Vierasta tulta Afrikasta, Patric Tiainen vauhdissa

VarotaanVierastaTulta

Lukekaapa seuraava erittäin valaiseva artikkeli Afrikan äärikarismaattisten menestysteologisten seurakuntien ja saarnaajien aiheuttamista ongelmista.

http://www.kristitynfoorumi.fi/karismania afrikka.html

Apostolin asemaan ja oman seurakuntansa (Word of Faith Finland eli Uskon sana) johtajaksi itsensä nostanut nuori Patric Tiainen kertoo opiskelleensa alle vuoden afrikkalaisessa Word of Faith Bible Collegessa. Nyt hän levittää suurella innolla menestysteologisia epäraamatullisia aatteitaan ympäri Suomea.

Patric Tiaisen toiminta, käytöstyyli ja opetus muistuttaa paljon hänen "hengellisiä" juuriaan...afrikkalaista epätervettä äärikarismaattista, menestysteologista menoa...vierasta tulta ja voimaa, joka ei ole Jumalasta lähtöisin.

lisää menestysteologiasta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Menestysteologia

Tutkikaa taustoja ja varokaa!

11

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesusvapauttaa

      Hyvät linkit! Eksytyksen taustaa on tarpeen tuoda voimaakkaasti ilmi!

    • sarantai

      Watchman Nee:n kirja "Sielun piilevä voima", olisi hyvä jokaisen lukea näinä aikoina. Hän kirjoittaa esim. " Työssä , joka tehdään Pyhän Hengen voimalla, ihmisen ei tarvitse ponnistella omia voimiaan tai tehdä mitään itsestään. Jos työtä tehdään sielun voimalla, ihmisen on jännitettävä voimiaan ja käytettävä monenlaisia kikkoja. Näitä ovat itkeminen , huutaminen, hyppiminen.....Sielun piilevien voimien kehittelemisellä lisääntyvät ihmeet nykypäivinä.... Sillä viimeisinä päivinä vihollinen anastaa haltuunsa ihmisen psyykkiset voimat täyttääkseen työnsä. Jos se onnistuu vangitsemaantämän voiman, hän kykenee tekemään suuria ihmeitä."

      Näissä Tiaisen saarnoissa ja tilaisuuksissa olen kyllä kokenut hyvin paljon juuri sielun voimia.

    • Sasali

      Menestysteologien etenemiselle on myös psyykkiset syynsä:

      "Menestysteologiaa ei ole olemassa vain siksi, että joku julistaa sitä. Menestystelologia on olemassa ennen muuta siksi, että ihmisen luontoon kuuluu erottamattomasti toive rikastumisesta, terveydestä ja kaikkivoipaisuudesta. Unelma ikuisesta nuoruudesta, taloudellisesta riippumattomuudesta ja päättymättömästä kesälomasta elää meissä.

      Tähän kasvualustaan sopii mainiosti tarinointi siitä, että itse Jumala olisi näiden unelmien taustahahmo ja mahdollistaja."

      "Menestyksen teologia on ennen muuta itsekkään läntisen kristinuskon ilmiö. Ikävä kyllä sen suurin kasvuala on nykyisin kolmannessa maailmassa. Näyttäisi siltä, että menestyksen teologia – lukemattomien muiden kielteisten uskonnolisten ja yhteiskunnallisten oppien ohella – elää vahvimpana siellä, missä vähiten osataan lukea."

      "Menestyksen teologia on tullut jäädäkseen. Niin kauan, kuin on kristittyjä jotka unelmoivat suurista rahoista ja vankkumattomasta terveydestä, tulee olemaan myös menestyksen teologiaa. Oppi ei ole kitkettävissä. Se ei lakkaa olemasta minkään valistuksen tai julistuksen avulla. Se on vähän kuin pyramidihuijaukset: juuri kun luulit, että nyt ihmiset ovat nähneet tarpeeksi törkeän puhalluksen, seuraavaa jo viritellään – ja uhreina ovat useimmiten samat ihmiset kuin äskeisessä."

      "Vain harva suomalainen esimerkiksi on lukenut opin perustajana pidetyn, teollistumisen ajan Yhdysvalloissa eläneen Essek William Kenyonin (1867-1948) kirjoittamia lukuisia kirjoja. Kenyonin ajatuksissa toistuivat ihmisen muuttuminen uudestisyntymisessä Jumalaksi, Jeesuksen hengellinen kuolema ja vallan siirtyminen uskoville, sekä ennen muuta uskovan valta julistaa itselleen vapautta ajallisista rajoitteista kuten sairauksista tai rahaongelmista."

      MENESTYSTEOLOGIALLA ON YHTEYS NEW AGE-OPPEIHIN:

      "Menestysteologisuuteen kuuluu olennaisesti myös mielikuvaharjoittelu, jossa tavoiteltuja asioita kuvittellaan tapahtuvaksi. Opin New Age -yhteydet löytyvät selvimmin juuri tältä alueelta: menestysteologisuus korostaa epäsuorasti ihmisen omia tahdonvoimaan, motivaatioon ja julistusvaltaan liittyvinä jumalallisina pidettäviä piirteitä, verhoten ne kristillisillä käsitteillä."

      Olen kuunnellut ja lukenut nyt paljon tuon Patric Tiaisen julistusta ja kyllä nuo hänen ajattelunsa New Age-yhteydet ja hänen menestysteologisen julistuksensa voi selvästi huomata. Hän kyllä lainailee raamattua, mutta irroittaa asiayhteydestä lainauksia tukeakseen väärin perustein menestysteologisia aatteitaan kuten:

      -"uskovan valtaa julistaa itselleen vapautta ajallisista rajoitteista kuten sairauksista tai rahaongelmista."

      Paljon muutakin hämäävää harhaoppia hänellä esiintyy runsaasti, mutta siitä ehkä lisää toisella kertaa.

      (Lainaukset tässä kommentissani ovat Anssi Tiittaselta)

    • turvataanRaamattuun

      Suomessa kuten muuallakin maailmalla on menossa tätä nykyä laaja uuskarismaattinen eksytys. Tälläistä henkeä (jakeet 3-4 ) ja toimintaa näkee nykyään runsaasti:

      Toinen kirje Timoteukselle:

      "1 Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen nimessä, hänen, joka on tuomitseva elävät ja kuolleet, ja hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta: 2 julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, moiti ja kehota, aina kärsivällisesti opettaen. 3 Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. 4 He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. 5 Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa..."

      • KuvaavaaOn

        Kuvaa hyvin, mitä tänä aikana on tapahtumassa!


    • Pirkanmaalainen

      Sellainen julistus, missä julistetaan syntiä, lakia ja evankeliumia ja myös sitä että emme saa kaikkea haluamaamme, vaan joudumme joskus jopa kärsimään jotain, niin se ei tahdo kelvata. Tahdotaan huudon kera tulevaa hurmosta ja lupausta siitä, että saamme kaiken kun vaan riittävän palavasti pyydämme.
      Tutkittuani melkoisesti menestysteologiaa olen tehnyt sen johtopäätöksen että suuntaan tavalliseen luterilaiseen jumalanpalvelukseen. Siellä kuulee synnintunnustuksen ja synninpäästön ja ne jos mitkä hoitavat ihmissielua.
      P.S. Lukekaa Avainmedian kustantama kirja Taivaallinen mies (toimittanut Paul Hattaway). Siinä on Jumalan mies jonka osana on ollut kärsiä Jeesuksen nimen tähden.

      • K.Tee

        Luterilaisessa kirkossa raamattu-uskollisinta opetusta olen löytänyt Kansanlähetyksen parista ja mm L eif Nummelan ohjelmista.


    • VakavaaAsiaa
    • Suosittelennn
    • Kauheaakatsella

      Hyvin huolestuneena katsoin yhden klipin, jossa tämä pastori juoksi ympäri salia ja oli hetken kuluttua jonkinlaisessa transsissa täristen. Paikalla olijat nauroivat ja taputtivat hänelle.
      Äkkiä pitäisi jonkun aidosti Kristityn ottaa poika huostaan, ennen kuin pehmeä huone kutsuu.

    • Pirkanmaalainen

      Kauheaakatsella: Täysin samaa mieltä kanssasi. Missä on harkintakyky kun tällainen pelleily Jeesuksen nimessä saa aikaan hymyä ja taputuksia???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      53
      2931
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      542
      2780
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1917
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1905
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1717
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1412
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1186
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1132
    Aihe