Mikä evoluutioteoriassa pelottaa?

IhanVainTiedonhaluinen

Hyvät kreationistit, kertokaahan mikä evoluutiossa ja evoluutioteoriassa on niin pelottavaa, että sitä täytyy yrittää kiistää ja kieltää ja kumota argumenteilla, joissa ei useinkaan ole päätä eikä häntää eikä juuri keskivartaloakaan?

Toivon, että pystytte vastaamaan ilman yhtäkään Raamattu-sitaattia, ja toivon myös, että evolutionistit malttavat olla jonkin aikaa vaiti etteivät kreationistit pahastu.

33

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Hyvät kreationistit, kertokaahan mikä evoluutiossa ja evoluutioteoriassa on niin pelottavaa, että sitä täytyy yrittää kiistää ja kieltää ja kumota argumenteilla, joissa ei useinkaan ole päätä eikä häntää eikä juuri keskivartaloakaan?"

      Koska emme halua uskoa evoluution argumentteihin, joissa ei ole päätä eikä häntää eikä juuri keskivartaloakaan.

      • erggdgeg

        Ahaa. Toistuvasti väität ettei ateistit HALUA uskoa jumalaan – näinhän ei ole asian laita. Taidatkin itse nimenomaan haluta uskoa jumalaan ja hänen olemassaoloon ja projisoit haluamistasi ateistienkin kohdalle.


      • erggdgeg

        Maailma vain ei ole sellainen satumaa kuten kukin haluaisi – sinunkin on ollut tämä pakko huomata.


      • DRHouse

        Jaakopilla on evoluutiofobia... XD


      • hjuva-hjuva

        "Koska emme halua uskoa"
        BRAVO! BRAVO! UPEAA! MAHTAVAA! HIENOA! USKOMATTOMAN UPEAA! LOPULTAKIN TOTUUS KREATIONISMIN PERUSTEISTA SUORAAN HEVOSEN SUUSTA! OLEN NIIN VAIKUTTUNUT, ETTÄ OLEN LÄHES SANATON! Mutta vain lähes sanaton. Toivottavasti onnistuin välittämään lukijoille edes pienen aavistuksen siitä ihastuksen tunteesta, jota koen juuri nyt siitä asiasta, että kreationisti lopultakin kaikkien näiden vuosien jälkeen on suoraan ja vilpittömästi kertonut tällä palstalla kreationismin todellisen syyn. KIITOS. SUURI KIITOS SINULLE Mark5.


    • Vaikeitatermejä

      Kumpi oli uskomista miten maailma syntyi ja kumpi tieteelisesti todistettu miten maailma syntyi, minulla menee nuo aina sekaisin

    • neuv0

      MInulla ei ole pointtina maailmankaikkeuden syntyminen. Pointtina on se, että uskon Jeesuksen elävän. Sydämessäni on 100 % varmuus siitä, että Jeesus elää ja Jumala loi hänen kauttaan kaiken näkyväisen ja näkymättömän. En tietenkään ymmärrä järjellä sitä - mitä kukaan muukaan ei ymmärrä - vaan uskon kautta. Anteeksi kun otan paikan Raamatusta. Ilman sitä kirjaa olisi aika orpo oli, eikä olisi mitään mihin turvautua ja tukeutua. Siellä kuvataan hyvin, miten me näemme tämän asian. Varmaan Mark5:kin näkee samalla tavalla:

      Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä.

      • jyritunteehellaritkin

        Höh, näitä fundahörhöjä.

        Minä ainakaan en mitään uskomisia tarvitse siihen että näen älyllisen luomisen tuottaneen kaiken. Ihan pelkkä tieteellisissä faktoissa ja tieteellisessä tutkimusmetodissa pysytteleminen riittää osoittamaan sen että olemme hyväntahtoisen älykkään toimijan tekemiä.
        Raamattu on sitten saman tekijän kirjoittama ihmiskunnan historian kirja joka vain selventää asioita. Ikävä vain on se piirre että kansankirkkomme mielestä se selventää sitä liikaakin ja siksi se välttelee Raamatun esittelemistä jäsenilleen. Tsekkasin juuri pari tuoreinta Vantaan Lauria, siin seurakuntalehteä, ja mitä köysinkään, tasan yhden sivulaiseessa esitetyn merkityksettömän viittaaksen Raamattuun, hehe.
        Hiukan ihmettelen sitä että hellariporukat ovat omaksuneet saman Raamattua hylkivän tavan sillä tuoreet Hyvä Sanoma lehdet ovat samoilla linjoilla, ei siis Raamatusta juuri mitäänvvaan pelkkää tyhmää jorinaa.
        Mutta hellareistahan suurin osa kuuluu yhä myös kirkkoon, joten se selittääkin paljon. Siis enemmistö hellareista tukee mäkisriekkishomofanittajakirkkoa joten eipäs ihme ettei sieltä suunnasta paljoakaan viisautta löydy, sokeaa uskoa sitäkin enemmän.


    • Vaikeitatermejä

      Jumala loii auringon kuun järvet ja kuun, ihmisen myös. Jumala on taivas ja maa, Herraa me tahdomme kiittää.
      Näin me ala-asteella laulettiin uskonnon tunnilla, joten tämän laulun sanathan ovat meille faktaa uskonnolliselta kannalta. Sitten oli välitunti ja seuraavana biologiaa. Sillä tunnilla tarkastelimme sitten maailman syntyä tieteellisesti ja sillä tunnilla opittuhan on meille faktaa tieteen kannalta.
      Jos/kun minulta kysytään kumpaan uskon, vastaan että uskonnolliselta vai tieteelliseltä kannalta ajateltuna koska molemmathan ovat ihan yhtä oikeita vastauksia.
      Onko maailma tuhansia vai miljardeja vuotta vanha, vastaan taas että uskonnollisesti vai tieteellisesti. Molemmathan ovat taas ihan yhtä oikeita vastauksia, pitää vain tietää kyseisessä tilanteessa kummalta kantilta tilannetta tarkistellaa

    • se.kauhistuttaa.minua

      Evoluutioteoria on hirveä, likainen, eläinteoria, jossa ihmisistäkin tulee ahneita ja kavalia petoja. Jatkuvasti seksiä, rahaa ja uusia huvituksia himoitseviä kiiluvasilmäisiä paholaisia. Evoluution ajatusta ei saa päästää leviämään ihmisiin.

      • DRHouse

        Ja miten tuo eroaa totuudesta?


      • se.toteuttaa.itseään

        Totuus on, että mitä enemmän ihmiset uskovat siihen, sen enemmän siitä tulee totuus. Tämä on nähty.


      • Noinhan kristityt käyttäytyisivät elleivät pelkäisi Jumalan rankaisevan. Moni pappi tosin käyttäytyy noin eikä ilmeisesti pelkää Jumalan rankaisevan - on varmaan todennut että no, kun ei taivaasta putoakaan tulisia kiviä niin jatketaan pippelileikkejä poikien kanssa.


      • gthhrhryh

        Perustuu tositapahtumiin:

        Olipa kerran Ateismi ja Evoluutio. Käsikädessä he muuttivat Pohjolaan asumaan. Heidän kanssaan kaikki elivät onnellisena elämänsä loppuun asti, sen pituinen se.


      • Teidän uskovaisuusoppienne mukaanhan ihmiset on suurinpiirtein tuollaisia.
        Ja edelleen, oppienne mukaanhan ihmiset on nimenomaan luotu tuollaisiksi. Laadulla on selvästi tekijänsä.
        Paradiisin käärme? Kukas sen valmistikaan, ja hyväksi näki?


      • jyrirrprop
        gthhrhryh kirjoitti:

        Perustuu tositapahtumiin:

        Olipa kerran Ateismi ja Evoluutio. Käsikädessä he muuttivat Pohjolaan asumaan. Heidän kanssaan kaikki elivät onnellisena elämänsä loppuun asti, sen pituinen se.

        Vai onnellisinako nuo äpäriensiittäjät uusperhekärsijät mukaelelivät?


      • arkinen.arki

      • gthhrhryh

      • arkinen.arki
        gthhrhryh kirjoitti:

        Tuolta kaikki pojat ja tytöt etsimään listaa missä Suomea ja Pohjoismaita ei ole:
        https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=best countries

        Kerrassaan kummallista, ettei uskonnollisimpia maita juuri näy...

        Mitä sitten? Saksakin oli 1939 hyvinvointivaltio, joka oli usealla mittarilla maailman kärkeä. Olisitko halunnut asua siellä?


    • psykojyri

      Evoluutioteoria naurattaa niin maan keleesti koska se on täynnä epätieteellisiä ääliöuskomuksia yliutopistisista kuvitteellisista tapahtumista joita ei voi todeksi todistaa, mutta joihin monet kaltaisesi herkkäuskoiset vajaatietoiset uskovat kuin vuoreen.
      Siis minulle evoluutioteoriaan uskovienbhörhöjen mielentilan seuraaminen on ammatillisesti mielenkiintoista sillä minua on aina kiinnostanut ihmisen ajattelussa se mielenlukko joka on aivopesulla rakennettu estämään tervettä ajattelua.
      Eikä suinkaan evoluutioteoria ole ainoa järjettömyys jota ihmisille on syötetty, sillä Hitleriä kannatti aikoinaan yli 80 % saksalaisista vaikka muu maailma näki että nyt on mopo karannut sälliltä pahemman kerran, ja nyt Putinin kannatus on hyvin suurta vsikka äijä on syössyt maan taloudelliseen perikatoon jota on pakko syventää mittavilla asevarusteluilla kun tuli ryttyiltyä vähän joka suuntaan.

      Siis lähinnä tutkin evoasiassa sitä mekanismia joka sai aikamme ihmiset uskomaan jotain niin järjen- ja todellisen tieteen vastaista kuin mitä evoluutioteorian hypoteesit ovat. Massojen johdattelu ääliöiksi näyttää olevan paljon helpompaa kuin moni uskookaan.

      Esimerkiksi sinäkään et todellisuudessa tiedä ainoatakaan todellista tieteellisesti hyväksyttyä todistetta evoluutiosta, vai mitä? Mutta silti uskot siihen kuin vuoreen, hehe. Ja kun sinulta kysytään sitä todistetta niin vastaat esittämällä jonkun evoluutiomääritelmän siitä että miten evoluution uskotaan toimivan, ikäänkuin se voisi olla jokin todiste itsessään. Hehe. Mutta parempaankaan et pysty, aivopesty hölmö.

    • Aloittaja on trolli. Hän heittää tyhjän/tyhmän kommentin ja häipyy.

    • älä_luule_liikoja

      Aivan turha kysymys. Eihän tuohon tarvitse edes vastata.

      Teillä evoluutiouskovilla itsellänne on suuri pelko. Te pelkäätte ajatustakin Luovasta Jumalasta.
      Teidän nihilistinen asenne aiheuttaa teille Jumalan olemassaoloa koskevan pelon.

      Tosiasia on kumminkin se, että teidän pelkonne ja ajattelunne ei muuta todellisuutta miksikään. Jumala on olemassa teidän käsityksistänne ja peloista riippumatta.
      Luulette omaavanne rajattoman vahvan ajatusvoiman jolla todellisuuskin muuttuu ajatuksienne mukaiseksi.

      Yleiskielessä tästä käytetään termiä "suuruudenhullu". Tosi on se, että ihmisen kyvyt ovat varsin rajalliset. Ihmisen kyvyt eivät määritä olemassaolon todellisuutta.
      Näitä itsestään liikoja luulevia on ollut koko historian ajan. Ei ihminen todellakaan ole niin suuri kuin mitä voi itsestään kuvitella.
      Universumikin on paljon ihmistä suurempi.

      • IhanVainTiedonhaluinen

        Kaunista projisointia. Pelko herättää lapsissa ja joissakin aikuisissa juuri tuollaisen itte-oot-reaktion.


      • pstt

        Evoluutioteoriassa pelottaa elämän ainutkertaisuus. Teoria ei lupaa yksilölle olemassaolon jatkuvuutta kuoleman jälkeen, vaan edessä on tyhjiinraukeaminen, tietoisuuden sammuminen.
        Siksi uskonnolle on aina olemassa tilaus. Povaukset esim. kristinuskon sammumisesta ovat ennenaikaisia, ja jos niin tapahtuisikin, jotain muuta tulee tilalle- ihmisen (kuten muidenkin eläimien) psyykkinen perusrakenne tuskin tästä muuksi muuttuu.
        Toisaalta tyhjiinraukeaminen on keskeinen elementti hindulaisuuteen pohjautuvissa uskonnoissa.
        Maailmankuvien vastakkaisuus Orient vs. Occident- tällä akselilla demonisointi on voimakkainta. Persialaisten tulijumala perkeleineen vastassaan Idän sisäsyntyiset "demonit", jotka ovat kaikkein tod.näk. pelkkää psykologiaa.


      • IhanVainTiedonhaluinen
        pstt kirjoitti:

        Evoluutioteoriassa pelottaa elämän ainutkertaisuus. Teoria ei lupaa yksilölle olemassaolon jatkuvuutta kuoleman jälkeen, vaan edessä on tyhjiinraukeaminen, tietoisuuden sammuminen.
        Siksi uskonnolle on aina olemassa tilaus. Povaukset esim. kristinuskon sammumisesta ovat ennenaikaisia, ja jos niin tapahtuisikin, jotain muuta tulee tilalle- ihmisen (kuten muidenkin eläimien) psyykkinen perusrakenne tuskin tästä muuksi muuttuu.
        Toisaalta tyhjiinraukeaminen on keskeinen elementti hindulaisuuteen pohjautuvissa uskonnoissa.
        Maailmankuvien vastakkaisuus Orient vs. Occident- tällä akselilla demonisointi on voimakkainta. Persialaisten tulijumala perkeleineen vastassaan Idän sisäsyntyiset "demonit", jotka ovat kaikkein tod.näk. pelkkää psykologiaa.

        Ensimmäinen järkevä vastaus, kiitos siitä.


    • 015

      Ns. kreationistejakin näyttää olevan joka lähtöön.

      Toki sellaisiakin näyttää olevan, jotka yrittävät tiedettä apunaan käyttäen kumota tieteentekijöiden tieteellisin menetelmin todistaman evoluutioteorian.

      Evoluutioteorian, jonka mukaan tulikuumasta kaasusta jähmettyneelle mikrobisteriilille planeetallemme kohdistunut taivaan kivien pommitus synnytti ensin alkumeren, johon mereen liukeni myöhemmin niiden muassaan tuoma ns. alkumikrobi, josta kaikki alkumeren elämä mikrobeineen, kasvi- ja eläinkuntineen sai alkunsa, ja josta kasvi- ja eläinkunnasta mikrobeineen alkumeressä sattumalta maaelämään kehittyneet lajit, alkoivat noin 500 miljoonaa vuotta sitten valloitusretkensä ensin alkumeren rannikolle kullekin lajistolle, sattuman kehittämien sopivien "ruokalautasten" valmistusohjeet mukanaan, ja siitä kaikkialle kuivalle maalle aina kuivan maan vesistöjä myöten.

      No jaa.
      Eihän evoluutioteoriassa mikään pelota, kuten ei muissakaan tieteentekijöiden luomissa, sanoisinko, huvittavissa teorioissa, joita niitäkin länsimaisten tieteentekijöiden noin parisataavuotisessa historiikissa löytyy pilvin pimein.
      Juuri tänäänkin luin niistä yhden, eli ns. 0-tutkimuksen.

    • TuomariNurmiolaulaa

      "ei me olla apinoita"

    • Vaikeitatermejä

      miksi väittelette ja haukutte toinen toisianne kumpi on oikein krea-juttu vai evo-juttu, kun molemmat ovat oikein. uskonnollisesti krea oikein ja biologisesti evo oikein

      • yritä.ymmärtää.meitä

        Joo, mutta kun ne toiset on AINA eri mieltä ja sitä paitsi IHAN AINA väärässä. Siis oikeesti, kestäisitkö itse sellaista?


    • tyhmyys_pelottaa

      Evoluutioteoriassa pelottaa sen tarjoama typerää typerämpi selitys. Jos tieteellisen selittelyn taso on näin matalaa niin kyllä se väkisinkin alkaa pelottamaaan.
      Lyhyesti sanoen: ihminen, kuinka voitkaan olla näin tyhmä uskoessasi tälläiseen?

      Kyllä minua tälläisenä tyhmänä oleminen pelottaisi.

    • Hihhuuli

      Evoluutiossa pelottaa monella hihhulilla, kuolema pois oman pastorinsa mukavasta jargonista. Evoluution luullaan olevan jumalattomuutta, ja on se joksus sitäkin, mutta kreationismi on usein tietämättömyyttä, ja yhtä kirottua sekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      383
      4540
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      284
      2524
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      144
      1813
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1554
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1463
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1307
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1305
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      58
      1226
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      46
      1214
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1063
    Aihe