Joka toinen päivä

pikalähtöäodotan

Yli 65 v. tekee itsemurhan Suomessa.
Jotku valittavat kun itsemurhan tekijä ei jätä mitään viestiä jälkeensä.
Jaa pitäsikö muistaa kirjata soiti viimeksi kun tarvitsit rahaa lapsenhoitoa tai halusit omaaaikaa vapaatta ja saada lapset pois jaloista.
X-mies ei käynnyt katsomassa isäänsä kuin n. kerran vuodessa.
Isänsä kuoltua hän mylläsi 2 viikoa isän asuntoa. Kysin mitä haet? Jotain viestiä!? Isän siis olisi pitänyt jättää viesti ainoalle jälkeläiselleen, joka ei vaivautunut Häntä edes katsomaan.
Tarina ei ole näin lyhyt, Häpeää ja Ilkeyttä ja nimenomeen X-miehen osalta isälleen.
Tutustuin X-mieheen Hänen ollessa 34v. Isänsä oli eläkeläisleski. Isä oli huolehtinut *lapsestaan* tähän asti asuivat yhdessä ja puolison/äidin kuoltua isä siivosi teki ruuat pesipyykit ja haki ja maksoi ruoat..
Miksi sanon näin KOSKA heidän yhteistä historiaa kertoi minulle molemmat. Sen töysyihin kuiluihin ja kivisiin osuksiin olivat eri tapahtumien kautta osallisia molemmat.
Jätäkö viesti pesänselvittäjälle tai jälkipolvelle mitä siihen kirjoitat?

15

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piittaamattomuutta

      Myös sairaseläkeläisten, työttömyyseläkeläisten ja ikääntyvien äitien työeläkkeet taitettiin vuoden 1995 Lipposen-Halosen hallituksen päätöksellä. Samalla poistettiin kiinteä kansaneläkkeen perusosa. Molemmat vain väliaikaisesti, mutta leikkauksista ei ole vieläkään luovuttu.
      - Työeläke nyt 1400 e/kk - verot n. 15 % = 1190 e/ kk. Ilman leikkauksia eläke olisi nyt 1800 e/kk brutto. Köyhyysrajalla mennään.
      Eläketurvakeskus 31.12.2014, kokonaiseläkkeet ennen veroja:
      - Naisista 49 % sai alle 1250 e/kk brutto, miehistä 34 %, - verot n. 13% = 1087 e/kk. Köyhyysrajan alapuolella sinnittelee kasvava joukko eläkeläisiä.
      Riittämätön toimeentulo vaikeuttaa elämää monin tavoin. Se heikentää myös sosiaalisia suhteita ja osallistumismahdollisuuksia. Huono-osaisuutta seuraa näköalattomuus, masennus ja yksinäisyys. Ja siitä seuraa....

    • jäävuoren.huippu

      Miksi vanhus jättäisi viestin? Eihän kukaan ole kuunnellut ennenkään.

      • tuntumaa

        Tai miksi vaikka vähän nuorempi jättäisi jonkun nyyhky kirjeen päiviensä päättämisen päätteeksi, kun ketään ei muutenkaan kiinnostanut tai jos jotkut ehkä osoittivat kiinnostusta ihmisenä henkilöstä, tulivat tulokseen että täysi umpikusipää, ei tottele elämän ohjeillaan, vapaa-aikana heidän ohjeitaan, eipä näytä muutenkaan kiinnostavan heidän ohjeensa voi vain yhtä äkkiä todeta neuvoja annettaessa.
        Ai että noinko helposti meinaat tuonkin tapahtuman korjaantuvan tai ongelmien selviävän, tämän kysymyksen jälkeen sinua katsotaan karsaasti, sekä kytätään hetkeä jolloin voi työnjohdolle kolleroida jotakin, jos nyt sellainen hetki käsille sattuu, ja kun tarpeeksi kauan aikaa kuluu työnjohdon puoli on voitettu enemmistöllä puolelle.
        Poistettavien joukkoon vain, paskapötikästä ei ihmistä saa tekemälläkään, eivät ehkä huomioineet että et tullut sitä pyytämäänkään vaan pyrkimään tehdä työsi riittävän hyvin, jotta sinulla olisi elantosi, mutta kun se ei käy kun ollaan täällä suomessa, sinun pitää kuulua myös ns. joukkoon vaikka et edes oppisi ihmisiä tuntemaan eikä paljon edes kiinnostaisi, olet siis tullut työhön.
        Mutta se ei käy koska olet heille kuin mutapää, oikeastaan olet vieläkin pahempi, näitä tummia kyllä otetaan työhön samoilla palkoilla mutta se sosiaalisuus, ai että mikä ihmeen kipuraja siinä meillä suomen sukujen verta suonissaan syntyneillä on.
        Paljon pulinaa, vaikka umpipaskaa on siis suomalaiselle parempi kuin se että koitat elää tätä pakollista elämään vaikka jollakin tavoin omissa oloissasi ilman sen kummallisempia kaveruus suhteita, toki niitäkin on, tarpeen tullen jopa näille työkavereille mikäli tarvetta ja satutaan pyytämään, mutta kokemus osoittaa valehtelee ja keksii potaskaa minkä ehtii on siis parempi kuin se että olet hiljaa tai selvittelet omia juttujasi, vaikka samanlaisella yksin puheella ja älämöllä kuin muut porukassa ei käy ulos vaan tai vaiennetaan muuten.


    • ajoivastaantulevan

      Kyllä minullakin on tulevaisuuden suunnitelmat selvät.
      Vielä en ole ihan vanhus, mutta pian olen.
      Kun kremppaa alkaa tulla tarpeeksi ja alkaa näyttää siltä että vanhainkoti pian kutsuu, niin teen n.s. viimeisen autolla ajomatkan.
      Sen tuloksen sitten luette lehdestä. "Ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevan kaistalle."
      Miksi?
      Siksi että vanhusten palvelut eli eläkeläisten palvelut on täysin per....stä.
      Suomella on eläkevaroja 170.000.000.000 ja näistä ei käytetä edes pientä siivua vanhusten ja eläkeläisten hyödyksi vaikka HE ovat ne aikaansaaneet.

      Tämä yx mustaksi muuttunut Lohjalainen sössö blondi höpöttää jotain omiaan, kuinka niitä pitää säästää tulevia sukupolvia varten, mutta tämä toope ei ota sitä huomioon että tulevaisuudessa on vähemmän vanhuksia kuin nyt.
      Siksi niitä kaikkia rahoja on turha pantata.

      10.000.000.000 nyky-yhteiskunnan kehittämiseksi olis paikallaan. Jäis vielä 160.000.000.000

      • Xyzeta

        Olisi kiva kohdata tuolla viimeisellä ajomatkalla, mutta kyllähän puu tms toimii yhtä hyvin. Ei minuakaan houkuttele kidutus vanhainkodissa.


    • ilmaasuoneen

      Pieni huomautus: Niitä rahoja ei ole! Suomi elää velaksi.. :)

      Itseasiassa koko maailma elää velaksi.. Kuinka moni valtio tällä pallolla on velaton?

      Se jolla ei ole velkaa käyännössä omistaa muut..

      Niin ja mä toivon että sut jäljitetään ja etsitään ja estetään tuo suunnitelma. Sä tulet tänne kaikelle kansalle kertomaa että aiot tappaa jonkun autolla.

      Jos kuolla haluat niin tee se niin ettei muita mene mukana.

    • ajoivastaantulevan

      Tilastojen mukaan vuosittain n. 40 ajaa täysperävaunullisen rekan eteen ja vain pikkuauton kuljettaja kuolee.
      Onkos nämä poimittu etukäteen?
      Mitä tulee 170 miljardiin euroon suomalaista eläkevarantoa, niin saatat olla oikeassa, että ne on laitettu muitten liiviin.
      Kyllä yhteiskunta saa vähän kärsiä siitä että eläkeläisiä ja vanhuksia kohdellaan kaltoin.
      Jos ei muuten joskohan alkaisivat pohtimaan sitä että mitä nämä rekan eteen ajavat ovat?

    • typeryyden-riemuvoitto

      Herrajumala miten typerä vastaus!
      Ne on nyt sitten rekkakuskit vastuussa tämän maailman luusereitten elämästä!? "Siitäs sait piru, oikein sulle! Mitäs teet työtä, ja raskasta sellaista, ja ansaitset palkkasi ja eläkkeesi! Meikäläinen kun täällä katkeruuden ihanassa huumassa kostan teille! Ettäs tiedätte!"
      Eiköhän tehdä sellanen vanha kunnon kimppa-itsemurha! Jokainen nyt autonrattiin ja täysillä päin rekkaa! Sehän se sitten kirpaseekin, juuri siellä missä pitääkin! Tai no, säästyy nekin miljardit kun ei tarvitse maksaa sossuavustusta eikä eläkkeitä. Alkon myynnissä se vois näkyä piikkinä alaspäin, mutta säästöä tulisi myös väkivaltatekojen vähentyessä, vankilapaikkojen vähenemisenä, ja monessa muussa yhteiskunnan veronmaksajien kukkaroa rasittavista epäkohdista.
      Säästäkää kuitenkin auto, nippu köyttä tulee paljon halvemmaksi.

      • 1000xx

        Elkää kukaan ajako toista autoa päin,miksi aiheuttaa surua toiselle syyttömälle osapulelel kyllä kallio löytyy jos oma nuppi ei kestä elää!


    • ajoivastaantulevan

      Eilen illalla klo.23:30 se taas tapahtui. Tukkirekan ja henkilöauton törmäys Pieksämäen kohdalla valtatiellä 23. Tukkirekka ei paljoa edes heilahtanut, mutta henkilöauto ja sen kuljettajaa siivottiin rekan alta harjoilla.
      Taas meni yks syrjäytynyt.
      Oliko UO-velkoja, työttömyyttä, avioeroa, tai masentuneisuutta k.o.asioiden johdosta?
      Oli miten oli näistä asioista ei saa puhua.
      Veikkaampa vaan että 1-2 viikon kuluttua luemme taas samanlaisesta onnettomuudesta.

    • ketäääneatää

      Miten SDP edustaja teki noin huonon päätöksen, vaikka ovat olevinaan huonompiosaisten puolesta puhujia. Se on tosi iso leikkaus juuri pieneläkeläisiä ajatellen, mutta onhan se lihottanut näiden päättäjien kukkaroa. En ikinä enää äänestä tätä puoluetta. Ei ole toivoakaan, että koskaan tuo leikkaus peruttaisiin, vaikka kuinka huonosti ihmisillä menisi. Varsinkaan nyt kun eletään vaikeita aikoja.
      Lapsiperheet vielä tiukemmalle ollaan ajamassa, sekä vähävaraiset opiskelijat. Mutta nyt ovat päätöksien takana porvaripuolueet.
      Mitähän puoluetta äänestäisi seuraavissa vaaleissa. Ei ole yhtään hyvää vaihtoehtoa, ei ensimmäistäkään.

    • Omertta

      Niin jos et äänestä saavat 'voittajat' kuitenkin 100 % vallan paikaansa vaikka puolue olisi alle 20% annetuista äänistä.
      Kun nukkuvia on 35-40%....
      Valitse siis puolue joka ei varmasti saa edustajaa, mutta näin valitun valta prosentti edes heilahtaa.
      En äänestä yhtäkään puoluetta jolla on edustus, valitsen puolueeni juuri vaaliin mennessä ei ole vaikeaa
      https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/default.aspx
      NÄIDEN PUOLUEIDEN EHDOKKAITA EN ÄÄNESTÄ:
      Keskustan eduskuntaryhmä: 49 kansanedustajaa
      Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: 38
      Kokoomuksen eduskuntaryhmä: 37
      Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä: 34
      Vihreä eduskuntaryhmä: 15
      Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä: 12
      Ruotsalainen eduskuntaryhmä: 10
      Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä: 5
      Vasta ääni on yhtä hyödyllinen kuin noille annettu SIIS ei kelleen noista.

    • maaemo

      Valitus liian vanhoista ihmisistä on kohtuuton.
      Eutanaasia on saatava oikeudeksi, tapahtuu vähemmän onnettomuuksia ja kuolonkolareita.
      Eutanaasia ei saa olla sidottu ikään, vaan henkilökohtaiseen päätökseen.

    • Noimaar

      Jokainen tehköön niin kuin parhaaksi näkee.

    • lilliputtivasemmalla

      Kirjoitin avauksen hieman sekavasti. Appi ei tehnyt itsemurhaa, koukkasin se mukaan siksi että itsemurhan tehneiden vanhusten jälkeläiset ovat vihaisia kun viestiä ei ole....

      Mielestäni siinä ettei X- käynnyt katsomassa isänsä, oli tarkoituskin osoitaa mieltään ja tylytää vanhaa miestä. Itse kävin katsomassa appea lähes viikottain, vaikka käynti oli yhdistetty kotimatka lapsen haku hoidosta kotiin ja aikaa käytin siihen 5-10 min.

      Olin useasti pyytänny X menemään katsomaan isäänsä, koska viimeisen kahden vuoden aikana hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan useamman kerran.
      En saanut x menemään edes silloin katsomaan isäänsä.

      Kyse oli sepelvaltimotaudista. Uskon ettei appi sitten enää vastustanut, tiesi millaista on tulossa, miltä se sitten tuntuu. Tämä oli 1979 jolloin eläkkeet olivat vielä kansaneläke pohjaisia Appi oli samalla työn antajalla 50 vuotta mutta eläke jäi pieneksi koska työeläkkeitä aletiin sääst'ämään vasta 1962..

      X- hylkäsi myös molemmat poikansa, ehto jotta olisi heitä tavanut oli minun pitää maksaa matkat tehdä eväät ja antaa rahaa kuluihin. Olin jo opiskellut valtionopintovelalla, töissä keittiöapulaisena ja velkaa vuoden nettopalkan verran en unta nähnyt.
      En tiedäonko x koskaan edes tullut mieleen mahdollinen menetys lapsissaan ja lapsenlapsissaan Minä en ole nähnyt tai puhunut Hänen kanssaan 32 vuoteen.

      Aikoinaan kun x tapasi lapsiaan ne olivat luentosarjoja siitä mitä tapaaminen hänelle tulee maksamaan ja mitä lapsien on vaadittava äitiä ostamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe