Voiko inssi hylätä parkkeerauksen takia?

Kkpl

Siis yksinkertaisesti, onko se riittävä syy hylkyyn jos ei saa esimerkiksi parkkeerattua autoa taskuparkkiin heti ekalla yrittämällä? Entäpä peruuttaen? Mietin itse että eihän tuommoinen voi olla hylyn peruste, eihän se jos ei vaikeampia parkkeerauksia osaa, aiheuta konflikteja tai muutakaan haittaa?

12

2662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34646553

      Kyllä se voi olla ratkaiseva jos tulee muitakin pikkuvirheitä. Esim parkkipaikoilla olet vaaraksi muille ja muiden omaisuudelle jos autonhallinta on niin heikkoa ettet osaa hahmottaa kuinka auto käyttäytyy peruutettaessa.

    • tyhmät

      riippuu siitä onko insinöörin käsi pimpissä va ei!

      • Lääkityskohdalleen

        Onko tääälä enemmänkin sairaita likkeellä? Kannattaa ottaaaa läkkeet ajallaan.


    • 654543

      Parkkeeraus suoraan ruutuun ajaen on helpmpaa, kuin siihen peruuttaminen. Voiko inssi vaatia peruutuksen jos osaa/näyttää että osaa ajaa ruutuun ja peruuttaa siitä pois?

      • Vaatii

        Voi vaatia ja usein vaatiikin peruuttamaan siihen, koska tässähän (varsinkin kesäaikaan) testataan hyvin sitä että osaatko peruuttaa ruutuun pelkästään peilien avulla.


      • 46474357

        Ethän se suoraan ajaessa päse läheskään yhtä ahtaaseen tilaan kuin peruutettaessa. Suoraana ajaminen vaatii kaksi peräkkäistä vapaata ruutua, peruuttaessa riittää että on yksi vapaa.

        Ajattele jos autokolussa ei vaaitaisi että osaa peruuttaa ruutuun, puolet parkkiruuduista jäisi katujen varrella tyhjiksi kun ihmiet ei saisi autoa ruutuun ellei ole kaksi perätäistä vapaata jotta sinne pääsee suoraan ajamalla.


      • Inssissä on ollut ohje että vähintään yksi "käsittelytehtävä" tulee suorittaa peruttaen

        Jos joku Haan autokoulu tietää paremmin että tuo on muuttunut, niin kertokaa toki


      • mörkönäkö

        PAKKONEUROOSI VOI TUHOTA
        KOKO ELÄMÄN

        Pakko-oireinen häiriö eli pakkoneuroosi on yllättävän yleinen, mutta piilossa oleva mielenterveyden häiriö, joka voi invalidisoida ihmisen koko elämän.



        Rituaalit, kuten peseytyminen, siivoaminen, järjestäminen, tarkistaminen ja kerääminen sekä pakkoajatukset voivat pahimmillaan vallata ihmisen koko valveillaolon ajan.
        OCD-sairaus (Obsessive Compulsive Disorders) on paha ahdistuneisuushäiriö, jossa rituaaleilla ja pakkoajatuksilla pyritään hillitsemään ja sitomaan ahdistusta.

        Pakko-oireista häiriötä pidettiin 90-luvulle asti suhteellisen harvinaisena mielenterveyden häiriönä ja arvioitiin, että sitä esiintyisi 0,05 % väestössä. Yhdysvalloissa tehdyn laajan epidemiologisen tutkimuksen mukaan se onkin paljon luultua yleisempi: jossain elämänsä vaiheessa siihen sairastuu 2,5 % väestöstä eli pakkoneuroosi olisi 2,5 kertaa yleisempi kuin esim. skitsofrenia. USA:ssa sitä pidetäänkin nykyisin 4. yleisimpänä mielenterveyden häiriönä.

        On ilmeistä, että se on Suomessakin tällä hetkellä kaikkein kätketyin mielenterveyshäiriö. Pakko-oireiset ihmiset häpeävät oireitaan ja koittavat sinnitellä eteenpäin omin voimin ja lähipiiriään kuormittaen. Koska OCD-ihmiset eivät ole psykoottisia eli kärsi harhoista tai pahan masennuksen tapaan lamaantuneita, he voivat onnistua pitkäänkin oireidensa piilottelussa.



        Pakko-oireisen häiriön ihmiset ovat usein lahjakkaita ja lähes aina itseään kohtaan hyvin vaateliaita. Ensimmäisen asteen sukulaisista 3-20 %:lla on todettu sama häiriö, mutta on mahdotonta sanoa, onko kyse geneettisestä vai sosiaalisesta perimästä, todennäköisesti molemmista. Yleensä pakkoneurootikot ovat kasvaneet tavalla tai toisella ahdistavassa ympäristössä ja pyrkineet sopeutumaan siihen omaa käyttäytymistään ja tunnetilaansa säädellen - ja lopulta erittäin kovan hinnan sopeutumisestaan maksaen.

        Häiriöön sairastumisen voi nähdä myös äärimmäisenä stressireaktiona. Henkilön itselleen asettamien tai sisäistämien äärimmäisten vaatimusten tai ihanteiden ja todellisuuden välillä on sovittamaton ristiriita (ihminen ei voi toteuttaa vaatimuksiaan tai elää niiden mukaan), mikä aiheuttaa voimakkaan ahdistuksen, jota pyritään hallitsemaan pakkoajatuksilla (obsessiot) ja pakkotoiminnoilla eli rituaaleilla (kompulsiot). Monilla pakko-oireisilla on molempia. Esimerkiksi voimakkaat uskonnolliset ihanteet sisäistäneillä ihmisillä voi olla piinaavan rienaavia pakkoajatuk-sia tai äärimmäisen kiltillä ihmisellä väkivallan ja tuhon pakkoajatuksia.



        Rituaalinomaisen käyttäytymisen piirteitä on havaittavissa jälkikäteen yleensä jo lapsuudessa, mutta varsinainen sairastuminen ajoittuu yleensä nuoruuteen tai aikuisuuden kynnykselle. Jos on täyttänyt 30 vuotta, ei yleensä enää tähän neuroosihäiriöön sairastu.

        Varsinainen sairastuminen on yleensä suhteellisen selkeä tapahtuma: Akuutin jutussa esiintynyt Timo Kallioaho muistaa, miten hän 1983 rikkoi opiskelukämpässään vahingossa kattolampun, jonka jälkeen hän oli varma, että sirpaleita oli joka paikassa, mm. hänen silmissään. Mikään siivoaminen ja peseminen ei auttanut eivätkä silmälääkärit saaneet nuorta miestä vakuuttumaan silmiensä puhtaudesta. Tämän jälkeen Timon oireet nopeasti pahenivat, hän mm. joutui pesemään käsiään lähes jatkuvasti jokaisen kosketuksen jälkeen niin, että hänen kätensä olivat syvillä haavoilla. Kolmessa vuodessa Timon tilanne oli ajautunut niin pahaksi, että hänen oli lopetettava opiskelunsa ja hakeuduttava mielisairaalaan hoitoon.

        Pakonomainen peseytymine onkin yleisin pakko-oireisen häiriön muoto. Ruotsissa tästä sairaudesta kärsivillä ihmisillä on oma yhdistys (www.ananke.org), jonka logossa pestään käsiä. Yhdistyksen nimi tulee kreikan kielestä ja merkitsee vääjäämätöntä pakkoa. Juuri pakon ehdottomuus on tässä sairaudessa lähes mykistävää: jos ihminen on luonut itselleen tunteja kestävän pesurituaalin ja joku häiritsee rituaalia loppusuoralla, hän yleensä joutuu aloittamaan alusta.

        Timo Kallioaho arvelee peseytymispakon johtuvan siitä, että tällä rituaalilla vastataan parhaiten mielen pohjasta nousevaan vaatimukseen olla puhdas ja täydellinen:

        - Haaveilin jossakin vaiheessa, että asuisin sairaalan leikkaussalissa: se olisi ollut riittävän puhdas ja steriili. Tässä häiriössä haetaan täydellistä oloa, että kaikki on tehty kunnolla ja olo on puhdas ja täydellinen.

        Timo Kallioaho oli tyypillinen pakkohäiriön uhri: viiden laudaturin ylioppilas ja kielten opiskelija, joka vaati itseltään täydellistä suoritusta jokaisesta yliopiston tentistä.



        Käyttäytymisterapiaa ja masennuslääkitystä

        Tavallinen sähköhellan ja oven tarkistelu ei vielä ole merkki varsinaisesta häiriöstä, mutta jos ovella on käytävä yli kymmenen kertaa joka lähdöllä tai jos oireiden kanssa painiessa tärvääntyy yli tunti päivässä tai häiriö muuten häiritsee selkeästi elämän sujumista, kyse alkaa olla hoitoa tarvitsevasta tilasta. Mitä aiemmin hakee apua, sen parempi.

        Pakko-oireisen häiriön hoito on kehittynyt viime vuosina uusien serotoniinin takais


    • kökkelö

      Helposti hylkää, varsinkin jos inssinä on konkurssin tehneen parkpatrolin parkkikuningas Lauri Mustonen.

    • inssin.syy

      Pysyttele poissa ratin takaa. Älä myöskään neuvo kuljettajaa. Käytä julkisia. Unohda ajokortti. Olet potentiaalinen liikennetorvelo.

    • Jos taskuun etuperin haluaa ängetä, ei siihen tarvita ihan kahden auton mittaa. Yhden eturenkaan voi ajaa jalkakäytävälle (jos sellainen on) ja muljutella siitä eteen ja taakse edestakaisin kunnes auto on taskussa.

      Hankalampaa se tosin on kuin peruuttamalla taskuun ajaminen ja vaatii enemmän tilaa.

      Joskus parkkitilasta käydään kuitenkin armotonta kamppailua, jossa hitaat jäävät auttamattomasti ilman paikkaa. Jos joku tällaisessa tilanteessa yrittää taskuun verkkaisesti peruuttamalla, ehtii perässä tuleva tunkemaan sinne etuperin.

      Kaikissa tilanteissa taskuun ei siis kannata yrittääkään peruuttamalla vaan syöksyä sinne suuna päänä etuperin.

      En tiedä kelpaisiko tällainen selitys inssissä?

      • oi_aikoja

        ^ nykyään taitaa ajokortteja saada muropaketista tai pippiä/persettä jakamalla. Siinä ne sinun vaihtoehtosi ovat.

        Nimittäin ajokokeessa jo rupeaa jalkakäytävälle ajelemaan, niin se on sitten siinä. En tarkoita, että kortin saa välittömästi käteen...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      416
      4351
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      138
      2889
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1998
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1380
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      76
      1351
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1288
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1251
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      54
      1071
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      298
      997
    Aihe