Lopulta jokainen uskoo

HoitsuHki

Sairaanhoitajan ammatissani vuosien varrella olen tehnyt mielenkiintoisen havainnon: hetkeä ennen kuolemaansa jokainen ihminen iästä, sukupuolesta tai vakaumuksestaan riippumatta rukoilee.

Näin ollen ateismia ei ole, on vain teismia sillä lopulta jokainen uskoo.

73

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä-jaksa

      Taidat kirjoitella muunnettua totuutta.

      • Riippuu.Mitä.Rukoilee

        Jos minä joutuisin kuolemaan sairaalassa, rukoilisin hoitajia ja lääkäreitä päättämään elämäni mahdollisimman pian sekä säästämään kauhealta kidutukselta.


      • HoitsuHki

        Olet oikeassa. Rehellisesti sanottuna olen valehoitsu. Potilaat rukoilevat, kun joutuvat "hoitooni".


    • HoitsuHki

      He uskovat rukouksien olevan turhaa, kun ovat tuossa tilassa. Armeijassa olen havainnut, kuinka roskikset täyttyvät sotilasvirsikirjoista kun TJ0.

      Olen myös huomannut, ettei Jeesusta rukoilla enää. Syynä on tämänkin palstan "pallihiki" kristityt, jotka itsekään eivät enää usko mitä sanovat.

      Jokainen uskoo, ettei Jumalaa ole - viimeistään tuolloin. Sadistinen kiduttaja Jumala olisi jos olisi. Sairaanhoitajan ammatissani vuosien varrella olen tehnyt kaikkeni, mutta Jumala ei auta.

      Pistäisin lopetuspiikin Jumalaan jos Hän olisi. Liikaa sotia ja sairaita

      • carcki

        Ymmärrän hyvin näkökantasi,Epäilen itsekkin..En tiedä Jumalasta mutta uskon Jeesukseen ja hänen sanomaansa, kohtele muita kuin haluaisit itseäsi ym ym. koska Sen ilman tiettyjä arvoja romahtaisi kaikki! Sen huomaa nyt jo yhteiskunnassa!


      • carcki

        Enkä ole mikään ns uskovainen.....meidän pitäisi vaan toimia niin,,


    • Se on toiveajattelua.
      Putoavassa lentokoneessa jokainen on realisti: ateisti.

      • Karutotuus

        Ja viimeiseen pelastusveneeseen kiivettäessä jokainen on itseään ajatteleva peto.


      • Anonyymi

        Niinpä. Aito uskovainenhan hymyilee tyytyväisenä putoavassa lentokoneessa, kun uskoo pääsevänsä ihan kohta taivaan autuuteen.


    • Sulta pitäisi valviran evätä oikeus toimia sairaanhoitajana.

      On nimittäin niin, että uskonharhaisella voi olla jopa tarve kiduttaa hoidettaviaan saadakseen heiltä uskontunnustuksen. Eihän se uskovaan satu, jos syntinen kärsii!

      • 45673

        Ja sinun ei pitäisi kirjoittaa mitään muuten kuin vanhempien ihmisten luvalla.


      • 45673
        45673 kirjoitti:

        Ja sinun ei pitäisi kirjoittaa mitään muuten kuin vanhempien ihmisten luvalla.

        sIIS: HoitsuHki on tyypillinen uskostaan luopunut mätäsielu. Minä Ylistän Herraa, kun pallihikiset sormeni saavuttavat nenäni HALLELUJAA


    • Sukset helpottavat liikennöimistä - etenkin talvisaikaan. SA Int ulkopalveluohje.

      • Lumi, on ateistinen harha. Ellei Tammikuun alokasaikaan ole lunta, niin se kuvitellaan sille Tielle jolla Liidät elämäsi sykkien.

        Kova Usko saa Sutkin näkemään Valkoista lunta, tosin suksenpohjat ovat ateistisesti toista mieltä ja katoavat asfaltilla kitisten kuin VMTL-sotilas

        Mikä Jeesuksen nimessä on sattumaa, että tuo Sutki-nimi on puolaksi tissikuvia, aaapua Herra!


    • fda

      Olet ollut puolueellinen havainnoitsija. Mikään muu ei selitä sitä, että aineistosi on noin yksipuolista.

      Entä mihin ihmiset uskoivat, ennenkuin tänne tuli kristinusko miekalla? Uskoivatko hekin sellaiseen jumalaan mistä eivät olleet kuulleet?

      • Musteinen INK-visaatio on Kristinuskon korrelaatio*.

        Sun *asenne korjataan XXCorrecticxi kun vähän taljataan. Jos ei Jeesus tule päällesi
        niin saatte haloasta.

        Jos Jeesus olisi poltettu roviolla, niin pääsiäiskirkot olisivat hankalempia järjestää, häh?


    • LyhyetJäljet

      Taas tämä sama vanha valhe, joka on ollut tällä palstalla esillä jo kymmeniä kertoja aikaisemminkin. Eikä kirjoittaja edes ole sairaanhoitaja, kuten täällä jo aikaisemmilla kerroilla todettiin. Mutta uskovillahan ei ole mitään moraalia jatkuvan törkeän valehtelemisen suhteen, kuten täällä on jo satoja kertoja aiemminkin nähty.

      Suomessa kuolee vuosittain noin 50000 ihmistä. Siitä voi jokainen laskea kuinka monen kuolevan vieressä pitäisi olla joka ikinen päivä, että voisi edes väittää jotain tuollaista havainneensa. Valheilla tuppaa olemaan lyhyet jäljet. Ja se että uskovilla ei koskaan ole mitään moraalia äärimmäisen törkeän valehtelemisen suhteen, kertoo meille heistä ja heidän uskostaan kaiken mitä siitä tarvitsee ikinä tietää.

    • Kiinnnnostunuteikirj

      Vai että taas tämä aloitus, taidat aloittaja olla sellainen fiksumpi hoitaja.

    • Hehhah

      Kuinka monta kertaa tämäkin pitää murskata ?

      http://keskustelu.suomi24.fi/haku?keyword="Sairaanhoitajan ammatissani vuosien"

      Miksi et voi jatkaa edelliseen viestiketjuun ?

      Miksi avaat uudelleen samalla avauksella saman keskustelun, missä avaus todetaan taas kerran uudelleen virheelliseksi valheeksi ?

      Onko valehtelu noin luihin ja ytimiin juurtunutta ?

      Niin tosiaan, ei ole mitään osoitusta sellaisesta, että muka kaikki alkaisivat uskoa ennen kuolemaansa. Mihin maailman lukemattomista jumalista tämä edes pätisi. Ihan täyttä oikein erityisesti harhaan johtamaan mietittyä valehtelua siis koko aloitus.

      • uskonpasko

        Eihän uskovilla ole mitään moraalia jatkuvan törkeän valehtelemisen suhteen. Mikä kertookin heistä ja erityisesti heidän uskostaan kaiken mitä siitä tarvitsee tietää.

        Lisäksi ovat vielä niin pohjattoman tyhmiä, että kuvittelevat noin säälittävän typerien ja epäuskottavien valheiden menevän lävitse fiksuille ihmisille. Mutta oikein hyvä että näyttävät meille kuinka läpimädälle pohjalle heidän uskonsa perustuu.


      • uskonpasko kirjoitti:

        Eihän uskovilla ole mitään moraalia jatkuvan törkeän valehtelemisen suhteen. Mikä kertookin heistä ja erityisesti heidän uskostaan kaiken mitä siitä tarvitsee tietää.

        Lisäksi ovat vielä niin pohjattoman tyhmiä, että kuvittelevat noin säälittävän typerien ja epäuskottavien valheiden menevän lävitse fiksuille ihmisille. Mutta oikein hyvä että näyttävät meille kuinka läpimädälle pohjalle heidän uskonsa perustuu.

        En osaa sanoa, onko aloittaja uskovainen vai ei, mutta luuseri hän joka tapauksessa on, koska on kopioinut tämän aloituksen tänne. Itse ainakin miettisin, jos huomaisin tekeväni vastaavaa, että mihin vittuun olen hukkaamassa elämääni.


      • marathustra kirjoitti:

        En osaa sanoa, onko aloittaja uskovainen vai ei, mutta luuseri hän joka tapauksessa on, koska on kopioinut tämän aloituksen tänne. Itse ainakin miettisin, jos huomaisin tekeväni vastaavaa, että mihin vittuun olen hukkaamassa elämääni.

        Tuota aloittajan motiivista, voi olla kovasti uskovainen tai trolli, mutta motiivina voisi olla halu ärsyttää. Nuo konservatiivit kun ovat saaneet varsinkin viimeaikoina selkään, niin tuo turhautuminen voisi purkautua noin.
        Toisaalta, voihan se olla ihan vaan laillaan evankelioiva, joka pyrkii pelastamaan edes jonkun, ennenkuin se Ilmestyskirjansa maailmanloppu kohta koittaa.


    • 45673

      Minä en ainakaan usko satujasi

    • HoitsuHki
    • kumpiparempi

      Kumpi se sitten kuolinvuoteellaan on onnellisempi. Se joka tietää kaiken loppuvan vai se joka uskoo, että kuolema on vain ovi johonkin parempaan?

      • 5rw24r5

        Riippuu. Jos on elänyt enimmäkseen onnellisen elämän, niin voi olla onnellinen siitä. Jos toivoo että kuoleman jälkeen on "ovi johonkin parempaan", se kertoo ettei henkilö ollut tyytyväinen elämäänsä.


      • Se, että uskova on onnellisempi kuin ateisti, ei ole sen kummempa kuin että juopunut on onnellisempi kuin selvin päin olija.

        Muistaako joku kuka noin sanoi? Oliko Twain?


    • 463hty

      Oli joku uutinen tuossa vuos kaks sitten, jossa pappi kertoi että kuolevien mielessä on maalliset asiat, hyvin harvoin Jumala

    • Jumalauskon puutetta ei ole, on vain luotuisuutensa kieltämistä, toivossa että elämä ilman Jumalaa olisi rikkaampaa.

      Elämä on lyhyt, ja ateistit ovat tietoisia siitä. Lopussa ateisti joutuu sen tosiasian eteen, että seuraava etappi on seistä elävän Jumalan edessä: vastata elämästään elävälle Jumalalle.

      Jos ihminen on elänyt aikansa ilman Jumalaa, miksi hän kuolinvuoteellaan haluaisi kokea Jumalan läsnäolon? En tiedä kaikkea, voi olla että moni rukoilee vähän ennen kuolemaansa, vaikka olisi elänyt elämänsä vakaumuksellisena ateistina. Toivo on tässäkin hyvä.

      • Jumaluskoa ei ole, on vain todellisuuden kieltämistä, toivossa että elämä jatkuisi Jumalan luona ja olisi rikkaampaa.
        Elämä on lyhyt, ja uskovat ovat tietoisia siitä. Lopussa uskova kuitenkin joutuu sen tosiasian eteen, että se viimeinen etappi oli hävitä olemattomiin.
        Jos ihminen on elänyt aikansa palvoen Jumalaa, miksi hän kuolinvuoteellaan ei usein kuitenkaan koe Jumalan läsnäoloa? En tiedä, voi olla että moni uskova rukoilee vähän ennen kuolemaansa, kun on elänyt elämänsä vakaumuksellisena uskovana. Toivo se tässäkin motivoi.


      • Sami höpertää taas luulojaan tosiksi ilman alkeellisintakaan näyttöä.


      • Ateisti1982EiKirj

        Sami se jaksaa jankuttaa: "Jumalauskon puutetta ei ole". Onko edes tota SamiA:ta olemassa!


    • Taivaassa on enemmän tunnustautuneita ateisteja kuin kristittyjä.

      • voi.hallelujaa.sentäs

        Taivas on vain poksahtanut kupla.


      • Ja mitähän se tuo nyt muka tarkoitti. Yleensä uskovat ovat katsoneet, että ateistit joutuu alakertaan. Vai oliko tuossa itseriittoinen ajatus siitä, että siellä taivaassa olisi Pekka Pelle Reinikaisen tapaisia ex-ateisteja.
        No, jos jatketaan samalla tasolla, niin ompa sulle ainakin laatuseuraa.


      • epikuroseikirj

        "En ole samaa mieltä kuin matematiikka.
        Minun mielestäni nollien summa on vaarallinen luku" (S.J.Lec)


      • qwertyilija kirjoitti:

        Ja mitähän se tuo nyt muka tarkoitti. Yleensä uskovat ovat katsoneet, että ateistit joutuu alakertaan. Vai oliko tuossa itseriittoinen ajatus siitä, että siellä taivaassa olisi Pekka Pelle Reinikaisen tapaisia ex-ateisteja.
        No, jos jatketaan samalla tasolla, niin ompa sulle ainakin laatuseuraa.

        Monilla ateisteilla on enemmän uskoa kuin monilla itseään kristittynä pitävällä. Monet ateistit puhuvat Jumalasta enemmän kuin ns. kristityt. Joskus jopa kadehdin ateistien uskon vakautta.


      • fda
        sami-a kirjoitti:

        Monilla ateisteilla on enemmän uskoa kuin monilla itseään kristittynä pitävällä. Monet ateistit puhuvat Jumalasta enemmän kuin ns. kristityt. Joskus jopa kadehdin ateistien uskon vakautta.

        No sinulla on vankka usko, että Obama on viimeinen presidentti. Kohta nähdään miten lähellä totuutta uskosi on.


      • Ateisti1982EiKirj

        Onkohan yksikään kuollut uskova kyennyt tulemaan näyttäytymään!? Minulle isoäitini joka ei liioin uskonut, mutta ei ollut myöskään ateisti totesi aina minulle: "olkaa ihmisiksi". Sitten olen alkanut miettimään millaisena "helppoheikkinä" äitini sisarukset äitiäni ja MINUA oikein pitävät!


      • fda kirjoitti:

        No sinulla on vankka usko, että Obama on viimeinen presidentti. Kohta nähdään miten lähellä totuutta uskosi on.

        Yhdysvallat ovat tekohengitysvaltio. Käytännössä on jo romahtanut ja pyrkii vetämään Euroopan ja muutkin maanosat mukaan syvyyden kuiluun. Nato on on kuin YK. Eivät tee maailmasta yhtään parempaa paikkaa elää. Kun sota alkaa, Nato ja YK lakkaa olemasta. Raamattu ei tunne Natoa eikä YK:ta Venäjä, Syyria, Iran ja Irak sekä Israel ovat lopunajan valtioita, joilla on aikansa lopunajan maailman näyttämöllä. Jenkkejä siellä ei valitettavasti ole, joten tuskin on Natoakaan. Obama on Jenkkien viimeinsen presidentti. Jenkkien edessä on poikkeustila, jossa panssarit ja tulipalot luovat kaduilleen tunnelmaa.


      • fda
        sami-a kirjoitti:

        Yhdysvallat ovat tekohengitysvaltio. Käytännössä on jo romahtanut ja pyrkii vetämään Euroopan ja muutkin maanosat mukaan syvyyden kuiluun. Nato on on kuin YK. Eivät tee maailmasta yhtään parempaa paikkaa elää. Kun sota alkaa, Nato ja YK lakkaa olemasta. Raamattu ei tunne Natoa eikä YK:ta Venäjä, Syyria, Iran ja Irak sekä Israel ovat lopunajan valtioita, joilla on aikansa lopunajan maailman näyttämöllä. Jenkkejä siellä ei valitettavasti ole, joten tuskin on Natoakaan. Obama on Jenkkien viimeinsen presidentti. Jenkkien edessä on poikkeustila, jossa panssarit ja tulipalot luovat kaduilleen tunnelmaa.

        "Obama on Jenkkien viimeinsen presidentti. Jenkkien edessä on poikkeustila, jossa panssarit ja tulipalot luovat kaduilleen tunnelmaa."

        Jos Trump tai Hillary on presidentti lupaatko luopua valheellisesta uskostasi, vai keksitkö tekosyitä miksi ei tapahtunut niinkuin hallusinoit? Millaisen lorun keksitkään seuraavaksi? Trump on sitten viimeinen presidentti ja "antikristus"? Aiotko koko ikäsi elää tuossa harhassa presidentistä toiseen?

        Muutkin valeprofeetat kuin sinä ovat väittäneet näitä viimeisiä presidenttejä olevan. GWB:stä väitettiin aivan samaa kuin nyt väität. Jotkut hallusinoivat kuolemanleireistä jo 2002 ja pikaisesti tulevista loppujen ajoista. Monet menettivät rahansa huijaripastoreille ja muille salaliittouunoille. Mitä teet sitten kun profetiasi ei pidä paikkaansa ja jenkeillä on kristitty Trump pressana?


      • fda kirjoitti:

        "Obama on Jenkkien viimeinsen presidentti. Jenkkien edessä on poikkeustila, jossa panssarit ja tulipalot luovat kaduilleen tunnelmaa."

        Jos Trump tai Hillary on presidentti lupaatko luopua valheellisesta uskostasi, vai keksitkö tekosyitä miksi ei tapahtunut niinkuin hallusinoit? Millaisen lorun keksitkään seuraavaksi? Trump on sitten viimeinen presidentti ja "antikristus"? Aiotko koko ikäsi elää tuossa harhassa presidentistä toiseen?

        Muutkin valeprofeetat kuin sinä ovat väittäneet näitä viimeisiä presidenttejä olevan. GWB:stä väitettiin aivan samaa kuin nyt väität. Jotkut hallusinoivat kuolemanleireistä jo 2002 ja pikaisesti tulevista loppujen ajoista. Monet menettivät rahansa huijaripastoreille ja muille salaliittouunoille. Mitä teet sitten kun profetiasi ei pidä paikkaansa ja jenkeillä on kristitty Trump pressana?

        "Jos Trump tai Hillary on presidentti lupaatko luopua valheellisesta uskostasi"

        Seuraava Amerikan presidentti on poikkeustila presidentti, jos uusi presidentti ei ole kerinnyt valtaan, Obama jatkaa poikkeustila-presidenttinä. Sama pätee monniin muihinkin valtioihin, jopa Suomeen. Valta ei ole kohta enää niillä, joilla se on perinteisesti totuttu näkemään. Maailma muuttuu nopeasti...


    • voi.hallelujaa.sentäs

      "Sairaanhoitajan ammatissani vuosien varrella olen tehnyt mielenkiintoisen havainnon: hetkeä ennen kuolemaansa jokainen ihminen iästä, sukupuolesta tai vakaumuksestaan riippumatta rukoilee."

      Melkoinen otanta sinulla. Olet ennättänyt hommailla työpaikallasi vaikka mitä. Ei ihme, että väkeä kuolee käsissäsi, koska et tee töitäsi. Kuristatko heitä ja vaadit heitä rukoilemaan armoa?

      Muuten sekään ei ole kumma juttu, että lentokone putoaa, jos kapteeni ryhtyy ohjaamisen sijaan rukoilemaan.

    • näinseon

      Uskominen on itsepetosta, jonkinlaista lohduttautumista vääjäämättömän edessä, ei mitään muuta.

      • riivatte

        Niin jotain sinäkin olet vailla ja lohduttaudut kirjoittamalla vaikka tänne.


      • näinseon

        En ole juuri mitään vailla. Minulle riittää tämä elämä. Yritän elää sen täysillä joka päivä.


      • riivatte kirjoitti:

        Niin jotain sinäkin olet vailla ja lohduttaudut kirjoittamalla vaikka tänne.

        Kuten siis sinäkin.


      • Minä, toisinaan ajattelija uskon. Uskon moneen asiaan ja ilmiöön mutta uskonnon kanssa ei niillä ole mitään tekemistä.
        Ei se tee asioita (uskontoja) todelliseksi vaikka tarinat ovat syntyneet muinaisuudessa.
        Usein, vieläkin putkahtaa ns. urbaanilegendoja ja myös ne ovat lähes poikkeuksetta huuhaata.
        No nyt on olemassa todellinen urbaanilegenda, hänen nimensä on Mr. Donald Ma Trump.


    • Rukoilu ei välttämättä kohdistu jumaliin eikä uskoon.

    • Aada-a

      Höpö höpö. Hoitamani kuolevat eivät ole koskaan ääneen rukoilleet ja jos he mielessään rukoilevat niin siitä eivät muut tiedä. Olen ollut myöskin usean ihmisen kuolinhetkellä paikalla, en ole vielä tavannut yhtäkään ääneen rukoilevaa. Vaikka sinun kohdallesi olisi sattunut vain ääneen rukoilevia uskovia kuolevia(joka tuskin pitää edes paikkaansa), niin se ei kerro vielä muusta kuin sinun kohdallesi sattuneista tapauksista.
      Aloittaja ei ole kyllä kovin hyvin perillä nykyisen sairaanhoidon tutkimuksesta ja näyttöön perustuvasta hoitotyöstä noine väitteineen.

      • fda

        Zarathustralaiset ajattelivat, että kuolleet rukoilevat heidän jumalaansa ihmisen pään läheisyydessä joitain päiviä. Kenties tämä hoitsu hki on kuvitellut jotakin tällaista tapahtuvan.


      • RepeRuutikallo

        Aloitus on ikivanhaa kierrätyskamaa ja nähty jo moneen kertaan monella palstalla.


    • epikuroseikirj

      Seuraa poliisi tiedotus.

      Yllä oleva suuri ajattelija ja kutsuu itseään sairaanhoitajaksi on mitä todennäköisimmin valesairaanhoitaja, ellei ole ns. Uppsalan sairaanhoitaja. (hähä eivät nuoret tiedä paljoakaan uppsalan ekonomeista).

    • Ateisti1982EiKirj

      Mä en koskaan, mutta jos sairaanhoitajalla on liian isot tissit niin aloittaja on vaille vaan niistä! :D

      Olen ihan tavannut sellaisia kuolemia tasaisin väliajoin läheisteni kuolemissa, että ne eivät ole yhtään sitä rukoilleet. Äitini äiti löi päänsä palvelutalossa asuessaan pesuhuoneensa kaakelinlattiaan noin 10 vuotta sitten ja marrakuussa 2015 ALS-tautia sairastunut isäpuoleni kaatui huoneessaan kesken kuntolaitoksessa ollessaan ja oli täysin ateisti kuolemaansa asti. Mihin sulla riittää noita käsitteitä, kun et kyennyt kummankaan kaatumisia kerran koskaan estämään!? Pidä pääsi kiinni ja hanki ittellesi toinen koulutus!

    • eiootodellista4545

      Taas tämä sama aloitus ;))
      Iänikuinen trolli.

    • Jeesus närästää, lopeta jo nuo 4 vuotta jatkuneet massapostituksesi!

    • Nooa666

      Huvittavinta on nähdä tätä keskustelua lukiessa että noin 99% ihmisistä ovat sielunsa mädättäneitä pahantahtoisia egoistisia luovuttaja nautiskelija pelkureita aivan kuten raamattu meille kertoo . Tehkää vaan helppo ja mukava valinta joka kerta vaikean/hyvän ja palkitsevan sijaan. Tavoitelkaa vaan materiaa ja maksimaalista välitöntä nautintoa ainoastaan. Jokainen on valintojensa arvoinen. Teillekkin on paikka elkää pelätkö kaiken loppumista.

      • KressunYleissivistys

        Uskovisen totuus:
        "Huvittavinta on nähdä tätä keskustelua lukiessa että noin 99% ihmisistä ovat sielunsa mädättäneitä ..."

        Huvittavaa nähdä kuinka uskovainen saa 54 vastuksen otannasta ( uskovien vastausten lisäksi oma vastaus mukaan lukien) 99% sielunsa mädättäneiksi. Ei taida olla Elon- sen paremmin kuin Ojalankaan laskuoppi hanskassa.
        Mutta eihän kressulta kauhalla....


      • HoitsuHki

        No, lopetin evankeloinnin - olikos hassua nostaa vanha avaus? Olen makoillut sängyllä ja kokenut parempaa aikaa, ilman Jeesusta


      • Nooa666
        KressunYleissivistys kirjoitti:

        Uskovisen totuus:
        "Huvittavinta on nähdä tätä keskustelua lukiessa että noin 99% ihmisistä ovat sielunsa mädättäneitä ..."

        Huvittavaa nähdä kuinka uskovainen saa 54 vastuksen otannasta ( uskovien vastausten lisäksi oma vastaus mukaan lukien) 99% sielunsa mädättäneiksi. Ei taida olla Elon- sen paremmin kuin Ojalankaan laskuoppi hanskassa.
        Mutta eihän kressulta kauhalla....

        Noin 99% voi olla se 98 tai 97%. Huvittavaa että mätäsielu takertuu tällaiseen eikä edes ymmärrä sanaa noin. Te egoistitkin onneksi saatte mitä ansaitsette.


      • Anonyymi
        HoitsuHki kirjoitti:

        No, lopetin evankeloinnin - olikos hassua nostaa vanha avaus? Olen makoillut sängyllä ja kokenut parempaa aikaa, ilman Jeesusta

        Eihän tuo viestisi liity mitenkään aiheisiin.


    • Ei rukoile.

    • HoitsuHki

      Yhdysvaltain kirjastoliiton mukaan viime vuosikymmenen paheksutuin lastenkirja on ollut Harry Potter. Yhdysvalloissa kirjojen kritiikki perustuu niissä myönteisessä valossa esitettyyn noituuteen. Uskonnolliset tahot ovat pelänneet kirjan yllyttävän lapsia okkultismiin ja saatananpalvontaan.

      Lähde: Lasten

    • sdtsdt

      Onkohan SamiA kuollut, kun ei aikoihin ole ollut palstalla? Vai onko tullut ateistiksi ja häpeää uskismenneisyyttään niin, ettei käytä enää samaa nikkiä?

    • Uskovaisten uskottavuus hupenee valehteluun. Ei se ole niin, että tarkoitus pyhittää keinot.

      Väärät keinot likaavat tarkoituksen.

    • attepitoinenatte

      Ketjun aiheeseen liittyen: http://www.iltalehti.fi/terveys/2014102318773306_tr.shtml

      "Vaikka Egan lähestyy ihmisiä ammattinsa puolesta uskonnollisilla aiheilla, hän yllättää kertomalla, ettei lähellä kuolemaa olevien kanssa keskustella yleensä koskaan jumalasta tai uskonnosta.

      Aiheet ovat lähempänä.

      - Yleensä he puhuvat perheestään, isistään, äideistään, lapsistaan, Egan kertoi CNN:n artikkelissa.

      - Elämme elämäämme perheissä, joko sukulaisuuden kautta syntyneiden tai ystävistä koostuvien perheiden kautta, hän kertoi.

      Saattohoidossa olevat potilaat kertovat hänen mukaansa usein myös rakkauksistaan, saaduista ja kadotetuista."

    • LaputSilmillä

      Minäkin uskon että suomi on kuoleva maa....moni illuusioissa elävä velkasuomalainen ei vaan usko vaikka näkee sen...en tajua sitä....

    • EnTarttePappia

      Todellisuudessa Ateismin taustalla on yksinkertaisesti : Vapaa ajattelu....
      En ota sen kummemin asiaan kantaa, mutta uskovaisten yritys demonisoida toisinajattelijoita on jatkunut noitavainoista nykypäivään. Suojelevat pedofiileja ja hyväksikäyttö rinkejä. Siksi uskovaiset suhtautuvat muslimeihinkin syvällä lämmöllä.

      • Nooa666

        Ateismin taustalla on halu saada maksimaalista nautintoa niin helpolla kuin mahdollista ja "omasta housunlahkeesta" ylpistymisestä tuleva harhaisen itsevarmuuden tunteen näkeminen hyväksyttävänä. Lähes kaikki ateistit ovat itsekkäitä ylimielisiä ahneita luovuttajia valitettavasti...


    • Anonyymi

      teismistä luopuminen tuo onnea ihmiselle. Voin vakuuttaa. Irtautuminen teismistä on mahtavaa ja se tunne, kun on päässyt irti huumeista(Jumalasta) maksaa takaisin sen harmituksen, mikä tulee elämänsä harharetkestä.

      En toimi enää hoitajana, ja en halua juttuani josteltavan ylöspäin
      t. Hannukka

    • Eikö esim Parkinsonin taudissa moni luovu uskostaan taudin edetessä. Aivojen mielihyväjärjestelmä lakkaa toimimasta, usko ei enää kiinnosta. Kaikki oli vain pelkkää dopamiini kemiaa, narkkarin elämää.

    • Anonyymi

      En tiedä ainuttakaan ihmistä, joka olisi rukoillut juuri ennen kuolemaansa. Kuolemaan johtavista auto-onnettomuuksista ja terroriteoista on jopa videoita ja harvassa ovat ne, jotka istuvat kädet ristissä rukoilemassa. Toki enemmistö suomalaisista on kristittyjä ja uskon, että he rukoilevat sairastuttuaan vakavasti. Tilastot puhuvat kuitenkin karua kieltään: tuo rukoilu ei auta paranemisessa pätkääkään.

    • Anonyymi

      Lopulta jokainen kuolee. Elämä on pelkkää materiaa ja energiaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1605
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe