Kaipaako bibo kumppaniaan kun mania on ohi?

Raskasta

Tähän kun saisi vastauksen. Se auttaisi jatkamaan elämää. Muisteleeko hän ihania yhteisiä hetkiä ja suunnitelmia, mitä oli yhteistä tulevaisuutta ajatellen, vai pyyhkiikö mania pois kaiken?
Erosta muutama kuukausi, mutta mikään ei helpota. Kun joku sanoisi, milloin tämä helvetti loppuu.

10

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fasfasfa

      Ei tietenkään pyyhi. Jos on dumbannut sut maanispäissään, niin voi katua sitä ankarasti. Been there, done that.

    • Törppöillyt

      Samoin, omasta kokemuksesta oppineena, kaksikin kertaa saman mokan tehneenä, siis pitkän parisuhteen (lasten kera) dumpanneena ja uuden rakkauden matkaan lähteneenä. Jos ensimmäinen mieheni olisi edes kerran sanonut ennen lopullista eroa tai sen jälkeen että ei halua erota vaan rakastaa minua kaikesta huolimatta ja haluaa jatkaa, olisin syöksynyt syliin välittömästi.
      Maanisessa vaiheessa kuitenkin tykitin täysillä p-aa miehen päälle, haukuin ja kävin päälle. Annoin kaikin keinoin viestin että missään tapauksesa en halua jatkaa, ja jos yritätkin niin täältä pesee. Maniaani liittyi voimakas ärtyneisyys ja aggressiivisuus.
      Tiedän nyt että mieheni rakkaus ei loppunut toilailuni, hän huomasi että jotain on pahasti vinossa, etten ollut oma itseni. Diagnoosia ei vielä silloin ollut, pidin touhujani ihan normaalina.
      Mietin ja pohdin kovastikin hyviä asioita joita meillä oli, tunsin menettäneeni paljon.

      Toisen mieheni kanssa eroon vaikuttivat suhteessa olleet isot muut ongelmat. Tuolloin olin niiden vuoksi pääsääntöisesti masentunut, kunnes epätoivoinen tilanne meni siihen että ikäänkuin päästin manian irti ja hyökkäsin nettiin miehiä hakemaan. Tältä pohjalta henkistä tukea hakien repäisin eron rajusti, mutta siitä olen nyt jälkikäteen pelkästään onnellinen. Harmittaa että silloin sairauden takia taas en jaksanut alkaa työstää mahdotonta tilannettamme aiemmin. Olisi ollut parempi erota vuosia aiemmin. Hyviä ja hienoja asioita (ulkoista hyvää ja harrastuksia) meillä oli ja niistä olen iloinen, mutta läheisyyden (fyysisen ja henkisen) puute pistää vihaksi vieläkin.

      Summa summarum: jos mielestäsi parisuhteenne oli lähtökohtaisesti onnellinen, voit olla varma että bipo-osapuoli selkeänä hetkenään sen sellaisena muistaa, ja todellakin saattaa surra ankarasti. Jos mietit että onko kohtalonne palata yhteen, ja toinenkin vaikuttaisi kiinnostuneelta, ehdottomasti kannattaa yrittää tavoittaa entinen rakkaus vielä uudelleen.

      Toivon sinulle onnea koko sydämestäni.

    • Aboriginaali

      PMS oireet tekivät minusta hirviön Maria 40 kertoo miten oireet tekivät hänen elämästään helvetin.
      80 prosenttia naisista kärsii PMS oireista.

      http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000000191165.html
      ---------------------------------------------------------------------------

    • Biponkanssa

      Oma kokemukseni on että joo, kaipaa. Itse olen siis seurustellut nyt kaksi vuotta, ja kyllä on kestämistä ollut. Maniavaiheiden luoma epävarmuus ja sitä kautta luottamuksen puute ja paha olo ovat todella rankkoja, lisäksi kumppanin välinpitämättömyys ja tunnekylmyys ajavat melko ahtaalle. Kumppanillani on tapana manioissaan punnita valintojaan ja usein puntarointiin päätyy meidän parisuhde ja yleensä lopputulema on se, että hänen mielestään vangitsen hänet ja hän ei voi olla täysin vapaa koska en esim. hyväksy sitä että hän tahtoo ulos tanssimaan joka ilta...

      • Biponkanssa

        Kuitenkin sitten katuu sanomisiaan ja itkien pyytää uutta mahdollisuutta...


    • jason9

      Parisuhteen perusedellytyksiä ja tärkeitä tukipilareita ovat mielestäni mm. rakkaus, luottamus, toisen kunnioittaminen, usko yhteiseen tulevaisuuteen jne..
      Seurustelin pari vuotta biponaisen kanssa ja nämä kaikki perusedellytykset tuhoutuivat pikkuhiljaa. Juurikin hänen maniajaksojensa takia. Jäljelle jäi epävarmuus, luottamuksen puute, paha olo ja paljon muuta negatiivista.

      NIIN TUTTUA TUO: " Kumppanillani on tapana manioissaan punnita valintojaan ja usein puntarointiin päätyy meidän parisuhde ja yleensä lopputulema on se, että hänen mielestään vangitsen hänet ja hän ei voi olla täysin vapaa koska en esim. hyväksy sitä että hän tahtoo ulos tanssimaan joka ilta..."

      Saattoi pyytää anteeksi mutta jossain vaiheessa sekin menetti merkityksensä koska tiesin jo etukäteen että kohta se taas lähtee....

    • persevikaiset

      Kaksisuuntaiset on perseestä. Miksi lähdette edes seurustelemaan bibbbolin kanssa?

    • Herrasmies_kakkonen

      Varsinkin kakkostyyppi, joka on vaan sortunut tekeen jonkun reissun ilman mitään pettämistä kaipaa kumppaniaan aina enemmän ja enemmän kaiken jälkeen ja älykkäämpää herrasmiestä, naisen hyvänäpitäjää saa etsiä. Ykkösten psykomanioista en tiedä...

    • toivossa_on_tyhmä_elää

      Kuinka kauan nuo maniakaudet yleensä kestää?

      Itse olen reilun vuoden verran seurustellut, ja kumppani on jo kerran jättänyt, palatakseen parin kuukauden jälkeen takaisin katuvana, pahoilla mielin ja anteeksi pyydellen. Tuona aikana emme pitäneet mitään yhteyttä, ennen kuin hän eräänä päivänä laittoi viestiä ja halusi tulla käymään.

      Ei osannut selittää mikä häneen meni kun jätti, kuulemma kenenkään kanssa hänellä ei ole ollut niin hyvä olla kuin minun kanssani. Sitten meillä menikin loistavasti, jopa aiempaa paljon paremmin (aiemminkin meni hyvin eikä ongelmia oikeastaan ollut, ja kumppanin eroilmoitus tuli tuolloin ihan puskista) noin parin kuukauden ajan: kumppanini oli iloinen, tasapainoinen, aiempaa avoimempi, ja kaikin tavoin näin että hän nauttii seurastani täysillä - kunnes nyt taas täysin sama tilanne. Hän jätti minut pari viikkoa sitten, nyt kuulemma "lopullisesti", kun ei vaan osaa olla ja ahdistaa. Tilanne täysin sama kuin aiemmallakin kerralla, muuta syytä ei ole kuin että häntä ahdistaa, eikä mitään vaihtoehtoja kuulemma ollut kuten ei ensimmäisellä kerrallakaan, tauko tai minkäänlainen harkinta ei tullut kyseeseen, ero oli ainut ratkaisu. Kun ei vaan enää tuntunut siltä eikä sen paremmin osannut asiaa selitellä. Sitten kuitenkin palasi ja pyysi hyvin vilpittömän oloisena anteeksi kaikkea.

      Nyt en tiedä mitä pitäisi ajatella. Hän tietää kyllä, että rakastan häntä ja haluan olla hänen kanssaan - laitoin hänen peräänsä viestin, jossa kehotin ottamaan yhteyttä joskus, jos vielä haluaa olla tekemisissä. Tästä on nyt hieman yli 2 viikkoa eikä olla oltu missään yhteyksissä puolin tai toisin. :(

    • Raskasta

      Monenlaisia tunteita herättää lukea ketjua. Kiitos kaikille vastanneille. En kuitenkaan enää tuohon hullunmyllyyn lähtisi, vaikka edelleen sattuu. Kolme jättöä muutaman kuukauden sisällä ja edes takaisin sahaava mieli, sekä jatkuvat lämmön/kylmyyden ja vetäytymisen syklit saivat tuntemaan karmivaa epävarmuutta. Kunnes varmasti mania vei täysin mukanaan. Useilta treffipalstoilta löysin profiilit, jotka oli tehty jo ennen suhdettamme. Puheet ja teot eivät olleetkaan enää aiemmin minusta rehellisellä ihmisellä minkäänlaisessa balanssissa. Olisi edes kertonut sairaudestaan, mutta ei. Kusetti niin täysiä, tiesi takuulla, että tulee päivä, jolloin jättää minut itkemään ja häipyy. Ja tiesi miten rakastin ja palvoin häntä.
      Mutta, kaikki mikä ei tapa, vahvistaa(ko) vaiko pelkästään kyynistää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe