Voinko päästä 2016 sisälle vielä?

Sisasura

1.3 alkaa kokopäiväinen "työ" lääkikseen pääsemisen eteen.
Pyrin 7-8h päivässä ja 1 lepo päivä viikossa.
Pohjatiedot? No biologian hallitsen mielestäni hyvin. Mutta fysiikka ja kemia on hieman hukassa, ymmärrän kyllä jo osan kaavoista ja saan helpot laskettua mutta se kaavojen pyörittely..

Pystyykö tälläisillä pohjilla pääsemään vielä tänä keväänä?

17

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhuuuhji

      Kyllä pystyy kun vaan on motivaatiota ja aikaa lukemiseen! Itse tiedät kaikkein parhaiten mihin pystyt, kukaan täällä ei voi sulle sanoa että pääsetkö sisään vai et. Jos sussa on sisua niin pystyt mihin vaan. Tee töitä unelmien eteen. Tsemppiä! :)

    • karsinogeeni

      Et tule pääsemään lääkikseen jos vielä hukassa fyke. Fyke on ihan olennainen pyrittäessä lääkikseen.

    • Nalllihe

      No jos nyt helmikuussa tuntuu ett fyke ei oo hallinnassa niin en usko että mitkään maailman parhaimmat mahdollisuudet ois nyt päästä sisään.. Mutt voipi olla että aliarvioit kykysi ja ootkin parempi :) Ei kannata vältellä laskemista, ja varsinkin kemia on tosi helppoa niiden kaavojen osalta! Itse opiskelin kaikki kurssit itse lukion jälkeen ja pääsin sisään, en tosin ekalla yrittämällä ;)

    • muunalannainen

      Fy-ke ei voi olla hukassa tässä vaiheessa. Et ikinä opi vaadittavaa rutiinia tai edes riittävää tietopohjaa vajaassa 3 kk:ssa, jos et aikanaan oppinut kolmessa vuodessakaan. Jos olet vielä ei-ensikertalainen, unhohda koko asia.
      LÄÄKIKSESTÄ EI SAA TULLA PAKKOMIELLE!

    • sisällälääkiksessä

      Voi olla että tänävuonna et tule pääsemään, mutta älä anna sen latistaa sillä kaikki työ mitä nyt teet opiskelujen suhteen, auttaa sinua tulevissa hauissa. Toivotttavasti olet siis asennoitunut niin, että olet valmis hakemaan enemmän kuin kerran. Hae täysillä ja katso miten käy, pidä pieni kesäloma ja syksyllä aloita uudestaan rauhassa lukemaan. Itse muutama vuosi sitten sain myös keväällä älyttömän lääkisinnon kuin tyhjästä ja aloin lukemaan vasta helmikuussa huonoin pohjatiedoin ja uskoin pääseväni sisään. En päässyt, mutta jatkoin heti syksyllä lukemista ja koin jo ennen joulua hallitsevani kaiken. Koko kevään kertailin ja laskin vimmatusti ja kuinka ollakaan, opiskelupaikan ovet avautuivat.

    • viirgrg

      kyllä se niin on että varsinkin jos ei oo kaikkia kursseja fykestä niin saa varata vähintään 9 kk, eriasia ne jotka on tosi älykkäitä.

    • Elisabettij

      Kukaan ei voi vastata siihen missä ajassa kukakin oppii.

      2012 tammikuussa toimin osastosihteerinä syöpätaudeilla, aina unelmoinut lääkärin työstä mutta pitänyt itseäni liian tyhmänä sinne.. Siis korjauksena liian laiskana!
      Tammikuussa pidin viikon loman ja hups keikkaa luin 5h päivässä fysiikkaa tai kemiaa. Laskuja hahmottelin päässä.
      8.00-16.00 työ verotti päivästä paljon. 17.00 luin kotona 2-3h päivässä. Keskityin runsaasti hankalimpiin eli laskuihin. Viikonloppuna se oli 8h päivässä.
      Ja tuli monta kertaa tunne etten pysty enkä ole tarpeeksi lahjakas.. HÖPÖ HÖPÖ.
      Siitä kammettiin ylös ja jatkettiin samalla vauhdilla. Seuraavan loman sain pidettyä toukokuun alussa jolloin sitte hikihatussa laskettiin menemään. Stressi oli todella korkealla. Pääsykoe aamuna ajattelin että en menekkään sinne itseänu nolaamaan, onneksi menin!
      Kesä meni töiden parissa, ajattelin että kesä lomaa ja kirjojen kimppuun syksyllä.
      Postilaatikko kolahti, paksu kirje yliopistolta. Ajattelin että jaaha jotain esitteitä. Pian tuli tekstiviesti lääkärinä olevalta veljeltä: " Ei jumala*ta sisko päätit lääkäriksi ryhtyä" olin pitänyt hakemiseni aika salassa kaikilta. Siinä samalla avasin kirjeen ja HYVÄKSYTTY. Hyvä ettei sydän pysähtynyt siitä onnen määrästä.
      Lääkiksessä opiskelu on myös rankkaa varsinkin kun myös omista kouluista on aikaa eikä edes lukiota takana joten englanninkielisten kirjojen kanssa on ollut myös duunia.
      Päivääkää en vaihtaisi, stressikäyrät on välillä sadassa mutta mikäki haluaa välillä nollata on tapahtumia laidasta laitan aina.
      Ikää oli siis 25v kun menin, pidin itseäni ihan liian vanhana mutta hyvin sopeudun noiden 6v nuorempienkin kanssa ja onhan meitä täällä 30v, 40v ja yksi 50v.

      Sisukkuutta!!

    • daaay

      Pyrin hakemaan lääketieteellisen lisäksi jonnekin muualle opiskelemaan. Opintoja voi osin hyödyntää, esim. lukemaan kemmaa / matikkaaa. Turkuun pääsee ainakin fysiikkaa lukemaan helposti yliopistolle. Ei kannata siis jättää vuotta lojumiseen tai "uusiin pääsykokeisiin valmistautumiseen", koska se 1. vuosi koulussa on aina vaikein.. Jos tää kauppis on vaikeeta, on lääkis saletisti paaljon vaikeampaa. Tsemppiä ja opiskelun iloa ;)

    • ceeämmmmm

      Tiedät itse oletko nopea oppimaan. Mikäli on vielä fy-ke on hukassa niin et tule pääsemään ellet oo sitten tosi välkky. Kaikki kurssit oletko suorittanut fy-ke stä. ??? Aika toivotonta. Ole realisti ja tähtää 2017. Aina voi mennä kokeisiin ja sieltä pääsee aikaisintaan pois klo 10.00

    • uskoitseesi

      Älä usko sanaakaan mitä täällä sanotaan. Itse kävin fysiikan kirjat läpi alle kahdessa viikossa. Laskin jokaisen laskun ja tein muistiinpanot samalla. Otat vaan itseäsi niskasta kiinni ja rupeat hommiin.

    • Lääk.kand

      Vastaukset täällä vaihtelee laidasta laitaan. Mutta totta on, että riippuu varmasti ihmisestä. Itse päätin aikanaan hakea lääkikseen vasta abikevään helmikuussa. Keskityin kirjoituksiin viimeiseen asti (en kirjoittanut fysiikkaa, biologiaa tai kemiaa) ja aloitin lukemaan lääkikseen varsinaisesti vasta kirjoitusten jälkeen. Kävin itsenäisesti fysiikan ja kemian lukiokurssin läpi ensimmäisen kuukauden aikana, jonka jälkeen siirryin galenoksen fysiikkaan, kemian ja bilsaan. Minulla laskurutiini oli lukion pitkän matikan pohjalta hyvä, älyä ja lukuintoa löytyi (8-10h/pv) ja kevyesti pääsin sisään. Eli kovalla työllä, ahkeruudella ja älyllä pääsee sisään vaikka ei istuisivat lukusalissa 9kk. Tsemppiä!

      Nimim. Ensi kesänä ensi kertaa töihin lääkärin sijaiseksi :)

    • LLLEE

      Sinä joka uskot itseesi ja kävit fysiikan kirjat alle kahdessa viikossa niin en usko sinua. Oliko sulla jo lukiossa fykebi syventävät? Kirjoititko noista keväällä? Mikäli vaan pakolliset niin sula mahdottomuus suorittaa fysiikka alle kahdessa viikossa tai sitten oot fysiikka nero.

      • Iwonderhow

        No niinpä, KAHDESSA viikossa on kyllä mahdotonta oppia kaikki 8 kurssia perusteellisesti, jos lähtötaso on täysi nolla. Ihan oikeasti :D
        Itse pääsin lääkikseen vasta monen yrityksen jälkeen. Kaikilla "epäonnistuneilla" kerroilla jäin vain yhden,parin pisteen päähän rajasta, vaikka joka vuosi osasin asiat paljon paremmin kuin viimeksi. En tiedä, miksi mulla meni niin pitkään päästä sisään, kun kuitenkin koulussa olin aina hyvä, ja fyke mun vahvuuksia (bilsastakin sain E:n). Pääsykokeissa jännitin äärettömän paljon, hyvä etten oksentanut.
        Voin myöntää että olen ihmeissäni ja kateellinen siitä miten jotkut pääsee nollatasolta puolessa vuodessa sille tasolle että pääsevät sisään. Kai mulla on vaan ollu huonoa tuuria ja jännitys osaltaan huonontanut mun suorituskykyä. Nyt kummiskin lääkiksessä arvosanat 4-5 (kun 5 on paras).


    • jlglögökhöbö

      Yritä vaan täysillä nyt. Mutta jos et pääse tänä vuonna, yritä uudelleen ensi vuonna ja aloita lukeminen jo elokuussa.

    • MinäTiijän

      Kyllä pääset.

    • campia

      Lukiossa vaan pakolliset fykebi? Ja sulla on aikaa 2 kk 18 pvää niin oohan nyt realisti, et tule pääsemään .

    • liianhyvät

      Et tule pääsemään mutta kokeissa voit käydä ja sieltä pääsee ulos klo 10.00. Kerrohan miten kävi jos pyrit tänä vuonna?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe