otto Knutar, jolle nauretaan ihan oman alueensa sisälläkin. Kenellekään ei ole tullut mieleen se, että tämä idiotismin tiivistymä, eli endoyhdistys olisikin väärässä ja ajaisi täysin omaa agendaansa välittämättä paskaakaan siitä mitä potilaille tapahtuu. Heiltä kaikilta pitäisi viedä lääkärin oikeudet kokonaan pois!

      • mikäänkö_ei_riitä

        endoyhdistys tai valvira puhdistaisi mainettaan määrittelemällä "riittävän" diagnosoinnin ja seurannan. Helsingin Hallinto-oikeuden mielestä riittämättömyyteen ei voi vedota, kun ei määritellä riittävän rajoja.
        Terveyden tuhoavia mielialalääkkeitä tyrkytetään kuin pastilleja ilman tutkimisia


    • Erfa_Thyroid_sota

      €ndokriminaaliyhdstyksen uusin itkupotkuraivari tuli 8.2.2016 kun oikeasti osaavalta Leena Furubackalta vietiin oikeudet hoitaa kilpirauhaspotilaita. Tämä on yksiselitteisen selkeästi hyökkäys eläinperäistä lääkettä vastaan. (*)
      Omituisimmaksi asian ehkä tekee tieto että itse American Thyroid Association hoitosuosituksistaan vastikään poisti eläinperäisen lääkkeen syrjimisen:
      http://www.medscape.com/viewarticle/836828#vp_6
      Outoon valoon asia tietysti asettuu myös kun keväällä 2015 professori Matti Välimäkikin vihdoin mainitsi eläinperäisen yhtenä hyvänä lääkitysmahdollisuutena. Kuten arvostettu endokrinologi Vesa Ilvesmäki jo Kilpi-lehdessä 3-2013 (ja vastikään Apu Terveys -lehdessä 1-2016)
      €ndokriminaaliyhdstyksen hallitus ainakin näyttää koostuvan virkaendoista, mutta nämähän tyypillisesti tienaavat toisen palkkapotin yksityisvastaanotoillaan. Lienevätköhän vihamieliset hyökkäykset valviran kautta tuoneet potilaspulaa?
      On muuten sääli että vaino-valviralla selkäranka on tiskirättiäkin pehmeämpi.
      (*) Kun Apotheke am Hauptbahnhof Hampurista lähettää paketin Suomeen, on tullin avattava lähetys ja raportoitava, kuka kirjoitti reseptin eläinperäiseen. Suomi24:n kilpparialueelle tuli 21.1.2016 taas näyte Tampereen yliopistosairaalan raivosta eläiperäistä lääkettä vastaan.

      • lääkemenekinedistäminen

        Uutisissa kerrottiin sijoittajan ostaneen AIDS-lääkevalmistajan ja nostaneen tuotteen hinnan yli nelikymmenkertaiseksi. Hillary Clintonin siivellä nosti eläinperäisen valmistaja "tuotantokustannuksia" 50% kolmessa kk:ssa. Jne.
        Tähän rumaan ryöstöpuuhaan osallistui aikanaan American Thyroid Association (ATA) lobbaamalla yhtä monista tyroksiinivalmisteista, Synthroidia. "Sattumalta" eräällä ajankohdalla juuri tuon tuotteen valmistajan omistanut Abbot rahoitti yhdistystä miljoonilla dollareilla.
        Käykääpä hämmästymässä http://www.goodrx.com/ sivulla vertailemassa
        Synthroid-tyroksiinin ja Nature Throid-eläinperäisen hintoja. Hurja hinta tuolla Synthroidilla. Täysin päinvastoin kuin Suomessa.
        Tälläinen ATA-korruptiopesä on Suomen €ndokrinologiyhdistyksen (eli hoidonestoyhdistyksen) esikuva ja ihanne. "Lähes kymmentä oheislääkettä" kertoi potilas tv-ohjelmassa käyttäneensä ennen T3-lääkitykselle pääsyä, minkä jälkeen kaksi riitti. Arvatkaapa vastustaako €-yhdistys T3:a?


      • likaista_endopeliä

        >> Tälläinen ATA-korruptiopesä on Suomen €ndokrinologiyhdistyksen (eli hoidonestoyhdistyksen) esikuva ja ihanne. <<
        American Thyroid Association itself ... receives substantial general funding and meeting sponsorship funding from three different levothyroxine manufacturers -- AbbVie (Synthroid), Pfizer (Levoxyl) and Akrimax (Tirosint).
        https://healthunlocked.com/thyroiduk/posts/131320688/the-american-thyroid-associations-new-guidelines
        - - -
        Synthroid-tuotannon edellinen omistaja Knoll: "Knoll Pharmaceuticals has agreed in principle to pay $135 million into afund to settle class action lawsuits relating to alleged suppression of research demonstrating that its thyroid medication Synthroid (levothyroxine sodium) was no better than non-prescription thyroid drugs. "
        (Syyte koski epämieluisten tutkimustulosten piilottamista)


    • zippiz

      Radio vegassa on ohjelma radiodoktorn, siinä 3.2-16 oli vastaajana VKS.n endokrinologi Otto Knutar. Siinä hän myönsi, että 5-10 % ei voi hyvin optimaalisellakaan tyroksiiniannoksella. Eräälle kysyjälle vastattiin, että voisi kokeilla T3 T4 hoitoa ja siinä samassa, että yleisessä sairaanhoidossa emme tuhlaa yhteiskunnan rahoja moisiin kokeellisiin hoitoihin, joista ei ole pätevää tutkimusaineistoa olemassa.

      Eli jos minä, nykyinen tyroksiinin käyttäjä joutuisin tilanteeseen, ettei se toimisi, niin edessä vaikea tie. Ensin pitäisi vakuuttaa tk- lääkäri avuntarpeesta-aika mahdotonta, nytkin olisi aina alentamassa annosta TSH:n vedoten. Ja keskussairaalassa sitten olisi vastassa tämä radiotohtori.

      • kallis_nollahoito

        >> 5-10 % ei voi hyvin optimaalisellakaan tyroksiiniannoksella.
        Maailmalla 10-20%, yhtenä lukuna 15%, esim tässä: http://bit.ly/1KgyMzG
        >> yleisessä sairaanhoidossa emme tuhlaa yhteiskunnan rahoja moisiin kokeellisiin hoitoihin, joista ei ole pätevää tutkimusaineistoa olemassa. <<
        Satakertaisesti tuhlautuu tehoamattomissa hoidossa. Potilas käy kymmeniä kertoja vuodessa valittamassa pysyviä oireita. Yhden vastaanottokerran kustannus 100€?
        Luonnevikainen voi kaiken tutkimusaineiston mitätöidä: http://bit.ly/1WgbqPE
        Ruotsalainen lääkäri yritti löytää tyroksiinin toimivuuden osoittavaa tutkimusta. Ei löydy. Monoterapioiden vertailussa tyroksiini oli huonompi. Placeboon verrattaessa oli muutamissa kognitiivisissa testeissä huonompi (heikensi suoritusta)


      • tehkää_hyvät_ohjeet

      • Ellunix

        Knutar on liittynyt tähän pahamainesten endojen joukkoon ollen nyt yksi kantelijoista. Kannellut niistä lääkäreistä, jotka ovat saaneet potilaansa kuntoon ja joihin potilaat ovat olleet tyytyväisiä. Tuntuu sille, että kun on endo ja kuuluu endokerhoon (SEY), niin voi tehdä melkeimpä mitä vain. Mahtaa olla jumalainen olo.


    • vinksin_ja_vonksin
      • kalliksiKäyvätSekopäät

    • Toft_ja_Välimäki

      Englannissakin taitaa olla Suomen tilanne että osaavan ja kokeneen sijaan "kukkona tunkiolla" ovat yhä ääliöityneemmät endokrinologit. Aloituksessa mainittua Välimäkeä siellä vastaa tohtori Toft joka sikäläiseen lääkärilehteen aikanaan kirjoitti mm:
      6 What is the correct dose of thyroxine and is there any rationale for adding in tri-iodothyronine?
      The appropriate dose of levothyroxine is that which restores euthyroidism and serum TSH to the lower part of the reference range – 0.2-0.5mU/l.
      In this case, free thyroxine is likely to be in the upper part of its reference range or even slightly elevated – 18-22pmol/l. Most patients will feel well in that circumstance.
      But some need a higher dose of levothyroxine to suppress serum TSH and then the serum-free T4 concentration will be elevated at around 24-28pmol/l.
      This ‘exogenous subclinical hyperthyroidism’ is not dangerous as long as serum T3 is unequivocally normal – that is, serum total around T3 1.7nmol/l (reference range 1.0-2.2nmol/l).
      Even while taking the slightly higher dose of levothyroxine a handful of patients continue to complain that a sense of wellbeing has not been restored. A trial of levothyroxine and tri-iodothyronine is not unreasonable. The dose of levothyroxine should be reduced by 50µg daily and triiodothyronine in a dose of 10µg (half a tablet) daily added.
      The above is an extract from a Pulse Online article (the doctors magazine).

    • Pubmed

      Kuinka voi olla näin hullua porukkaa tällä palstalla, huh huh....

    • Pahnanpohjimmaiset

      Kiitos ketjun hyvistä linkeistä. Linkeistä monet vievät suoraan endokrinologien lausuntoihin, yhdistysten lausuntoihin ja tieteellisiin artikkeleihin. Näin voi lukija päätellä paljon itse, tai jatkaa etsimistä.

      Endokrinologien oppiriita T3 hormonin käytöstä on faktum. Mitään tutkittua tietoa T4 hormonin paremmuudesta ei ole olemassa, mutta endokrinologit eivät anna viitteitä - he eivät ole tottuneet työskentelemään tutkitun tiedon kanssa.

      Saksassa on jo tulossa T2 hormoni. Suomalaiset endokrinologit ovat porukan pahnanpohjimmaisia: osaaminen huonointa, tekevät ilmiantoja Valviralle sellaisista kollegoista, jotka osaavat paremmin. T2 hormoni on suomalaisille lääkäreille jotakin ihan utopiaa. Saksassa jo analysoidaankin laboratoriokokeista.

      • T2_on_aktiivinen

        T2 on Suomi-"endoille" kiusallinen. Metaboliset vaikutukset kuten T3:lla mutta vieläkin nopeammin ja vähemmillä haittavaikutuksilla (PMC4292545)
        T2 ilmeisesti syntyy "endojen" innokkaasti demonisoimasta T3:sta


    • oikeasti-tutkien

      http://www.katsomo.fi/#!/jakso/618114?toista on Välimäen puhetta kesäkuussa 2016. Taas selkeästi toteaa diagnoosiin kuuluvan muutakin kuin numeroiden tuijottelua.
      - oireiden toteaminen
      - kliininen tutkimus (tunnustelu, pulssi, akillesrefleksi...)
      - sukuhistorian selvitys
      - verikokeet

      • oikeasti-tutkien

        Linkki katkesi huutomerkkiin ota copypastella tai tästä: http://bit.ly/2bks40g
        Siis scrollaa esiin 6.6.2016 "Terve aamu, kilpirauhasen vajaatoiminta"


      • oikeasti-tutkien

      • Diagnoosi

        > Taas selkeästi toteaa diagnoosiin kuuluvan muutakin kuin numeroiden tuijottelua....

        Eikös meidän terveydenhoidossa diagnoosi tehdä numeroiden ja kuvien mukaan, perusteella?
        Jos vika ei näistä selviä, se on sitten siellä "korvien välissä".


    • äly_hoi_jätitkö_jo

      Kilpirauhassairaudet diagnosoidaan alan erikoislääkäreiden mukaan pelkästään arvoista. TSH edellä mennään (se edes ole kilpirauhashormoni!!!). Potilaan vointi ei merkitse mitään. Se on placeboa, jos voit hyvin väärillä lääkkeillä (T3 tai eläinperäinen). Sekin on korvien välissä olevaa harhaa, jos et voi hyvin oikealla lääkkeellä (tyroksiini). Nämä järjen jättiläiset siis tekevät työtä sen eteen, että kilpirauhaspotilaat jatkossa voisi saada diagnoosin ja seurannan esim. robotilta, joka mittaa arvot. Eivät reppanat käsitä, että 300 000 sairasta on tällä hetkellä ja diagnosoimattomia kenties toinen mokoma. Kannattaisiko siis kiinnostua tästä ryhmästä? Toki kun he ovat sadistista sakkia, niin tuleehan heille potilaita esim. diabeteksen takia, koska hoitamaton vajaatoiminta johtaa mm. siihen.

      • tulevaisuuttakohti

        Eivät tunnu tajuavan edes yhteiskunnallista merkitystä, kun kun tuhannet ihmiset jätetään hoitamatta.
        Päivääkään en ole töitä tehnyt viimeiseen 9 vuoteen, enkä tätä menoa tule tekemään.
        Viime vuodet koittanut itseä kuntoon saada. Pahimmillaan olin niin huonossa kunnossa, jotta ei meinannu 16tunnin lepäämisen jälkeenkään jaksaa nousta sängystä.

        Selkeä kilpirauhasen vajaatoiminta todettu vuosia sitten ja lisäksi muunto-ongelma.
        Eli synteettinen t4-hormoni ei kohdallani toimi ja en voi käyttää. Ainoastaan pahentaa oloa. Luultavasti sopiva lääkitys olisi t3 hormoni pelkästään.

        Elelen tässä lääkäreittenkin verorahoilla, niin kauan kuin tämä hulluus jatkuu tässä maassa ja estetään ainoat toimivat hoidot.
        Tai oikeastaan ajattelin mennä ulkomaille lääkäriin hoidettavaksi, enkä kyllä hektiseen työelämään veronmaksajaksi haikaile enää, jos itseni kuntoon saan.
        Niin monia vuosia menettänyt rajallisesta elämästä kotona seinien sisällä, että haluan elää ne takaisin.
        Omistankin jatkossa elämäni mielekkäälle vapaaehtoistyölle ja hyväntekeväisyyteen, jota olen rajallisten voimavarojen puitteissa jo tehnytkin.


      • osaamisvajetilanne

        >...ei meinannu 16tunnin lepäämisen jälkeenkään jaksaa nousta sängystä.
        Kuten ystäväni kesällä ja syksyllä 2014. Hänellä onneksi toimi yhdistelmäääkitys.

        >...synteettinen t4-hormoni ei kohdallani toimi ja en voi käyttää.
        Tämä ON koetusti totta monen kohdalla. Valitettavasti lääkärit eivät myönnä.
        Tämä monen kohdalla EI ole totta, ei vaan valitettavasti osata hoitaa T4-lääkkeellä.

        Lääkkeestä riippumatta on oltava tarkkailussa kolme asiaryhmää:
        1. Lääkkeen ja annostuksen valinta.
        2. Lisäravinteista edes ferritiini, B12, D ja folaatti kuntoon
        3. Onko Hashimoto ja tarviiko sen vaatimat vastatoimet

        T3-monoterapia on jopa Välimäen yhdellä potilaalla ainoa toimiva.
        Ihme kun tiedetään hänen jyrkän kielteinen kantansa. Potilaat menevät muualle.
        Ilvesmäkikin myönsi sen tarpeellisuuden muutamille (Apu Terveys 1-2016 sivu 16)


      • e-yhdistys-sadistit

        >> ... ovat sadistista sakkia, niin tuleehan heille potilaita esim. diabeteksen takia, koska hoitamaton vajaatoiminta johtaa mm. siihen. <<

        Tuon sakin viimeisin kirjallinen hyökkäys hoidon aloittamista vastaan ja kunnollista hoitoa vastaan oli alkuvuonna katsaus "Aikuisen primaarisen hypotyreoosin hoito" Duodecim-lehdessä. Jostain syystä (*) luin sen vasta 20.10.2016 ja jo tunnin sisällä myös professori Hoermann'in tiimin jäsenen tekstiä tärkeästä yksityiskohdasta:

        Duodecim: "Hormoniannoksien T4–T3-suhteen tulisi vastata ihmisen kilpirauhasen T4–T3-erityksen suhdetta (17/1)..." Siis kilpparin erityksestä VAIN yksi kahdeksastoistaosa olisi T3-hormonia?

        John Medgley:"we don't agree with the idea that the thyroid is a minor player in producing T3 direct. Our figures clearly show that on the average, direct T3 production from the average thyroid is about 36% of the total." Eli keskimäärin kolmasosa T3:a?

        (*) Olikohan alunperin piilotettu yleisöltä? Sen omituisuuksiin kiinnitti ekana huomiota alan opiskelija blogisti "Valtsu" jolla oli pääsy tuohon salasanoin piilotettuun tekstiin


      • osaavat_potilaat

        Tässä sanotaan vastaan endojen jorinalle. Suomessa siis potilaatkin osaavat paremmin.

        http://kilpirauhaspotilaat.fi/ajankohtaista/vastine-duodecim-lehden-katsaukselle-kilpirauhasperaisen-vajaatoiminnan-hoidosta


      • akateemistaOsaamista

      • solutason_vajis

        >> Tuon sakin viimeisin kirjallinen hyökkäys hoidon aloittamista vastaan ja kunnollista hoitoa vastaan oli alkuvuonna katsaus "Aikuisen primaarisen hypotyreoosin hoito" Duodecim-lehdessä. <<

        Duodecim: "... hyviä kilpirauhashormonien solu- ja kudostason vaikutuksen mittareita ei ole käytettävissä."

        Onpas hurja valhe. Mittauksia on puolisen tusinaa, maailmalla osaajien ensisijainen suositus vuorokausivirtsan T3-mittaus. Mm. http://bit.ly/1TFV0hN

        Prof Välimäenkin mainitsema akillesrefleksi on yllättävän hyvä (http://bit.ly/2dScpkx) Perusaineenvaihduntaa voi mitata. Heräämisruumiinlämpö on hyvä tee-se-itse-indikaattori. Oireista on kehitetty luotettava indeksi: http://bit.ly/2fem0a4

        Edes homokysteiiniä http://bit.ly/24CZRUr ei mitata, vaikka se korkeana useamman asiantuntijan mukaan osoittaa vajaatoiminnan. Pelkkä TSH-arvonta jatkuu :(


    • ZenDen

      TSH on täysin kelvoton osoittamaan vajaatoimintaa tai indikoimaan onko lääkitys oikealla tasolla. Tästä on tietoa vaikka millä mitalla, mutta se ei ole kulkeutunut suomalaisten endokrinologien korviin. He eivät ehkä osaa englantia, tai mistä lie kyse. Tyhmä tyhmempi endokrinologi. Ja pari poikkeusta vahvistaa säännön.

      • Pystyssäjasekaisin

        Tämä on siis sinun harhainen näkemyksesi asiasta.


    • vaihteeksi_tositietoa

      >> John Medgley:"we don't agree with the idea that the thyroid is a minor player in producing T3 direct. Our figures clearly show that on the average, direct T3 production from the average thyroid is about 36% of the total." Eli keskimäärin kolmasosa T3:a?<<

      Jotkut eivät lue tieteellisiä tutkimuksia ja heille tiedoksi että Medgley työskentelee professori Hoermann'in tiimissä. Julkaisukanavana useimmiten "Frontiers in Endochrinology" (http://home.frontiersin.org/)

      • rT3_uskonlahkolaisille

        Ihmettelen suuresti näitä netissä asiasta kamppailevia, täysin hyödytöntä täällä jankuttaa asiaa potilaille, he eivät hyödy siitä yhtään.
        Taitaa olla lääkärit joilta oikeudet evätty jotka täällä asiasta melskaavat.
        Aina löytyy linkki johonkin tutkimukseen, mitä sitten?
        Sitten kun on sellaista näyttöä jonka tiede yleisesti hyväksyy niin ihan varmasti muutosta tapahtuu täällä Suomessakin jossa ei teidän mukaanne ole kuin kolme osaavaa lääkäriä. Onneksi sen lisäksi on ne muutama kymmenen asiasta meuhkaavaa potilasta ja luvan menettänyttä lääkäriä jotka sekoittavat täällä pakkaa.
        Niin ja itse en ole lääkäri, vaan potilas jota suuresti vituttaa nuo teidän kirjoitukset.
        Pieni osa niistä on totta ja hyödyllistä eli esim että aina pitäisi mitata TSH ja T4V koska muuten jää sentraalinen vajaatoiminta pahimmillaan kokonaan huomaamatta.
        Osoittakaa nuo todisteenne lääkäreiden johtoon, Valviraan, eduskuntaan jne sen sijaan että kiusaatte sairaita ihmisiä keskustelupalstoilla jotka eivät tiedoistanne saa kuin lisää tuskaa!

        Kiinnostaisi tietää mikä on tämä syy tähän agressiiviseen kirjoitteluun, voisitteko niiden teidän totuuksien ja linkkien lisäksi vähän avata tätä muille?
        Ette ole terveitä pelkällä T4 hoidolla ja sekös harmittaa?
        Kaikki eivät suinkaan saa apua yhdistelmähoidostakaan, mitäs sitten? Jatkatte silti tätä meuhkaamistanne?
        Täällä on nämä yleiset fraasit jo esiintyneet eli jenkkien pressat yms bull shittiä.
        Kuulostaa ihan Taija Sompin kirjoituksilta, kuunnelkaa hänen luentonsa youtubesta...verkostomarkkinoinnin esittelyssä kuulee samanlaista ja ne äänenpainotteet, voi hyvää päivää, luuleeko että tekee itsestään uskottavamman niin :-/


      • Tieto-tuo-tuskaa
        rT3_uskonlahkolaisille kirjoitti:

        Ihmettelen suuresti näitä netissä asiasta kamppailevia, täysin hyödytöntä täällä jankuttaa asiaa potilaille, he eivät hyödy siitä yhtään.
        Taitaa olla lääkärit joilta oikeudet evätty jotka täällä asiasta melskaavat.
        Aina löytyy linkki johonkin tutkimukseen, mitä sitten?
        Sitten kun on sellaista näyttöä jonka tiede yleisesti hyväksyy niin ihan varmasti muutosta tapahtuu täällä Suomessakin jossa ei teidän mukaanne ole kuin kolme osaavaa lääkäriä. Onneksi sen lisäksi on ne muutama kymmenen asiasta meuhkaavaa potilasta ja luvan menettänyttä lääkäriä jotka sekoittavat täällä pakkaa.
        Niin ja itse en ole lääkäri, vaan potilas jota suuresti vituttaa nuo teidän kirjoitukset.
        Pieni osa niistä on totta ja hyödyllistä eli esim että aina pitäisi mitata TSH ja T4V koska muuten jää sentraalinen vajaatoiminta pahimmillaan kokonaan huomaamatta.
        Osoittakaa nuo todisteenne lääkäreiden johtoon, Valviraan, eduskuntaan jne sen sijaan että kiusaatte sairaita ihmisiä keskustelupalstoilla jotka eivät tiedoistanne saa kuin lisää tuskaa!

        Kiinnostaisi tietää mikä on tämä syy tähän agressiiviseen kirjoitteluun, voisitteko niiden teidän totuuksien ja linkkien lisäksi vähän avata tätä muille?
        Ette ole terveitä pelkällä T4 hoidolla ja sekös harmittaa?
        Kaikki eivät suinkaan saa apua yhdistelmähoidostakaan, mitäs sitten? Jatkatte silti tätä meuhkaamistanne?
        Täällä on nämä yleiset fraasit jo esiintyneet eli jenkkien pressat yms bull shittiä.
        Kuulostaa ihan Taija Sompin kirjoituksilta, kuunnelkaa hänen luentonsa youtubesta...verkostomarkkinoinnin esittelyssä kuulee samanlaista ja ne äänenpainotteet, voi hyvää päivää, luuleeko että tekee itsestään uskottavamman niin :-/

        Niin, täällä on linkkejä tutkimuksiin. Esitä sinäkin vastapainoksi joitakin tutkimuslinkkejä, uusia sellaisia, 70-luku meni jo. Mikäli tyroksiini olisi se one and the only, siitä olisi jo tehty se kuuluisa "käypä hoito", mutta sille ei ole riittävästi tutkimusnäyttöä sen toimivuudesta.


      • Tiedon-taso
        rT3_uskonlahkolaisille kirjoitti:

        Ihmettelen suuresti näitä netissä asiasta kamppailevia, täysin hyödytöntä täällä jankuttaa asiaa potilaille, he eivät hyödy siitä yhtään.
        Taitaa olla lääkärit joilta oikeudet evätty jotka täällä asiasta melskaavat.
        Aina löytyy linkki johonkin tutkimukseen, mitä sitten?
        Sitten kun on sellaista näyttöä jonka tiede yleisesti hyväksyy niin ihan varmasti muutosta tapahtuu täällä Suomessakin jossa ei teidän mukaanne ole kuin kolme osaavaa lääkäriä. Onneksi sen lisäksi on ne muutama kymmenen asiasta meuhkaavaa potilasta ja luvan menettänyttä lääkäriä jotka sekoittavat täällä pakkaa.
        Niin ja itse en ole lääkäri, vaan potilas jota suuresti vituttaa nuo teidän kirjoitukset.
        Pieni osa niistä on totta ja hyödyllistä eli esim että aina pitäisi mitata TSH ja T4V koska muuten jää sentraalinen vajaatoiminta pahimmillaan kokonaan huomaamatta.
        Osoittakaa nuo todisteenne lääkäreiden johtoon, Valviraan, eduskuntaan jne sen sijaan että kiusaatte sairaita ihmisiä keskustelupalstoilla jotka eivät tiedoistanne saa kuin lisää tuskaa!

        Kiinnostaisi tietää mikä on tämä syy tähän agressiiviseen kirjoitteluun, voisitteko niiden teidän totuuksien ja linkkien lisäksi vähän avata tätä muille?
        Ette ole terveitä pelkällä T4 hoidolla ja sekös harmittaa?
        Kaikki eivät suinkaan saa apua yhdistelmähoidostakaan, mitäs sitten? Jatkatte silti tätä meuhkaamistanne?
        Täällä on nämä yleiset fraasit jo esiintyneet eli jenkkien pressat yms bull shittiä.
        Kuulostaa ihan Taija Sompin kirjoituksilta, kuunnelkaa hänen luentonsa youtubesta...verkostomarkkinoinnin esittelyssä kuulee samanlaista ja ne äänenpainotteet, voi hyvää päivää, luuleeko että tekee itsestään uskottavamman niin :-/

        Uutta tutkimustietoa/ Saksalainen tutkimusprofessori, huippuendokrinologi vs. Suomen "hoito": https://www.facebook.com/KilpoFi/posts/2241995292694611


    • Endo_sönköttää

      Taas on joku endokrinologi tullut palstalle sönköttämään, tuo yllä oleva.

      Ei ole endolla linkkejä ei. Ei ole endolla pointtia ei. Ei ole endolla mitään tietoa mitä jakaa ei. Ei ole mitään osaamista mistä kertoa ei. Tullut vain sönköttämään. Kuvaa Suomen endojen tasoa. Ei mitään osaamista ei.

      Tule takaisin sitten, kun sinulla on jotakin kerrottavaa. Tämän ketjun monilla hyvillä linkeillä pääset opiskelun alkuun! Kerrytät tietoa ja osaamista. Toki nekin linkit ovat vasta alkua. Me olemme opiskelleet vuosia ja osaamme paljon. Sinulla on vielä pitkä matka siihen, että osaisit jotakin, josta on potilaille hyötyä.

      Opiskele ahkerasti, sitten vasta kannattaa tulla tänne. Vinkiksi sinulle, että täällä jaetaan tietoa. Sönkötys ei ole tervetullutta.

      • Hui.paha.endo

        Näytät olevan kokonaisvaltaisesti päästäsi sekaisin.


      • töissäkäyvä_ja_tervepää
        Hui.paha.endo kirjoitti:

        Näytät olevan kokonaisvaltaisesti päästäsi sekaisin.

        Mene hore vaikka psykiatrille. Ei tarvitse purkaa sitten katkeruutta sairaisiin ihmisiin. Työtön luuseri...


    • Osaamaton_lääkäri

      Minä taas ajattelen, että nimimerkki rT3_uskonlahkolaisille ei ole endokrinologi vaan tavallinen lääkäri. Hän on työhönsä pettynyt ja purkaa pahaa oloaan potilaspalstoilla.

      Joku kilpirauhaspotilas on ehkä tullut vastaanotolle tieteellinen tutkimus mukanaan. Nimimerkki rT3_uskonlahkolaisille on tuijottanut tutkimusta silmät tyhjinä, mitään ymmärtämättä. Joutunut häpeämään potilaan edessä. Jää kaksi vaihtoehtoa: ruveta opiskelemaan, tai purkaa oloaan potilaisiin. Tämä nimimerkki on valinnut purkaa pahaa oloaan potilaisiin.

      Me kilpirauhaspotilaat suosittelemme kaikille lääkäreille kilpirauhassairauksien opiskelua. Maailma avartuu. Oppii lisää. Ymmärtää jopa melkein yhtä hyvin kuin potilas. Tulee hieno tunne.

      • Kuhnekylpy

        Vaikutat uskomushoitojen parissa pyörivältä hörhöltä, uskot varmasti myös homeopatiaan ja enkeliterapiaan.


      • niinpäniin-
        Kuhnekylpy kirjoitti:

        Vaikutat uskomushoitojen parissa pyörivältä hörhöltä, uskot varmasti myös homeopatiaan ja enkeliterapiaan.

        rt3 ,eli käänteinen t3 on ihan olemassa oleva tosiasia, joka on mitattavissa.
        Ei mikään uskonasia.
        Tosiasia on myös se, että jos sitä on liikaa, niin se estää t3:n toiminnan kudostasolla.
        Tästä on ihan omakohtainen kokemus, kun vajaatoimintaan määrätty t4 hormoni thyroxin pelkästään huononsi vointia ja vajaatoiminnan oireita.


      • tavallinen_mitattava

    • kunpatämäjoloppuisi
      • Kannattaa.tutustua

      • vinxahdushuippu

        Tietoa kyllä mutta väärää ja potilasvihamielistä. Pysykää poissa ettei saa klikkauksia


      • academic_ja_töissä
        Kannattaa.tutustua kirjoitti:

        Täältä saa myös tietoa.

        https://roskatiede.wordpress.com

        Noniin pseudoskeptikko. Voit suksia tältä palstalta menemään! Vaikkapa töihin....
        Eikun, eihän rumalla naamalla ja pienillä aivoilla saa töitä, harmi :(


    • T3-on-hyvä-lääke

      Täällä joku tiedoiltaan jälkeenjäänyt endokrinologi mainostaa paskatiede.fi -sivustoa, joka sivusto haluaa mustamaalata T3-hormonin käyttöä vajaatoiminnan lääkityksessä.

      Uudet tutkimukset ja kliiniset kokemukset onneksi ovat vakuuttaneet mm. Italian endokrinologit yhdistelmähoidon tarpeesta ja T3-monoterapiakin mainitaan eräänä hoitona. Alla linkki pian julkaistaviin suosituksiinsa:

      http://link.springer.com/article/10.1007/s40618-016-0511-z

      • Hyvä_Italia

        Hienoa! Endokrinolgiyhdistysten onkin pakko vähitellen antaa periksi, koska tutkimusnäyttö T3 hormonin hyödyistä alkaa olla jo niin mittava. Eri puolilla länsimaissa suositukset ovat koko ajan muuttumassa, ja uusissa suosituksissa T3 hormonin käyttöä pidetään ihan normaalina. Myös monet endokrnologian professorit ovat tulleet näkyvästi julkisuuteen puolustamaan T3 hormonin käyttöä. Näitä endokrinlogian professoreja on esimerkiksi Saksassa, Skotlannissa, USA:ssa ja myös Suomessa.

        Tässä Italian uudessa suosituksessa myös T3 hormonin käyttöä ainoana hormonina, eli nk. monoterapiana, pidetään ihan tavallisena. Se vain kerrotaan yhdeksi hoitomahdollisuudeksi, sen kummemmitta.

        Suomen Endokrinologiyhdistys alkaa olla tosi jälkeenjäänyt. Lisäksi Endokrinologiyhdistyksen yhdessä Valviran kanssa aikaansaama ajojahti tulee jäämään historiaan. Koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole ollut vastaavankokoista ajojahtia lääkäreitä (ja potilaita) kohtaan laillisen lääkkeen määräämisestä.


    • Sydänlääkärit_huom

      Aikaisempi lääkäri-kirjoittaja nimimerkillä rT3_uskonlahkolaisille, TAAS olisi uusi artikkeli rT3:sta. Korkea rT3 oli kaikkein eniten yhteydessä pysyvään eteisvärinään. Mittaatko sinä lääkärirT3_uskonlahkolaisille rT3:sta? Et varmaan. Et osaa. Eivät osaa kardiologitkaan, koska endot eivät osaa ja endot eivät välitä tietoa.

      Voi teitä Suomen lääkäreitä! Endojen oppiala on mätämuna, mutta silti muiden oppialojen ei tarvitsisi jättää kilpirauhashormonitutkimuksia endoille. Ainakaan silloin, kun kyseessä on oma oppiala. Mutta näin Suomessa jätetään, ja tuloksena kukaan lääkäri ei osaa alkeitakaan. Artikkeli tässä:
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27857052

      • Soija.Pumppi

        Mielenterveystoimistossa voi käydä juttelemassa jos on paha olla.


      • lääkäreille_rT3_uutisia

        Lääkäri "rT3_uskonlahkolaisille", minulla on sinulle uutisia! :) !

        TAAS uusi hyvä, korkeatasoinen tieteellinen artikkeli rT3:sta PubMedissä :) :) Ihan uusi, julkaistaan vasta tammikuussa, nyt jo nettiversiona :)

        Oletko kiinnostunut ympäristön vaikutuksesta terveyteen? Artikkeli on julkaistu lehdessä Science of the Total Environment, jonka Impact factor on 3.976. Tiedätkö mikä on Impact factor? Tai, itse asiassa, tiedätkö mikä on PubMed?

        Kerronpa sinulle, että PubMed on suurin lääketieteen tieteellisten lehtien tietokanta. Impact factor kertoo paljon lehden tasosta (kertoo, paljonko lehden artikkeleita on siteerattu). Sinun kannattaa tutustua PubMediin. Tiedän kyllä, että suomalaiset lääkärit ja endokrinologit eivät Pubmedistä paljoa välitä. Mutta olisi hyvä välittää. Näin vinkkinä.

        Artikkelin nimi on: "Polychlorinated biphenyl exposure and deiodinase activity in young infants."

        Artikkelin tutkimuksessa mitattiin T4, T3, rT3, TSH ja TBG
        -pitoisuudet napanuorasta, sekä vauvoilta 3-kuukauden ja 18 kuukauden ikäisinä. Lasten äidit olivat altistuneet PCP:lle (polykloorattu bifenyyli) ja/tai sen metaboliiteille OH-PCB:lle.

        Tuloksena tärkeimmiksi mittareiksi osoittautuivat T3 ja rT3 sekä T3/rT3 suhde (ratio), joka on dejodinaasi 3:n indikaattori:

        " PCBs showed a positive correlation with cord serum T3, and four PCBs showed a negative correlation with cord serum rT3. PCBs were positively correlated with the cord serum T3/rT3 ratio, an indicator of deiodinase 3 activity."

        Haa! Jälleen rT3! Jälleen tieteellinen lehti! Jälleen ihan uusi artikkeli rT3:sta! Nyt ympäristövaikutukset. Viimeksi sydänvaikutukset. Seuraavalla kerralla muuta. Kerron sinulle "rT3_uskonlahkolaisille", kun tulee uusia artikkeleita! Kerron kuulumisia ja päivitän! Ja kunhan jaksan, kerron sinulle lisää myös edellisistä tutkimuksista :) Tässä linkki, ole hyvä, opi ja nauti:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27710904


      • Aivosumu
        Soija.Pumppi kirjoitti:

        Mielenterveystoimistossa voi käydä juttelemassa jos on paha olla.

        Sulla varmasti siitä kokemusta. Kehoittaisin tarkistamaan kilpirauhasarvosi, myöskin se kuuluisa t3v kr-arvo, sitä nimittäin tarvitaan aivoissa, jotta pää pelaa.


    • ei.saa.parantua
    • hyvä.vastine
      • hyvä.vastine

        Hieno vastine! Onneksi olkoon Suomen kilpirauhaspotilaat ry!


      • Soija.Pimppi

        Kilpirauhashoidot on murroksessa.


    • annokset.aivan.väärin

      Täällä joku kertoi hoidonestoyhdistyksen potilasohjeessa lääkityn TSH-tavoitteeksi 1..2
      Lääkäriohjeessa 5.11.2014 tavoite on tasan 1. Aivan liian korkea sekin.

      http://bit.ly/2i36ijv näyttää miten TERVEILLÄ arvot kasautuvat ykkösen lähelle.
      LÄÄKITYLLÄ pitää mennä paljon alemmaksi:

      http://www.jci.org/articles/view/77588 kertoo, miten tyroksiini vähentää muuntumista T4:stä T3:ksi muualla kehossa paitsi aivolisäkkeessä. Silloin aivolisäke alentaa TSH:ta vaikka muualla kehossa on hormonivajaus.
      Professorit Välimäki ja Wiersinga ilmaisevat asian sanomalla että "TSH edustaa vain aivolisäkkeen näkemystä hormonien riittävyydestä"

      Välimäki esitelmässään 21.3.2015 sanoi TSH:n saavan painua mittaamattomaksi.
      Ilvesmäki yliopistolla vain "viitealueen alapuolelle" http://bit.ly/1PP0VPk

      Lääkitystä pitäisi säätää edes T4v:n perusteella.
      Tehokkaammilla lääkityksillä T3v:n mukaan: http://bit.ly/1mKHqvP

      • nyrkkisääntö

        Potilasfoorumit isoissa maissa Atlantin molemmin puolin ovat yksimielisiä:
        Tyroksiinilääkityllä pitää olla T4v JA T3v "viitealueella 70% kohdalla" (tai "yläkolmanneksessa" tai "yläneljänneksessä")
        Käytännössä TSH on silloin melko alhaalla mutta se on silloin merkityksetön.


      • TSH-alle-0.04

        > Käytännössä TSH on silloin melko alhaalla ...

        Ulkomaisella foorumilla juuri luin sielläkin lääkärin vaatineen annoksen pienentämistä kun TSH oli 0.05

        Sopivasti joulukuussa 2016 tuli M Iton uusi tutkimusraportti:
        "Free T3 is not normalised unless TSH is suppressed, in T4-therapy patients."
        Ito M et al., Thyroid: 2016: DOI 10-1089/thy.2016.0426

        Kunnollista hoitoa torjuakseen endot pelottelevat mm. osteoporoosilla.
        Lukekoot esim. tämän: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8252740

        http://www.endocrine-abstracts.org/ea/0021/ea0021OC5.6.htm sietäisi tulla luetuksi sekä matalan että korkean (>4) TSH:n osalta

        https://www.linkedin.com/pulse/tsh-suppression-benefits-adverse-effects-jeffrey-dach-jeffrey-dach-md tarkastelee matalaa TSH:ta eri kanteilta.


      • väärä.hoitosuositus

        >> Sopivasti joulukuussa 2016 tuli M Iton uusi tutkimusraportti:
        "Free T3 is not normalised unless TSH is suppressed, in T4-therapy patients."
        Ito M et al., Thyroid: 2016: DOI 10-1089/thy.2016.0426 <<

        Sinisilmäisesti joskus erehdyin kuvittelemaan että e-yhdistyksen hoitosuosituksissa 5.12.2014 edes kaksi kohtaa monista eivät olisi väärin. Mutta ei...

        Mitsuru Iton ryhmän uunituore tutkimus toteaa, että TSH oltava 0.03...0.3 jotta kehon T3-arvot normalisoituvat. Suomen hoitosuosituksen 1.0 on siis liian korkea.


      • vuoden_änkyrä

        Vilkaiskaapa turpaduunari-fi -sivustolla nyt helmikuussa 2017 käynnissäolevaa yleisöäänestystä "Vuoden änkyrä"


    • Luontaisemmin
      • Kilpirauhastulehdus

        > Kilpirauhastulehdus

        Kun epäillään kilpirauhastulehdusta, pitää tutkia kilpirauhasen vasta-aineet (S-TPOAb sekä S-TyglAb), jotka kohoavat tulehduksessa. Tulehduksen aikana on yleensä kilpirauhasen liikatoiminnan oireita, kuten rytmihäiriöitä, tiheä pulssi, sydämen muljahteluja, hikioireita, ahdistusta, paniikkitiloja, jne. Tavallinen lääkäri tulkitsee oireet vain paniikkihäiriöksi ja määrää usein mielialalääkettä. Hän voi ottaa kilpirauhaskokeet (TSH ja T4v), jotka kuitenkin ovat usein viitevälissä ja virheellisesti luullaan, että oireet eivät johdu kilpirauhasesta. Kun vasta-aineet sitten viimein tutkitaan, ne ovat yleensä huomattavasti kohonneet. Meillä on asiakkaita, joilla on TPOAb ollut yli 1000 IU/ml, kun normaalitulos on alle 60 IU/ml ja toisilla on TyglAb yli 800 kU/l, kun normaali tulos on alle 40 kU/l.

        Koululääketieteen hoito on lähinnä seurantaa. Vajaatoiminnan oireisiin annetaan Thyroxin lääke, liikatoiminnan oireisiin Tyrazol-lääke ja subakuuttiin tulehdukseen kortisonia, joka poistaa oireita, mutta ei hoida ongelmaa. Tyrazolilla puolestaan on yleisiä haittavaikutuksia, kuten pahoinvointi, päänsärky, nivelkivut, hiustenlähtö sekä erilaiset iho-oireet (ihottumat, kutina, ym.). Thyroxin auttaa joillakin vajaatoiminnan oireisiin, mutta useimmilla oireet säilyvät, vaikka kilpirauhasarvot paranevat.....

        Tutkitaanko siellä terveys-, arvauskeskuksessa täällaista mahdollisuutta kuin kilpirauhastulehdus?
        Ko. oireisiin määrätään lääkitys. Oireet katsotaan yleensä olevan sieltä "korvien välistä" johtuvia. Mitä tästä seuraa?


      • Hashimotoa.vastaan

        Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

        > Kun epäillään kilpirauhastulehdusta, pitää tutkia ...

        Ja miksipä ei epäiltäisi kun länsimaissa 90 prosenttia vajiksista johtuu tästä Hashimotoksikin kutsutusta. Olikohan toukokuun 2015 esitelmässä vai missä professori Välimäen ihmettely. Ihmetteli miksei tutkita ekoissa verikokeissa.

        Tiedolla on monenlaista käyttöä.
        a) Virallisendotkin hyväksyvät korkean TPOab:n hoitokynnystä alentavaksi.
        b) Potilaan voi ohjeistaa lieventämään autoimmuunihyökkäyksiä.
        c) Jos ei olisi, välttyy ruokavaliota kaventavalta gluteenittomuudelta

        Kumuloitunut potilaskokemus on että tiukka gluteenittomuus ja 200ug seleeniä ainakin helpottavat (*) Hashinotossa. Samoin kilpparin stimuloinnin minimoiminen pitämällä TSH matalana (**). Joillekin auttaa maidottomuus.

        (*) Asiasta tutkimus: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27702392
        Tämän mukaan seleeni alentaa vasta-aineita.
        (**) Ylempänä oli viite matalaa TSH:ta vaativaan japanilaistutkimukseen


      • Soija.Pumppu

        Kilpirauhanen on murroksessa.


    • Hilkantyttö

      Frontiers tiedelehdessä uusi julkaisu T-3.sta ja sen hyödyistä. Haku :taija liisa

      • T3n_hyödyistä

        > ... julkaisu T-3.sta ja sen hyödyistä.

        Vähän hassusti sanottu. T3:n yleisemmän hyödyn arvioinnin lähtökohta on että merkittävä osa potilaista ei pääse oireettomaksi pelkällä T4:llä. Ensinnäkin varmasti tiedetään DIO2-mutaation estävän T4:n muuntumisen T3:ksi. Toisekseen alkaa kertyä tietoa tapauksista joissa muulloinkin oireet jatkuvat ilman T3-lisäystä.

        Kehon tarvitsemasta T3:sta tulee 13.7.2017 julkaistun tutkimuksen mukaan neljäsosa (*) kilpirauhasesta suoraan. Melkoinen ihme että suuri joukko potilaita väittää voivansa hyvin pelkällä T4:llä. Osa näistä varmaan ei enää muista millaista oli aikanaan olla täysin terve.

        T4-monoterapian tiedetään johtavan luonnottomiin biomarkkereiden arvoihin, mutta edelläkerrotusti yllättävän monet silti voivat suhteellisen hyvin.

        (*) Endokrinologien mukaan noin kahdeskymmenesosa T3:sta tulee suoraan kilpparista ja näin pieni määrä muka voidaan jättää lääkityksestä kokonaan pois. T3v-mittaustakaan ei uskalleta tehdä.


      • fendo.2017.00364

    • tieto-taito
      • Euroopan.ykkösnimi

        Lisätäänpä vielä että ei mikä tahansa tutkimusprofessori vaan Euroopan ykkönen.
        Ykkössija verrattavissa Antonio Biancon asemaan USA:n puolella.


    • hämärä.hoidonestoyhd

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe