Millä oikeudella valtio puuttuu mun juomiseen?

entinenjuomaveikko

Ihan hyvää analyysia mepiltä.

http://yle.fi/uutiset/ruohonen-lerner_miksi_ravintolassa_on_valomerkki/8708242?origin=rss

6

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-juoppo

      Kuitenkin kieltolain aikaan juotiin enemmän kuin koskaan ennen, ja tuo huima ennätys taidettiin rikkoa vasta 1900-luvun loppupuolella.

      Kaikilla valtion toimenpiteillä ohjaillaan ja hoidetaan vaan tilastoja. Kun alkoholin hintaa nostetaan tai sen saantia rajoitetaan, niin vain tilastollinen kulutus vähenee. Ne joiden juomisesta ei juurikaan aiheudu ongelmia, ne vähentävät juomistaan.

      Mutta ne joiden juomista tässä yritetään rajoittaa, juovat sen saman määrän kuin ovat juoneet ennenkin. Ne jotka juovat pakonomaisesti eli alkoholistisesti, ja jotka kuolevat työikäisinä alkoholiin, ne jatkavat juomistaan kuten ennenkin. He ovat aina saaneet juomansa ja saavat juomansa jatkossakin. Vaikka julistettaisiin kieltolaki, niin alkoholistit tulevat jatkamaan juomistaan.

      Suuri osa alkoholisteista (eivät suinkaan kaikki) on hyvin pienituloisia, ja kun juomisesta tehdään kalliimpaa, on se raha poissa perheen muusta kulutuksesta, yleensä ruokarahoista.
      Ja kun saatavuutta rajoitetaan, lisää se itsevalmistetun alkoholin kulutusta, sekä tietenkin jopa korvikkeiden juomista.
      Eli alkoholin hintaa nostamalla saadaan perhe tappelemaan siitä, että ostetaanko rahalla leipää vai olutta, ja kun saatavuutta rajoitetaan, saadaan taas spurguja kuolemaan denaturoidun spriin juomiseen. Ja tämä vaan siksi kun halutaan hoitaa tilastoja.

      Suomessa ei ole koskaan ollut hallittua päihdepolitiikka. Se on aina ollut pelkkää harrastelijoiden puuhastelua, ja siksi on aina haluttu hoitaa ainoastaan tilastoja. Hienoja tilastoja näyttämällä saadaan sellainen tunne kuin oltaisiin tehty jotain oikein.

    • 6000-päivää

      Minä tiedän ihan tarkkaan koska suomalainen työ- (tai muu) mies ottaa ruoan kanssa lasin punaviiniä ja palaa töihin. Se tapahtuu tulevana vuonna tuohikuussa, suutarinpäivän aikaan silloin kun aurinko koskesta paistaa.

    • vana_tallinn

      Kumma kun Tallinnassa on useita ihan tavallisia kellaripubeja joissa ölle maksaa sen 1,90 per puoli litraa pullossa tai tuopissa ja tarjoilu jatkuu aamukuuteen tai tarvittaessa myöhempäänkin jos asiakkaita on.

      Ei ole järjestyshäiriöitä mitä nyt huonosti pukeutuvat suomalaisporot vähän keskustelevat kovaäänisesti humalassa.

      • tupauuno

        Hinta on Ufo-pubissa jo 1,99 €. Ja liikaa suomalaisia örisijöitä.


    • Loymardz

      Sen takia alkoholin kuulutus on nousut vuodesta 60 asti kun ennen vanhan käyttetin humeitta nykyistä ennemän toki niitä ei vielä silloin kutsuttu hummeiksi kun ne olivat laillisia.

      Esim talvisodan aikana käyttetin Pervetrin nimistä hyökky pulveria mitä oli metamfetaminia mitä sakasalaiset keksivät ja käyttivät toisen maailman sodaan aikana ja toivat suomen talvisodan aikana.

      Ja 30 40 50 luvulla oli yskän lääkeissä Heroinia ja myös rahouttavia bentsoja ja barbituri lääkitystä käytettin runsasti 50 60 luvulla ja cannabistakin käytettin 30 40 50 60 luvulla paljon.

      Eli oli olemassa paljon vaihtoehtoja alkoholin sijan ja myös huumeiden parantavia vaikutuksia tutkittin ahkerasti ennen kuin ne kieletti jopa hyvällä menestyksellä. Mutta sitten lääke yhtiöt näkivät nämä vaihtoehtoiset hoitmuodot uhkana kun näittä parantavia huumeittta ei tarvittu otta päivittäin eikä niihin myöskän voinut otta patentia joten ne näkivät näm vaihtoehtoiset hoito muodot uhkan niiden liike toiminalle.

      Se jälken kun ne kielettin niin niitä alettin vasta kutsua huumeiksi ja se että ne ovat kielettyjä niin sillä ei ole mitän tekemistä niiden vaaralisuuden kanssa vaikka juuri niiden varallisuden kansssa usein pelotellan koska onhan alkoholikin erittäin varallinen päihde.

      Ja myös alkoholi yhtiöt näkivät huumeiden kieltämisen myötä mahdollisuuden kasvatta myyntiä vähän samalla tavalla kuin nykyän tupakka yhtiött näkevät nuuskan ja sähkö tupakkan olevan uhka niiden likke toiminalle ja näin ollen ihan kuuuten lääke yhtiöt lobbavta politikkot kieltämän hmmet niin möys tupakka yhtiöt lobbavta politikkot kieltämän nuuska ja säkö tupakka.

      Ja alkoholi yhtiöt lobbavat politikkot kieltämän rauhottavat lääket jotta sadan alkoholin kulutus nousun kun esim. juoppo otta karpulan ryppy seuravana päivänä sen sijan että hän ottaisi tablettin rauhoittava lääkitystä jollin alkoholin myynti sadan nousun.

      Eli juuri se että huumet ja rauhottavat lääket on kieletty ja alkoholista ja tupakkasta on tehty ainoat lailliset päihtet niin se on se suurin osa syy siihen että alkoholin kultus on nousut rajusti 60 luvun alusta asti ja siihen vaikutta rauhoitavan lääkityksen vaikea satavus jollin juoppu jotu ottaman krapula ryppy.

      Me juotin sivistynesti lasillisen viniä ruuan kanssa ja mentin sen jälken työhin mutta se oli 30 luvulla jollin käyttetin myös metamfetaminia ja cannabista ja rauhoitavia barbituratti lääkitystä ja heroinia.

      Ja sen tekevät nykyän myöskin minun kaikki laittomia päihteittä käyttävät kaverit joten neiti ministeri ole hyvä ja lailista mm cannabis ja rauhoitavat lääket ja heroinin ja metamfetamini niin kyllä varmasti se toteutu se että ottetan ruuan kanssa vinilasilisen ja mennän sen jälken työhin.

      Ja minun mielestä on väärin vertaila 30 luvun sivistyneittä juoma tapoja nykyaikan kun lähtö kohda olivat aivaan erit siihen aikan kun silloin olin niin paljon muitta pääiteittä mitä nykyän kutsutta huumeiksi ja mitkä ovat kielettyjä.

      • KylmätKädet

        Turpa kiinni hintti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe