Olenko sosialisti

ttman

Olen jo kauan ihmetelly valtionyhtiöiden yksityistämistä. Mitä järkeä on myydä valtion yrityksiä ahneille yrityksille, joille, usein ulkomaalaisina, ei merkitse muu kuin mahdollisimman suuri voitto. Tulee mieleen vaikkapa Ruukki (os. Rauta-Ruukki). Kekkonen vaikutti sen perustamiseen, työllistääkseen Raahelaisia suomalaisia. Eikö ole ihan saatanan sama jos valtionyhtiö tekee nollatulosta tai vaikka pientä tappiota, jos ihmisillä on kuitenkin työtä ja toimeentuloa, syntyy hyödykettäkin ja yhteiskuntakin pyörii kun raha liikkuu. Nyt se ei liiku. Jätetään muutama työntekijä, joista revitään se mahdollisimman suuri tulos. Ja tulos perkele johonkin ulkomaan pankkiin seisomaan sijoituksiin. Tuommoinen toimintahan näivettää koko suomen. Äänestäkää vaan idiootit kokoomusta, jos haluatte tällaisen menon jatkuvan, mulle on ihan sama, on ikää jo sen verran.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niionnii

      No eihän tässä olekaan mitään järkeä.
      Nyt sitten ihmetellään että onpas kova työttömyys että pitäisiköhän vaikka helatorstai olla työpäivä että ei olisi niitä työttömiä että silleen vai millen se olikaan?
      Vittu, pitäisi olla giljotiini eduskuntatalon edessä ja maanpettureilta kokoomuksen (kirjoitetaan pienellä) ministereiltä leikata tukka kaulaa myöten.
      Ps. Vastauksena kysymykseen: Et ole kommari vaan itsenäiseen ajatteluun kykenevä ihminen.

    • specter

      Tuo teräksen valmistaminen ei ole kovin kannattavaa liiketoimintaa.

      Esimerkkinä terästehdas Torniossa vie sähköä vuodessa jo itsessään 80,5 miljoonan euron arvosta - siis pelkkä sähkönkulutus.

      Missään ei voida tehdä kovin kauaa tappiollista liiketoimintaa. Useimmiten nämä yritykset, missä valtio on ollut mukana, on olleet aluepoliittisia ratkaisuja, jotka monet ovat taloudellisesti epäonnistuneet.

      Olisi ikävä olla Outokummun tai SSAB:n omistajana. Sijoitat omaa rahaasi esim. 100 000 euroa firmaan, josta irtoaa muutama ropo kerran viidessä vuodessa firman tehdessä satunnaisesti kelvollisen tuloksen?

      Oletteko itse kokeilleet sijoittaa omaa rahaa firmoihin? Kokeilkaa, osinkotulot eivät tule ilmaiseksi.

    • kehnoapolitiikkaa

      Nykyaikaiseen kilpailuyhteiskuntaan ei vain yksinkertaisesti sovi entisenkaltaiset toimintatavat, vaikkapa nuo valtionyhtiöt. Siksi kaikki valtion ja kuntien omistamat yritykset tulevat menemään lihoiksi.
      Isompi ongelma ovat poliitikot, jotka eivät pysty säätämään lakeja kansalaistensa eduksi, vaan ovat rahamaailman marionetteja. Ja vielä sitäkin suurempi ongelma on kansa itse, joka nuo marionetit sinne äänestää.

      • VastuutontaVallankäyttöä

        Jos kerran tällaisessa "kilpailuyhteiskunnassa" ei kannata enää tehdä mitään töitä, silloin pitää kansalaisten toimeentulo turvata kansalaispalkalla mitään kyselemättä tai syyllistämättä työttömyydestä!!
        Nythän tämä on todella kieroa toimintaa ja suoranaista vääryyttä kun tämä maa on tekemällä tehty sellaiseksi ettei täällä mikään tuotannollinen toiminta enää kannata, emme varmasti mitenkään pysty kilpailemaan Kiinan tms. halpatyövoiman maita vastaan joten on raskasta vääryyttä syyllistää työttömäksi joutuneita työttömyydestän, juoksuttamalla heitä luukulta toiselle, täytättämään monimutkaisia kaavakkeita ja siltikin työttömyyskorvausten, toimeentulotukien jne. myöntämisessä käytetään silkkaa mielivaltaa!!
        JOS YHTEISKUNTA ON PITÄNYT TEKEMÄLLÄ TEHDÄ TÄLLAISEKSI NIIN VALTA TUO MYÖS VASTUUN HUOLEHTIA TYÖTTÖMIKSI JOUTUNEISTA IHMISISTÄ IHMISARVOISELLA TAVALLA !!!!!

        Ei voi eikä saa olla niin että ihmisten kohtaloilla ja elämillä pelaillaan pelejä ja hävinneitä syyllistetään häviämisestään !!!!

        VALTA TUO MYÖS VASTUUN, KANTAKAA VASTUUNNE PÄÄTTÄJÄT !!!


    • specter

      Kyllä suomen kansassa on ihan yhtälailla vikaa, kuin poliitikoissakin.

      Suomalainen ostaa niin kalliin asunnon, kuin voi.
      Auton, niin kalliin kuin voi.

      Harva suomalainen on kuitenkaan yritysten omistaja ja sijoittaa rahaa yrityksiin, joista saa tuloa. Suomalainen investoi sellaisiin asioihin, jotka kuluttaa rahaa, ei niihin, jotka tuottaa rahaa.

      Niinpä suomalaiset on vasemmalle päin kallellaan olevia "synnynnäisiä vuokralaisia", jotka loppujen lopuksi myy kaiken omaisuuden suomesta ulos.

      Lopulta yritetään epätoivoisella demaripolitiikalla mahdottomuutta: jos joku on investoinut omaa rahaansa firmoihin - se on kommarin mielestä heti väärin. Monikaan ei edes ymmärrä, mikä on osinko, tai pääomatulo.

      Suomalainen perus-sälli luulee, että osingot ja pääomatulot ansaitaan ilmaiseksi. Suomi-sällille riittää, kun saa ostettua omalla palkallaan maksimin elintason, Corollasta siirrytään Avensikseen, vaikka velaksi ja asunto ostetaan maksimivelalla.

      Loput rahat juodaan.

      Poliitikkojen vika....

      • fsdjfklsdjfksjdl

        Sehän on ihan oikein että ostetaan sen hintaisia tuotteita kuin VOIDAAN. Eikö se olisi paha tilanne jos ostetaan mahdottoman kalliita...


      • specter

        Kuitenkin, pitäisi ymmärtää, että on kahdenlaisia ostoksia.

        Niitä, jotka kerryttää varallisuutta ja sitten näitä toisia, jotka vie varallisuutta.

        Tarkoitin hieman eri asiaa noilla esimerkeillä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      267
      2947
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      23
      2364
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      127
      1775
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      20
      1693
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      99
      1485
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1310
    7. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      23
      1230
    8. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1063
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1063
    10. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      1018
    Aihe