Näin aina joku voittaisi päävoiton Lotossa

Lottovoittajaksi

Tietokoneellahan on helppo asiansa osaavan listata kaikki mahdolliset lottorivit. Paljonhan niitä on, mutta paljon myös lototaan.

Sitten niistä muodostettaisiin nettiin lista, josta jokainen voisi käydä valitsemassa ja merkkaamassa mitkä rivit pelaa. Samaan tapaan kuin kauppojen häälahjalistoissa valitaan minkä lahjan ostaa.

Näin kaikki rivit tulisivat pelatuksi ja joka kierroksella joku voittaisi päävoiton. Nythän pelataan paljon samoja rivejä ja aina jää joku mahdollinen rivi pelaamatta.

12

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohdintoja

      Periaatteessa voisi toimiakin, mutta kuka haluaa julkistaa ja tavallaan jakaa millään tapaa omaa yksilöllistäkin riviään.
      Nyt muuten näyttää vahvasti siltä, että varhainen lintu nappaa madon.

      Ajatuksen asteella voisi toimia, ei käytännössä mitenkään, varsinkaan vapaaehtoisena jne.

      • Lottovoittajaksi

        Eihän siinä mitään tarvitsisi julkistaa, vaan vain laittaa raksi ruutuun niiden rivien kohdalle, jotka pelaa.


    • Kansalaislotto

      Oma ajatukseni loton sijalle on ollut jo pitkään mielessäni kirkkaana. Eräänlainen "kansalaislotto" jossa pelattaisiin siten, että takuupottia ei varsinaisesti olisi kuten nyt on lotossa rapeat 1.miljoonaa ja eurojackpotissa se 10 miljoonaa.

      Peli toimisi samalla periaatteella kuin arpajaiset, 1 lipuke maksaisi myös sen 1€ ja tämä sitten kerryttäisi pottia suoraan ilman mitään välistävetoa (kuten nyt veikkaus suhmuroi leijonan osan jokaisesta pelatusta rivistä).

      Eli esimerkkinä nyt näin: viikon arvontaan osallistui vaikkapa 1.9miljoonaa riviä. Yksinkertaisesti näiden kesken arvottaisiin se kuka saa koko kertyneen potin 1.9miljoonaa euroa. Seuraavan viikon arvonta kokikin farssin ja lippuja myytiin vain 6 000 kappaletta ja pottikin on sen mukainen vain 6 tuhatta.

      Toki tätä systeemiä voisi rakentaa siten, että olisi myös usempia voittoluokkia, riippuen esimerkiksi myytyjen lippujen määrästä. Esim. Pilkkoa pottia myös pienempiin eriin sen miljoonan ylittävältä summalta (käytetään edellistä esimerkkiä 1.9miljoonaa). Eli 1 kaveri saisi nyt sen 1miljoonaa, ja esimerkiksi 6 lipuketta saisi kukin 150 000€ (sen miljoonan euron ylittävän osuuden tasan jaettuna).

      Vaihtoehtoisesti tämä voitaisiin rakentaa myös siten, että jokainen 100 000 kappaletta myynyt lipuke muodostaisi 1kpl 100 000€ voiton, mikäli ihmiset pitäisivät että tuollainen summa olisi sopiva voittosumma. Sittenhän jaettaisiin tuolla 1.9miljoonan myydyn lipukkeen määrällä jopa 19 kappaletta 100 000€ voittoja. Vain taivas olisi rajana miten suurin osa ihmisistä haluaisi tuon kertyneen potin jakaa.

      Tuossahan voisi olla jopa myös sellainen nettiäänestys systeemi, josta näkyisi arvontaan osallistuneiden lipukkeiden määrä (jos nyt esimerkiksi lippujen myynti kyseisen viikon arvontaan lakkaisi vaikkapa lauantaina kello 18.00) niin ihmisillä olisi aikaa kello 21.00 asti käydä omilla tunnuksillaan äänestämässä nettisivuilla eri variaatioiden välillä mikä olisi heille mieluisin voiton jakotapa ja suhde. Sitten arvonta tulisi vaikkapa kello 22.00 ja arvottaisiin potin jakaminen osallistuneiden lipukkeiden kesken.

      Eli käytetään vieläkin tuota samaa esimerkkiä, kun aikaraja arvontaan osallistumiseen nyt umpeutui niin lipukkeita myytiin 1.9miljoonaa. Sivustolla on erilaisia variaatioita miten potti voitaisiin jakaa ja niitä sitten äänestämällä voisi yrittää vaikuttaa miten haluaisi potin jaettavan. a) winner takes it all, yksi kaveri vie kaiken b) 4 yhtäsuureen osaan c) 50 000€ osuuksiin yms yms yms

      Tämä ei olisi ainakaan teknisesti kovin vaikea etenkään näin nykyaikana toteuttaa ja uskoisin, että tuon saisi toimimaan myös varsin pienillä tai kohtuullisilla kuluilla, koska "kansalaisloton" idea ei olisi tuotaa itselleen voittoa vaan ottaa sen verran pieni siivu, että se kattaisi järjestelmän kulut. Kaikki muu (99.99%) jaettaisiin suoraan voittoina kiertoon arvontaan osallistuneiden kesken.

      Mutta kuten arvata saattaa, vaikka tämä systeemi saisikin kansan syviltä riveiltä vastakaikua, niin poliisihallitus, veikkaus, poliitikot yms tahot eivät tätä taatusti tulisi sallimaan. Vaikka toiminta tulisi olemaan 100% rehtiä ja läpinäkyvää, valtio ei tuollaista kilpailevaa kansalaislottoa sallisi.

      • Kerropa ihan huvin vuoksi, minkä takia valtion PITÄISIKÄÄN tuota ideaasi hyväksyä?

        Ihan muistutuksena todellisuudesta: käytännössä kaikkialla maailmassa rahapelit ovat lisensoituja ja valtio tai muu valtaa käyttävä yhteisö (kuten alkuperäiskansojen reservaatit USA:ssa) sallivat pelit vain siksi, että saavat lisenssimaksuista rahaa joko suoraan itselleen tai hyväksikatsomiinsa tarkoituksiin ohi varsinaisen budjettinsa. Siksi Veikkauksen esim. Lotosta ottama n. 60% ei ole mitään "välistävetoa" vaan yksinkertaisesti syy siihen, että Suomessa ylipäätään sallitaan mitään lottoa olevan olemassakaan.


    • täysinsekasin

      sekavaa porukkaa ootte.....

    • sinnepäMeni

      Näköjään lotto ja eurojackpot rivit pitäisi käydä pelaamassa TAMPEREELLA myyntipisteessä. Nettipelaajat eivät nykyään saa isoja voittoja ?
      Onnea vaan voittajille!

      • jopas.jotakin

        Korjaus, tuo europotti menikin tamperelaiselle nettipelaajalle, hyvä niin.


      • Pohdintoja

        Hahhaa näkee taas, että homma on etukäteen järjestetty, parasta on että osa totuudesta ainakin kerrotaan etukäteen, puolivahingossa, lehtimainoksessa, ja katso ihme tapahtuu...


    • älkää_olko_nössöjä

      1. aina sanotaan, että jotku voittaa, minä en. Sitten ku se osuu, niin se on hyvä... jos tulee tuplana, niin vielä parempi.
      2. kaikki pelaamisen tavat on aina jotain taikauskoisuutta.... arvot sen pelin pikapelinä tai teet sen joka viikko itse käsin, tai jos pelaat vuosi tolkulla samaa riviä... tai jos käyt siellä minne se meni viimeviikolla.... ja totuus on se,että kaikki on aika tuuria pelitavasta riippumatta. Itsellä meni joku 25v ennenkuin tuli 5 oikein... nyt niitä on jo melkee 10 kappaletta ja aikaa mennyt reilu 10v... ja kerran se on tullut ihan pikapeliinkin jonka kävin ostamassa ohimennen tutusta paikasta jne...

      Turha sitä on kirota. Rivejä on vaan niin jumalattoman paljon ettei kaikki sitä vaan voi saada.... ja se on se totuus, että jos pistät pelirahat jemmaan tilille jokaviikko, niin saat muutman tonnin reilussa sadassa vuodessa....

    • joshika

      mutta eri rivejä on mahdollista tehdä 15 miljoonaa eli jaksaisitko tarkistaa ettei sun rivi ole sama kuin muilla?

    • nikkelikaivos

      Veikkaus ei itse tee rikosta, vaan veikkauksen johto, Manuaaliseen aikaan lotottin noin 1,5- 2 milj,riviä ja jättipotteja eli ei löytynyt yhtään täyosumaa 2-3 vuodessa, nykyään one kone teke rivejä lähemmäksi 10 mil. tosin arpoo samoja päällekkäisiä rivejä varsinkin isoihin systeemeihin. Manipuloinnin seurauksena jättipotti kahdesassa kymmenestä"arvonnassa". Isot potit menee Johtokunnan jäsenille veropasatiisin joss Veikkaukin on Ray kanssa myöskin.

    • hfhfffd

      Ihan mainoskin sanoo että unelmointi on puolivoittoa ??? tuohan kertoo kaiken pelin luonteesta , eli on tullut unelmoinnistakin maksullista , pistetään kaikille pakko unelmointivero !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      188
      6092
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2352
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      24
      1739
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1718
    5. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1631
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1624
    7. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      326
      1622
    8. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      137
      1417
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1399
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      336
      1242
    Aihe