Entinen Anarkisti

entinenidiootti

Kuuluin anarkistijoukkoon, ja nyt myönnän häpeäväni, ja ihmettelen itseäni. Tapaamisissamme vedimme huumeita ja alkoholia ja syyttelimme yhteiskuntaa siitä, että emme ole pärjänneet missään. Kaikki oli aina yhteiskunnan ja muiden ihmisten syytä. Vaikka tapaamisissamme pauhattiin siitä, että opiskelua ei suositella ja työnteko tämän yhteiskunnan säännöillä on väärin. Kaikkien pitäisi elää sosiaaliavustuksilla, jotta voimme keskittyä anarkismiin.

Todellisuudessa kokoontumiset olivat rankkaa alkoholin juomista ja huumeidenkäyttöä. Ja sekaisin ollessamme myös anarkistiset yhteiskunnan vastaiset seksuaaliset teot lisääntyivät, mm. seksin harrastaminen saman sukupuolen tai eläimen kanssa oli "anarkistisempaa", eli suositeltavampaa. Johtohenkilömme olivat kaikki jollain lailla seksuaalisesti kieroutuneita.

Rikoksia suunniteltiin ja toteutettiinkin sekaisin ollessamme. Suurin haave oli yhteiskuntajärjestyksen hajoittaminen anarkian voimin, yleensä hajoitimme jonkun tavallisen raukan yksityisomaisuutta, ja luulimme olevamme vapaustaistelijoita.

Onneksi pääsin irti tuosta kaikesta. Ymmärsin, että koko toiminta perustuu vain saamattomien ihmisten itseinhon valjastamiseen voimanlähteeksi pahantekoon niitä ihmisi kohtaan joita kadehdimme

41

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kloikliol

      Asiaa

    • isoisäpuoleni

      oli saksalainen alppijääkäri

    • ana-ana-kistipissilaudal

      Säälimättömän terävä kuvaus tämän päivän suomalaisesta anarkistista

    • HöperönHörinää

      Loldiers Of Odinin Sivulta poistettu asiallinen kritiikki
      18. tammikuuta ·

      Ymmärrän toki, että on olemassa jokin käytösnormisto, jonka pohjalta asiattomuuksia voidaan tiettyihin kriteereihin nojautuen poistaa. Mutta se, että mikä tahansa "paha kakku" taiotaan pois asiallisesta sisällöstä huolimatta, muistuttaa aivan liikaa fasistista ja totalitaarista toimintaa siihen nähden, että näitä asioita oletettavasti pyritään "vastustamaan" - Oma asiallinen kritiikkini, joka tukahdutettiin Loldiersin sivulla, tulee tässä:

      Mikäli koulun välitunnilla kulkisi rasistinen ja enemmän tai vähemmän pahatapaiseksi tunnettu porukka valvomassa muita, julkilausuttuna tarkoituksenaan suojella muita oppilaita, kenties jopa tarkemmin ilmaistuna "suomalaisia oppilaita", ja tähän liittyisi tietysti rasistinen sävy ja tarkoitusperä eikä sitä voitaisi kieltää; mitä voitaisiin tehdä jos tämä porukka ei tuossa valvontatoimessaan (tai leikissään, miksi sitä nyt sitten kutsutaankaan) tekisi mitään kiellettyä? Toki asiasta voitaisiin olla huolestuneita, ja heitä voitaisiin torua siitä kuinka hyviksin oletetuissa tarkoitusperissään saattaa kuitenkin piillä vihamielisyyttä muita, etenkin ulkomaalaisia oppilaita kohtaan, ja heitä voitaisiin koittaa saada lopettamaan tämä leikki koska se saattaisi yltyä jopa vaaralliseksi ja sääntöjenvastaiseksi. Kuitenkaan mitään konkreettista vaaraa ei olisi tässä vaiheessa vielä ilmennyt, eikä toivotakaan ilmenevän. Tähän astihan tilanne on selvä. Mutta onko tilanteeseen oikea ratkaisu se, että osa oppilaista muodostaa uuden leikkimielisen porukan, jonka tarkoituksena on pyöriä tuon aiemmin mainitun porukan ympärillä suoranaisesti lällättelemässä heidän leikilleen ja huutelemassa heidän leikkiinsä kohdistuneita satiirisia huutoja; vaikkakin "ilomielisesti", ja itse asiassa tämän leikkinsä juuri ilomielisyydellä ja "hauskuudella" siunaten, vaikka on selvää että heidän leikkinsä ivallisuus kohdistuu tuohon toiseen oppilasryhmään. Lapset tapaavat keksiä monenlaisia juonikkaita näennäisen leikillisiä keinoja aiheuttaakseen tietyllä tavalla kutkuttavaa konfliktia; "älä nyt leikistä suutu" (tähän retoriikkaan sopii toki myös puheet siitä kuinka Loldiersiin negatiivisesti suhtautuvien ihmisten kommentointi on "itkua" tai "vinkumista"; vrt; "mitä sä pillität") - ja tässä tilanteessa on myös selvää, mikä porukka siihen mennessä on välitunnilla aiheuttanut enemmän häiriötä, mikäli häiriö lasketaan teon tasolla toteutetun melun ja kiusan siihenastisella määrällä.

      En tiedä mitä hyvä opettaja tällaisessa tilanteessa tekisi. Nauraisi tälle jälkimmäiselle kiusamieliselle porukalle siksi, koska toisen porukan kiusamielinen leikki joutuu siinä kiusanalaiseksi? Eli hyvä opettaja olisi aina sellaisessa asemassa että joku kiusaamisen muoto on siunattava ja sille on hykerreltävä, vain siksi että se kohdistuu toiseen kiusaamisen muotoon? Uskoakseni hyvän opettajan tulisi tunnistaa kaikki tahallinen kiusaaminen ja provokaatio, eikä kannustaa sitä; sillä hän on aikuinen eikä lapsi.

      Tuskin olisi kovin pedagogisesti pätevää sekään, että tämän "ilottelevan" ja "hassun" oppilasporukan riena kuitattaisiin ja oikeutettaisiin sillä stigmalla, että tuo "valvojaporukka" koostuu "tunnetusti häiriköistä" (vrt. rikostausta) No, ajatuksia vaan.
      (Lisätään tähän vielä se yksityiskohta, että toki monet kokisivat olonsa uhatuksi tuon ensimmäisen porukan "valvoessa" välitunnilla - ja siinä mielessä tilanne vaatisi useiden mielestä jotain ratkaisua)
      Tässä tulee esiin toisaalta mun ajoittainen moraalinen idiotismi; oletus siitä että näitä asioita yritettäisiin edes kovin kunnolla naamioida rationaalisesti perusteltuihin eettisiin periaatteisiin. Vaikka onhan ilmeistä, että kyse on pikemminkin erilaisten intressien, taipumusten ja pyrkimysten välisestä "sodasta".

      Mutta oikeastaan vielä ollaan ihan turvallisessa tilanteessa siinä mielessä, että "äärioikeistoa" edustavat kaikkein näkyvimmin nämä (nyt seuraa täällä kommentoneiden ihmisystävien omia luonnehdintoja, ei minun:) "rymyjuntit" ja "rasistiset ääliöt" joita on melko helppo "vastustaa" ja "hiljentää" (edellinen totalitaariselta kalskahtava retoriikka ei myöskään omaani, vaan kommentteja tältä sivulta) - selkeästi näkyvään ja rajattuun on helpompi keskittää kaikki voimavaransa.

      Toisaalta tietysti voidaan sanoa että kyse on itse asiassa vain taideperformanssista joka ainoastaan lomittuu tiettyyn poliittiseen tapahtumaan, ideologian ollessa kuitenkin sivuseikka - ja tällä tavalla ylipäätään tuodaan estetiikka mukaan poliittiseen tai eettiseen liikehdintään, niin että näiden kahden rajoja hälvennetään. Siksipä ehkä Loldiers Of Odin voisi kutsua vaikkapa Teemu Mäen (taiteilija) ja kissan joukkoonsa, koska kyse on "vain taiteesta" jonka "pointti" ei ole siinä mitä tosiasiassa tehdään, vaan sen "merkityksessä"; ja näin on teko oikeutettu symbolisella "merkityksellään".

      (Huomautus: Mikäli täältä löytyy joku niin nokkela että onnistuisi lähes loogisesti oikein arvioimaan että "itsekin" (joka olisi

      • anarkobanaani

        Pitäisikö muiden ihmisyyttä arvostavien oppilaiden hiljaa hyväksyä noiden rasististien toiminta? On kummaa, ettei edes näkyvää ja selkeää rasismia kohtaan saa osoittaa minkäänlaista kritiikkiä (sillä lakia ei ole tarpeeksi rikottu). Tokihan ymmärrän kritiikin sitä kohtaan, että otetaan ns. helppo kohde.

        Käsittääkseni Loldiersissa ei ole kyse vain performanssista, vaan antifasismista/-rasismista taideperformanssin keinoin. Ei esteettinen sisältö oikeuta itsessään mitään.

        En ole pelle.


    • HittoonAnarkismi

      Jees. Päihteet ovat myös olleet aika olennainen osa omienkin anarkistituttavien keskuudessa. Alkoi meno olla heidän bileissään välillä sitä luokkaa, että katsoin parhaaksi jättää koko homman taakseni. Ei vaan huvittanut kuunnella paasausta eläinten oikeuksista varsinkaan asunnossa, missä oli kymmenittäin kissoja. Asunnossa tietty haisi aina kissan kusi, koska kissalle välttämättömän kissanhiekka-astien siivoominen oli jo näille eläintenoikeuksista kaikkitietävien jaksamiselle ihan ylivoimaista. Lisäksi näissä bileissä kaverukset sekoilivat keskenään siinä määrin, että välillä siellä kuristettiin mustasukkaisuuksissaan jotain naista.

      Ihan kivaa oli seurailla meininkejä ja juhlia, mutta kun ei se meininki niin karnevaalia ollutkaan, niin ajattelin vaihtaa kaverit vähän aikuisempiin. Ihan sama mihin luokkaan nykyisen ystävät kuuluvat, mutta kyllä paremman väen keskuudessa ymmärretään kavereiden kunnioittaminen juuri sillä tavalla mihin minutkin on kasvatettu. Ei varasteta, kaverin kumppaneita ei panna, velka maksetaan takaisin niin pian kuin mahdollista/velkaa ei oteta kaverilta, kaverin omaisuutta ei tuhota ja kaveriin voi aina luottaa.

      Hittoon anarkismi.

      • anarkobanaani

        Eipä ole yksikään minun tovereistani toisilleen pahaa tehnyt. Kaikkiin liikkeisiin liittyy paskoja tyyppejä.

        Entinen porvari ystäväni ei muuten ole vieläkään maksanut velkojaan. Kiitos muistutuksesta.


      • laulunarvoinen

        Sulla on aika kovat vaatimukset kaverille. Täyttäisikö niitä mikään muukaan porukka?
        Esim kaveriin voi aina luottaa on jo aika suuri asia. Mieti.
        Oon 50 ja mulla ei ole koskaan ollut yhtään sellaista kaveria.:)

        Te ette todellakaan voi luokitella ihmisiä poliittisen näkemyksen perusteella hyviin ja pahoihin. Kumpikaan.


    • Elämävoittaa

      täyttä asiaa!!!!

    • Bror-Erik2443

      Eläköön Anarkismi ja veriset vaatteet tuon edellä ladatun paskalastin jälkeen.On
      joillain aikaa esitellä typeryyttään ihmiselonsa kustannuksella ja osoitella sormea
      oikiaan suuntaan.

    • SeSer

      Juurikin samanmoisia kokemuksia kuin nimimerkillä HittoonAnarkismi. Pyörin nuorempana porukoissa, jossa kovasti vouhkattiin anarkismia, mutta lähinnä se oli päihteiden käyttöä ja sekapäisenä riehumista.
      Suurin osa anarkisteiksi itseään kutsuvista ihmisistä ei oikeasti taida anarkismista mitään tietää. Peruskoulussa on käyty kääntymässä, nyt notkutaan työttömyyskorvauksilla ja sossurahoilla ja kännissä rikotaan toisten omaisuutta ihan vaan kateusasenteella: "Kun minulla ei jotain ole, niin ei kenelläkään muullakaan saa olla".

      • ay-liike

        on niiin anarkiaa hyökätä suomen yhteiskuntaa vastaa mikä teitä on hoivannut ja kouluttanut! jos maa on niin paska, niin poistukaa!! ei täällä ole pakko olla.! sosialismia menkää itärajan yli ja avatkaa silmänne ja katsokaa mitä totaalinen sosialismi jätti jälkeensä. lähtekää iraniin pakolaisiksi ja sanokaa me vaadimme.
        lopetetaan sossurahat ja kaikki tuet. paskasakki töihin


    • edellenkinanarkisti

      Niin, kuka tahansa hedoinistinen älykääpiö voi perustella sikailuaan kutsumalla itseään anarkistiksi, olet siitä loistava esimerkki.

    • anarkobanaani

      Trollollololol

    • RokiVartiainen

      Anarkisteja? My ass! Ne on pelkkiä häiriköitä. Nöyryytin tässä reipas kuukausi sitten paria sellaista hampuusia, jotka uskoi olevansa anarkisteja. Tulivat viereen kävelemään ja provosoimaan ja oksenteli kaikenlaisia solvauksia... rasisti, oikeistolainen, natsi, fasisti... ja muuta sitä tavallista muka-anarkistien latva-b shittiä. Toinen uskalsi mennä jo kontaktitasolle ja huitaisi pipon päästäni. Varmaan tänäkin päivänä katuu sitä. Kun käännyin sitä kohti niin yritti vielä lyödä. Rannelukko, tuskan huuto ja sijoiltaan mennyt olkanivel ja ilkeä pahka otsassa. Toinen sai reippaan puujalan maiharin kärjestä ja ventin poskipäähänsä ja n. 10-15 sekkaa otti lukua silmät pyörien päässä. Toinen niistä lupasi kostaa. Sanoin, että kuljen tätä samaa reittiä (koti - Prisma) usein, että tuokaa kunnon vastuksia eikä mitään marjanpoimijoita. Vielä nousee 47 vuotiaalta ex kickboxarilta ja taekwondokalta jalka ja käsi ojentuu nopeemmin kuin häiriköllä ehtii ajatus synapsista toiseen. Jos olisin vähän nuorempi ja tyhmempi, niin kävisin varmasti pätkimässä niitä säälittäviä pellejä niiden säälittävissä jengiriehunnossaan.

      • reppanavartiainen

        Wau ja sitten mä heräsin röökille ja otin lääkeet.


      • ketteräolutmaha

        Prismasta kedaria ja pillereitä päälle. Hakannut juopotelu kaverinaan olleen naistuttunsa.


      • violent

        Taidat pitää itseäsi sankarina?
        En hyväksy vittuilua enkä provosoimista enkä lyömään tulemista jonkun poliittisen kannan takia mutta jotain on pielessä sinunkin kerskailussasi.


    • mahtavahomma

      Ystäväni poika eheytyi anarkismiporukasta äskettäin. Täytyy sanoa, että en uskonut kuulevani siltä rastapäältä niin järkeviä perusteluja porukastaan eriämiseen. Hienoa nähdä, että toivo nuorisosta tulevaisuutenamme ei ole menetetty.

      • valkoinenkaniini

        Itse tunsin vetoa anarkismiin jo lapsena, sitten opiskeluaikana, mutta jotenkin pidin etäisyyttä. Nyt olen taas kohdannut sen järkevien elämääni tulleiden ihmisten kautta ihan sattumalta.


    • Lapsonenmaan

      Anarkisti on vielä henkisesti lapsi.

      • pönnismiäjapullaa

        suomilapsonen on anarkisti


      • quickfix

        Päinvastoin. Auktoriteetin kannattaja on henkisesti lapsi.

        Kaipaa vielä mammaa ja pappaa.


    • anarkoinen

      Aloittaja on provo. Hän ei pääse näennäisen näppärässä kirjoituksessaan omasta ajattelutavastaan eroon. Hän ei ymmärrä sitä, että anarkismi ei perustu kateuteen. Aloittaja pitää ihmisiä eriarvoisina. Säälittävä yritys.

      • Bakunin

        So very.


    • anarkoinenmyös

      Totta! Ja toinen paljasva juttu on se, kun aloittaja väittää anarkistien tuntevan itseinhoa. Se varmaankin voi monenkin kohdalla pitää paikkansa, mutta itseinhoa tunnetaan todennäköisesti aivan eri syistä kuin aloittaja ajattelee. Anarkisti inhoaa omaa lammasmaisuuttaan eikä huonouttaan suhteessa "parempiin" yksilöihin.

      • kouluunlähtiä

        Anarkistihan inhoaa itseään siitä syystä, että ottaa vastaan yhteiskunnan rahallista tukea, vaikka inhoaa järjestäytynyttä yhteiskuntaa. Hän ikään kuin pettää itseään samalla lailla kuin joku amerikkalainen maallikkosaarnaaja, joka saarnaa homovastaista tekstiä, mutta yön pimeydessä harrastaa itse homoseksiä puistoissa ja linja-autoaseman vessoissa. En väitä, että anarkistit ovat huonoja ihmisiä, mutta onhan heillä pakko olla huono itsetunto, koska he elävät tuollaista kaksoiselämää, missä puhuvat yhtä ja tekevät toista.


    • Anarkiaa

      Mistähän toi kuvitelma työttömistä anarkisteista kumpuaa?
      Suurinosa on opiskelijoita.
      Siis jotka näkyvät ja kuuluvat katukuvassa.

      Kuitenkin jos ajattelee asioita joita he puollustavat, niin ei mitään tyhjäpäiväistä haihattelua, vaan mietittyä asiaa ja toimintaa.

      Natseja ilmeisesti peloittaa anarkistit ja muita jotka väärydellä riistävät ja alistavat.
      Alas mammonan valta!!

      • tyhmät_läskit

        Opiskelijabileissä tötsytellään ja vedetään viinaa, sitten joku neropatti saa idean että "HEI KAMUT HYÖKÄTÄÄX YHTEISKUNTAA VASTAA, JOKA EI PÄÄSTÄ MUA KURSSIST LÄPI KU NE O KAIKKI NATSEI NE OPET JA RIKOTAA TON BUSSIPYSÄKIN LASIT!?!??!?!".


      • younghotanarchists

        Itse asiassa kaikki tuntemani anarkisti ovat olleet aika älykkäitä.
        Heistä henkii yhteiskunnallinen vilpittömyys.
        Se mikä on harvinaista muualla. He todella yrittävät jotain. Jotain uutta jotain minkä eteen he ovat valmiita näkemään vaivaa.
        Pidän anarkisteista.

        Olen itse siis vanha täti enkä anarkisti.
        Anarkismi on hyvin idealistinen aate.
        Itse olen liian vanha ja väsy.
        Kyyninen kuin piru.
        Mutta joku pitää idealismin kukkaa elossa ja se on hyvä.


      • teeahkerastityötäminulle

        "Mistähän toi kuvitelma työttömistä anarkisteista kumpuaa?"

        No, tietäähän sen mikä kapitalistille on pahinta maan päällä : se että joku ei työtä hänen paska-hikipajassaan ilmaiseksi hänen rikastuttamisekseen.
        Siitä se.

        Siksi ne vihaavat työttömiäkin.
        Koska eivät pysty käyttämään heitä hyväkseen.


      • stssfsfsfsf
        younghotanarchists kirjoitti:

        Itse asiassa kaikki tuntemani anarkisti ovat olleet aika älykkäitä.
        Heistä henkii yhteiskunnallinen vilpittömyys.
        Se mikä on harvinaista muualla. He todella yrittävät jotain. Jotain uutta jotain minkä eteen he ovat valmiita näkemään vaivaa.
        Pidän anarkisteista.

        Olen itse siis vanha täti enkä anarkisti.
        Anarkismi on hyvin idealistinen aate.
        Itse olen liian vanha ja väsy.
        Kyyninen kuin piru.
        Mutta joku pitää idealismin kukkaa elossa ja se on hyvä.

        "Itse asiassa kaikki tuntemani anarkisti ovat olleet aika älykkäitä."

        Tuskinpa kovinkaan älykäitä koska kannattavat anarkismia.

        "Heistä henkii yhteiskunnallinen vilpittömyys"

        Pikemminkin yksinkertaisuus.

        "Se mikä on harvinaista muualla. He todella yrittävät jotain. Jotain uutta jotain minkä eteen he ovat valmiita näkemään vaivaa."

        Ei muuta sitä faktaa että tuhlaavat aikaa huonoon ideologiaan.

        "Olen itse siis vanha täti enkä anarkisti."

        Mistähän täti saisi eläkkeensä anarkistisessa yhteiskunnassa? Valtio kun ei ole sitä maksamassa. Muiden apuun luottaisit?


    • ANARKISTIMUMMO

      Hyvä anarkistit! Teitä tarvitaan. Varsinkin tälläisinä aikoina. HIENOA!

      • jalkahaudassa

        Voi mummo raukka:) rikollinenanarkisti pöllii eläkkeesi, harjoittaa omaisuutesi ihan vaan huvikseen! Joten kannatuksellasi on omituinen osoite, anarkisti on vain rikollinen.


      • lakionvale

        Niin, minustakin anarkismi on kaunista.
        Sain juuri ahaa-elämyksen anarkismin suhteen kun puhuin eilen suomalaisen poliisiin kanssa. Se sanoi jotain sen tyylistä että nyt turpa kiinni tai lähdetään kisahallin putkaan. ( En siis ollut tehnyt mitään väärää, yritin vain puhua).

        Sillä hetkellä tajusin että anarkismi on oikeassa : näitä ihmisiä ei todellakaan tarvita. Jos he puuttuisivat, mikään asia ei olisi huonommin. Todennäköisesti moni asia olisi paremmin.

        Oikeusjärjestelmämme on vitsi. Juristit tekevät isoja rahoja ihmisten huijaamisesta. He eivät siis auta näitä ihmisiä mitekään, vaan ainoastaan pettävät heitä ja ottavat heidän rahansa. Laillisuus on vitsi . Poliiseissa on Aarnioita jotka ovat järjestäytyneen rikollisuuden kanssa yhteistyössä. Turvapeikkoarmeija uhkailee ja pelottelee ihmisiä. Mitään lakia ei todellisuudessa ole, se on vain silmänlumetta jolla huijataan kansaa. Todellsuudessa esim polisiit eivät noudata lakia, eivät myöskään juristit. Poliitikot myöskin valehtelevat ja tekevät mitä tykkäävät. Kaikessa on kyse julkisivusta. Kun on siloinen julkisivu voi tehdä sen takana mitä vaan.

        Emme tarvitse "turvallisuutta" jota nämä tyypit meille kauppaavat. Se ei suojele meitä. Se itse asiassa pikemminkin uhkaa meitä. On todennäköisempaa että turvapeikkoja ja poliisia käytetään meitä vastaan kuin meidän puolestamme.

        Anarchists got it right!
        Vajakki-oodinit, tämä voi olla teille vähän liian kova totuus. Mutta totuus se on.


      • Sallinauraa

        Anarkismi on sairaus.


    • andIclaimmy12pounds

      Älä valehtele!
      Oot oodini!

    • rtyuik

      Hienoa, että pääsit sieltä Putinin tukemasta vihervasemmiston anarkisteista eroon!

    • Siiseivu

      Melkeimpä kaikki tuntemani sivarit anarkistit ovat sairaan pervoja vihaisia eläinrääkkääjiä ja rikollisia umpi narsisteja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe