UUT on poistanut linkit sivuiltaan!

linkkisensuuri

UUT (Uskontojen Uhrien Tuki) on uudistanut sivustonsa ulkoasun ja samalla jollakin kovin oudolla logiikalla on poistanut linkit eri uskonyhteisöjen ex-jäsenien tukisivuille, en ainakaan niitä löytänyt.

Miten tuo sensuuri edesauttaa tiedon kulkua ja vertaistuen saantia vai onko UUT:n tavoite saada itselleen enempi aktiviteettiä ja yhteydenottoja? Onko ko. tukisivustoista tullut sille kilpailija?

Moni vaikeaassa erkaantumisvaiheessa oleva ei edes ole tietoinen ko. tuki- ja informaatiosivustojen olemassolosta.

Osa eri uskontojen uhreista halua tutustua myös toisten uskonliikkeiden tukisivuihin ja nyt ne ovat sitten kokonaan kadoksissa, sillä kuka muistaa niiden nimiä tai on niistä edes tietoinen.

Tavallaan UUT on kuin aiheen liikenneympyrä, mutta nyt se onkin erityisen oudolla logiikalla poistanut liikenneympyrästä hyvin tärkeitä tienviittoja.

Ei niitä ole poistettu sattumalta, josta juurikin herää avoimet edellä esittämäni kysymykset.

8

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuudenuhri

      UUT:n uskottavuutta ovat nakertaneet yksipuoliset ja osin virheelliset informaatiot eri uskontojen opeista ja toiminnasta.
      UUT:ssa vedotaan usein ex-jäsenien kertomuksiin ja heidän henkilökohtaisiin kokemuksiin uskonlahkoissa. UUT:ssa ei osata suodattaa katkeroituneen ihmisen vuodatusta faktoista. Täytyisi ymmärtää, että katkeroitunut ja vihainen ihminen ei välttämättä puhu totta, eikä uskonnollisia yhteisöjä tulisi arvioida yksittäisten kertomusten ja yksilöllisten kokemusten pohjalta.

    • linkkisensuuri

      "UUT:ssa vedotaan usein ex-jäsenien kertomuksiin ja heidän henkilökohtaisiin kokemuksiin uskonlahkoissa."

      Loogista, sillä kukapa muu voisi kertoa objektiivisesti ja rehellisesti eri uskonliikkeiden raadollisuuden ja niiden menettelytavat kuin juurikin niiden ex-jäsenet.

      "UUT:ssa ei osata suodattaa katkeroituneen ihmisen vuodatusta faktoista."

      Tuo katkeruuteen vetoaminen ja sillä yleistäminen on puhdasta mieltenhallinnallista propagandaa jolla koetetaan kiinnittä huomio faktan kertojaan itse asian sijaan, eli on lajissaan argumentum ad hominem, joka on hyvin tyypilistä fundamentalisten uskonliikkeiden edustajille.

      "Vuodatuksien" sijaan uskontojen uhrit kuvaavat hyvinkin loogisesti, perustellusti, seikkaperäisesti ja realistisesti jättämänsä uskonliikkeen todellisuutta.

      "Täytyisi ymmärtää, että katkeroitunut ja vihainen ihminen ei välttämättä puhu totta, eikä uskonnollisia yhteisöjä tulisi arvioida yksittäisten kertomusten ja yksilöllisten kokemusten pohjalta."

      Näitä "yksittäisiä" ex-jäseniä kun eri uskonliikkeillä on runsain mitoin ja niistä kaikista kokemuksista tulee sama punainen lanka esille aina uskonliikkeiden erityispiirteiden mukaan.

      Aivan vastaavalla moraalilla ja logiikalla myös lestadiolaisuus kuin katolinen kirkkokin on koettanut vähätellä, vaientaa ja tukahduttaa laajamittaisen harjoittamansa pedokriminalian uhrit.

      • uhriutuja

        "Loogista, sillä kukapa muu voisi kertoa objektiivisesti ja rehellisesti eri uskonliikkeiden raadollisuuden ja niiden menettelytavat kuin juurikin niiden ex-jäsenet."
        Miten voi olla varma ex-jäsenen objektisuudesta ja rehellisyydestä?

        "Tuo katkeruuteen vetoaminen ja sillä yleistäminen on puhdasta mieltenhallinnallista propagandaa jolla koetetaan kiinnittä huomio faktan kertojaan itse asian sijaan, eli on lajissaan argumentum ad hominem, joka on hyvin tyypilistä fundamentalisten uskonliikkeiden edustajille."

        Tarkoitatko ettei ex-jäsenellä voi olla katkeruutta entistä uskonlahkoaan kohtaan, eikä katkeruus voi vaikuttaa ex-jäsenen käyttäytymiseen?
        Eikö ex-jäsenetkin vetoa omiin argumentteihinsa ja millä perusteella nämä argumentit ovat luotettavammat? Eikö ex-jäsen voi syyllistyä propagandaan, ja jos ei niin miksi ei?
        Ex-jäsen yrittää kiinnittää huomion lahkoon omien ongelmiensa sijaan, koska ei näe itsellään olevan mitään itse aiheutettua ongelmaa.

        "Näitä "yksittäisiä" ex-jäseniä kun eri uskonliikkeillä on runsain mitoin ja niistä kaikista kokemuksista tulee sama punainen lanka esille aina uskonliikkeiden erityispiirteiden mukaan."

        Mitä tarkoittaa "runsain mitoin"? Anna joitain lukuja tai prosentteja esimerkiksi helluntailahkosta eronneista. Ettei vaan olisi enemmän halua uskoa jonkun asian olevan niin kuin uskon sen olevan kuin pysyä faktoissa.


    • linkkisensuuri

      "Miten voi olla varma ex-jäsenen objektisuudesta ja rehellisyydestä?"

      Suurin ongelma ovat fundamentaliset tiukan kontrolin vakavaa vahinkoa aikaansaavat uskonliikkeet. Niiden ex-jäsenien kertomuksissa toistuvat vastaavat asiat, punainen lanka heidän asuinpaikoistaan riippumatta.

      Eri uskonliikkeillä on omat erityispiirteensä, mutta tietty yhtäläisyyskin on havaittavissa niiden ahdistavissa ja syyllistävissä vallankäytön metodeissa.

      "Tarkoitatko ettei ex-jäsenellä voi olla katkeruutta entistä uskonlahkoaan kohtaan, eikä katkeruus voi vaikuttaa ex-jäsenen käyttäytymiseen?"

      Vaikuttaako vaikkapa raiskatuski ja seksuaalisesti hyväkiskäytetyksi joutuminen henkilön mieleen ja käytökseen? Millä peruteella se tekee uhrin kertoman hyväksikäytön olemattomaksi?

      Sama koskee myös hengellis-henkistä väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.

      "Ex-jäsen yrittää kiinnittää huomion lahkoon omien ongelmiensa sijaan, koska ei näe itsellään olevan mitään itse aiheutettua ongelmaa."

      Fundamentaliset uskonliikkeet ovat juurikin tuon kommentin osan kuvaamalla tavalla suorastaan sairaan narsistisia ja koettavat toistamiseen projisoida karkeat väärinkäytöksensä uhriensa vastuulle.

      Lasten hyväksikäyttäjätkin toimivat hyvin usein vastaavalla kaavalla.

      Alla olevakin hengellisten johtajien harrastama epäteve henkisen väkivallan metodologia on seikin vain uhrien omaa syytä.

      "Hengellinen väkivalta koettelee lestadiolaisyhteisöä"

      "Seurakuntalaisten raju yksityiselämän ruotiminen niin sanotuissa hoitokokouksissa on palannut osaksi vanhoillislestadiolaisen liikkeen toimintaa. Tutkija Aini Linjakumpu Lapin yliopistosta pitää hoitokokouksia hengellisenä väkivaltana ja kehottaa valtiota ja kirkkoja puuttumaan siihen."

      - http://yle.fi/uutiset/hengellinen_vakivalta_koettelee_lestadiolaisyhteisoa/3417661

      "Mitä tarkoittaa "runsain mitoin"? Anna joitain lukuja tai prosentteja esimerkiksi helluntailahkosta eronneista. Ettei vaan olisi enemmän halua uskoa jonkun asian olevan niin kuin uskon sen olevan kuin pysyä faktoissa."

      Tunnen toki hyvin tuon näsäviisastelun jossa peräänkuulutetaan prosenttilukuja ymv. jotta voisi vetää itse asian sivureiteille. Helluntalaisuudenkin uhrien tukisivuja on netissä eri kielialueilla ja toisiaan vastaavat kokemuset niillä toistuvat.

      Juurikin UUT:n edellisen version sivulla oli aiheesta runsaasti asiaa missä myös muuan ex-helluntalainen kertoi miten joutui sulkemaan bloginsa koska alkoi saada terveyteensä ja henkeensä kohdistuneita uhkauksia.

      Helluntalaisuuden kuten muidenkin fundamentaalisten uskonliikkeiden motto on: tule sallaisen kun olet, mutta sitten et enää kelpaakaan sellaisena kuin olet, eli alkaa asteittainen tiukkaan muottiin painaminen, jossa myö snoita puoskareiden harjoittamia henkisen väkivallan "hoitokokouksia" käytetään välikappaleina.

      "Oikeus piti tekoa kunniattomana ...Helluntaikirkko vei miljoonaomaisuuden"

      - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110116275317_uu.shtml

      Miltä mahtanee tuntia tuon pedokriminaalin uhrista, joak mahdollisesti jouttu vielä kohtaamaan tuon rikollisen "Jumalan palveluksessa" ...

      "IL: Pastori tuomittiin seksirikoksesta - saa jatkaa puhujana seurakunnassa"

      - http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000464123.html

      ///

      Edeleenkin pidän outona miten UUT on leikannut kokonaan pois sivuillaan aiemmin olleet eri uskonliikkeitä koskevan aineiston ja kokemukset, sekä poistanut jopa linkitkin ko. sivustoille. Miten se palvelee vertaistuellisen informaation saatavuutta?

      Ilmesesti UUT kokee ne kilpaileviksi auttaviksi tahoiksi, eli lieneekö puhtaasti itsekäs politikointi ja oman jakkaran turvaaminen ottanut valtaa myös UUT:n nykyisissä toimintalinjauksissa.

    • linkkisensuuri

      Onhan se nyt merkillinen asia miten UUT on poistanut sivuiltaan jopa noidon eri uskonyhteisöjen ex-jäsenien omien foorumien / vertaitukisivustojen tiedot ja linkit.

      Jo nimensä mukaan UUT väittää tukevansa uskontojen uhreja, mutta nyttemmin yllä mainitulla erityisen oudolla politiikalla on poistanut yhteystiedot itseensä nähden kilpaileville tukeville ja auttaville tahoille.

      Tulee väistämättä mileeen, että apuraha-politikointi (?) lopulta kääntyy tarkoitusta itseään vastaan. Valitettavasti raha ja sen tarve, sekä jonkin tominan alueen itselleen monopolisoinnin tavoite mädättää pikku hiljaa monta perustuksiltaan hyvääkin asiaa.

      Itse olen aikoinan noilla UUT sivulla olevien linkkien kautta eri uskoliikkeistä eronneiden foorumeilla käynyt tutustumassa, mutta nyt en enää edes muista niiden nimiä.

      En näe mitään UUT:n toiminnallis-eettistä (tai juridista) syytä ko. yhteystietojen poistolle, vaan juurikin päinvastoin.

      Mikä sitten onkaan ko. uskonliikkeistä eroavien tilanne juuri tilantessa jossa kipeästi kaipaisivat vastaavan samassa uskonliikkeessä läpikäyndein toisten ex-jäsenien kanssa ajatusten vaihtoa ja vertaistukea, mutta eivät edes ole tietoisia ko. sivustojen olemmassoalosta.

      Miten tuo UUT:n nyttemmin harrastama tukitiedon selektiivinen pimityspolitiikka palvelee uskontojen uhreja?

      Onko UUT:n toiminta alkanut motivoitua itsekkäistä ja kilpailullisista lähtökohdoista tapahtuvaksi politikoinniksi?

    • luuloeitiedonväärti

      Jospa kysymys on näiden tukihenkilöiden omasta pyynnöstä ja turvallisuudesta. Voi olla myös että yhteystiedot ovat vanhoja, on tullut uusia ja poistunut entisiä.
      Ja nettiportaalitkin muuttuvat ja niitä kehitetään.

      • novoepyhäjyssäys

        "Jospa kysymys on näiden tukihenkilöiden omasta pyynnöstä ja turvallisuudesta"

        Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat? Tarkoitatko, että esimerkiksi joku äärihellari tekisi terrori-iskun UUT:n tiloihin, vai mitä tarkoitat?


    • kokeilejasoita

      Onhan noilla suvuilla edelleen yhteystiedot ja puhelinnumerot. Varmaan soittamalla sieltä osataan osoittaa tukihenkilö nimenomaan halutusta ryhmästä. Pitää ajatella myös vapaaehtoisten turvallisuutta ja resursseja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe