Juutalaiseksi?

entinen_kristitty

Olen ajatellut jonkin aikaa, miten voisin kääntyä juutalaiseksi. Taustani on tavallista suomalaista kirkkouskoa, mutta en koe tämän uskonnon olevan totuus. Juutalaisuus puolestaan on kiehtonut jo ihan nuoresta asti! Kaikki perinteiset juhlat, laulut ja uskonnollinen traditio vaikuttavat todella rikkaalta ja mielenkiintoiselta.

43

944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thsim

      Voit kääntyä menemällä synagogaan ja sitten kertomalla halustasi kääntyä. Tosin sinun pitäisi jo etukäteen tietää, että se vaatisi sinua vielä luopumaan esinahkasta ja muistaakseni siihen sisältyy kovia vaatimuksia ettei se ole yhtä yksinkertaista kuin muihin uskontoihin kääntyminen.

      Lisäksi jotkut ortodoksirabbit ja muut sellaiset eivät koskaan hyväksy sinua oikeana juutalaisena, koska et ole juutalaista sukujuurta vaan gentiili (tai goy).

      Jos totuus kiinnostaa niin en suosittele abrahamilaisia uskontoja, mutta voit kokeilla ihan vapaasti jos huvittaa.

      • entinen_kristitty

        Kiitos vastauksesta. Mitä uskontoa suosittelisit?


      • Ei minusta mihinkään uskontoon liittyminen ole helppoa ja yksinkertaista, mutta juutalaisuus on ehkä jopa helpompi omaksua meidän kristillisen kasvatuksemme tuloksena.
        Täytyy vaan jättää Jeesuksen jumaluus pois ja mieluummin unohtaa koko saarnaaja kokonaan.


      • tietoaeihuuhaata

        Höpöhöpö jos kääntyy ortodoksijuutalaisen rabbin kautta niin kaikki ortodoksirabbit hyväksyy nimenomaan ihan yhtä juutalaisena kuin muutkin juutalaiset. Sen jälkeen kun kääntyy niin on ihan yhtä juutalainen kuin kaikki muutkin juutalaiset. Kaikki juutalaisuuden suuntaukset hyväksyvät käännynnäisiä, mutta jotkut vaativat että kääntyminen tapahtuu nimenomaan oman suuntauksen parissa että se on hyväksyttävä. Vähän niin kuin luterilaisen pitää käydä uudestaan kasteella jos haluaa ruveta Jehovan todistajaksi tai baptistiksi.


      • ortodoksijuutalainen

        Ortodoksirabbit hyväksyvät ortodoksikäännynnäiset ja pitävät aivan yhtä juutalaisina kuin muitakin juutalaisia.


      • neuonjakelia
        entinen_kristitty kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Mitä uskontoa suosittelisit?

        Paha sanoa kun en näe ulkomuotoas.
        Mutta karheasti arvioiden et luultavasti olisi kovin uskottava missään.
        Mutta jos väkisin pitäisi jotain ehdottaa, suosittelisin sinulle ortodoksimunkiksi ryhdyntää johonkin luostariin Siperiassa..


    • dsdsdsdwwaq

      Mikä erityisesti juutalaisuudessa kiehtoo?
      Voisitko kertoa tarkemmin?

      • entinen_kristitty

        Iloiset juhlat, rituaalit, Jumalan salaperäisyys ja elämäniloisuus ainakin tulevat mieleen.


    • Onhan juutalaisuus kyllä hyvin yksinkertainen uskonto, ilman esim. kristinuskon kolminaisuusopin kommervenkkejä.

      • liiviläine

        Ei kristinuskossa itsessään ole kolminaisuutta.
        Se on vain joidenkin harvojen erityisryhmien omituisuus.
        Kristinusko on laajamerkityksellinen sana joka kattaa kaiken hyvästä kelvottomiin.
        Kuten oli ennustettukin.
        Matt11:12


    • harkitsemuuta

      Ortodoksijuutalaisuus on vanhakantaista ja tosiasioita välttelevää. Suositeltavaa olisi pohtia hiukan syvällisemmin mitä juutalaisuus sinulta vaatii.

      • kuhapakisen

        Mikä juutalaisuus? Juutalaisuutta on yhtä monta lajia kuin on juutalaisiakin.
        Koskaan et voi kelvata kaikille.


    • NatsarBenJahhud

      Takanani seisoo suuri joukko sukulaisiani jotka ovat vanhaa juutalaissukua. Onhan se huomattu että sangen usia kiinnostuu juutalaisuudesta ja kaikesta siihin liittyvästä. Jos käännyt juutalaiseksi niin ei sinua goyna pijetä vaan olen gauuri ja pyhät miehet ja kirjat sanovat että gauurit on pijettävä kalliina ja arvoikkaana, heistä on esimerkkejä jopa vanhassa testamentissa. - tosin voi olla että suomessa asuvie juutalaisten oppi on erilaista, sillä olen sellaisesta suvusta peräisin josta ei paljon puhuta euroopan juutalaismediassa, mutta joka on kotoisin pohjoisjuudasta ja sieltä tullut pitkiin eurooppaa jossain vaiheessa. Nykymediassa näytetään vain niin sanottuja ortodoxijuutalaisia ja esittäytyvät ainoana oikeana lahkona suuren juutalaisuuden,vaikka ovatkin muodostuneet vasta 1700-luvulla,mutta ennen sitä oli myös juutalaisuus. Juutalaisuus on kylmässä maailmassa tylsässä arkielämässä ja myös joittenkin kohdalla halussa olla erikoinen tai oman identiteetin puutteessa - kova trendi. En nyt sinun taustoja tunne ja sielun laatua sekä sydämen maata mutta mainitsin sen takia edellisesti koska moisetkin pitävät paikkansa tänäpäivänä. Mutta kestääkö se perusta kun alkaa uusi verinen vaino ja poltto elävältä - siinä se kulta puhdistuu liekessä palavassa.

      • NatsarBenJahhud

        :) et laisinkaan osunnut, kummajainen. Ja kuinka luuletkaan romaniksi kun tekstissä lukee "juutalainen" tokihan on ollut teorioita että romanit olisivat yksi kadotettu juudan heimo. Mutta ei minun tapauxessa. Olen jo 86v vanha juudan lapsi, ja vahvin kieli on ruotsi lapsuudesta asti.


      • helel.ben.shachar

        No mitä juutalaisuutta sinä sitten edustat?


      • keripukkikin

        ei hän ole juutalainen vaan romani. Ei osaa kirjoittaa eikä tiedä mitään mistään..

        .... niin ei sinua goyna pijetä vaan olen gauuri ja pyhät miehet ja kirjat sanovat että gauurit on pijettävä kalliina ja arvoikkaana, heistä on esimerkkejä jopa vanhassa testamentissa. ...( että naurattaa!)


      • joteilläonvehkeet
        NatsarBenJahhud kirjoitti:

        :) et laisinkaan osunnut, kummajainen. Ja kuinka luuletkaan romaniksi kun tekstissä lukee "juutalainen" tokihan on ollut teorioita että romanit olisivat yksi kadotettu juudan heimo. Mutta ei minun tapauxessa. Olen jo 86v vanha juudan lapsi, ja vahvin kieli on ruotsi lapsuudesta asti.

        Mutta luvattu maahan oli kaikkia Israelin heimoja varten eikä vain Juudan!
        Judan heimoonhan ei pääse siihen syntymättä kuten ei kukaan voi kääntyä benhardinkoiraksikaan.


    • kus1pää

      vieläkö raketit lentää

      • NatsarBenJahhud

        Mitkä raketit?


    • nasaretilainen

      Sillä Jumalalla on Poika Jeesus .

    • plmb2016

      Käsittääkseni Jumala on se joka punnitsee, kuka on oikea israelilainen ja siinä on Raamattu antanut kriteerit- joilla leikkauttuu pois ( taivaan kirjan) kansasta, jos niitä kriteereitä ei täytä. Kriteerit ovat Sanassa Lue Kirja. Ei tästä mediasta löydä muuta kuin 85 % pilkkaajien kirjoituksia- kumma että suomalaiset ovat alkaneet herjata ja pilkata Juudan kansaa siinä määrin, mitä tässä juutalaisia koskevalla palstalla esiintyy. Siunattu olkoon Jumalan Israel ja sitä siunausta en sano niille, jotka tällä palstalla Juudan kansaa pilkkaavat.

    • kakonilhola

      Kysy Turun synagoogan pjltä toomer huhtamäeltä miten hän kääntyi joka tee perässä. Osaa neuvoa? Kysyä voi aina.

    • nicobencahjola

      Ethän ole seonnut salanimeä shamuel kohen valheellisen rabbipapin uskontoryhmään??? Seuraajia sanotaan tooraobservanteiksi, vaihtaa Hebrealainen nimi, istua ahteri puuduksissa sapattiryhmässä ja alkaa kannattamaan rabbin nettiblogeja jotka ovat täyttä sontaa.

      • Anonyymi

        Kiitos minunkin puolesta, on nykyisin Loviisassa töissä ydinvoimalassa. Keväällä lähti Etiopiaan mutta eiköhän routa porsaan aja kotiin. Ei ole taloaan myynyt.


    • Jisreel

      Pysy totuudessa, ei kannata lähteä harhailemaan.

    • lueluelue

      Ensimmäinen asia on johon törmäät on kysymys: miksi haluat juutalaiseksi? tämän kysmyksen tulee esittämään lähes kaikki jotka EI tiedä juutalaisuudesta yhtään mitään ja tietenkin itse juutalaiset.

      toinen asia on kulttuuri shokki. Suomalainen kulttuuri eroaa juutalaisesta kulttuurista kuin yö ja päivä. huomaat tämän kun alat opiskelemaan ja sitä sitten on loppu elämä. olit juutalainen tai jäät pyrkimään juutalaiseksi.

      Englanninkieli ja heprean kieli on ehdoton! pelkästää näiden opiskeluun panostamalla pääset alkuun ennenkuin edes otat juutalaisuuteen liittyvää kirjallisuutta eteesi. joudut todella menee läpi harmaankiven ja se on se giur testi mitä joudut kohtaamaan. Giur on henkilö joka on kääntymässä. Opiskelu ja käytännössä rukousten lukeminen monesti päivässä ja kosher sääntöjen noudattimen tulee olemaan tiukkaa. Koko suku alkaa katsomaan sinua kummasti kun et enää osallistu kristittyjen juhliin et voi enää halata läheisiä jos olet orthodoksi. Et voi missään syödä mitään muutakuin omassa kosher keittiössä tai muuten ainoastaan kosher tiloissa tehtyä ruokaa.

      Puolisosi tulee olla myös juutalainen muuten koko kääntyminen on vessanpöntöstä alas. Mistä löydät itsellesi puolison? Suomen juutalaisia on vähän. Juutalaisuuden tärkeän kulma kivi on avioliitto ja ennenkaikkea jälkikasvun kasvattaminen.

      Lisäksi olethan töissä? koska kaikki "tarvikkeet" joudut tilaa netistä sabatti kynttilät, tallit, mezuza,kipat jos olet mies (jos nainen modesty käsite tutuksi) ym.ym netistä. rahaa palaa ainakin alkuun 1000€
      Juutalaiset kamppailevat koko ajan sen kanssa etteivät olisi liian ystävällisiä eikä taas liian välinpitämättömiä. Lähimmäisrakkaus käsite on juutalaisilta tullut kristityille.
      Juutalaiset tuntuu kylmältä väeltä ulkopuolisille koska kristityt tulee halaamaan ja ovat iloisia kun saavat lisää väkeä seurakuntaan juutalaiset taas erittäin epäileviä aina kääntyjän motiivin ja motivaation suhteen.
      Olet heille Giur, Goy, Gentile niin kauan kunnes saat heidän hyväksynnän vuosien opiskelun, juutalaisen käytännön elämän, ja lopullisen rituaalien kautta.

      Juutalaiset taas eivät syyllistä mistään heitä ei kiinnosta jos syöt possu hampparia kaupungilla vaan enemmän he näkevät että uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia.

      Juutalainen elämä on ehdottomasti kurinalaista, velvollisuuksien toteuttamista ympäri vuoden rutiininomaisesti. nämä velvoitteet taas pitää lukea kirjoista ja sisäistää. kaikki lähteet on hepreaksi jotain enkuksi...

    • pakana

      Onnea vain. Juutalaisuuteen kääntyminen vaatii paljon työtä ja vaivannäköä. Joudut myös todistamaan vilpittömyytesi useaan otteeseen, koska toisin kuin kahdella muulla "Ison kirjan" uskonnolla, juutalaisilla ei ole lähetyskäskyä.

    • Kääntynyt

      Suosittelisin näin itse juutalaisuuteen kääntyneenä että et lähde noin heppoisin perustein ja tiedoin kääntymään mihinkään. Juutalaisuus ei ole ollenkaan niin kuin kristinusko. Juutalaisuus on vain osittain uskonto, tärkeämmässä roolissa on ajatus juutalaisesta kansasta. Suurin osa juutalaisista kokee juutalaisuuden kulttuurina ja etnisyytenä, jossa kyllä on uskonnollisia elementtejä mutta jotka eivät suinkaan ole se keskeinen asia.

      Uskonnolliselta kannalta taas juutalaisuus on hyvin vaativa uskonto. Käännynnäisistä ei olla samalla tavalla kiinnostuneita kuin kristinuskon piirissä, koska ihmisten kääntymiseen painostaminen tai houkuttelu nähdään juutalaisuudessa syntinä, eikä juutalaisuus etnisenä uskontona kaipaa uusia jäseniä. Juutalaisuus vaatii elinikäistä sitoutumista hyvin vaativan säännöskokoelman nouudattamiseen, esim. : vain kosher-astioissa valmistettua ruokaa on sallittua syödä, sapattina kaikki sähkölaitteet ja liikennevälineet, kirjoittaminen, ruoan laittaminen yms. on kielletty, saa mennä naimisiin vain toisen juutalaisen kanssa, jne.

      Suomessa asiaa vaikeuttaa vielä yhteisön pienuus, käytännössä esim .juutalaisen aviopuolison löytäminen on lähes mahdotonta, kosher ruoan saanti äärimmäisen vaikeaa, seurakuntia vain Helsingissä ja Turussa ja molemmat aika tyhjillään.
      Hyvin monet ihmiset harkitsevat kääntymistä tai jopa kääntyvätkin, ja jättävät sitten koko homman kun huomaavat ettei se olekaan sellaista kuin luulivat. Me emme tarvitse lisää tällaisia päiväperhokäännynnäisiä jotka kuvittelevat juutalaisen olevan jotain ihmeellistä. Jos juutalaiset perinteet tai ajattelu viehättävät, voit aivan hyvin harrastaa niitä kääntymättä mihinkään. Ja jos tosissaan haluat kääntyä niin tee seuraavat kaksi asiaa: tutustu juutalaisiin, ja lue kirjoja juutalaisuudesta . ota selvää realiteeteista kuvitelmien sijaan, suosittelisin vaikka käymään synagogassa muutaman kk ajan. Jos sitten vielä haluat kääntyä niin ota yhteyttä seurakunnan kansliaan.

      • Anonyymi

        Ei ihan noinkaan, eri suuntauksissa on erilaisia käskyjä. Lue Raamattua, nykyinen kosher ei ole sitä, mitä siellä sanotaan. Miksi kukaan haluaa kääntyä juutalaisuuteen, kun voi olla kristitty.


    • Se mitä itse olen ymmärtänyt kääntymisen tarkoittavan raamatun mukaan, on, että kääntyy pois pahoilta teiltänsä, jos ne sellaiset ovat.

      Se ei tarkoittaisi kääntymistä johonkin uskontoon, vaan kääntymistä oikeudenmukaisuudeen suuntaan. Kristillinen antisemitismi ja kaikenkattava taikaoppi ei ole oikea suunta.
      Kristillinen oppi on kuin kiemurteleva käärme, joka muuttuu aina tilanteen mukaan toiseksi kuin oli ja kolmanneksi, joka ei ollut ja kuitenkin on.
      Se on kuin kuoppa johon valuu kaikkea mitä on ollut ja tullut olemaan, eikä siitä saa enää mitään selvää.

      Nykyisin, kun iänkaikkinen helvetti on menettänyt tehonsa kristillisenä pelotteena, on kirkko enää armonjulistaja, aivan kuin sillä olisi siihen valtuudet.

      Jos ihmiset kasvaisivat ulos lastenvaltakunnasta ja rohkeasti ottaisivat vastuun omista tekemisistään kuten oikein on, ei kirkolle jäisi enää mitään julistettavaa, kun armo käy tarpeettomaksi ja rasisminvastaisuus kieltää etnisiin ryhmiin kohdistuvan vihapuheen. Pahennukseksi olemisen.

      Alunperinkin olisi pitänyt ymmärtää, ettei oleminen " pahennukseksi juutalaisille" ole ollenkaan lähimmäisenrakkautta, tai oikeudenmukaista oppia.

    • Mitä tarkoitin taikaopilla ?

      Tarkoitin sitä, että heprealaisen raamatun viisauksia otetaan, en tiedä onko kysytty lupaa, vai onko kavallettu, joka kavallus nykyisin tarkoittaa luvatonta haltuunottoa, eli varastamista.
      No kuitenkin, näitä viisauksia on siirretty evankeliumiin ja sim-sala-pim, ne ovat muuttuneet Jeesuksen sanoiksi, eli evankeliumiksi. Kuten esimerkiksi kymmenen käskyä, isä meidän rukous, ja vuorisaarna. Vuorisaarnassa on myös muualta otettua.

      Taikaoppina voi pitää myös sitä, että juutalainen pääsiäislammas jonka luita ei saanut rikkoa ( Egyptistä paluu ) muuttuikin evankeliumissa juutalaiseksi nuorukaiseksi joka uhrataan ja jonka luita ei saanut rikkoa. Sim-sala-pim ja taas Ilmestyskirjassa hän onkin teurastettu karitsa, joka on kelvollinen avamaan sinettejä, joista vuodattuu vitsauksia maan päälle.
      Sim-sala-pim, paluun odotuksessa hän onkin taas mies, joka ratsastaa taivaasta valkoisella hevosella enkelijoukkojen kanssa poimimaan kaikki leiviskänsä monistaneet hyvät palvelijat taivaaseen.

      Akateeminen teologinen lennokkuus on kyllä vertaansa vailla maailmanhistoriassa, kun mukaan otetaan vielä heidän myymänsä tuote, jonka saa vasta kuoleman jälkeen, se valtakunta, valkoiset vaatteet, kruunut, harput ja häät. Niin onpa siinä myös paras bisnesidea, mitä koskaan on keksitty. Osamaksulla saat, elinikäinen kuukausilyhennys, jota myös kirkollisveroksi kutsutaan.

      Kukaan ei tule koskaan kertomaan, vastasiko tuote siihen uhrattua sijoitusta, eikä kukaan tule vaatimaan rahoja takaisin, jos lupaus ei pitänytkään paikkaansa.

      • deedededede12

        Hienosti kirjoitettu. Sekin kohta jossa annetaan syntejä anteeksi vaikka ei kirkko siihen edes kykene, eikä se ole syntien anteeksiantamiseen pätevä. Jumala on


    • Anonyymi

      Onko tullut mieleen, että juutalaisuus voi kehittyä ja juutalaisuuden merkitys muuttua? Ei juutalaistapojen osaamisen tai seurakuntaan kuulumisen pitäisi määrittää, kuka on juutalainen.

    • Anonyymi

      Kristityt ovat henkisesti juutalaisia kuten olivat Jeesus ja opetuslapsetkin. Saman uskonnon eri linjauksista on kyse. Jeeesus vain muistutti ettei laki ja sen tuomiot tee onnelliseksi. Juhlat, laulut, vihkimiset, siunaamiset ja muut traditiot ovat yhteisöllistä kulttuuria. Ne ovat erilaisia ja muuttuvat ajan myötä.

      • Anonyymi

        Laittomat teot tekevät onnettomaksi. Monet istuvat kiven sisällä kymmeniä vuosia.


    • Anonyymi

      Juutalaiseksi voi olettautua, kutta ken otetaan piiriin ja ken on piirissä siinä mailman piirissä henkisessä kuplassa

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4513
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4484
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4096
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3017
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2621
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2089
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1725
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1472
    Aihe