Enkelin massa ja siipien pituus

10

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diodea

      Enkelit eivät ole fyysisiä olentoja, joten fysiikan lakimme eivät päde niissä.

      • "Enkelit eivät ole fyysisiä olentoja, joten fysiikan lakimme eivät päde niissä."

        no sittenhän ne ovat "ilmaa vain" ja voimme rauhassa jatkaa ihmettelyämme kuinka sammal kasvaa


    • Enkelipöllyissä
    • viestieitarvitsesiipiä

      - Älkää unohtako osoittaa vieraanvaraisuutta, sillä jotkut ovat yösijan antaessaan tulleet majoittaneeksi enkeleitä. (Heprealaisille 13:2)

      Jos jaksaa uskoa Paavalin kirjeisiin niin tuo lause antaa ymmärtää ettei enkeliä voi erottaa tavallisesta ihmisestä heti ensinäkemältä. Ihminen voi kenties myöhemmin pohtia oliko kyseessä enkeli.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Angel
      ^ The word angel (pronounced /ˈeɪn.dʒəl/) in English is a blend of Old English engel (with a hard g) and Old French angele.[5] Both derive from Late Latin angelus "messenger", which in turn was borrowed from Late Greek ἄνγελος ángelos.

      The Torah uses the (Hebrew) terms מלאך אלהים (mal'āk̠ 'ĕlōhîm; messenger of God), מלאך יהוה (mal'āk̠ YHWH; messenger of the Lord), בני אלהים (bənē 'ĕlōhîm; sons of God) and הקודשים (haqqôd̠əšîm; the holy ones) to refer to beings traditionally interpreted as angels.

      The term מלאך (mal'āk̠) is also used in other books of the Tanakh. Depending on the context, the Hebrew word may refer to a human messenger or to a supernatural messenger. A human messenger might be a prophet or priest, such as Malachi, "my messenger"; the Greek superscription in the Septuagint translation states the Book of Malachi was written "by the hand of his messenger" ἀγγέλου angélu.

      Serafeilla voi hyvinkin olla siivet. Enkelit ovat vain sanansaattajia eikä siitäkään ole mitään todisteita että ne eivät voisi olla aivan tavallisia ihmisiä jonka Jumala tai jokin muu taho on lähettänyt tuomaan sanaa toisille ihmisille. On tietysti mahdollista että serafit toimivat sanansaattajina jolloin heitäkin voi kutsua tuolla "enkeli" -sanalla, jolla siis tarkoitetaan sanansaattajaa.

      Täällä Suomi24:ssa on tyhjänjauhajia ja jos yksikin enkeli tulisi tänne tuomaan sanaa, kuka uskoisi sen että tämä sana on esimerkiksi taivasten valtakunnasta?

      Todennäköisesti harva koska ihmiset pitävät tyhjänjauhamisesta, pilkkaamisesta, epäilemisestä ja siitä ettei asioihin suhtauduta kriittisesti pohtien asioiden vakavuutta. Yksi ongelma on tietysti ne jotka puhuvat täällä valheita esittäen vaikka mitä profeetallisia lausuntoja omien unien pohjalta. Toinen ongelma on nämä vääristellyt käsitteet kuten vaikkapa se että enkeleillä tulisi olla siivet.

    • ootte_te_pihalla

      Parahin Diodea:

      Toteat tuolla ylempänä, että koska mielestäsi enkelit eivät ole fyysisiä olentoja, ei niitä koske fysiikan lait. Ilmeisesti viittaat lauseellasi siihen, mitä monet enkelihörhöt hokevat, "enkelit ovat valo-olentoja".

      Tiesitkö, että valoa koskee fysiikan lait? Tiesitkö, että ihan kaikkea, oli se sitten mitä tahansa tässä meidän koko maailmankaikkeudessa, koskee fysiikan lait. Jos jotakin on meidän maailmankaikkeuden ulkopuolella, sitä ei ehkä samat fysiikan lait koskekkaan, mutta olisi äärettömän epätodennäköistä, että voisimme saada mitään havaintoja mistään, mikä olisi meidän maailmankaikkeuden ulkopuolella.

      Vielä tuosta valosta... tiesitkö, että valo voi käyttäytyä aivan kuin se olisi säteilyä tai kuin se olisi hiukkasia? Tuo voidaan vieläpä kokeellisesti osoittaa. Valokin siis käyttäytyy tietyissä olosuhteissa kuin se olisi jotain "fyysistä".


      En ole koskaan tavannut enkelihörhöä, jolla olisi edes auttava ymmärrys luonnontieteistä. Sattumaako? ;-)

      • Diodea

        Et lukenut tarkkaan ylläolevaa lausettani. Kirjoitin "...fysiikan lakimme" eli siis ne luonnon ja maailmankaikkeuden lait, fysiikka mukaan lukien, jotka tunnemme. Juttu on vain niin, että se mitä tiedämme maailmankaikkeudetemme rakenteesta -toistaiseksi- on vain n. 5%. Loput 95% on vielä arvailua, mielikuvia ja kysymyksiä täynnä. Se valo, jonka havaitsemme, on elektromagneettista valoa ; se värähtelee 400-700 nm välillä, ja loput ovat aisteillemme piilossa (tosin voimme havaita laitteillamme, mutta sekin osa on vain 0,005% kaikesta. Mikään ei estä meitä ajattelemasta, että näiden tietämysrajojemme ulkopuolella voisi olla vielä "jotain muuta"...paitsi oma putkiaivoisuutemme! Tieteen tasollakaan kukaan ei enää nykyaikaina väitä. että vain tuollainen havaittu maailma on todellista, sillä jos vähänkään on tutustunut kvanttimekaniikkaan ja sen "mysteereihin", jää mahdollisuus elämänmuodoille tai olennoille ,jotka voivat olla tuntemamme fysiikan lakien yläpuolella.Se, että emme havaitse jotain "muuta", johtuu vain siitä, että meidän aistimme eivät kykene (ainakaan vielä yleisesti) havaita enemmän!

        "Vielä tuosta valosta". En ole fyysikko, mutta olen jo parinkymmenen vuoden ajan etsinyt käsiini kaiken mahdollisen tiedon kvanttimekaniikasta. Suosittelen kaikille henkisyydestä ja enkeleistäkin kiinnostuneille; asiat alkavat hahmottua "uuteen uskoon" myös siltä alalta.


    • k.Aapo

      Nillä on lentoratana tuo korvien välinen alue.

    • Nyt ymmärrän miksi enkelit kuvataan naishahmoina! Tarvitaan nimittäin valtavat rintalihakset liikuttamaan noita 7 metrin siipiä.

      • eivätlentäisimuuten

        Linnuillakin on valtavat maidon tuotanto rauhaset.


    • Herran.tertut

      Enkelipöllyissä kirjoitti: "Sinun kannattaa kysyä tuota Enkeliannelta, sillä on aina huoneet täynnä enkeleitä jotka tuijottelee."
      https://m.youtube.com/watch?v=Qacs7lcVFDw

      Että henkisen kasvun luennoitsija ja kouluttaja! Tziisus!

      Norjan prinsessa Märtha Louise on myös näitä enkeleiden kanssa värkkääjiä. Ovat varmaan Norjassa helpottuneita siitä, että vielä Märthan syntyessä Norjan perustuslaki edellytti, että kruununperijä on miespuolinen. Muuttui vasta 1990. Olisi muutoin enkeliprinsessasta tullut joskus Norjan kuningatar.

      Raamatusta saa käsityksen, että sen enkelit olisivat ennemminkin Men in black -elokuvan päähenkilöiden kaltaisia hahmoja kuin näitä siipiveikkoja ja -venloja. Saati sitten rubensilaisia pulleita lapsienkeleitä!

      Satuja kun ovat, niin yhtäkaikki ihan sama minulle! Tulee vaan mieleen, että kun näistä enkelihörhöistä käsittääkseni suurin osa on kuitenkin jonkin sortin uskovaisia, niin miten saavat sopimaan samaan sapluunaan nämä satuenkelihahmot?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe