Porvarillisen ryöstön anatomia

Miksi tulo- ja hyvinvointierot kasvavat? Miksi palveluiden taso ja saatavuus heikkenevät? Eikö kaiken pitäisi olla kerrassaan hyvin, kun porvarillisen aatemaailman suosio on vain kasvanut? Onko syy pahoinvointiin sittenkin siinä, että maailmassa on liian vähän kommunisteja?

Ei kai evoluutio ole sama asia kuin porvarismi? Jos on, niin evoluutio on tehnyt täyskäännöksen. Se on alkanut kulkea kohti lähtökohtaansa, kohti kehityksen nollapistettä. Nollapisteellä tarkoitetaan tässä täydellistä kaaosta.

Keskeistä porvarilliselle ”ajattelulle” on suunnittelemattomuus. Kaiken pitää porvarillisissa laskelmissa perustua välittömään omaan etuun ilman kytkentää ulkopuolisiin tahoihin tai auktoriteetteihin. Yhteiskunnan ongelmat eivät ole porvarin ongelmia muutoin kuin silloin, jos yhteiskunta yrittää asettaa rajoja porvarilliselle oman edun pyrkimykselle.

Porvarillinen hallitus on aina porvarin hallitus. Hallitus, jonka ensisijainen tehtävä on turvata porvarin etu eikä suinkaan minkään yhteiskunnan saati tavallisen kansalaisen etu. Tosin tätä porvarin etua ajetaan vetoamalla siihen, että yhteiskunta romahtaa, taivaalta tipahtaa kivi tai jotakin muuta hirveää tapahtuu, ellei porvarillisiin vaatimuksiin suostuta. Esimerkiksi pyrkimykset yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi eivät ole muuta kuin yrityksiä luoda menettelyjä, joilla saadaan porvareille lisää rahaa. Porvareilla tarkoitetaan tässä luonnollisesti omistavaa luokkaa ja heidän uskollisia apulaisiaan erinäköisiä ja kokoisia johtajia.

Yksityistäminen puolestaan tarkoittaa sitä, että porvarille luodaan mahdollisuus saada itselleen yhteiskunnan keräämiä verorahoja muiden yhteiskunnallisten tukien lisäksi. Yksityistäminen keskittää palvelut sinne missä on paljon maksavia asiakkaita. Harvemmin asutut alueet jäävät heitteille. Toinen seuraus yksityistämisestä on palvelujen hintojen kohoaminen järjen rajat ylittävälle tasolle.

Porvarillinen päätöksentekijä ei tyypillisesti ole sisäistänyt julkisen palvelun ideaa, vaan sokeassa ideologisuudessaan kuvittelee, että julkinen tuotanto on vain pahaa kommunismia, josta pitää päästä eroon. Tätä eroon pääsemispyrkimystä edesauttaa merkittävästi porvarin epäsosiaalisuus kaikkea yhteistä ja samanarvoista kohtaan. Porvarismin voikin katsoa seuraukseksi epäonnistuneesta kasvatuksesta.

Porvarille julkinen sektori on lähinnä porvareita itseään hyödyttävä rahanjakoautomaatti. Siksi joskus joutuu hämmästelemään joitakin porvarillisia kiljaisuja, joissa vaaditaan vain pientä julkista sektoria. Kuitenkin näyttää siltä, että julkisen sektorin koon kasvu on merkinnyt myös taloudellista kasvua. Sen sijaan hallitukset, jotka ovat äityneet julkisen sektorin romuttamiseen, ovat samalla romuttaneet koko taloutta.

Tärkein asia yhteiskunnallisessa päätöksenteossa on kuitenkin rahan käyttäminen oikeisiin kohteisiin: tasainen tulonjako ja tasapainoisen yhteiskunnallisen kehityksen turvaaminen. Rosvoja tukeva politiikka johtaa ennen pitkää omaan tuhoonsa. Viimeistään seuraavissa vaaleissa tai jopa jo ennen sitä.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onkohan Paavo porvarin vai sosialistin asialla? Mediatietojen mukaan Paavo vastustaa ainakin euroa ja syyttää Keskustaa alkiolaisuuden puuttumisesta. Paavon puolue puolestaan on mediatietojen mukaan peräti kummallinen. Kenenkähän asiaa sillä ajetaan?

      Simo Salminen teki aikoinaan Rotestilaulun. Olisi varmaan Paavonkin kannattanut laittaa puolueen nimeksi suosiolla Rotestipuolue. Kannattajiksi olisi voitu hyväksyä kaikki, jotka tuntevat tarvetta vastustaa, ainakin nykymenoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4553
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      218
      2410
    3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      42
      1895
    4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1714
    5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1691
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      180
      1365
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1194
    8. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      935
    9. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      136
      932
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      921
    Aihe