Onko kellään kokemuksia Sisco yhtiöstä?

Uusiostaja

Olemme aikeissa ostaa asuntoa ja nyt olemme kuulleet, että yhtiön rakentamisen laatu olisi huonoa. Kalusteet tulevat Puolasta ja Virosta? Ennen arviointeja löytyi urakkamaailmasta, mutta yhtiö on poistanut itsensä sieltä.

225

6745

  Vastaukset

  • On kokemusta, jos voitte pysyä yhtiöstä 1000 km:n päässä, niin pysykää!!!!

  • Ei kannata ostaa Siscon rakentamaa asuntoa. Takuukorjaukset tökkii pahasti ja työn jälki on hanurista.

   • Aivan samanlainen kokemus. Ostin kyseisen firman kohteen 4/17 Nurmijärveltä. Nyt myin pois. Olin muuten jo toinen joka päätyi tähän ratkaisuun, puolen vuoden omistuksen jälkeen.


   • Mikä oli vikana?


  • Yrityksen johdon suhtautuminen korjauksiin on ala-arvoista. Tietojen mukaan yhtä kohdetta rakennettu/korjattu luovutuksen jälkeen 1,5 vuotta, eikä loppua näy.

  • Älkää missään nimessä vaan ostako. Työn jälki on kamalaa, korjauksiin suhtautuvat täysin ala-arvoisesti (mitä muukin palvelu heiltä on), eivätkä edes hoida töitään loppuun saakka! Kuluttaja-asiamiestä on vaivattu miljoonaan otteeseen, saa nähdä minne käräjille tässä vielä päädytään. Pysykää hyvin kaukana heidän hökötyksistään!

  • Yrityksessä on todella kyseenalaisia tapoja tehdä asioita. Mm. asuntoja luovutetaan keskeneräisinä, eikä muuttotarkistuksen tekijää ole voitu jälkeenpäin nimetä kun "joku" (siscon duunari) on jättänyt asiakirjoista nimen selvennyksen tekemättä jne. jne. Odotellaan, että milloin näistä saa lukea isommista lehdistä, joita on vaikeampi manipuloida ja aivopestä kuin pieniä paikallisia, joissa on melkoinen kampanjointi uusien kohteiden toivossa meneillään. Ihan saa kuulemma aurinkopaneelit ilmaiseksi ja on säädösten vika jos uudiskohteet eivät kestä edes yhtä sukupolvea. On hauskaa, kyllä!

  • Anteeksi kielenkäyttöni, mutta Sisco Tec on täysi persreikä. Pitkittävät asioita ja antavat tarkoituksella väärää informaatiota asukkaille ja rakennustarkastukselle. Virolaiset duunarit hiplaavat pihoja ja suurimman osan ajasta polttavat tupakkaa tai puhelimessa. Tämä oli ensimmäinen ja viimeinen Siscon rakentama talo jossa asun. Toivottavasti toimitusjohtaja Halminen nukkuu yönsä hyvin vaikka on pilannut ahneudellaan kymmeniltä ihmisiltä ilon ostamastaan uudesta talosta. Muut yhtiöt rakentavat vuokra-asuntoja laadukkaammin. Ja lopuksi lainaus Jankon Betonista "ja yksi juttu vielä...haista Lauri Halminen paska".

  • asuttu nyt 7kk ja kaupanpurkutoimenpiteet käynnissä.

   • Mistä syystä?


  • Tiedonantovirheitä, rakennusvirheitä, myydään asioita, joita ei ole edes tarkoitus toteuttaa.

   • Jsos virheistä ei pysty kertomaan tarkemmin, niin kyseessä on huijausviesti vailla pohjaa!


   • Hei Siscon edustaja, onko rakennusvalvonnan pöytäkirjakin kusetusta? Onko siscolle langetetut erityismenettelyt huijausta? Onko sipoossa kaupanpurut menossa. On. :D


   • En tiedä sipoosta, mutta rakennusvalvonnan erityismenettelyt, tiedonantovirheet ja Stenbockin muut ongelmat + tulevat kaupanpurut ovat ikävä kyllä totta. Myös Korson kohteessa kuseteltu pitkin nilkkoja.


  • Toivon että otatte yhteyttä kuluttaja-asiamieheen, jotta rakennuttaja saadaan vastuuseen ja toimiluvat pois.

  • Son sellaane juttu notta jos pykälät sallii ni sitten rakennetaan paskaa, urakalla.

  • Meillä ainakin kämppä ihan hyvässä kunnossa. Pieniä vikoja ollut, mutta eiköhän niitä vikoja löydy myös esim. YIT:n kämpistä. Nekin jo korjattu. Epäilen kuitenkin, että näistäkin keskustelupalstoilta löytyy värikynää.

   Ja en tiedä onko muut miettinyt semmoista asiaa, mutta mitä enemmän täällä julkisesti haukutaan siscoa (aihetta varmasti on...) niin sitä huonommin menevät varmasti kämpät tulevaisuudessa kaupaksi.

  • Ei kai kukaan haluaisi julkisesti puida huonoja asuntokauppoja arvon laskemisen pelossa. Toisaalta on kyllä typerintä vaieta ja hyväksyä kusettaminen jos ongelmat ovat instanssien mukaan merkittäviä.

  • Heh, aika hyvää argumentointia tällä palstalla, voisiko joku sillein niinkuin aikuisten oikeesti kertoa mikä niissä asunnoissa on vikana. Nyt on turha tyrkyttää sitä Porvoon kaupungin pöytäkirjaa toi normaalia rakennuttajan ja rakennusvalvonnan nokittelua. Eli faktaa peliin huutelijat. En ole rakennutajan edustaja vaan olen ostanut asunnon myös Siscolta ja siinä ei mitään vikaa ja turha mustamalata kateuksissaan tääällä. Eli faktaa pöytää eikä huutelua!!!

   • Omistat siis osakkeita yhtiöstänne, hallinnoit upeassa kunnossa olevaa asuntoasi ja kuvittelet, että yhtiön tontin tai yhtiössä olevien muiden asuntojen viat eivät ole myös sinun ongelmasi? Jatka uniasi. Hyvää yötä.


   • Hei

    Ostin kyseisen yhtiön Nurmijärvelle rakentaman kohteen helmikuussa. Kaikki kyseiset kuvaukset sopivat myös tähän kohteeseen, ongelmia siis on. Jos joku haluaa niin voin pistää valokuvadokumentaatiota epäkohdista.


   • Siscolainen kirjoitti:

    Hei

    Ostin kyseisen yhtiön Nurmijärvelle rakentaman kohteen helmikuussa. Kaikki kyseiset kuvaukset sopivat myös tähän kohteeseen, ongelmia siis on. Jos joku haluaa niin voin pistää valokuvadokumentaatiota epäkohdista.

    lähetä kuvat ja faktaa. Ens viikolla menossa tekemään kaupatnurmijärven kohteesta ni hyvä tietää mihin kiinnittää huomiota. Laita varottavat asiat tulenaan osoitteeseen spospo@luukku.com
    Kiitos avustasi


   • skodaoctavia@saunalahti.fi tänne myös, kiitos.


  • Argumentoisitko "normaalin nokittelun?" Ylläolevassa linkissä esitetyissä faktoissa ei ikävä kyllä ole mitään normaalia. Myönnän tosin kadehtineeni kerran naapuriani, jolla oli alapohjassa siscon rakentama uima-allas.

   • Pakko huudella tähän väliin vaikka kysymys ei muinulle kuulu. Laitoin jo alla kommentin, hieman kannattaa perehtyä itse asiaan.... Ongelma löytyy itse tontilta ei rakennuksesta = pohjaveden korkea taso sekä tontin ulopuolinen hulevesien ohjaus. En tiedä mitein asia on ratkaistu mutta ohi kun olen kulkenut kyseiseltä pellolta on vedet ohjattu pois, todenäköisesti kaupunki on joutunut osallistumaan talkoisiin sillä ovat kaavoitaneet asuintontin paikkaan jossa on riski perusveden nousulle. Näihin kuviin ja tunnelmiin.


   • Ihan hauska huutelu, ei kukaan ole väittänytkään hulevesiongelmien johtuvan rakennuksista :D Hulevesiongelmat johtuvat taas rakennuttajan huonosti toteuttamasta maaperäsuunnittelusta (ei salaojia jne.) Sisco on yrittänyt kyllä sälyttää ongelmaa kaupungille liittyen läheiseen puistoalueeseen ja sen imeytyskenttään. Kaupunki on kuitenkin näyttänyt toteen, ettei heidän rakentamansa puiston imeytyskenttä tai hulevesien käsittely liity mitenkään viereisen tontin ongelmiin. Ymmärtänet, että nämä ongelmat ovat vakavia ja ne pitää rakennuttajan hoitaa. TONTIN virheet ovat rakennuttajan vastuulla. Kaupunki ei ole mukana missään "talkoissa." Huhhuh. Lainaus erityismenettelyn pöytäkirjasta:

    "Suunniteltu alueellinen kuivausjärjestelmä poikkeaa yleisesti käytössä olevasta tavasta hallinnoida hulevesiä ja huolehtia rakennuspohjan kuivuudesta. Suunnitelman periaate on vuonna 2015 uudistuneen hulevesilainsäädännön tavoitteiden mukainen. Hulevesiä pyritään imeyttämään tontilla ja imeytymättömät vedet ohjataan alueellisilla salaojilla ja alueen kattavalla murskekerroksella aluetta ympäröiviin avo-ojiin. Kasvillisuudella tulee olemaan merkittävä rooli järjestelmän toiminnassa. Nyt ilmenneet ongelmat järjestelmän toiminnassa osoittavat, että suunnittelussa, toteutuksessa ja toteutuksen valvonnassa on tapahtunut virheitä ja/tai puutteita. Järjestelmä on poikkeava ja perusperiaatteeltaan uuden tyyppinen ja sen toimimattomuus altistaa rakennukset merkittäville rakenteellisille vaurioille. Ilmenneiden seikkojen valossa erityismenettely, kohdassa 1 kuvatulla tavalla, on tarpeen järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

    Rakennusjätteen löytyminen alapohjista ja tuuletusaukkojen tukkimisen selviäminen vasta asukkaiden muutettua taloihin paljastaa, että vastaava työnjohtaja on tältä osin laiminlyönyt velvollisuutensa. Osittaisessa loppukatselmuksessa rakennusvalvonnalle esitettiin tältä osin täytetty tarkastusasiakirja. Rakennusvalvonta ei näin ollen voi luottaa vastaavan työnjohtajan tarkastuksiin alapohjien osalta, vaan ulkopuolisen tarkastajan tulee tarkastaa rakenteet ja vesipainanteiden poistuminen korjaustoimien myötä. Alapohjan ja perustusten rakenne liittyy kiinteästi alueellisen kuivausjärjestelmän toimintaan. Tästä syystä tulee ulkopuolisen tarkastajan erikseen tarkastaa, että alapohjan suunniteltu ja toteutettu tuuletus on riittävä."

    Löytyy kokonaisuudessaan täältä:

    http://porvoo01.hosting.documenta.fi/kokous/20169701-15.HTM

    Samoja ongelmia ja menettely myös Haikkoossa.


   • Tietoatietoafaktaa kirjoitti:

    Ihan hauska huutelu, ei kukaan ole väittänytkään hulevesiongelmien johtuvan rakennuksista :D Hulevesiongelmat johtuvat taas rakennuttajan huonosti toteuttamasta maaperäsuunnittelusta (ei salaojia jne.) Sisco on yrittänyt kyllä sälyttää ongelmaa kaupungille liittyen läheiseen puistoalueeseen ja sen imeytyskenttään. Kaupunki on kuitenkin näyttänyt toteen, ettei heidän rakentamansa puiston imeytyskenttä tai hulevesien käsittely liity mitenkään viereisen tontin ongelmiin. Ymmärtänet, että nämä ongelmat ovat vakavia ja ne pitää rakennuttajan hoitaa. TONTIN virheet ovat rakennuttajan vastuulla. Kaupunki ei ole mukana missään "talkoissa." Huhhuh. Lainaus erityismenettelyn pöytäkirjasta:

    "Suunniteltu alueellinen kuivausjärjestelmä poikkeaa yleisesti käytössä olevasta tavasta hallinnoida hulevesiä ja huolehtia rakennuspohjan kuivuudesta. Suunnitelman periaate on vuonna 2015 uudistuneen hulevesilainsäädännön tavoitteiden mukainen. Hulevesiä pyritään imeyttämään tontilla ja imeytymättömät vedet ohjataan alueellisilla salaojilla ja alueen kattavalla murskekerroksella aluetta ympäröiviin avo-ojiin. Kasvillisuudella tulee olemaan merkittävä rooli järjestelmän toiminnassa. Nyt ilmenneet ongelmat järjestelmän toiminnassa osoittavat, että suunnittelussa, toteutuksessa ja toteutuksen valvonnassa on tapahtunut virheitä ja/tai puutteita. Järjestelmä on poikkeava ja perusperiaatteeltaan uuden tyyppinen ja sen toimimattomuus altistaa rakennukset merkittäville rakenteellisille vaurioille. Ilmenneiden seikkojen valossa erityismenettely, kohdassa 1 kuvatulla tavalla, on tarpeen järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

    Rakennusjätteen löytyminen alapohjista ja tuuletusaukkojen tukkimisen selviäminen vasta asukkaiden muutettua taloihin paljastaa, että vastaava työnjohtaja on tältä osin laiminlyönyt velvollisuutensa. Osittaisessa loppukatselmuksessa rakennusvalvonnalle esitettiin tältä osin täytetty tarkastusasiakirja. Rakennusvalvonta ei näin ollen voi luottaa vastaavan työnjohtajan tarkastuksiin alapohjien osalta, vaan ulkopuolisen tarkastajan tulee tarkastaa rakenteet ja vesipainanteiden poistuminen korjaustoimien myötä. Alapohjan ja perustusten rakenne liittyy kiinteästi alueellisen kuivausjärjestelmän toimintaan. Tästä syystä tulee ulkopuolisen tarkastajan erikseen tarkastaa, että alapohjan suunniteltu ja toteutettu tuuletus on riittävä."

    Löytyy kokonaisuudessaan täältä:

    http://porvoo01.hosting.documenta.fi/kokous/20169701-15.HTM

    Samoja ongelmia ja menettely myös Haikkoossa.

    Kerankin jotain hieman asiallaista kommentointia tällä foorumilla, mutta pielessä kokonaisuudessaan. Nyt on siis turha huudella että Sisco edustaja tms. tunnen kyseisen tapausken hyvin = perehdyin kyseiseen hulevesiratkaisuun toisen ei Siscon kohteen tiimoilla mutta siinä referoitiin tätä kohdetta ja todettiin itse järjestelmän toimivan hyvin mutta silloin tulee koko ympäristö toteuttaa samalla suunnitelulla. Ongelma ei siis ole itse ratkaisussa vaan siinä että maisemointi toteutettu / imeytyspainanteen reuna oli täytetty mullalla joka talvella jäätyessään padotti vedet (tämä taas kaupungin puutarhurin toive....), toinen ongelma on alueen ulkopuolinen hulevesien ohjaus. Jos poikkeaa alueella niin jokainen hieman asiasta ymmärtävä pystyy toteamaan että millä tavalla on hulevedet ohjattu alueelta pois = hyvin huonosti. Myös se on tiedossa että enään ongelmaa ei ole ja se on todettu usean eri tahon toimesta. Se että on ollut roskia alapohjassa ym. on tietysti huolimattomuutta urakoitsijalta ja siitä voikin soittaa suuta mutta nyt sekoitetaan 2 asiaa keskenään pahasti. Itse hulevesiratkaisu on hyvä ja toimiva = säästää rakennuskustannuksissa ja ei rasita kunnallista verkostoa sekä on juurikin uuden ympäristölain hengen mukainen, tässä vaan Siscolla ei mennyt järjestelmän käyttöön otto ihan putkeen koska tontin rajat tehtiin perinteisesti mutta sisäpuoli imeytysjärjestelmällä mutta itse järjestelmää en lähde tuomitsemaan tätä nykyään rakennetaan useissa kohteissa. Toivon tähän asiallista argumentointia. Tiedän myös että myös Siscon geo suunnittelijat on tarkentanut maansiirtäjien ohjeistusta mitein tulee toimia = samat ohjeistusket on käytössä myös muilla toimijoilla, kyseinen kohde toimii tätä nykyä ns. mallikohtena mitein hulevedet voi toteuttaa ilman perinteistä järjestelmää ja mitä tulee ottaa huomioon.


   • Tiedät paljon, varmasti enemmän kuin suurin osa alueen asukkaista. En nyt itse lähtisi pilotoimaan tälläistä hulevesijärjestelmää muutoinkin haastavalle tontille. Vaikka järjestelmä onkin teoreettisesti hyvä ja säästää ainakin rakennuttajan rahoja niin ei se ikävä kyllä toimi ainakaan tässä kohteessa. Maaperän jäätyminen estää veden kulun alaspäin ja patoutumista on tapahtunut tontin muissakin reunoissa mm. avo-ojien välittömässä läheisyydessä, joka aiheuttaa kulkuongelmia asuntoihin ja parkkipaikalle. Ja vaikka lainsäädännön hengen mukaisuus (melko laaja käsite) antaisikin periksi niin ei olettamus voi olla, että esim. jo aiemmin toteutetut tontit / rakennukset pitäisi päivittää Sisco tecin tyylin mukaisiksi, jotta Sisco voisi säästää ja syy toimimattomuuteen löytyykin naapuritontista. Kaikenkaikkiaan melko puolueellisia pointteja ja käytäntö on pikkasen eri kuin geosuunnittelijoiden paperit tai Siscon paperit ylipäänsä. Ongelmia on korjattukin, eikä asiat näin tule tietenkään jäämään. Itse asunnot ja kokonaisuudessaan pientaloyhteisö ja nämä hukkaneliöttömät asunnot on loistavia. Tekniikka kun saadaan toimivaksi niin voin jopa suositella.


  • Jälki on niin hyvää, että luovuttavat yhtiöt kiristämällä. Älkää ostako!

  • Älä IKINÄ osta Siscolta MITÄän!

   Täys kusetus firma, mitään ei hoideta, hommat on tehty juostenkustu, ei oteta mitään vastuuta, Halminen on vitun kusipää(ei edes alan miehiä, vaan jonkun kauppakorkeakoulun ulostama PASKA), kiristystä kun ei oteta yhtiötä vastaan jne...

   Ja sinä LKV-välittäjä tunge ne vitun prosenttisi perseesees, et halua siscon kohteita omalletunnollesi.

  • Pelkkää hyvää sanottavaa Siscosta, meidän kohdalla kaikki toimii ja olemme tyytyväisiä. Nää valitukset on varmaan jotain kilpailijoiden kirjoituksia :)

   • Heh, itse asustelen myös ko. yhtiön rakentamassa asunnossa tosin vuokralla, ei valitamista. Toki kun joku muuttaa hieman asuntomarkkinan hinnoittelua tulee kauhea huutoa mukana. Esim Porvoossa Siscon vuokramarkkinoille tulon myötä koko kaupungin vuokrahinnat on alkanut laskemaan. Joten voi kuvitella kuinka monta vihaista land lordia on paikakunnalla.... Lukasin 2 ketjua tästä luotettavasta suomi 24 keskustelusta yhtään järkevää argumenttia en löytänyt mitein nyt on asunnot niin huonoja. Itse olen työni puolesta tekemisissä maaperän kanssa ja tämä eritysimenettely johon muutama huutelija viittaa liittyy maaperään ei rakennuskeen. Mutta se siitä ja päivänjatkoja


   • huvittunutlukija kirjoitti:

    Heh, itse asustelen myös ko. yhtiön rakentamassa asunnossa tosin vuokralla, ei valitamista. Toki kun joku muuttaa hieman asuntomarkkinan hinnoittelua tulee kauhea huutoa mukana. Esim Porvoossa Siscon vuokramarkkinoille tulon myötä koko kaupungin vuokrahinnat on alkanut laskemaan. Joten voi kuvitella kuinka monta vihaista land lordia on paikakunnalla.... Lukasin 2 ketjua tästä luotettavasta suomi 24 keskustelusta yhtään järkevää argumenttia en löytänyt mitein nyt on asunnot niin huonoja. Itse olen työni puolesta tekemisissä maaperän kanssa ja tämä eritysimenettely johon muutama huutelija viittaa liittyy maaperään ei rakennuskeen. Mutta se siitä ja päivänjatkoja

    Ihan hauska huutelu, ei kukaan ole väittänytkään hulevesiongelmien johtuvan rakennuksista, vaikkakin niistäkin löytyy kyllä kaikenlaista isompaa ja pienempää kuten varmaan jokaisen rakennuttajan taloista :D Hulevesiongelmat johtuvat taas rakennuttajan huonosti toteuttamasta maaperäsuunnittelusta (ei salaojia jne.) Ymmärtänet MAAPERÄN kanssa työtä tekevänä, että nämä ongelmat ovat vakavia ja ne pitää rakennuttajan hoitaa, koska ne ovat RAKENNUTTAJAN vastuulla.

    Vuokralla-asujana et ehkä ymmärrä yli 200 000€ investoinnin ja toteutuneen kaupan aiheuttamaa pettymystä / pelkoa, joka joillain ostajilla kauppoihin liittyy.

    Lainaus erityismenettelyn pöytäkirjasta:

    "Suunniteltu alueellinen kuivausjärjestelmä poikkeaa yleisesti käytössä olevasta tavasta hallinnoida hulevesiä ja huolehtia rakennuspohjan kuivuudesta. Suunnitelman periaate on vuonna 2015 uudistuneen hulevesilainsäädännön tavoitteiden mukainen. Hulevesiä pyritään imeyttämään tontilla ja imeytymättömät vedet ohjataan alueellisilla salaojilla ja alueen kattavalla murskekerroksella aluetta ympäröiviin avo-ojiin. Kasvillisuudella tulee olemaan merkittävä rooli järjestelmän toiminnassa. Nyt ilmenneet ongelmat järjestelmän toiminnassa osoittavat, että suunnittelussa, toteutuksessa ja toteutuksen valvonnassa on tapahtunut virheitä ja/tai puutteita. Järjestelmä on poikkeava ja perusperiaatteeltaan uuden tyyppinen ja sen toimimattomuus altistaa rakennukset merkittäville rakenteellisille vaurioille. Ilmenneiden seikkojen valossa erityismenettely, kohdassa 1 kuvatulla tavalla, on tarpeen järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

    Rakennusjätteen löytyminen alapohjista ja tuuletusaukkojen tukkimisen selviäminen vasta asukkaiden muutettua taloihin paljastaa, että vastaava työnjohtaja on tältä osin laiminlyönyt velvollisuutensa. Osittaisessa loppukatselmuksessa rakennusvalvonnalle esitettiin tältä osin täytetty tarkastusasiakirja. Rakennusvalvonta ei näin ollen voi luottaa vastaavan työnjohtajan tarkastuksiin alapohjien osalta, vaan ulkopuolisen tarkastajan tulee tarkastaa rakenteet ja vesipainanteiden poistuminen korjaustoimien myötä. Alapohjan ja perustusten rakenne liittyy kiinteästi alueellisen kuivausjärjestelmän toimintaan. Tästä syystä tulee ulkopuolisen tarkastajan erikseen tarkastaa, että alapohjan suunniteltu ja toteutettu tuuletus on riittävä."

    Löytyy kokonaisuudessaan täältä:

    http://porvoo01.hosting.documenta.fi/kokous/20169701-15.HTM

    Hyvää jatkoa myös Sinulle.


  • Onko mitään muita referenssidokumenttia tai paikkaa mistä voisi tiedustella kyseisen puljun muiden hankkeiden ongelmista? Onko muuallakin kuin Porvoon kohteissa laiminlyöntejä?

   • Vastaa tähän viestiin niin annan informaatiota Nurmijärven kohteesta kuvien kera.


   • Sitä informaatiota odottaen.. spospo@luukku.com
    T. Tuleva ostaja


  • Ei kannata itkeä sitten kun huomaa mihin shittiin on kätensä tunkenut ostamalla Siscon kohteen. Rakentajan takuu pari vuotta ja vastuu 10 vuotta. Näiden jälkeen on aika omillaan kun virheitä ilmenee. Mielenkiinnolla saa seurata mitä kaikkea vielä paljastuu vuosien aikana. Tässäkään tapauksessa halvalla ei saa hyvää.

  • Kyllä näissä asunnoissa täytyy jotain mätää olla kun Ylä-Haikkoontie 10:ssä myös kokoajan asuntoja myynnissä. Tällä hetkellä löytyi ainakin kuusi asuntoa Oikotien haulla. Miksi näitä olisi näin paljon myynnissä jos asukkaat olisivat tyytyväisiä? Sama homma Mika Waltarinkadulla. 1+1=2. Uusia uutisia odotellessa.

   • Tai on tullut 2 vuoden aika täyteen kun voi myydä ja lunastaa voito verovapaana = googlen välimuistista löytyy alkuperäisiä myyntihintoja = hankintahintoja vertaile ihan uteliaisuuttaan nykyisiä pyyntihintoja.... Pikku vinkki vaan.


   • Sorry skadien puute mutta itse kun muutin maasta pois myin juuri tuolta asuntoni ja kateellisille tiedoksi tein hyvan tilin ostoksella. Taa palsta taitaa olla joko kilpailijoiden tai muuten vaan kateellisten meuhkauspaikka. Aleella asuvat varmasti tunnistvat minut tekstita jotta turha huutaa feikiksi


   • Juu ja syksyllä myytiin asunto naapurustosta 20000€ tappiolla. Varmaan sitten välittäjässä vika :D


   • Hymysuussaosteltu kirjoitti:

    Sorry skadien puute mutta itse kun muutin maasta pois myin juuri tuolta asuntoni ja kateellisille tiedoksi tein hyvan tilin ostoksella. Taa palsta taitaa olla joko kilpailijoiden tai muuten vaan kateellisten meuhkauspaikka. Aleella asuvat varmasti tunnistvat minut tekstita jotta turha huutaa feikiksi

    paljon meni voittoveroa? :D :D :D 50% ? kannatti varmaan tehdä "voittoa" näin aikaisessa vaiheessa....


   • feikkifeikkifeikki kirjoitti:

    paljon meni voittoveroa? :D :D :D 50% ? kannatti varmaan tehdä "voittoa" näin aikaisessa vaiheessa....

    vero.fi löytyy pääomatulovero laskentakaava ja ikeudet vähennyksiin. Tämä oli ilmainen neuvo :)


  • PYSYKÄÄ KAUKANA TÄSTÄ LAFKASTA!!!!

   TÄYSIÄ HUIJAREITA!!!

   • Perusteet?

    Jotain muutakin kuin uimahalli talon alla?


   • Osta siscolta kämppä niin tiedät. Tää on ihan ainutlaatuinen kokemus kaikkinensa. Moni ei uskalla näillä palstoilla puhua ongelmista kun pelkäävät asuntojensa arvon laskevan. Todellisuudessa ongelmien selvittäminen ja rakennuttajan asettaminen vastuuseen on ainoa tapa estää arvonlasku.


   • Avatko hieman lisää, itse tutkin että kyseisellä yhtiöllä alkaa olemaan kohtapuolin 1000 asunnon kanta rakennettuna ja investoivat rajusti omaan talotuotantoon, mukana on mm Metsäwood ym. kovia nimiä joten kero lisää ongelmista.


   • junnuneoboy kirjoitti:

    Avatko hieman lisää, itse tutkin että kyseisellä yhtiöllä alkaa olemaan kohtapuolin 1000 asunnon kanta rakennettuna ja investoivat rajusti omaan talotuotantoon, mukana on mm Metsäwood ym. kovia nimiä joten kero lisää ongelmista.

    Jos haluat tietää niin voin vastata kuvien kera , kyseessä Nurmijärven kohde.


  • Threadin alussa oli vielä asiallinen meno. Nyt jokainen pettynyt on kilpailija ja jokainen puolustava on Siscolla töissä. Ei esim vakavat hulevesiongelmat ja ala-arvoinen asiakaspalvelu tuulestatemmattuja ole, jos osaa lukea niin se riittää. Totta on myös se, että firmalla menee hyvin. Miksi ei menisi kun myyvät sinnepäin laatua 3000€ neliöhintaan ja kuitenkin tavallisella asiansa hyvin hoitaneella on helposti varaa ostaa itselleen pientalo. Ja hienoa, että menestystä tulee, mutta kyllä se voitto revitään ostajien selästä ja terveydestä. Suomi nousuun.

   • On merkillistä tämä rakentamisen taso nykyään. Melko (=täysin) ammattitaidotonta porukkaa firmassa, jos nuo kuntaraportit pitää paikkansa. Ja miksi ei pitäisi?😰


   • Raportit pitävät kyllä kutinsa. Rakennuttaja on mitä on, mutta Porvoon Rakennusvalvonta on kyllä hampaattomin instanssi mitä tiedän. Miten voi olla mahdollista, että rakennuttaja tekee ja hyväksyy muuttokatselmukset itse? Riittää kun toimittaa norsunluutorniin paperin, jossa lukee kaikki OK ja allekirjoitus Mikki Hiiri.


   • Kiitos linkistä. Tuossa on aika hyvin kooste aiheesta.


  • onko sisco sama kuin cisco. toimii ainakin eri alalla.

  • Itse omistaneena:

   -Alapohjassa puumuotit paikallaan.
   -Pihassa kuopat ja vedenohjausongelmat (useissa kohteissa)
   -Vesivahinko (alapohjan tuuletusputki ei ole viety katolle asti vaan yläpohjaan)
   -Palo-osastointi tekemättä.
   -Lattiakaivot tehty lattiakaivovalmistajan ohjeiden vastaisesti.

   Jnejne.

   Älkää ihmiset luovuttako. Taistelkaa ja viekää käräjille. Älkää ostako Siscolta ainakaan uusia kohteita. Seuraavat 5v on yhtä helvettiä.

   • Ostajan pitää ottaa selvää, miten talo on rakennettu. Jos rakennuttaja on uudehko alalla ja rakenteet teollisesti valmistettuja (ei kokemuksia uusista tavoista rakentaa), voi olla, että kymmenen vuoden sisällä saa taistella ihan rajusti grynderin kanssa, että suurimmat virheet tulee korjattua kelvollisesti. Vastuunkantajaa on vaikea löytää...vaikka tietää kuka on rakentanut.

    Alapohjat ja välipohjat...puusta kuten palkit ja kantavat rakenteet, pesutilat ja keittiöt valmiina moduulina paikalle nostettuna ja pulteilla kiinni ja hinta asunnolla 10-30 % halvempi kuin yleensä vastaavankokoiset asunnot. Halpa on sitten jatkossakin halpaa. Nopeasti kasattu ja asukkaat kesken-eräisiin asuntoihin sisään ja pihat velloo savessa. Vauhdissa jää moni asia rempalleen.

    Mitä pitäisi selvittää ennen ostotilannetta? Innoissaan ostaja ei selvitä mitä rahalla saa ja mikä jää saamatta. "Niin siinä tuppaa käymään kun sikopaimenista laivamatkalla tulee tunnissa". Asukkaat eli omistajat saa taistella, että tupaan ei nurkista tule lunta ja lattioilla voi kävellä ilman tohveleita.

    Pitäisi ainaki herätä epäilys, jos talot kyhätään kylän huonoimmalle savipeltotontille.


  • Parisen vuotta asuttu ja nyt saimme salaojat. Vielä kun pari vuotta menee niin saamme ehkä pihoillemme meille myydyt aidatkin.

  • Asuntoja myydään kuin suurta ihmettä. Välittäjä myy ja tietenkään ei osaa vastata kyselyihin, oikein ja osaako asiakas edes kysellä (siiehen luotetaan että ei osaa)

   Löytyykö myynti-ilmoitusten yhteydessä rakennustapaseloste (laatusertifikaatti), tiedot perustuksista ja rakenteista. Eipä löydy ja siihenkin on todella syytä varautua, että "halvat" pientalot ovat sitten laadultaan tarkoitettu usein nk. kolmenkymmenenvuoden asuttavaksi. Korjattavaa varmasti löyty, kun puuelementtirakenteet alkavat elää ja rakentajat tekevät "urakkana" kukin osa-alueita. Valvontakin on nykyään rakennuttjan vastuulla.

   3 D mallintamallaasunnon ulkokuvista ja sisäkuvista saa ihan kivoja, mutta totuus on toisenlainen. Jos haluaa, että velaksi ostettu kämppä on vielä maksettuna käyttökelpoinen, kannattaa unohtaa kaikenmaailman kevytrakenteiset grynderin rakentamat asunnot kertaheitolla.

   Asukkaiden on itsekin valvottava, että rakennus vastaa odotuksia, jotka on haaveita ja sitten romuttuvat, kun muutetaan sisään. Puutalolla ja puutalolla on eroa ja se selviää kyllä rakennustapaselosteesta. Jos sitä ei heti ole, kannattaa miettiä mihin rahansa laittaa.

  • Siscon asunnoissa millainen äänieristys? Jos jollain jotain negatiivista tai positiivista kerrottavaa; laita s-postia: spospo@luukku.con tai vastaa tähän keskusteluun. Olen pian muuttamassa siscon luhtitalon alakertaan.

  • Minkälainen ihminen oikein edes haluaa muuttaa näihin Siscon rakennuttamiin minikoteihin? Kämpät ovat pieniä koirankoppeja ja pihaa ei ole juuri lainkaan, ja kun vielä laatu on todella huonoa kaiken lukeman perusteella niin miksi kukaan valitsisi Siscon asuntoja??

   • Siscon asunnot ovat selvästi muita uudiskohteita halvempia. Jos rahat riittävät vain tähän hintatasoon on omistusasunnosta haaveilevan valittava siscon ja 50 vuotta vanhan putkiremonttikohteen välillä. Putkiremontin jälkeen nämä vaihtoedot ovat täsmälleen saman hintaisia. Tässä on se laatuvertailu jonka parissa ostaja painii. Eihän näitä mihinkään yit-kohteisiin voi verrata. Niitä ostavat ne joilla rahaa on enemmän.


  • Ei tainnut kauaa tämäkään putka pyöriä, olen muuttamassa Sipooseen Siscon kyhäämään vuokra-asuntoon ja asunnot ei valmistu ajoissa, rakennusvalvonta ei ole antanut muuttolupaa, nyt hyvä kysymys mihin muuttaa kun vanha asunto irtisanottu. Pakko etsiä uusi asunto, luotto mennyt kokonaan.

   • Sipooseen valmistuvat vuokra asunnot eivät menneet muutto tarkastuksesta läpi kuulema kun tehty muutoksia rakennustoiminnan aikana, joita ei ole dokumentoitu.
    Nyt sitten väliaikaisesti asumaan johonkin heidän tarjoomaan hotelliin... Ei ihan putkeen ole tämäkään nyt mennyt.


   • Ongelmia on myös täällä Klaukkalassa, ollaan asuttu jo monta kuukautta ja vielläkään ei toimi talossa edes lämmitys. Kukaan ei vastaa puhelimeen firmassa kun yritetään soittaa.


  • Itselläni seuraavanlainen kokemus: ostin sijoitusmielessä asunnon Klaukkalasta.
   Valmistuminen myöhästy hieman, menkööt.
   Lämmitys ei ole toiminut niin kuin pitää: osa asunnoista niin kylmiä ettei ole voinut asua, osa superkuumia. Marraskuusta asti korjattu. Ei toimi vieläkään.
   Kommunikointi Siscon:n puolelta ALA_ARVOISTA.
   Eilen jäätyi käyttövesiputket 2017 valmistuneessa talossa!
   Summa Summarum: en aio ostaa Siscolta enää ikinä mitään enkä voi suositella kenellekään.
   Rakentamisen laatu sekä jälkimarkkinointi naurettavalla tasolla.

   • Ollaan varmaan samassa yhtiössä osakkaana, putket kun oli jäässä koitin soittaa firmaan kukaan ei vastaa puhelimeen, web sivuilla olevaan vaihteeseen, edes keskellä päivää!!! Sain viimein kiinni jonkun asuntomyyjän (kaivoin oikotien ilmoituksesta) joka tuumasi että näin vaan sattuu pakkasilla että huoltoyhtiö sulattaa, asia ei kuulu enään rakentajalle vaan taloyhtiölle.
    Joillakin on erikoinen käsitys nyky rakentamisesta. Enään tällä vuosituhannella ei pitäisi putket jäätyä pakkasella. Itse mökki on muuten ok mutta talotekniikka asennukset aivan ala-arvoisia ja kuukausia korjattu eikä tule millään kuntoon, nyt on lämmitys toiminut muutman päivän mutta taas naapurilla on sama ongelma ja yrittää soitella ja laittaa emailia huonollla menestyksellä. Aika raivona on kaikki ostajat.


  • Toivottavasti Siscolla ei ole käynyt yhtä hyvä tuuri yhtiöiden hallitusten kanssa kuin Alkrogissa. Kuuleman mukaan Hallitus kaikessa viisaudessaan vapautti isoimmat vakuudet, eikä kiinnosta ottaa ulkopuolista tarkastusta kohteelle, vaikka mm. vesiputket kulkevat 30 cm syvyydessä ilman eristeitä. Älkää luovuttako vakuuksia, vaikka Kiinteistöliitto "Rakennuttajien liitto" näin ohjeistaisikin. Tämä pulju ei tällä planeetalla enää kovin kauan piperrä. Tarkistakaa myös hallitusten jäsenten kytkökset Siscoon jos mahdollista ja jäävätkää. Osaketaloissa asuu Siscon entistä ja nykyistä henkilökuntaa ja muita bulvaaneja. Laittakaa myös Siscon valitsema isännöitsijä vaihtoon heti kun mahdollista.

   • Mistä näitä aivokääpiöitä oikein löytyy, Porvoostako?


  • Vantaan Nikinmäkeen piti valmistua 7/2018 pientalo alue, johon ei vieläkään ole saatu rakennuslupaa.. Ei tunnu kyllä aikataulut kyseisellä firmalla pitävän ja yhteydenottoihinkin vastataan aina päivän-parin viiveellä.

   Harmi kun alkuunsa kaikki näytti niin lupaavalta.

  • Miksi ihmeessä ihmiset ostavat näitä??? Vaihtoehtoja kun on paljon. Huonoa laatua halvalla. Sitten tullaan itkemään tänne kun asia meni juuri niin kuin olettaa voi.

  • Saimme juuri viime viikolla tiedon ARAn tutkineen Siscon kohteita energialuokissa ja omistamamme asunto onkin energialuokkaa B, vaikka on myyty A. Tämä koskee myös monia muitakin Siscon rakentamia kohteita. Odotellaan, että saadaanko hyvityksenä parinkympin lahjakortti eckerö linelle vai pelkästään virolaiset vi**uilut.

  • Onko kellään mitään tietoa mikä tämän firman status on nykyään, uskaltaako ostaa asuntoa jossa on Siscon takuu päällä.

   • Kuulin, että ovat parantaneet tapojaan aikaisempien ongelmien jälkeen. En tiedä pitääkö paikkaansa...


  • Jos nyt ei ihan viime viikolla ole parantanut tapojaan niin silloin ei ole, koko kesä ollaan yritetty saada takuutöitä käyntiin, ja niitä on paljon!!! Kesäkuun alussa viimeisen kerran saatu yhteys koko firmaan, käsittääksemme sama ongelma joka asuntoyhtiössä.

  • Nurin on koko putka, ahneella pask..... loppu

  • Tajuaakohan kukaan näistä omien asuntojensa dissaaja toukohousuista, että kusevat omiin muroihin. Vaikeuttavat oman asuntonsa myyntiä ja tuskin hintakaan siitä rakettimaiseen nousuun lähtee. Harvinaisen tyhmää porukkaa sanoisin.

   • Niin. Aina on helpåmpi sulkea silmät ja antaa näiden kusettaa ihmisiä lisää. Tai sitten voi toimia oman ja yhteisön edun mukaan ja tuoda epäkohdat julki. Monella menee murot nenään niin herkästi. Voi sentään.


   • Olen Botskin kanssa samaa mieltä; faktat pitäisi tuoda tiskiin ja syylliset laittaa vastuuseen. Se mikä tässä ihmetyttää on, että kaikki tuntuu tietävän paljon muttei laita mitään faktaa jakoon. En ymmärrä ihmisiä, jotka luottavat netissä kirjoitettuun tekstiin ilman mitään varteenotettavaa lähdettä väittämille. Moni täällä esitetty väittämä on osoittautunut niinkin vaikealla, kuin 15min googlella, täysin perättömiksi.

    Tästä syystä toivoisinkin, että ketjussa lopetettaisiin huutelu, alettaisiin oikeasti jakamaan ja keräämään faktoja ylös. Näiden avulla uudet ostajaehdokkaat voivat kuumottaa rakennuttajaa, jolloin molemmat hyötyy, vanhat asukkaat ja uudet ostajaehdokkaat.

    En luota yhteenkään kommenttiin, jossa heitetään vain väittämiä ilmoille ja faktojen pyyntöön vastataan "no ota riski ja osta".


  • Meidän isännöitsijä tiesi kertoa että Siscoa hakee alihankkijat konkkaan ja siksi takuutyöt on tekemättä ja seuraavaksi pitää mennä pankkiin vaatiin takauksia maksuun niin saa takuutyöt käyntiin.

   • Tämä voisi käydä järkeen, että alihankkijoiden tilanteen takia ei mitään tehdä. Ilmeisesti rakennusalalla tuo menee niin, että uuden asunnon ostaja reklamoi rakennuttajaa, joka reklamoi aliurakoitsijaa. Näin ollen rakennusfirma ei halua tehdä mitään, vaan haluaa aliurakoitsijan korjaavan virheet.

    Koska Sisco tuntuu rakennuttavan itse talot tehtaissa, koskee nämä oletettavasti tontilla tehtyjä töitä (pihat, jne)?


  • Meillä myös taloyhtiössä sitkeä huhu, täällä myymättömiä asuntoja ollut jo pitkän aikaan ja syy siihen on että pankit ei anna asuntolainaa Siscon kohteisiin jotka ei ole kokonaan valmiita ja ilmeisesti yksikään yhtiö ei ole vielä valmis. Takuutyöt on tekemättä joka paikassa jossa ovat rakennelleet. Joten isännöitsijän tieto taitaa pitää paikkaansa.

  • Ei ole pelkkä huhu, ei saa asuntolainoja Siscon kohteisiin ainakaan OP ja Nordea.

   • Näyttää olevan OP Siscon RS-pankki edelleen ja OP:lta tätä väitettä vähän ihmeteltiin. Voisitko laittaa jotain faktaa jakoon väitteillesi? Ainakaan puolet väitteestäsi ei tunnu pitävän paikkaansa.

    https://op-koti.fi/kohde/632372


  • Tuttavamme oli ostamassa Nikinmäestä erillistaloa, hän vetäytyi loppumetrillä kaupasta kun alkoi epäilemään tuleeko talo koskaan valmiiksi. Nyt etuovessa on samat talot myynnissä jo huomattavasti halvemmalla, eli on pudotettu reilusti hintoja. Kohta kun rakentaja menee konkurssiin saa halvalla taloja ja rakentaa sitten itse valmiiksi. Taitaa olla asuntorakentamisen alamäki alkanut ja fiksuille ostopaikkoja tarjolla kun alkaa rakentajat kyykkäämään.

   • Ei taida onnistua niitä taloja ostamaan eriksen ja tekemään valmiiksi, se on Asunto-osakeyhtiö muoto (myynti-ilmoituksen mukaan on RS kohde). Tuolliasessa tapauksessa jos rakentaja menee nurin ennen kuin talot on valmiit RS pankki yrittää teettää vakuuksilla talot valmiiksi. Kannattaa odotella jos ne sieltä valmistuu jollakin tavalla ja sitten kun on viranomainen leimannut muuttoluvan tekee tarjousken konkurssipesälle. Näin tekisin ite jos olis käteistä ostaa, pankit ei varmaankaan asuntolainaa tommosiin konkurssikohteisiin anna. Mutta kyllä siellä pikavoittoja vois olla tarjolla jos on ylimääräistä takataskussa.


   • Ilmeisesti viittaat tuohon As Oy Vantaan Koppakuoriaisentiehen? Viitsisitkö lyhyesti kysäistä tuttaviltanne, missä vaiheessa rakentaminen oli kun vetäytyivät loppumetreillä kaupasta? Mikä oli se syy, että epäilivät ettei valmista tule? Yhdyn "josolisrahaa" kommentteihin; RS-järjestelmä edellyttää vakuudet myös rakennusajan suorituskyvyttömyydelle; talot tulee valmiiksi joka tapauksessa (kts. ostajan opas) tai saa rahat takaisin.

    Kuvien mukaan on rakentaminen käynnissä ja arvioitu valmistuminen 2/19. Kovin kesäisältä näyttää kuvat, joten joko ne on tältä kesältä tai viime kesältä. Koska kohde on ilmeisesti ollut jo loppuvuodesta 2017 ennakkomarkkinoinnissa, epäilisin tuon olevan tältä kesältä. Tuon Siscon esitteen nimestä voi arvioida sen olevan päivätty 20.10.2017, joten tuo ilmeisesti on vanhaa tietoa. Nyt Etuovessa myynnissä olevat kohteet ovat hieman kalliimpia (4000€-9000€ riippuen pinta-alasta), kuin mitä tuossa esitteessä ovat olleet. Eli hinnat ei ainakaan ole historian saatossa laskeneet vaan päinvastoin nousseet. Hyvä kysymys on, miksi ihmeessä tuota esitettä ei ole päivitetty ajan tasalle (linkki löytyy Siscon kohteen esittelysivulta)?

    P.S. Sille pankkiväitteen heittäjälle; "--RS-pankkina toimii Helsingin seudun Osuuspankki.--".

    https://www.rakennusteollisuus.fi/globalassets/asuminen/uuden-asunnon-kauppa---ostajan-opas.pdf
    https://sisco.fi/wp-content/uploads/2017/10/as-oy-vantaan-koppakuoriaisentie102017.pdf
    https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/vantaa/14692155
    https://www.minilex.fi/a/suunnitteilla-tai-rakenteilla-olevan-asunnon-ennakkomarkkinointi


   • FaktatTiskiin kirjoitti:

    Ilmeisesti viittaat tuohon As Oy Vantaan Koppakuoriaisentiehen? Viitsisitkö lyhyesti kysäistä tuttaviltanne, missä vaiheessa rakentaminen oli kun vetäytyivät loppumetreillä kaupasta? Mikä oli se syy, että epäilivät ettei valmista tule? Yhdyn "josolisrahaa" kommentteihin; RS-järjestelmä edellyttää vakuudet myös rakennusajan suorituskyvyttömyydelle; talot tulee valmiiksi joka tapauksessa (kts. ostajan opas) tai saa rahat takaisin.

    Kuvien mukaan on rakentaminen käynnissä ja arvioitu valmistuminen 2/19. Kovin kesäisältä näyttää kuvat, joten joko ne on tältä kesältä tai viime kesältä. Koska kohde on ilmeisesti ollut jo loppuvuodesta 2017 ennakkomarkkinoinnissa, epäilisin tuon olevan tältä kesältä. Tuon Siscon esitteen nimestä voi arvioida sen olevan päivätty 20.10.2017, joten tuo ilmeisesti on vanhaa tietoa. Nyt Etuovessa myynnissä olevat kohteet ovat hieman kalliimpia (4000€-9000€ riippuen pinta-alasta), kuin mitä tuossa esitteessä ovat olleet. Eli hinnat ei ainakaan ole historian saatossa laskeneet vaan päinvastoin nousseet. Hyvä kysymys on, miksi ihmeessä tuota esitettä ei ole päivitetty ajan tasalle (linkki löytyy Siscon kohteen esittelysivulta)?

    P.S. Sille pankkiväitteen heittäjälle; "--RS-pankkina toimii Helsingin seudun Osuuspankki.--".

    https://www.rakennusteollisuus.fi/globalassets/asuminen/uuden-asunnon-kauppa---ostajan-opas.pdf
    https://sisco.fi/wp-content/uploads/2017/10/as-oy-vantaan-koppakuoriaisentie102017.pdf
    https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/vantaa/14692155
    https://www.minilex.fi/a/suunnitteilla-tai-rakenteilla-olevan-asunnon-ennakkomarkkinointi

    Nikinmäen Koppakuoriaisentien kohteissa oli alunperin hinnat +20k verrattuna myyntiesitteeseen, sittemmin laskenut kymppitonnin. Luultavasti toinen hinnanlasku odotettavissa myyntiesitteen tasolle kun eivät näy menevän kaupaksi vieläkään.


  • Mielenkiintoista. Ja sairasta samaan aikaan.
   Haluaisin kuulla lisää Klaukkalan tilanteesta, niin asukkailta kun omistajilta. Hyvin yrittävät peitellä asioita..
   Mitä kautta saisin muihin Nam ”yksityisemmän yhteyden”?

  • Sama täällä, meillä Sipoosta ostettu asunto ja kiinostais kyllä kuulla mitein muut kohteet hoidetaan ja pysyykö firma ylipäätään pystyssä, huhuja on että menee minä päivänä tahansa konkurssiin, me täällä aika pulassa kun odoteltu jo 2 vuotta takuukorjauksia ja uusia selityksiä tulee aina miksi ei tehdä. Jos joku vois vaikka rekisteröidä jonkun email osoitteen ja postata tänne niin oatamme myös yhteyttä.

  • ihmettelenvaan (at) gmail.com
   Tein sähköpostin, jos jotain kautta saisi kokemuksia jaettua..

   • Tossa ei ole koko totuus.


   • Voitko hieman avata?


  • Laittakaa näitä kokemuksianne Zeckit-sivustolle, saavat muutkin tietoa ja osaavat välttää näitä kohteita.

   • Tuskin tarvii Zeckit sivua ei tarvitse kuin käydä kastomassa valmista asuntoa niin näkee heti että mm. keittiöt rakennettu niin halvalla kuin voi, kaikki karsittu ja rakentaminen kesken vaikka kaupataan valmiita. Ihmettelen kuka noita suunittelee onko koko firmassa yhtään arkkitehtia.


  • Voisiko joku tehdä jonkun dropboxin tai vastaavan johon laittaa jotain ihan faktatietoa yleiseen jakoon? Nyt tuntuu, että näissä keskusteluissa heitetään vain väitteitä ilman mitään pohjaa. Osassa väitetään, ettei pankitkaan (esim. OP) myönnä lainaa ja Sisco on konkurssikypsä firma. Nopealla googlella OP näyttää itse olevan Siscon RS-pankki ja pikaisella soitolla tämä ei nyt pitänyt paikkaansa. OP:lla tämmöistä väitettä hieman ihmeteltiin. Tämän lisäksi näyttää Siscolla menevän ihan hyvin, liikevaihdon perusteella kasvua näyttää olevan ja tuloksen puolesta näyttää verosuunnittelu olevan kohdillaan. Tämä konkurssikypsä yritys on myös näköjään voittanut Vantaan kaupungin suunnittelu- ja tonttikilpailun uutta kerrostalo kohdetta varten. Jossain väitettiin, ettei Itugraf-paneelit sovi kuin toimistoihin, mutta esim. asuntomessukohteessakin tuota samaa on hyödynnetty. Itula itse näyttää kovastikin mainostavan tuota asuinkäyttöön sopivaksi ja yrityksen toimitusjohtaja on hyvin asiasta näköjään lämpöpumput.info -sivustolla kommentoinut. Alla hieman linkkejä liityen aiheiseen.

   Voisiko joku nyt tosiaan alkaa lisäämään faktoja näistä väitteistä, että keskustelu siirtyisi takaisin järkevään suuntaan? Lisäsin tämän molempiin keskusteluihin, jotta saisi taas huutelua vähemmälle ja faktoja enemmälle. Jos yritys oikeasti välttelee vastuuta pitäisi tuosta ilmoittaa jo lehdistölle faktojen kera jotta heidän toimintaansa tulisi joku roti. Nyt ei mitään löydy mistään esitettyjen väitteiden tueksi näiden kahden keskustelun lisäksi.

   https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/sisco-asunnot-oy/22094642/taloustiedot
   https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/sisco-evotec-oy/27898594/taloustiedot
   https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/sisco-vuokra-asunnot-oy/26564007/taloustiedot
   http://www.vantaa.fi/uutisia/kaikki_uutiset/101/0/141246
   https://www.meillakotona.fi/artikkelit/ennennakemattomia-ratkaisuja-ja-uusiutuvaa-energiaa-tutustu-asuntomessujen-talotekniikkaan
   https://op-koti.fi/uudiskohde/as-oy-klaukkalan-nuhanena-nurmijarvi?districtId=1259
   http://www.vantaa.fi/uutisia/101/0/141108
   http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,20301.45.html
   http://lampopumput.info/foorumi/index.php?action=dlattach;topic=20301.0;attach=41226
   https://www.itula.fi/files/5815/2465/3062/ItuGraf_asuinrakentamisessa_1.0.pdf

   • Faktat tiskiin, oletko ostamassa asuntoa kun olet jo soitellut Op:llekin asiasta? En ole törmännyt tapaan, että ostaja tai sivullinen puollustelee myyjän taloja.


   • Olen harkitsemassa ostamista, mutta nämä kaksi viestiketjua herättivät paljon kysymyksiä. Ilmeisesti näiden ketjujen oli tarkoitus olla varoitus kaltaiselleni asuntoa harkitsevalle, mutta täällä nyt ei hirveästi faktoja ole jaettu vaan pikemminkin tyhjiä heittoja. Ne väitteet joihin netistä voi löytää jotain tietoa ovat käytännössä osoittautuneet vääriksi, joten nyt kiinnostaisi oikeasti saada selville ne faktat, onko jotain oikeasti pielessä vai ei. Osa kommenteista taas sanoo, että kaksi vuotta on kaikki virheet ollut korjaamatta ja osa kommenteista sanoo, että virheitä on jo pitkään korjailtu. Kommenttien pohjalta vaikuttaisi, että kuitenkin puhutaan samasta Klaukkalan talonyhtiöstä, joten kumpi väittämistä nyt sitten on totta?

    Jokainen samankaltaisessa tilanteessa oleva voi katsoa Etuoven ja Oikotien perusteella mitä PK-seudulla asunnot maksaa ja mitä tuolla neliöhinnalla saa jos ei halua kerrostaloon muuttaa. Tämän jälkeen tuo hinta alkaa luonnollisesti houkuttelemaan. Yleinen fakta kulkee, että laatu ja varustelu kulkee hinnan kanssa käsi kädessä, ei tule kyllä Fagerhultin valaisimia Siscon hinnoilla. Kysymys kuuluukin, säästetäänkö noissa taloissa vain huonommissa keittiökalusteissa, kalusteisssa, kattolämmityksessä jne. vai onko niissä oikestikin jotain vikaa? Kun heitetään termejä "rakennusvirhe" niin tuon pitäisi oikeasti olla jo RYLien mukaan tavarantarkistajan toteama, joten tästä pitäisi olla jo faktaakin jaossa. Itse uskon talojen olevan rakenteellisesti ihan kunnossa (varustelun ollessa mitä on), mutta itse työmaalla tapahtuvat työt (esim. pihatyöt) saattaa olla mitä on. Se onkin ainoa syy miksi edes harkitsen tätä; luotan siihen, että tehtaalla kyllä valvotaan elementtien rakentamista ihan kunnolla.

    En siis puolustele myyjän taloja vaan oikeasti haluan tietää mikä näistä väitteistä on totta ja mikä ei. Koska näin hieman vaivaa osan väittämien selvittämiseksi, jaoin viitteiden kanssa omien selvittelyjeni tulokset muiden käyttöön. Emme olisi tässä pisteessä, jos aiemmin jo tässä keskustelussa olisi näin toimittu ja väitteitä olisi jollain lähdemateriaalilla perusteltu. Koska tuo OP-väite oli jo niin räikeä, oli tuo helposti taas todettu vain lyhyellä puhelinsoitolla.

    P.S. Miksi heittää väite ettei pankit myönnä lainaa jos ei asialla ole mitään faktapohjaa (olisi valinnut nyt edes jonkun muun, kuin RS-pankin)? Mitä näillä kommenteilla on ikinä mahdollisuus saavuttaa?


  • Olemme perehtyneet Siscon sisustusratkaisuihin mm. keittiön osalta. Se kertoo yksinkertaista kieltään siitä, että suunnittelijana toimii todennäköisesti ulkomaalainen henkilö. Suomessa rakentajat/suunnittelijat noudattavat säännöstään RT-kortiston ohjeita, joka takaa turvallisen ja asianmukaisen rakentamisen. Keittiössä ei saisi koskaan sijoittaa JK/PK ja APK tai liettä vieretysten, koska laitteiden käyttöikä lyhenee huomattavasti tai lisää ainakin energiankulutusta. Lisäksi huonosta laadusta huolimatta, keittiön kaapistojen metrimäärä on liian pieni asuntojen kokoon nähden. Niistä puuttuu tarvittavat työtasovalaisimet ja riittävä määrä pistorasioita. Huomautuksesta Siscolle sai takaisin vain olankohautuksen. Verhoille oli asennettu halvat muovitangot, jotka juuri ylsivät ikkunan päästä päähän ja sellaiseen korkeuteen (2070mm), ettei valmisverhoja edes saa niissä mitoissa. Normaali on 2200-2250mm tai 2430-2450mm. Verhotankojen tulee ylittää vähintään 200-300mm ikkunan reunapuut, sillä kukapa haluaa pitää verhoja jatkuvasti ikkunan edessä? 🤓

   • Viitsisitkö heittää RT-kortista suoran lainauksen missä siinä sanotaan, että kyseiset koneet ei saa olla vierekkäin? Noita näkee kaikissa isojen putiikkienkin pienissä asennoissa ihan vastaavalla tavalla, joten ei se ainakaan kiellettyä ole. Tämän lisäksi ainakin tuossa ylhäällä linkkaamassa kohteessa nuo ei ole vierekkäin; jääkaappi ensin, tyhjä taso, liesi, allas, APK. Onhan se selvä, että halvalla kun tekee, niin ei tuosta mitään priimaa voi tullakkaan ja varmasti tehty typeriä ratkaisuja. Eikai kukaan odota 3000€/m2 hintaan PK-seudun tuntumasta saavansa jotain luksusta? Jos firma rakentaa moduleita jotka pitäisi toimia kaikissa taloissa, eikai se nyt voi aina ollakaan toimivin ratkaisu? Tuo nyt lienee se ainoa tapa millä saa kulut optimoitua ja tätä kautta hintoja alas. Vaihtoehto tuolla rahalla tuntuu olevan vastaavan kokoinen -80 -luvun rivitalo riskirakenteilla, joten kyllä tuo edelleen kiinnostaa. Missä kohteessa on ollut halvat muovitangot, kun missään noissa myynnissä olevissa niitä ei ole ollenkaan kuvien perusteella? Ovista pystyy hihasta vetämään, että huonekorkeus on kyllä perinteinen 2,5m eli itse asennetuilla tangoilla saa vaikka nuo itse asennetut verhot seinille. Korostaisin taas; voisiko näiden väitteiden tueksi laittaa jotain faktaa, jotta keskustelu siirtyy oikeasti faktatasolle eikä huuteluksi (linkkejä kohteisiin, kuviin, RT-korttiin, rakennusmääräyskokoelmaan jne.)? Alla linkki etuoveen, jossa haku PK-seudulta ja sen rajoilta referenssiksi mitä vastaavalla neliöhinnalla saa.

    https://www.etuovi.com/homes-for-sale/results?haku=M1305094779&page=1&so=ya&locale=fi


   • En nyt muuhun lähde kommentoiman kun ei tuo ammatitaito oikein siihen riitä, mutta hieman hihitystä aiheuttaa tämä palkatun imagokonsultin kirjoittelu. Vai oliko tarkoitus tuolla hintaesimerkillä osoittaa että turhaan huutelette tällä rahalla saa tätä ei enempää :)


   • FaktatTiskiin kirjoitti:

    Viitsisitkö heittää RT-kortista suoran lainauksen missä siinä sanotaan, että kyseiset koneet ei saa olla vierekkäin? Noita näkee kaikissa isojen putiikkienkin pienissä asennoissa ihan vastaavalla tavalla, joten ei se ainakaan kiellettyä ole. Tämän lisäksi ainakin tuossa ylhäällä linkkaamassa kohteessa nuo ei ole vierekkäin; jääkaappi ensin, tyhjä taso, liesi, allas, APK. Onhan se selvä, että halvalla kun tekee, niin ei tuosta mitään priimaa voi tullakkaan ja varmasti tehty typeriä ratkaisuja. Eikai kukaan odota 3000€/m2 hintaan PK-seudun tuntumasta saavansa jotain luksusta? Jos firma rakentaa moduleita jotka pitäisi toimia kaikissa taloissa, eikai se nyt voi aina ollakaan toimivin ratkaisu? Tuo nyt lienee se ainoa tapa millä saa kulut optimoitua ja tätä kautta hintoja alas. Vaihtoehto tuolla rahalla tuntuu olevan vastaavan kokoinen -80 -luvun rivitalo riskirakenteilla, joten kyllä tuo edelleen kiinnostaa. Missä kohteessa on ollut halvat muovitangot, kun missään noissa myynnissä olevissa niitä ei ole ollenkaan kuvien perusteella? Ovista pystyy hihasta vetämään, että huonekorkeus on kyllä perinteinen 2,5m eli itse asennetuilla tangoilla saa vaikka nuo itse asennetut verhot seinille. Korostaisin taas; voisiko näiden väitteiden tueksi laittaa jotain faktaa, jotta keskustelu siirtyy oikeasti faktatasolle eikä huuteluksi (linkkejä kohteisiin, kuviin, RT-korttiin, rakennusmääräyskokoelmaan jne.)? Alla linkki etuoveen, jossa haku PK-seudulta ja sen rajoilta referenssiksi mitä vastaavalla neliöhinnalla saa.

    https://www.etuovi.com/homes-for-sale/results?haku=M1305094779&page=1&so=ya&locale=fi

    Nyt nopeesti ostoksille näitä ei riitä kaikille.


   • Niin, kun aloittaa sanomalla "ammattitaito ei oikein riitä" ja sitten sanoo toista imagokonsultiksi, niin en nyt taas tiedä. Eikö sinusta tunnu hölmöltä nuo sinun oman kommenttisi kaltaiset "minusta tuntuu" kommentit? En sano, ettei netissä nyt periaatteessa voi kirjoittaa mitä vaan, mutta itseäni aidosti kiinnostaisi tietää mikä mättää. Samalla tavalla voisi vastaväitteen heittää; netin trollit heti älähtää kun huomauttaa faktojen puutteesta. Mikä ongelma on kirjoittaa faktapohjaisia väitteitä heittojen sijaan? Miksei voi kirjoittaa, että RT-kortissa XXX sanotaan näin; "--jääkaappia ja liettä ei saa laittaa vierekkäin--"?

    Ja palatakseni aiempaan vielä, alla hieman linkkejä noista keittiöratkaisuista noin yleensä tänä päivänä. Siitä voi sitten jokainen oman elämänsä imagokonsultti miettiä, onko Sisco ainoa joka tekee miten tekee, vai voisiko kenties tänä päivänä kodinkoneiden eristystaso olla jotain muuta?

    https://kodit.skanska.fi/asuntohaku/espoon-calibri
    https://ideal-keittiot.fi/uuden-omakotit-komea-keittio/
    https://www.novart.fi/
    http://bambulablogi.blogspot.com/2014/04/boklok-nikinkumpu-keittio.html


  • Lisäyksenä vielä vastakommentteina, ohessa Työtehoseuran ja Expertin ohjeet missä neuvotaan juurikin, ettei kylmälaitteiden viereen suositella asentamaan lämmönlähteitä. Tuossa jo hyvin sanottu, että sivupinnan kuumuus lisää sähkönkulutusta. Jos taas laitat sivupinnan ja jääkaapin väliin jotain eristettä (esim. puu), tuo efekti taas vähenee. Isompi vaikutus lienee kulutukselle tuo ympäristön lämpötilan nousu eli esim. keittiön lämpötila kuumalla kesäsäällä nostaa kulutusta enemmän, kuin uunin käyttö arkena.

   "--Älä sijoita:
   Lämmönlähteen (liesi, astianpesukone, lämpöpatteri) lähelle tai auringonpaisteeseen. Viereen sijoitetun uunin tai astianpesukoneen käyttö lisää kylmäsäilytyslaitteen sähkönkulutusta 10–20 prosenttia. Esimerkiksi lattialieden sivupinnan kuumuus lisää kylmälaitteen sähkönkulutusta ja voi myös vaurioittaa sen eristeitä ja tiivisteitä. --"

   http://www.tts.fi/files/1114/koti668.pdf
   https://www.expert.fi/videot/kylmalaitteiden-osto-opas/

  • Faktat tiskiin! Nyt faktaa! Faktoja! Lehtiartikkelit eivät riitä, asiakaskokemukset eivät riitä, rakennusvalvonnan erityismenettelyt eivät riitä, ympäristölautakunnan päätökset eivät riitä! Faktoja! Laittakaa niitä mieluiten info@sisco.fi niin menevät faktat oikeaan osoitteeseen.

   • No tuo on juurikin se oikea osoite (itse rakennuttaja) minne pitäisi sitä palautetta laittaa. Tosin tuskin auttaa, jos ongelma on, ettei rakennuttaja korjaa virheitään. Myös lehdistö on oikea paikka minne sitä tietoa pitäisi laittaa niin tulisi painetta rakennuttajalle korjata virheet. Nyt täällä sanotaan rakennusten olevan purkukuntoisia, painuneita ja vaikka mitä mutta edes lehdistö ei kirjoita. Samaan aikaan kuitenkin esim. Klaukkalassa YIT:n putkivuodoista jaksetaan kirjoittaa, vaikka ei edes tarvitse taloja purkaa. Kyllä selkeästi lehdistö kirjoittaa, jos sinne vain joku ilmoittaa. Vastaavalla tavalla tuo mainitsemasi Alkrogin tapauksestakin oli lehtiin kirjoitettu, joten ei kukaan selkeästi lehdistössä Siscoa suojelekkaan. Tämän pohjalta voi jokainen itse tulkita miksi näistä muista täällä kirjoitetuista ei lehdissä kirjoiteta. Miksi ihmiset eivät ilmoita lehdistölle purkukuntoisista taloista, kun pienemmistäkin on ilmoitettu?

    Mitä eryityismenettelyyn tulee, voi alla olevasta linkistä käydä tutustumassa mitä siihen kuuluu. Lyhykäisyydessään näyttää idea olevan tarkistaa suunnitelmista ja ammattitaidosta lähtien projekti läpi. Jos kerran sisäänmuuttolupa on saatu, ei mitään isompaa oikeaa ongelmaa ilmeisesti ole löytynyt. Ilmeisesti sinulla on tästä parempaa tietoa joten voisitko laittaa sen tiedon jakoon lähteineen?

    Viitsisitkö laittaa myös linkin noista ympäristölautakunnan päätöksistä joihin viittaat? En löytänyt minkään muun kunnan ympäristö- ja rakennuslautakunnan muutaman vuoden sisäisiä päätöksiä koskien Siscoa, paitsi nimenomaan tuon Porvoon. Porvoon sivuilta löytyy kaksi päätöstä jotka molemmat koskevat vain rakennusluvan myöntämistä. Porvoon sivuilta löytyi myös jokin suunnitelma-PDF, jossa Sisco on listattu jonkin suunnitteilla olevan vuokra-asuntokohteen rakennuttajaksi. Tämä myös kielisi, että Porvoon ongelmat on korjattu (jos kehtaavat mainita omissa tulevaisuuden visioissaan) kuten tuo Uusimaan uutinenkin antaa ymmärtää.

    http://porvoo01.hosting.documenta.fi/kokous/201810489-14-1.PDF
    https://www.ostnyland.fi/artikel/problem-i-smahusbygge-i-alkrog/
    https://www.uusimaa.fi/artikkeli/366813-sisco-alkrogin-talojen-ongelmat-korjattu
    https://www.porvoo.fi/haku?search[text]=sisco&search[type_id]=&page=1
    https://www.ril.fi/fi/artikkelit/erityismenettely-rakennuksen-laadun-tyokalu.html
    https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/705264-vuonna-2007-rakennettujen-kerrostalojen-putket-vuotavat-kuin-emmentaljuusto-liki


  • Kuukausi vielä niin pääsen muuttamaan uuteen kämppään. Kaikenlaista täällä höpötetään mutta Nuhanenästäkin on kaikki yksiöt ja kolmiot jo myyty. Isompia kämppiä kai vielä löytyy. Itse en ymmärrä miten jotkut viitsivät ostaa kalliita kerrostalo asuntoja vuokratonteilla...... no, jokasen oma asia.

   • Jos haluaa paremmalle sijainnille ja ei ole rahaa vaikka muille jakaa, on sekin ihan hyvä vaihtoehto. 50 vuoden vuokrasopimuksella on kuitenkin aika helppo ennustaa tulevia kuluja. Lisäksi usein näissä voi saada vielä vähän enemmän "premiumia", toisin kun nuo Siscon asunnot ovat enemmänkin karvalakkimallia. Siihen on tietysti omat syynsä, mutta kuitenkin.

    Itse juurikaan en haluaisi sinne kerrostaloon, joten vaihtoehtona olisi -80 -luvun rivitalo tai hintaluokkaa Siscon uudiskohde. Jos niitä kahta vertaa, en tiedä selviääkö kummastakaan ilman jotain ongelmia. Näiden keskusteluiden pohjalta voi ainakin siihen varautua, että jotain ongelmia ainakin tulee vastaan.


  • Tässä päätös erityismenettelystä Porvoossa 26.02.2016, kun on jostain syystä poistunut kaupungin datapankista, energialuokka todettu ARAn toimesta luokasta A luokkaan B (2018): Kohteessa vaaditaan rakennustyön aikaisena erityismenettelynä MRL 150 c §:n mukainen ulkopuolinen tarkastus. Ulkopuolinen tarkastaja tulee hyväksyttää rakennusvalvonnassa. Ulkopuolisen tarkastajan tulee osoittaa kelpoisuutensa määriteltyihin tehtäviin koulutuksensa ja kokemuksensa kautta. Ulkopuolisen tarkastajan tulee tehdä tehdyistä tarkastuksista erillinen raportti ja toimittaa se rakennusvalvontaan. Ulkopuolisen tarkastuksen tulee kattaa seuraavat kohdat:
   1.
   Alueellisen kuivatusjärjestelmän/hulevesien hallinnan suunnitelman tarkistus ja toteutuksen tarkastus, sekä alapohjien toteutuksen tarkastus. Ulkopuoliseen tarkastukseen liittyy myös vähintään kahden vuoden mittainen seuranta, jolla voidaan todeta ratkaisun toimivuus kaikkina vuodenaikoina. Seurannan tulee kattaa kosteuden seuranta mittaamalla sekä havainnoimalla paikalla (syntyykö alapohjaan vesipainanteita). Seurannan tulee kattaa kaikki rakennukset. Ulkopuolisen tarkastajan tulee laatia suunnitelma seurannasta ja hyväksyttää suunnitelma rakennusvalvonnassa. Ulkopuolisen tarkastajan tulee tarkastaa, että alapohjista on poistettu orgaaninen aines
   ja muu rakennusjäte ja että alapohjan tuuletus toimii suunnitellulla tavalla ja että tuuletus on riittävä. Alapohjissa tällä hetkellä olevia vesipainanteita ei saa peittää murskeella, vaan järjestelmä tulee ensi korjata niin, että vesi poistuu alapohjista ja painuneita täyttöjä voidaan korjata vasta tämän jälkeen.
   2. Energiaselvityksen tietoihin liittyvät tarkastukset. Ulkopuolisen tarkastajan tulee tarkastaa, että
   energiaselvityksen laskijalle toimitetut lähtötiedot ovat oikein ja vastaavat toteutusta. Erityisesti tulee kiinnittää huomiota aurinkopaneeleiden tietoihin, ilmanvaihtokoneiden tyypin ja määräysten mukaisuuden
   tarkastamiseen, rakenteiden kylmäsiltojen laskemiseen toteutuman mukaisilla tiedoilla ja tulee varmistaa että lämmönjaon häviöt teknisen tilan ja rakennusten välillä on huomioitu laskelmissa. Suoritetuista tiiveysmittauksista tulee tarkastaa, että ne on suoritettu standardin sfs en13829 mukaisesti ja että käytössä ollut mittalaite on standardin mukainen ja kalibroitu. Mikäli tiiveysmittauksien suorituksessa havaitaan puutteita tulee tiiveysmittaukset teettää riittävässä laajuudessa uudestaan.
   Perustelut rakennustyön aikaisen erityismenettelyn käytöstä;
   Kohteessa on tehty osittainen loppukatselmus rakennuksille. Asukkaiden muuttaessa rakennuksiin on ilmennyt merkittäviä ongelmia liittyen alueellisen kuivatusjärjestelmän toimimiseen. Tuulettuvissa alapohjissa on vettä. Rakennusvalvontaan on esitetty myös perusteltuja epäilyksiä energiaselvityksen paikkansapitävyydestä. Energiaselvitykset on varmennettu ja luovutettu osittaisessa loppukatselmuksessa. Tämä lisäksi alapohjissa on ollut rakennusjätettä ja tuuletusaukot ovat olleet tukittuina.
   Rakennusvalvonta on pyytänyt rakennushankkeeseen ryhtyvältä 8.1.2016 selvityksen onko energiaselvitykseen tullut muutoksia. Selvityspyyntöön on vastattu yksittäisten epäselvyyksien osalta, mutta kokonaisuus on jäänyt vielä selvittämättä/vastaamatta. Rakennusvalvonta on pyytänyt rakennushankkeeseen ryhtyvältä 1.2.2016 selvityksen toimista joihin ollaan ryhtymässä, jotta ongelmat alapohjissa saadaan korjattua ja energiaselvityksen epäselvyydet korjataan. Selvitys on toimitettu rakennusvalvontaan samana päivänä. Selvityksestä käy ilmi, että alueellista hulevesi/kuivatusjärjestelmää korjataan suunnitelmatasolla ja muutoksina paikalla. Alapohjat siivotaan ja tuuletusaukot avataan. Energiaselvitykseen liittyvät asiat ovat vielä osin selvitystyön alla. Aurinkopaneeleihin liittyvät epäselvyydet ovat johtuneet inhimillisistä syistä.
   Osittaisessa loppukatselmuksessa on esitetty vastaavan työnjohtajan kuittaama tarkastusasiakirja ja varmennettu energiaselvitys. Näiden asiakirjojen valossa nyt esiin tulleiden asioiden ei pitäisi olla mahdollisia. Rakennusvalvonta ei voi luottaa hankkeen nykyisten toimijoiden arvioon energiaselvityksen oikeellisuudesta ja alueellisen kuivatusjärjestelmän toimivuudesta.
   Perustelut ulkopuolisen tarkastajan käyttämiselle; Alueellinen kuivatusjärjestelmä ja alapohjat
   Suunniteltu alueellinen kuivausjärjestelmä poikkeaa yleisesti käytössä olevasta tavasta hallinnoida hulevesiä ja huolehtia rakennuspohjan kuivuudesta. Suunnitelman periaate on vuonna 2015 uudistuneen hulevesilainsäädännön tavoitteiden mukainen. Hulevesiä pyritään imeyttämään tontilla ja imeytymättömät vedet ohjataan alueellisilla salaojilla ja alueen kattavalla murskekerroksella aluetta ympäröiviin avo-ojiin. Kasvillisuudella tulee olemaan merkittävä rooli järjestelmän toiminnassa. Nyt ilmenneet ongelmat järjestelmän toiminnassa osoittavat, että suunnittelussa, toteutuksessa ja toteutuksen valvonnassa on tapahtunut virheitä ja/tai puutteita. ->jatkuu

  • jatkuu ->

   Järjestelmä on poikkeava ja perusperiaatteeltaan uuden tyyppinen ja sen toimimattomuus altistaa rakennukset merkittäville rakenteellisille vaurioille. Ilmenneiden seikkojen valossa erityismenettely, kohdassa 1 kuvatulla tavalla, on tarpeen järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.
   Rakennusjätteen löytyminen alapohjista ja tuuletusaukkojen tukkimisen selviäminen vasta asukkaiden muutettua taloihin paljastaa, että vastaava työnjohtaja on tältä osin laiminlyönyt velvollisuutensa. Osittaisessa loppukatselmuksessa rakennusvalvonnalle esitettiin tältä osin täytetty tarkastusasiakirja. Rakennusvalvonta ei näin ollen voi luottaa vastaavan työnjohtajan tarkastuksiin alapohjien osalta, vaan ulkopuolisen tarkastajan tulee tarkastaa rakenteet ja vesipainanteiden poistuminen korjaustoimien myötä. Alapohjan ja perustusten rakenne liittyy kiinteästi alueellisen kuivausjärjestelmän toimintaan. Tästä syystä tulee ulkopuolisen tarkastajan erikseen tarkastaa, että alapohjan suunniteltu ja toteutettu tuuletus on riittävä.
   Energiaselvitys ja siihen liittyvät laitteistot ja laskelmat;
   Osittaisessa loppukatselmuksessa on luovutettu varmennettu energiaselvitys (kansilehti, muutoksia ei ollut tullut) ja tiiveysmittausraportit. Asukkaiden muutettua rakennuksiin on käynyt ilmi/esitetty väitteitä, että ilmanvaihtokoneet ovat muun mallisia kuin energiaselvityksessä ja aurinkopaneeleiden tehosta ei ole saanut yksiselitteistä tietoa. Viimeisimmän ilmoituksen mukaan savupiippujen läpivientikappaleeseen kondensoituu vettä. Alkuperäisessä energiaselvityksessä myös mainitaan lämpöpumppu, mutta sellaista ei rakennuksissa ole. Rakennusvalvonnalle on herännyt vahva epäilys siitä, että energiaselvityksen tiedot eivät pidä, varmennuksesta huolimatta, paikkaansa. Rakennusvalvonnan on mahdoton selvittää asiaa, koska työnjohtajat eivät ole maininneet muutoksista tarkastusasiakirjoissa ja pääsuunnittelija on varmentanut (allekirjoituksessa ei ole nimen selvennystä, joten allekirjoittajasta ei ole varmuutta) energiaselvityksen. Asialla on kuitenkin suuri merkitys loppukäyttäjille. Asian selvittämiseksi on perusteltua vaatia ulkopuolista tarkastusta kohdan 2 mukaisesti.
   Vs.rvp:
   Edellä olevaan viitaten rakennus- ja ympäristölautakunta päättää, että kohteessa vaaditaan kuvatun mukainen erityismenettely MRL 150 c §:n mukaisesti.
   Pykälä tarkastetaan heti.
   Päätös:
   Edellä olevaan viitaten rakennus- ja ympäristölautakunta päätti, että kohteessa vaaditaan kuvatun mukainen erityismenettely MRL 150 c §:n mukaisesti.
   Pykälä tarkastettiin heti.

   ^^^Sisco teki muutamia korjaustöitä heti, mutta esim. salaojat puuttuivat koko kohteesta vielä keväällä 2017! Myös ensimmäinen ulkopuolinen tarkastaja (jonka Sisco sai itse valita :D) meni vaihtoon, koska toimitti RV:lle valheellista tietoa.

   Tämä vain yksi pieni esimerkki toiminnasta. JA kaikki varmasti ymmärtävät, että FaktatTiskiin on pikkasen liian aktiivinen ollakseen vain "tuleva ostaja.". Naurettavaa pelleilyä. Älkää myöskään tarttuko noihin henkilötietojen kalasteluyrityksiin "tehkää dropbox", tai "laittakaa viestiä liitteillä sähköpostiin se ja se." Erikoinen linja kyllä hoitaa asioita.

   • No nyt kun oli yksi pieni esimerkki, niin varmasti voit laittaa loputkin jakoon? Esimerkiksi sen, että salaovat ovat puuttuneet kokonaan? Ja minkä takia aktiivisuus olisi todiste siitä, että en oikeasti olisi "tuleva ostaja" ":D"?

    Tämä on juuri sitä mitä tänne kaipasinkin, faktoihin perustuvaa keskustelua. Voisinko kysyä minkä takia tartut vain minun yritykseen kerätä tietoa, kun täällä muutkin ovat tarjonneet sähköpostiosoitteita tiedonjakoon? Sisco on rakentanut muitakin kohteita, kun Porvoon ja Sipoon kohteet. Näistä ei ole kirjoitettu mitään lehdissä ja ovat rakennettu noiden tapahtumien jälkeen. Näin ollen kiinnostaisikin kuulla onko näitä samoja ongelmia uusissakin kohteissa, faktoihin perustuen tietysti. Jos näistä aiemmista ongelmistakin on kirjoitettu lehtiin, voisi olettaa myös uusissa kohteissa olevista ongelmista kirjoitettavan? Vai pettääkö minun logiikkani tässä kohdassa?

    Kyllä tuon pohjalta voi sanoa, että en ihmettele tuon Porvoon kohteen asukkaiden ärtymystä. Olisikin kiva kuulla, miten tuo tuon seurannan jälkeen on mennyt. Sinulla kun on tuosta selkeästi omakohtaista kokemusta ":D", voisitko laittaa tänne tietoa miten hommat nyt toimii? Ja kuten jo aiemin kirjoitin, tuo energialuokka on uusissa kohteissa C, joten tuo vahvistanee oman arveluni, että "vetävät varman päälle" (jos aiemmat on menneet luokkaan B).


  • <<<<<kaikki varmasti ymmärtävät, että FaktatTiskiin on pikkasen liian aktiivinen <<<<<ollakseen vain "tuleva ostaja."

   Siis mitäköhän erikoista on siinä, että ostoa harkitseva selvittää faktoja? Mä itse päädyin ostamaan Nuhanenästä asunnon kun tuttava joka asuu Siscon rakennuttamassa asunnossa suositteli. Kävin katsomassa tuttavan asuntoa ja ei ollut vino, ei homeesssa, ei romutuskunnossa vaan tosi kivan oloinen kämppä ja kun tuttavanikin oli tyytyväinen niin päädyin ostamaan. Niin jos haluaa niin voi tietenkin ostaa esim Lehdon rakentaman kerrostaloasunnon ja maksaa siitä 100th enemmän ja maksaa tonttivuokraa tai vaikka lunastaa tontin parillakympillä. Saunaankin pääsee kerran viikossa kunhan varaa saunavuoron yhtiöstä 😉😉😉. Porvoossa Siscolla on toki ollut ongelmia mutta ei se tarkoita, että tulevassa asunnossani Nuhanenässä olisi. No, jokainen tekee mitä haluaa......

  • Niin, tottakai kaikki toivoo kauppojen menevän putkeen - toivotan sinulle onnea ja menestystä Siscon kanssa! Ja erikoista on todellakin se, että joku tuleva ostaja esittelee täällä Siscon kilpailijoiden luottoluokituksia ja täysin puoleellisia nettilinkkejä, joista osa on täysin valheellisia. Käännetään asia toisinpäin: Kuka haluaisi kirjoittaa omasta hankkimastaan asunnosta negatiivisia asioita, jos niitä ei olisi olemassa? Kun kello on 2018 se kuitenkin saattaa vaikuttaa jopa jälleenmyyntihintoihin. On täällä myös kärjistyksiä, mutta en itse tiedä yhtäkään Siscon yhtiötä, joissa ei olisi ollut täällä mainittuja ongelmia. Valitettavasti. Ottakaa ostajat ihmeessä yhteyksiä Siscon rakentamien kohteiden isännöintiin ja hallituksiin / asukkaisiin - siellä se totuus lymyää, vaikka täällä onkin tälläinen todellinen faktojen asiantuntija journalisti ihan hyvää hyvyyttään tietoa ammentamassa. ;) Sinuakaan nuhanokka ei tosiaan esim. tuo ylläesitetty ympäristölautakunnan erityismenettely kiinnostanut ollenkaan ja se jos mikä on erikoista.

   • Erittäin hyvin sanottu. Minkä takia tyytyväiset ihmiset kirjoittelisivat perättömiä?

    Nuhanenä ja Faktattiskiin taitaa olla kirjoitusasun perusteella yksi ja sama henkilö.


   • Homenenä, voisitko laittaa ne linkit mitkä oli täysin valheellisia ja esitellä miten olin valinnut "täysin puolueellisia" nettilinkkejä? Itse taas yritin valita juurikin puolueettomia linkkejä parhaan löytöni mukaan. En oikein pysty käsittämään, minkä takia täällä pitää olla itse kirjoittajien osalta puolesta ja vastaan. Mikset kirjoita; "nämä lisäämäsi linkit olivat valheellisia, koska tämä xxxx"?

    Jos katsot ketjua missä "esittelen Siscon kilpailijoiden luottoluokituksia", en itse niitä alkuun esitellytkään. Kun taas esitti jotain, tuli tästä jatkokeskustelua. Kaivoin vasta noita kilpailijoita siinä vaiheessa esille, kun kysyttiin omavaraisuusasteesta mielipidettä. Koska en osaa suoraan sanoa miten yrityksen omavaraisuusastetta pitäisi olla, koin parhaaksi verrata sitä kilpailijoihin.

    Kysymys; jos itse selvittäisit miten rakennusfirmalla menee, tekisitkö sen a) leikkaamalla kanan pään irti ja antaisit sen pyöriä rulettia vai b) vertaisit sitä kilpailijoiden tietoihin?

    Voisitko esittää jotain faktaa väittämälle, että kaikissa Siscon kohteissa on kylmä, painuneet talot, kaappien ovet ei aukea, puuttuu salaojat, kaakelit irti, talot täysin purkukuntoisia jne? Uskon kyllä, että jokaisesta Siscon kohteesta löytyy huomautettavaa, toisista enemmän ja toisista vähemmän. Mielestäni on kuitenkin huomattava ero siinä onko talot purkukuntoisia vai onko kylpyhuoneessa kaakeleita irti. Vaikka tämä olikin hieman provokatiivinen heitto, niin siinä piilee se minun aktiivisuuden ydin; minua kiinnostaa mitkä näistä väittämistä ovat "kärjistyksiä" ja mitkä faktaa. Nopeasti sanoisin, että mikään talo ei ole painunut, lainaa myönnetään edelleen ihan normaalisti, firma ei ole menossa konkurssiin ja ovat ainakin yrittäneet ottaa opikseen ongelmista. Vastavuoroisesti hulevesien kanssa on ollut ongelmia, on ollut WC:n kaakeleita irti, jonka johdosta useita viikkoja pitänyt olla ihmisten ilman WC:tä, luovutus on viivästynyt niin, että asukkaiden on pitänyt asua hotelleissa ja energialuokitukset on valehdeltu papereihin.

    Kysymykseesi miksi kirjoittaisi negatiivista, jos se ei olisi totta; en lähtökohtaisesti väitäkkään ettei osa väittämistä täällä olisi totta. Olen yrittänyt omasta mielestäni tuoda esille juurikin, että esimerkiksi Sipoon ja Porvoon kohteissa on ollut Siscolla ongelmia. Näistä ongelmista on täällä enimmäkseen myös puhuttukin ja eteenkin faktapohjaisesti (kuten tuo Porvoon erityismenettely). Jos kerran Siscolla on vastaavat ongelmat kaikkialla, miksei näistä ole vastaavaa tietoa jaossa tai lehdissä? Esimerkiksi Järvenpään, Rajamäen tai Uudenkaupungin kohteista ei ole mielestäni kirjoitettu sanallakaan. Ei ainakaan vastaavalla tavalla, kuin Porvoon ja Sipoon kohteista.


   • FaktatTiskiin kirjoitti:

    Homenenä, voisitko laittaa ne linkit mitkä oli täysin valheellisia ja esitellä miten olin valinnut "täysin puolueellisia" nettilinkkejä? Itse taas yritin valita juurikin puolueettomia linkkejä parhaan löytöni mukaan. En oikein pysty käsittämään, minkä takia täällä pitää olla itse kirjoittajien osalta puolesta ja vastaan. Mikset kirjoita; "nämä lisäämäsi linkit olivat valheellisia, koska tämä xxxx"?

    Jos katsot ketjua missä "esittelen Siscon kilpailijoiden luottoluokituksia", en itse niitä alkuun esitellytkään. Kun taas esitti jotain, tuli tästä jatkokeskustelua. Kaivoin vasta noita kilpailijoita siinä vaiheessa esille, kun kysyttiin omavaraisuusasteesta mielipidettä. Koska en osaa suoraan sanoa miten yrityksen omavaraisuusastetta pitäisi olla, koin parhaaksi verrata sitä kilpailijoihin.

    Kysymys; jos itse selvittäisit miten rakennusfirmalla menee, tekisitkö sen a) leikkaamalla kanan pään irti ja antaisit sen pyöriä rulettia vai b) vertaisit sitä kilpailijoiden tietoihin?

    Voisitko esittää jotain faktaa väittämälle, että kaikissa Siscon kohteissa on kylmä, painuneet talot, kaappien ovet ei aukea, puuttuu salaojat, kaakelit irti, talot täysin purkukuntoisia jne? Uskon kyllä, että jokaisesta Siscon kohteesta löytyy huomautettavaa, toisista enemmän ja toisista vähemmän. Mielestäni on kuitenkin huomattava ero siinä onko talot purkukuntoisia vai onko kylpyhuoneessa kaakeleita irti. Vaikka tämä olikin hieman provokatiivinen heitto, niin siinä piilee se minun aktiivisuuden ydin; minua kiinnostaa mitkä näistä väittämistä ovat "kärjistyksiä" ja mitkä faktaa. Nopeasti sanoisin, että mikään talo ei ole painunut, lainaa myönnetään edelleen ihan normaalisti, firma ei ole menossa konkurssiin ja ovat ainakin yrittäneet ottaa opikseen ongelmista. Vastavuoroisesti hulevesien kanssa on ollut ongelmia, on ollut WC:n kaakeleita irti, jonka johdosta useita viikkoja pitänyt olla ihmisten ilman WC:tä, luovutus on viivästynyt niin, että asukkaiden on pitänyt asua hotelleissa ja energialuokitukset on valehdeltu papereihin.

    Kysymykseesi miksi kirjoittaisi negatiivista, jos se ei olisi totta; en lähtökohtaisesti väitäkkään ettei osa väittämistä täällä olisi totta. Olen yrittänyt omasta mielestäni tuoda esille juurikin, että esimerkiksi Sipoon ja Porvoon kohteissa on ollut Siscolla ongelmia. Näistä ongelmista on täällä enimmäkseen myös puhuttukin ja eteenkin faktapohjaisesti (kuten tuo Porvoon erityismenettely). Jos kerran Siscolla on vastaavat ongelmat kaikkialla, miksei näistä ole vastaavaa tietoa jaossa tai lehdissä? Esimerkiksi Järvenpään, Rajamäen tai Uudenkaupungin kohteista ei ole mielestäni kirjoitettu sanallakaan. Ei ainakaan vastaavalla tavalla, kuin Porvoon ja Sipoon kohteista.

    Menee jo hieman satiirin puolelle nää sun provot. Niin, monessa yhtiössä pelätään arvonlaskua tai eteenpäin myymisen vaikeutta jos näistä ongelmista avoimesti puhutaan. Suomessa kun tuntuisi edelleen olevan tämä häpeämisen kulttuuri asuntokaupoissa. Äläkkää ei uskalleta nostaa kun sitten kukaan ei osta asuntoa, arvo laskee, rakennuttaja hakee itsensä konkurssiin jne. Sen vuoksi näistä ei kirjoitella. On minutkin haukuttu idiootiksi kun oma etu tuntuisi olevan tärkeämpi kuin yhteisön tai tulevien huijattavien etu. Tämä onkin sitten jo eettinen kysymys enemmänkin, enkä varsinkaan sinun kanssasi sitä ruodi enempiä. Ja allekirjoitan nuo laittamasi epäkohdat, lisää saat niitä varmasti yhtiöiden edustajilta, isännöitsijöiltä ja asukkailta. Eikun ovia kolkuttelemaan!


   • Ensinnäkin, kiitos asiallistesta kommentista näiden huutelijoiden keskellä. Ostan kyllä tuon näkemyksen täysin, ettei kaikista epäkohdista varmastikaan viitsitä kirjoitella. Mutta kyllä noista isoimmista ongelmista oikeasti yleensäkin kirjoitellaan, kuten tänne jo linkitetyissä asioissa onkin puhuttu. Lisäksi kokisin, kun tänne voi anonyymisti kirjoitellakin, että asukkaidenkin kannalta olisi fiksu käydä raportoimassa mahdolliset ongelmat korjatuksi.

    Tarkoitatko sanomalla "--allekirjoitan nuo laittamaasi epäkohdat--", että olet samaa mieltä mikä täällä keskustelussa on kärjistystä ja mitkä näistä on faktaa? Itse tosiaan olen jäänyt siihen ymmärrykseen, että tosiaan nuo painumisväitteet ja muut ovat aivan hatusta vedettyä roskaa. Vastavuoroisesti nuo hulevesiongelmat ja muut ovat ihan täyttä faktaa ainakin Porvoon ja Sipoon caseissa. Itseäni kiinnostaisikin tietää juuri se, onko nuo ongelmat korjattu ja miten näiden tuoreempien kohteiden kanssa. Näistä kun ei vastaavaa hulabaloota ole ollut.

    Mielestäni olisi hyvä tietää, että ostopäätöstä tehdessä voi jo varautua siihen, että esim. vuosi muuton jälkeen kohteessa tehdään vielä korjaustöitä. Jos siihen ei ole valmis lähtemään, niin sitten jättää ostamatta tai odottelee, että pääsee kyselemään kohteessa asuvilta asukkailta mikä on homman nimi.


  • Onko väliseinät eristetty? Mistähän näkisi rakennuskuvat? Siscon facebook-sivuillaon video, jossa kasataan moduulia. Tässä ei näkynyt, että väliseiniä olisi eristetty, ei ainakaan villalla.

  • Hahah, kiva seurata rakennuttajan ja asiakkaiden keskustelia näin julkisesti. Näkee jo viestiketjun viestien määrästä, et ai oo kaikki ihan kohillaan firmas! Mee säkin faktagoogle etsimään sitä tietoa niiltä keillä sitä on! Huhhhuuuuh.

  • Koska Siscon henkilöstö selkeesti täällä postailee niin eikös olis ihan yhtiön oman edun mukaista että kirjoittelis ihan nimimerkillä Sisco Asiakaspalvelu ja kertois mikä tässä ketjussa ei pidä paikkaansa ja mikä pitää, nyt kun esiinnytään minäkin asiantuntijana mukamamas ulkopuolisena menettää kyllä koko firma uskottavuden, ja kyllä johtopäätös on että ongelmat todellakin pitää paikkaansa jos sitä ei oikeesti korjata uskottavasti.

   • Niin, kun ei ole mitään oikeaa kannanottoa mutta pitää kuitenkin jotenkin se oma mielipide vaan saada esille. Jos ottaa itsetunnolle syystä x, että yritän saada keskusteluun järkeä, voisitko tehdä sen lisäämällä tänne lähteisiin perustuvaa tietoa? Kiitos kuitenkin täysin turhasta kommentistasi.


   • Mietin ihan samaa että Siscon henkilöstö täällä esiintyy minä milloinkin, ja näyttää että suurinta kritiikkiä firma saa huonosta työnlaadusta, ja täysin laiminlyödystä asiakaspalvelusta ja haukutaan kusettajaksi ym. Itse jos firmassa olisin johdossa ja jotain pientä motivaatiota vielä jatkaa busineksia, niin kannattaisi ottaa ja vastata ihan omilla nimillään. Koska nyt ikävä kyllä, näyttää kovasti että taitaa olla aika läpimätä firma ja kannataa pysyä kaukana.


  • Olin jo suunnittelemassa Siscon Nikinmäen kohteen ostamista mutta luettuani tämän ketjun taidan kyllä perääntyä. Ellei hinta putoa niin jää ostamatta.

   • No tän ketjun takii tuskin kannattaa ostosta perääntyä. Siscon kilpailijat täällä vaan huutelee kun eivät pysty myymään läheskään yhtä edullisia asuntoja. ihmetouhua nimimerkkikin on kilpailevan yhtiön huutelija. Perehdy faktoihin, käy tutustumassa kohteeseen, jos haluat niin ota vaikka joku ammattilainen mukaan katsomaan kohdetta.


   • Minkä takia kilpailijoiden tarvitsisi kirjoitella huudella täällä? Onko Sisco niin kova firma, että vie muiden firmojen asiakkaat?

    Itse en pidä esim. tuota Nikinmäen 53 m2 asuntoa kovinkaan edullisena kun neliöhinta on 3943,4e /m2.

    Onko muuten Siscon talojen ovissa Abloy- lukot? Entäpä minkä merkkiset kodinkoneet?


   • ihmeihmeihmetouhottaja kirjoitti:

    No tän ketjun takii tuskin kannattaa ostosta perääntyä. Siscon kilpailijat täällä vaan huutelee kun eivät pysty myymään läheskään yhtä edullisia asuntoja. ihmetouhua nimimerkkikin on kilpailevan yhtiön huutelija. Perehdy faktoihin, käy tutustumassa kohteeseen, jos haluat niin ota vaikka joku ammattilainen mukaan katsomaan kohdetta.

    No jos katsoo oikotiellä siscon kohteet niin alkaa mökit olemaan valmiit ja myymättömiä, niin jossain on vikaa jos ovat niiiiiin huippuhalpoja ja niiiiin ihquja. Ja tuskin kilpailijoiden tarvitsee paljoa huudella, eiköhän firma ihan itse tee ittestään pellen kun laittaa henkilöstönsä tänne postaileen, eikä voi ihan omissa nimissään kirjoittaa / jos nyt joku tässä ketjussa ei pitäisi paikkaansa niin oikaisee sen ihan firman omissa nimissään.....


   • Soittelin Siscolle ja kyselin löytyiskö heiltä Klaukkalasta pientä kolmiota. Puheluun vastattiin melkein heti, kaikki kolmiot ja yksiöt kuulemma menneet ku kuumille kiville...... neliöitä ois useampi myynnissä. Miks Siscon työntekijät tänne mitään kirjoittelis...... tuskin nyt ihmiset ostopäätöksiä tekee jonkun S24 viestiketjujen perusteella. No jokatapauksessa asunnot näyttävät menevän hyvin kaupaksi ainakin pienemmät, vuokra asunnot on kaikki vuokrattu jne. Joten ainakin firmalla kaikki ok.


   • No pakko tuo on uskoa kun oikein oot soittanut :) Tuskin nyt kukaan Siscon henkilöstöstä tänne kirjoittelisi kaikki on pahasuopinen kilpailijoiden panettelua ja ihan vaan tälläiseen panetteluun kyllästyneiden valveutuneiden kansalaisten kirjoittelua (tosin työaikana kirjoittelee :). Mutta homma selvä, kipasen heti huomenissa ostamaan yhden laatu asunnon ennkuin ne kokonaan loppuu.


   • Jep..... mut ne pienemmät on jo loppu Klaukkalasta, harmi. Viime viikolla kirjotti joku Fakta nimimerkki...... olikoha se toimitusjohtaja tai jotaan ku kirjotteli virka ajan ulkopuolella...... kyl mä ainaki luulen et oli ku siihen aikaan tänne kirjoitti.


   • Itse varasin asunnon Klaukkalasta helmikuussa, peruin varauksen, koska minulle annettiin niin väärää ja puutteellista tietoa niin välittäjältä kuin rakennusyhtiöltä. Kaksi kolme viikkoa kattelin sitä vitkuttelua. OKT:n rakentaneena tiedän, että rakennustapaseloste ei ole yksi vaillinainen A4. No niin, sain tänään tietoa, että kunta on asettanut Klaukkalan Nuhanenän muuttokieltoon, asuntoja ei voi luovuttaa, sielä on tehty mm. katot kaavanvastaisesti. Kunta vaatii ne korjattavan kaavanmukaisiksi tottakai. Jos nyt osakkaat hyväksyvät virheellisesti rakennetun yhtiön, vastuu siirtyy osakkaille, ei siinä RS-rahat riitä mihinkään. Senkin näin 2003-2004 aikoihin RS-Kympin kohteesa Lintuvaarasa. Eli osakkaat, elkää suostuko mihinkään sekoiluun; parempi olisi, hankkiutukaan eroon kaupasta kaikin keinoin mitä tässä ketjussa on esitetty. On myyty muuta mitä on toimitettu on hyvä lähtökohta. Hankkiutukaa eroon. Jo nyt täälä kylälä naureskellaan tuolle parakkikylälle, ne eivät tule pitämään arvoa, kun ei meilä täälä pidä arvoa mikään muukaan. Me emme asu Espoosa ja radanvarrela.

    Tony Arnold Tuominen


   • gzmi kirjoitti:

    Itse varasin asunnon Klaukkalasta helmikuussa, peruin varauksen, koska minulle annettiin niin väärää ja puutteellista tietoa niin välittäjältä kuin rakennusyhtiöltä. Kaksi kolme viikkoa kattelin sitä vitkuttelua. OKT:n rakentaneena tiedän, että rakennustapaseloste ei ole yksi vaillinainen A4. No niin, sain tänään tietoa, että kunta on asettanut Klaukkalan Nuhanenän muuttokieltoon, asuntoja ei voi luovuttaa, sielä on tehty mm. katot kaavanvastaisesti. Kunta vaatii ne korjattavan kaavanmukaisiksi tottakai. Jos nyt osakkaat hyväksyvät virheellisesti rakennetun yhtiön, vastuu siirtyy osakkaille, ei siinä RS-rahat riitä mihinkään. Senkin näin 2003-2004 aikoihin RS-Kympin kohteesa Lintuvaarasa. Eli osakkaat, elkää suostuko mihinkään sekoiluun; parempi olisi, hankkiutukaan eroon kaupasta kaikin keinoin mitä tässä ketjussa on esitetty. On myyty muuta mitä on toimitettu on hyvä lähtökohta. Hankkiutukaa eroon. Jo nyt täälä kylälä naureskellaan tuolle parakkikylälle, ne eivät tule pitämään arvoa, kun ei meilä täälä pidä arvoa mikään muukaan. Me emme asu Espoosa ja radanvarrela.

    Tony Arnold Tuominen

    Jos nyt osakkaat suostutte ottamaan tuon vastaan, ette tule näkemähän mitään rahoja, koko homma lienee miinuksella niin rakennusyhtiö saattaa loput asiat minimeillä kuntohon. Nyt kannattaa hankkiutua eroon paskasta.


   • gzmi kirjoitti:

    Jos nyt osakkaat suostutte ottamaan tuon vastaan, ette tule näkemähän mitään rahoja, koko homma lienee miinuksella niin rakennusyhtiö saattaa loput asiat minimeillä kuntohon. Nyt kannattaa hankkiutua eroon paskasta.

    Korjaan edellistä, Lintuvaarasa rakensi R-10 (ei RS-10). Jestas mikä firma sekin sitten oli.


   • Ystäväni oli soittanut Nurmijärven rakennusvalvontaan. Koskee Uneliasta (viereinen vuokrayhtiö) tuo kattoasia, Nuhanenästä vastaava tarkastaja on ollut kuulemma lomalla puolitoistaviikkoa ja viime tarkistus on tehty heinäkuussa. Kuulemma kaavan vastaista kattomateriaalia käytetty siinä aiemmassa yhtiössä, jossa porukka asuu vuokralla.


   • Ihmemies1kaks kirjoitti:

    Minkä takia kilpailijoiden tarvitsisi kirjoitella huudella täällä? Onko Sisco niin kova firma, että vie muiden firmojen asiakkaat?

    Itse en pidä esim. tuota Nikinmäen 53 m2 asuntoa kovinkaan edullisena kun neliöhinta on 3943,4e /m2.

    Onko muuten Siscon talojen ovissa Abloy- lukot? Entäpä minkä merkkiset kodinkoneet?

    Astianpesukone on siemens iq100 rosteri , liesi/tuuletin siemensin ja jääkaappi gorenje rk4171anx.


   • Ihmemies1kaks kirjoitti:

    Minkä takia kilpailijoiden tarvitsisi kirjoitella huudella täällä? Onko Sisco niin kova firma, että vie muiden firmojen asiakkaat?

    Itse en pidä esim. tuota Nikinmäen 53 m2 asuntoa kovinkaan edullisena kun neliöhinta on 3943,4e /m2.

    Onko muuten Siscon talojen ovissa Abloy- lukot? Entäpä minkä merkkiset kodinkoneet?

    Ottamatta sen enempiä kantaa asiaan kysyn että mitäs merkitystä sillä on ?
    Kodinkoneita on paljon erimerkkisiä, samoin lukkoja Abloy, Dorma, Iloq... kaikki käypiä lukkoja.
    Ja taitaa Siscon kohteissa olla ainakin noita Abloyn lukkoja sekä Dormaa.


  • Onko jollain asunnon ostaneella, jolla on ollut ongelmia, mennyt asiat käräjille asti tai kauppa purettu/haettu purkua? Mikä oli lopputulema?

   En ole ostamassa asuntoa, enkä ole kilpailija, vaan kyselen silkasta mielenkiinnosta.

   • Ottamatta nyt kantaa siihen minkälaisia noi Siscon kämpät nyt on niin miten joku voi olla niin harhainen, että luulee jonkun Siscon työntekijän tänne kirjottelevan? Karavaani kulkee ja koirat haukkuu, ja kauppa käy. Miksi käyttää aikaa netissä jossain anonyymilla palstalla vääntämiseen? Ihan sama mitä tänne talovalmistaja kirjoittaisi niin sama jatkuu eli ei maksa vaivaa.


   • Ihan näin kanssa sivusta seuraaneena tätä keskustelua, huahmitäporukkaa olis järkevämpi käyttää nimimerkkiä Siscomarkkinointi. Mutta kauppa käy ja karavaani kulkee mutta mihin suuntaan.. Eiköhän muutaman kk. sisällä se selviä, ja eiköhän ihan lähiaikoina asiasta voida lukea muualtakin kuin keskustelupalstalta. Pysytään kanavalla.


  • Sivu vasemmalta seurattuani yhtiötä voidaan tosiaankin lukea, että yritys kasvaa ja laajenee Saksan markkinoille tosiaan, karavaani kulkee Saksaan ja saatiinhan me lukea myös Bosco hankkeesta ja voitoista. Positiivisia uutisia siis virtailee ja karavaani kulkee. Pysytään kuulolla.... lisää hyviä uutisia tulossa pian!

   • Niin siis positiivisia uutisia kenelle?


   • Taitaa olla laatuvaatimukset pikkuisen eri Saksan maalla, joten aika paljon petrattavaa jos sinne meinaa mennä. Suomessa helppo rakennusalalla, ei vaan vastaa asiakkaan puheluihin kun tullut tehtyä sutta, aina joku hölmö erehtyy ostaman. Saksassa on aivan toiset vastuut yrityksellä sekä työnjohtajilla / arkkitehdillä. On oma peppu tulessa jos tekee sutta. Mutta aikanikuluksi tässä jorisen, pääasia että karavaani kulkee :)


  • Niinhän sitä oli karavaani kulkemassa kovaa kyytiä Vietnamiinkin...nää on näitä valtiolta lypsettäviä viennintukiaisia, ei muuta. Kaikkee voi piirrellä facebookmarkkinointiin - myynti ja toteutus onkin sitten jo vähän eri juttu....täällä oli jonkun entisen työntekijän avautuminen ketjun loppupäässä: https://keskustelu.suomi24.fi/t/14133986/sisco-tec-asunnot

   • Tässä on kyse puhtaasti siitä että ajatellaan asunnon ostajan terveyttä, raikaassa syysilmassa kun nikkaroi terassia iltaisin saa, niin liikuntaa kuin raitista ilmaa. Ihme jengiä kun kehtaa valittaa tommosesta :)


   • vaarinkasitetty kirjoitti:

    Tässä on kyse puhtaasti siitä että ajatellaan asunnon ostajan terveyttä, raikaassa syysilmassa kun nikkaroi terassia iltaisin saa, niin liikuntaa kuin raitista ilmaa. Ihme jengiä kun kehtaa valittaa tommosesta :)

    Samaa mieltä, kyllä Suomalainen kuluttaja on muuttunut todella vaikeaksi. Joka asiasta pitää valittaa, muutenkin terassia käytetään yleensä grillaukseen joka tuottaa kasvihuonepäästöjä. Joten tässä selkeesti torjutaan myös ilmaston muutosta.


  • Olen mahdollisesti ostamassa asuntoa Nuhanenästä, neliötä. Kolmiot ja pienet asunnot ovat menneet jo kaikki. Tosin tämä neliö on melko sopivan kokoinen yhdelle henkilölle. Mielenkiintoinen keskustelu ja heräsi kysymyksiä laadusta. Toisaalta Suomi24 on kuuluisa epäasiallisista ei-faktoihin perustuvista huuteluistakin. Odotan kokemuksia Nuhanenästä. Kannattaako ostaa. Mielestäni neliön suihkutila oli hyvin pieni ja jotenkin epätoimiva. Toki osa sisustuksesta (keittiön laitteisto) lienee melko heppoista kalimberia. Mutta kylpyhuone herätti hieman pettymystä. Muuten asunto näytti pintapuolisesti varsin hienolle. Eteisen vaatenaulakkoratkaisu myös herätti hieman pohdintaa, miten se järjestyy....Kuitenkin tuolle rahalle, mitä se maksaa saisi melko hyvän vastineen, jos asunto on lupauksiensa väärtti. Mutta kokemuksia odotellaan perustelujen kera.

  • Itse asun tässä Klaukkalassa aivan noiden kolmen vähän aikaa sitten valmistuneen Siscon yhtiön vieressä. Joka päivä siitä olen ohi kävellyt ja muutaman asukkaankin kanssa rupatellut, ja ei voi kuin ihmetellä miten päin prinkkalaa voi hommat mennä.

   Ensinnäkin rakentamisvaiheessa touhu oli hyvin epämääräisen ja epäammattimaisen näköistä, ja nyt talojen valmistuttua kaikenlaisia ongelmia on ilmennyt. Ensinnäkin pihatyöt tehty aivan päin prinkkalaa kun suurin osa pensaista ja puista kuollut pystyyn, piha-aluekin on karsean näköinen ja kuoppainen kun ei ole viitsitty asfalttia laittaa vaan plekästään kivituhkaa. Asunnoissa on kuulemma ollut lämmityksen kanssa suuria ongelmia ja Siscoon ei saa minkäänlaista yhteyttä. Ja juuri pari päivää sitten näin yhden yhtiön alueella kaivinkoneen kaivamassa kuoppaa, eli mitä lie taas hajonnut siellä.

   Ei kyllä luottamusta herätä tuo Siscon meininki ja harmittaa aina kävellä noiden kolmen todella epäsiistin yhtiön ohitse.

   • Kommenttina edelliseen kirjoitukseen, tottakai pihasuunnitelman mukaiset istutukset kuuluvat rakennuttajalle ja mikäli istutukset on tehty liian myöhään niin rakennuttajan tulee tehdä istutukset uudestaan. En tiedä kahdesta muusta yhtiöstä mutta Nuhanenään, jossa itse asun ei vielä istutuksia ole edes tehty. Kysyin asiaa niin ne istutetaan keväällä - ehkä rakennuttaja on sitten oppinut edellisistä kohteista, että myöhään syksyllä ei enää kannata istutuksia tehdä. Pihojen asfaltointi on täysin osakkeenomistajien päätettävissä. Tottakai rakennuttajakin olisi voinut asfaltoinnin tehdä mutta se nostaa tietenkin asuntojen hintoja ja monilla muuttajilla on isot kulut muutenkin..... mutta jos joku ehdottaa yhtiökokouksessa asfaltointia niin ainakin itse puollan. Ja osakkaat voivat itse tietenkin lisätä istutuksia ja vaikuttaa taloyhtiön siisteyteen.... toki se vie aikaa, pensaiden ym kasvamiseen menee joitakin vuosia.


   • Itsekin asun myös tässä ihan vieressä ja asukkaiden kanssa jutellessa selvisi, että kaivavat ilmeisesti kahteen ensimmäiseen yhtiöön kaukolämmön runkoputkia. Ilmeisesti tuota lämmityksen vajausta oli jo yritetty korjata aiemmin, mutta ei kaukolämpö riittänyt. Tuo viivästys on nyt ilmeisesti kaukolämpöyhtiöstä ollut kiinni, että kaivavat lisää putkea. Ilmeisesti joku sitten kuitenkin oli saanut sen rakennuttajan kiinni, kun korjaavat virheensä. Kannattaa jutella useammin niiden asukkaiden kanssa, niin ei tarvitse ihmetellä netissä mitä ympärillä tapahtuu.

    En ihan ymmärrä mikä mielestäsi on epäsiistiä kahdessa ensimmäisessä yhtiössä? Nurmikko kasvaa ja rakennukset on julkisivultaan moitteettomia. Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, ei kannata jouluna tehdä istutuksia. Alkaa tuo viimeinenkin yhtiö näyttämään jo asutulta, kun sinne on asukkaat jo valojakin laittaneet.


   • Kuulemma sitä, kuulemma tätä.. todella asiallisen tuntuinen viesti..
    Aika turha kommentoida kun asiat on kuulemma tasolla..


   • Ei muutaku asfalttia, paitsi ettei ole kunnallisessa sadevesiverkostossa. :D


   • Se ettei Porvoossa ole tarkoita, ettei muualla ole. Kannattaa selvitellä asiat ennen kuin huutelee. Rakennusvalvonnasta selviää heti, kun soitat sinne. Näin siis Klaukkalan osalta. Taitaa olla taas tämä vakiohuutelija vauhdissa.


   • Miten Porvoo liittyi tähän? Voihan se olla, että Klages on kaikki hienosti, itse oon kuullut et sielläkin on pikkasen ollut jälkikäteen kaivuria liikenteessä...ja lopettakaa tää lapinlisästä, värikynistä ja salaliitoista jauhaminen. Yritys on Selkeesti huijannut monia ihmisiä ja rakennusvalvontaa energialuokissa ja katselmuksissa ja jäänyt siitä todistetusti kiinni.


  • Iso ratas pyörähtää joten laittakaa tännekkin palstalle asukkaat ilmotusta jos on tullut ongelmia kyseisen yrityksen/asuntojen kanssa! Ongelmia en erittele koska loppuu palstatila, mutta katson vaikka viikon päästä keskustelun ja otan henk koht yhteyttä niin saadan asiat eteenpäin. Tarkoitus saada nyt mahdollisimman paljon faktaa että asiat pääsee vauhtiin!

   • Hs1, voitko tehdä sähköpostiosoitteen. Laittaisin sulle postia.


   • Jokos se ratas on lähtenyt pyörimään vai onko reklamaatiot saatu hoidettua?


   • Tässä taas oikein viisas asiallinen kaveri (sarkasmia) .. en erittele ongelmia.. kertokaa te muut..


  • Kokemusta on - joskin hieman toiselta kantilta. Takana nimittäin työurani raskain projekti - niin raskas että ihmettelen olevani vielä hengissä. Tarjosin kovan ammattitaitoni ja vilpittömän asenteeni heidän käyttöönsä. En tiennyt tällaista pahuutta maastamme löytyvän, mutta sen kokeneena on pakko uskoa. Järjetöntä ja todella rankkaa kiusaamista ja työnteon estämistä. Samanaikaisesti tehtiin kaikki mahdollinen, ettei työtä pystyisi tekemään ja toisaalta syytettiin, miksi ei ollut valmista. Laskuja tietysti maksamatta. Katsotaan nyt sitten vienkö asiaa tavalla tai toisella julkisuuteen. Jos olisin ollkut työsuhteessa, olisi tietysti ollut kysymys kovasta työpaikkakiusaamisesta. Olisihan tuo mielenkiintoista nähdä, onko tässä maailman parhaassa maassa yrittäjän kiusaamisoikeudella mitään rajaa.

  • Näyttäisi olevan maksuhäiriöitä Sisco konsernin kaikki firmat täynnä, meidän isännöitsijä oli tarkastanut ja laittoi sähköpostia. Joten taitaa olla tilanne jossa viimeinen sammuttaa valot. Onneksi meillä on ainakin vielä pankin takaukset korjauksille.

  • Sikabileet ovat päättyneet. Sisco on myyty pikkufirma Permisolle ja Sentica on irtautunut omistuksestaan. Nyt vain odotellaan, että onko tämä huono vai todella huono uutinen. Korjaustyöt on seis, eikä Siscolta saa enää ketään kiinni. Nyt se sekoilu vasta alkaakin.

   • Mikäs firma tää Permiso on ja meinaakohan se hoitaa korjaukset kuntoon?
    Mitenhän noiden keskenerästen työmaiden käy?


   • Puhtaalta pöydältä aloittavat - vanhoja ei aleta korjailemaan ja mitään keskeneräisiä ei jatketa! Tällaiset vanhojen korjailemiset ja keskeneräiset sitovat vaan turhaa resursseja joita tarvitaan uuden tekemiseen.


   • mistä sait tietää kaupoista, lähde?


   • Faktat tiskiin!


   • Kekke kirjoitti:

    mistä sait tietää kaupoista, lähde?

    Asukkaat sai tiedon ainakin sähköpostitse...


  • Yrityskauppa on ilmeisesti ihan faktaa. tosin siitä ei julkisesti ole löytynyt tietoa mutta kun olin yhteydessä Siscon työntekijään hän vahvisti asian.
   Permisosta löytyy tietoa googlaamalla.
   Tottakai ne tekevät keskeneräiset projektit loppuun , ei kait kukaan ostaisi keskeneräisä ja jättäisi siihen.
   Myös vastuut siirtyvät uudelle omistajalle.

   • Onkos kysessä rasmus bändin ylösen alvardag joka käyttää aputoiminimenä permiso oy:tä


   • Täjtöh kirjoitti:

    Onkos kysessä rasmus bändin ylösen alvardag joka käyttää aputoiminimenä permiso oy:tä

    On.. juuri se..


  • Vanhat huijarit ovat tulleet takaisin puikkoihin yrityksen myynnin jälkeen. Urakoitsijat edelleen ilman rahojaan ja henkilökunta saa hakea saatavansa palkkaturvasta. Keskeneräisiä projekteja tuskin hoidetaan kunnialla loppuun

   • Ihan vierestä seuranneena, tuo ei taida pitää paikkaansa... Taidat kuulua henkilökuntaan jotka on pistetty ulos yhtiöstä :)
    Jos huhut pitää paikkaansa koko vanha johto on lomautettu ilman työskentely velvotteita, enkä nyt lähtisi kyseenalaistamaan näitä huhuja, jos katsoo mitä on sikailtu.


   • Kuulun yhteen kymmenistä urakoitsijoista jotka hakevat saataviaan perinnän kautta. Faktaa on myös se että jätitte henkilökunnalle maksamatta ja he todella hakevat saataviaan palkkaturvasta. Sikabileet ovat siis vasta alkaneet


   • ^^juuri näin!


  • Ikävää jos ja kun urakoitsijoille jätetty maksamatta ja työntekijöitä lomautettu. Mutta sen takia ilmeisesti yrityskauppa onkin tehty ja toiminta jatkuu / käynnistyy uudestaan uudella omistajalla. Itse olen nyt asunut Klaukkalassa, Nuhanenässä yli 3 kuukautta ja todella tyytyväinen olen ostamaani asuntoon. Pieniä vikoja lukuunottamatta asunto on ollut laadukas ja asumisen suhteen ei mitään ongelmia ole ollut. Ulkoalueet ovat vielä kesken ja toivottavasti uusi omistaja laittaa ne heti kuntoon kun lumet sulavat. Hinta laatu suhde on ollut erinomainen, asunnossa on pieni yhtiövastike ja omistustontti niin ei tule mitään tontin vuokrakulujakaan.

   • Vastike on varmasti pieni, ainaki niin pitkään kun rakennuttaja on ottanut kulut vastuulleen (ja siis jättää maksamatta). Siinä vaiheessa kun taloyhtiö alkaa maksaa itse takuukorjaukset, tarkoittaa se taloyhtiölainaa vastikkeen lisäksi. Ja sitä on aivan varmasti tiedossa, toivottavasti nyt ei älyttömiä määriä.


   • Sivustaseuraajaa kirjoitti:

    Vastike on varmasti pieni, ainaki niin pitkään kun rakennuttaja on ottanut kulut vastuulleen (ja siis jättää maksamatta). Siinä vaiheessa kun taloyhtiö alkaa maksaa itse takuukorjaukset, tarkoittaa se taloyhtiölainaa vastikkeen lisäksi. Ja sitä on aivan varmasti tiedossa, toivottavasti nyt ei älyttömiä määriä.

    Taas tällainen täysin perusteeton kommentti - voisitko edes kertoa mitä ja minkäsuuruisia korjauksia on tulossa kun me asukkaat emme itse tiedä :). Toki en ole kaikkien asukkaiden kanssa jutellut kun aika isosta yhtiöstä on kyse mutta jos jotain isoja vikoja olisi niin varmaankin jotain olisin kuullut. Kaikki mitä olen naapureiden kanssa jutellut on ollut positiivista ja erittäin tyytyväisiä.


   • "Yhtiöllä on vanhaan hankekantaan liittyviä mahdollisia toteutumattomia riskejä eikä yhtiön nykyinen hankekanta mahdollista riittävän kannattavaa toimintaa", konkurssihakemuksessa todetaan. "

    Myönsivät viimein itsekin.

    Olis kiva tietää miksi kaksi viimeisintä vastausta on poistettu.


   • Nuhanenä kirjoitti:

    Taas tällainen täysin perusteeton kommentti - voisitko edes kertoa mitä ja minkäsuuruisia korjauksia on tulossa kun me asukkaat emme itse tiedä :). Toki en ole kaikkien asukkaiden kanssa jutellut kun aika isosta yhtiöstä on kyse mutta jos jotain isoja vikoja olisi niin varmaankin jotain olisin kuullut. Kaikki mitä olen naapureiden kanssa jutellut on ollut positiivista ja erittäin tyytyväisiä.

    En voi. Aliurakoitsijana ollut itsekin. Noita asioita ei nyt voi alkaa heittelemään missään keskustelupalstalla. Varmaan siscolla on melkein valmiita kotejakin, mutta tekniset ratkaisut toimiessaankin eivät tule kestämään ja suuria takuuremontteja tehtiin ennenkun taloissa asuttiinkaan. Kaikki on jopa Suomen rakennustavan mukaan tehty halvimmalla mahdollisella tavalla ja osa rakentamisesta lakien vastaisesti. Ensimmäisten talojen virheistä ei otettu opikseen vaan samat virheet toistuu suurimmassa osassa. Toivottavasti ei sentään kaikissa.


   • Sivustaseuraajaa kirjoitti:

    En voi. Aliurakoitsijana ollut itsekin. Noita asioita ei nyt voi alkaa heittelemään missään keskustelupalstalla. Varmaan siscolla on melkein valmiita kotejakin, mutta tekniset ratkaisut toimiessaankin eivät tule kestämään ja suuria takuuremontteja tehtiin ennenkun taloissa asuttiinkaan. Kaikki on jopa Suomen rakennustavan mukaan tehty halvimmalla mahdollisella tavalla ja osa rakentamisesta lakien vastaisesti. Ensimmäisten talojen virheistä ei otettu opikseen vaan samat virheet toistuu suurimmassa osassa. Toivottavasti ei sentään kaikissa.

    Tuskinpa olet olut aliurakoitsijana..kirjoitat liian hyvää Suomea.


  • ...aika hämmentävää tekstiä koko viestiketjussa liittyen Siscon toimintaan. Toivottavasti edes osa ei pidä paikkaansa. En ollut tippaakaan tutustunut kyseisen rakennuttajan toimintaan ennen ostamaani asuntoa Vantaan Gammelkullantanhuasta, enkä tiedä siitä edelleenkään sen enempää muuta kuin omakohtaiset kokemukseni n. 4 kk:n ajalta. Ei ole aikaisemmin eteeni vastaavanlaista sattunut. Jos ei ihan kaikki niin suurin osa töistä on jätetty kesken ja ihmettelen todella miksi on ollut niin kova kiire luovuttaa aivan totaalisen keskeneräistä projektia asiakkaille. Kun tästä tiedustelin niin vastauksena oli titenkin vetoaminen näihin takuukorjauksiin tms? jotka tulevat sitten jossain vaiheessa tulevaisuudessa....jos tulevat? alkaa jo todella pelottamaan. Onko tilanteeni nyt se, että kun "paska on housuissa, niin kannattaa nauttia siitä niin kauan kun se on vielä lämmintä"? Toivottavasti ei.

   • Tässä koko ketjussa on ominaista, että monet (ehkä sama ihminen eri nimimerkeillä) valittaa muttei perustele ja kerro tarkemmin. Olisi oikeasti tärkeätä, että kerrotaan mikä on kesken jne. Itse muutin Klaukkalaan Nuhanenään ja piha alueet eli istutukset ym on vielä tekemättä mutta oletan, että keväällä istutukset ja piha alueet valmistuvat. Asunnot on kyllä valmiita ja mitään isoja vikoja ei ole. Nyt olisi kiva tietää mitä siellä Vantaalla on kesken : vedet, sähköt, katot? ..... Kerro niin muutkin saisivat tietää?


  • Kovin outoa on että täällä valitetaan että asunnot on kesken..
   Eipä voi olla.. rakennusvalvonta kun ei anna käyttöönottolupaa ennen kuin talot on valmiita.
   Talvella pihat saavat olla kesken käyttöönottotarkastuksessa.
   Parasthaihieronta@gmail.comähän joskus kattelin noita hintoja.. hinnat ovat n. 30-40% halvempia kuin toisten rakennuttajien kohteet.. ei silloin voi olettaa saavana mersua jos maksaa ladan hinnan.

   • Juuso-xx: kohteita voi näköjään ottaa käytöön ilman käyttöönotto/loppukatselmusta :)
    Ko. yrityksen kohteisiin joutunut työn puolesta sotkeutumaan ja täytyy sanoa, että kommenteissa mitä tässä ketjussa on ei ole yhtään "lapin lisää".

    Asukkaat ja alihankkijat tulevat jäämään tyhjän päälle, asuntojen puutteita ei korjata ja alihankkoijat jäävät nuolemaan näppejään, mutta koijjarit pärjää aina....


   • Mitä lie tarkoitat loppukatselmuksella? Asukkaan tekemää tarkastusta ilmeisesti? Juuso kirjoitti rakennusvalvonnan antamaa käyttöönottolupaa ja aivan kuten Juuso kirjoitti, ei asuntoja voi ottaa käyttöön ennen rakennusvalvojan suorittamaa tarkastusta - se on lakisääteinen asia joten on vaikeata uskoa, että asuntoja luovutettaisiin ilman lupaa. Itse olen asunut nyt puolisen vuotta syksyllä valmistuneessa Klaukkalan nuhanenässä ja olisi kiva tietää miten mukamas me asukkaat jäädään "tyhjän päälle" ja mikä täällä on vikana kun itse en ole havainnut asunnossa vikoja eivätkä naapuritkaan ole osaneet kertoa.


   • Nuhanenä: ei olisi ensimmäinen kerta, että asunnot otettaisiin asumiskäyttöön vaikka mitään rak.valvonnan käyttöönotto/loppukatselmuksia ei olisi pidetty. En toki väitä, että tässä teidän kohteessa niin olisi, mutta en sitäkään ihmettelisi ;)
    ´
    Kuten nimimerkki Mede tuossa aikaisemmin sanoi niin voi olla vaikea saada ketään tekemään pienempiäkään korjauksia, kun on jätetty laskut alihankkijoille maksamatta, puhumattakaan sitten pihojen teosta.

    Voihan se toki, olla, että uudet hallituksen jäsenet Reelika Ja Meelis tulee yhdessä sisustaja-muusikon kanssa tulee teidät pihat laittamaan paraatikuntoon.


   • Nyt ollaan ytimessä. Ja rakennusvalvonnan muuttokatselmus on paperi, jonka vastaava työnjohtaja toimittaa valvonnalle. Raksia ruutuun ja nimi alle. Sitten ihmetellään parin vuoden päästä kun ei voida kuvata vikoja salaojaputkissa kun eihän niitä ole ollenkaan! Silloin valvonta toteaa thaikuissa asuvan bulvaanin antaneen valvontaan puutteellista tietoa, mutta se on voi voi. Vielä tämänkin esimerkin jälkeen erityismenettelyn langettua saa rakennuttaja itse nimetä uuden ulkopuolisen valvojan. :D Näin asiat nykyään menee, ei rakennusvalvontaa kiinnosta kun ei heillä ole vastuita. Kaikki varajeesukset voi soitella latelle jos vaikka tulis istuttamaan parit aroniat aidaksi. Nyt on toivoa vielä!


   • Koijattu kirjoitti:

    Juuso-xx: kohteita voi näköjään ottaa käytöön ilman käyttöönotto/loppukatselmusta :)
    Ko. yrityksen kohteisiin joutunut työn puolesta sotkeutumaan ja täytyy sanoa, että kommenteissa mitä tässä ketjussa on ei ole yhtään "lapin lisää".

    Asukkaat ja alihankkijat tulevat jäämään tyhjän päälle, asuntojen puutteita ei korjata ja alihankkoijat jäävät nuolemaan näppejään, mutta koijjarit pärjää aina....

    yhteenkään asuntoon ei voi muuttaa jos ei käyttöönotto tarkastusta ole tehty ja hyväksytty..
    Siksihän siellä on muutamissakin kohteissa ostajat joutuneet väliakaisiin asuntoihin odottamaan hyväksyntää.


   • Mitä merkitystä sillä on kun rakennuttaja katselmoi itse ja toimittaa paperit? Kohteissa joihin ei ole päästy muuttamaan on toimitettu puutteelliset paperit esim. yhdessä kohteessa ei ollut tonttia lohkottu jne. :D


   • Aroniaanselmi kirjoitti:

    Mitä merkitystä sillä on kun rakennuttaja katselmoi itse ja toimittaa paperit? Kohteissa joihin ei ole päästy muuttamaan on toimitettu puutteelliset paperit esim. yhdessä kohteessa ei ollut tonttia lohkottu jne. :D

    Käyttöönotto tarkastuksessa rakennusvalvonta käy paikalla , ja mm. paloturvallisuus asiat on oltava kohdillaan ennen kuin muuttolupa napsahtaa samaten mitään merkittävää puutetta ei saa olla.
    Mitä tulee tuohon tontin lohkomiseen johon viittasit , siinähän oli käynyt juuri niin että muutolupaa ei tullut ja rakennuttaja joitui sijoittamaan asukkaat siksi aikaa muualle kunnes homma oli hoidettu (muuten oli kaikki valmista).. ja se lohkomisjutun tausta oli taas se että kyseinen kohde piti olla kahdelle tontille tehty yhtiö jotta vältytään väestösuojan rakentamiselta eli jos tonttia ei olisi lohkottu , olisi pitänyt tehdä väestösuoja. Se asia taitaa olla ollut jo kauan kunnossa.
    On täällä paljonkin asiaa noista siscon virheistä mutta paljon on silkkaa sontaakin.


   • "Rakennusvalvonta käy paikalla." Kuvaa toimintaa juuri niin kuin se käytännössä menee jos menee. :D


   • Alkrogissa puuttuivat salaojat, mutta tämän yrityksen muu toiminta huomioiden se ei liene merkittävä puute. :D


  • Eikös siellä alkrogissa ne salaojat kuitenkin tehty jälkikäteen joten asia lienee kunnossa. Talojen alustatkin kuivia ainakin mitä sieltä on kuultu.

   • Näin ulkopuolisena käsitin, että tuo salaojien puute todistaa valvonnan toimimattomuuden. Että paljonkohan niitä virheitä todellisuudessa on ja kuka niitä korjauksia sitten valvoo?


  • Firma on kontillaan pikapuoliin, joten ei kannata haikailla rakentajan vastuiden perään. Valuu kuin vesi hangen selästä, vastuu nimittäin.

  • Katsokaa Järvenpäässä myynnissä olevia erillistaloja vanha valtatie osotteessa ja niiden myyntitekstejä niin aukeaa silmät.

   • Järvenpään kohteen myyntitekstissä mainitaan "Vuonna 2017 valmistuneessa taloyhtiössä saa uudiskohteen huolettomuuden..." joten kaikki kunnossa. Siis huoletonta asumista Siscon urakoimassa kohteessa.


   • Ylilaatua ei päässyt syntymään.


  • Rakennuskohteiden pihat-alueet ovat todella karsittuja ja karun oloisia, omistusasuntokohteista tulee mieleen parakkikylät. Ostajille oli nähtävästi myyty erilaiset mielikuvat.

   • Tämä johtuu siitä, että rakennuttaja ei suorittanut istutus/pihasuunnitelmaa loppuun asti vaan työt jäivät kesken. Onneksi rakennuttajalla oli vakuus, josta nyt korjaillaan puutteita ja saatetaan talonyhtiöt ajan tasalle, luojan kiitos.

    Kuluvana vuonna varmasti useampi talonyhtiö valmistunee valmiiksi tai ainakin lähes valmiiksi.


  • Tämä on hyvä ja lämmin asunto asua. takuukorjaukset tehtiin ajallaan. kaikki hyvin. :) voin suositella kenelle vain. :)

   • Onko vielä tammikuussa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko vielä tammikuussa.

    Kyllä on lämmintä 23 astetta mukava paikka asua täällä Järvenpäässä siscon rakentamssa talossa, hyvä tie pihaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä on lämmintä 23 astetta mukava paikka asua täällä Järvenpäässä siscon rakentamssa talossa, hyvä tie pihaan.

    Sulla kävi tuuri, kun tammikuussa oli myös yölämpötilat plussan puolella, muuten olisit joutunut laittamaan kiukaan päälle ritsis.


  • me kanssa tykätään oikein kovasti. Mukava paikka asuntoa, ei ongelmia meillä, eikä myöskään naapurissa. :) Talot rakennetnetu kuivassa hallissa sisätiloissa, niin tietää että tässä kodissa viihtyy pitkään.
   toiset vaan haukkuu turhasta.

   • Siis kuinka kujalla ihmiset on? Seuraavaa ylen asiasta kertovaa ohjelmaa odotellessa...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis kuinka kujalla ihmiset on? Seuraavaa ylen asiasta kertovaa ohjelmaa odotellessa...

    Meillä on kaunis, lämmin ja kuivassa rakennettu koti ja vielä saatiin edullisesti. Ei ainuttakaan ongelmaa, kaikki toimii hyvin. Näköjään ihmiset vaan liiottelee täällä


  Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   139
   7109
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   43
   1426
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1229
  4. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   111
   1220