Työttömyyden nujertaminen eläkeikää alentamalla

solu.tion

Työttömyys on joidenkin mielestä kauhistuttava asia. Maan hallituksen mielestä se ei kuitenkaan ole, koska eivät edes yritä poistaa työttömyyttä aktiivisesti.

Työttömyyden saisi kuitenkin poisitettua kokonaan helpostikin, jos pakkosiirrettäisiin työntekijöitä vanhimmasta päästä eläkkeelle. Vapautuviin työtehtäviin otettaisiin tekijöitä ns. työvoimareservistä. Tätä jatkettaisiin niin pitkään, että viimeinenkin työtön olisi töissä.

Koska tämä ehdotus ei tietenkään kelpaa, niin väitän ettei Suomessa ole edes mitään työttömyysongelmaa, koska jos olisi, niin ongelma korjattaisiin pois päiväjärjestyksestä.

10

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensimmäinen_kysymys

      Eläkkeet ovat yleensä korkeampia kuin työttömyyskorvaukset, joten kustannukset nousevat. Kuka maksaa?

      • ei_mene_oikein

        Kyllähän Suomessa rahaa on, sitä ei vain haluta käyttää muuhun kuin sijoittajien osinkoihin. Edes veroja ei halua maksaa ne joilla olisi siihen parhaimmat mahdollisuudet ja varat!!


      • solu.tion

        Pudotetaan eläkkeitä verojen verran ja muutetaan ne verovapaiksi. Eläkeläisten ostovoima pysyisi samana eikä kenenkään tarvitsisi enää kadehtia Portugalin 0-veroja, koska eläkkeitä ei verotettaisi enää Suomessakaan. Eläkemenot sen sijaan putoaisivat huomattavasti.

        Verottaja saattaisi ottaa hieman osumaa, mutta täystyöllisyyden vallitessa myös ostovoima paranisi, jolloin kulutusveroista kertyisi puolestaan enemmän.

        Työnantajien kilpailukyky paranisi, koska uusille tulokkaille ei tarvitsisi maksaa ikälisiä ja vastaavia pitkien työsuhteiden aikana kertyneitä etuja.


      • Kreikan_eläkkeet
        solu.tion kirjoitti:

        Pudotetaan eläkkeitä verojen verran ja muutetaan ne verovapaiksi. Eläkeläisten ostovoima pysyisi samana eikä kenenkään tarvitsisi enää kadehtia Portugalin 0-veroja, koska eläkkeitä ei verotettaisi enää Suomessakaan. Eläkemenot sen sijaan putoaisivat huomattavasti.

        Verottaja saattaisi ottaa hieman osumaa, mutta täystyöllisyyden vallitessa myös ostovoima paranisi, jolloin kulutusveroista kertyisi puolestaan enemmän.

        Työnantajien kilpailukyky paranisi, koska uusille tulokkaille ei tarvitsisi maksaa ikälisiä ja vastaavia pitkien työsuhteiden aikana kertyneitä etuja.

        Tiedät varmaan, että valtion budjetti on jo nyt viitisen miljardia vuodessa miinuksella. Isompiin veronalennuksiin ei oikein ole rahkeita tai käy kohta Kreikat.


      • solu.tion
        Kreikan_eläkkeet kirjoitti:

        Tiedät varmaan, että valtion budjetti on jo nyt viitisen miljardia vuodessa miinuksella. Isompiin veronalennuksiin ei oikein ole rahkeita tai käy kohta Kreikat.

        Suomen valtio tienaa ottamalla velkaa: http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/02/03/outo-tilanne-suomi-tienaa-nyt-ottamalla-velkaa/20161270/170

        Suomessa velan määrä on reilusti kilpailijamaita pienempi. Eläkeläisten veroilla ei taloutta pelasteta.

        Eläkkeet verottomiksi ja nykyisen veron verran pienemmiksi, veroprogressiota tulojen yläpäässä tiukemmaksi etenkin pääomatulojen osalta ja työttömät tekemään eläkkeelle siirrettävien työt.

        Valtio, yritykset ja työttömät voittavat, eläkeläisten asema pysyy vakiona ja ainoastaan pääomatuloilla elävät häviävät. Pääomatulot puolestaan kannustavat laiskotteluun, joten niiden hankinta pitää tehdäkin mahdollisimman vaikeaksi.

        Eläkeläisten maksamat tuloverot vuonna 2014 oli noin 5 mrd, lähde: https://www.veronmaksajat.fi/Documents/Lehdistötiedotteet/Verotietoa 73.pdf (sivu 7.)

        Kela ja kassat maksoivat työttömyysmenoja samana vuonna myös lähes 5 mrd, lähde: http://www.talouselama.fi/uutiset/kassojen-tyottomyysmenot-77-mutta-kelan-113-3364600

        Toisin sanoen nykyeläkeläisten verovapaus saadaan maksetuksi siirtämällä työttömät töihin. Sen jälkeen ei tarvitse maksaa kuin niiden n. 500000:n uuden eläkeläisen eläkkeet. Koska eläkkeelle siirrettäisiin vanhimmasta päästä, niin sinne on jo kertynyt suurin osa työeläkkeestä, jotka on jo maksettu eläkeyhtiöille.

        Keskimääräinen eläke on n.1600 euroa / kk, eli nettona noin 1200 euroa. Lähde: http://www.taloustaito.fi/Elake-ika/Keskielake-on-nyt-1-588-euroa-kuukaudessa/

        500000 * 1200 * 12 = 7,2 miljardia lisäkuluja uusista eläkeläisistä. Tästä summasta 1/4 saadaan rahastosta, lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_eläkejärjestelmä "Suomessa yksityisalojen palkansaajien eläkejärjestelmä rakentuu osittain jakojärjestelmään ja osittain rahastoivaan järjestelmään. Osa (n. 3/4) menee heti käyttöön eli nykyisten eläkkeensaajien eläkkeisiin ja osa (n. 1/4) työeläkemaksuista rahastoidaan."

        7,2mrd * 0,75 = 5,4 mrd, eli taas ollaan noin 5 mrd:n lukemassa.

        Työtön tienaa töissä tuplasti, eli palkkakulut uusille töissäkävijöille olisi n.10 mrd, josta maksavat veroa suunnilleen neljänneksen, eli 2,5 mrd.

        Jäljelle jäisi enää kolmisen miljardia. Työttömien ostovoima on yhteensä n.3,5 mrd (jos korvauksia maksettu bruttona 5 mrd.) Töissä heidän ostovoimansa kasvaa n. 4 mrd. (10-2,5=7,5). Jos tuo 4 miljardia menee suoraan kulutukseen, niin pelkkänä arvonlisäverona tulee jo noin 1 mrd.

        Enää olisi jäljelä pari miljardia.

        Uskoisin tuon parin miljardin ilmestyvän jo pelkän talouden vilkastumisen seurauksena kuin itsestään, koska ihmisten tulevaisuudenuskon parantuessa myös sukanvarsisäästöjä uskalletaan ottaa käyttöön ja investoida suhteessa enemmän mitä ilmapiirin ollessa pessimismillä kyllästetty.

        Mutta veroprogressiota hieman kiristämällä tuo pari miljardia löytynee helposti.


      • Vitam

        Olet oikeassa. Minäkin olen työmarkkinatuella oleva 1958 v. syntynyt nainen ja ollut vähän jokaista alaa kokeillut. Nyt olen kohta 2 vuotta työttömänä TAAS.
        En usko että tulen pääsemään mihinkään töihin, eikä hirveesti kiinnostakaan enään.Ikä ja vanhuus ja pientä vaivaa terveydessäni ( kilpis, kolestroli)
        Koitan vaan sinnitellä ja jos pääsis sitten 64 v. eläkkeelle? eihän tässä montakaan vuotta ole enään ja työt tehty ?
        Menen, jos tulee käsky, että töihin tai ilmaistöihin ...onhan se mun velvollisuus tehdä niin kun olen saannut myös työmarkkinatukea.
        Teen mitä pystyn.


    • alennettu.eläkeikä

      Olen 41v teollisuusduunari, voisin jäädä jo hyvin mielelläni eläkkeelle vaikka tällä sekunnilla.

      • solu.tion

        Olet vielä aivan liian nuori. Vuoden 2014 lopussa nykyiset n. 1,5 miljoonaa eläkeläistä tuli summaamalla yhteen 60 vuotiaat ja sitä vanhemmat suomalaiset. Ikähaarukassa 55-59 oli 370 tuhatta ihmistä.

        Eli käytännössä varhennetulle eläkkeelle pääisi käytännössä pelkästään noin. 53-59 vuotiaita, joista tulee yhteensä noin 500000.

        Jonkun verran ehkä nuorempiakin, kun saattaa ikäryhmässä olla tällä hetkellä työttömänä oleviakin. Mutta alle 50 vuotiaita ei varmasti yhtään. Toisaalta töissä saattaa olla yli 60-vuotiaita, jotka nostavat alaikärajaa.


    • TananRoosit

      No homma menee kutakuin näin, eläkeikää nostetaan ja kuitenkin firmat pistää ei niin nuoret pihalle ennen eläkeikää... Lopputuloksena huono eläke.
      Työuran pidennyspuheet ovat olleet aivan joutavaa herrojen höpinää ja on niin kauan kuin työttömyys ei ole normaalitasolla (ammattiväestä niukkuutta ja joille maksetaan täysi palkka).

    • Realismia.mukaan

      Ketjun aloittaja ei ole varmaankaan ollut paljon työttömien kanssa tekemisissä. Toki siellä on paljon työhön pystyviä, koulutettujakin ihmisiä. Mutta paljon on myös vuosikausia tai -kymmeniä työttömänä olleita, ihmisiä joilla on päihdeongelmia, maahanmuuttajia jotka eivät osaa juurikaan suomea jne.
      Jos näitä ihmisiä pakkotyöllistettäisiin eläkkeelle siirrettyjen töihin, työn tuottavuus laskisi dramaattisesti mikä lisäisi työttömyyttä ja laskisi lopulta kaikkien elintasoa. Ei se ihan sattumanvaraista ole kuka jää työttömäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1398
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      26
      1137
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1033
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe