Keravan "huonot" puolet

niilohassunen

Olen aina pitänyt Keravaa idyllisenä pikkukaupunkina jossa on sopivasti kaikenlaista ja stadiin pääsee nopeasti. Myös luontoa on sopivasti lähellä. Mutta mitkä ovat niitä huonoja puolia jos suoraan puhutaan? Oma mielikuva on, että Keravalla niinkuin Vantaallakin on nuorison joukkotappeluita ja muuta sellaista huligaanimeininkiä?

53

3972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • x-c-v-b

      Kerava on kuoleva kaupunki, kaikki haluaa muualle asumaan. Keravasta tulee Suomen ensimmäinen autiokaupunki, turistit kyllä tekee bussilla kierroksen keskustassa, ja sitten Kiinassa asti päivitellään kun oli niin kuollutta. Kaupungin virkamiehet ja valtuutetut istuvat kaupungintalon ruokalassa ja juovat kahvia ja odottavat tilipäivää jota ei koskaan tule.

      • ylioppilas1991

        No nyt on väkipakoa, mutta tilanne voi muuttua.


    • duiddu

      Sama ilmiö,kaupunginkeskustan kuihtuminen tapahtuu useissa kaupungeissa ympäri Suomea.Syy? Kauppakeskukset ?Töiden jälkeen ei enää asioida keskustassa koska Isoissa kaupoissa (jotka on työmatkan varrella) hoidat kaikki tarvittavat jutut.

    • Kullervo.Pelli

      Huonoja ei ole ! Hyviä sitäkin enemmän, mutta jos 3 parasta on mainittava, niin ne ovat ehdottomasti itäinen urheilustadion latuverkostoineen ja laskettelurinteineen.
      Keinukallio asuntohotelleinen ja ravintoloineen. Ilta-auringon ykkösmesta !

      Toisena kuohuvan Keravanjoen varsilla poimuileva ulkoiluverkosto, grillipaikkoinen, laavuineen. Kalastusmahdollisuus ja jalokalan nousu ylös jokea ja myös pyytäjien saaliiksi. Runsas sellainen ja kaupunkilaisille ilmainen. !

      Kolmanneksi sanoisin elävän keskustan ja erityisesti Aleksintorin vilkkaan sisäkävelykadun ja sen varsilla olevat kauppiaat, pikkukaupat ja runsas ravintolatarjonta, alakerran elokuvastudioineen on paikka, jossa viikonloppu vierähtää rattoisasti. Iloisia ihmisiä on paljon ja musikantit esiintyvät päivittäin.

      Hieno kaupunki tämä on ja rakkaat päättäjämme ovat laittaneet itsensä likoon asioiden eteenpäin viemiseksi. Myös työpaikka-omavaraisuus on merkittävä asia ja kaupunki onkin voinut pitää veroprosenttinsa alhaalla, koska veropohja on esimerkillisen laaja. Sama pätee kiinteistöveroon. Olisiko maan alhaisin.

      Ikäni olen täällä asunut ja varttunut aurinkomäen kulttuuri ympäristössä.
      Suosittelen sydämellisesti.

      • KervoonKolli

        Heh, hauska kirjoitus!

        Ulkopaikkakuntalaisille nyt sitten kuitenkin tiedoksi, että edellinen kirjoitus on kirjoitettu vähintäänkin kaksimielisesti, ylistäen asioita jotka Keravalla ovat päin p:tä.


      • tämä olis mahdollista


    • Tuusulalainen

      Keravalaiset muijat on ihan jäätäviä pihtareita.
      Pitäs olla vähintään joku mahdoton Tomppa tehtävä Cruise, että saa ja sillonkin lentää heti aamusta pihalle.
      Järvenpäässä pääsee pukille sentään joku - ainakin joskus kuulemma - ja saa nukkua yönkin yli, mutta ei pääse ulos ennen kun on tilannut jääkaapin täyteen sapuskaa.

    • xxvfcdx

      Joo, tuo on taivahan totta, minäki olin 4 vuotta naimisissa keravalaisen naisen kanssa, eikä kertaakaan antanut pimpsaa, eikä mitään muutakaan.

      • Ke.ra.va.lai.nen

        Kyllä Keravalla todistetusti saa pimpsaa ja onhan siitä naimisen metelöinnistä keravalaiskerrostalossa uutisoitu ihan valtakunnan mediaa myöten. Persettäkin saa ken ruskeasta reiästä tykkää suihinotosta nyt puhumattakaan... kivaa on.


      • Lysthinpithoon

        No 200 pikipoikaa jos on käynyt köyrimässä risteilyllä jotain keravalaista SyyläSirkkaa, niin kyllä keravalaiset muijat antaa helpolla ja ovat myös sikiävää sorttia.


    • hyväpuoliseon

      Keravalle voi muuttaa, mutta keravalaisia ei enää onneksi tule lisää, kun ei siellä kerta pimpsaa anneta. Itse asun Tuusulassa ja täällä on tussu herkässä.

    • NeitiLaluna

      Ainut huono puoli on, kun motonet on kaukana. muuten viihdyn hyvin ja kyllä naapurissa on pimpsa levällää ku ulvoo viikonloppusin!

    • kunnollinen.tullimies

      Olen minä keravalla pimpsaa saanut.
      Ainakin kerran.
      Tai ainakin aluksi kuvittelin niin.

      Aamulla huomasin, että römpsä se kuitenkin oli ja sitten lensinkin jo ulos.
      Naapuria nauratti rappukäytävässä, eikä tainnut olla ensimmäinen kerta...

    • ominavuin

      Nii'i tuosta römpsästä en tiiä :)...
      Mutta mun naapurissa kans huhkitaan urakalla, mutta sihen jääkin meikän nautinnot netin ohella.
      Tosiaan ainakaan Keravalaiseen kuppilaan ei kannata jäädä homehtumaan, jos naisseuraa on etsimässä.

    • tyhmät

      No,jos noista edellisistä kirjoituksista voi jotain kuvitella,niin heikosti menee Keravalla ! Näyttää,että siellä ei asu kuin idiootteja nykyään ! On meinaan aika ala-arvosta tekstiä !

    • lapsellista

      Kirjoituksissa näkyy minkälainen paikka Kerava on,täynnä tyhmiä kirjoittavia ihmisiä.
      Sivistys on jäänyt Keravalle tulematta.Lukekaa itse mitä olette kirjoittanut.Olen tämän "tyhmät " nimimerkin kanssa samaa mieltä !

    • tasokasjasivistynyt

      Keravalla on paljon yksineläviä miehiä. Arvaatte varmaankin miksi näin on!

    • muualta

      Näitä kommentteja kun lukee Keravasta,niin saa hyvän käsityksen ,että ei siellä ainakaan mitään välkkyjä asu !

      • mtävttua

        niik..u hä ??


    • tyhmyydestäsakotetaan

      Tolloja on paljon mutta olen laittanut niistä palautetta korkeimmille virkamiehille. Raivostuttavaa!

    • Keravalainen_ikuisesti

      Kaikki palvelut katoaa ja virastot siirtyy pois esim. TE- ja verotoimisto Järvenpäähän. Rautatieasema lakkautettu, nyt on lähtemässä posti.
      Asuminen pian mahdotonta ainakin ilman omaa autoa olevalle, koska
      palveluita ei ole. Pian katoaa suurin osa keskustan parkkipaikoistakin entisen Kahveri -ostoskeskuksen purkamisen myötä. Tilalle rakennetaan ilmeisesti jotain tornitaloja, joissa huonosti rakennettuja luukkuja, ilman varastotiloja tai autopaikkoja. Kenenhän ne noissakin luulee asuvan, kun VR:n palvelutkin huononee jatkuvasti, joten senkään varaan ei kannata laskea.
      Ei tosiaan ole mikään huippupaikka asua, voin sanoa yli 20 vuoden kokemuksella. Oli pakko aikoinaan tänne asettua, kun rahat ei muualle riittänyt. Nyt sitten on tänne jämähtänyt työttömyyden iskettyä näin vanhoilla päivillä, muuttamaan ei enää pysty, kun töitä ei tämän ikäiselle ole enää muuallakaan. Jokatapauksessa, jos meinaat Keravaa asuinpaikaksi, niin älä edes harkitse!

      • kaikkionper

        No tsemppiä nyt vaan sinne!


    • LamaLarsson

      Sehän on hyvä kun posti lopettaa ja siirtyy Citymarketin tiloihin. Päästään eroon ynseistä postin ämmistä, ja postin palvelut auki myös viikonloppuisin. Peukkua tälle muutokselle!

    • Keravalainen_ikuisesti

      Citymarkethan ei ole keskustassa, ei sovi jalankulkijalle.
      Kyllä tuo posti aikaisemmin oli ihan ok, vasta viimeaikaiset postin "uudistukset" on saanut palvelutason laskemaan. Sitäpaitsi, kun nuo
      kaksi "isoa" kauppaa (prisma ja cittari) saavat kilpailunsa asiakkaista
      loppuun, niin täällä ei ole enää yhtään pienkauppaa ja vain yksi "iso" kauppa. Se kumpi se tulee olemaan, jää nähtäväksi, mutta hinnat "pompsahtaa" sitten kattoon. Sama prosessi on käyty läpi monella pienemmällä paikkakunnalla. Ensin yleensä lähtee verotoimisto, sitten poliisii, sitten posti, kunnanvirasto ja lopulta kauppa toisensa jälkeen
      ja lopulta nuoriso. Jälkelle jää vanhuksia, elkeläisiä ja muutama "kiertävä" vanhustenhoitaja. Senjälkeen puhutaankin "kesämökkikunnasta", kun perikunnan käsiin jää isovanhempien kämpät, joita yritetään jotenkin vielä pitää pystyssä, kun ei enää kaupaksi saa. No, toivotaan ettei ihan siihen tasoon mennä täällä, mutta Suomi on täynnä noita vastaavia tapauksia ja Kerava on hyvää vauhtia menossa samaan suuntaan.

    • ihmettelenvaa

      hulluja autoilijoita surutta ajetaan punaisia päin.. ja kännissä huumepäissään :(

      • Keravalainen_ikuisesti

        Kännissä, ilman korttia ja varastetulla autolla....


      • ihmettelenvaa

        joo tunnen ne ketkä sitä kännissä autoa ajaa ei voi tuuri kyllä jatkua iän kaiken.. vastuuseen saisi joutua tällä henkilöllä on kyllä kortti


    • harmihomma

      Jostain syystä iso osa keravalaisista ei käy oman kaupunkinsa kaupoissa vaan menevät Järvenpäähän tai Jumboon, kun siellä on paremmat valikoimat ja tarjoukset auton pysäköinti on 10 x helpompaa.
      Keravan houkuttavuus on kärsinyt jo pitkäääään oikean kaupungin palvelujen puutteesta:
      Uimahallissa jatkuvasti remppaa /pitäisi räjäyttää maan tasalle ja rakentaa kokonaan uusi, kaupat kaukana / pysäköinti hankalaa /kilpailukyvyttömät tarjoukset ja valikoimat /ei leffateatteria /ei tasokkaita ja kunnon kuppiloita/kulttuuria ja palvelujen alasajo.
      Pelkästään jo Anttilan lopettaminen karsi kävijöitä runsain mitoin ja siellä kävi jengiä paljon enemmän, mitä mittarit ikinä kertookaan.

    • mukavatäti

      Huonoimmat puolet on tyhmät ihmiset ja turhaan syttyvät katulamput! Raivostuttaa nähdä kaikkea pöyristyttävää ikkunasta.

    • manit-eiriitä

      Keravalla asuu liikaa mansikoista ja mustikoista tykkääviä ihmisiä, kun ne maksaa kaupoissa jotain miljardin kilo ja samoin vadelmat ja mustikat myös.

    • SpurgujenYstävä

      Keravalla ei ole homobaaria, tästä iso miinus.

    • wilmako

      Minusta Kerava on ihan hyvä paikka asua. On ollut rauhallista jokapaikassa missä olen asunut täällä. Eipä ole oikeastaan mitään valittamista...ainoastaan Anttilan lopettaminen harmitti...toivon että RAXi tulis tilalle nyt sitten 😊

    • hyshyshyshyshysvaan
      • paskamesta

        Niin onkin. Että mua risoo toi sotakarkuriporukka, joka vaan raiskaa täällä naisii.


    • ööjahellurei

      Mielenkiintoista on, että Kerava on lähempänä Helsinkiä jne. mutta Järvenpää imee kuin sieni porukkaa.
      Kerava on unohtanut täysin asukkaiden tarvitsemat hyödykkeet ja viihdykkeet, kun taas Järvenpää on aina niillä porskuttanut.
      Siellä toimivat houkuttelevat suuret kaupat, pikkuputiikit, ravintolat , leffateatteri yms.
      Eikä pienimpänä, Järvenpäässä toimii jopa rautatieasema.
      Tekee ihan pahaa katsoa Keravan Citymarketin ja Prisman kitumista...ja vielä kun Keravan paras kauppa Kahveri purettiin, niin terve menoa....

    • jokuEiTykkääKeravast

      Kuten keravalaiset tiedottaa-fb-ryhmässä "pyörätiet ainoita hyviä puolia" hehee!

    • Kommaritonfasisteja

      Keravalla on ihan liikaa kommareita. Kommarit, vassarit, virheet ja muut hörhöt ulos keravalta!

      • keevalainen

        Älä viitti. Nyt ne aikoo jalaa ilmaisia kortsuja alle 25-vuotiaille "nuorille".


    • keevalainen

      Näin kerran yhden jalankulkijan kävelykadulla. Oisko ollut toissa vuonna.

    • Siveellisyys

      Keravalla on liikaa seksiä. Siveyspoliisia tarvitaan.

    • kvara

      Näin myös viime viikolla jalankulkijan se oli nainen, joten siveyspoliisia kehiin ja heti.
      Jos joku ei pura keskustan liepeillä jotain, se on poikkeus ja senkin voi pidättää samalla.

    • Luhtaniittu

      Keravan huono puoli on radan "väärä puoli" eli itäpuoli, Myös Keravan eteläinen puoli on ns. huonompaa Keravaa. Oikeastaan Keravalla on vain yksi hyvä alue eli Sompio.

    • KeravaRock

      Keravan ehdoton huonoinpuoli on ihmiset, jotka kiinnostuu vain muiden tekemisistä ja vinkuna/valitus on korvia vihlovaa. Nämä täydellisyttä hipovat keskiluokkaiset ihmiskuonan edustajat ovat niin kiireisiä vinkumisiensa kanssa, etteivät ehdi edes lapsilleen käytöstapoja opettaa. Keravalla ei muutenkaan ylpeillä turhilla käytöstavoilla tai huomaavaisuudella. Pahimpia ovat edottomasti keski-ikäiset ja sitä lähestyvät vähälahjaiset keravalaiset, jotka yrittävät nostaa omaa osaamattomuuttaan, sekä ymmärtämättömyyttään ylitse muiden typerällä vinkumisellaan. Perus tapana tuntuisi olevan, että on hyväksyttävää vinkua ja valittaa muiden tekemisistä ja tekemättömyyksistä, vaikka itse toimitaan täysin samoin ja mikäli ilmoitat keravalaiselle hänen olevan yksi heistä, kutsuvat poliisin... Jokaisen keravalaisen motto on: Nyt en ihan ymmärtänyt...

    • T.I.M.A.N.T.T.I

      Omasta puolestani joudun toteamaan surkeat kulkuyhteydet veneilijöile, eikä mistään kaupasta löydy säädyllisiä purjehdustarvikkeita. Palveluiden ainoana puutteena on se kun joutuu seuransa ostamaan muilta paikkakunnilta ja uimahallin luvattoman pitkä remontti jättänyt noiden ammattilaisten pesumahdollisuuksia ansaitsemisen jälkeen. Eikö kukaan tajua myöskään, sitä epäkohtaa ettei metrot ja ratikat mahdollista vaihtoehtoa Bentleylleni, eikä paikallinen SOS.virasto suostu auttamaan edes kuljettajan palkassa.

    • samaamieltäsilti

      No Kerava alkoi ottaa matuja vastaan, vaikka yleinen mielipide niistä on todella huono :
      Professori Matthew Goodwinin ja työryhmän tekemän tutkimuksen mukaan väitettä ’kaikki maahanmuutto muslimienemmistöisistä maista pitäisi lopettaa’ kannattaa Keski-Euroopan suurimmissa maissa noin 50–70 prosenttia vastaajista. Esimerkiksi Itävallassa, Belgiassa, Ranskassa ja Unkarissa väitteen kannatus on yli 60 % ja Puolassa yli 70 %.
      ”Euroopan rasismin ja muukalaisfobian havainnointikeskuksen” (European Monitoring Centre on Racism and Xenofobia, EUMC) tuottaman tutkimuksen (2005, s. 35) mukaan maahanmuuttajavastaisuus oli vuonna 2003 Kreikassa 87,48 %, Unkarissa 86,53 %, Itävallassa 64,37 %, Portugalissa 62,47 %, Suomessa 59,24 %, Luxemburgissa 52,74 %, Britanniassa 51,04 %, Tanskassa 50,45 %, Espanjassa 50,24 %, Tsekeissä, 49,76 %, Saksan itäisissä osissa 47,54 %, Belgiassa 44,16 %, Puolassa 43,77 %, Sloveniassa 43,2 %, Hollanissa 42,95 %, Saksan läntisissä osissa 37,8 %, Italiassa 36,5 %, Irlannissa 35,27 % ja Ruotsissa 14,64 %.

      • suvaitsevainen_vihreä

        Monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara!


    • kevätsiivous

      Keravalla on varsin huonoja politikkoja. Lobbaavat vaan omaa agendaansa, eivätkä saa mitään hyvää aikaiseksi. Keskustan rappiotila johtuu juurikin politikoista. Nyt keskustan parhaat paikat ovat päihdeongelmaisten oleskelualueita eikä ihme että siellä eivät mitkään liikkeet oikein menesty. Jotta liikkeet menestyvät, niissä pitäisi saada maksukykyiset keravalaiset asioimaan, mutta miksi mennä keskustaan katsomaan juoppojen ja narkkien touhua. Minä käyn mieluummin Jumbossa, koska siellä ei tarvitse nähdä näitä päihteiden pilaamia ihmisraunioita.

      • Taikuritässä

        Eipähän lehtiä ole poistettu entiseen malliin. Jos nyt sataa vähääkään ja sitten pakastaa, niin vahinkoja sattuu kävelijöille ja pyöräilijöille. Kaupunki on tavattoman hoitamattoman ja epäsiistin näköinen. Vain pientä aluetta Keravalla hoidetaan, kirjaston ja Keudatalon ympäristöä.
        Eräs nuori tyttö oli kävelyllä koiransa kanssa ja poimi mennessään irtoroskia muovipussiin. Kiittelin häntä.
        Missäs puistojenhoito nykyisin sijaitseekaan? Missä on palokunta?


    • lisäärakentamista

      Siitä olen iloinen, että Keravalle rakennetaan uusia taloja. Keravalla pitäisi kaavoittaa paljon rohkeammin. esimerkiksi Sompiossa urheilukenttä on lähes täysin käyttämättä. Siihen saisi hyviä omakotitalotontteja tai kerrostaloja. Niin kauan kun kaupunkiin rakennetaan uutta se myös kehittyy. Siinä kohtaa kun rakentaminen loppuu, alkaa taantuminen. Rakentamista jarruttavat politikot pitäisi laittaa vastuuseen aiheuttamistaan taloudellisista vahingoista.

    • tosiasioita

      En ymmärrä Keravalaisten kuntapolitikkojen ajatuksenjuoksua! Rakennetaan kerrostaloja varakkaille muualla asuville asuntosijoittajille. Huononnetaan kuntalaisten peruspalveluja ja vähennetään työpaikkoja lakkauttamalla Vr, Verotsto, Poliisi, Posti, Työvoimatsto. Tehdään Keravasta nukkumalähiö, missä ei tapahdu kohta mitään muuta kuin korkeintaan rikoksia. Keravalaiset ajetaan ostoksille Jumboon, Järvenpäähän tai Stadiin. Satsataan Keinukallioon, Kirjastoon ja Opistoon uskoen niiden yksin riittävän keravalaisille. Suuri joukko työttömiäkin hoidetaan vapaaehtoisten aktivoidessa heitä. Kaikki on hyvin, kunhan tänne vain saadaan silmänlumeeksi pilvenpiirtäjiä ja ohimatkustaville vaikutelma menestyvästä pikkukaupungista.

      Eivät varakkaat ihmiset osta omistusasuntoja ja viihdy Keravalla, ei minkään keskellä. Ei heiltä karru tuloja kaupungille pitkällä tähtäimellä. Varakkaat ostavat täältä sijoitusasuntoja ja vuokraavat ne sosiaalituilla vuokransa maksaville asukkaille. Kun nyrkkipajojen tilalle nousee kerrostaloja, katoavat täältä viimeisetkin pienyrittäjät toimitiloineen ja työttömiä saadaan taas lisää.

      Vaikka jotkut poliitikkomme niin uneksivat, ei Keravasta tule toista Dubaita korkeine pilvenpiirtäjineen, vuolaine rahavirtoineen ja miljonääreineen. Tämä kakofoninen unelma on tuhoisa Keravalle .
      Keravalle tarvitaan ihan tavallisia osaavia pienyrittäjiä, huoltomiehiä, korjaajia, käsityöläisiä jne. Heille toimitilat ja tukea lisätyövoiman palkkaamiseen. Keudasta voitaisiin tehdä koko maata käsittävä logistiikan osaamiskoulutuskeskus (yhdessä Koffin kanssa) ja laajentaa sitä vielä AMK-tutkinnolla ja/tai yhdistetyillä merkonomiopinnoilla. Keravan oppilaitoksille tulisi saada enemmän näkyvyyttä ja oppilaita Keravan ulkopuoleltakin. Ylipäätään sisäänpäin lämpiävään Keravaan olisi ihan tervettä saada uutta verta, uusia yrittäjiä ja yrittäjyyttä. Joskus tuntuu siltä kuin kuntapäättäjämme liitelisivät hallituksen maalaamassa markkinatalouden hurmiossa ummistaen silmänsä todellisuudelle.
      Rakennetaan Keravaa keravalaisille enemmistön tarpeiden ja toiveiden pohjalta.

      • nerkkeli

        Muuten hyvä, mutta a) Keravalla ei ole muita varakkaita ihmisiä kuin Eero Lehti ja häntäkin vasenhaara hakkuu kilpaa fbookin Keravan politiikkapalstalla ja b) mikään itseään kunnioittava yritys ei tule Keravalle.


    • Anonyymi

      Keravalla muuta olekkaan kuin huonoja puolia. Jos sinua ei murhata niin lemmikkisi vähintään tapetaan

    • Anonyymi

      Kerava on "pikkuvenäjä" nykyisin , sitä kieltä kuulee kyllästymiseen asti .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      356
      3175
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      129
      1197
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1167
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      133
      953
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      737
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      717
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      689
    Aihe