Luonteenpiirre vai dementiaa?

Karvakitalaessa

Miten dementian voi erottaa huonokuuloisuudesta ja ilkeästä mielenlaadusta? Minun ja äitini suhde on ollut aina huono. Minusta ei tullut nöyrää kodinhengetärtä, vaan tieteeseen suuntautunut terhakka poikatyttö. Meillä ei ole koskaan ollut edes yhteisiä puheenaiheita, sillä äiti rakastaa kevyttä humpuukia ja minä, noh, en voisi olla vähemmän kiinnostunut.

Äiti on alkanut eristäytyä ulkomaailmasta eikä poistu kotoaan viikkokausiin, kunhan ruoka ei lopu kesken. Yksinoloa sävyttää runsas alkoholinkäyttö. Välillä tullessani vierailulle kodin asiat ovat hassusti; jääkaapista löytyy asioita jotka eivät sinne kuulu jne. Olen pistänyt ne alkoholin piikkiin. Lisäksi äidin kanssa keskustelusta on tullut vaikeaa, sillä hän poimii puheistani vain yksittäisiä sanoja, joiden perusteella meidän olisi tarkoitus keskustella. Esimerkiksi, jos kysyn haluaako hän syödä X:ää jälkiruuaksi, niin hän ei vastaa kyllä/ei. Hän tarttuu jälkiruoan nimeen ja alkaa kerrata valmistusohjetta. Keskustelut ylipäätään etenevät täysin hänen poimintojensa ehdoilla. Olen kuitenkin pitänyt sitä huonokuuloisuuden syynä (äiti ei suostu kuulotesteihin).

Nyt kotona on alkanut tapahtua outoja. Öisin tapahtuu ilkeitä jekkuja, jotka on kohdistettu aina minuun eikä esim. isääni. Eräänä aamuna on hammasharjani haissut kirjaimellisesti p*skalle. Tänä aamuna kahvikupistani löytyi häpykarva. Se ei ole voinut joutua sinne vahingossa.

Olen käynyt kotona lähinnä isän takia, sillä hänkin on hiukan yksinäinen (vaikka onkin muuten terhakka ja puhelias persoona). Ällöttävä kiusanteko tekee minut kuitenkin varautuneeksi lapsuudenkodissani.

Äidin käytös on pysynyt samanlaisen etäisenä päiväsaikaan. Yöllä vain tapahtuu kummia.

Onko äitini vain ilkeä, vai voiko tämä olla sairauden oire?

6

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • copypaste

      Kyllä se alkoholi on liuotinaine, joka aiheuttaa kaikkea ikävää, kun tarpeeksi käyttää.

      Oireet voivat olla dementiaa, päihdedementiaa, masennusta tai ihan viinasta johtuvaa.

      Ainoastaan kunnon tutkimukset kertoisi syyn käytökselle, mutta väkisin sinne ei ketään voi viedä.

      Nää on hankalia, kun kukaan ei välitä siis kunnallisella puolella. Et välttämättä saa eds mitään lääkäriaikaa äidillesi, puhumattakaan, että kukaan häntä oikeesti haluaisi tutkia.

    • Demyelynelego

      Kyllä dementia ehkä kaivaa juuri nämä negatiiviset puolet ihmisestä ja juuri siten että ns ilkeydet kohdistuvat juuri läheisiin ihmisiin. Tosin sinun tapauksessasi (Aitisi) voi olla osana hänen ilkeyteensä hänen alkoholin käyttönsä. Kun minä olin omaishoitajana dementoituvalle vaimolleni niin esm hän kieltäytyi lähtemästä suihkuun jos auttajana olin minä jos kylvettäjänä oli joku kotisairaan hoidon ihminen niin hän lähti suihkuun ihan ilman vastusteluja kylvyssä kävimme pyörätuolissa. Kun hän pääsi vielä liikkumaan ilman apuja niin hän kieltäyty lähtemästä saunaan kanssani, siksi kun minä olin siellä. Olimme kuitenkin saunoneet yhdessä 30 vuotta. Saunomisen sijasta hän pyyhki itsensä märillä pyyhkeillä. Kun hän sai dementoituneeseen mieleensä halun kieltäytyä jostakin asiasta niin hän vastusti sitä kaikella millä voi.
      Kun esm työnsin ulkona häntä pyörätuolissa niin hän hirveästi huuti ja säkätti jonkin pienen töyssyn tähden joka pyörätuolin pyörään osui. Toisinaan hän ei välittänyt kovistakaan töyssyistä. Nämä kaikki yllä kirjoitetut asiat oletan johtuneen hänen sairaudestaan.
      Kerran hän kutsui meille vierailulle yhden meidän yhteisen tuttavamme ja valiti hänelle, kuinka ilkeä olin hänelle. Tuttavamme ei ole ainakaan liioilla älyn lahjoilla varustettu ja hän uskoi vaimoni puheet, Silloin olin minäkin ratkeamis pisteessä.
      Kyllä dementoituneen hoito on hermoja raastavaa hommaa. Kyllä heidän hoitonsa on mielestäni alalle koulutettujen työtä. Nyt on useasti näin, että myöskin hän joka dementoinutta koti hoitona hoitaa ei itsekkään ole enää nuoruutensa kunnossa. Se lopullinen pimahtaminen voi tulla hoidettavalle sekä hoitajalle. Näissä kotihoito asioissa olemmekin Suomessa taantuneet1930 luvun tasolle.
      Sain kirjeestäsi sen käsityksen, ettei sinun ole pakko mennä aitisi luokse ja että isäsi kuitenkin tulee toimen äitisi kanssa. Et ole kuitenkaan kokenut sitä mitä dementoituneen hoito ja yleensä oleminen hänen kanssaan voi olla. Kehoittaisin sinua olemaan edes yrittämättä äitisi hoitamista jos vain se on sinulle mahdollista

      • Demendologia

        Tuossa yllä kirjoitetussa ei tietenkään ole kuin pieni osa siitä mitä dementoitunut voi olla. Jos joku dementoituneen koti hoitaja ei kuitenkaan jaksa enää, niin mene valittamaan loppuun palamista, olis hyvä muistaa se hieno nimi loppuun palamisesta, niin apu heltiäis ehkä paremmin. Jos pyydät asiaa jossa avun tarve on vaikka sitä, että pyydät hoidettavaasi pitempi aikaisen laitos hoitoon niin se ei toteudu helposti. Meillä halutaan olla hienoja vaikka meillä ei ole siihen varaa.
        Minun hoidettavani eksyi kotonakin. Hän meni rappukäytävään kun oli menossa VC:hen. Minun oli hommattava oveen murtosuojus joka toimi ovessa dementtia lukkona, koska vaimo ei osannut avata murtosuojusta. Itsekkäät ihmiset pääsee helpolla dementoituneitten omais hoidosta, he eivät yksinkertaisesti välitä hoitaa omaistaan kotona.
        Rakkaus hoidettavaa kohtaan on kuitenkin se voimia antava tekijä jonka avulla jaksat. Ei näitä hommia muuten jaksaisikaan.


    • Sexstodemo

      Dementoituvan on ainakin alkuunsa hyvä asustella yksin. Saa rauhassa hukata tavarioitaan ja etsiä niitä kenenkään huolestumatta. Asun yksin ja muisti on jo niin huono, että kaiken mitä usein tarvitsen täytyy roikkua kaulassani, kuten puhelin kuulolaite raha lompakko, muuten etsin näitä tavaroita pitkät ajat päivittäin. Laittaisin nämä tavarat ihan outoihin paikkoihin ja sitten etsisin niitä. Keittolevykin on jäänyt päälle kahden vuoden aikana ainakin viisi kertaa, mutta nyky keittolevyissä on onneksi ylikuumenemissuoja ettei ne sytytä hellaa tai muuta sen ympärillä olevaa. Raha asian olen järjestänyt siten, että maksan kaiken kortilla sillä en ehtisi laskea vastataanko minulle käteisestä oikein. Kahvin keitin ei sytytä mitään olen siitä varma, siksi, että se on jo jäänyt päälle niin useasti, että se olis syttynyt jos syttyäkseen. En osais helposti kotiin jos minut vietäisiin kaupungin osaan jossa vähemmän liikun, mutta tiedän välttää näitä tilanteita. Jos asut yksin joka olet dementoitumassa, niin se on ainakin alussa sinulle hyvä, kukaan ei ole toimittamassa sinua pois kotoasi, eikä huolestumassa sinusta.
      Tiedän huvittaviakin tapauksia tässä dementia asiassa. Naapurin ikä rouva toimitti muka dementoituneen miehensä laitokseen, mutta joutui itse laitokseen, unohdettuaan missä autotallissa hänen autonsa on ja luuli, että hänen autonsa on varastettu ja soitti poliisit paikalle, ja joutui itse laitokseen. Aviopuolisoitten välillä tässäkin dementia asiassa vaikuttaa monesti sekin, että siitä aviosiipasta halutaan päästä eroon.
      Yksin asuvan dementiaa helpottaa yksin harjoitettu sexsi. Kun katselet videoita ja masturboit niin se kirkastaa aivo toimintaasi, samoin mieleisesi musiikki hoitaa sinua kokonaisvaltaisesti.

      • äläpilkkaa

        Oletpa aika epeli muistisairaaksi. Kirjoittelet tietokoneella,'kuin tyhjää vaan', ei ole pahemmin kirjoitusvirheitä, ajatus kulkee johdonmukaisesti. On pilkut ja pisteet paikallaan.


    • muistankunmuistankin

      Pilkut ja pisteet en niitä niin hyvin osannut kouluikäisenäkään joten jos jotain ei kunnolla oppinut niin ei niitä vanhenpanakaan osaa.Eihän tässä kirjailijoita olla eikä äidinkielenopettajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe