Muuttunut Belle

Huomioita_sohvalta

Hieman epäuskottava ja liian jyrkkä tämä, ennen niin herkän tytön muuttuminen vankilan jälkeen, kolkoksi murhanhimoiseksi kovanaamaksi. Hiuksetkin värjättiin
tummaksi, että näyttäisi uhkaavammalta. Olisikohan kannattanut, retusoida vielä muutama arpi kasvoihin ja laittaa muutamat hurjat pääkallotatuoinnit nahkaan.
Ihmisten asenteet, tytön muuttuneeseen persoonaan, on nyt korostununeen dramaattista ylireagointia.

Naurettavan hysteerinen Marlonkin kuvittelee Bellen murhaavan kai hänen tyttärensäkin, eikä uskalla ottaa tätä enää edes hoitamaan lastaan.
Bellen uhkailema, lellitty Gabbykin tekee ison numeron uhkauksesta ja heittäytyy heti marttyyrimaisesti kantelulinjalle. Tottakai hänen kanteluihinsa suhtaudutaan vakavasti. Vankilasta vapautuneeseen Belleen aletaan porukalla suhtautumaan heti tietyllä varauksella.
Kiusaajien toimesta häntä aletaan vainoamaan"murder"seinäkirjoituksin jne. Hermoheikko Lisa koettaa suojella ja puolustaa kaikintavoin, tältä kaikelta vainoamiselta ahdistunutta lusijaneitoa.

Dingleillä ei mene ihan helposti jakeluun, että heidän ihana tyttärensä olisi muuttunut, tai häiriintynyt oltuaan vankilassa. Zakilla ja Lisalla on loputtomiin sama naivi käsitys tyttärestään. Eihän meidän ihana Belle mitään koskaan, kyllä syyt on aina muissa. Mitähän yliampuvaa gansteritarinaa Bellen ympärille ollaan nyt kasaamassa, yhden vankilatuomion jälkeen? Onko kaikkien Dinglejen aina pakko jotenkin, muuttua tälläisiksi kovanaamoiksi? Alunperin herttaisesta ja älykkäästä Bellestähän olisi poikkeuksellisesti voitu kehittää jotain muutakin.

42

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomioita

      Niin olisi voitu kehittää, mutta se ei sopinut käsikirjoittajille. Paljon uskottavampaa ja ennen kaikkea mielenkiintoisempaa on tehdä tytöstä juuri sellainen pahis kuin mitä hänen geeninsä edellyttävät. Kieltämättä hiusten tumma sävy tuo Belleen ripauksen pahuudesta, jota en ole ennen huomannut. Se heijastuu silmistä ja lisää hänen uskottavuuttaan pahana tyttönä. Eden Elenor Taylor-Draperin roolisuoritus Bellenä ei ole huono, päinvastoin siitä saattaa kehittyä jopa erinomainen. Riippuu tietenkin siitä millaiset puitteet tulevat käsikirjoitukset tarjoavat.

      Kun kyseessä on päivittäinen saippua, mitään hirveän korkealentoista ei Belleltä voi odottaa. Kokonaisuutena kuitenkin pidän tumman Bellen pahan tytön lookista. Paljon surkeampia esityksiä pyörii hänen ympärillään.

    • Astor

      Mutta ketä se kiinnostaa, jos Belle on jatkossakin aina samanlainen herkkä ja suloinen älykkö, joka aikuistuttuaan valmistuu saman tien kaikkien viisaustieteiden tohtoriksi...? Kunnon draamaan kuuluu, että henkilöissä tapahtuu kehitystä, muutoksia hyvään tai huonoon suuntaan. Ei jatkuvasti samanlaisia hahmoja kukaan jaksa katsoa. Siksi esim. Bernice on mielestäni tosi tylsä.
      Bellen kohdalla halutaan näyttää, miten vankila raaistaa. En nyt muista, kauanko hän siellä oli. Ei siitä asenteesta, jolla vankilassa pärjätään, pääse ihan heti pois kun kotiin palaa.

      • KynKusut

        "Mutta ketä se kiinnostaa, jos Belle on jatkossakin aina samanlainen herkkä ja suloinen älykkö, joka aikuistuttuaan valmistuu saman tien kaikkien viisaustieteiden tohtoriksi...?"
        Kun kerran kysyit, niin minua...


      • kuinsuomessa

        Eihän se ollut ku pari kuukautta ja oliko kuitenkin vain nuorisovankilassa. Uskomattomia noi tuomiot


      • Älytöntä_hyysäystä
        kuinsuomessa kirjoitti:

        Eihän se ollut ku pari kuukautta ja oliko kuitenkin vain nuorisovankilassa. Uskomattomia noi tuomiot

        Kauhea hössötys alkoi kun tuli linnasta, ihan kuin olisi ollut suunnilleen vuosia siellä. Ihan naurettavan lyhyt oli kakku kaverin tappamisesta, eikös sen pitänyt saada kaikenlisäksi vuosi linnaa?


      • emmerdalestöö

        eikös se sen puoli vuotta vuodesta istunut, kunnes pääsi ehdonalaiseen. Eli ihan oikeinhan tuo meni. Meillä on vaan niin kova esitystahti suomessa, että vaikuttaa että Belle vaan pari kuukautta istui


      • Sulakkeetpalaapäästä

        Viikossa tulee liki kahden viikon jaksot suomessa, mutta aika lyhyeltä tuomiolta vaikutti kuitenkin taposta. Mutta kohtahan Bellen nupista alkaa valot sammumaan toden teolla.


    • BadBadBoy

      Edellisten kanssa samaa mieltä. Keitä kiinnostaa väritön ja kiltti Belle??? Me haluamme hänet naispuolisena Cainina.

    • Vaihtoehtoista

      Eihän Belle suinkaan tylsä olisi, jos tulevaisuudessa opiskelisi, vaikkapa psykologiksi. Voisi sitten hämmästellä ja tutkiskella sukunsa vinksahtaneisuutta. Belle voisi vaikka avioitua rikostutkijan kanssa, jolle vaimon suvun maine olisi tuttu. Jospa suku saisi tälläiseltä viisastuneelta ja kouluteltulta jäseneltään jotain neuvojakin. Onhan kahden muunkin Dinglen sukulaisen ammatista hyötyä muille. Marlonin keittotaidoista ja Chas myy tarvittaessa alkoholia pubissaan.

    • Uskottavatarina

      Epäuskottavampaa minusta olisi, jos Belle ei olisi muuttunut ollenkaan vankilan myötä. On aivan ymmärrettävää, että herkkä tyttö koventuu vankilassa tuolla lailla. Kolkoksi tai murhanhimoiseksi en myöskään Belleä luonnehtisi, kyllä hän yhä on pohjimmiltaan sama lempeä ja herttainen tyttö. Gabbyn uhkailussa oli kyse enemmän itsensä puolustamisesta kiusaajaa vastaan. Gabby onkin niin ärsyttävä lellipentu, että oli ihan hyvä, että Belle näytti hälle kaapin paikan.

      • Gabbyilkeä

        Mikä lie tuossa Gabbyssa, en tiedä hänen oikeaa nimeä, mutta hänen naamataulunsa loistaa ilkeyttä. Koskaan en ole nähdyt häntä onnellisen näköisenä.
        Gabby on sen näköinen, että hän on luonnostaan jo ilkeän näköinen. Henk.kohtaisesti en pidä hänen näköisistä ihmisistä.
        Tuo ei pitäminen, voi johtua siitä , että elävässä elämässä olen kohdannut hänen näköisensä ilkeän ihmisen:) ja vertaa häntä johonkin sellaiseen, siis ehkäpä.


    • upson

      Bellellä todetaan skitsofrenia

    • Roooppppeeee

      Millon Emerdalee tulee bussilasteittain maahanmuuttajia ja perustetaan vastaanotto keskuksia ja sitte ne raiskaa kaikki emme kylän naiset. Belle vois olla suvakki,koska se on bop nykyään :)

    • Hämeenlikka

      Belle olisi voinut olla ihan ok kiltti tyttö, ellei Gabby olisi heti ensimmäisenä aamuna vetänyt esiin hänen menneisyyttään.
      Ketä tahansa riepoisi, kun uusi alku tuhotaan jo koulubussia odottaessa. Belle ei voinutkaan mennä tuntemattomana uuteen kouluun.
      Gabby on kasvanut pikkuhirviöksi.

      • Lusjee

        gabby on aina ollut pikku hirviö, joten katsojille ei uutta.
        En sekuntiakaan usko, että Gabbyn laukomiset voisi Belleä rassata.
        Syyllisyys ja omatunto kolkuttaa koko ajan. Belle ei ollut pitkään vankilassa, kuten itse sanoikin hän ei ole kärsinyt tarpeeksi. Joten mieli alkoi tehdä temppuja.

        Tässä vaiheessa tuo Belle juonikuvio on vähän tylsä ja nähty. Musta on outoa, ettei jengi tajua kuinka paljon Belle jutelee sivuille Gemmalla, muka.
        Tätä "herkkuahan" on vissiin luvassa jonkin aikaa...?


    • joutuu.varmasti.hoitoon

      Belle itse maalailee niitä murhaajagraffitteja ja muutenkin tekee itseään vahingoittavia tekoja.

    • Emmestiina

      Miksi Emmerdalessa torjutaan yksi Belle, joka on ollut vankilassa, kun siellä ei taida olla ensimäistäkään ihmistä, joka ei olisi tiilenpäitä käynyt laskemassa. Minusta jokainen naisihminen ainakin. Tai Villaoakan Diana on kai selvinnyt ilman linnareissua. Onko joku muu?

      • upson

        No eihän Edna oo linnas ollu.


      • On_muutamia

        Edna ja Pearl ja Betty, Diane, Victoria, Georgia ja Priya, he ainakin pysyneet kaidalla tiellä.


      • Ettäpyh

        Pearl varastaa rahaa työpaikasta pelihimoonsa. Niin että on hassua pitää esim Dinglejä,Bartoneita,Sugdeneita huonompia kuin tekopyhiä pikkurooleissa olevia. Sarja ei ole seurakunnan tekopyhä käsityökerho. Kukaan sellaisia viitsi katsoa.


    • Jiiii-haaaaa

      Nyrkkinainti linnassa tekee tytöstä kuin tytöstä jotenkin skarpimman.

    • NeNaiset

      Ednan, Pearlin, Bettyn ja Georgian kaidalla tiellä pysymisestä en olisi niinkään varma. Kaikki vaikuttavat vanhoilta linna-mimmeiltä. Hieman nuoremmista Bernice tuskin on vielä istunut, mutta pistäytyminen linnassa voisi tehdä hänellä pelkkää hyvää. Kartanon uusi tyttö Chrissie näyttää sopivan paheelliselta vaikka tuskin vielä on ehtinyt istua vankilassa. Rikas isä on tietenkin hoidellyt pikkurötökset rahalla.

    • Twistersister

      Belle taitaa olla aika sekaisin; onkohan itse viillellyt itseensä tai oliko se sittenkin Lachlani?

    • Mountrepoue

      Mun mielestä on todella uskottavaa, että etenkin herkkä ihminen muuttuu, kun hän vahingossa tappaa jonkun. Ei sitä monen psyyke kestä. Varsinkin teinin itsetunto on herkkä ja ailahteleva.
      Lisäksi vielä vankilassa oleminen tuo omat haasteensa.
      Tähän hetkeen vanhempien huoli ja Bellen käytös on järkevää. Vanhemmat tietenkin ylisuojelee ja mussuttaa, pelkää tulevaa. Kuten myös lapsikin.

      • Emmestiina

        Onko Bellen mielenterveydestä kukaan kiinnostunut? Luulisi, että teini-ikäinen pääsisi terapiaan, jos hänellä olisi tunnollaan hyvän ystävän kuolema, oli se sitten tahallisen tai vahinko.
        Toivottavasti sarja ei anna todellista kuvaa brittiläisestä yhteiskunnasta. Linnaan tuomitaan naiset niin pienistä kuin suuristakin rikkomuksista. Miesten rikoksia katsotaan läpi sormien. Joku miespuolinen Dingle on ollut linnassa, samoin Sudgen, mutta Aaronkin päästettiin kuin koira veräjästä, vaikka tuomio oli taposta.
        Voisi esim. ajatella, että Bellellä olisi ollut keskusteluapua vankilassa. Ymmärsin, että hän on ollut nuorisovankilassa, missä luulisi sentään olevan psykiatrin vakanssi.
        Yleensä Lisa on niin järkevä ja toimii perheensä parhaaksi. Pitäisihän hänen ymmärtää, että tyttären mielenterveys on järkkynyt. Eikö hän tee muuta kuin "ylisuojelee ja mussuttaa"?
        En ole viime aikoina jaksanut seurata sarjaa, joten kyselen kuin ainakin ulkopuolinen, tyhmiä kysymyksiä.


      • Mountrepoue

        Yhä Dinglet jaksaa mussuttaa ja ylisuojella Belleä. Miksei kukaan näe niitä sivulle puhumisia, kun käy Gemman kanssa keskusteluita? Lachlanillehan tuo kertoi pilleripäissään jo, mutta eihän se jätkä mitään muista.
        Belle on toistuvasti kieltäytynyt terapiasta, kun "gemma" käskee. Tehnyt kaikki tempunsa "gemman" pyynnöstä.

        Onko se siis syyllisyys mikä noin painaa vai tosiaan bipo?


    • dios

      Musta Belle on tehty jo liian sekopääksi,ja kukaan ei tajua mitään,saa mellastaa yksinään.

      • MinustakoMusta

        Musta Belle? Hänhän on valkoinen!


    • ykskatsoja

      Mua niin pelotti, että tappaa Ednan koiran. Mutta tällä hetkellä Belle on ainut jännittävä asia sarjassa.

    • plåtå

      Belle joutas sarjasta pois kokonaan. Olen jotenkin aina ärsyttänyt. Tosi huono näyttelijä. Näyttää aina siltä kuin olisi kohta purskahtamassa nauruun, vaikka pitäis näytellä vakavaa. Ja jotenkin hänen ulkonäkönsä häiritsee, että ei mielellään katselisi häntä, ainakaan kovin paljon. (englantilaiset toki tyypilllisesti rumia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta)

      • EnkkuLook

        Et ole tainnut nähdä montakaan englantilaista? Olen nähnyt kymmeniätuhansia ja voin todeta, että ovat keskimäärin samannäköisiä kuin suomalaiset.


    • de-La-Madeleine

      Plåtå heitti mielipiteenään, että "englantilaiset toki tyypilllisesti rumia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta".

      Mielipidehän tuokin. Joko itse olet aivan älyttömän vetävän näköinen tai sitten makusi on vain muuten vaativa. Ei Belle ruma ole, ei ollenkaan. ihan tavallisen näköinen tyttö, jonka kasvojen luusto ei ole yhtä näyttävä kuin muutamalla muulla sarjan henkilöllä. Ei Emmessä varsinaisia kaunottaria ole eikä heitä sinne kaivatakaan.

      • batmani

        Onhan siellä finninaama Robroni


      • Laksjdkd

        Vaaleaihoiselle tulee luomia,pisamia,ruskeita laikkuja ihoon helposti. En näe finnejä. Miesten naamoja ei ehosteta,peitetä kovin paljon sarjassa. Joillakin on paksu kerros pakkelia naamassa.


      • Tarkennus
        batmani kirjoitti:

        Onhan siellä finninaama Robroni

        Robron on Aaron & Robert. Robert on vain Robert, tai Rob.


      • batmani
        Tarkennus kirjoitti:

        Robron on Aaron & Robert. Robert on vain Robert, tai Rob.

        Kiitos selvennyksestäsi. Olinpa huolimaton
        Onhan siellä finninaama Robert tai tuttavallisemmin Rob


    • BelleCiao

      "Tosi huono näyttelijä"
      Perusteletko näkemyksesi?

      "Näyttää aina siltä kuin olisi kohta purskahtamassa nauruun, vaikka pitäis näytellä vakavaa"
      Itse en ole tällaista havainnut.

      "hänen ulkonäkönsä häiritsee, että ei mielellään katselisi häntä, ainakaan kovin paljon"
      Sulla taitaa olla jotain roolihahmoa vastaan...

    • uerpeueprureperur

      Bellestä tehtiin kyllä suorastaan naurettava...meni vähän maku koko sarjaan. Aina ajattelin, että olisi edes yksi fiksu Dingle talossa..mutta sekin meni..

      • BellehöiCamping

        Kieltämättä ampuu vähän yli tämä Bellen "hulluus"


      • niitä.on.oikeasti

        Entä jos onkin V2K:sta eli puheta päähän elektronisen häirinnän avulla.


    • ihmettelenpaljon

      Hieman ihmetytti, että Lisa ja Zak päättivät odottaa seuraavaan päivään lääkärin tapaamista. Kun kuitenkin näkivät miten sekaisin Belle on, sehän on vaaraksi omalle ja muiden terveydelle. Luulisi, että tuommoisessa hätätapauksessa olisi saanut ajan vielä samalle päivälle tai ainakin viety psykiatriselle osastolle yöksi tarkkailuun.

    • Höösäävät_vanhemmat

      Kylläpä tästä onkin tullut nuoren neidon elämää horjuttava käsittämättömän suuri ja dramaattinen juttu. Kun hän vähän tönäisi humalaista kaveriaan kohtalokkain seurauksin. Ilmeisesti Dinglen suvussa on tälläistä herkkyyttä ja hermoheikkoutta, että tälläisistä tapauksista mennään totaalisen sekaisin. Jotenkin vaan ollut niin kornia katseltavaa tämä Zakin ja Lisan loputon teininsä lelliminen. Tämä kaikki vanhempiensa ylimenevä hyysääminen, näkyy Bellestä lellikin oikkuiluna. Belle on jo itsekin tuskastuneena pyytänyt, että vanhemmat lopettasivat liian hössöttämisen hänen kimpussaan ja antaisivat hänelle hieman omaa rauhaa. Vaan Lisa ja Zak ei tätä usko. Kas kun eivät ota tyttöä sänkyynsä keskelleen nukkumaan, kuin pikkulasta. Jotenkin yksinkertaiset Dinglet olettavat Bellen pysyvän ikuisesti heidän kilttinä ja herttaisena pikkutyttönään. Kuvataanko tässä sitä, että jos ihmiset saavat vanhemmalla iällä pahnanpohjimmaisen, niin tuleeko heistä tälläsiä ylihuolehtivia hössöttäjiä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      672
      5004
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3534
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2533
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2359
    6. 257
      1933
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1477
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1373
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1369
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe